.
مثل درخت توت
✍نجمه صالحی
درست مثل درخت توتی که در حیاط خانهی پدری ریشه دوانده، انسانهای خیرخواه نیز در جامعه ریشه میدوانند. آنها بدون انتظار دریافت چیزی در مقابل، میوههای شیرین مهربانی و نیکوکاری خود را به اشتراک میگذارند.
بخشندگی آدمها نه تنها حاکی از محبت است، بلکه قدرت درونی و بزرگواری روح آنها را نشان میدهد. همانطور که درخت توت، میوه میدهد و بیچشمداشت و با یک اشاره، ثمرش را سرازیر میکند، انسانهای کریم نیز بدون انتظار پاداش، به راحتی و با شکلهای گوناگون به دیگران کمک میکنند؛ حتی شده با یک عمل ساده مانند گوش دادن به حرف دیگران، یک لبخند یا یک کلام دلگرمکننده.
سخاوت، مانند بذری است که در دل زمین کاشته میشود و با گذشت زمان، به درختی تنومند تبدیل میشود که میوههای آن، نه تنها برای فرد بخشنده بلکه برای کل جامعه نیز منفعت دارد. این رویکرد، موجب میشود که فرهنگ احترام و دستگیری در جامعه، نهادینه شود و همهی افراد، صرفنظر از موقعیت اجتماعیشان، احساس تعلق و امنیت کنند.
محبت و خیر رساندن به دیگران، زنجیرهای از واکنشهای مثبت را در جامعه ایجاد میکند که نه تنها به افراد مختلف یاری میرساند تا با چالشهای زندگی مقابله کنند، بلکه به آنها کمک میکند تا احساس خوشبختی و رضایت بیشتری داشته باشند و در نهایت جامعهای سالمتر را به ارمغان آورند، همان جامعهای که #منتظر تحقق #دولت_کریمه است.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
هدایت شده از همایش ملی کتابسالبانوان
.
نجمه صالحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ آخرین مهلت ارسال آثار به چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان است.
دبیر اجرایی چهارمین همایش کتاب سال بانوان اضافه کرد: تاکنون پنج انتشارات سمت، هاجر، معارف، خط مقدم و به نشر، آثار خود را برای دبیرخانه همایش ارسال کردند.
ادامهی خبر👇
https://hawzahnews.com/xcQFn
🌐 سایت همایش
http://ketabebanovan.ir
🌐همایش ملی کتابسالبانوان
https://eitaa.com/ketabbanvan02
.
#اندکی_تأمل
☆☆امیدوارانهترین جمله در زندگی این است که انسان میتواند با تغییر باورهای ذهنی خود، تغییرات مهمی در زندگی خود ایجاد کند و این تغییر باورها، هیچ ربطی به تحصیلات، سن و سال، جنسیت و کشور خاصی ندارد.
☆☆ در مسیر موفقیت، هرگز از کلمهی "اگر" و " اما " استفاده نکنید!
#نجمه_صالحی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
.
صورت خیس خیابان،
دوباره باران،
دوباره ترانهی زندگی؛
دوباره نم نم خاطره،
روی ذهن خستهام سبز میشود.
#بهار ۴۰۳
#نجمه_صالحی
#Setare
@zemzemh60
.
إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ... ﴿فاطر،۲۸﴾/ مطیع خداوند تنها کسی است، که او را نصیبی ز دانش بسی است.
امروز در دیدار با آیت الله حسینی بوشهری، پرچمی با آیه ۲۸ سوره فاطر، خودنمایی میکرد که ذهنم را خیلی مشغول کرد. واقعا چقدر علم ما موجب خوف و خشیت شده؟!
#همایش_ملی_کتابسالبانوان
@zemzemh60
💠 آیت الله حسینی بوشهری در دیدار مسئولان برگزاری چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان؛
🎋 جامعه الزهرا سلاماللهعلیها گامهای بلندی در جهت ارتقا و نقشآفرینی بانوان برداشته است
🔸 آینده روشنی برای فعالیتهای جامعه الزهرا سلاماللهعلیها میبینم
🔸لزوم تمرکز مسئولان به حل مسائل جامعه
🔸لزوم خلاقیت و ابتکار عمل در پاسخگویی به شبهات
🔸مطالبهگری فعالانه در مواجهه با دشمن داشته باشیم
https://jz.ac.ir/post/14336
#معاونت_پژوهش
#همایش
#کتاب_سال_بانوان
#جامعه_الزهرا
┄┅═══••✾••═══┅┄
@jz_news | کانال رسمی جامعه الزهرا
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
🔻 دبیر اجرایی چهارمین همایش کتاب سال بانوان تصریح کرد:
📚 31 خرداد 1403؛ مهلت ارسال آثار به چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان
📖 بیشترین آثار دریافت شده در قالب ادبیات و هنر و محور ویژه زن و خانواده بوده است.
