▪️سه روز سوگواری در ماتم شهادت أمّالأئمةالنجباء، فاطمه زهرا «سلاماللهعلیها» در دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام، مراسم سوگواری با حضور آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، علما و طلاب حوزه علمیه و عموم مردم مؤمن و محبین خاندان رسالت، در دفتر معظم له برگزار می گردد.
این مراسم از روز دوشنبه (هفتم بهمن ماه) به مدت سه روز (اول تا سوم جمادي الثاني) از ساعت 10:30 صبح برگزار می گردد.
@zanjani_net
💠 مقایسه درس آیت الله حجت با درس آیت الله برودجردی
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 مدتی در درس مرحوم آقای حجت (از مراجع تقلید، متوفای 1372ق) شرکت می کردم. حافظه ایشان قوی بود خیلی هم زحمت کشیده بود.
مرحوم آقای حجت در نجف شاگرد آقای شریعت اصفهانی، آقای نایینی، آقاسید ابوتراب خوانساری و آقا ضیاء عراقی بود، احتمالاً شاگرد مرحوم آقا سید محمد کاظم یزدی نیز بوده است. از وقتی هم که قم آمد در درس مرحوم آقای حاج شیخ عبدالکریم یزدی شرکت کرد.
ایشان از بیان قوی و خوبی برخوردار بود و از این نظر خیلی مسلط بود و گاه حماسی مطالب درس را بیان میکرد اما مرحوم آقای بروجردی بیانشان خوب نبود و مانند درس آقای حجت، مرتب و دارای مقدمه و نتیجهگیری و.. نبود. گاهی بارها عین یک جمله را تکرار می کرد. گویا در بروجرد به تکرار مطالب عادت کرده بود احتمالاً به دلیل آنکه محیط علمی آن جا اقتضا داشته برای تفهیم مطالب، عبارات درس تکرار شود.
با اینکه بیان آقای بروجردی طبق صناعت و ضابطه اصطلاحات متداول نبود ولی درس ایشان، از درس آقای حجت، خیلی دقیقتر، تدبریتر، پختهتر و قویتر بود.
آقای بروجردی نظریههای متأخرین را بیان نمیکرد و به کلماتشان نیز مراجعه نمیکرد ولی آقای حجت به آرای آقا ضیاء، آقای نایینی، آشیخ محمد حسین اصفهانی و .... مسلط بود و کلمات متأخرین را بیان میکرد.
@zanjani_net
#حدیث_روز
● از راهش برو!
حضرت امام رضا علیهالسلام فرمود:
🔹 «مَنْ طَلَبَ الْأَمْرَ مِنْ وَجْهِهِ لَمْ يَزِلَ فَإِنْ زَلَّ لَمْ تَخْذُلْهُ الْحِيلَةُ»
🔸 هر كه کاری را از راه درستش دنبال کند نخواهد لغزید، و اگر هم بلغزد راه چاره بر او بسته نمیشود.
📚 بحارالأنوار، ج68، ص340
@zanjani_net
💠 «جبّالخزي»، جایگاه #ریاکار!
❖مرحوم آیتالله حاج سید احمد زنجانی در کتاب ارزشمند "#أربعینیات" مینویسد: 🔻
📝 حضرت رسول «صلیاللهعلیه و آله» فرمود: «به خدا پناه برید از #جب_الخزی؛ عرض شد: آن چیست یا رسولالله؟ فرمود: آن، وادی ای است در #دوزخ که مهیا شده برای ریاکاران». و فرمود: «ریا کار، در قیامت ندا میشود که: ای فاجر! ای حیلهکار! ای ریاکار! عملت تباه شد، اجرت باطل باشد، برو اجرت را از هر که برای او عمل کردی بگیر»
از این حدیث شریف درمیآید که نه اینکه تنها عملش تباه و اجرتش ضایع شده، بلکه در دوزخ هم جایگاهی برای او مهیا شده.
این است که پیغمبر (ص) امر به استعاذه کرده، میفرماید «به خدا پناه برید از آن».
و سرّش هم اینست که ترک نماز، فقط بازخواستِ ترک واجب را دارد و جز این، عقاب و عتاب دیگری ندارد و اما عملِ آوردن آن به قصد ریا، هم بازخواست ترک نماز را دارد (چون نمازش درست نیست) و هم بازخواست ریا را؛ و اما ترک نوافل اصلا بازخواست ندارد ولی بجا آوردنش به داعی ریا بازخواست دارد. پس چه واجب و چه مستحب، نیاوردنش بهتر از آوردنِ ریایی است.
