.
آرزوهای خاموش
✍️نجمه صالحی
هر فردی در طول زندگی خواستهها و آرزوهای گوناگونی دارد که بعضی از اینها، در جهت رشد جسمی شخص است و برخی دیگر در جهت رشد روحی و او تلاش میکند به آنها برسد یا حداقل امید دارد به آن دست یابد.
گاهی این آرزوها در بستر زمان به دلیل جو حاکم بر زندگی وی، عدم تناسب با استعداد و امکانات، شرایط محیطی، خانوادگی یا موارد دیگر دست نیافتنی میشوند و حرارت این آرزو در صندوقخانه ذهن سرد و نهان میشود.
روزها میگذرند و افراد، پدر یا مادر میشوند، فرزندان آنها بزرگ و بزرگتر میشوند و به مرحله انتخاب میرسند؛ انتخاب خوراک، انتخاب لباس، انتخاب دوست، انتخاب رشته، انتخاب شغل، انتخاب همسر و انتخابهای دیگر؛ این انتخابها، آتش زیر خاکستر آرزوهایآنان را، روشن میکند.
پدر و مادرها به فرزندان تحمیل میکنند که فلان رشته، فلان شغل و فلان همسر و... را انتخاب کنند و اینگونه آنها را به آرزوهای دست نیافتهی خود برسانند؛ تلاشهای زيادی انجام میدهند، حتی دست به دعا میشوند، نذر میکنند و... غافل از اینکه فرزندان هم آرزوهایی دارند و دوستدارند به آنها برسند، چه دور نازیبایی میشود این چرخه انتقال آرزوهای خاموش.
طبق آموزههای اسلام آرزوهای دور و دراز داشتن نادرست است زیرا موجب بیش از حد دلبستن به زندگی مادی میشود و انسان را از وظیفه اصلی خویش یعنی یافتن حقیقت و بندگی کردن دور میسازد.
مولا امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند:
«آنکه آرزوهایش دور و دراز باشد، رضایت و آرامشاش کم است./غررالحکم،ج۱،ص۲۴۹»
#آرزو
#ماه_رجب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
قرائت سوره واقعه✔️
#شب_جمعه
#قرار_هفتگی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
. علی عالی اعلی ✍️نجمه صالحی در کعبه چشم بر جهان گشود.جهانی را که در کودکی و نوجوانی همراهش بود، د
.
خانوادهی آسمانی
✍نجمه صالحی
آن روز چند قرار کاری داشتم، جلسه اول تمام و دوم نیمه بود که شماره تماس رئیس دانشگاهی که قرار است برای تدریس آنجا بروم، روی صفحه گوشی نقش بست! نتوانستم پاسخ ندهم و در ادامه، نتوانستم نه بگویم!! گفت برای گفتگوی رادیویی ویژه میلاد امیرالمؤمنین علیهالسلام معرفیام کرده و موضوع سبک و سیره مولا است!
تماس، تلفنی بود و مهمان حضوری برنامه همفامیل خودم و موضوع صحبت "عشق در خانواده با تمرکز بر سیرهی علوی"!
آغاز صحبتم یادداشت علی عالی اعلی را خواندم و سوال اول را پاسخ دادم، از مقالهای که در مورد شاخصههای خانواده آرمانی در اسلام بود، مطالبی گفتم؛ داشتم میگفتم مهمترین رویداد در اثبات عشق خانوادهی آسمانی ما(اهلبيتعلیهمالسلام) #مباهله و #حدیث_کساء ست که نمیدانم چرا میانهی بحث، مجری محترم موضوع را به پست اداریام کشاند و گفت باتوجه به اینکه "دبیر پژوهشی دانشنامه زن مسلمان" هستید چقدر پژوهشها را کاربردی میدانید!؟ هر چند پاسخ ایشان را دادم اما کمی هم متعجب شدم چون توقع چنین سوالی را نداشتم! کاش میتوانستم با جرأت بگویم تمام پژوهشهای ما کاربردی است اما...
#ماه_رجب
#یاامیر_المومنین
#رادیو_گفتگو_فرهنگی
#صدای_اندیشهها_FM103,5
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
🍃"اَلَیسَ اللهُ بِکافِِ عَبدَهُ"🍃
☆ یکی از اسماء نیک و بسیار کارآمد خداوند "کافی" است. قدر این اسم را بدان! این اسمی است که ۲۸ بار به عدد روزهای ماه قمری و به عدد حروف هجا در قرآن آمده است. یکبار به صورت اسم و ۲۷ بار بصورت فعل!
