#حدیث_روز
● با ما باش !
❖ سلیمان جعفری نقل کرده است که شنیدم حضرت ابوالحسن [امام کاظم یا امام رضا عليهماالسلام] به پدرم فرمود: چرا تو را همنشین عبدالرحمن بن يعقوب مىبینم؟
وی در پاسخ گفت: او دایى من است.
امام فرمود: او سخنان نامناسبی درباره خداوند مىزند، خدا را توصف مىكند (به صورت و اوصاف جسم) با اينكه خداوند قابل توصیف نیست پس یا با او همنشین باش و ما را ترك كن و یا با ما همنشین باش و از او دورى كن.
پدرم گفت: او هر عقیده اى دارد و هر چه مى گوید، چه مسؤولیتی برای من دارد؟ با اینكه من به عقیده او اعتقاد ندارم.
حضرت فرمود:🔻
آیا نمى ترسى كه بلایى به او برسد و دامن شما را هم بگیرد؟!
آیا از این داستان اطلاع ندارى كه شخصى از یاران حضرت موسى علیهالسلام بود، ولى پدرش از یاران فرعون بود، هنگامى كه لشکر فرعون به حضرت موسى (ع) رسید از ایشان جدا شد تا پدرش را نصیحت کند. حضرت موسى (ع) به آنها برخورد کرد در حالی كه با هم [درباره عقیدهشان] ستیزه و جرّ و بحث میکنند، تا اینكه آن دو به كنار دریا رسیدند، و هر دو با هم غرق شدند.
وقتى خبر به حضرت موسى (ع) رسید، از جبرئیل درباره آن جوان پرسید.
جبرئیل گفت: او غرق شد در حالیکه رحمت خدا شامل حال اوست و به عقیده پدرش باور نداشت ولى چون عذاب فرود آید از کسی كه نزدیك گنهكار است، دفاعى نشود!
#همنشینی_با_گناهکار #بلا
#حضرت_موسی (ع) #اعتقاد #عقیده
📚 أمالي شیخ مفيد، ص:112
@zanjani_net
#السلام_علیک_یا_أبا_عبدالله
✨حسینِ عشق
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
مرحوم حاج سید مصطفی سرابی شاعر بود. شعرهای مفصلی دارد که برخی از آنها را حفظ هستم. شعری درباره حضرت سیدالشهدا علیهالسلام گفته است که برخی از ابیات آن چنین است:
در ولای دوست، ترک ما سوا خواهیم کرد
تن رها یکباره از قید هوا خواهیم کرد
طَیلسان شهر ناسوتی به یک سو افکنیم
از پرند مُلک لاهوتی، قبا خواهیم کرد
.
.
گر بگرداندیم مروارید جان در خاک او
سرخ با خونش که چون خون خدا خواهیم کرد
ما منادی، حق منادا، حاجت ما قرب حق
پس حسینِ عشق را حرف ندا خواهیم کرد
ما پر از شور حسینی، خالی از خود، همچو نی
پس به دشت نینوا، چون نی، نوا خواهیم کرد
این قصیده مفصل است. مقصود این که وی تعبیر زیبایی از وسیله و واسطه بودن حضرات معصومین علیهم السلام برای رسیدن به قرب الهی بهکار برده است. ما منادی، حق منادا، حاجت ما قرب حق، پس حسینِ عشق را حرف ندا خواهیم کرد.
#محرم #عاشورا #عزاداری
@zanjani_net
#استفتائات
چگونگی عمل به نذر در ایام محرم با توجه به شرایط کرونا
🔻پرسش:
برخی از مردم برای عزاداری و اطعام ایام محرم نذر کردهاند و امسال به دلیل شرایط کرونا و رعایت فاصله اجتماعی، امکان عمل به نذر فراهم نیست. تکلیف آنان در این شرایط چیست؟
✔️پاسخ:
در این باره باید چند جهت مد نظر قرار گیرد:
1. اگر نذر شرعی با شرایط آن -که از جمله آن، بردن نام خدا به همراه صیغه نذر است- محقق شده باشد، باید بر اساس آن عمل شود و تغییر آن جایز نیست.
