✳️ تمایل چین برای مشارکت در حکمرانی جهانی هوش مصنوعی
🔹 نماینده چین در مجمع سازمان ملل متحد از تمایل کشورش برای مشارکت در اقدامات جهانی برای ترویج اخلاق و حکمرانی هوش مصنوعی در راستای منافع بشریت خبر داد. وانگ جیایی، معاون وزیر آموزش چین، این اظهارات را در دومین مجمع جهانی اخلاق هوش مصنوعی بیان کرد که رویدادی دو روزه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) بود.
🔹 وانگ جیایی برنامههای حکمرانی هوش مصنوعی را که توسط کشورهای مختلف پیشنهاد شده است، بازتاب تجربه آنها دانست و مبنایی برای اجماع جهانی و تدوین مشترک برنامههای حکمرانی جهانی معرفی کرد.
🔻 این انجمن با موضوع «تغییر چشمانداز حکمرانی هوش مصنوعی» بیش از ۶۰۰ نماینده از دولتها، سازمانهای بینالمللی، مؤسسات دانشگاهی و تحقیقاتی، سازمانهای غیردولتی و کسبوکار از ۶۷ کشور جهان را گرد هم آورد. گابریلا راموس، دستیار مدیر کل بخش علوم اجتماعی و انسانی یونسکو اعلام کرد که چین علاوه بر تدوین مجموعهای از اقدامات و قوانین برای تنظیمگری هوش مصنوعی، به طور فعال در تلاشهای بینالمللی برای رسیدگی به ابعاد منفی این فناوری مشارکت دارد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🔘 اعلام نظر هیئت نظارت متا درباره نحوه مقابله با انتشار محتوای جعلی
🔹 هیئت نظارت متا، نهاد مستقلی که نحوه تعدیل محتوای آنلاین در پلتفرمهای این شرکت را بررسی میکند، اعلام کرد که فیسبوک باید به جای حذف پستهای جعلی و محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی، آنها را برچسبگذاری کند.
🔹 این هیئت، عملکرد فیسبوک در عدم حذف ویدیوی جعلی جو بایدن را به دلیل نقض نکردن سیاستهای این رسانه تصدیق کرد؛ اما سیاست این شرکت در قبال محتوای دستکاری شده را نامنسجم و نیازمند گسترش دانست.
🔻 این هیئت همچنین در خصوص عدم اطلاعرسانی به کاربران درباره تنزل رتبه یا حذف محتوا و چگونگی اعتراض نسبت به تصمیمات شرکت ابراز نگرانی کرد.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
⏺ سرمایه گذاری ۴۵ میلیون پوندی بریتانیا در فناوری کوانتومی
🔹 اندرو گریفیث، وزیر علوم بریتانیا، از سرمایهگذاری ۴۵ میلیون پوندی دولت این کشور در بخش محاسبات کوانتومی خبر داد. هدف این سرمایهگذاری معرفی بریتانیا تا سال ۲۰۳۳ به عنوان یک اقتصاد فعال کوانتومی است. این بودجه برای استفاده از پتانسیل فناوری کوانتومی در بخشهایی مانند مراقبتهای بهداشتی، انرژی و حملونقل استفاده خواهد شد.
🔹 این پروژهها شامل توسعه اسکنر پیشرفته مغز با استفاده از فناوری کوانتومی، سیستم تشخیص اختلالاتی مانند صرع و زوال عقل، یک سیستم حملونقل هوشمند برای قطارها و حسگرهای کوانتومی برای افزایش ایمنی و کاهش هزینهها در تونلها میشود.
🔹 بر همین اساس، صندوق مأموریتهای فناوری تحقیقات و نوآوری بریتانیا و مرکز ملی محاسبات کوانتومی به طور مشترک ۳۰ میلیون پوند در رقابتی برای توسعه نمونههای اولیه سختافزار محاسبات کوانتومی سرمایهگذاری کردهاند.
🔻 هدف این ابتکار برقرار کردن ارتباط میان آزمایشهای دانشگاهی و رایانههای کوانتومی اختصاصی است که اصلاح روشها برای استفاده عملی را تسهیل میکند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✔️ عزم جهانی برای تشدید نظارت بر جاسوسافزارها
🔹 گروهی از کشورها تحت رهبری بریتانیا، فرانسه، ایالات متحده و شرکتهای فناوری از جمله گوگل، مایکروسافت و متا بیانیه مشترکی را امضا کردند که در آن بر نیاز به اقدامات بیشتر برای مقابله با استفاده مخرب از ابزارهای جاسوسی سایبری تأکید شده است.
