Generation-Z.pdf
1.09M
🔅 نسل زد و فضای مجازی؛ در اجلاس igf ۲۰۲۲
#گزارش
🔹تفاوت نسلها مسئلهای است که بیشتر جوامع معاصر با آن مواجهاند. این تفاوت در برخی از جوامع اندک و در جوامع درحال گذار قابل توجه است.
🔻برخی متفکران جامعهشناس معتقدند که تحولات تکنولوژیک در حوزه رسانه نیز موجب سرعتگیری تفاوتهای بین نسلی میشود. بر اساس معیار رسانهای امروزه شاهد سه نسل «X»، «Y» و «Z» هستیم.
🔻نسل «Z» یا زومرها نام گروهی از مردم است که بر خلاف نسلهای پیشین رویکرد منفعل نسبت به رسانه ندارد و به لطف رسانههای اجتماعی در دسترس خود به کاربری فعال در مواجهه با رسانه بدل شده است.
🔻ارتباط نسل زد با فضای مجازی به قدری مهم شده که در چارچوب هفدهمین رویداد مجمع حکمرانی اینترنت در اتیوپی (IGF٢٠٢٢) نیز پیرامون این موضوع چندین نشست برگزار گردید. در این گزارش به شرح دو نشست منتخب آن با عناوین «آیا نسل زد در فضای آنلاین امنیت دارد؟» و «فناوریهای آنلاین درحال ظهور و تأثیر آنها بر نسل زد» پرداخته شده است.
👈 صفحه این گزارش را در زاویه ببینید
🆔 @zaviehmag
🔘 سهام طلایی پکن در هولدینگهای فناوری چین
🔹نهادهای دولتی چین تصمیم دارند در هولدینگهای فناوری بزرگی همچون علیبابا و تنسنت، سهامی با عنوان سهام طلایی به دست آورند که به عقیده برخی، میتواند موجب افزایش کنترل دولت بر این شرکتها یا همان بازیگران کلیدی عرصه اینترنت در جهان شود.
🔻زمزمه این اقدام در حالی پیچیده است که اتفاقاً دولت شی جین پینگ برای تثبیت رتبه دومی اقتصاد جهان در حال کاهش کنترل خود بر صنایع مرتبط با اینترنت است و بانک مرکزی این کشور راههایی را که منجر به تقویت صنعت فناوری میشود، مورد بررسی قرار داده است.
🔻 اگرچه چگونگی استفاده پکن از مالکیت سهام طلایی مشخص نیست، برخی تحلیلگران غربی ادعا میکنند که این سهام ورای تصاحب یک صندلی و یا یک رأی، دسترسی دولت به دادههای مهم را نیز میسر میکند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
💢 ردپای جاسوسافزار رژیم صهیونیستی در تحولات میانمار
⏺ اسناد منتشر شده طی روزهای اخیر نشان میدهند که یک شرکت متعلق به رژیم صهیونیستی به نام «Cognyte»، یک ماه پیش از کودتای نظامی فوریه ۲۰۲۱ میانمار، در مناقصه فروش جاسوسافزار به یک شرکت مخابراتی دولتی در این کشور برنده شده است.
🔻این شکواییه که از سوی حدود ۶۰ نفر از مقامات، دانشگاهیان و متخصصان رژیم صهیونیستی از جمله رئیس سابق مجلس این رژیم مطرح شده است، خواهان انجام تحقیقات جنایی پیرامون معامله مذکور شد.
🔻جاسوسافزار ارائه شده از سوی این شرکت، دولتها را قادر میسازند که تماسها را شنود، پیامهای متنی و ترافیک وب همچون ایمیلها را مشاهده و مکان کاربران را بدون کمک شرکتهای مخابراتی و اینترنتی ردیابی کنند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
❇️ محکومیت الگوی تبلیغات رفتاری متا از سوی اتحادیه اروپا
▫️هیئت حفاظت از دادههای اروپا (EDPB)، متا را به پردازش غیرقانونی دادههای شخصی برای تبلیغات رفتاری متهم کرده است. هیئت مذکور همچنین رابطه میان متا و کاربرانش را نامتوازن دانست و از نحوه ارائه خدمات این غول فناوری به کاربرانش انتقاد کرد.
