⭕️مرگ "محمدرضا پهلوي" پادشاه خائن ايران
🔹محمدرضا پهلوی در چهارم آبان ماه 1298 ش در تهران به دنیا آمد. پس از تاسیس سلسله پهلوی توسط رضاخان میرپنج، وی به عنوان ولیعهد انتخاب شد و این مقام را تا سال 1320 ش بر عهده داشت. با ورود متفقین به ایران و برکناری وتبعید رضاخان به آفریقای جنوبی، دولت های استکباری که محمدرضا را مهره ای آرام و مطیع دیدند، او را به سلطنت ایران نشاندند.
🔺تا قبل از کودتای 28 مرداد 1332، نفوذ انگلستان در کشور بیشتر بود، ولی پس از کودتا، آمریکا به عنوان قدرت اصلی در مملکت، شاه را به هرطرف که منافع آن دولت طلب می کرد، می کشاند. با آغاز حرکت انقلاب اسلامی در خرداد 1342، شاه، با قساوتی تمام، مردم را به خاک و خون کشید و رهبر انقلاب اسلامی را به تبعید فرستاد.
🔻در طول این سالیان، ساواک هرگونه مخالفتی را با شدت سرکوب می کرد و مستشاران آمریکایی در تمام ارکان کشور نفوذ کرده بودند. شاه برای تثبیت بیشتر مقام خود، در سال 1350 جشن های 2500 ساله شاهنشاهی ایران را برگزار نمود. اقدامات اسلام ستیزانه محمدرضا پهلوی در سال های بعد شکل گسترده تری به خود گرفت و حتی تاریخ هجری شمسی را به تاریخ مجعول شاهنشاهی بدل کرد.
🔸در اواخر سال 1356، و پس از درج مقاله اهانت آمیز علیه امام خمینی، امواج توفنده انقلاب به راه افتاد. رژیم شاه برای نجات خود به سرکوب و کشتار و جنایت دست زد. ولی سرانجام در 22 بهمن 1357 انقلاب پیروز شد و شاه در 26 دی 1357، از کشور فرار کرد و در 5 مردادماه 1359 در قاهره پایتخت مصر به اسلاف خود پیوست.
#تقویم_تاریخ
#پنجم_مرداد
@zarboolmasall
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 خواص عاشورایی :
ابوثُمامه عمروبن عبدالله صائِدی
✅ ابوثمامه از جنگاوارن عرب و از یاران شجاع امام علی و امام حسن (علیهماالسلام) بود. او یکی از افرادی است که به امام حسین ع نامه نوشت و ایشان را به قیام دعوت کرد و در حادثه کربلا یکی از یاران برجسته ایشان بود.
🔹 با ورود حضرت مسلم به کوفه، ابوثمامه به فرمان او مسئولیت جمعآوری کمکهای مردمی و نیز تهیه سلاح را به عهده گرفت. او همان فردی است که فرارسیدن زمان نماز ظهر در وسط جنگ در روز عاشورا را یادآوری کرده است.
🔸 وقتی زمان نماز ظهر فرارسید، ابوثمامه به امام گفت: «اى اباعبداللّه! جانم فدایت! به خدا سوگند! دوست دارم پیش مرگت شوم و علاقه دارم وقتی به دیدار خداى خویش نایل شوم که نمازى را که وقت آن فرا رسیده با تو خوانده باشم.» امام حسین ع به او فرمود: «نماز را به من یاد آوردى، خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد.»
🔻ظهر عاشورا نماز جماعتِ تاریخی امام حسین ع وسط جنگ برگزار شد. نمازی که به امامت امام ع و همزمان با تیرهای دشمن بود. پس از شهادت تعدادی از اصحاب، ابوثمامه در حالی که رجز میخواند به دشمن حمله کرد و سرانجام به دست پسرعمویش «قیس صائدی» به شهادت رسید.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#ابوثمامه_صائدی
#بصیرت
(مقتل الحسین خوارزمی ج۲، ص۱۷_مـقـتـل الحـسـيـن، مـقـرّم، ص 247)
@zarboolmasall
1.5M
🤚السلام علیک یا اباعبدالله
🟢 رفقای خوبم سلام حتما صوت برادر کوچک خودتون ملاحظه بفرمایید
این لینک بخشی از عملیات ماست ان شالله
https://eitaa.com/e_arbaeen/31636
🟢 همچنین حتما به هر مقدار که توان مالی دارین و دوست دارید در اعزام این خادمینِ زائرین اباعبدالله شریک باشین واریز بفرمایید
۶۲۷۳۸۱۷۰۱۰۱۱۶۴۹۳به نام گروه جهادی علی یاوران (روی کارت بزنید کپی میشود) 🟢 سوالی نکته ای داشتین حتما برای حقیر ارسال بفرمایید. #اربعین #زائر_یار @zarboolmasall
ریشه ضرب المثل: حکایت شده که تازهعروس مغرور و پر ادعایی با مادرشوهرش در روستایی زندگی می کرده است. عروس که بلد نبود غذای درست و حسابی بپزد، تصمیم می گیرد از مادرشوهرش غذا پختن را یاد بگیرد اما از آن جایی که به غرورش بر می خورد که خودش را پیش او کوچک کند، سعی کرد با روش دیگری این کار را پیش ببرد.
یک روز پیش مادرشوهرش رفت و گفت میخواهم پلو و خورش هایم خوشمزه تر شوند. روش شما در این کار چگونه است؟ مادرشوهرش شروع کرد به توضیح دادن؛ گفت: اول برنج را خیس می کنی. عروس گفت بله بلدم. سپس انقدر نمک میریزی. عروس گفت بلدم. خورش را به فلان شیوه بپز. عروس گفت بلدم.
مادرشوهرش هرچه از روش پخت پلو و خورش می گفت، عروس برای اینکه کم نیاورد سریع می گفت بلدم! مادرشوهرش هم برای اینکه عروسش خیلی ادعا نکند، آخرسر گفت، وقتی برنجت دم کشید، یک خشت هم بگذار در دیگ! عروس بازهم گفت میدانم. بلدم!
وقتی عروس با روش مادرشوهرش غذا پخت و خشت را هم در دیگ غذا گذاشت، کم کم خشت داغ شد و تمام غذا گِلی شد! این هم درس عبرتی شد برای عروس پر ادعا که وقتی چیزی را بلد نیست نگوید بلدم و میدانم!
♦ از آن پس هرکس در هرچیزی که تخصصی ندارد ولی ادعای ماهر بودن دارد، این ضرب المثل را استفاده می کنند. یعنی زیادی اهل ادّعا کردن هستی!
#خشت
#دیگ
@zarboolmasall
🔴ساده و زیرک
زیرک بودن مومن با صادق بودن او منافاتی ندارد. پيامبر خدا میفرمایند: «المُؤمِنُ كَيِّسٌ فَطِنٌ حَذِرٌ؛ مؤمنِ زيرک و باهوش، محتاط است.»
📚 بحار الأنوار، ج ۶٧، ص ٣٠٧
زیرکی نسبت به اهل دنیا و شیاطین؛ و ساده و صادق بودن با مومنان و اهل خدا. یعنی مانند ائمه معصومین، که در عین برخورد و رفتار صمیمانه و یکرنگی با دیگران، نسبت به همه امور اشراف و دقت داشتند و عمق و ریشه همه حوادث برای آنها روشن بود و نگاهشان به عالم زیرکانه بود. سادگی در همه امور، کلاه برداران دنیوی و اخروی را وسوسه میکند؛ پس با زیرکی از اعتقاداتت محافظت کن و تا پای جان زمینه ساز بمان!
@zarboolmasall
📚عاقبت طمع
مرحوم شيخ عبدالحسين خوانساري گفت : در كربلا عطاري بود مشهور و معروف ، مريض شد و جميع اجناس دكان و اثاث خانه منزل خود را به جهت معالجه فروخت اما ثمر نكرد؛ و جميع اطباء اظهار نااميدي از او كردند.
گفت : يك روز به عيادتش رفتم و بسيار بدحال بوده و به پسرش مي گفت : اسباب منزل را به بازار ببر و بفروش و پولش را بياور براي خانه مصرف كنيد تا به خوب شدن يا مردن راحت شوم ! گفتم : اين چه حرفي است مي زني ؟!
ديدم آهي كشيد و گفت : من سرمايه زيادي داشتم و جهت پولدار شدن من اين بود كه يكسالي مرضي در كربلا شايع شد كه علاج آنرا دكترها منحصر به آبليموي شيراز دانستند.
آب ليموگران و كمياب شد. نفسم به من گفت : قدري آب ليمو داراي چيز ديگر ممزوج به او كن و بوي آب ليمو از آن فهميده مي شد او را به قيمت آب ليموي خالص بفروش تا پولدار شوي .
همين كار را كردم ، و آب ليمو در كربلا منحصر به دكان من شد و سرمايه زيادي از اين مال مغشوش بدست آوردم تا جائي كه در صنف خودم مشهور شدم به پدر پولهای هزارهزاري.
مدتي نگذشت كه به اين مرض مبتلا شدم ، هر چه داشتم فروختم براي معالجه فايده اي نكرده است ، فقط همين آخرين متاع بود كه گفتم اين را بفروشند يا خوب مي شوم يا مي ميرم و از اين مرض خلاص مي شوم.
📚يکصد موضوع ۵٠٠ داستان(سيد علي اکبر صداقت)
@zarboolmasall
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱الـهی تـا جهان بـاشد
🍃به شادی درجهان بگشاید
🌱الـهی از همه غـمهـا
🍃بـه دور و در امـان بـاشید
🌱سلام صبحتون شاد و دل انگیز
🍃امروزتون خوش نوا و مهر انگیز
@zarboolmasall
خودا کووه ناسیگ وه فر نیگه بان
خدا کوه را می شناسد که روی آن برف می گذارد.
میمان یه ی شه وه دعاگوو سه د ساله
مهمان یک شبه دعا گو صد ساله
ابرو خوود(خوت) له ده سخووده(خوته) هیوره ده په یو(چاو دیری لی بکه)
آبروی خودت دست خودته مواظب آن باش.
میه ی یه که تر گورگ برده ی سگ ژار مل خوه ی شکان
گرگ، گوسفند دیگری را برده است، سگ فقیر گردن خود را می شکند.
#کردی
@zarboolmasall
📚عاقبت تحقیر مومن!
یکی از فرزندان شیخ رجبعلی خیاط میگوید:
روزی مرحوم مرشد چلوییه معروف، خدمت جناب شیخ رسید و از کسادی بازارش گله کرد و گفت: داداش! این چه وضعی است که ما گرفتار آن شدیم؟
قبلا وضع ما خیلی خوب بود، روزی سه چهار دیگ چلو میفروختیم و مشتریها فراوان بودند،
اما یک باره اوضاع زیر و رو شده مشتریها یکی یکی پس رفتند، کارها از سکه افتاده، و اکنون روزی یک دیگ هم مصرف نمیشود ...!
شیخ تأملی کرد و فرمود:
« تقصیر خودت است که مشتریها را رد میکنی »!
مرشد گفت: من کسی را رد نکردم، حتی از بچهها هم پذیرایی میکنم و نصف کباب به آنها میدهم.
🌴شیخ فرمود:
« آن سید چه کسی بود که سه روز غذای نسیه خورده بود؛ بار آخر او را هل دادی و با تحقیر از در مغازه بیرون کردی؟!
گرفتار همان کار هستی!
مرشد سراسیمه از نزد شیخ بیرون آمد و شتابان در پی آن سید راه افتاد، او را یافت و از او پوزش خواست،
و پس از آن تابلویی بر در مغازهاش نصب کرد و روی آن نوشت:
« نسیه داده میشود، حتی به شما، وجه دستی به اندازه وسعمان پرداخت میشود »
@zarboolmasall
✍ ضرب المثل در مورد سوال پرسیدن
🔮 ۱. پرسش کلید دانش است
🔮 ۲. چو دانی و پرسی ، سوالت خطاست
🔮 ۳. دانا هم داند و هم پرسد ، نادان نداند و نپرسد
🔮 ۴. پرسیدن عیب نیست ، ندانستن عیب است .
#ضرب_المثل #پرسش_گری
#مهارت_سوال_پرسیدن
@zarboolmasall
🔴 آیا می دانستید ؟
اصطلاح آدم هفت خط برای افراد زیرک و باهوش که معمولا رند و مکار هم هستند، به کار می رود حال ببینم این عبارت از کجا آمده است.
در زمان ساسانیان در بزم های شاهانه، معمولا شراب در جام ها که از شاخ گاو یا بزکوهی و.. ساخته شده بود، ریخته می شد و چون این جام ها هیچ پایه ای نداشتند، مهمانان نمی توانستند جام های خود را پایین بگذارند ، چون امکان داشت محتویات آن روی زمین بریزد در نتیجه مجبور بودند جام را یکباره سر بکشند، اما برای اینکه کسی بیش از اندازۀ ظرفیت خود، باده گساری نکند و از سر مستی با حرکت یا گفتار خود، احترام مجلس شاهانه را از بین نبرد، هر کدام از مهمانان ، پیمانه ای مخصوص به خود داشتند که براساس میزان توانائی صاحب آن در باده گساری، خطی در داخل آن کشیده شده بوده که ساقی برای دارنده پیمانه فقط تا همان خط، شراب در پیمانه اش می ریخت .
به مرور زمان تمامی پیمانه های شراب را با هفت خط، مشخص و درجه بندی شدند معمولا در مجالسی که پادشاه حضور داشت، میهمانان از سه تا شش خط شراب می نوشیدند . اما بودند افرادی که که به آنها «لوطی» گفته می شد که تا هفت خط را شراب می نوشیدند، بدون آنکه مست شوند. این افراد را «هفت خط» می نامیدند ، یعنی که آنها صاحب ظرفیت و زرنگ بوده و به رموز و فنون شرابخواری تسلط کامل داشتند. این اصطلاح به تدریج وارد فرهنگ عامه شد و برای افراد باهوش و زیرک مورد استفاده قرار گرفت.
#هفت
@zarboolmasall