کافی، کفایت کننده است. پُر کننده است. جای خالی باقی نمیگذارد. آنگاه که آدمی پُر از او شود، "کافی" به ظهور رسیده است. با خداوند، تو پُر میشوی!
با خدا نیاز به چیزی نداری! نقص و کمبودی احساس نمیکنی زیرا جایی برای چیز دیگری باقی نمیماند و برای اینکه از خداوند پُر شوی، لازم و ضروری است که پیش از آن خالی شده باشی. خالی از هر چیز! خالی از فکر و خیال و وَهم، خالی از دانستگیها و باورهای شرطی شده، خالی از وابستگی و دلبستگی، خالی از آمالپرستی و آرزو پروری... و آنگاه و فقط آنگاه، پُر از الوهیّت و رستگاری خواهی شد!
"کافی" (۱۱۱) چون "الف" (۱۱۱) است، آغازگری توانمند است! درونش سرشار از خلاقیّت است. تو با "کافی" بینیاز میشوی، سیر میشوی، و چشم و دلت از بازیها و جلوهگریهای دنیای هزار چهره رها میگردد.
📚برشی از مجموعه نکات قرآنی، استاد مسعود ریاعی
#آرزو
#ماه_رجب
#و_خدایی_که_به_شدت_کافیست
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
🌷 پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) میفرمایند :
✍ هر کس در #روز_جمعه_ماه_رجب صد مرتبه سوره #توحید " قل هو الله احد " بخواند ، برای او نوری باشد در قیامت که او را به بهشت بکشاند.
📒 مفاتیح الجنان
#جمعه
#ماه_رجب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
.
برخی از دعاها خیلی زیبا هستند و حرف دل را بیان میکنند؛ مثل دعای رزق بعد از نماز عشاء که امام صادق* علیهالسلام سفارش فرمودند، در این دعا از خداوند رزّاق میخواهیم در جستجوی رزقی که تقدیر ما نیست خسته نشویم و از درگاه الهی درخواست میکنیم، نگذارد ساعتهای عمرمان را برای چیزی که رضایت او نیست یا ما میخواهیم و پسند او نیست و روزی و قسمتمان نخواهد شد، هدر بدهیم!!
🕊*« الهی...وَلَا تُعَنِّنِى بِطَلبِ مَا لَمْ تُقَدِّرْ لِى فِيهِ رِزْقاً...»🕊
*مستدرک الوسائل ج۵ ص۱۰۲، بحار الأنوار ج۸۳ ص۱۲۴، فلاح السائل ج۱ ص۲۵۶ و مفاتیح الجنان، تعقیبات نماز عشاء.
#ماه_رجب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
. سلسله جلسات نقد بر رمانهای تاریخی (۱) ؛ سنجهی رمان "عقیله " از انتشارات "به نشر" به نویسندگی "
.
#نقد_کتاب
✍نجمه صالحی
جلسات هفتگی شورای انجمن علمی ادبی تاریخ(ساهور) به طور رسمی از چهارم آبان ماه شروع شد. جلساتی جهت تصمیمگیریهای مهم در مورد کتب ادبی تاریخی و ایجاد یک جریان جدید با هدف اینکه" آنهایی که تاریخ را دوست دارند چگونه ادبی بنویسند و آنهایی که به حوزهی ادبیات آگاهند، چگونه تاریخی بنویسند."
آثار ادبی تاریخی که در چند سال اخیر به چاپ رسیده بود، احصاء گرديد و اولین اثر یعنی کتاب عقیله نوشته الهام امین انتخاب شد. مطالعه و نقد کتاب با جزئیات انجام شد و اعضای شورا نقدهایی در مورد محتوای علمی و استنادات داشتند از جمله شخصیت پردازی حضرت زینب سلام الله علیها، قلم و عدم تصویر سازی فضاهای شهر مدینه و کوفه و…
من نیز حدود سه صفحه در نقد کتاب" عقیله" نوشتم، که بخشی از آن به این شرح است: صرف نظر از تلاش زیاد نویسنده در بازنمایی زندگانی حضرت زینب(س) کتاب از لحاظ شکلی و محتوایی اشکالاتی دارد، از لحاظ شکلی، طرح جلد کتاب جذاب نیست و آوردن پاورقی و ارجاع به منبع در مقالات علمی مرسوم است و دررمان ادبی کاربرد چندانی ندارد هر چند گاهی استناد موجب اعتماد مخاطب میشود.