2. رعایت اموری که هنگام نذر در ذهن فرد بوده اما در انشای نذر وی نیامده، لازم نیست مثلا اگر در ذهن او برگزاری مراسم به نحو عمومی بوده ولی این معنا را در متعلق نذر ذکر نکرده، لازم نیست حتماً مراسم و اطعام را به نحو عمومی برگزار کند بلکه می تواند با رعایت توصیههای بهداشتی و دعوت تعدادی از افراد فامیل به جلسه ذکر مصائب و روضهخوانی و اطعام آنان، به نذرش عمل کند.
3. عمل کردن به مواردی از متعلق نذر که اکنون امکان انجام آن وجود ندارد، لازم نیست.
البته اگر رعایت ویژگیهایی که به نحو تعدد مطلوب در متعلق نذر لحاظ شده (نه اینکه انجام نذر مقید به آن باشد) ممکن نباشد، ولی امکان انجام اصل عمل وجود داشته باشد، عمل به اصل نذر واجب است.
#نذر #اطعام #عزاداری
➖➖➖➖
🔹دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
💠 اثر اعمال در عوالم مختلف
[بمناسبت ۳۰ مرداد، روز بزرگداشت علامه محمد باقر مجلسی (م1110ق)]
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
از مرحوم آیتالله شاهآبادی نقل شده و معروف است که برخی مرحوم علامه مجلسی را در عالم خواب دیده بودند، که وضع مرفهی دارد. سؤال کرده بودند که این جایگاه اثر چیست؟ آیا برای فلان تدریس یا نوشتن فلان کتاب است؟ آیا برای تألیف بحار الأنوار است؟ اثر چه خدمتی است؟ ایشان فرموده بود: خیر، این اثر هدیه کردن سیبی به یک کودک یتیم است.
مرحوم آقای شاهآبادی این مطلب را تحلیل میکرده و میفرموده که همه اعمال یک آثار و نتایجی دارند که در عوالم مختلف بروز پیدا میکنند. برخی از اعمال در همین دنیا اثرش روشن میشود. بعضی از اعمال که محدود و جزیی هستند، اثرشان در عالم دیگری که نسبت به آخرت محدود است، ظهور میکند. این عوالم صلاحیت ندارد که خدماتی مانند نوشتن بحارالأنوار و نشر آثار ائمه معصومین علیهمالسلام در آن ظاهر بشود بلکه اثر این اعمال مهم در عوالمی با وسعت و قابلیت بیشتر یعنی آخرت باید بروز کند. خدمات اساسی علامه مجلسی به مکتب، در آخرت ظاهر میشود و عالم برزخ قابلیت آن را ندارد.
❖ــــــــــــــ❖
▫️همه باید متوجه باشیم عملی را که انجام میدهیم جنبههای الهی در آن لحاظ بشود و بدانیم قدمی که برای خدمت به مکتب و خدمت به شیعه امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) برداشته میشود، ضایع نمیشود و اثرش در عوالم مختلف ظهور خواهد کرد!
#علامه_مجلسی #برزخ #اثر_اعمال #آخرت
@zanJani_net
🏴ویژه نامه #ثار_الله (شماره۱)
«تباکی»
▫️حضرت صادق علیهالسلام به ابوعماره فرمود:
«هرکه در سوگ حسین علیهالسلام شعری بخواند و خود بگرید، بهشت از آن اوست و هرکه در عزای حسین علیهالسلام شعری بخواند و تباکی کند، بهشت از برای اوست»/ كاملالزيارات؛ص104
آیت الله العظمی شبیری زنجانی:🔻
تباکی، ریا نیست. تباکی بدین معناست که شخص خود را به گریه وادارد. در برخی روایات نیز سفارش شده که دعاکننده در هنگام دعا و درخواست حاجت، تباکی کند. طبق روایات، قطرۀ اشکی که در مصیبت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام بر صورت جاری بشود، آتش عذاب را خاموش می کند.
