#عفافگرایی
#عاقبت_اندیشی
#غلبه_بر_شیطان
#زندگی_عفیفانه
🍁روزی پاییز زندگی می رسد و وقت شمردن جوجهها
🍁آیا برای آن روز تدبیری اندیشیدهایم؟!؟
🍂ضرب المثل معروف «جوجه را آخر پاییز می شمارند!» کنایه از این است که #نتیجه هر کاری در آخر کار مشخص میشود و #آینده_نگری و #برنامه_ریزی برای آن، اصلی اساسی قلمداد می شود.
🍂مثال پرمغز «جوجه ها را آخر پاییز می شمارند»، تلنگری است بر انسانی که #عاقبت_اندیشی نمیکند و به حسابرسي امور خود نمی پردازد.
🍁🍁🍁
🐥🐥🐥
🍁🍁🍁
🔥چه بسیارند کسانی که در اثر غفلت، پیروی از هوای نفس و پشتکار شیطان در زیبا نشان دادن زشتیها، تمام داشته هایشان به یکباره یغما رفت و غافلگیر شدند! کسانی که روزگاری پیش نماز بودند و امروز در پسِ نماز هم نیستند!
♨️و امروز باید از عاقبت "خودمان" بترسیم!
🍁کاش در نگهداری داشته های خود کوشا باشیم تا در پاییز زندگی، نزد پرودگار جهانیان سرافراز باشیم و دست پُر.
🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
@zarboolmasall
39.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🐥🐣🐥 داستان ضرب المثل جوجه را آخر #پاییز می شمارند چیست؟؟!
@zarboolmasall
🔴عشقی که باید ضرب المثل میشد عشق خدیجه به پیامبر بود ...
🌷 .... قالت یا سیدی كیف كان سفركم؟ فأخذ (ص) یحدثها بما باعه و ما شراه. فرأت خدیجة ربحا عظیما و قالت یا سیدی لقد فرحتنی بطلعتك و أسعدتنی برؤیتك فلا لقیت بؤسا و لا رأیت نحوسا ثم جعلت تقول شعرا:
فلو أننی أمسیت فی كل نعمة
و دامت لی الدنیا و ملك الأكاسرة
فما سویت عندی جناح بعوضة
إذا لم یكن عینی لعینك ناظرة
🌷 پیامبر اکرم (ص) در یکی از سفرهای تجاری که با اموال خدیجه انجام میداد سود بسیار زیادی برده بود وقتی به خانه برگشتند حضرت خدیجه (س) به پیامبر (ص) عرض کرد:
🌷 ای سید و مولای من! سفرتان چگونه بود؟ پیامبر (ص) هم جریان خرید و فروشهایی که در این سفر داشتند و سود بسیاری که بدست آورده بودند را برای خدیجه تعریف کرد.
🌷 خدیجه که سودی بسیار برده بود به پیامبر عرض کرد: ای سید و مولای من! تو با طالعت مرا شاد کردی و با دیدارت مرا سعادتمند نمودی، من از وقتی که شما را دیدم هیچ ناخوشی هیچ بداقبالی ندیدهام. در این هنگام خدیجه شعری خطاب به پیامبر سرود:
🌷 ای سید و مولای من؛ اگر وارد شب شوم در حالی که تمام نعمتهای عالم و همچنین پادشاهی سلاطین روم و کسری برای من باشد و پس از آن هرگز از دنیا نروم اگر چشمم به چشم تو نیافتد و تو را نبینم همه این دارایی در نظرم به اندازه پر یک مگس نمی ارزید.
@zarboolmasall
وجه تسمیه ضرب المثل شاه می بخشد،شاه قلی خان نمی بخشد!
شاه قلی خان یا شیخ علی خان زنگنه کُرد، حاکم کرمانشاه در دوره شاه عبّاس دوم و بیست سال وزیر مدبر و کاردان شاه سلیمان صفوی بوده است.وی امور اقتصادی، اداری و نظامی و سیاست خارجی را به غایت سامان بخشید.
ضرب المثلی مشهور در زبان کُردی وجود دارد که «شا ده یبه خشێ، شاقولیخان نایبه خشێ» یعنی «شاه می بخشد، شاه قلی خان نمی بخشد» به سختگیری شیخعلیخان زنگنه اشاره دارد. شاه سلیمان صفوی در مواقع سرخوشی دستور به پرداخت برخی انعامها و بخششهای زیاده از حد میکرد، اما شیخ علی خان زنگنه از پرداخت چنین ارقامی سرباز میزد. به همین دلیل این ضرب المثل در میان مردم بر سر زبان افتاد.
@zarboolmasall
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃امروزتان
🌸❤️پرازشادی های بےدلیل
🌸🍃دلتان گرم ازآفتاب امیـد
🌸❤️ذهنتان پر ازافکار پاک
🌸🍃قلبتان مملو ازمهربانی باد
🌸❤️ روز تون بخير
@zarboolmasall
⭐
تا نیایی گره از کار جهان وا نشود....