https://jz.ac.ir/post/14339
#معاونت_پژوهش
#همایش
#کتاب_سال_بانوان
#جامعه_الزهرا
┄┅═══••✾••═══┅┄
🆔کانال معاونت پژوهش
https://eitaa.com/jz2602
.
درسی از یک ماجرا
✍نجمه صالحی
در بعضی شرایط آدمهای اطراف سنجیده میشوند، ماجرایی برایم پیش آمد که عیار اطرافیانم سنجیده شد، مثلا فهمیدم بعضی دوستیها همچو دوستی خاله خرسه است؛ بعضی دوستیها هم گرگی در لباس میش و اما بعضی دوستیها ماندگار و استثنایی، در کش و قوس این ماجرا چند دوست خوب پیدا کردم به لطف خدا، که شاید حکمت این سختی همین باشد و باید همیشه شاکر خداوند متعال بود. "الخیر فی ما وقع"
پ.ن: هیچ چیزی در این لحظه به اندازهی خبر موفقیت دوستانم من رو خوشحال نمیکرد. الحمدلله کما هو اهله
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
Salavat khasse 64.mp3
573.9K
🎧 بشنوید:
🌹 صلوات خاصه امام رضا علیهالسلام
📖 بسماللهالرّحمنالرّحیم
🔰 اللهّمَ صَلّ عَلی عَلیبنْموسَیالرّضاالمرتَضی الامامِ التّقی النّقی
و حُجّّتکَ عَلی مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثری
الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ کثیرَةً تامَةً زاکیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَه
کَأَفْضَلِ ما صَلّیَتَعَلیاَحَدٍ مِنْ اوْلیائِک
#چهارشنبه_امام_رضایی
@zemzemh60
.
قاب تصاویر امروز هم در دفتر خاطرات زندگی ثبت شد و شگفتانهی امروز، دیدار یکی از دوستان عزیزم بعد از چندین ماه بود.
🍃الحمدلله علی کل حال🍃
#پژوهشگر
#مجتمع_آموزش_عالی_بنت_الهدی
#نمایشگاه_بین_المللی_کتاب_تهران
@zemzemh60
.
به امید جوشش قلم
✍نجمه صالحی
به وقت نیمه شب، به یکی از دوستان یک بار دیدهام، امید و انگیزه دادم، از او خواستم بنویسد که شاید وظیفهی اصلیاش همین باشد!
برایش نوشتم:
🍃🍃به نظرم باید قلم به دست بگیرید و بنویسید و چه بسا وظیفه شما به عنوان بانوی تاریخدان و مهربان این باشد که در این عرصه جهاد کنید، در کنار عشق ورزیدن به خانه و خانواده ساعتی برای تنویر اذهان عمومی و اذهان سطحی بین و چه بسا حتی افکار مسموم روشنفکران کم سواد و...قلم بزنید!
در گروه بانوان نویسندهی ما(مجتهده امین) اکثرا مادران خانوادهدار تحصیلکرده و دغدغهمندهستند مثلا مادری صاحب پنج فرزند و بسیار فعال، از تازه کارهای انگیزهمند داریم تا کهنه کارهای راهبر که همه با استارت یک کانال عمومی شروع کردند، شما هم خوب مینویسید و نمیدونید چقدر از قلمتون لذت بردم. بیصبرانه منتظر نظر مثبتتون هستم، دوست عزیز فرهیخته خودم..🍃🌹
♡امیدوارم قبول کند و دوستیاش با قلم بیش از پیش شود...♡
🍃نوشتن نوعی ساختن است، حتی جبران شکستنها! نوشتن نوعی پوشش جدید واژهها در قالب جملات است!🍃
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
.
قرائت سوره واقعه✔️
طالب جنت شدم نه محض ناز و نعمتش
آرزو دارم ببینم آب مینوشد حسین...
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین💔
#شب_جمعه
#قرار_هفتگی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
@zemzemh60
.
