پاسداران حقیقی
...درود بر پاسداران عدالت، آنها که عدل را در هر نام جستند و ستم را در هر نشانی کوبیدند.
سلام بر حقیقتِ پاسداری و پاسداران حقیقت
آنها که در هر سپاهی و لباسی، تنها و تنها از حق پاسداری کردند. جانبازانی که پارههای تن دادند و تن به خواری ندادند. آزادگانی که هرگز اسیر سیاست بازان نشدند و عشق خود را به شهوت دیگران نفروختند و از راه ایمان نامی نگرفتند و نانی نخوردند و جیبی ندوختند...
آیا اینان تنها شهیدانند؟!
نه! هرگز!
هنوز رادمردانی زندهاند. بینام و بینشان و بیغوغا.
۹۹/۱۲/۲۷
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi
نوروز و امید به تغییر
روزگار، هر لحظه نو میشود، ثانیهها همه یکسانند. آنچه دگرگون میشود، طبیعت است و بس. آری هر روز نوروز است اما انسان در هیچ "نوروزی" پیروز نیست. زیرا هیچ "آغاز"ی را نمیتوان داوری کرد و سالی که نکو ست هرگز ازبهارش پیدا "نیست". شادی و پاداش در "پایان" یکتلاش، معنیدارد نه در آغازی که پایانش روشن نیست.
جشنهای باستانی مانند "مهرگان"، جشن دروگری و خرمن و از همهمهمتر عیدهای دینی "فطر"و " قربان" همه در پایان عملکرد و پیروزی انساناند.اما عید نوروز، جشن عملکردهایما نیست بلکه آغاز زیبایی "طبیعت"است و برای انسان جنبه زیبا شناسانه دارد. در این روز طبیعت پیروز است و انسان، شادمانه، اینپیروزی را به حساب خود می نویسد! "اَدای" طبیعت را در میآوَرد به آن امید که او نیز با تغییر پیروز شود.
۹۹/۱۲/۳۰
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi
صف مرغ و فرزندآوری!
یکیگوید: "آن تولیدی کهمیتواند کشور ما را نجات دهد فرزند آوری است". دیگری، پیشگیری از بارداری را "فحشاءباطنی" میخواند. سومی، غربالگری را توطئه غرب برای تضعیف شیعیان و کاهش سربازان امام زمان(ع) میداند و چهارمی توقف در دوفرزند را خیانت میشمارد و....
آری کاهش و پیری جمعیت ایران، نگران کننده است ولی چاره ای فراتر از اینخطابهها دارد. صفهای طولانی مرغ، به تنهایی کافی است تا همه این خطبهها را بیاثر کند.
اینگویندگان که اینقدر از کاهش جمعیت نگرانند ای.کاش به گریز مغزها از مرزهای کشور نیز حساسباشند از آمار و عوامل فقر، بیکاری، طلاق،اعتیاد، تصادفات، و خودروهای نا امن داخلی تکانی بخورند از آمار بیماران سرطانی در برخی شهرها، از کمبود دارو و تاخیر در "واکسیناسیون" نیز برآشوبند و...
اما وقتی در باره این مشکلات ( که هر یک به نوعی از جمعیت ما میکاهند) ساکتاند، وقتی از فرار"جمعیت کنونی" نگران نیستند بل گاهی به این کار تحریک نیز میکنند، با چه انگیزهای از زایش و افزایشِ"جمعیت آینده" دَم میزنند؟ این ریزشها از کدامجمعیتاند؟ آیا اینگویندگان جمعیتی دیگر میخواهند که "خودی" باشد؟!
اگر قرار است "جمعیت آینده" نیز مانند "جمعیت کنونی" مدیریت شود، سرنوشت تولیدیهای تازه چه خواهد شد؟! آیا آنها در"جبهه خودی" خواهند بود؟
ما درین انبار گندم میکنیم
گندم جمع آمده گُم میکنیم
مینیندیشیم آخر ما بههوش
کین خلل در گندمست از مکر موش
موش تا انبار ما حفره زدست
و از فنش انبار ما ویران شدست
اول ای جان دفع شر موش کن
وانگهان در جمع گندم جوش کن
گر نه موشی دزد در انبار ماست
گندم اعمال چل ساله کجاست؟
ریزهریزه صدق هر روزه چرا
جمع میناید درین انبار ما(مولوی)
۱۴۰۰/۱/۱۵
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi
التماس رضا
ما به سهم خود(!) "دل"ها شکستهایم و در آنها کینهها کاشتهایم.آیا این گناهان با دعا پاک میشود؟ همین که بگوییم قصد بدی نداشتیم" کافیاست؟ هرگز!
