📣📣به لطف خدای متعال و توجه اهل بیت علیهم السلام احادیث منتخب پیرامون نیت ، به پایان رسید.🌺
ان شاالله روایات مربوط به باب نشاط و سستی در عبادت را آغاز خواهیم کرد🌹
https://eitaa.com/zendedelkafi
🌹۷۴_سستی بعد از عبادت با نشاط🌹
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم:
«أَلَا إِنَّ لِكُلِّ عِبَادَةٍ شِرَّةً، ثُمَّ تَصِيرُ إِلَى فَتْرَةٍ. فَمَنْ صَارَتْ شِرَّةُ عِبَادَتِهِ إِلَى سُنَّتِي فَقَدِ اهْتَدَى، وَ مَنْ خَالَفَ سُنَّتِي فَقَدْ ضَلَّ وَكَانَ عَمَلُهُ فِي تَبَابٍ أَمَا إِنِّي أَصَلَّى وَأَنَامُ وَ أَصُومُ وَأُفْطِرُ وَ أَضْحَكُ وَ أَبْكِي، فَمَنْ رَغِبَ عَنْ مِنْهَاجِي وَ سُنَّتِي فَلَيْسَ مِنِّي».
🔹آگاه باشید که هر عبادتی شور و نشاطی دارد سپس به سکون و سستی می گراید.
پس هر کس نشاط عبادتش به سنت من ختم شود، هدایت شده است و هر کس با سنت من مخالفت ورزد گمراه شده و عملش نابود است.
آگاه باشید من، هم نماز می خوانم و هم می خوابم، هم روزه می گیرم و هم افطار می کنم؛ هم می خندم و هم می گریم. پس هر که از راه و سنت من روی گرداند از من نیست.
♦️توضیح:آقای مصطفوی: هر كسى براى اخذ دين درست، ابتدا در تلاش و جوشش است. به هر درى سرى مي زند و از هر كسى چيزى مي شنود تا بالاخره روش ثابتى براى خود اخذ مي كند و دلش آرامش و سكون مي يابد. كسى كه نتيجه تلاشش رسیدن به سنت و روش پیغمبر باشد و در آنجا آرامش دل يابد، هدايت يافته است و آنكه حاصل تلاشش اتخاذ روش بدعت باشد. گمراهست.
🔸برگرفته از ترجمه استاد ولی، ج۴ص۱۹۹.
#کتاب_ایمان_کفر
#باب_نشاط_سستی_عبادت
#سستی_بعد_عبادت_نشاط
https://eitaa.com/zendedelkafi
🌹۷۵_نشاط و سستی🌹
امام صادق علیه السلام:«لِكُلِّ أَحَدٍ شِرَّةً، وَ لِكُلِّ شِرَّةٍ فَتْرَةٌ، فَطُوبَى لِمَنْ كَانَتْ فَتْرَتُهُإ الى خَيْرٍ»
🔹هر کسی شور و نشاطی دارد و هر شور و نشاطی سستی و سکونی دارد.
خوشا به حال کسی که سستی اش به خیر و خوبی بینجامد.
🔸برگرفته از ترجمه استاد ولی، ج۴ص۱۹۹.
#کتاب_ایمان_کفر
#باب_نشاط_سستی_عبادت
#نشاط_سستی
https://eitaa.com/zendedelkafi
📣📣به لطف خدای متعال و توجه اهل بیت علیهم السلام احادیث منتخب پیرامون نشاط و سستی در عبادت، به پایان رسید.🌺
ان شاالله روایات مربوط به باب میانه روی در عبادت را آغاز خواهیم کرد🌹
https://eitaa.com/zendedelkafi
🌹۷۶_عبادت اندک و پاداش فراوان🌹
امام صادق علیه السلام: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ إِذَا أَحَبَّ عَبْداً فعَمِلَ عَمَلاً قَلِيلاً جَزَاهُ بِالْقَلِيلِ الْكَثِيرَ، وَلَمْ يَتَعَاظَمهُ أَنْ يَجْزِيَ بِالْقَلِيلِ الْكَثِيرَ لَهُ»
🔹هرگاه خدای بزرگ بنده ای را دوست بدارد و او عمل اندکی انجام دهد، خداوند به همان عمل اندک، پاداش فراوان به او دهد و بر خداوند گران نیست که به خاطر عمل اندک، پاداش فراوان عطا کند.
