✅ گمانهزنیها درباره سرنوشت مدیرعامل OpenAI
🔹 روز جمعه بود که انتشار خبری در حوزه فناوری همه توجهها را به خود جلب کرد: «سم آلتمن، مدیرعامل شرکت «OpenAI»، در اتفاقی غیرمنتظره از سمت خود برکنار شد.
🔹 چندین منبع خبری، از جمله وال استریت ژورنال و نیویورک تایمز نیز به نقل از منابع ناشناس مدعی شدهاند که هیئت مدیره استارتاپ توسعهدهنده «ChatGPT» از آلتمن خواسته تا به سمت پیشین خود برگردد و او نیز در حال بررسی این پیشنهاد است.
🔹 کارشناسان معتقدند که بازگشت آلتمن به «OpenAI» یا رفتن او از این شرکت، هر دو تصمیماتی کلیدی هستند که میتوانند، بر آینده هوش مصنوعی اثر بگذارند. آلتمن اندکی پس از انتشار خبر اخراجش اعلام کرده بود که تیم خود را در این استارتآپ دوست داشته و علاقهمند بوده است که با این تیم تحولآفرین بیشتر کار کند.
🔻 از سوی دیگر و اندکی پس از اخراج غیرمنتظره آلتمن از «OpenAI»، وزیر دیجیتال فرانسه طی پستی در ایکس، اعلام کرد که فرانسه پذیرای او خواهد بود. در بیانیه ژان نوئل بارو، آمده است: «از سم آلتمن، تیمش و استعدادهایشان در صورت تمایل در فرانسه استقبال خواهد شد.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✔️ توافق آلمان، فرانسه و ایتالیا درباره تنظیمگری هوش مصنوعی
🔹 کشورهای فرانسه، آلمان و ایتالیا درباره چگونگی تنظیمگری هوش مصنوعی به توافق دست یافتند. این سه دولت از خودتنظیمگری اجباری از طریق منشورهای رفتاری برای مدلهای بنیادی هوش مصنوعی حمایت میکنند؛ اما با هنجارهای آزمایش نشده مخالف هستند.
🔹 وزارت اقتصاد و وزارت امور دیجیتال آلمان که مسئول رسیدگی به این موضوع است نیز طی بیانیهای اعلام کرد که قوانین و کنترل دولتی نباید فناوری هوش مصنوعی را تنظیم کنند، بلکه باید بر کاربرد آن متمرکز باشند.
🔹 بر اساس محتوای این سند مشترک، توسعهدهندگان مدلهای پایه باید اطلاعات شناسایی مدل را که برای ارائه اطلاعات درباره الگوی یادگیری ماشین استفاده میشود، تعریف کنند. این اطلاعات باید شامل دادههای لازم برای درک عملکرد مدل، قابلیتها و محدودیتهای آن باشند.
🔻 طبق اخبار منتشر شده، سه کشور توافق کردند که در ابتدا هیچ تحریمی علیه شرکتها اعمال نشود؛ اما در صورت احراز نقض قوانین منشور پس از یک دوره زمانی مشخص، میتوان یک سیستم تحریمی ایجاد کرد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
❇️ ابراز نگرانی نخست وزیر هند درباره خطرات هوش مصنوعی
🔹 نارندرا مودی، نخستوزیر هند، با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی برای ساخت دیپفیک، این مسئله را در کشوری مانند هند مشکلساز و جنجال برانگیز توصیف کرد. وی در جریان سخنرانی در یک مراسم سیاسی مدعی شد که خودش نیز قربانی این فناوری بوده است.
🔹 اشاره مودی به ویدئویی است که اوایل این ماه در فضای مجازی پخش شد و بازتابی گسترده یافت. نخست وزیر هند هشدار داد: «این مایه نگرانی است. کاربردهای مضر هوش مصنوعی در جامعه متنوعی مانند هند مشکلساز است.»