عطر #صلوات در فضای جمعه میپیچد،
دعاها هر لحظه به پرواز در میآیند؛
و شعلهی آرزوها، در انتظار آفتاب منتظَر...
#نجمه_صالحی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
.
به مناسبت تولد امام رضا علیهالسلام
✍نجمه صالحی
مشغول مطالعه و تدوین محتوای جلسهی نشست تخصصی روز دوشنبه با موضوع امام رضا علیهالسلام و ایرانیان بودم که به مطالب جدیدی پیرامون حضور امام رضا علیه السلام و ایجاد تحول در هنر و حتی ایجاد رضایت از زندگی و شادکامی رسیدم که جالب توجه بود.
علی بن موسی علیهالسلام به عنوان سومین امام شیعیان، در دورهٔ خلافت عباسیان با عنوان "رضا" به معنای "خشنودی" و "راضی" شناخته میشد شاید چون با سجایای اخلاقی، دانش و تواضعش مردم را خشنود میکرد و همین شاد شدن و نشاط حتی پس از شهادت و با زیارت حرمش در بین مردم جریان دارد.
پیشوای هشتم شیعیان در زمان حیاتش به ترویج علم، ادب و هنر اهمیت میداد و با مردم در این زمینهها تعامل داشت برای همين ایرانیان به عنوان دارندگان فرهنگ و هنر اسلامی، از ایشان الهام گرفتهاند.
آن حضرت تأکید داشتند که رضایت از تقدیر خداوند و قبول کردن سرنوشتها، منجر به آرامش و شادی در زندگی میشود و به مردم توصیه میکردند که با توکل به خداوند، به رضایت از زندگی دست یابند و چه زیبا پس از او، با زیارت حرمش به این نشاط و رضایت دست مییابیم...
پ.ن: نکاتی در مورد زیارت حرم امام رضا علیه السلام در آثار متقدم بود که قابلیت نگارش چند مقاله داشت.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#اللهم_بارک_لمولانا_صاحب_الزمان
@zemzemh60
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
.
🔰به مناسبت ولادت امام رضا (ع)، معاونت فرهنگی_ دانشجویی با همکاری گروه معارف دانشکده رفاه و با مشارکت انجمن تاریخ جامعه الزهرا سلام الله علیها برگزار می کند:
💎نشست: امام رضا علیهالسلام و ایرانیان
🔸با حضور: سرکار خانم نجمه صالحی
(نویسنده، پژوهشگر و مدرس حوزه و دانشگاه، دبیر انجمن تاریخ جامعه الزهرا سلاماللهعلیها)
✅محورهای نشست:
تاثیر امام رضا علیهالسلام در هجرت علویان به ایران
تاثیر امام رضا علیهالسلام در تحول باورهای معنوی ایرانیان
ارتباط زیارت امام رضا علیهالسلام با نشاط ایرانیان
حرم امام رضا علیه السلام و تحول هنری در ایران
🗓تاریخ:دوشنبه۳۱ اردیبهشت
⏰️ساعت:۱۲:۳۰_۱۴:۰۰
🏫مکان:سالن ۱۲ بهمن، دانشکده رفاه تهران
🆔کانال معاونت پژوهش
https://eitaa.com/jz2602
.
قدمگاه خورشید هشتم
✍️نجمه صالحی
از آن هنگام که قدوم نورانی حضرت سلطان، شاه خراسان علیهالسلام، خاک ایران را منور کرد، دوستداران ایشان به قصد تبرک جستن و یادبود حضور حضرت یار علیه السلام آثار فراوانی در زمین به یادگار گذاشتند.
قدمگاه یا گام جای امام هشتم علیه السلام از معروفترین کتیبههای ورود آن بزرگوار به ایران است. بیشتر اوقات هنگامی که نام قدمگاه را میشنویم، قدمگاه شهر نیشابور به ذهن متبادر میشود؛ وجه تسمیه قدمگاه، با توجه به سنگی سیاه است که جای دو پا بر روی آن نقش بسته و با نام قدمگاه امام رضا علیه السلام معروف شده است.
بنای کنونی قدمگاه نیشابور متعلق به قرن یازدهم هجری قمری است که به دستور شاه عباس صفوی با گنبد فیروزهای رنگ در دو طبقه و به شکل هشتگوش ساخته شده است.