اگر در ماه رمضان، باید به سوی "خدا" رفت، باید به سوی "انسان" نیز رفت. به سوی کسانی که به آنها (با هر انگیزهای) ستم کردهایم. رضای خدا در رضای آناناست. راه خدا از دهلیزهای آن دلهای شکسته میگذرد. ادر ماه رمضان ایکاش در کنار اینهمه "التماس دعا"، اندکی هم "التماس رضا"(!) بکنیم.
اما آن دلهای شکسته را درکجا بحوییم و چه چاره کنیم؟ اولین چاره اش این تست که از این پس دل نشکنیم. بویژه آنگاه که بر خر مراد و اسب قدرت سواریم، یکی دیگر از چارههایش آن است که مانیز بر دیگران ببخشاییم.از بدیهایی که برما شده است درگذریم تا شاید دیگران نیز با ما همان کنند.
آری "بخشودن" بسیار زیباست. آسانتر از بخشیدن است.نه هزینهای دارد و نه وقتی میگیرد. در یک لحظه میتوان صدها نفر را بخشود و هزاران"کینه" را از دل خود فروشُست و فراموشش کرد و از فکر انتقام تهی شد.انسانهای بزرگ، به آسانی میبخشایند.ما نیز هرچه بیشتر ببخشاییم، سایه بخشایش را بر سرخود نیز خواهیم دید.
گر چه دیوار افکند سایهٔ دراز
باز گردد سوی او آن سایه باز
این جهان کوه است و فعل ما ندا
سوی ما آید نداها را صدا(مولوی)
۱۴۰۰/۱/۲۵
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi
آفرین برشما که نگذاشتید قحطی شود!
یک کشور را با سطح آرزوها و نگرانیهایش می توان شناخت. دلخوشی و افتخار رئیس جمهور یککشور این است که: "نگذاشتیم قحطی شود" یعنی اگر کسان دیگری حاکم بودند، کار به قحطی کشیده بود!!! رقبای ایشان هم خواهند گفت اگر ما رئیسجمهور بودیم بهتر از شما جلوی قحطی را میگرفتیم!
وقتی سطحنگرانی ها اینقدر تنزل کند، سطح آرزوها نیز همینخواهد شد که: "ایکاش قحطی نشود"(!) و بهتر است شعار انتخاباتی نامزدهای ۱۴۰۰ نیز همین باشد که: "ما نخواهیم گذاشت قحطی شود"(!) و مردم نیز برای انتخاب اصلح چهارچشمی دقت کنند که کدامین نامزد بهتر از دیگران نخواهد گذاشت که قحطی شود؟!
ایکاش آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتیاش این آرزوی بلند(!) را اعلاممیکرد که سطح آرزوی ما همین است کهپس از ۴۲ سال نگذاریم در کشور قحطی شود! و ملت را خوشحال خواهیم کرد که از گرسنگی نخواهند مُرد! اصلاً چطور است برای نشان دادن موفقیت کشورداری، تعداد زندهها را بشماریم؟!
آفرین بر مسئولان و سیاستگذارانی که نگرانی "بقاء" را آنچنان برجسته کردهاند که هیچکس از "ارتقاء" نپرسد.آفرین بر اینسیاست و مدیریت که همچنان آرزوهای ملت را در حد نیازهای اولیه حفظ کردهاست! چه کسی میتوانست چنین کند؟!
۱۴۰۰/۲/۱
سید زین العابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi
خاطراتی از عملیات رمضان در نشانی زیر👇
با پوزش به خاطرغلطهای تایپی
http://anroozha60.blogfa.com/1391/04
دوقطبی ساختگی
دکترشریعتی نقل میکرد که در اوج انقلاب مشروطه در تهران، گروهی از مشروطه خواهان جلوی یک مسافر شهرستانی را گرفته و از او پرسیده بودند مشروطه را میخواهی یا استبداد را؟ آن مسافر گمانکرده بود "مشروطه" نام یک زن است و پاسخ داده بود هیچکدام. "من زن و بچه دارم!"
اکنون نیز مردم زنو بچه دارند. مردم با سیاسیون کشور، اختلاف در سیاست ندارند بلکه اختلاف در مساله دارند. برای مردم دوگانه جعلی "میدان/دیپلماسی" مساله نیستند.
نمیدانم از کدام دوگانگی سخن میگویند؟ من در سیاست ایران جز یکدستی نمیبینم. بهتر است اصلاح طلبان و صدا وسیما، برای گرم کردن انتخابات فکر آبرومندانهای کنند!
۱۴۰۰/۲/۹
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi
#خوارجِ #خارجی نبودند!
