🥀مخاطب خاص من حسین علیه السلام
✍️خانم صدر
در زدم، وارد که شدم، مهربان مادرم با لبخند هميشگی، روی سجاده زیبایش، زمزمهکنان با سلام به ارباب، با تکان سرجواب سلامم را داد. گفتم: «مادر جانم، چند روز پیش در هیأت و جلسه ذکر امام حسين عليه السلام مختصر روضهای خواندم و از آقا اذن گرفتم و امروز اذن کربلایم داده شد.» دستان پرمهر و عطوفتش را به سوی آسمان برد و از خدای اربابم تشکر کرد، بوسهای بر سر ناقابلم زد و گفت:« الهی شکر. زیارت هرساله نصیبت دخترم.» خوشحالی من دو چندان شد، هم خوشحالی مادر و هم چشیدن اولین زیارت ارباب.
زیارتی وصفناشدنی به مدد اربابم و دعای مادرم نصیبم شد. روز اربعین شد و من در راه برگشت، دل شورهای عجیب درونم بود. مادرم ناگهان به بستر افتاد و هر روز نحیفتر از روز قبل، باسلام به ارباب بیکفن، خود را مهیای دیدار میکرد و من دعاگوی سلامتیاش؛ اما همیشه گفتهاند چه زود، دیر میشود!
پراکنده جلسات هیأت را شرکت میکردم و برای شفای مادر به آقا التماس میکردم. اشتیاق زایدالوصف برای شرکت درجمع صمیمی اساتید و دوستان تاریخی در من موج میزد؛ اما بوییدن عطر خاص مادر و پرستاری از او، باعث شد که از دریچه فضای مجازی اتفاقات دوشنبههای امام حسینی را دنبال کنم.
شد آنچه نباید میشد. نزدیک به ایام بیمادری حسین فاطمه علیهماالسلام، نازنین مادرم، به سوی حضرت مادر شتافت! بیمادری سخت است، سنگین است و من هر روز به نیابت از فرشته آسمانیام، به ارباب و مولایم سلام میدهم و از او مدد میجویم!
حسین جان! جان مادرمان حضرت زهراسلام الله علیها دست ما مادران هیات زینبی را بگیر و در راه خود ثابت قدممان بدار! آمین
#هیأتیاورانزینبی
#چهاردهمینخاطرهنگاریهیات
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
🍃گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی
✍️ سیده زهرا محمدی
علیرغم اصرار اطرافیان، بر انتخابم پافشاری کردم و حد نصاب رسیدن گروه را به انتظار نشستم. تا اینکه پس از یک سال و نیم صبوری، بالاخره غوره حلوا گشت و کلاس هشت نفرهی تاریخ اسلام شروع به فعالیت کرد و آغاز بهره بردن از دنیای وسیع تاریخ و چشیدن از بحر وجود اهل بیت علیهم السلام.
بر خلاف باور و تصور برخی، حوادث تاریخی تکرار مکررات نیست؛ بلکه عملکرد اشخاص تأثیرگذار در زمانها و مکانهای متفاوت، وقایع متعددی را رقم میزنند که هر کدام از آنها تحلیلها و دستاوردهای نوینی را به همراه دارند.
بگذریم! به تدریج دیری نپایید که نهال نوپای رشتهی تاریخ اسلام در جامعه الزهراء سلام الله علیها ریشه دواند و تنومند گشت و به لطف و عنایت حضرات معصومین علیهم السلام، به ثمر نشست.
در اثر این بینش و نگرش اهل بیتی، بانوان تاریخی تصمیم به تأسیس هیأت گفتگو محور گرفتند. بنا شد با مطالعه پیرامون موضوعی که از پیش مشخص میشود، گرد هم بنشینند و از زوایایی نو، به مباحثه و تحلیل وقایع مورد نظر بپردازند. البته بنده چندان توفیق حضور در جلسات را نداشتم؛ اما با اطلاع رسانی موضوع در گروه مجازی، از مطالعه موضوعات مطرح شده غافل نبودم.
برای ادامه داشتن جلسات دعا میکنم و برای همه بزرگواران طلب توفیق دارم.
#پانزدهمینخاطرهنگاریهیأت
#هیاتیاورانزینبی
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
انتخاب عطر ماندگار
حرفها هم عطر دارند و رایحه حرفها تا ساعتها شاید هم سالها، روی جان و تن مینشیند و از خاطرها محو نمیشود و اثرش ماندگار است.
اگر عطر حرفها تند و تلخ باشد چقدر آزار دهنده است. بیزاری و جدایی و تنهایی به همراه دارد. زندان انفرادی و سکوتی که خود فرد باعث آن شده و گاه افسوس و پشیمانی ثمری ندارد؛ مصداق خود کرده را تدبیر نیست، خواهد شد!
گرم و شیرین بودن رایحه سخنان دوستی را به ارمغان میآورد و آن را تثبیت میکند. همیشه داشتن یک دوست صمیمی در کنار انسان لازم است. باید با دلگرم کردن دوست به او اطمینان قلبی داد که قدر رفاقتش را می دانیم و برای دوستی ارزش قائلیم.
