🌸🍃🌸🍃
#سخنان_نیک
تو با شرافتی اگر...
آبروی دیگران را مانند آبروی خودت محترم بدانی.
تو آزادی اگر …
خودت را کنترل کنی، نه دیگران را
تو مهربانی اگر …
وقتی دیگران مرتکب اشتباهی میشوند، آنها را ببخشی.
تو شادی اگر …
گُلی را ببینی و به خاطر زیبایی و عطر خوشش نهایت لذت را ببری
تو ثروتمندی اگر …
بیش از آنچه نیاز داری نداشته باشی.
و دوست داشتنی هستی اگر …
دردهایت تو را از دیدن دردهای دیگران کور نکرده باشد …
اگر چنین است ،
به بزرگیات افتخار کن...
@zarboolmasall
محبت تنها چیزیست
که با بخشیدن زیادتر میشود
و همیشه لازم نیست
چیزهای با ارزش ببخشی
تا محبت کرده باشی
گاهی لبخند تو😍😊
بهترین محبت است
صبحتون بخیر❤️
@zarboolmasall
🟩سوراخ دعا را گم کردن
🔹️گاه پیش میآید که کسی نابهنگام و در جای نادرست چیزی بگوید که گرچه ممکن است گفته درستی باشد، ولی کمترین ارتباطی با موضوع مورد گفت و گو ندارد. در چنین موردی در پاسخ به او میگویند:
"دعا بلدی، ولی سوراخ دعا را گم کردهای"
🔸️مولوی در "مثنوی معنوی" حکایتی را به نظم آورده است که در آن شخصی به وقت "استنجاء" (شستن محل دفع ادرار و مدفوع) به جای خواندن دعای ویژهی این کار به اشتباه دعای دیگری را که ویژهی "استنشاق" (شستن سوراخ بینی) است میخواند. پس از این کار شخصی که آن را شنیده به او میگوید:
"ورد را خوب بلد هستی، ولی سوراخ دعا را گم کردهای".
آن یکی در وقت استنجا بگفت
که مرا با بوی جنت دار جفت
گفت شخصی: خوب ورد آوردهای
لیک سوراخ دعا گم کردهای.
🔻به نظر میرسد که این عبارت از آن تاریخ به صورت ضربالمثل درآمده است.
#مولوی #مثنویمعنوی #سوراخ #دعا
@zarboolmasall
ضرب المثل آلمانی💙🦋
Aller Anfang ist schwer
“شروع هر چیزی سخت است”
همیشه برداشتن قدم اول سخت ترین مرحله برای انجام یک کار است.
Wer rastet, der rostet
“کسی که استراحت می کند، زنگ می زند”
آلمانی ها به سخت کوشی معروف هستند و معتقدند کسی که تنبل است پیشرفت نمی کند یا به قولی مثل آهنی که در یک جا بماند زنگ می زند.
Das billige ist immer das Teuerste
“ارزانترین همیشه گرانترین است”
در اتومبیل های آلمانی همانند بنز، پورشه و BMW یک خصوصیت وجود دارد و آن کیفیت است. این ضرب المثل هم به همین مسئله اشاره می کند که اگر شما جنس ارزان بخرید، مجبورید در بلند مدت چند برابر یک کالای گران برای آن هزینه کنید.
#آلمانی
@zarboolmasall
علی آباد هم شهر شده💚🌿
هر گاه بخواهند کسی را از لحاظ مقام و فضل و ثروت و جز اینها تحقیر یا تخفیف کنند از باب تعریض و کنایه به عبارت مثلی بالا استنادکرده و می گویند: علی آباد هم شهر شده! یا به اصطلاح دیگر " خیال می کنه علی آباد هم شهری شده."
علی آباد در ابتدا قهوه خانه بزرگی بود که اطاقهای متعدد برای مسافرین و چندین اصطبل و طویله برای چهار پایان داشت. ساکنان مناطق شرقی مازندران محصولات صادراتی خویش از قبیل برنج و پنبه و کنف و کارهای دستی مانند شمد و شیر و پنیر و تافته را از طریق علی آباد و دره سوداکوه به تهران و شهر تاریخی ری و فلات مرکزی و جنوبی ایران حمل می کردند.