🔹 این بیانیه را ۳۵ کشور در کنفرانسی به میزبانی بریتانیا و فرانسه به منظور مقابله با افزایش دسترسی و استفاده از جاسوسافزارها برای استراق سمع تماسهای تلفنی، سرقت عکسها و کار با دوربینها و میکروفونها از راه دور امضا کردند.
🔹 در توافقنامه مذکور آمده است که بازار به سرعت در حال رشد نرمافزارهای جاسوسی نگرانیهایی را درباره تأثیر آنها بر امنیت ملی و حقوق بشر ایجاد میکند و همچنین ائتلاف بالقوه بازیگران دولتی و غیردولتی با دسترسی به ابزارهای جاسوسی قدرتمند را گسترش میدهد.
🔻 در این بیانیه از امضاکنندگان خواسته شده است که از ابزارها به شیوهای قانونی، مسئولانه و با دقت استفاده کنند، بیشتر نظارت داشته باشند و شفافیت با فروشندگان جاسوسافزارهای تجاری را افزایش دهند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
🔖 گزارش صنعت میکروالکترونیک در ایران و جهان
🔸 با نگاهی به جایگاه راهبردی آن، تاریخچه، اقدامات کشورها و تهدیدهای غفلت از این صنعت
#گزارش
🔹 در جهان امروز تولید انواع تلفنهای همراه، خودروها، لوازم خانگی، سامانههای دفاعی، محصولات حوزه هوافضا و رباتیک به شکل فزایندهای به ریزتراشهها و به تعبیر دیگر صنعت میکروالکترونیک وابسته است.
🔹 یک نقطه ضعف برجسته سیاستی در این حوزه عدم حمایت از صنعت میکروالکترونیک در برنامه هفتم توسعه است که البته در برنامههای توسعه قبلی هم مسبوق به سابقه بوده است؛ این در حالی است که با توجه به اهمیت این صنعت، کشورهای دنیا از قبیل ایالات متحده، چین، آلمان و ژاپن یکی پس از دیگری در حال تصویب اسناد بالادستی ملی و با نگاه بومیسازی، به دنبال چند برابر کردن سرمایهگذاریهای میلیارد دلاری قبلی خود در این حوزه هستند.
🔹 برای داشتن صنعت پیشرفته در کشور، به ریزتراشه مناسب و برای دسترسی پایدار و قابل اعتماد به ریزتراشه، به کارخانه ریزتراشه نیاز است. مهمترین گروه محصول در صنعت نیمههادی، ریزتراشههای سیلیکانی هستند که نیاز کشور به آنها حیاتی است؛ اما در کشورمان تقریباً هیچ اقدامی برای تولید آنها نشده است و ۱۰۰ درصد این محصول وارداتی است. در این شرایط اضطراری و پس از سالها غفلت، مؤثرترین اقدام احداث کارخانه ریزتراشه سیلیکانی و تقویت و بومیسازی بخشهای کلیدیتر زنجیره ارزش و سپس اطمینان از تأمین مالی پایدار در بازه ده ساله به منظور پایداری و تثبیت صنعت ریزتراشه در ایران است. البته مطابق با تجارب دنیا، این تأمین مالی پایدار و قابلتوجه دولتی بایستی توأم با طرح توجیهی اقتصادی و برنامه استقلال طرح از بودجه دولتی باشد.