اما در طول تاریخ و پس از هجرت امام رضا علیه السلام به ایران، آثار زیادی به یاد ایشان ساخته شد به عنوان نمونه قدمگاههای زیادی به قصد گرامیداشت یاد آن امام و تبرک جستن، در شهرهای مختلف ساخته شد که نشان از اهمیت سفر و علاقمندی مردم به پیشوای هشتم شیعیان علیه السلام دارد.
برخلاف تصور عموم که گمان دارند قدمت حضور شیعه در ایران به قرن نهم یعنی دوران صفویه و به اجبار دولتمردان صفوی بوده است، اینگونه نیست! پیش از آن تاریخ نیز ایرانیان، دارای قدرت اجتماعی و هویت بوده و به تبع آن آثار شیعی اسلامی را بنا کردهاند؛ به عنوان نمونه قدمگاه حضرت امام رضا علیه السلام در توران پشت یزد در سال ۵۴۹ ه.ق. ساخته شده است و اکنون به عنوان یک اثر و کتیبه تاریخی در یکی از موزههای بیرون از مرزهای ایران (فریر واشینگتن)نگهداری میشود.
وجود این قدمگاهها افزون بر آنکه در مطالعات تاریخ اجتماعی مهم است، گواه چند نکته است: اینکه اولا در ایران گرایشهای شیعی آنقدر زیاد بوده که حتی در شهرسازی و آثار فرهنگی نیز بروز داشته است. ثانیا به فرض اینکه نسبت دادن برخی از این بناها به حضرت رضا علیه السلام جعلی باشد، اما حاکی از آن است که بنای اصلیای بوده و افرادی به قصدهای مختلف از جمله کسب درآمد و جلب نظر دلدادگان، شیعیان و عاشقان اهل بیت علیهم السلام و... دست به جعل زدهاند.
به هر روی باید دانست که مردم با حضور در قدمگاهها، دل را تسلّا میدهند و با هر قدم خود را به ضامن آهو و آرام جانشان نزدیکتر میبینند و این عشق ورزیدنها بوی تولّا میدهد.
هنوز ندای حدیث سلسله الذهب در کوچه پس کوچههای نیشابور به گوش میرسد. او به میان مردمی آمد که تمدن اصیل و فرهنگی عمیق داشتند و همین خود عامل مهمی برای پذیرش آیین تشیع در ایران شد.
#امام_رضا
#مشهدالرضا
#بازنشر
@zemzemh60
دعای سریع الاجابه:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْعَظِيمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ الْمَخْزُونِ الْمَكْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهَانِ الْمُبِينِ الَّذِي هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ نُورٌ مِنْ نُورٍ وَ نُورٌ فِي نُورٍ وَ نُورٌ عَلى نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ كُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ يُضِيءُ بِهِ كُلُّ ظُلْمَةٍ وَ يُكْسَرُ بِهِ كُلُّ شِدَّةٍ وَ كُلُّ شَيْطَانٍ مَرِيدٍ وَ كُلُّ جَبَّارٍ عَنِيدٍ لَا تَقِرُّ بِهِ أَرْضٌ وَ لَا تَقُومُ بِهِ سَمَاءٌ وَ يَأْمَنُ بِهِ كُلُّ خَائِفٍ وَ يَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ كُلِّ سَاحِرٍ وَ بَغْيُ كُلِّ بَاغٍ وَ حَسَدُ كُلِّ حَاسِدٍ وَ يَتَصَدَّعُ لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّ وَ الْبَحْرُ وَ يَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْكُ حِينَ يَتَكَلَّمُ بِهِ الْمَلَكُ فَلَا يَكُونُ لِلْمَوْجِ عَلَيْهِ سَبِيلٌ وَ هُوَ اسْمُكَ الْأَعْظَمُ الْأَعْظَمُ الْأَجَلُّ الْأَجَلُّ النُّورُ الْأَكْبَرُ الَّذِي سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ وَ اسْتَوَيْتَ بِهِ عَلَى عَرْشِكَ وَ أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِمُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ أَسْأَلُكَ بِكَ وَ بِهِمْ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِي كَذَا وَ كَذَا»
*اَمَّن یُّجیبُ المُضطَرَّ اِذا دَعاهُ وَ یَکشِفُ السُّوءَ*
🤲برای سلامتی آقای سید ابراهیم رئیسی و همراهان آیه شریفه و دعای فوق رو قرائت کنیم.
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j