🔻 دهلی نو اخیراً از شرکتهای صاحب رسانههای اجتماعی خواسته است که علیه دیپفیکها اقدام قاطع انجام دهند و آنها را ظرف مدت ۳۶ ساعت پس از دریافت گزارش محتوای مشکوک، حذف کنند. این پلتفرمها ممکن است، مصونیت اقدامات رافع مسئولیت را از دست بدهند و در صورت عدم اجرای چنین اقداماتی، در معرض رسیدگی کیفری و قضایی قرار گیرند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✔️ کاهش ارزش توکن WorldCoin پس اخراج مدیر OpenAI
🔹 پس از اعلام خبر برکناری سم آلتمن از مدیریت «OpenAI»، پرسشهایی کلیدی درباره نقش او در سایر بخشهای تأسیس شده با همکاری وی مانند پروژه رمزنگاری وردکوین (WorldCoin)، مطرح شده است.
🔹 آمار وبگاه «CoinMarketCap» حاکی از آن است که یک روز پس از اعلام خبر اخراج آلتمن، ارزش توکن وردکوین بیش از ۱۳ درصد کاهش یافته و به ۱,۹۱ دلار رسیده است.
🔻 اپلیکیشن وردکوین از ابتدای نوامبر، بیش از چهار میلیون بار دانلود شده است و چیزی بالغ بر ۲,۴ میلیون کاربر در این پروژه حضور دارند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
❇️ ورود مدیر اخراج شده OpenAI به شرکت مایکروسافت
🔹 پس از چند روز از انتشار خبر جنجالی اخراج سم آلتمن، مدیر شرکت «OpenAI»، سرانجام مایکروسافت با اعلام ورود وی به این شرکت فناوری، به حواشی خاتمه داد.
🔹 ساتیا نادلا، مدیر اجرایی مایکروسافت، در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس نوشت که آلتمن به مایکروسافت میپیوندد تا یک تیم تحقیقاتی جدید پیشرفته در حوزه هوش مصنوعی را رهبری کند.
🔹 در همین حال، امت شیر، مدیرعامل سابق پلتفرم توییچ، جانشین آلتمن در شرکت «OpenAI» شد. شیر نیز در حساب کاربری خود در ایکس این شغل را «فرصتی تکین در زندگی» نامید.
🔻 دن ایوز، کارشناس شرکت سرمایه گذاری «Wedbush Securities» نیز در این خصوص اظهار داشت که مایکروسافت پس از این استخدام تقویت خواهد شد؛ اما جابهجایی آلتمن بازتاب بدی برای «OpenAI» داشت.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
❇️ تحقیقات دولت آمریکا درباره ایمنی خودروهای خودران کروز
🔹 پیت بودجج، وزیر حمل و نقل ایالات متحده، اعلام کرد دولت فدرال با استفاده از اختیارات نظارتی موجود هر کاری که بتواند، برای حصول اطمینان از استقرار ایمن واحد روبوتاکسی جنرال موتورز، موسوم به کروز و سایر وسایل نقلیه خودران انجام میدهد.
🔹 اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه آمریکا (NHTSA)، زیر نظر بودجج، تحقیقاتی را در خصوص میزان کارآمدی تدابیر اتخاذ شده کروز برای محافظت از عابران پیاده، آغاز کرده است.
🔹 دپارتمان وسایل نقلیه موتوری کالیفرنیا (California Department of Motor Vehicles) در ماه اکتبر به کروز دستور داد، خودروهای بدون راننده خود را از جادههای ایالتی جمع کند. دپارتمان این خودروها را خطری برای مردم خواند و اعلام کرد که این شرکت درباره ایمنی فناوری خود اطلاعات غلط ارائه داده است.
🔻 واحد خودران شرکت جنرال موتورز در ماههای اخیر برنامههای بلندپروازانهای را برای گسترش به شهرهای بیشتر و ارائه تاکسیهای تمام خودکار ارائه کرده بود و مشکلات فعلی، شکستی موقت برای این شرکت در رقابت با وایمو (Waymo)، واحد خودروهای خودران شرکت آلفابت، محسوب میشود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 راهبرد آمریکا برای محافظت از زیرساختها در برابر هوش مصنوعی
🔹 آژانس امنیت سایبری و زیرساخت ایالات متحده (CISA) از استراتژی چندجانبهای برای محافظت از زیرساختهای حیاتی در برابر تهدیدات ناشی از هوش مصنوعی، جلوگیری از استفاده مخرب از این فناوری و افزایش تخصص در میان نیروی کار آژانس رونمایی کرد.