#محرم #گریه #اشک #تباکی
@zanjani_net
💠 عنایت حضرت سیدالشهدا (ع) به آقا نجفی و حافظه فوقالعادۀ ایشان
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
📝 آقای حاج آقا جواد زنجانی ظاهراً از آقای حاج آقا مهدی حائری یزدی و او هم از آقای سیّد محمد کاظم عصار نقل کرد که ایشان میگفت:
در دوره مظفرالدین شاه، شیخ محمد تقی اصفهانی(م ۱۳۳۲) معروف به آقانجفی (ره) را از اصفهان به تهران تبعید کردند؛ چون آقا نجفی بر نهی از منکر خیلی اصرار داشت و حدود را اجرا میکرد. معمولاً چنین کارهایی برای سلاطین ناخوشایند است. چند مرتبه ایشان به تهران احضار شد. یک بار که به تهران احضار شد از او خواستند که در تهران بماند و به اصفهان برنگردد، تا در بین علمای تهران هضم شود. ایشان که به تهران وارد میشود، در آنجا درسی شروع میکند و شهریهای هم میدهد و حلقه درسش هم درست میشود و روز به روز نفوذش بیشتر میگردد.
سید محمد کاظم عصّار میگفت: 🔻
من هم به درس ایشان میرفتم. یک وقت دستگاه حاکمه که میخواست آقا نجفی را خُرد کند، بعضی را تحریک کرد که با اشکال کردن در درس، او را در آن محیط کوچک کنند. ایشان هم که باهوش بود، از نحوه اشکال کردنها حدس میزند که تحریک شدهاند و این اشکالها طبیعی نیست.
یک روز بالای منبر میرود با لهجهی اصفهانی میگوید: «شما تِقی را اینجوری خیال نکنید. تِقی تمام کتب اربعه را متناً و سنداً حفظ است. آقایان بعداً کتاب بیاورند، امتحان کنند». آخر هفته بوده که فردایش درس تعطیل بود. روز شنبه که درس شروع میشود، بالای منبر میرود و میگوید اگر آقایان کتاب آوردهاند، بپرسند تا من پاسخ بدهم.
▫️آقای عصار میگفت:
من مثلاً کتاب کافی را آورده بودم و دیگری کتاب تهذیب و سومی کتاب من لایحضره الفقیه آورده بود. من از کتاب کافی، بابی را که کمتر محل مراجعه است –مثل احادیث کتاب لُقَطه– پرسیدم. ایشان شروع کرد و چند ورق از متن و سند آن را خواند. از جای دیگر کافی پرسیدم، باز چند ورق خواند. دیگری از کتاب تهذیب پرسید، باز عین آن را خواند. سومی از فقیه پرسید، همینجور پاسخ داد. مدّتی طولانی از هر جا میرسید، با متن و سند خواند و اینجور نبود که تصادفاً برخی از ابواب را یاد گرفته باشد و اقتراح هم نبود؛ یعنی اینطور نبود که او پیشنهاد بدهد، بلکه آن اشخاص تعیین میکردند. مطمئن شدند که تصادف نیست.
بعد آقا نجفی(قدس سره) فرمود:
من حافظه نداشتم. یک وقت حرم رفتم –به نظرم حرم حضرت سید الشهداء(ع) بود– درباره بیحافظگی به حضرت متوسل شدم که اگر من حفظی نداشته باشم، شاید نتوانم برای اسلام کاری انجام بدهم. خلاصه توسّلی پیدا کردم و بعد از آن توسّل این حفظ به من عطا شد. ایشان کتب اربعه را با سند و متن حفظ شد؛ مثل اینکه از رو میخواند.