شعر نا گفتن، به از گفتن که باشد نادرست
بچه نازادن، به از شش ماهه افکندن جنین
❖ــــــــــــــ❖
(قَالَ ص اسْتَعِيذُوا بِاللَّهِ مِنْ جُبِ الْخِزْيِ قِيلَ وَ مَا هُوَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ وَادٍ فِي جَهَنَّمَ أُعِدَّ لِلْمُرَائِينَ وَ قَالَ ص إِنَّ الْمُرَائِيَ يُنَادَى يَوْمَ الْقِيَامَةِ يَا فَاجِرُ يَا غَادِرُ يَا مُرَائِي ضَلَّ عَمَلُكَ وَ بَطَلَ أَجْرُكَ اذْهَبْ فَخُذْ أَجْرَكَ مِمَّنْ كُنْتَ تَعْمَلُ لَه)
📚 منیةالمرید (شهید ثانی)، ص۳18
اربعینیات(اربعین اول، حدیث 32)؛ ص89
@zanjani_net
💠 گلعذار قم
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 آقا سید مهدی خوانساری شاگرد میرزای قمی بود.
از آقای سید مصطفی خوانساری شنیدم میگفت: میرزای قمی شوهرعمّه و استاد سید مهدی خوانساری بود. شخصی تقی نام اهل خوانسار با ادّعای سلطنت ، ادوات جنگی تهیه کرد و ادّعای سلطنتش به حدّی بالا گرفت که برخی از امکنه به نام «تقی شاه» نامگذاری شد. به گونهای بود که فتحعلی شاه مجبور شد شخصاً برای جنگ با او حرکت کند. قبل از حرکت، میرزای قمی به فتحعلی شاه سفارش کرد که وقتی به خوانسار رفتی، سید جلیلالقدری آنجاست، او را هم زیارت کن و منظورش همین سید مهدی خوانساری بود. فتحعلی شاه هم وقتی به خوانسار رفت، از سید مهدی دیدن کرد و الآن همان اتاق ملاقات شاه با سید مهدی باقی و مشخص است.
ظاهرا سید مهدی مدّتی در قم پیش میرزا بود. در منزل میرزا درخت نسترنی بود. یک روز وقتی میرزا در منزل بود، دید سید مهدی در کنار درخت نسترن این شعر را میخواند:
پیش درخت نسترن وقت گل انار قم
دست من شکسته دل دامن گلعذار قم
سید مهدی متوجّه حضور میرزا نبود. ناگهان میرزا به سید مهدی گفت: حالا گلعذار قم کیست؟ سید مهدی که تازه متوجّه حضور میرزا شده بود، گفت: جنابعالی. میرزا گفت: سر به سر من نگذارید. سید مهدی گفت: گلعذار قم آن کسی است که به مردم توحید یاد بدهد و آنها را ارشاد کند.
📚جرعه ای از دریا، ج3، ص276
@zanjani_net
#حدیث_روز
● سفارش فرزندان به #تسبیحات #حضرت_زهرا "سلام الله علیها"
حضرت امام صادق علیه السلام به ابوهارون مکفوف فرمودند:
🔹«يَا أَبَا هَارُونَ إِنَّا نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِتَسْبِيحِ فَاطِمَةَ علیها السلام كَمَا نَأْمُرُهُمْ بِالصَّلَاةِ فَالْزَمْهُ فَإِنَّهُ لَمْ يَلْزَمْهُ عَبْدٌ فَشَقِيَ»
🔸 ای ابوهارون! ما کودکان خود را همانگونه که به نماز فرمان میدهیم، به تسبیح فاطمه(علیهاالسلام) نیز سفارش میکنیم.
پس بر این ذکر مداومت کن؛ زیرا هر بندهای بر آن مداومت کند، تیرهبخت نمیشود.