🔻تبلیغات رفتاری برخلاف تبلیغات هدفمند، نوعی از تبلیغات است که در آن محتوا برمبنای ردیابی و نمایهسازی کاربران از طریق نحوه فعالیت آنها، تعیین و سپس نمایش داده میشود.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
♦️ مروری بر الگوی تبلیغات هدفمند شرکت اپل
❇️ اپل اولین شرکت فناوری است که خود را حافظ حریم خصوصی افراد معرفی کرده است. این شرکت که تا چندی پیش تنها از طریق فروش آیفون، آی پد و مک کسب درآمد میکرد، اکنون تصمیم دارد حاشیه سود خود را با اشتراک خدماتی همچون آی کلود، اپل موزیک، اپل تیوی و افزایش تجارت تبلیغاتی بالا ببرد.
🔻آنچه در این گزارش جالب توجه است میزان و انواع دادههایی است که اپل از کاربران خود جمعآوری و در صنعت تبلیغات استفاده میکند.
🔻اهمیت احاطه به چنین موضوعی زمانی مشخص میشود که بدانیم اپل با چنین سابقهای از جمعآوری مقادیر قابل توجهی داده، نسبت به دیگر شرکتهای رقیب، کمتر به حوزه اطلاعات شخصی وارد میشود و بیش از سایرین نیز قوانین حریم خصوصی را رعایت میکند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔘 مجازات حبس در انتظار رؤسای شرکتهای فناوری در بریتانیا
🔹علیرغم تلاش ریشی سوناک برای عدم تصویب اصلاحیه لایحه ایمنی آنلاین، مفاد این اصلاحیه در دستور کار قرار میگیرند.
🔻اصلاحیه ذکر شده خواستار مجازات حبس ٢ ساله برای رؤسای شرکتهای فناوری در صورت کوتاهی نسبت به محافظت از کودکان در برابر محتوای نامناسب است.
🔻رسالت لایحه ایمنی آنلاین در ابتدا تنظیم سختگیرانه پلتفرمهایی همچون فیسبوک، اینستاگرام، تیکتاک و یوتیوب بود.
🔻این لایحه در نظر داشت شرکتها را ملزم به حذف محتوای سوء استفاده جنسی و تشویق به خودکشی کند. اما با توقف لایحه «محتوای قانونی اما مضر» به دلیل ادعای نگرانی از خدشه به آزادی بیان، این مفاد از دستور کار خارج شدند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
📣 اجلاس بینالمللی کلانداده گوانژو ۲۰۲۳
#رویداد
🔰شهر گوانژو چین، از تاریخ ٤ تا ٦ ژانویه، میزبان کنفرانس بینالمللی کلانداده ٢٠٢٣ (٢٠٢٣ International Conference on Big Data) با محورهای فضای ابری، بلاکچین و اینترنت اشیا بود.
🔻هدف این کنفرانس فراهم آوردن فرصتهای نوین برای متخصصان و کارشناسان از طریق همرسانی ایدهها و تجربیات و تعمیق روابط علمی و تجاری اعلام شده است.
🖌 محورها:
1️⃣ نظام و معماری کلانداده
2️⃣ امنیت و مدیریت دادهها
3️⃣ تحلیل و محاسبات کلاندادهها
4️⃣ علم کلانداده و کاربردهای آن
5️⃣ تئوری بلاکچین و تکنولوژیهای کاربردی
📅زمان: ٤ تا ٦ ژانویه
📍مکان: شهر گوانژو چین
👈 جزئیات بیشتر این رویداد را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
⚠️ چالش اطلاعرسانی حوادث سایبری در آمریکا
❇️ ۲۲ دسامبر ٢٠٢٢، مدیر شرکت «Last Pass»، اعلانی مبنی بر وجود نقض امنیتی برای ۳۳ میلیون مشتری خود ارسال کرده است. اطلاعیه مذکور به گواه کارشناسان امنیتی گمراه کننده و غیرقابل فهم بوده و هیچکس متوجه حجم و اهمیت این اتفاق که دادههای حساس میلیونها فرد و سازمان در معرض هک قرار گرفته، نشده است.