▫️از منبر که پایین آمد، تمام آنها –حتّی بعضی مشایخ که پای منبرش بودند– به عنوان اینکه از طرف معصوم(ع) مورد عنایت قرار گرفته بود، همگی دستش را بوسیدند و تبرّک جستند. کارش در تهران بالا گرفت؛ به گونهای که دستگاه حاکمه میبیند که نقض غرض شد؛ زیرا ایشان را آورده بود که در تهران هضم شود، ولی الآن در آنجا اوج گرفته است. لذا ماندن او را در تهران مصلحت نمیبینند، بلکه میبینند که اگر در تهران باشد، مزاحم حکومت آنهاست. به ایشان میگویند اگر میخواهید به اصفهان برگردید، مانعی نیست. لذا ایشان را به اصفهان برمیگردانند.
📚جرعه ای از دریا، ج1، ص528
@zanjani_net
ویژهنامه #ثار_الله (شماره2)
نسخۀ معتبر زیارت عاشورا و محل نماز آن
آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
صرف نظر از تأییدات غیبی که از طرق معتبر، دربارهٔ زیارت عاشورا وارد شده و مؤید زیارت عاشورایند، زیارت عاشورایی که در مفاتیح الجنان از کتاب «مصباح المتهجد» نقل شده، دارای سند معتبر است.
نماز زیارت عاشورا، دو رکعت است که بر اساس نقل معتبر، بعد از آن خوانده میشود. البته خوب است احتیاطاً دو رکعت نماز قبل از زیارت عاشورا هم خوانده شود.
#زیارت_عاشورا #نماز_زیارت
@zanjani_net
#استفتائات
▫️کیفیت مصرف نذورات برای امام علیهالسلام
🔻پرسش
مبلغی پول را نذر امام حسین علیهالسلام کردهام. چگونه باید آن را مصرف کنم؟ آیا میتوانم در امور عامالمنفعه مانند ساختن مسجد یا پل، خرج کنم و ثوابش را به ایشان هدیه کنم؟
✍️پاسخ
چنانچه مصرف معیّنی را قصد کردهاید، باید به همان مصرف برسانید در غیر این صورت ظاهراً اگر در اموری که ارتباط خاصّی با آن حضرت دارد از قبیل عزاداری و جشن ولادت یا تعمیر حرم آن حضرت و مانند آن صرف کنید، کفایت میکند و نیازی نیست قصد هدیّۀ به ایشان را بنمایید، و اگر در مثل مسجد و پل مصرف کنید و ثواب آن را به امام علیهالسلام هدیه کنید، کفایت آن محلّ اشکال است.
🔹استفتائات آیت الله العظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
🏴السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله، السَّلَامُ عَلَیکَ یَا رَحْمَةِ اللهِ الْوَاسِعَة، و یا بابَ نجاةِ الاُمَّة
▪️ مجلس عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) -طبق سنوات گذشته- از روز ششم ماه محرم (چهارشنبه 5شهریور) تا دوازدهم این ماه (سهشنبه 11شهریور) در دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی برگزار میشود.
☑️ شروع مراسم از ساعت 11 صبح با قرائت زیارت عاشورا
🔺این مراسم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار میگردد و بصورت زنده از صفحه رسمی اینستاگرام به آدرس (www.instagram.com/zanjani_net) پخش خواهد شد.
@zanjani_net
📜مقاله دکتر جوزف درباره عزاداری
🖊آیت اللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی در "الکلام یجر الکلام" مینویسد:
🔹... دكتر جوزف فرانسوى مقالهاى در اين باب نوشته كه آقا سيّد هبةالدين شهرستانى، آن را در مجله «العلم» درج نموده است. خلاصه مقاله وى اين است كه:
📃... وجه اين ترّقى ايشان [شیعیان]، همين عزادارى است كه تقريبا هر يك از ايشان را دعوتکننده بر اين مذهب قرار داده است. امروز محلّى پيدا نمىشود كه در آنجا، يك يا دو نفر از شيعه باشد، مگر اينكه در آن جا عزا برپا مىكنند.