قهوه خانه علی آباد در واقع شب منزل کاروانها و چهار پایان بود و به علت اهمیت موقع تدریجا توسعه پیدا کرده مسکن و مسافرخانه های زیادی در اطراف آن ساخته شده است به قسمی که پس از چندی به صورت یک بلده کوچک در آمد منتها چون صورت شهری نداشت به علت رطوبت هوا و ریزش بارانهای متوالی مخصوصا عبور و مرور هزاران راس اسب و قاطر و الاغ که شبانه روز ادامه داشت هوای آن همیشه کثیف و آلوده و راهها و کوچه های تنگ و باریک آن همواره پر از گل و لجن بوده که عبور از داخل بلده را مشکل می کرده است، به همین جهات و ملاحظات اگر کسی در آن عصر و زمان خود را علی آباد معرفی می کرد و یا از مناظر و یا زیبایی های آن سخنی می گفت از آنجا که علی آباد قهوه خانه ای بیش نبوده است از باب طنز و کنایه می گفتند: علی آباد هم شهر شده است
#شهر
#علی_آباد
@zarboolmasall
ابوعلی سینا میگه:
کند فهمی ناشی از سردی مغزه👌
✨میگه اگه میخواهین بر جامعه ای حاکم بشین به اونا ترشی (به شدت سردی)بدین ولی خودتون عسل (به شدت گرمی)بخورین✨
این ضرب المثل و هممون زیاد شنیدیم که میگن ترشی نخوری یه چیزی میشی😁
#ترشی
#کند_مغز
@zarboolmasall
"درخت هرچه بارش بیشتر سرش پایین تر" 🤍🕊
🥀سر فرو آمدن کنایه از تواضع داشتن است؛ یعنی انسانی که بار علمی اش زیاد می شود، تواضع و فروتنی اش بیشتر می شود ( یا باید بیشتر شود.) مثل درختی که هرچقدر میوه هایش زیاد شوند، شاخه هایش پایین تر می آیند. میوه های درخت یک انسان هم علم اوست.
📗در خطبه ۱۹۳، معروف به خطبه متقین، امام علی علیه السلام که ویژگی های پرهیزکاران را در این خطبه زیبایشان بیان می کنند، یکی از صفات آنها را علم همراه با حلم می دانند و تواضع بسیار.
🟦 وقتی کسی بار علمی اش زیاد می شود، بر انحرافات و جهالت های مردم آگاهی می یابد؛ از این رو باید حوصله و حلم داشته باشد و بدون اینکه متکبرانه برخورد کند، در رفع جهالت آنها بکوشد.
◊ انسان های مغرور مثل درخت بی بار و میوه اند؛ هرچقدر هم ظاهر خوبی داشته باشند، همین غرور و تکبر آنها نشان می دهد باطن پوچی دارند.
◊ انسان هایی که دانشمند واقعی اند، بیش از اینکه دانششان به چشم آید، تواضعشان دیگران را به وجد می آورد.
@zarboolmasall
6.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌤صبح يعنے تو بخندے دل من باز شود
🌻پلک بگشايے و از نو غزل آغاز شود
🌤صبح يعنے کہ دلم گرم نگاهت باشد
🌻آسمان ,عشق ,زمين با تو هم آواز شود...
🪴#ســـــــلام #صبحتون #نورانـــی🪴
@zarboolmasall
چند مرده حلاجی!
ریشه این ضرب المثل برمیگردد به همان ماجرای حسین بن منصور حلاج، از نامی ترین عارفان وارسته ایران که بخاطر عقایدش دو دستان او سپس چشمان او و بعد زبان و سرش را بریدند و در آخر او را به آتش کشیدند که امروزه وقتی از پایداری و استقامت کسی سخن می گویند گفته می شود، چند مرده حلاجی؟
یعنی: ببینیم تاب و توان تو چقدر است.
@zarboolmasall
مورچه لجباز⛓💠
مورچه ای در پی جمع کردن دانه های جو از راهی می گذشت و نزدیک کندوی عسل رسید.