🔻 فهرست مطالب این گزارش به شرح زیر است:
◾️ فصل اول: آشنایی با میکروالکترونیک
◾️ فصل دوم: تأثیر و جایگاه میکروالکترونیک در جهان
◾️ فصل سوم: اقدامات اخیر کشورهای پیشرفته برای توسعه میکروالکترونیک
◾️ فصل چهارم: اقدامات اخیر کشورهای منطقه و ایران برای توسعه میکروالکترونیک
👈 صفحه این گزارش را در زاویه ببینید
🆔 @zaviehmag
زاویه
🔖 گزارش صنعت میکروالکترونیک در ایران و جهان 🔸 با نگاهی به جایگاه راهبردی آن، تاریخچه، اقدامات کشورها
صنعت_میکروالکترونیک_در_ایران_و_جهان.pdf
4.1M
🔖 گزارش صنعت میکروالکترونیک در ایران و جهان
✅ فضای مجازی در ایران
▫️ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 تصویب شاخصهای کلان سند راهبردی هوش مصنوعی ایران
🔸 رجبعلی برزویی، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از جلسه ۱۹۴ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص سند راهبردی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: «در جلسات ۱۹۰ و ۱۹۳ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور پیشنویس سند راهبردی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران مطرح و به اتفاق آراء کلیات، اصول و مبانی ارزشی و بندهای مطروحه از چشمانداز، اهداف کلان و شاخصهای ارزیابی با انجام برخی اصلاحات جزئی تصویب شد.»/پایگاه اطلاعرسانی دولت
🔷 تا سال ۱۴۰۷ همه مردم کشور از فیبر نوری برخوردار میشوند
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «تا پایان این دولت فیبر نوری برای همه مردم فراهم میشود و به این ترتیب تا سال ۱۴۰۷ همه کشور از این نعمت برخوردار میشوند.»/مهر
🔷 مراسم بهرهبرداری از طرحهای شرکت مخابرات ایران
🔸 مراسم رونمایی و بهرهبرداری از طرحهای مخابراتی امروز و با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد./مهر
🔷 ماهواره «ناهید ۲» گام ایران به سمت مدار ۳۶ هزار کیلومتری/حفظ ارتباط ایستگاه زمینی با «مهدا»
🔸 رئیس پژوهشکده سامانههای ماهوارهای پژوهشگاه فضایی ایران با تأکید بر اینکه سری ماهوارههای ناهید گامی برای توسعه محمولههای مخابراتی در مدار GEO است، گفت: «با طراحی معماری مخابراتی که در ماهواره «ناهید ۲» صورت گرفت، این پتانسیل وجود دارد که کاربران در داخل کشور به شرط در میدان دید بودن ماهواره، به تبادل داده با یکدیگر بپردازند.»/ایسنا
🔷 افزایش بازیکنان پلتفرم کنسول در ایران / نوجوانان و جوانان بیشترین طرفداران بازیهای کنسولی
🔸 شاخصترین اطلاعات در خصوص استفاده از پلتفرم کنسول در میان بازیکنان ایرانی توسط بنیاد ملی بازیهای رایانهای منتشر شد که در این گزارش نرخ رشد مرکب سالانه تعداد بازیکنان کنسولی در ایران بین سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰، برابر با ۳۵ درصد بوده است و بررسی ترکیب سنى بازیکنان کنسولى نیز نشان میدهد، نسبت بازیکنان کنسولى در گروههاى سنى نوجوان و جوان بیش از نسبت این گروههاى سنى در مجموع بازیکنان ایرانى است./سیتنا
🔷 نحوه هزینه درآمدهای گمرکی از محل واردات گوشی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار ابلاغ شد
🔸 گمرک کشور از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف شد منابع حاصل از واردات گوشی تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار را برای حمایت از توسعه زیرساختهای صنعت ریز (میکرو) الکترونیک واریز کند./پیوست
🔷 زارعپور: ماهواره سایر کشورها را با قیمتهای اقتصادی در مدار زمین قرار میدهیم
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «تا پایان دولت سیزدهم ماهواره کشورهای متقاضی را هم با قیمتهای اقتصادی در مدار زمین قرار میدهیم.»/ایسنا
🔷 مشاوران املاک تهران برای قرارداد اجاره باید از سامانه خودنویس استفاده کنند
🔸 مشاوران املاک تهران از تاریخ ۲۱ بهمن از سامانه «خودنویس» برای دریافت کد رهگیری قرارداد اجاره برای مالکان و مستأجران استفاده میکنند. پیش از این از بخش اجاره سامانه ایران املاک برای ثبت قرارداد و دریافت کد رهگیری استفاده میشد./پیوست
🔷 مصطفی بغدادی: ۵۰ همت گردش مالی در اکوسیستم نوآوری ایجاد کردهایم
🔸 مصطفی بغدادی مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی میگوید: «صندوق نوآوری و شکوفایی تا کنون ۵۰ همت گردش مالی در اکوسیستم ایجاد کرده است و آنها تلاش کردهاند تا جای ممکن از تزریق ژن دولتی در خصوصیها اجتناب کنند.»/پیوست
🆔 @zaviehmag
♦️ #اخبار_کوتاه
1️⃣ مخالفت متا با هزینه نظارتی قوانین محتوای آنلاین اتحادیه اروپا - ادامه
2️⃣ برنامه مایکروسافت گسترش آموزش مهارتهای هوش مصنوعی در هند - ادامه
👈 متن کامل را در بخش اخبار زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
❇️ اکوسیستمهای دیجیتال زیر ذرهبین تنظیمگران اتحادیه اروپا
🔹 به گفته مارگارت وستاگر، کمیسر رقابت اتحادیه اروپا، تنظیمگران ضدانحصار این اتحادیه که معاملات ادغام غولهای فناوری یا قدرت بازار آنها را بررسی میکنند، اکنون اکوسیستم دیجیتال و تأثیر محصولات یا سرویسهای رایگان آنها را نیز زیر نظر خواهند گرفت. این موضوع تعیین میکند آیا شرکتها در بازار، قدرت مهار رقبا یا کنترل قیمتها دارند یا خیر.