▫️من در مارسى، يك نفر شيعه عربى را ديدم از اهالى بحرين كه او به تنهایی بر حسين (علیه السلام) عزادارى مىكرد. به منبر مىرفت و كتابى مىخواند و گريه مىكرد و بعد، طعامى به فقرا مىداد.
▫️مالهاى زياد در اين راه خرج مىكنند. بعضى از ايشان، از مال خالص خود در هر سال، به اندازه استطاعت خود خرج مىكنند. اين قسم، از دو ميليون فرنك بيشتر در هر سال خرج مىنمايند؛ و بعضى ديگر، از اوقافی كه براى اين موضوع تعيين گرديده صرف مىنمايند. خرج اينها، چندين برابر خرج قسم اوّل مىشود؛ و گويا همه فِرَق اسلاميّه بالاجتماع در راه مذهب خود، آن قدر بذل نمىكنند كه اين فرقه، به تنهایی بذل مىكند. موقوفات اين فرقه، دو سه برابر موقوفات همه فرق اسلاميّه است.
▫️و هر يك از اين فرقه، حقيقتاً داعى است بر مذهب خود، بى آن كه ساير فِرَق، ملتفت اين معنى باشند و بلكه خودشان نيز ملتفت نيستند بر اين فايدهای كه بر كار آنها مترتّب است و معلوم است مذهبى كه پنجاه شصت ميليون داعى داشته باشد، البتّه به تدريج ترقّى مىكند، به قدرى كه شأن آنها اقتضا مىكند و سعى فقرا و ضعفای ايشان در اقامه عزا، بيشتر از اكابر ايشان است؛ به جهت نفع دنيا و آخرتی كه در اين عمل مىبينند.
▫️پس اينها سعى مىكنند كه در مجالس عموميّه، عبادات مرغوب و پسنديده القاء نمايند و از مسائل دينيّه خودشان نيز طرح نمايند. در اثر اين، خطبای اين فرقه، بر ساير فِرق برترى يافته و اهالى اين فرقه به مسائل مذهبى خودشان، أعرف از ساير فِرَق مى باشند.
▫️شيعه، مذهب خودشان را به قوّت دعوت تأييد كرده اند كه از تيغ، برّندهتر است و خود اجتماع آنها كه براى عزادارى گرد هم آيند و در كوچه و برزن نوحه سرایى مىكنند، موجب ازدياد شوكت آنها است؛ زيرا كه اگر در يك شهر، ده هزار اشخاص متفرّق باشند و در يك جا، هزار نفر مجتمع باشند؛ شوكت اين هزار نفر، از ده هزار نفر متفرّق بيشتر مىشود. و علاوه از آن، هزار نفر اگر در يك جا مجتمع باشند، به مقدار آن هم از ديگران، به جهت تماشا يا ملاحظه رفاقت و يا اغراض ديگر، در دور و بر آنها جمع مىشوند و البتّه شوكت آنها در انظار، به جهت انضمام اينها بيشتر مىشود.
▫️و اساسا خود اظهار مظلوميّت، تأثيرش از امور فطريّه است؛ مثل اينكه هر كس بالطبع از مظلوم دست مىگيرد و دوست مى دارد كه ضعيف و مظلوم بر قوى و ظالم غلبه پيدا كند.
مصنّفین اروپا كه در كتابهاى خودشان، تفصيل مقاتله حسين (علیهالسلام) و اصحاب او را با شهادت ايشان ذكر كردهاند، با اينكه اعتقاد به ايشان ندارند، ولى ايشان را مظلوم مىدانند و اعتراف مىكنند به ظلم و تعدّى قاتلهاى ايشان و بىرحمى آنها؛ و ذكر نمىكنند نامهاى آنها را، مگر اينكه نفرت مى كنند از آنها،... .
