بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
❤️ امام _سجّاد عليه السلام فرمودند:
🍀 إنّ الكريمَ يَبتَهِجُ بفَضلِهِ ،و اللَّئيمَ يَفتَخِرُ بمُلكِهِ
🍃 انسان بزرگوار به بخشش خود مى بالد، و انسان پست به دارايى خويش مى نازد
📖 ميزان الحكمه، ج۱۰، ص۹۴
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
🌸مواردی که باید از کودکی به فرزندانمان بیاموزیم : 👈فوت نکردن غذا
🔰امام صادق علیه السلام فرمود :
پیامبر خدا از فوت کردن در غذا و آشامیدنی نهی فرمودند.
📚بحارالانوار ج 75 ص 50
🔮 هوای دهان از ۲ اکسیژن و ۱ هیدروژن تشکیل شده که هنگام بازدم اکسیژن تبدیل به دیاکسید کربن میشود.
🔮هنگام فوت کردن به غذا دیاکسید کربن با غذا مخلوط شده و موجب تولید ماده مضر برای بدن میشود.
🔮و همچنین با خون ترکیب میشود و عامل بیماریهایی مانند #پوکی_استخوان ، #ضعف_عضلانی ، #کمبود_حافظه و #سنگ_کلیه میشود و بر روی #باروری_مردان نیز تاثیر سوء میگذارد.
🔮خیلی از ویروسهای بدن با تنفس از بدن خارج میشوند اما با فوت کردن به غذا ، جذب آن شده و مجددا به بدن برمیگردند.
#سبک_زندگی
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
💠 امام خمینی(رحمةاللهعلیه):
«تربیت اولاد را پیش شما کوچک کردند. تربیت اولاد بالاترین چیزی است که در همهی جوامع از همهی شغلها بالاتر است.
هیچ شغلی به شرافت مادری نیست و اینها منحط (پست) کردند این را.
این خیانت بزرگی است که به ما کردند و به ملت ما کردند.
#مادرها را منصرف کردند از بچهداری...
بچهداری را یک چیز منحطی حساب کردند؛ در صورتی که از دامن همین مادرها مالک اشتر پیدا میشود، از دامن همین مادرها حسین بن علی پیدا میشود...»
📖 صحیفه امام خمینی؛ ج۷، ص۴۴۷
#وظیفه_مادری
#فرزند_پروری
#سبک_زندگی
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
💠 پدری که استاد بود
❇️ بخشی از خاطرات دوران جوانی و مبارزات امام خامنه ای به نقل از کتاب «خون دلی که لعل شد»
▪️به مناسبت سالگرد درگذشت آیتالله سیدجواد حسینیخامنهای
⭐️ پدر ما را عادت داده بود که هیچ فرصتی را از دست ندهیم و هیچ روزی را بدون بهرهگیری از درس و مباحثه نگذرانیم. ایشان از فرصت تعطیلی درس حوزه در ایّام ماه محرّم و همچنین ماههای تابستان هم بهره میگرفت. در هفت روز اوّلِ ماه محرّم به من درس میگفت و سه روز بعد از آن را به مجالس روضهی امام حسین (علیهالسّلام) میرفت.
🔆 چیزی را به نام «تعطیلی تابستانی» قبول نداشت و میگفت: ما در نجف علیرغم هوای طاقتفرسا و گرمای سخت، درسمان را ادامه میدادیم؛ بنابراین تابستانها در مشهد چرا باید درس و تحصیل تعطیل شود؟!
🌀 مطوّل* را در ماههای تعطیل تابستان خواندم. شیخ فشارکی در تابستان از قم به مشهد میآمد و دو ماه میماند. من او را قبلاً دورادور میشناختم، چون پیشتر در مشهد ادبیات عرب را تدریس میکرد و بعد هم که به قم میرفت، به تدریس همین دروس در قم میپرداخت. از او خواستم در مشهد به من مطوّل درس بدهد، که پاسخ مثبت داد و من ساعتهایی طولانی از روز را به درس خواندن در نزد او میپرداختم. لذا بیان و مقداری از معانی و بدیع مطوّل را در خلال دو تابستان ـ یعنی ظرف چهار ماه ـ به پایان رساندم.
💥 شیخ فشارکی بعداً فهمید که من مکاسب هم میخوانم و لذا از پیشرفت سریع من در فقه شگفتزده شد. او خود، این کتاب را در قم تدریس میکرد.
🔰 پدرم بر درس خواندن ما به طور مستمر نظارت میکرد. ما را گاه با تشویق و گاه با تندی، به آن ترغیب میکرد. من همیشه تسلیم روش پدر و مجری خواست او بودم. هرگاه در مورد درسی که میخواندم، اظهار نظر میکردم، پدرم خیلی خوشحال میشد و به من که چهارده پانزده ساله بودم، میگفت: تو مجتهدی و قدرت استنباط داری.