🔹 این بهروزرسانی قانونی به دنبال انتقاد حقوقدانان و دانشگاهیان از عدمتطابق قوانین ضدانحصار و ادغام اتحادیه اروپا با شرایط کنونی، به ویژه در بازارهای فناوری و عرضه محصولات یا خدمات رایگان در ازای دادههای کاربران انجام شد.
🔻 کمیسیون اروپا اکنون پلتفرمهای چندمنظوره و اکوسیستمهای دیجیتال و همچنین محصولات و خدمات ارائه شده به صورت رایگان در این بازار را مورد بررسی قرار میدهد. همچنین سهم بازار یک شرکت همچنین میتواند، بر اساس فروش، ظرفیت یا تعداد کاربران فعال یا بازدید از وبسایت تحت قوانین به روز شده تعریف شود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
☑️ تشکیل کنسرسیوم ایمنی هوش مصنوعی ایالات متحده آمریکا
🔹 بنا بر اعلام دولت بایدن، شرکتهای پیشرو هوش مصنوعی در میان بیش از ۲۰۰ نهادی قرار دارند که به کنسرسیوم جدید ایالات متحده برای حمایت از توسعه و استقرار ایمن هوش مصنوعی مولد میپیوندند.
🔹 جینا ریموندو، وزیر بازرگانی این کشور اعلام کرد که کنسرسیوم مؤسسه ایمنی هوش مصنوعی ایالات متحده (AISIC)، متشکل از شرکتهای «OpenAI»، گوگل، آنتروپیک و مایکروسافت، همراه با پلتفرمهای متا، اپل، آمازون، انویدیا، «Palantir»، اینتل، «JPMorgan Chase» و بانک آمریکا خواهد بود.
🔻 این کنسرسیوم که علاوه بر شرکتهای فناوری و تجاری، مؤسسات دانشگاهی و سازمانهای دولتی بزرگ نیز در آن حضور دارند، ذیل مؤسسه ایمنی هوش مصنوعی ایالات متحده (USAISI) آغاز به کار خواهد کرد. بر اساس گزارشهای منتشر شده، این گروه وظیفه دارد، روی اقدامات اولویتبندی شده در دستور اجرایی ماه اکتبر بایدن شامل تدوین راهبردهایی برای توسعه گروههای متخصص امنیت سایبری، ارزیابی قابلیتها، مدیریت ریسک، ایمنی و امنیت و واترمارک کردن محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی تمرکز کند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
⏺ آغاز برچسبگذاری گسترده محتوای مبتنی بر هوش مصنوعی در متا
🔹 مدیر ارشد سیاستگذاری متا اعلام کرد که این شرکت، شناسایی و برچسبگذاری تصاویر تولید شده با استفاده از سرویسهای هوش مصنوعی سایر شرکتها را طی ماههای آینده آغاز خواهد کرد و این کار را با استفاده از مجموعهای از نشانگرهای نامرئی که در فایلها تعبیه شده است، به انجام خواهد رساند.