از لحاظ محتوا دليل انتخاب عنوان "عقيله" برای کتاب مشخص نیست زیرا عنوان کتاب باید گویای محتوا و تفاوت آن با سایر آثار باشد. عاقله بودن صفت بارز حضرت زینب(س) است اما این ویژگی تا رویداد عاشورا، در ایشان حس نمیشود و بیشتر به زنی پرده نشین اشاره دارد.
توصیفات ادبی غیر لازم در سراسر کتاب گاهی مخاطب را خسته و از محتوا غافل میکند.
زاویه دیدی که نویسنده برای بیان داستان کتاب انتخاب کرده، بسیار سخت است، باید محتوای مرتبط با حضرت به گونهای ارائه شود که بتوانیم با آن ارتباط برقرار کنیم و این ارتباط به سختی با متن برقرار میشود.
در این کتاب از ولادت تا حوادثی که حضرت زینب (س) شاهدش بوده پرداخته شده است.
نویسنده سعی کرده است یک دوره مختصر و مفید تاریخ اسلام را از دوران رسالت مقطع تأسیس دولت اسلامی، دوره امامت امیرالمؤمنین (ع) و مسائل غصب خلافت، کنار زدن اهل بیت (س) و امام علی (ع) از جایگاه الهی و ظلمی که بر اهل بیت (س) روا داشته شده تا شهادت مولا (ع) و امامت و خلافت امام مجتبی (ع) و قیام و شهادت امام حسین (ع) ارائه دهد و همین امر موجب شده که به جزئیات زیادی اشاره نکند؛ به عنوان نمونه ارتباط حضرت زینب با حسنین(ع) خیلی شرح داده نشده است. شاید بهتر بود مرحله به مرحله زندگی حضرت زینب (س) را از زاویه دید یک زن آغاز میکرد و یا در چند اثر بهتر و دقیقتر پرداخته میشد تا جزئیات رابطه خواهری برادری بهتر پرداخته شود.
مستندات نویسنده درباره اطلاعات تاریخی از کتابهای متأخر است، شاید از نگاه یک فرد اهل فن ارجاع به منابع دست دوم ضعف کتاب باشد، اما برخی معتقدند این کتاب ادبی است و نباید با دید تاریخی به آن نگاه کرد. با وجود اینکه سعی در مستند سازی بوده اما در بسیاری از موارد این استناد رخ نداده است، نقل قولهای چندگانه و ناهماهنگ.
در بخشی از کتاب اشاره به زیارت قبر مادر میکند، در صورتی که نقلهای مختلفی وجود دارد اگر بنا بر استناد است لازم بود به این نکته اشاره و ذکر شود که نویسنده کدام نقل را قبول کردهاست. قبر ایشان در بقیع، منزل خودشان بین روضه رضوان و...؟!
نکات دیگری هم در کتاب مشاهده شد که مکتوب گردید و قرار شد برای نویسنده ارسال گردد.
کتاب دومی که قرار است نقد و بررسی شود،" سر بر دامن ماه" نوشتهی فاطمه دولتی چاپ انتشارات جمکران است که در مقایسه با کتاب "عقیله" بسیار بسیار روان و خواناتر است. این کتاب در مورد بانو حُدیث مادربزرگ امام زمان عجل الله فرجه است. (هرچند نقدهایی هم دارد که در آینده نزدیک منتشر خواهم کرد.)
#معرفی_کتاب
#دانشگاه_باقرالعلوم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60
یادداشت💌✍
. #نقد_کتاب ✍نجمه صالحی جلسات هفتگی شورای انجمن علمی ادبی تاریخ(ساهور) به طور رسمی از چهارم آبان م
.
#نشست
🔰انجمن علمی ادبی ساهور وابسته به گروه تاریخ دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام برگزار میکند.
موضوع: کارکرد ادبیات در دورههای تاریخی(دوره معاصر ادبیات غرب)
ارائه دهنده: خانم دکتر فضه خاتمی
دبیر جلسه: خانم مریم دوست محمدیان
زمان:سه شنبه ۳ بهمن ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰
مکان:دانشگاه باقرالعلوم ع، ساختمان آموزشی علامه طباطبایی، سالن نشستها
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
ـــــــــ❁●❁●❀❀●❁●❁ـــــــــــ
@zemzemh60