مبنای لجبازی کودک
«تربیت فرزند براساس رویکرد درمان معنوی»
دکتر مسعود جان بزرگی
مسعود جانبزرگی، استاد تمام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایکنا از قم، در سلسله جلسات «تربیت فرزند براساس رویکرد درمان معنوی»، در پاسخ به سؤالی درباره لجبازی کودک اظهار کرد: در خصوص لجبازی کودک لازم است که والدین بتوانند ابتدا مبنای این رفتار را شناسایی کنند.
وی ادامه داد: خداوند مغز انسان را بهگونهای خلق کرده است که با اجبار رابطه خوبی ندارد. خداوند در قرآن اشاره میکند که «لَا إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ» یا در همان آیات ابتدایی سوره بقره اشاره دارد که «إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا سَوَاءٌ عَلَیْهِمْ أَأَنْذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنْذِرْهُمْ لَا یُؤْمِنُونَ» یعنی به آنها هر چه بگویید یا نگویید روی لجبازی خودشان از شما تبعیت نخواهند کرد.
مبدع رویکرد «درمان معنوی خداسو» تصریح کرد: لجبازی اساسا در طبیعت انسان وجود دارد و باید بدانیم علائم و ریشههای آن در سنین مختلف چیست و چه زمانی بارز میشود. بهعنوان مثال نوزادی که تازه به دنیا آمده و حاضر به تغذیه از مادر نیست و شما بخواهید با زور این عمل را انجام دهید، ممکن است حتی برای همیشه از تغذیه با شیر مادر اجتناب کند.
وی افزود: در روانشناسی بیان میشود که با برنامه ذهنی کودکان ارتباط برقرار کنید و از تحریم و تجویز اجتناب کنید؛ زیرا وقتی به بچهها دستور مستقیم بدهیم که «بیا غذا بخور»، در ذهن او «نمیآیم» شکل میگیرد. معمولا اولین کلماتی که بچهها یاد میگیرند «نه» است و موافقت کردن را خیلی دیرتر یاد میگیرند.
حرکت براساس برنامه ذهنی کودک
این روانشناس گفت: انسانها با رفتار خود در همه مقاطع سنی این پیام را میدهند که «لطفا مرز مرا رعایت کن»؛ مادر و پدر اگر نسبت به برنامهای که در درون کودک است هوشیار نباشند، با ذهن خودشان با کودک صحبت میکنند نه با برنامه ذهنی کودک. به همین خاطر بچهها لجبازی میکنند.
جانبزرگی بیان کرد: بهعنوان مثال اگر برای کودک از کلمه «یا» استفاده کنیم، یعنی بگوییم «خودت غذا میخوری یا من به تو غذا بدهم؟» در این صورت بچه انتخاب میکند و در واقع روی برنامه ذهن کودک قرار گرفتهایم. داشتن حق انتخاب، برنامه ذهن انسان است که خدا در روان او قرار داده است.
https://fcc.rihu.ac.ir/fa/news/37943/%D9%85%D8%A8%D9%86%D8%A7%DB%8C-%D9%84%D8%AC%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9
هدایت شده از شوخ طبعيها و حكايات طلبگي
🌼🟪تجربه مشاوره ای🟪🌼
1️⃣اصل قرار دادن دینداری، اخلاق و اصالت خانوادگی
2️⃣مهریه سبک
پاسخ به شبهه
🟡زنگی زنگ یا رومی روم
در عصری که اختلافات و طلاق ها و #خیانت های سایبری و فیزیکی زن و مرد زیاد شده است بازگشت به خدا و دینداری و انجام حقوق قانونی و اخلاقی نجات بخش است. چاپمن در کتاب پیمان ازدواج می گوید راهکارهای قبلی پاسخگویی اختلافات و طلاق ها نیست و راه جلوگیری از آنها بازگشت به خداست.*
*پیمان ازدواج، مؤلف: گریدی. چاپمن، مترجم: سیمین موحد، ص9.
💔🔦💡
کمالگرایی افراطی و وسواس دو روی یک سکه
اهمالکار فرزند شوم آن دو است.
از سه منبع شناخت خود🔼:
1️⃣مقایسه
2️⃣بازخورد
3️⃣ خودمشاهده گری
در وسواسی ها، #خودمشاهده_گری آنها تورم کرده
🟪 #تنبل: نمی خواهد حرکت کنه. ناراحت هم نیست
🟪 #اهمالکار: می دونه کاری مفیده و سرزنش می کند که چرا انجام نداده و گرفتار ناامیدی میشه
🍃
مرهمی بر زخمیان طلاق(کودکان)1
زخمیان طلاق: فرزندان، زوج، خانواده ها و جامعه.
مرهمی بر زخمیان طلاق(کودکان)2
https://eitaa.com/shokhi_talabegi/4367
🔆
مرهمی بر زخمیان طلاق(کودکان)1
زخمیان طلاق: فرزندان، زوج، خانواده ها و جامعه.
مرهمی بر زخمیان طلاق(کودکان)2
https://eitaa.com/shokhi_talabegi/4367
🔆