🔹 در نقشه راه آژانس امنیت سایبری و زیرساخت آمریکا، حفاظت از زیرساختهای حیاتی در برابر هوش مصنوعی یک اولویت ویژه قلمداد شده است. این آژانس از سیستمهای نرمافزاری مجهز به هوش مصنوعی برای تقویت دفاع سایبری و پشتیبانی از زیرساختهای حیاتی خود استفاده و با سایر شرکای دولتی و صنعتی برای آزمایش و ارزیابی این فناوری همکاری خواهد کرد.
🔹 آژانس امنیت سایبری و زیرساخت آمریکا همچنین قصد دارد، به سازمانهای غیرنظامی فدرال، شرکتهای بخش خصوصی و دولتهای ایالتی و محلی در زمینه ارزیابی، کمک به طراحی ایمن و پذیرش نرمافزارهای مبتنیبر هوش مصنوعی کمک کند.
🔻 بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، آژانس مذکور بهترین شیوهها و راهنماییها را برای توسعه و پیادهسازی هوش مصنوعی ارائه خواهد کرد و یافتههای خود را با شرکای سازمانی و بینالمللی و مردم به اشتراک خواهد گذاشت. از سوی دیگر، این آژانس نقشی کلیدی در سیاستگذاری وزارت امنیت داخلی برای استراتژی کلی آمریکا درباره هوش مصنوعی و امنیت سایبری ایفا خواهد کرد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 دسترسی متخصصان به ابررایانههای اروپا برای توسعه هوش مصنوعی
🔹 کمیسیون اروپا و سازمان همکاری مشترک محاسبات با کارایی بالای اروپا (EuroHPC JU)، متعهد شدند که دسترسی به منابع محاسباتی مانند ابررایانههای اتحادیه اروپا را برای استارتآپهای هوش مصنوعی این منطقه، بنگاههای کوچک و متوسط و جامعه گسترده متخصان این حوزه فراهم کنند.
🔹 به عقیده کارشناسان، این ابتکار با فراهم ساختن دسترسی فعالان این صنعت به ابررایانههای پیشرفته، آموزش و آزمایش مدلهای هوش مصنوعی را برای شرکتهای اروپایی تسریع میکند. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، این اقدام، زمان آموزش را از ماهها یا سالها به چند هفته کاهش میدهد.
🔻 فعالان اروپایی حوزه هوش مصنوعی و محاسبات با کارایی بالا (HPC) برای پیشبرد نوآوری و افزایش رقابت در اکوسیستم فناورانه اروپا، به همکاری با یکدیگر خواهند پرداخت. این امر توسعه هوش مصنوعی را سرعت میبخشد و اتحادیه اروپا را همردیف رهبران جهانی این فناوری قرار میدهد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ از سانسور گسترده تا تخریب زیرساختهای مخابراتی + #اینفوگرافیک
🔹 نگاهی به نقض گسترده حقوق دیجیتال مردم فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی
🔻 چهلوپنج روز از آغاز عملیات نیروهای مقاومت فلسطین، علیه رژیم اشغالگر قدس میگذرد. عملیات طوفان الاقصی، روز ۷ اکتبر، با حمله گسترده نیروهای مقاومت به سرزمینهای اشغالی آغاز شد.
🔹 از همان روزهای ابتدایی آغاز درگیری نظامی میان نیروهای حماس و صهیونیستها، اینترنت، رسانههای اجتماعی و برخی پلتفرمهای ارائهدهنده خدمات آنلاین، به مثابه ابزار اعمال قدرت رژیم صهیونیستی عمل کرده و موجب نقض گسترده حقوق دیجیتال مردم فلسطین شدهاند.