رایحه تیز و شورانگیز سخن به اطرافیان شادی را تزریق میکند. شادیای که این روزها در تحریم است و گاهی در احتکار سودجویان قرار گرفته است.
عطر آرام و روحانگیز سخنان، اثری جادوانه دارد و انسان را در خاطرهها ماندگار میکند. چیزی که دنبالش هستیم ذکر خوبیها و خاطره خوش در اذهان و خط بویی تمام نشدنی!
پس باید شمیم رایحه حرفها را انتخاب کرد؛ چون به یاد میماند و چه بهتر که بهترین در یادها بماند.
✍️نجمه صالحی
#اولینروزدومینماهزمستان۴۰۱
#سخن_خوش
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
ژن خوب یا تلاش!؟
با کنایه گفت:«خدا بده شانس! پدرش مدیر بود دیگه، راحتی و حقوق بیزحمت!» گفتم:«نه اینطور نیست، خودم شاهد زحماتش بودم، اگه اینطور نباشه دیر یا زود کم میاره!» شانههایش را بالا انداخت و گفت:«فقط ژن خوب!»
حس کردم نباید مکالمه را ادامه دهم، گویی در ذهنش اینطور جا افتاده بود که موفقیت در گرو داراییهایی نظیر استعداد خاص داشتن، خانواده معروف داشتن و... است؛ در صورتیکه هیچکدام از اینها صددرصد عامل موفقیت نبوده و نیستند.
دانشمندان، هنگامی که از عوامل موثر پیشرفت سخن میگویند بر چگونگی بهرهبرداری درست از استعداد تأکید میکنند. استعدادْ خوب است؛ اما استفاده درست و بهجا از فرصتها، ظرفیتها و امکانات و سختکوشی برای بهرهبرداری از استعداد مهمتر است.
پاستور
میگوید:
«بگذارید رازی را برایتان فاش کنم که آنچه مرا به هدف بزرگم رسانده است تنها قدرت من
در سرسختی من است.»
✍️نجمه صالحی
#تلاش
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
.
غروب
جاده
سرما
پر از حرف خالی از واژه
شیشهٔ بخار گرفته ماشین
دو چشمت را میکشم روی شیشهها
و اشک میشوند و تمام!
✍️نجمه صالحی
#ستاره
#به_وقت_دلتنگی
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
9.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥀هادی راه تو هستی و یقیناً بی تو
ناگزیرند از آغاز به مشکل برسند
رهروان از تو و از جامعه تا بیخبرند
کی به درک قلم و قاف و مزمل برسند🥀
▪️نیمه ذی الحجه سال ۲۱۲ قمری به دنیا آمدند، مادرشان: سمانه یاسوسن،کنیهشان:ابوالحسن سوم، فرزندان ایشان امام حسن عسکری علیه السلام، حسین، محمد و جعفر و یک دختر.
▪️امام هادی علیه السلام در ایام خلافت معتز عباسی در سوم رجب سال ۲۵۴ قمری مسموم و به شهادت رسیدند. در تشییع پیکر ایشان بازارهای سامرا تعطیل و مردم گریان بودند.
▪️ دهمین پیشوای شیعیان، 33 سال، هدایت معنوی و سیاسی جامعه شیعیان را بر عهده داشتند و در طول حیاتشان با جریانات گوناگون فکری و عقیدتی ازجمله غالیان و صوفیان و... درگیر بودند؛ اگر تلاشها و روشنگریهای امام هادی علیه السلام در برابر فرقههای منحرف نبود، این فرقهها در اسلام اصیل رخنه ایجاد میکردند.
▪️ از مهمترین یادگارهای امام هادی علیه السلام زیارت جامعه کبیره است که قالب و مفاد آن، جوابگوی نیازهای خطیر معرفتی امامی مذهبان در زمانه امام هادی علیه السلام است و میتوان آن را یک نظامنامه جامع برای مدیریت افکار شیعیان امامی در آن دوره برشمرد.
📚نوبختی، فرق الشیعه، ص۱۳۴.
📚یعقوبی، تاریخ، ج۲، ص۵۰۳.
📚شیخ مفید، الارشاد، ج۲، ص۳۰۰.
#رجب
#ماه_رجب
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60
فصل صید مروارید
صیادان قابلی هستند، جو متلاطم آب و هوا، دریای مواج، نامساعد بودن شرایط، ناملایمات روزگار، تغییر فصل و هزاران اما و اگر، در آنها تأثیر نمیگذارد، آنها به موقع توانستهاند شکار کنند و مروارید ذهن را صید!
با رنگ و بوم، میخ و چوب، قیچی و پارچه مواجه نیستند، کلمهها و ایده میشود ابزارشان! کلمات از صندوقچه ذهنشان خارج و روی کاغذ سُر میخورند، تصاویر در قالب جملات نقاشی و لباس در تن شخصیتها دوخته و داستانها در کاغذ متولد میشوند.
روی کاغذ حرف میزنند، از زندگی میگویند، چیزهایی مینویسند که اکثرا دیده اما ساده از کنار آن گذشتهاند! زندگی را با عینک خاص میبینند و با ساز قلم کوک میکنند، چون آنها نویسندهاند.
✍️نجمه صالحی
#من_یک_نویسنده_ام
#دنیای_نویسندگی
#معجزه_قلم
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@javal60