#اللهم_عجل_الولیڪ_الفرج
@zarboolmasall
اگر گذشته ات رو تو گذشته رها نکنی
آيندت رو خراب ميکنه.
برای چيزي که امروز به تو ميده
زندگي کن، نه چيزی که ديروز ازت گرفته
@zarboolmasall
🌸🍃🌸🍃
#حکمت_خداوند
پادشاهی هنگام پوست کندن سیبی با یک چاقوی تیز٬ انگشت خود را قطع کرد. وقتی که نالان طبیبان را میطلبید٬ وزیرش گفت: «هیچ کار خداوند بیحکمت نیست.»
پادشاه از شنیدن این حرف ناراحتتر شد و فریاد کشید: «در بریده شدن انگشت من چه حکمتی است؟» و دستور داد وزیر را زندانی کنند.
روزها گذشت تا اینکه پادشاه برای شکار به جنگل رفت و آن جا آن قدر از سربازانش دور شد که ناگهان خود را میان قبیلهای وحشی تنها یافت. آنان پادشاه را دستگیر کرده و به قصد کشتنش به درختی بستند. اما رسم عجیبی هم داشتند که بدن قربانیانشان باید کاملاً سالم باشد و چون پادشاه یک انگشت نداشت او را رها کردند و او به قصر خود بازگشت. در حالی که به سخن وزیر میاندیشید دستور آزادی وزیر را داد. وقتی وزیر به خدمت شاه رسید٬ شاه گفت: «درست گفتی، قطع شدن انگشتم برای من حکمتی داشت ولی این زندان رفتن برای تو جز رنج کشیدن چه فایدهای داشته؟»
وزیر در پاسخ پادشاه لبخند زد و پاسخ داد: «برای من هم پر فایده بود چرا که من همیشه در همه حال با شما بودم و اگر آن روز در زندان نبودم حالا حتماً کشته شده بودم.»
ای کاش از الطاف پنهان حق سر در میآوردیم که این گونه ناسپاس خدا نباشیم.
@zarboolmasall
ریشه ضرب المثل ایراد بنی اسرائیل💙🌊
بنی اسرائیل، قوم حضرت موسی علیه السلام بودند که کتاب آسمانی شان تورات بود. حضرت موسی از جانب خدا مامور هدایت این قوم شده بود. این پیامبر بزرگ الهی، قومش را از زیر سلطه خفت بار فرعون نجات داد؛ چرا که بنی اسرائیل برده هایی برای فرعون بودند و او خود را خدای اینها می دانست و به کارگری خویش در آورده بود. هرکس که فرعون را قبول نمی کرد، فرعون دستور قتل و حتی مُثله کردن او را صادر می کرد.
حضرت موسی با اینکه در کنار خود فرعون بزرگ شده بود، با عقاید شرک آمیز او مخالف بود و بارها به دستور خداوند او را را به راه راست هدایت کرد اما فرعون نپذیرفت و همچنان ادعای خدایی می کرد.
به کمک خدا حضرت موسی توانست با بنی اسرائیل از دست فرعون نجات پیدا کند. خداوند دریا را برای موسی و قومش شکافت اما فرعونیان در همان دریا غرق شدند و هلاک گردیدند. حضرت موسی معجزات فراوانی داشت مانند: عصایی که تبدیل به اژدها میشد، معجزه ید بیضاء و … . اما بسیاری از افراد قوم موسی به او ایمان نیاوردند و بهانه های عجیب می گرفتند. مثلا می گفتند:
✦ ای موسی! ما تا خدا را با چشم هایمان نبینیم ایمان نمی آوریم! (بقره – ۵۵)
✦ ای موسی! ما از غذاها خسته شدیم! به خدا بگو برایمان عدس و پیاز و سیر و خیار بفرستد! ( بقره ۶۱)
✦ ای موسی ما اینجا می نشینیم تو با خدایت برو و با دشمنان بجنگ! هر وقت پیروز شدید ما پایمان را در شهر می گذاریم! (مائده – ۲۴)
✦ یا اینکه با تمام معجزاتی که از حضرت موسی دیدند، گوساله پرست شدند! و به خدای حقیقی کفر ورزیدند.
#بنی_اسرائیل
@zarboolmasall
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣بخشش را "بخش کن"... محبت را "پخش کن" ...
غضب "پریشانی" است... نهایتش "پشیمانی" است ...
هر چه "بضاعتمان" کمتراست ... "قضاوتمان" بیشتر است...
با "خویشتنداری" ... "خویشاوند داری" ...
به "خشم" ... "چشم" نگو ...
انسان "خوشرو" ... گل "خوشبو" ست.
"دوست داشتن" ... را "دوست بدار".
از" تنفر " ..."متنفر"باش
به "مهربانی" .. "مهر" بورز
با "آشتی" .... "آشتی" کن
و از "جدایی" ..."جدا "باش….
@zarboolmasall