👈 متن کامل این گزارش را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
زاویه
✅ از سانسور گسترده تا تخریب زیرساختهای مخابراتی + #اینفوگرافیک 🔹 نگاهی به نقض گسترده حقوق دیجیتال م
Qaza.pdf
7.96M
✅ از سانسور گسترده تا تخریب زیرساختهای مخابراتی + #اینفوگرافیک
🔹 نگاهی به نقض گسترده حقوق دیجیتال مردم فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی
✅ فضای مجازی در ایران
▫️ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 متولی محتوا در شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات نیست
🔸 امیر لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص توسعه شبکه ملی اطلاعات و محتوای آن گفت: «اگرچه بازیگر اصلی در توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ICT است، اما طبق سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی، موضوع محتوا خارج از شبکه ملی اطلاعات دیده شده است.»/ مهر
🔷 لزوم تسری پروژه فیبر نوری منازل به سمت کسبوکارهای داخلی
🔸 معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات گفت: «تلاش خواهیم کرد بازار بزرگی که در اثر اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها ایجاد میشود، حتماً به سمت کسبوکارهای داخلی سوق یابد.»/مهر
🔷 رئیس نصر کشور: ۷۰ درصد شرکتهایی که از شهرستانها به تهران میآیند شکست میخورند
🔸 رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور میگوید ۷۰ درصد شرکتهایی که از شهرستانها به تهران میآیند شکست میخورند و عدم توازن در توزیع امکانات تهران را با فاجعه مواجه خواهد کرد./ پیوست
🔷 اعتبارسنجی یک فرآیند است و به اکوسیستم نیاز دارد
🔸 فعالان حوزه بانکی شرکتکننده در نشست اعتبارسنجی و بانکداری هوشمند، از چالشها و مدلهای جدید در حوزه اعتبارسنجی هوشمند صحبت و تأکید کردند اعتبارسنجی یک فرآیند است و باید اکوسیستم آن در کشور شکل بگیرد و همه ارکان برای موفقیت آن همکاری کنند./ پیوست
🔷 زیرساختهای صنایع شهرِ هوشمند تأمین میشود
🔸 معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «اتکای حداکثری به اقتصاد دانشبنیان و سهم حداکثری در اقتصاد کشور برای اقتصاد دانشبنیان در دستور کارمان قرار دارد و جذب سرمایه، تأمین ابزار و صنایع شهر هوشمند را در حوزه فنآوری با همکاری وزارت راه و شهرسازی پیگیری میکنیم.»/سیتنا
🆔 @zaviehmag
💢 تأسیس اداره ملی دادههای چین
🔹 با برجسته شدن اهداف بلندپروازانه چین در زمینه فناوری هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال و در پی عزم پکن برای پیشی گرفتن از ایالات متحده آمریکا و سایر رقبای غربی در تعیین هنجارها و استانداردهای این حوزه، دولت این کشور سازمانی جدید برای رسیدگی به امور مربوط به دادهها، راهاندازی خواهد کرد.
🔹 به عقیده برخی از تحلیلگران، رشد هوش مصنوعی دغدغه اصلی اداره ملی دادههای چین (NDA) خواهد بود و این سازمان، وظیفه تنظیمگری مجموعه کلان دادههای این کشور را بر عهده دارد.
🔻 کارشناسان مدعی هستند که تأسیس این سازمان دولتی جدید، مؤید جاه طلبیهای پکن برای توسعه اقتصاد دیجیتال و تقویت مقررات این کشور در حوزه مدیریت داده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 گزیده نشست «کمیسیون محتوا؛ کاستیهای گذشته، مسیر آینده»
#ویدیو
🔻محمد صدوقی: متأسفانه خیلی از کسانی که در بخش قانونگذاری ما، از جمله کمیسیونها، مراکز و شوراها هستند، شرکتداری نکردهاند.
🔻 عزیز نجفپور: ما هرگونه مقرراتگذاری را مغایر با اصل آزادی مقررات میدانیم ... ما حاکمیتگریز و مقرراتگریز هستیم ... وقتی اعتقادی به حکمرانی وجود ندارد، دست و پایی هم برای اقتباس مدل مطلوب در پیش گرفته نمیشود.