🔸برگرفته از ترجمه استاد ولی، ج۴ص۲۰۰
#کتاب_ایمان_کفر
#باب_میانه_روی_عبادت
#عبادت_اندک_پاداش_فراوان
https://eitaa.com/zendedelkafi
🌹۷۷_کمیت و کیفیت عبادت🌹
امام صادق علیه السلام:
«مَرَّ بِي أَبِي وَأَنَا بِالطَّوافِ وَأَنَا حَدَثٌ وَقَدِ اجْتَهَدْتُ فِي الْعِبَادَةِ، فَرَآنِي وَأَنَا أَتَصَابُ عَرَقاً، فَقَالَ لی: یا جَعْفَرُ ، يَا بُنَيَّ، إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَحَبَّ عَبْداً أَدْخَلَهُ الْجَنَّةَ وَ رَضِيَ عَنْهُ بِالْيَسِيرِ».
🔹من در جوانی مشغول طواف بودم و سخت در عبادت می کوشیدم، پدرم بر من گذشت و مرا دید که عرق می ریزم، فرمود: ای جعفر، فرزند عزیزم، خداوند هرگاه بنده ای را دوست بدارد او را به بهشت می برد و با عمل اندک از او راضی می شود.
♦️توضیح: یعنی هرگاه خداوند بنده ای را به خاطر عقاید و اخلاق نیک و نیت درست و رعایت تقوا دوست بدارد، به کمیت عمل او نمی نگرد، بلکه به کیفیت عمل او که همراه با امور فوق است می نگرد و او را به بهشت می برد. بنابر این، انسان باید در تصحیح عقاید و اعمال بیش از مقدار آنها بکوشد.
🔸برگرفته از ترجمه استاد ولی، ج۴ص۲۰۱
#کتاب_ایمان_کفر
#باب_میانه_روی_عبادت
#کمیت_کیفیت_عبادت
https://eitaa.com/zendedelkafi
🌹۷۸_ملایمت در عبادت🌹
امام صادق علیه السلام:
«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ : يَا عَلِيُّ إِنَّ هَذَا الدِّينَ مَتِينٌ فَأَوْغِلْ فِيهِ بِرِفْقٍ وَلَا تُبَغض إِلَى نَفْسِكَ عِبَادَةَ رَبِّكَ، فَإِنَّ الْمُنْبَت يَعْنِي الْمُفْرِطَ - لَا ظَهْراً أَبْقَى وَ لَا أَرْضاً قَطَعَ فَاعْمَلْ عَمَلَ مَنْ يَرْجُو أَنْ يَمُوت هرِماً وَ احْذَرْ حَذَرَ مَنْ يَتَخَوَّف أَنْ يَمُوتَ غَداً».
🔹رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: ای علی این دین متین و استوار است، پس با ملایمت به آن وارد شو و عبادت پروردگارت را در نظر خود ناگوار مساز
زیرا سوار تندرو نه مرکبی را باقی می گذارد و نه مسافتی را می پیماید.
پس مانند کسی عمل کن که امید دارد در پیری بمیرد (بنابراین عجله نمی کند و خودش را در عبادت خسته نمی کند) و مانند کسی پرهیز کن که می ترسد فردا بمیرد (و وقت توبه نیابد).
♦️توضیح: یعنی کاری نکنید که مردم از عبادت خسته و دلزده شوند و از آن روی گردانند و مانند سوارکاری نباشید که آنقدر اسب را می دواند که هم اسب تلف می شود و هم خود در نیمه راه میماند و معلوم است که منظور، نهی از زیاده روی در مستحبات است به گونه ای که انسان را از شور و نشاط در ادامه عبادت بیندازد نه واجبات که باید در هر حال انجام گیرد.
🔸برگرفته از ترجمه استاد ولی، ج۴ص۲۰۰
#کتاب_ایمان_کفر
#باب_میانه_روی_عبادت
#ملایمت_عبادت
https://eitaa.com/zendedelkafi