💡 با برادرم مباحثه میکردم. پس از مباحثه، پدرم ما را به اتاق خود میخواند، از ما پرسش میکرد و آنچه را نتوانسته بودیم بفهمیم، برایمان توضیح میداد.
🏡 خانهی ما سه اتاق داشت. دو اتاق از آنِ پدر بود: یک اتاق نسبتاً بزرگ برای میهمانها، و یک اتاق هم برای مطالعه و غذا خوردن و استراحت؛ شبیه حجرهی طلّاب. ما هم همگی یک اتاق داشتیم: چهار برادر و چهار خواهر، با مادر! در مواردی که مادر میهمان یا روضه داشت، ناگزیر بودیم بیرون خانه بمانیم! در اتاق مخصوص پدر، میزی به درازا و پهنای ۸۰ در ۴۰ بود. پدر در سمت طول میز چهارزانو مینشست، ما هم هر دو کنار یکدیگر در یک سمت عرض آن مینشستیم. بهخاطر هیبت و جدّیّت پدر در اثنای درس و مذاکره، من و برادرم بر سر اینکه کدام دورتر از پدر بنشینیم، با هم کشمکش داشتیم!
💯 بیشک این تندی و خشم پدر هرچند جنبههای منفی داشت، امّا منکر جنبههای مثبت آن نمیتوانم بشوم؛ زیرا این سختگیری ما را منضبط بار آورد و از انحرافاتی که برای برخی فرزندان روحانیّون به علّت عدم توجّه به آنها پیش میآمد، به دور داشت. یکی دیگر از اثرات آن نیز این بود که من توانستم ادبیات عرب و دورهی سطح فقه و اصول را در پنج سال و نیم به پایان برسانم...
🔻* مطول: این کتاب شرحی است در زمینه علوم زبان عربی
🔻** مکاسب: از مهمترین کتابهای فقهی شیعه در باب معاملات
#پدر
#استاد
#مقام_معظم_رهبری
#سبک_زندگی
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
✴️ ثواب صبر و بردباری در زندگی
✍️ از مهمترین ویژگیهای اخلاقی که نقش مهمی در پیشگیری از اختلاف و تشنج در کانون خانواده دارد، صبر و بردباری است در روایات معصومان (ع) همواره، همسران به صبر در برابر مشکلات رفتاری طرف مقابل تشویق شدهاند، از جمله رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
🔺«هر مردی بر بداخلاقی همسرش صبر نماید، خداوند متعال برای صبر بر هر بداخلاقی، ثواب صبر ایوب پیامبر (ص) را در بلا به او عطا میفرماید.» (بحارالانوار ، ج 7، ص 216)
#صبر
#سبک_زندگی
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
#آداب_دوستی
دوست واقعی، قوی و خیرخواه میشه
اون حرفی رو که بهصلاحته، میزنه.
دوست الکی، ضعیف و خودخواه میشه
اون حرفی رو که دلت میخواد، میزنه.
فرق این رو میدونی یا بگم؟
🔹 تو اگه مریض باشی، پیش دکتر بری، دارویی که بهصلاحت هست، تجویز میکنه 《و امکان داره خوردن اون دارو برات زجر آور باشه و توی دلت بگی: حالم ازت بهم میخوره با این داروهات؛ اما وقتی دارو رو خوردی و حالت بهتر شد، تازه متوجه دلسوزی، خیرخواه و دور اندیشی بودن دکتر میشی》.
🔹 این فکر اشتباه رو 《که فکر میکنی دوست واقعی اون کسی که هر حرفی زدی، تایید کنه، هر کاری انجام دادی، همراهیت کنه، همش تو را بخندونه و نگه بالا چشات ابرو هست》 از ذهنت پاک کن.
#دوستی
#سبک_زندگی
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et
💑 برای داشتن زندگی و رابطـه بهتر با همسرتان از این آدمها باید فاصلـه بگیرید:
😡☠قضاوتکنندهها
این دسته از آدم ها کسانی هستند که همیشه در حال انتقاد از زمین و زماناند. آنها از قضاوت کردن دیگران هم خسته نمیشوند. آنها سعی میکنند شما را مقصر جلوه دهند و تصمیمات شما را زیر سوال ببرند.
😒خبرچینها
کسانی که مدام پشت سر بقیه حرف میزنند، شایعه درست میکنند و یا حتی دربارهی مسائل خصوصی دیگران صحبت میکنند.
🧐🤨بهانهگیرها
کسانی که مدام بهانهتراشی میکنند و تقصیرها را گردن این و آن میاندازند. آنها هیچوقت مسئولیت کارهایشان را قبول نمیکنند و همیشه انگشت اتهام را به سوی دیگران میگیرند.
📌📌 کنترلگرها
آنها هیچوقت به حرف دیگران اهمیت نمیدهند، زیرا دچار این توهماند که خودشان همهچیز را بهدرستی میدانند و برای هر مشکلی راهحلی دارند.
#سبک_زندگی
❤❤❤❤❤
👨👩👧👦 @Zendegi_Et