@zanjani_net
السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله
▪️مجلس سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) در دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
سخنرانان: حجج اسلام آقایان
جوانمرد، رفیعی، حائری قزوینی، میردامادی، حاجیان، روحی
☑️از ششم تا دوازدهم محرم
☑️شروع مراسم از ساعت 11 صبح
◽️پخش زنده مراسم از صفحه اینستاگرام رسمی دفتر معظم له
🔺این مراسم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار میگردد.
@zanjani_net
ویژه نامه #ثار_الله (شماره۳)
#عزاداری
🔻ویژگی های عزاداری مطلوب برای اهل بیت علیهم السلام
آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
▪️عزاداری برای حضرت سید الشهداء ( علیه السّلام) و سایر بزرگوارانی که در کربلا به شهادت رسیدند در شکل گیری اعتقادات مردم تأثیر زیادی دارد، لذا باید به گونه ای عمل شود که مرضی حضرات معصومین(علیهم السّلام) باشد.
نحوه عزاداری در زمان ها و مکان های مختلف با در نظر گرفتن عرف تعیین می شود.
منبر و مجلس حضرت سید الشهداء ( علیه السّلام) مکان آموزش افراد است و قسمت مهمی از اعتقادات مردم از همین مطالب اهل منبر و اشعاری که خوانده می شود، شکل می گیرد و لذا باید در انتخاب مطالب مستند و اشعار دقت بیشتری شود و جنبه هدایتگری و اصلاح برای جامعه مد نظر قرار گیرد. تسامح در گفتن مطالب غیر متقن و یا خواندن اشعار صحیح نیست ، عمده در برگزاری مجالس اهل بیت( علیهم السّلام اصلاح نیت است که باید تلاش کنیم ان شاء الله عملمان همراه با اخلاص باشد.
@zanjani_net
🏴 #گزارش_تصویری| اولین روز مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام در دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی با حضور معظم له 🔺
📅 ۵/شهریور/۱۳۹۹
◼️ #محرم #عزاداری #امام_حسین ع
@zanjani_net
🏴 #گزارش_تصویری| دومین روز مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام در دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی
📅 ۶/شهریور/۱۳۹۹
◼️ #محرم #عزاداری #امام_حسین ع
@zanjani_net
ویژه نامه #ثار_الله (شماره۴)
تواضع امام حسین علیه السلام و دستگیری از نیازمندان
▫️شعيب بن عبدالرحمن خزاعى گويد:
پس از حادثه عاشورا بر روی شانههاى امام حسين عليهالسلام علامت و اثری مشاهده شد. از امام زينالعابدين عليهالسلام دربارۀ آن پرسيدند، حضرت فرمود:
این علامت و پینه در اثر حمل بار و کیسه های غذا به خانه های بیوه زنان، یتیمان و مستمندان است که پدرم بر دوش خویش آنها را حمل می کرد.
🔺مناقب آل أبيطالب عليهم السلام،ج4، ص66
@zanjani_net
ویژهنامه #ثار_الله (شماره5)
#عاشورا
چگونه در روز عاشورا به همدیگر تسلیت بگوییم؟
حضرت امام باقر علیهالسلام فرمود این چنین تسلیت بگویید:
«عَظَّمَ اللَّهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَيْنِ علیهالسلام وَ جَعَلَنَا وَ إِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَأْرِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الْإِمَامِ الْمَهْدِيِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ علیهمالسلام» کاملالزیارات،ص175
خداوند پاداش ما را به سبب مصیبتی که از حسین علیهالسلام به ما رسیده، بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که در کنار ولیّ و جانشین او، امام مهدی از خاندان پیامبر (علیهم السلام)، به خونخواهی او بر میخیزند.