"خوارج" از خارج از حوزه اسلام نیامدند. بلکه در بستر "طبقه قاریان قرآن" روییدند و به تدریج با تبلیغات سطحی و "پوستهگرا" به جایی رسیدند کهجلد قرآن را بر پیام آن برتری دادند.
"خوارج"در داخلیترین و تندترینحلقههای مدعی تولید میشوند. اساساً یک جریان فکری، یک شبه "اختراع" نمیشود ولی یک شبه میتواند به شکل یک نیروی شورشی درآید و اهرمی رایگان در دست سیاست بازان قرار گیرد.
خوارج کسانی بودند که "دیر میفهمیدند، زود قضاوت میکردند و زودتر از آن دست به کار میشدند" آنها "به آسانی شک میکردند و آسان تر از آن به یقین میرسیدند" به راحتی تقدیس میکردند از آن راحت تر تکفیر! هر نظری را به زودی، به "عقیده" تبدیل می کردند و از کوچکترین تفاوتها، بزرگترین دوگانه (حق /باطل) میساختند و مانند آبخوردن، خون به پا میکردند و مثل "راه رفتن" جنگ راه میانداختند و حرف آخر را اول می زدند در "اول وقت" شمشیر میکشیدند!
آری تنها با "عقیده" میتوان هوادارانی خودمختار ساخت که به راحتی بتوانند شکم زن حاملهای پاره کنند و سر جنین را کنار مادر بیجانش جدا کنند و گلوی شوهر بیخبرش را نیز بدرند و بدین درندگی به درگاه خدا تقرب جویند!
۱۴۰۰/۲/۱۱
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safav
علی(ع) و "قدرتپذیری"
در سخنرانی، معاویهها نیز میتوانند "علیوار" سخن بگویند ولی در "قدرت خواهی" برای یک دستمال، قیصریه را به آتش بکشند.
"علیگونه" بودن را نه در سخن، نه در "ژنده پوشی" و "سادهخوری"، بلکه در "قدرت پذیری" میتوان شناخت. علی(ع) برای بهچنگ آوردن قدرت، هرگز خود را به آب و آتش نزد. در پذیرفتن خلافت نیز، بارها شرط گذاشت و نشان داد که "قدرت" برای مومن نه آشی دهان سوز است و نه آتشی جهانسوز!
آیا اکنون کسی برای سوار شدن به شتر ریاست، اندکی "درنگ" میکند؟ انتخاب شوندهها شرط میگذارند یا ملتمسانه وعده میدهند؟!
۱۴۰۰/۲/۱۴
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi
فلسطین پیروز است
تا امروز میزان تزریق واکسن کرونا در فلسطین ۲/۶۲برابر ایران است. مطمئن باشید فلسطین پیروز است.
۱۴۰۰/۲/۱۸
سید زینالعابدین صفوی
@zeinoddin43
"دین اگر این است بیدینان ز ما مؤمن ترند"
از بس که از سوگهای تاریخی، به خود پیچیدهایم، نسبت به دردهای معاصر بیحس شدهایم و تکانی نمیخوریم. دخترکُشیهای جاهلی در قبیله "کِنده" هنوز پس از شانزده قرن عاطفههای ما را میخراشد اما آیا برای دخترکان کابل نیز که چندروز پیش قطعه قطعه شدند، کسی افغان میکند؟ آیا کسی پرسید که آن نوجوانها، فدای کدام کینه تاریخی و کشمکش جغرافیایی شدند؟
وقتی هر اختلاف تاریخی، به "عقیده" تبدیل شود و عقیدهها به اسارت عُقدهها درآید، چه فرقی است میان فرقهها؟ سیاستی که از روی جسم سوخته این معصومان به قدرت برسد، جز جنایت هیچ نیست. لائیک باشد یا متقدس؟ دیانتیکه جان انسان را اینسان سبک شمارد، بد تر از هر کفری است. چه تفاوت که نام کدام مذهب را بر پیشانی خود بچسباند؟
"ما کتاب کهنهای هستیم سرتا پا غلط
خواندنیها را سراسر خواندهایم امّا غلط
سال ها تدریس می کردم خطا را با خطا
سال ها تصحیح میکردم غلط را با غلط
بی خبر بودم دریغا از اصول الدین عشق
خط غلط، انشا غلط، دانش غلط، تقوی غلط
دین اگر این است بیدینان ز ما مؤمن ترند
این مسلمانی ست آخر؟ لا غلط، الّا غلط
گفتنی ها را یکایک هر چه باد و هر چه بود
شیخنا فرمود، امّا یا خطا شد یا غلط"
(علیزضا قزوه)
سید زینالعابدین صفوی
۱۴۰۰/۲/۲۱
@zeinoddin43
اینستاگرام:
seyed_zeinolabedin_safavi