🔹از تعدد سیاستگذاران تا انحصار فعالان بازار؛ از انفعال سیاستگذار تا نقش فعال پلتفرمهای خارجی؛ از نقش مردم در سیاستگذاری فضای مجازی تا فرهنگ سازمانی حاکم بر کسب و کارهای دیجیتال؛ همه در نسخه کامل ویدیو نشست در وبگاه زاویه
🆔 @zaviehmag
✅ تصمیم متا مبنی بر انحلال تیم هوش مصنوعی مسئولیتپذیر
🔹 شرکت متا تیم هوش مصنوعی مسئولیتپذیر خود را در راستای پیشبرد یک استراتژی گستردهتر برای سازماندهی مجدد تیمهای هوش مصنوعی منحل کرد. این تیم، مسئول اصلی جلوگیری از آسیبهای مرتبط با فناوری هوشمند توسعه و استقرار یافته از طریق سرمایهگذاری شرکت متا بود.
🔹 بر اساس اعلام شرکت متا، اقدام مذکور بخشی از برنامه این غول فناوری برای هدایت منابع بیشتر به سمت فعالیتهای هوش مصنوعی مولد است و اعضای تیم منحل شده به وظیفه خود مبنیبر توسعه و استفاده مسئولانه از این فناوری ادامه خواهند داد.
🔻 سخنگوی شرکت متا همچنین افزود: «ما همچنان به اولویتبندی و سرمایهگذاری در توسعه ایمن و مسئولانه هوش مصنوعی ادامه میدهیم و این تغییرات به ما اجازه میدهد، برای برآوردن نیازهای آینده خود مقیاس بهتری داشته باشیم.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
💢 جلسه استماع سنای آمریکا با موضوع سوءاستفاده از کودکان آنلاین
🔹 کمیته قضایی سنای ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که برای مدیران اجرایی دیسکورد، اسنپچت و ایکس، احضاریه حضور در جلسه استماع و شهادت درباره سوء استفاده جنسی آنلاین از کودکان، در تاریخ ۶ دسامبر صادر شده است.
🔹 شرکت اسنپچت نیز اعلام کرد که مدیر آن، ایوان اشپیگل، پیشتر با شهادت در برابر کمیته قضایی سنا موافقت کرده است و این شرکت در حال هماهنگی با کارکنان کمیته برای تعیین تاریخ احتمالی حضور او است.
🔹 ویلفرد فرناندز، رئیس امور دولت ایالات متحده و کانادا در پلتفرم ایکس، طی بیانیهای اعلام کرد این شرکت با حسن نیت کار میکند تا در جلسه استماع کمیته قضایی درباره حمایت از کودکان آنلاین شرکت کند، زیرا کودکان اولویت اصلی آنها در ایکس هستند.
🔻 دیک دوربین، رئیس کمیته قضایی و لیندسی گراهام، سناتور ارشد جمهوریخواه اعلام کردند که این جلسه به اعضای کمیته اجازه میدهد، مدیران اجرایی برخی از بزرگترین رسانههای اجتماعی را در مورد شکست آنها در محافظت از کودکان آنلاین تحت فشار قرار دهند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
♦️ #اخبار_کوتاه
1️⃣ احداث کارخانه باتری پک با مالکیت کامل فولکس واگن در چین - ادامه
2️⃣ سرمایهگذاری شرکتهای چینی برای تولید باتری در اروپا - ادامه
👈 متن کامل را در بخش اخبار زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✅ بازگشت سم آلتمن به شرکت OpenAI
🔹 سم آلتمن، مدیر عامل برکنار شده شرکت «OpenAI»، سازنده «ChatGPT»، یک هفته پس از اخراج غیرمنتظرهاش، مجدداً به این شرکت بازمیگردد و صندلی خود را پس میگیرد.
🔹 این شرکت اواخر روز سهشنبه، مورخ ۲۱ نوامبر، در بیانیهای اعلام کرد: «به توافقی اصولی رسیدهایم که سم آلتمن را مجدداً به عنوان مدیرعامل و با هیئت مدیرهای جدید، به «OpenAI» بازمیگرداند.»