📚 كافی، ج3، ص343،ح13
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 شنیدن #غیبت افرادی که نمیشناسیم
❓ گاهی همکارم، عیبی از همسرش یا فرزندش را برایم بیان میکند یا خاطرهای تعریف میکند که نشاندهنده نقص و عیبی در یکی از بستگان اوست. اگر من همسر و فرزند و آن بستگان وی را اصلا ندیده باشم و نشناسم، آیا شنیدن این سخنان، شنيدن غيبت محسوب میشود؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ اگر آنها در معرض شناختهشدن باشند یا از تعریف کردن وی، شخص دیگری که میشناسید عیب مخفیاش آشکار شود، غیبت است.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
💠 مثلِّث، بدترینِ مردمان!
❖مرحوم آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در کتاب ارزشمند "أربعینیات" مینویسد: 🔻
📝 حضرت رسول صلی الله علیه و آله فرمود: «بدترین مردم، مثلِّث است» عرض شد: یا رسول الله! #مثلث چیست؟ فرمود: «آن، کسی است که از برادرش پیش سلطان [و زمامدار] سعایت کند. او خودش را به هلاکت میرساند و برادرش را به هلاکت میرساند و سلطان را به هلاکت میرساند.»
وجه مثلّث گفتن، همین است که با یک کلام، سه نفر را به هلاکت میرساند. اما خودش را در روز قیامت به هزار گونه عذاب مبتلا میکند، چنانکه در روایت است؛ و اما برادرش را به شکنجه و آزار سلطان مبتلا میکند؛ و اما سلطان را که به حرف #سخنچین اعتماد کرده و در نتیجه نمّامی وی، مسلمانی را عقوبت کرده است، مبتلا به آتش غضب الهی میکند؛
بلکه علاوه از اینکه با یک کلام، سه نفر را گرفتار میکند، خود نیز گاه از سه جهت گرفتار میشود؛ چون در سعایت، اگر حرف راست گفته باشد گناه غیبت و گناه نمّامی، دامنگیرش خواهد شد؛ و اگر دروغ گفته باشد گناه آن هم اضافه خواهد شد. پس برای خود از سه جهت آتش روشن مینماید.
حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام می فرماید: «بدترین شما، آنانی هستند که قدم به نمّامی برمیدارند و بین دوستان، جدایی میاندازند و بیعیبان را عیب میطلبند.»
❖ــــــــــــــ❖
(عَنِ الصَّادِقِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ علیهمالسلام عَنِ النَّبِيِّ صلی الله علیه و آله قَالَ: شَرُّ النَّاسِ الْمُثَلِّثُ قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا الْمُثَلِّثُ قَالَ الَّذِي يَسْعَى بِأَخِيكَ إِلَى السُّلْطَانِ فَيُهْلِكُ نَفْسَهُ وَ يُهْلِكُ أَخَاهُ وَ يُهْلِكُ السُّلْطَانَ)
📚 بحارالأنوار، ج72، ص266، ح16
اربعینیات(اربعین چهارم، حدیث 27)؛ ص281
@zanjani_net
#حدیث_روز
●خدمت به بیمار!
پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله» فرمودند:
🔹 «مَنْ سَعَى لِمَرِيضٍ فِي حَاجَةٍ قَضَاهَا أَوْ لَمْ يَقْضِهَا خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ كَيَوْم وَلَدَتْهُ أُمُّه»
🔸 كسي كه به دنبال برآوردن حاجت شخص بيماري برود -خواه آن حاجت روا گردد يا نگردد- همه گناهانش آمرزيده ميشود همانند روزي كه از مادر متولد شده است!
📚 من لا يحضره الفقيه؛ ج4؛ ص16
@zanjani_net
#استفتائات
🔸پاسخ به پرسشی درباره بیماری کرونا
❓با توجه به توصیه پزشکان و متخصصین به حضور نیافتن افراد مشکوک به بیماری واگیردار اخیر در مجامع و محیطهای عمومی، عدم توجه افراد به این توصیه چه حکمی دارد؟ آیا رعایت این توصیهها از نظر شرعی نیز لازم است؟ بهویژه آنکه برخی از افراد با وجود توصیه متخصصین، تعطیل کردن کلاسهای درس و مراسم و مجالس مذهبی و غیر مذهبی را درست نمیدانند. آیا چنین کاری را شرعی میدانید؟
🔻پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️با توجه به خطر جدی این بیماری، رعایت ضوابط بهداشتی و پزشکی بر همگان لازم است.
مسؤولین نیز باید با جدیت، تدابیر لازم و فوری را برای ممانعت از شیوع بیشتر بیماری عملی کنند.