🔻از آنجا که بسیاری از شرکتهای فناوری در کالیفرنیا مستقر هستند و مقادیر قابل توجهی از دادههای ساکنان این ایالت را جمعآوری کردهاند، لازم است قانون حفظ حریم خصوصی و استانداردهای این ایالت، از همه ایالات مبناییتر باشد، اما لزوماً این گونه نیست و برخی ایالات آمریکا الزامات سختگیرانهتر و استانداردهای متفاوتی دارند.
🔻به عقیده کارشناسان، نتیجه این ناهمگونی، قرار گرفتن شرکتها در دوراهی افشاسازی زودهنگام اتفاقات، با وجود اطلاعات ناقص و یا اطلاعرسانی پس از حصول اطمینان از صحت و سقم گزارش و میزان نقض دادهها است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✅ امنیت سایبری در سال ۲۰۲۳
#یادداشت
▫️امنیت سایبری در سالهای اخیر و به دنبال افزایش حملات سایبری در کانون توجه محافل علمی و سیاسی ملی و جهانی قرار گرفته است. طی سالهای اخیر افزایش سرسام آور نرخ بهره، ترس از رکود اقتصادی، پیامدهای همهگیری کرونا و جنگ اوکراین منجر به افزایش بیثباتی بازارها و به دنبال آن کاهش سرمایهگذاری در صنعت فناوری شده است.
🔻وبگاه verdict در گزارش تازه خود به دنبال پاسخ به این پرسش است که سال ۲۰۲۳ در زمینه امنیت سایبری چه دستاوردهایی خواهد داشت و تمرکز مسئولین امر بر چه مسائلی معطوف خواهد بود. وبگاه یاد شده برای این منظور، پاسخ پرسش خود را در آرای کارشناسان مختلف این حوزه جستجو کرده است.
👈 متن کامل این یادداشت را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
⛔️ممنوعیت انتشار اخبار جعلی در هند
🔹براساس پیشنویس قانون فناوری اطلاعات هند که طی روزهای اخیر منتشر شد، دولت تدابیر جدیدی برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی اندیشیده است. این قانون که آخرین اقدام دولت هند برای مهار غولهای فناوری محسوب میشود، به شرح زیر است:
💭 «انتشار هر نوع اطلاعاتی که توسط دفتر اطلاعات مطبوعاتی هند (PIB) و یا هر آژانس دیگری که وظیفه سنجش اطلاعات بر مبنای حقایق به آن محول شده است، جعلی و یا نادرست قلمداد شود، ممنوع خواهد بود.»
🔻دولت هند در طول سالهای اخیر دائما درگیر کشمکش با پلتفرمها بوده و قانون جدید را پس از آن وضع کرده است که این شرکتها به خواست دولت مبنی بر حذف محتوا و یا انسداد حسابهای کاربری خاص توجه نکرده بودند.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✔️ برنامه جاهطلبانه لیتوانی برای تولید داخلی تراشه
🔹شرکت فناوری تلتونیکا لیتوانی قصد دارد از سال ۲۰۲۷ با استفاده از فناوری تایوان شروع به تولید داخلی تراشه کند.
🔻بر اساس گزارشهای منتشر شده ارزش قرارداد تلتونیکا با مؤسسه تحقیقات فناوری صنعتی تایوان ۱۴ میلیون یورو است که ۱۰ میلیون آن را وزارت خارجه تایوان تأمین خواهد کرد.