🔹 قرار است، این برچسبها بر روی هر محتوایی که دارای نشانگر مذکور باشد و در سرویسهای فیسبوک، اینستاگرام و تردز پست شود، الصاق گردد تا کاربران از ماهیت تصاویر آگاهی یابند.
🔻 به عقیده کارشناسان، رویکرد جدید نشأت گرفته از الگویی است که در دهه گذشته توسط برخی از شرکتها برای هماهنگ کردن حذف محتوای ممنوعه در پلتفرمها، از جمله نمایش خشونت جمعی و بهرهکشی از کودکان، ایجاد شده بود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
✅ فضای مجازی در ایران
▫️ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
🔻 مهمترین اخبار داخلی حوزه فناوری و فضای مجازی کشور را در زاویه بخوانید.
🔷 میزان دقیق پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به زودی اعلام میشود
🔸 حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در شبکه اجتماعی ویراستی گفت: «مرکز ملی فضای مجازی آخرین وضعیت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را بر اساس شاخصهای دقیق، ارزیابی کرده و بهزودی درصد پیشرفت پروژه را رسماً اعلام خواهد کرد. وی افزود: وظیفه نظارت بر اجرای شبکه ملی اطلاعات بر عهده مرکز ملی است و در ارزیابی جدید، عملکرد تمام دستگاهها به دقت بررسی شده است.»/مهر
🔷 بهبود سرعت اینترنت با توزیع ترافیک شبکه در نقاط مختلف کشور
🔸 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «باز مهندسی جریان ترافیک شبکه کشور و توزیع ترافیک در نقاط مختلف کشور به جای تمرکز در تهران یکی از اقدامات مهم برای بهبود سرعت اینترنت در کشور است.»/مهر
🔷 پیک ترافیک ۷.۵ ترابیت بر ثانیه در بازی فوتبال ایران و قطر
🔸 رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: «استفاده اپراتورها از توزیع محتوای داخلی باعث شد زیرساختهای ارتباطی کشور پیک ترافیک داخلی ۷.۵ ترابیت برثانیه را پشت سر بگذارد.»/مهر
🔷 وزارت بهداشت مجوز دارورسانی بیمه دی را باطل کرد
🔸 وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بجای صدور مجوز برای کسبوکارهای توزیع دارو، مجوز بیمه دی برای توزیع آنلاین دارو را با توجه به نامه کمیسیون اصل ۹۰ که از وزارت بهداشت خواسته بود اقدامات لازم برای صدور مجوز برای ارسال الکترونیکی دارو از طریق پلتفرمها را فراهم کند یا تنها مجوز صادر شده در این زمینه را باطل کند، باطل کرد./پیوست
🔷 بیانیه دیجیکالا درباره اتفاقات اخیر، نظارت را تشدید میکنیم
🔸 دیجیکالا در پی اعلام جرم دادستانی در مورد برخی کالاهای موجود روی این سکو اعلام کرد فروش کالاهای منطبق با چارچوبهای فرهنگی و دینی مردم ایران، همیشه از اولویتهای دیجیکالا بوده است. در این راستا تیمی چندصدنفره با کمک هوش مصنوعی، روزانه در حال بررسی و نظارت کالاهای موجود روی سایت هستند./پیوست
🔷 دستورالعمل «ساماندهی خدمات میزبانی در فضای مجازی کشور» ابلاغ شد
🔸 وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طبق دستورالعمل «ساماندهی خدمات میزبانی در فضای مجازی کشور» ملزم شد تا دادههای مرتبط با فضای میزبانی را به منظور پایش و ارزیابی موضوعی در چهارچوب قوانین و مقررات کشور در اختیار نهادهای قانونی متقاضی این دادهها قرار دهد./پیوست
🔷 مصورسازی دادهها و اطلاعات، ابزاری اثربخش برای انتشار شفاف دادههای دولتی
🔸 مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی مصورسازی دادهها و اطلاعات به عنوان ابزاری نوین برای تسهیل خطمشی گذاری و مشارکت عمومی پرداخت و تأکید کرد که مصورسازی داده میتواند بهعنوان یک ابزار کارا و اثربخش برای انتشار دادههای دولتی بهصورت آشکار و شفاف مورد استفاده قرار گرفته و مشارکت شهروندان را ارتقا بخشد./سیتنا
🆔 @zaviehmag