امیدواریم مردم عزیزمان با توکل به خداوند متعال و توسل به حضرات معصومین (علیهمالسلام) از این ابتلای بزرگ الهی به سلامت بیرون آیند.
📸عکس: مطالعه معظمله در منزل، دوشنبه ۵ اسفند۹۸
@zanjani_net
▪️إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
رحلت همشیره مکرمه آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی و زوجه گرامی مرحوم آیتالله میرمحمدی(ره) را به معظمله و بستگان داغدار تسلیت عرض میکنیم و از خداوند متعال صبر و اجر مسألت داریم.
@zanjani_net
#حدیث_روز
🔸حضرت امام کاظم "علیه السلام":
#رجب، ماه عظیمی است که خداوند در آن حسنات را دوچندان می کند و گناهان را از بین می برد.
کسی که یک روز از ماه رجب را #روزه بدارد، آتش دوزخ به اندازه طی کردن یک سال از او دور میگردد و کسی که سه روز روزه بگیرد، #بهشت بر او واجب میشود. (الفقیه، ج2،ص92)
@zanjani_net
🔸 فقها و چالشهای مرتبط با صدور فتوا
[بهمناسبت سالگرد وفات فقیه عالیمقام آیتالله سید محسن امین عامِلی، مؤلف «اعیان الشیعة» (متوفای 4رجب1371ق)]
تودههای جوامع گاه بر صدور فتوای فقها اثرگذاری مثبت داشتهاند و گاه نیز میان آنها و فقهای عظام، چالشهایی بروز کرده و رخدادهای تلخی رقم خورده است. اما آنچه اهمیت دارد این است که یک فقیه نباید مرعوب مخالفتها و ارعابهای مقطعی افراد و گروهها شده و حقیقت را کتمان کند. بلکه فقیه آنچه را که طبق ضوابط استنباط به آن رسیده است، فارغ از عناوین ثانویهی موهوم، مبنای رأی و عمل خویش قرار میدهد.
▫️در همینباره آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی با اشاره به فتوای مرحوم سید محسن امین، در سال 1343 قمری (1925 میلادی) علیه قمهزنی، گفتهاند:
«عجیب است مرحوم سید محسن امین، مدّتی مورد لعن برخی از شیعیان قرار گرفته بود و در برنامههای ایام عاشورا در کربلا و جاهای دیگر، دستهجات شیعیان از او تبرّی میکردند و میگفتند: «آه من العاملی فتواه..» علت لعن، نهی او از قمهزنی بود. ایشان در شام گرفتار فرانسویها شده بود. آنها [پس از جنگ جهانی اول] سوریه و لبنان را اشغال کرده بودند و این قمه زدن در نظر آنها خیلی اسلام را موهون نشان میداد. عراقیها نمیتوانستند فرض کنند که شرایط آسید محسن با شرایط آنها فرق میکند. اگر ایشان در عراق بود، این کار را نمیکرد. آنها هم اگر در آنجا بودند، قمه زدن را ترویج نمیکردند».
آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی سپس به بازتاب فتوای سید محسن امین در نجف اشاره کرده و گفتهاند: «در آن موقع آقایان علمای نجف نه تنها از فتوای ایشان حمایت نکردند، بلکه مخالفت کردند. تنها کسی که مخالفت نکرد، آقا سید ابوالحسن اصفهانی بود. از آقای فخّام شنیدم که در اثر همان عدم مخالفت، اهالی بصره از تقلید آسید ابوالحسن به آقای نایینی عدول کرده بودند. شنیدم آسید محسن امین آن روز در دستهجات مورد لعن و طعن و تبرّی بود، اما مدّتی که میگذرد، جوّ عوض میشود و با استقبال خیلی مهمی وارد عراق میشود. این چیزها موسمی است.
▫️وقتی آقای [سید ابوالقاسم] کاشانی [از تبعید بیروت به ایران] آمد، از او چه استقبال عجیب و غریبی شده بود، ولی اواخر عمرش وقتی برای مجلس عقد اخوی ما حاجآقا جعفر به منزل حاج میرزا عبدالعلی تهرانی (که حاجآقا جعفر دامادش شده بود) آمد، اغلب اشخاص به احترام ایشان بلند نشدند. خیلی با بیاعتنایی خاصی با او برخورد کردند که من دلم سوخت و برخاستم و ایشان را بدرقه کردم. با آن جلالتش حتّی صاحبخانه و امثال اینها اعتنای درستی نکردند. حاجآقای والد ما بلند شد و جایش را به او داد و إلّا اشخاص دیگر اعتنایی نمیکردند. این موضوع پس از جریان مصدّق و اواخر عمر ایشان بود».
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 پاسخهای آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی به چند پرسش شرعی درباره بیماری کرونا
❓در زمان شیوع بیماری واگیردار و کشندهای مثل کرونا، حکم شرعی شرکت در تجمعات مذهبی، مجالس ترحیم یا جشن و شادی و به طور کلی حکم حضور در فضاهای شلوغ بدون اینکه ضرورتی در بین باشد چیست؟
✍️پاسخ: اگر مسؤولین امور بهداشتی و پزشکی در این زمینه رعایت امری را لازم میدانند، رعایت آن برای جلوگیری از انتشار بیماری لازم است. در کل نباید کارهایی انجام داد که هر گونه احتمال عُقلایی مبتلا کردن یا مبتلا شدن به این بیماری در آن وجود داشته باشد، هر چند احتمال ضعیف باشد.
به عموم مؤمنان توصیه میشود در کنار مراعات احتیاطات بهداشتی، توسل به ساحت مقدس حضرت ولیعصر (علیهالسلام) را فراموش نکنند که نفع آن، مجرب است.
❓شنیده شده که جنازه قربانیان کرونا غسل داده نمیشود، چون میگویند ورود آب غسل در فاضلاب موجب گسترش بیماری میشود و خطر سرایت به غسلدهندگان نیز وجود دارد. همچنین برای جلوگیری از سرایت بیماری، اجازه تیمم بدون دستکش هم داده نمیشود. حکم شرعی متدینین در این وضعیت چیست؟
✍️پاسخ: در صورت لزوم، فاضلاب جداگانهای برای شستشو تعبیه شود. در صورتی نیز که با فریز کردن یا سایر تمهیدات، امکان تجهیز کامل - هرچند با تأخیر- وجود داشته باشد باید چنین شود. همچنین غسل ترتیبی بر غسل ارتماسی مقدم است و در هر صورت در غسل، لازم نیست دست کشیده شود.
در فرض عدم امکان غسل، چنانچه امکان تیمم دادنِ بیخطر میت -هر چند با رعایت بیشتر اصول بهداشتی- وجود ندارد، هم میت را با دستکش تیمم دهند و هم اگر مقدور است با استفاده از دستهای خود میت این کار را انجام دهند.
به هر حال تجهیز کامل میت شرعاً لازم است و فقط به مقدار اضطرار میتوان از آن اغماض کرد.
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 #الکل_طبی_صنعتی
❓ آیا الکل طبی و صنعتی پاک است؟ با توجه به اینکه الکل در بسیاری از مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده وجود دارد، وظیفه ما در مورد آن چیست؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ اگر اطمینان نباشد که الکل را از مایع مستکننده گرفتهاند، پاک است و در فرض شک نیز تحقیق لازم نیست.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#حدیث_روز
●دست مهربانی و آمرزش خداوند
حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
🔹 «أَنَا يَدُ اَللَّهِ اَلْمَبْسُوطَةُ عَلَى عِبَادِهِ بِالرَّحْمَةِ وَ اَلْمَغْفِرَةِ وَ أَنَا بَابُ حِطَّةٍ مَنْ عَرَفَنِي وَ عَرَفَ حَقِّي فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ لِأَنِّي وَصِيُّ نَبِيِّهِ فِي أَرْضِهِ وَ حُجَّتُهُ عَلَى خَلْقِهِ لاَ يُنْكِرُ هَذَا إِلاَّ رَادٌّ عَلَى اَللَّهِ وَ رَسُولِهِ»
🔸 من آن دستگشودۀ خدا به مهربانى و آمرزش بر بندگانش هستم و منم درگاه آمرزش [و آن کلمه استغفار]
هركس مرا شناخت و حق مرا دانست به حقيقت كه پروردگار خود را شناخته است چرا كه من وصىّ پيامبر او در زمينش و حجّت او بر خلقش هستم.
اين سخنان را جز ردكنندۀ بر خدا و رسولش، انكار نمىكند.
#ید_الله
#باب_حطة
📚 التوحيد (للصدوق)، ص: 165
@zanjani_net
🔸سالروز ولادت با سعادت آیه بزرگ خداوند، هادی و راهنمای امت، حضرت سیدالاوصیاء امیرالمومنین علی علیه السلام را محضر مبارک حضرت ولی عصر "عجل الله فرجه" و همه موالیان و دلباختگان حضرتش تبریک و تهنیت می گوییم.
@zanjani_net
#حدیث_روز
● بدرقه ابوذر(1)
زمانى كه ابوذر را از مدینه تبعيد كردند، اميرالمؤمنين عليهالسلام، امام حسن و امام حسين عليهماالسلام، عقيل بن ابیطالب، عبداللَّه بن جعفر و عمار ياسر او را بدرقه كردند.
اميرالمؤمنين عليهالسلام در هنگام بدرقه وی فرمود:
🔸 اى ابوذر، همانا تو براى خداوند [و در راه کسب رضایت او] مورد خشم قرار گرفتهاى، پس به او امید داشته باش. بدرستى که این قوم از ترس دنیایشان از تو مىترسند و تو از ایشان به خاطر دینت مىترسى!
...اگر بر بندهای بلایی نازل شود که آسمانها و زمین بهم بچسبد و او در میان آنها بماند و با این حال پرهیزگارى نماید، خداوند براى او راه فرار و چاره فراهم نماید. پس جز حق با تو انس نگیرد و چیزی جز باطل تو را به وحشت نیندازد.
«يَا أَبَا ذَرٍّ إِنَّكَ إِنَّمَا غَضِبْتَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- فَارْجُ مَنْ غَضِبْتَ لَهُ إِنَّ الْقَوْمَ خَافُوكَ عَلَى دُنْيَاهُمْ وَ خِفْتَهُمْ عَلَى دِينِكَ .... وَ اللَّهِ لَوْ كَانَتِ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ عَلَى عَبْدٍ رَتْقاً ثُمَّ اتَّقَى اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ لَهُ مِنْهَا مَخْرَجاً فَلَا يُؤْنِسْكَ إِلَّا الْحَقُّ وَ لَا يُوحِشْكَ إِلَّا الْبَاطِلُ»
#ابوذر #بلا #پرهیزکاری
📚 کافی، ج8، ص206
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 قضای #نماز_آیات با وقوع #زلزله خفیف
❓ اگر در شهری زلزلهای احساس شود به گونهای که بسیاری از مردم آن را احساس نکنند، آیا خواندن نماز آیات بر همگان واجب میشود؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ بله و باید آن را فوراً بخوانند و اگر به هر دلیلی نخواندهاند باید هر چه زودتر بخوانند و هر وقت بخوانند ادا است.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#استفتائات
🔸 پرداخت سهم امام(ع) به نیازمندان در زمان رکود ناشی از شیوع کرونا
❓ در پی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی گسترده در کشور، بسیاری از افراد بیکار شده و زندگیشان دچار مضیقه شدیدی شده است. آیا اجازه میفرمایید از سهم امام(ع) به آنها هم کمک شود؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ مؤمنان میتوانند نصف سهم مبارک امام علیهالسلام و همچنین ردّ مظالم را به افراد نیازمندی بدهند که در اثر کساد اقتصادی ناشی از شیوع این بیماری، زندگیشان دچار مضیقه شدید شده است.
إن شاء الله مؤمنین در این شرایط دشوار با رعایت انصاف و مواسات و خدمت به یکدیگر به ویژه با دستگیری از خویشاوندان و همسایگان نیازمند، خوشنودی امام زمان «عجل الله تعالی فرجه» و اجر و پاداش الهی را برای خویش به ارمغان آورند.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🏴سالروز شهادت مظلومانه باب الحوائج حضرت أباالحسن موسی بن جعفر الکاظم علیهالسلام را محضر حضرت ولیعصر «عجل الله فرجه» و همه موالیان و دلدادگان حریمش تسلیت میگوییم.
▪️از کلمات نورانی آن حضرت:
«هرکس به رأى و سلیقه خود تکیه کند (و در مسائل دین به آن عمل نماید) هلاک مىشود، و هرکه اهلبیت پیامبر "صلىاللهعلیه و آله" را رها کند، گمراه مىگردد.»
کافی، ج1، ص56،ح10
@zanjani_net