🔻وزیر اقتصاد و نوآوری لیتوانی، آسرین آرمونایت در این مورد اذعان داشته که «مشارکت با تایوان به لیتوانی کمک میکند تا با سرعت هر چه بیشتر رو به جلو حرکت کند، در ردیف قویترین بازیگران جهان قرار بگیرد و اهداف بلندپروازانه خود را محقق سازد.»
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
💠 عزم اروپا برای افزایش تولید تراشه با همکاری اینتل
🔸کیوان اسفرجانی، مدیر ارشد کسبوکار جهانی اینتل در حاشیه گردهمایی استراتژی صنعت ٢٠٢٣ (ISS ٢٠٢٣) به تبیین رویکرد گسترش جهانی این شرکت پرداخته است.
🔻به گواه اسفرجانی غول تراشهساز آمریکایی، شرکت اینتل متعهد به ساخت کارخانه تولید تراشه در ماگدبورگ آلمان شده و در حال بررسی جزئیات بودجه با دولت این کشور است.
🔻بر اساس گزارشهای منتشر شده طی روزهای اخیر، دولتهای اروپایی برای سرمایهگذاری در اینتل از هیچ کوششی دریغ نمیکنند. تا جایی که علاوه بر آلمان، وزیر اقتصاد ایتالیا نیز از عزم این کشور برای همکاری با این شرکت خبر داده است.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔘 داووس ۲۰۲۳: رئیس افبیآی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد
🔹مدیر دفتر تحقیقات فدرال آمریکا، طی یک جلسه خصوصی در حاشیه اجلاس داووس ٢٠٢٣، یک دستورالعمل جدید تابآوری و امنیت سایبری به رؤسای بانکها و صرافیهای جهانی ارائه داده است. به گفته حاضران این جلسه، کریستوفر رای، رئیس افبیآی طی یکی از جلسات مجمع جهانی اقتصاد در گردهمایی سالانه رهبران صنعت و اقتصاد در این مورد به سخنرانی پرداخته است.
🔻رئیس افبیآی علاوه بر گفتگو در مورد امنیت سایبری بانکها، به ایراد سخنانی پیرامون فناوری هوش مصنوعی چین نیز پرداخته و مدعی شده که «من عمیقاً نگران برنامه هوش مصنوعی دولت چین هستم. مبنای جاهطلبیهای پکن در زمینه هوش مصنوعی، گنجینههای عظیم مالکیت معنوی و اطلاعات حساسی است که در طول این سالها به سرقت بردهاند.»
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
♦️ #اخبار_کوتاه
1️⃣ عملکرد اپل زیر ذرهبین نهاد ضدانحصار برزیل
➖ بررسی پرونده اقدامات انحصاری اپل در برزیل آغاز شد (ادامه)
2️⃣ آغوش باز چین برای سرمایههای خارجی حوزه فناوری
➖ بیانیه شورای دولتی چین به منظور جذب سرمایههای خارجی در حوزه فناوری (ادامه)
3️⃣ جریمه واتساپ به دلیل تخطی از قوانین GDPR
➖ رگولاتور حریم خصوصی دادههای ایرلند، واتساپ را به پرداخت ۵.۵ میلیون یورو محکوم کرد (ادامه)
👈 متن کامل را بخش اخبار زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
📣 نشست تخصصی "سازوکار پیگیری حقوقی سانسور ایرانیان در بستر پلتفرمها و رسانههای اجتماعی آمریکایی"
🔰با حضور: علیرضا هاشمزادگان
دکترای حقوق دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگر فضای مجازی
🖌 محورها:
1️⃣ آشنایی با گستره سانسور در پلتفرمهای آمریکایی
2️⃣ بررسی قوانین داخلی آمریکا و مقررات پلتفرمها
3️⃣ بررسی ادله حقوقی برای پیگیری سانسور ایرانیان در پلتفرمهای آمریکایی
4️⃣ سازکار پیگیری حقوقی سانسور ایرانیان
📅زمان: سهشنبه 4 بهمن ماه ساعت 15 الی 17
📍مکان: مرکز راهبردی فرهنگ و رسانه؛ ضلع شمال غربی میدان فلسطین - پلاک 397
🆔 @zaviehmag
May 11
⭕️ نقض داده «T Mobile» و افشای اطلاعات ۳۷ میلیون مشتری
🔹شرکت آمریکایی «T Mobile» با بیش از ۱۱۰ میلیون مشترک آمریکایی اعلام کرده در حال بررسی حادثهای است که موجب نقض داده و افشای اطلاعات بیش از ۳۷ میلیون مشتری شده است.