از بوی عسل دهانش آب افتاد ولی کندو بر بالای سنگی قرار داشت و هر چه سعی کرد از دیواره سنگی بالا رود و به کندو برسد نشد. دست و پایش لیز می خورد و می افتاد… هوس عسل او را به صدا درآورد و فریاد زد: ای مردم، من عسل می خواهم، اگر یک جوانمرد پیدا شود و مرا به کندوی عسل برساند یک «جو» به او پاداش می دهم. یک مورچه بالدار در هوا پرواز می کرد. صدای مورچه را شنید و به او گفت: مبادا بروی … کندو خیلی خطر دارد! مورچه گفت: بی خیالش باش، من می دانم که چه باید کرد…! بالدار گفت:آنجا نیش زنبور است. مورچه گفت:من از زنبور نمی ترسم، من عسل می خواهم. بالدار گفت:عسل چسبناک است، دست و پایت گیر می کند. مورچه گفت:اگر دست و پاگیر می کرد هیچ کس عسل نمی خورد!!! بالدار گفت:خودت می دانی، ولی بیا و از من بشنو و از این هوس دست بردار، من بالدارم، سالدارم و تجربه دارم، به کندو رفتن برایت گران تمام می شود و ممکن است خودت را به دردسر بیندازی… مورچه گفت:اگر می توانی مزدت را بگیر و مرا برسان،اگر هم نمی توانی جوش زیادی نزن. من بزرگتر لازم ندارم و از کسی که نصیحت می کند خوشم نمی آید! بالدار گفت:ممکن است کسی پیدا شود و ترا برساند ولی من صلاح نمی دانم و در کاری که عاقبتش خوب نیست کمک نمی کنم. مورچه گفت: پس بیهوده خودت را خسته نکن. من امروز به هر قیمتی شده به کندو خواهم رفت. بالدار رفت و مورچه دوباره داد کشید: یک جوانمرد می خواهم که مرا به کندو برساند و یک جو پاداش بگیرد. مگسی سر رسید و گفت: بیچاره مورچه! عسل می خواهی و حق داری، من تو را به آرزویت می رسانم…مورچه گفت: آفرین، خدا عمرت بدهد. تو را می گویند حیوان خیرخواه!!! مگس مورچه را از زمین بلند کرد و او را دم کندو گذاشت و رفت… مورچه خیلی خوشحال شد و گفت: به به، چه سعادتی، چه کندویی، چه بویی، چه عسلی، چه مزه یی، خوشبختی از این بالاتر نمی شود، چقدر مورچه ها بدبختند که جو و گندم جمع می کنند و هیچ وقت به کندوی عسل نمی آیند…! مورچه قدری از اینجا و آنجا عسل را چشید و هی پیش رفت تا رسید به میان حوضچه عسل، و یک وقت دید که دست و پایش به عسل چسبیده و دیگر نمی تواند از جایش حرکت کند…
مور را چون با عسل افتاد کار / دست و پایش در عسل شد استوار
از تپیدن سست شد پیوند او / دست و پا زد، سخت تر شد بند او
هرچه برای نجات خود کوشش کرد نتیجه نداشت. آن وقت فریاد زد: عجب گیری افتادم، بدبختی از این بدتر نمی شود، ای مردم، مرا نجات بدهید.اگر یک جوانمرد پیدا شود و مرا از این کندو بیرون ببرد دو جو به او پاداش می دهم !!!
گر جوی دادم دو جو اکنون دهم / تا از این درماندگی بیرون جهم
مورچه بالدار از سفر برمی گشت، دلش به حال او سوخت و او را نجات داد و گفت:نمی خواهم تو را سرزنش کنم اما هوسهای زیادی مایه گرفتاری است… این بار بختت بلند بود که من سر رسیدم ولی بعد از این مواظب باش پیش از گرفتاری نصیحت گوش کنی و از مگس کمک نگیری. مگس همدرد مورچه نیست و نمی تواند دوست خیرخواه او باشد…💙🦋
@zarboolmasall
فرار را بر قرار ترجیح دادن🦋💙
🔸️این مثل در کل یعنی ترک کردن جایی به جای ماندن، برای در امان ماندن از آسیبهایی که ممکن است در آن مکان وجود داشته باشد و یا ترک مکان و محیط و یا جمعیتی، برای حفظ امنیت. گاهی اوقات برای طعنه زدن به کسی به کار میبرند که در بحثی با دیگران شکست خورده به همین دلیل به سرعت آن محیط را ترک میکند. 🔹️یا کسی که ریاکاریش یا دروغش فاش شده و میداند در آن لحظه فرار بهتر از ماندن است. در همه این موارد
میگویند: فلانی فرار را بر قرار ترجیح داد
#فرار #قرار
@zarboolmasall