🔻 شایان ذکر است، مایکروسافت که میلیاردها دلار در «OpenAI» سرمایهگذاری کرده است، پس از اخراج آلتمن به سرعت برای استخدام او و یکی دیگر از بنیانگذاران «OpenAI»، گرگ براکمن که در اعتراض به برکناری آلتمن استعفا داده بود، اعلام آمادگی کرد. این امر باعث شد، تقریباً همه ۷۷۰ کارمند استارتآپ مذکور ضمن اعتصاب دسته جمعی با امضای نامهای خواستار استعفای هیئت مدیره و بازگشت آلتمن شوند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️ ۱ آذر ۱۴۰۲
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 محدودیتی از داخل کشور بر روی گوگل تگ منیجر اعمال نشده است
🔸 رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هر گونه اعمال محدودیت داخلی بر روی سرویس گوگل تگ منیجر را تکذیب کرد./مهر
🔷 دولت دستگاههای اجرایی را مکلف به ارتقای امنیت سایبری کرد
🔸 در بخشهایی از لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ که مربوط به وزارت ارتباطات میشود مادهای در خصوص امنیت سایبری آمده است که بر اساس آن دستگاههای اجرایی مکلف به اختصاص اعتبار برای ارتقای امنیت سایبری شدهاند./مهر
🔷 تمام استعلامهای بین دستگاهی تا پایان آذر باید برخط شود
🔸 رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: «همه استعلامات بین دستگاهی باید تا پایان آذر به شکل برخط انجام شود و دستگاهها باید تا پایان دی ۲۰ درصد خدمات خود را هوشمند کنند.»/مهر
🔷 معافیت مالیاتی کسبوکارهای اینترنتی در سال ۱۴۰۳
🔸 بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ تا پایان امسال درآمد کسبوکارهای اشخاص حقیقی در سکوهای داخلی مورد تأیید وزارت ارتباطات که سال گذشته فاقد پرونده مالیاتی بودهاند، مشمول نرخ صفر مالیاتی میشوند./مهر
🔷 آخرین آمار استفاده کاربران از خدمات دولت هوشمند
🔸 آخرین آمار استفاده کاربران از خدمات دولت هوشمند از سوی وزارت ارتباطات اعلام شد. در این میان ۵ دستگاه به عنوان دستگاههایی که بیشترین سرویس را به کاربران ارائه دادهاند، معرفی شدند./مهر
🔷 رشد ۶۰۰ درصدی تولید کابلهای نوری/تولید ۲۰۰ مگاوات پنل خورشیدی در سال آینده
🔸 مدیرعامل کارخانجات کابلهای مخابراتی شهید قندی یزد با اشاره به اهتمام این مجموعه در جهت رونق تولید و خودکفایی کشور در این حوزه، گفت: خوشبختانه در سال جاری رشد ۶۰۰ درصدی تولید کابلهای نوری در این مجموعه را که بیش از ۹۰ درصد فیبر نوری کشور را تأمین میکند، شاهدیم./ایسنا
🔷 گزارش دلایل نپیوستن دستگاهها به «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند»
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «هر سهشنبه با حضور معاونان سازمان اداری و استخدامی و اجرایی رئیسجمهور روند کار و دلایل نپیوستن دستگاههای باقی مانده به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند را بررسی میکنیم.»/ایسنا
🔷 رایتل به عنوان اپراتور اشتغال کشور معرفی شد
🔸 در جریان بازدید وزیر کار از مرکز تماس شرکت خدمات ارتباطی رایتل، این اپراتور به عنوان اپراتور اشتغال کشور معرفی شد./سیتنا
🔷 تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان به صندوق نوآوری برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان
🔸 سخنگوی دولت از تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان به صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان خبر داد. این در حالی است که در گذشته نیز وعده حمایت از صندوق نوآوری و شکوفایی داده شده اما به نقل از مسئولین این صندوق تحقق نیافته است./پیوست
🆔 @zaviehmag
✅ آغاز انتقال خدمات مخابراتی سوئیسکام به شبکه نوری جدید
🔹 شرکتهای مخابراتی سوئیسکام (Swisscom) و نوکیا از تکمیل موفقیتآمیز شبکه نوری تکامل یافته انتقال طول موج (NEWTON) در سرتاسر کشور سوئیس و آغاز رسمی انتقال سرویسهای مخابراتی به شبکه جدید خبر دادند.