🔻این حمله سایبری به لحاظ وسعت دومین حمله بزرگ به این شرکت در فاصله کمتر از دو سال است که اطلاعات جمعیت قابل توجهی از کاربران را به خطر میاندازد.
🔻نیل مک، تحلیلگر ارشد مؤسسه «Moody’s Investors Service» اذعان داشته که «هرچند ممکن است نقضهای امنیت سایبری این شرکت ماهیت سیستمی نداشته باشند اما فراوانی وقوع آنها در «T Mobile» هشداری برای سایر شرکتهای مخابراتی است.»
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
🔖 رویکرد جدید بریتانیا در تنظیمگری VOD
🔸گامهای بریتانیا برای نزدیککردن مقررات VOD به مقررات برودکست
#یادداشت
🖌نوشته علی زرودی(دکتری فرهنگ و ارتباطات و پژوهشگر فضای مجازی)
🔹 در بریتانیا، قواعد و استانداردهای متفاوتی برای تنظیمگری انواع برنامههای صوتی-تصویری (برودکست یا VOD) وجود دارد که این تفاوتِ قواعد ممکن است برای بینندگان گیجکننده باشد.
🔻 به همین دلیل دولت بریتانیا اوایل سال جاری وایتپِیپِری منتشر کرد که در آن گفت: دولت اختیاراتی را به آفکام میدهد تا پیش نویس یک قانون جدید VOD، شبیه به «قانون برودکست»، را نوشته و اجرا کند تا اطمینان حاصل شود که محتوای تلویزیونمانند (TV-like content)، صرفنظر از اینکه مخاطبان چگونه آن را تماشا کنند (درخواستی یا برودکست)، مشمول استانداردهای یکسانی باشد.
👈متن کامل این یادداشت را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
May 11
💠 سرمایهگذاری آمازون در ایالت ویرجینیا
🔸بخش خدمات ابری آمازون ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳، اعلام کرده که قصد دارد ۳۵ میلیارد دلار برای گسترش مراکز داده ویرجینیا سرمایهگذاری کند. مهلت سررسید این سرمایهگذاری سال ۲۰۴۰ تعیین شده و قرار است به موجب آن بیش از یک هزار شغل جدید ایجاد شود.
🔻به گفته گلن یانگکین، فرماندار جمهوریخواه ایالت ویرجینیا، چندین مرکز داده در سراسر این ایالت توسط شرکت خدمات ابری آمازون تاسیس خواهد شد.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✳️ برنامه ساخت سیستمعامل بومی موبایل در هند
▫️گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که دولت هند در راستای تولید سیستمعامل بومی به نام «IndOS» همکاریهایی را با شرکتهای خصوصی، استارتآپها و همچنین دانشگاههای این کشور آغاز کرده است.
🔻روزنامه «Business Standard» به نقل از یک مقام ارشد دولت هند نوشته: «هند یکی از بزرگترین بازارهای تلفن همراه هوشمند در جهان است. لذا ما قصد داریم سیستمعامل امنی برای موبایلها ایجاد کنیم که بتواند با اندروید رقابت کند.»
🔻برخی کارشناسان معتقدند درصورتیکه هند واقعا کار بر روی چنین طرحی را آغاز کرده باشد، حرکتی بینظیر در ایجاد کالاهای عمومی دیجیتال را رقم خواهد زد.