#تسلیت
#یوم_الحسین
@zanjani_net
#حدیث_روز
▪️وصیت مهم امام حسین(ع) در لحظات آخر عمر
عن أبي حمزة الثمالي، عن أبي جعفر (عليه السلام) قال: لما حضر علي بن الحسين (عليهما السلام) الوفاة ضمني إلى صدره، ثم قال: يا بني أوصيک بما أوصانی به أبی (عليه السلام) حين حضرته الوفاة وبما ذكر أن أباه أوصاه به، قال:
يا بني إياک وظلم من لا يجد عليک ناصرا إلا الله!
🔘ابوحمزه ثمالی از امام باقر(ع) روایت کرده است: وقتی زمان وفات پدرم امام سجاد(ع) فرارسید، مرا به آغوش خود کشید و گفت: پسرم! به تو همان وصیتی را میکنم که پدرم امام حسین(ع) و جدم امام علی(ع) در لحظات پایانی عمرشان وصیت کردهاند:
ای پسرم! مبادا به کسی ستم کنی که جز خدا هیچ یاوری ندارد.
📚الکافی، ج ۲، ص ۳۳۱.
@zanjani_net
السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله
▪️مجلس سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) در روز یازدهم و دوازدهم محرم در دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی برگزار می شود.
🔺سخنرانان: حجج اسلام آقای میردامادی و آقای دکتر رفیعی
☑️شروع مراسم از ساعت ۱۱:۱۵ با قرائت زیارت عاشورا
◽️پخش زنده مراسم از صفحه رسمی اینستاگرام دفتر معظم له
🔺این مراسم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار میگردد.
@zanjani_net
#حدیث_روز
▫️حق زبان
حضرت امام سجاد عليه السلام فرمودند:
«حَقُّ اللِّسَانِ إِكْرَامُهُ عَنِ الْخَنَى وَ تَعْوِيدُهُ الْخَيْرَ وَ تَرْكُ الْفُضُولِ الَّتِي لَا فَائِدَةَ لَهَا وَ الْبِرُّ بِالنَّاسِ وَ حُسْنُ الْقَوْلِ فِيهِم»
حق زبان، دور داشتن آن از زشت گويى، عادت دادنش به خير و خوبى، ترك گفتار بى فايده و نيكى به مردم و خوشگويى درباره آنان است.
🔺خصال، ص 566
👉@zanjani_net
💠 اشتباهات افراد خوشحافظه
❖ از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
📝 افراد خوشحافظه شدیداً در معرض خطا هستند مثل مرحوم سید حسن صدر که علیرغم قوت حافظه، اشتباهات فاحشی در «تأسیسالشیعة» مرتکب شده و علتش آن است که به حافظه اعتماد میکرد؛
کما اینکه تقیزاده در احوال محمد خان قزوینی نوشته که او گفته: من در اروپا کتابی نوشتم و فکر کردم در نهایت تحقیق است ولی وقتی به ایران فرستاده شد، محققین ایران آن را نقد کردند. این اشتباهات به سبب اعتماد قزوینی به حافظه قوی خود بوده است. بعد ایشان گفته که تصمیم گرفتم که دیگر چیزی را از حافظه ننویسم حتی «قل هو الله احد» را.
📚جرعه ای از دریا، ج4، ص491
👉@zanjani_net
#استفتائات
▫️ ثبت غیر واقعی مبلغ معامله
🔻پرسش:
دو نفر درباره معامله ملکی توافق میکنند و برای ثبت و کتابت نزد بنگاه میروند و برای فرار از مالیات و ... درخواست میکنند که مبلغی بسیار پایینتر از قیمت واقعی در بیعنامه نوشته شود. آیا بنگاهی -با اطلاع از ثمن واقعی این معامله و منظور متعاملین- شرعاً مجاز است این معامله را به قیمت غیر واقعی ثبت نماید؟ و اگر ثبت نمود آیا این معامله شرعا صحیح است؟
✍️پاسخ:
در صورتی که این کار نوشتن دروغ تلقی شود جایز نیست. اگر خلاف مقررات قانونی باشد نیز بنابراحتیاط جایز نیست. ولی در هر صورت معامله صحیح است.
🔹دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net