🔹 بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، سرویس شبکه نوری نوکیا، بزرگترین ارائه دهنده مخابرات سوئیس را در مواجهه با رشد ترافیک و تحول دیجیتال، به شبکهای قدرت و با بهرهوری بالاتر، مجهز میکند.
🔻 به عقیده کارشناسان، برنامه سوئیسکام برای تقویت پشتیبانی از ترافیک ثابت و بیسیم تجاری در راستای افزایش برنامههای آموزش از راه دور، دورکاری، پخش ویدئو، بازی و محاسبات ابری، از سال ۲۰۲۱، انگیزه اصلی این شرکت برای پیشبرد این پروژه است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ سیر صعودی بازدهی اقتصادی شرکت شیائومی
🔹 بازدهی اقتصادی شرکت شیائومی، پس از تلاشهای بیوقفه این شرکت برای پیشی گرفتن از رقبا و جلب رضایت مصرفکنندگان، سیر صعودی گرفته است.
🔹 بر اساس بیانیه مالی این شرکت، درآمد شیائومی در سه ماه منتهی به سپتامبر، ۰,۶ درصد افزایش داشته، به ۷۰.۹ میلیارد یوان، معادل ۹.۹ میلیارد دلار رسیده و سیر نزولی رشد در آمد در شش فصل گذشته را معکوس کرده است.
🔻 لو ویبینگ، رئیس شیائومی، در جریان کنفرانسی رسانهای از آغاز دومین آزمایش زمستانی این شرکت در راستای توسعه صنعت خودروهای الکتریکی (EV) خبر داد. شیائومی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، ۱,۷ میلیارد یوان، معادل ۲۳۷ میلیون دلار، برای کسبوکار خودروهای برقی خود هزینه کرده است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✔️ رشد صنعت حملونقل دریایی چین به لطف توسعه هوش مصنوعی
🔹 نمایشگاه بینالمللی صنعت کشتیرانی تیانجین ۲۰۲۳، در بندر تیانجین چین با هدف ترویج توسعه صنعت کشتیرانی و اقتصاد دریایی جهانی برگزار شد. به کارگیری هوش مصنوعی در این صنعت، یکی از محورهای اصلی بحث در این رویداد بود.
🔹 بیش از ۳ هزار کارشناس و صاحب نظر صنعت در این دوره از نمایشگاه شرکت کردند، به تبادل ایدههای نوآورانه پرداختند و درباره روندهای نوظهور در زمینههای مختلف از جمله ناوبری، کشتیرانی، بنادر و صنعت دریایی به بحث و گفتوگو نشستند.
🔻 شعار این دوره از نمایشگاه «حمل و نقل در سراسر جهان، رهبری آینده» بود که در مجموعهای به مساحت ۵۰ هزار متر مربع برگزار شد. مسئله هوشمندسازی بنادر و سایر ابعاد صنعت عظیم کشتیرانی از طریق توسعه هوش مصنوعی، یکی از مسائل بنیادین مورد اشاره از سوی متخصصان حاضر در این نمایشگاه بینالمللی بود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🌐 افزایش رقابت برای راهاندازی اینترنت ماهوارهای در هند
🔹 شرکت «OneWeb India»، زیرمجموعه محلی شرکت ارائهدهنده اینترنت ماهوارهای وان وب«OneWeb» تأییدیههای لازم برای راهاندازی خدمات اینترنت ماهوارهای تجاری خود در کشور هند را از نهاد تنظیمگر فضایی این کشور دریافت کرد.
🔹 شرکتهای وان وب و «JioSpaceFiber»، اوایل ماه جاری میلادی، مجوزهایی را از وزارت مخابرات هند برای ارائه خدمات پهنباند از طریق اتصال ماهوارهای در این کشور دریافت کردند. شرکت بریتانیایی ارائهدهنده خدمات پهنباند ماهوارهای، مجوزهای لازم برای راهاندازی دو گیت وی (gateway) در ایالتهای گجرات و تامیل نادو را با هدف ارائه اتصال اینترنت پرسرعت و کم تاخیر برای مشتریان در سراسر هند دریافت کرده است.