🔻این در حالی است که به نظر میرسد عزم هند برای تقویت زیرساختهای دیجیتال بومی این کشور جزم است و با ساخت سیستم عامل بومی «Bhar OS»، گامی مهم در جهت نیل به این مقصود برداشته است.
👈 متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
♦️ #اخبار_کوتاه
1️⃣ داووس ۲۰۲۳: اوبر قصد اخراج کارمندان خود را ندارد
➖ مدیر شرکت اوبر در اجلاس داووس ۲۰۲۳ به تشریح برنامههای این شرکت پرداخت (ادامه)
2️⃣ سرمایهگذاری «Wolfspeed» در صنعت تراشه آلمان
➖ تداوم برنامه دولت آلمان برای ساخت تولید داخلی تراشه (ادامه)
3️⃣ کمک مالی آمریکا برای توسعه 5G در فیلیپین
➖ برنامه آمریکا برای مقابله اقتصادی با نفوذ چین در کشورهای در حال توسعه (ادامه)
👈 متن کامل را بخش اخبار زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
⭕️ ممنوعیت تیکتاک در مراکز آموزش عالی آمریکا
🔹در ماههای اخیر بسیاری از دانشگاههای دولتی آمریکا براساس دستورات ایالتی دسترسی به تیکتاک را در رایانهها، تلفنهای همراه و وایفای اماکن آموزشی محدود کردهاند
🔻فرمانداران این ایالتها که تقریبا نیمی از ایالات آمریکا را در بر میگیرند به بهانه حفظ امنیت سایبری و ترس از جاسوسی پکن، استفاده از تیکتاک را محدود ساختهاند.
🔻بروک اوبروتر، سخنگوی تیکتاک در خصوص فرمان ممنوعیت استفاده دانشگاههای آمریکا از این پلتفرم گفته: «ما واقعا متأسفیم که پیامدهای این سیاستگذاری عجولانه گریبان دانشگاههای آمریکا را گرفته است.»
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
💠 تغییر رویکرد محتوایی متا در مورد جنگ روسیه و اوکراین
🔸پس از گذشت یک سال از جنگ اوکراین و روسیه، متا تصمیم گرفته است استراتژی خود را در مورد این مناقشه نظامی تغییر دهد.
🔻از اقدامات شرکت یاد شده در راستای استراتژی جدید، میتوان به خارج کردن نام گردان آزوف اوکراین از فهرست افراد و سازمانهای خطرناک اشاره کرد.
🔻این در حالی است که بر اساس پیشبینی منتقدان رویکرد جدید متا و اعلام این سیاست جدید از سوی شرکت یاد شده، سبب افزایش انتشار محتوای ممنوعه و مخرب در فضای مجازی خواهد شد.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag
✔️ داووس ۲۰۲۳: شروط هلند برای پذیرش قوانین کنترل صادرات تراشه به چین
🔹وزارت دفاع هلند در سال ۲۰۲۰ توصیه نامهای به دولت این کشور ارائه کرده که اخیراً و بر مبنای قانون آزادی اطلاعات منتشر شده است.
🔻در این توصیه نامه آمده است: «منافع نظامی و امنیتی میان مدت و بلند مدت هلند ایجاب میکند که به شرکت تراشه «ASML» هیچ مجوزی برای صادرات ابزار و ماشینآلات پیشرفته به چین داده نشود. هدف این پیشنهاد، ممانعت از صادرات فناوری به چین و حفاظت از انحصار آن است.»
🔻 گفته میشود با توجه به افزایش محدودیتهای صادراتی بر شرکتهای مرتبط با تجهیزات تراشه، دولت هلند در حال بررسی اعمال محدودیتهای بیشتر بر صادرات تجهیزات قدیمی ASML به چین است.
👈متن کامل را در زاویه بخوانید
🆔 @zaviehmag