🔻 سونیل بهارتی میتال، رئیس گروه فناوری بهاراتی (Bharti Group) که حدود یک پنجم از سهام شرکت وان وب را در اختیار دارد و دومین ارائهدهنده بزرگ شبکه بیسیم در هند محسوب میشود، در این خصوص گفت: «ما خوشحالیم که چراغ سبز نهاد تنظیمگر فضایی هند را برای راهاندازی خدمات پهنباند ماهوارهای وان وب در هند به دست آوردیم.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🔘 تحریم ایکس به دلیل وجود محتوای ضدصهیونیسم
🔸 علیرغم تلاش این شرکت برای حذف محتوای مذکور
🔹 در روزهای اخیر و به دنبال آغاز عملیات طوفان الاقصی که با ضربه نیروهای مقاومت فلسطین به مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و بمباران و حمله نظامی صهیونیستها به نوار غزه همراه بود، موجی از محتوای ضد صهیونیسم، در رسانه اجتماعی ایکس به راه افتاده؛ امری خشم مقامات این رژیم از ایلان ماسک، مالک این پلتفرم را در پی داشته است.
🔹 این در حالی است که لیندا یاکارینو، مدیر عامل ایکس، طی یادداشتی خطاب به کارمندان این شرکت نوشت: «دادهها، بیانگر حقیقت درباره اقدامات ایکس در راستای مبارزه با محتوای ضد رژیم صهیونیستی است.»
🔻 بر اساس گزارش «Sensor Tower»، شرکت مشهور تحلیل اطلاعات بازار، شش برند بزرگ جهانی، شامل شرکتهای اپل، آیبیام، سونی، دیزنی، کامکست و پارامونت که ۷ درصد از سهم درآمد تبلیغاتی ایکس در ایالات متحده آمریکا را در اختیار دارند، این پلتفرم را تحریم کردهاند
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
زاویه
🌐 انتشار گزارش شاخص شفافیت مدلهای هوش مصنوعی
🔹 شرکتهای بزرگ هوش مصنوعی که تعداد آنها به ۱۵ میرسد، در ژوئیه و سپتامبر سال جاری تعهدات داوطلبانه کاخ سفید برای مدیریت خطرات ناشی از فناوری هوش مصنوعی را امضا کردند.
🔹 از جمله این تعهدات، شفافسازی بیشتر با اشتراک گذاشتن اطلاعات با دولت، جامعه مدنی و دانشگاهها و ارائه گزارش عمومی قابلیتها و محدودیتهای سیستمهای هوش مصنوعی این شرکتها بود. این وعدهها در تئوری عالی به نظر میرسند؛ اما در عمل چه معنایی دارند؟ شفافسازی در مدلهای عظیم و قدرتمند این شرکتهای هوش مصنوعی چگونه حاصل میشود؟
🔹 مرکز تحقیقات مدلهای پایه استنفورد (CRFM) پژوهشی در این حوزه انجام داده است که میتواند، پاسخی به این پرسشها ارائه دهد. مدلهای پایهای که آنها بررسی کردهاند، مدلهای چندمنظوره مانند «GPT ۴» و «Palm ۲»، متعلق به شرکتهای «OpenAI» و گوگل هستند که با حجم عظیمی از دادهها آموزش دیدهاند و میتوانند، در بسیاری از برنامههای کاربردی مورد استفاده قرار گیرند.
🔹 محققان برای درجهبندی مدلها براساس این صد شاخص، دادههای در دسترس عموم را جستوجو کردند و در هر شاخص نمرات ۱ یا ۰ به شرکتها اختصاص دادند. سپس نتایج را با شرکتها در میان گذاشتند، تا نظرات و دفاعیاتشان را بدانند.
🔻 لازم به ذکر است که دریافت امتیاز بالاتر از سوی یک مدل هوش مصنوعی در شاخص شفافیت هوش مصنوعی، لزوماً ارتباطی با میزان قدرت و کارآمدی آن مدل ندارد. این شاخص صرفاً به ابعاد گوناگون شفافیت عملکرد بازیگران این حوزه، مانند منشاء دادههای آموزشی و عدم نقض حق کپیرایت در فرایند آموزش مربوط میشود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag