﷽
✅ #سوال
سلام وقتتون بخیر فلسفه #عشق_زمینی از نظر دینی چگونه است آیا اشکال داردو گناه است؟
⬇️ #پاسخ
سلام عشق، رها شدن از جاذبه زمین است. عشق به انسان قدرت بال زدن و اوج گرفتن میدهد. وقتی پرواز کردی طبیعی است زمین در نظرت کوچک و حقیر جلوه میکند. در این هنگام اگر عشق زمینی باشد از چشمت خواهد افتاد و تازه نقصهایش را میبینی. عاشق ماه و ستارهای باشید که هر چه به سویش بروی به آن نمیرسی.
استاد پناهیان
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼
﷽
✅ #سوال
باسلام پسرم چهارده سالشه و مطالبی دردرس علوم راجع تخمک واسپرم خونده حالا چندین بار هست میپرسه بچه چطوری درست میشه ومن هربارطفره میرم باز خودش میگه مگه مامان نمیگی باید سوالاتتو از پدرومادر بپرسی براچی جواب نمیدی حالا موندم چی جواب بدم .لطفا راهنمایی کنید
⬇️ #پاسخ
سلام علیکم
از اینکه فرزندتان به شما اعتماد کرده و شما را به عنوان مخاطب کنجکاوی ها و سوالاتش قرار داده است خوشحال باشید زیرا این یعنی شما برایش یک محیط امن فراهم کرده اید که می تواند سوال و کنجکاوی اش را با شما در میان بگذارد .از فرزند خود نیز بابت این اعتماد تشکر کنید و به او بگویید بهترین و امن ترین مکان برای کنجکاوی ها و سوالاتش کانون خانواده است.
- از فرزندتان در مورد اینکه چه چیزهایی شنیده است سوال کنید و اجازه بدهید به طور کامل اطلاعاتش را در اختیار شما بگذارد و نظر خودش را دراین باره بپرسید که خودت فکر میکنی چطوری بچه به وجود می آید؟ شاید حدس هایی بزند و بنا بر کنجکاوی هایش، سرچ هایی هم کرده باشد. بنابراین لازم هست در ابتدا اطلاعات او را محک بزنید.
- وقتی به طور کامل صحبت هایش را گوش کردید بر اساس اطلاعات فرزندتان و با توجه به سنش برایش توضیحاتی را بدهید. البته می دانم اوایل سخت به نظر می رسد که در این باره با هم صحبت کنید. ولی اگر والد و فرزند با هم ارتباط خوبی داشته باشند، مادر و پدر بهترین مربیان تربیت جنسی برای فرزندان هستند که می توانند این مسائل را به شیوه ای صحیح و درست و بدون هیچ اغراق و ترسی برای فرزند توضیح دهند که حالت انزجار و یا تحریک بیش از حد، در نوجوان ایجاد نکند. شما بزرگوار می توانید توضیح خود را، از مهر و محبتی که بین یک زن و شوهر وجود دارد شروع کنید......و یک سناریوی مناسب در حد درک و فهم فرزندتان بسازید. و در این حین به سوالات او، پاسخ صحیح دهید. ممکن است مدتی طول بکشد تا فرزندتان اطلاعات دریافتی را هضم کند و با آن کنار بیاید. در این مدت او را حمایت کنید اگر لازم است دوباره با هم گفت و گو کنید. و در نهایت، با توجه به اینکه فرزند شما در سن بلوغ هست و روز به روز برکنجکاوی ها و سوالاتش در زمینه ی جنسی افزوده می شود، احتمال اینکه از منابعی مثل اینترنت، دوستان و آشنایان اطلاعاتی را کسب کند، زیاد است. بنابراین قبل از اینکه اطلاعات نامربوط و نادرستی به دستش برسد لازم است شما مادر عزیز، با توجه به دانسته ها و کنجکاوی های دخترتان، توضیحات درست و قابل درک و فهم به ایشان بدهید.
#کنجکاوی_جنسی
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼
﷽
✅ #سوال
سلام چیکار کنیم احساس حسادت نکنیم؟؟
مثلا یه اتفاق خوبی برا کسی میوفته بی دلیل ناراحت میشیم
⬇️ #پاسخ
سلام علیکم
حسادت از گناهان کبیره ای است که سبب بسیاری از گناهان کبیره همچون غیبت و عداوت و تکبر و ... هم هست.
حسادت یعنی به قول خودمون نتونیم در کسی نعمت و خیری رو ببینیم و ارزو کنیم اوننعمت از دستش بره البته حسادت با غبطه فرق داره و اون این که فرد نعمتی رو در دیگری ببینه و دوست داشته باشه اون نعمت به خودش هم برسه بدون اینکه در دل از بین رفتن نعمت دیگری رو بخواد.
برای درمان حسادت اولا باید در زمینه عواقب حسادت مطالعاتی داشته باشید مثلا از کتاب گناهان کبیره قسمت حسد را مطالعه کنین
درمان حسد، دو رکن اساسى دارد: 1- درمان نظرى؛ (شناخت ابعاد و نتایج آن در دنیا و آخرت) و 2- درمان عملى.
1. درمان نظرى : درمان نظرى حسد زمینه ها و ابعاد مختلفى دارد؛ از جمله:
1-1. شناسایى ریشه ها، علل و عوامل پدید آورنده و رشد دهنده حسد؛
1-2. گستره، انواع و اشکال بروز حسد؛
1-3. زیان هاى فردى و اجتماعى حسد؛
1-4. انگاره ها و دانسته هایى که تأثیر مستقیم در درمان حسد و یا کاهش آثار آن دارند.
اکنون به اختصار پاره اى از آنچه به این بخش مربوط است بیان مى شود:(جهت آگاهى بیشتر نگا: صدر، سید رضا، حسد، قم: بوستان کتاب، چاپ سوم 1382، صص 211 - 290.)
الف. حسد، نه تنها زیانى براى شخص مورد حسد (محسود) ندارد؛ بلکه چه بسا به نفع او و به ضرر حسود است؛ زیرا به فرض که حسادت دیگران موجب غیبت یا تهمت او شود؛ این کار باعث از بین رفتن گناهان او و به دوش کشیده شدن آنها توسط حسود نیز مى گردد. در حالى که انسان خردمند، هیچ گاه ضرر خود را نمى خواهد و چه ضررى بالاتر از حسدورزى!
ب. خداوند بنابر حکمت بالغه خود، نظام جهان را به گونه اى قرار داده است که انسان ها از جهاتى - چون استعداد، قیافه، مال، خانواده و ... - با یکدیگر تفاوت هایى داشته باشند. یکى از حکمت هاى این مسئله، امتحان و ابتلایى است که باید برقرار باشد. اگر آدمى حقیقت این مطلب را درک کند و به عمق آن دست یابد، آن گاه بر موقعیت دیگران رشک نخواهد برد؛ چرا که همه این موهبت ها و تفاوت ها را به جهت جریان حرکت زندگى و فلسفه اى که وراى آن است، مى داند. افزون بر آن این نکته را در نظر دارد که هر نعمتى مسئولیت هاى سنگینى نیز در پى دارد و تحمل هر کاستى و صبورى در برابر هر مشکلى، پاداش هاى بزرگى به ارمغان مى آورد.
ج. توجه به معاد و نعمت ها و درجات والاى پرهیزگاران در قیامت و آخرت، آدمى را از چشم دوختن به متاع دنیا باز مى دارد. خداوند در قرآن خطاب به پیامبرصلى الله علیه وآله مى فرماید: لا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ وَ لا تَحْزَنْ عَلَیْهِمْ» (حجر، آیه 88.) «چشم از این متاع ناقابل دنیوى که به برخى داده ایم [ براى امتحان ]، بازگیر و بر اینان اندوه مخور». اگر آدمى به حقیقت، معناى «و رِزْقُ رَبِّکَ خَیْرٌ وَ أَبْقى » «و بدان که ]روزى پروردگار تو بهتر و پایدارتر است»، (طه ، آیه 131). را دریابد، دیگر چشم به امکانات و برخوردارى هاى این و آن نخواهد دوخت و عمر خود را بر سر این غصه گزاف نخواهد گذاشت
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼
﷽
✅ #سوال
سلام .چرا حضرت زهرا س وصیت کردن که او را شبانه دفن کنند؟
⬇️ #پاسخ
سلام علیکم ✅
بنا بر آنچه در کتب مهم شیعه و اهل سنت آمده است بعضی از اصحاب در موارد متعدد موجبات اذیت و آزار حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را فراهم آوردند که همین امر باعث ناراحتی و نارضایتی ایشان شد. هم چنین در روایات زیادی آمده است که حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) از امام علی (علیهالسّلام) خواستند که مراسم تجهیز و دفن ایشان مخفیانه انجام شود. به نظر میرسد دختر پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) با این وصیت استثنایی خواستهاند همه را از اعتراض خود نسبت به کسانی که حق ایشان را غصب کردهاند، آگاه کنند.
yun.ir/62x3rf
جهت کسب اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید، چرا شبانه دفن شد 👇👇
https://hawzah.net/fa/Magazine/View/4892/8221/109109/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%B4%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%D9%81%D9%86-%D8%B4%D8%AF
✨✨✨
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼
﷽
✅ #سوال
سلام
راسته میگن امام زمان ظهور کنه اینقدر به مردم دنیا مال میده که اکثر مردم دنبال علم میرن
⬇️ #پاسخ
سلام علیکم ✅
یکی از برنامه های حکومت امام مهدی علیه السلام گسترش چشمگیر نهضت علمی و رشد دانش بشری است که در روایتی از پیامبر اکرم نقل شده سراسر عالم را از علم و دانایی بهره مند می سازد پس از آنکه به جهان و نادانی گرفتار شده باشد این جنبش علمی و فکری برای همه اقشارو طبقات جامعه است و فرقی بین زن و مرد نیست بلکه زنان نیز به رتبه های علمی و دین شناسی می رسند
نسبت به مسأله اقتصادی نیز در حکومت امام مهدی علیه السلام ثروت به صورت عادلانه توزیع می شود یعنی بین مردم مساوات را اجرا خواهد کرد و فقر و تهیدستی ریشه کن می شود و طبق روایتی از امام باقر علیه السلام آمده که امام مهدی میان مردم به مساوات رفتار می کند به گونه ای که کسی پیدا نشود که نیازمند زکات باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درزمینه مهدویت توصیه میکنم کتاب نگین آفرینش ۱ و ۲ که با توضیحات روان و ساده همراه است تهیه کرده و مطالعه نمایید
✨✨✨
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼
﷽
✅ #سوال
سلام وقت بخیر
می شود با دلایل منطقی و اسلامی محکم مسئله تناسخ را را کنید.
⬇️#پاسخ
سلام علیکم ✅
از قرنها پیش در هندوستان نظریهای به نام "تناسخ" طرح شد که از برگشت ارواح و بازگشت مکررشان به دنیا سخن میگفت. این نظریه با گذشت زمان، رفته رفته توجه عده زیادی از مردم جهان را به خود جلب کرد و حتی کسانی به عنوان یک عقیدۀ مذهبی به آن دل بستند. در خلال این مدت متمادی دانشمندان بزرگ این مطلب را مورد بحث و انتقاد قرار دادند و چندین دلیل بر بطلان آن اقامه نمودند.
اسلام، بازگشت ارواح به دنیا در قالب یک شخص دیگر یا یک موجود جاندار برای انجام کارهای خوب و به دست آوردن شرایط همزیستی با ارواح را قبول نداشته و صریحا آنرا رد میکند. قرآن در اینباره میفرماید: "چون یکیشان را مرگ فرا رسد گوید: پروردگارا، فرمان ده مرا به دنیا باز گردانند، شاید کارهای نیکی را که در گذشته ترک کرده بودم،(در حیات آینده) انجام دهم،(پاسخ داده میشود): هرگز، این سخنی است (بیاساس) که گوینده خود میگوید (و به آن ترتیب اثر داده نمیشود) و از پی (مرگ) اینان عالم برزخ است تا روزی که قیامت فرا رسد و از قبرها بر انگیخته شوند".
امام رضا(ع) میفرماید: "کسی که تناسخ را بپذیرد و به آن عقیده داشته باشد، به خدای تعالی کفر ورزیده و بهشت و دوزخ را غیر واقعی تلقی کرده است.
https://www.islamquest.net/fa/archive/fa736
✨✨✨
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼
﷽
✅ #سوال
سلام سوالی دارم اینکه تبلیغ میکنند برا فرزند آوری..جدا از مشکلات اقتصادی. کاری ندارم. اما. ب نظرتان منطقیه با. کم ابی.. ک داره بیشتر میشه ..کمبود گاز.وقطعی برق.(روستاها ک داره مثل قدیم میشه اکثرا. آب قطعه)؟؟؟؟بچه دار شویم. مثلا بچه ی سوم. چهارم ب بعد
⬇️ #پاسخ
سلام علیکم ✅
در زمینه فرزندآوری لازم است در ابتدا به نکاتی توجه شود:
الف. بیگمان روزیرسان ما و تمام موجودات خداوند است و این بستگی به وضعیت اقتصادی نیز ندارد، امّا با توجه به اینکه خداوند تمام مخلوقات و همچنین روزی ما را نیز بر اساس اسباب و مسببات آفرید، از اینرو؛ ازدیاد روزی به چگونگی برنامهریزی، تلاش و پشت کار افراد نیز بستگی دارد.
ب. باید دانست که کمی یا زیادی فرزند، اگر چه میتواند در آسایش و آرامش زندگی دخیل هستند، اما اینگونه نیست که هیچ کدامشان به تنهایی عامل خوشبختی و یا بدبختی انسان گردند. افراد بسیاری وجود دارند که با وجود فرزند کم، به دلیل وجود برخی مشکلات، زندگی دشواری دارند؛ در مقابل خانوادههایی نیز وجود دارند که با وجود فرزندان زیاد و حتی با وضع مالی متوسط، زندگی شیرین و مناسبی دارند. وجود فرزند کمتر اگر چه ممکن است در زمان کوتاهی، برای برخی از خانوادهها، آسایش را فراهم آورد اما در بلند مدت، تضمینی به ادامه این وضعیت نخواهد بود.
البته این امکان هم وجود دارد که پدر و مادری در ایام کهنسالی تحت حمایت تنها فرزندشان باشند اما در طرف مقابل، والدینی با فرزندان زیاد از چتر حمایتی هیچ کدام از آنان برخوردار نشوند.
ج. با آنکه به صورت طبیعی، کسانی که تلاش بیشتر و افراد تحت پوشش کمتری داشته باشند از نعمتهای دنیا بهره بیشتری میبرند؛ اما در برخی اوقات میبینیم کسانی هستند که با آنکه فرزندان بیشتری دارند، اما روز به روز نعمات دنیوی آنان نیز بیشتر میشود و البته در پارهای از موارد نیز عکس آن دیده میشود. بنابر این، اینگونه نیست که لزوماً با فرزند بیشتر، روزی انسان بیشتر و یا کمتر شود، بلکه این موضوع علاوه بر تلاش تا حد زیادی نیز وابسته به توکل و ارتباط معنوی انسانها با پروردگارشان و نیز تقدیر او در رزق و روزی است. انسان میتواند به دلیل فقر مادی، تعداد فرزندان خود را محدود کند و با این عمل، کار حرامی انجام نداده است؛ چون «قِلَّةُ الْعِیَالِ إِحْدَى الْیَسَارَیْن»؛[1] فرزند کمتر یکی از اسباب رفاه است. اما بر اساس تصریح قرآن، حق سقط جنین را به دلیل ترس از فقر ندارد. آنچه اکنون موجب نگرانی شده، آن است که حتی خانوادههای مرفّه و متوسط که از توانایی مادی کامل و یا نسبی برای ازدیاد جمعیت برخوردارند نیز آنرا ضد ارزش میپندارند و احیاناً فرزند زیاد را نشانه بیفرهنگی میدانند و با آنکه هزینههای بسیاری در امور غیر لازم انجام میدهند، اما هزینه در تربیت فرزند را باری سنگین برای خود میدانند که این تفکر غلط باید اصلاح شود وگرنه نیازی نیست افرادی که در برآورده کردن حداقل نیازهای افراد تحت تکفل خود ناتوانند، لزوماً به دنبال فرزند جدیدی باشند.
د. با آنکه فرزندآوری در شرایط عادی به عنوان امری پسندیده در دین اسلام اعلام شده است، اما ممکن است در شرایط و موقعیتهای خاص با توصیه حاکم اسلامی (در جامعه) و یا با صلاحدید والدین (در خانواده)، فرزندآوری گسترده موقّتاً متوقف شود که این امر با وجود دلیل قابل قبول، میتواند به عنوان حکمی ثانویه مورد پذیرش قرار گیرد.
با توجه به نکات فوق، اکنون به ذکر روایت در مورد سفارش به فرزندآوری خواهیم پرداخت:
بکر بن صالح به امام کاظم(ع) نوشت: من، پنج سال است که از فرزنددار شدن، خوددارى کردهام و این، بدان جهت است که همسرم آنرا ناخوش داشته و میگوید: به خاطر کمى مال، پرورش آنان براى من سخت است. نظر شما چیست؟ امام(ع) در پاسخ نوشت: «بچهدار شو؛ چرا که خداوند عزّ وجلّ روزى آنان را میدهد».
روایات بیشتری در این زمینه وجود دارد که برای اطلاع از آن باید به منابع روایی مراجعه شود.
تمام این روایت شاهد بر آن است که در شرایط عادی، فرزندآوری از سوی اسلام توصیه شده است و اگر حداقل زندگی برای انسان فراهم باشد، نباید برای فرزنددار شدن در انتظار آماده شدن بهترین امکانات بود زیرا گرچه این احتمال وجود دارد که با داشتن فرزند بتوان امکانات بهتری را برای او فراهم کرد، اما نباید این واقعیت را از یاد برد که از میان خانوادههای پُرجمعیت و با امکانات اندک نیز دانشمندان بزرگ و انسانهای کارآفرینی به وجود آمدند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/fa24400
✨✨✨
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼
﷽
✅ #سوال
سلام وقت بخیر
خیلی این سوال را می پرسندچرا ما نماز می خوانیم؟ آیا خداوند به نماز خواندن ما احتیاج دارد؟ممنون می شوم راهنمایی کنید
⬇️ #پاسخ
سلام علیکم ✅
خداوند متعال بی نیاز مطلق است و هیچ گونه نقص، ضعف و نیازی در وجود او راه ندارد و همه موجودات به او نیازمندند. از طرف دیگر خداوند رؤف و مهربان است و همه بندگان خود را دوست دارد و جهان و همه نعمت ها و زیبایی های آن را برای آنان آفریده است. بر این اساس همه کارهایش بر اساس حکمت است. از جمله اگر فرمانی برای انجام نماز یا اعمال دیگر صادر کند تنها بر اساس حکمت و مصالح و منافعی است که انجام این گونه اعمال برای بندگان دارد، حکمت هایی مانند: رسیدن به کمال ، دوری از پلیدی ها و زشتی ها ، تقرب به ذات پاک الهی و ... [1] و نیز اگر از انجام کاری نهی کرده و بندگان خود را بر حذر داشته است تنها بخاطر ضررها و مفاسدی است که در آن کار برای بندگان وجود دارد و هیچ کس جز ذات اقدس الهی از آن مضرات آگاه نیست. همچنین عذاب ها و مجازات هایی که وعده داده شده است در حقیقت نتیجه و اثر خود آن عمل حرام یا ترک آن عمل واجب است که با انجام کار حرام و یا ترک واجب به انسان می رسد، همانند خوردن غذای مسموم و مضری که پزشک دلسوز و مهربان ما را از خوردن آن نهی کرده است؛ زیرا خوردن چنین غذایی همان و مبتلا شدن به آثار و عوارض سوء آن نیز همان.
قرآن چه زیبا در باره عقوبت های آخرت سخن گفته و علّت کلی عذاب ها را با یک مضمون بیان کرده که: این بخاطر چیزى است که دستهاى شما از پیش فرستاده (و نتیجه کار شماست) و بخاطر آن است که خداوند، به بندگان (خود)، ستم نمىکند. [2]
بنا براین حقیقت و واقعیت عذاب الهی، کارهای ناشایستی است که از آدمی صادر می شود و برای این که بندگان از عواقب کارهای خود آگاه باشند و بر این اهداف تأکید بیشتری صورت گرفته باشد خداوند مطالب را به این نحو برای آنان بیان کرده است؛ زیرا چه بسا افرادی که به امید پاداش راه صلاح در پیش نمی گیرند ولی از ترس عذاب یا راه صلاح پیش می گیرند و یا دست به فساد نمی زنند.
فرض کنید که برای مریضی دارویی مفید و شفابخش است امّا مریض از خوردن آن استنکاف می کند ، ولی این مریض با درخواست پدرش و به احترام او دارو را می خورد و اثرات مفید آن را می یابد، و همینطور اگر به امید پاداش گرفتن از پدر و یا تنبیه نشدن به دست او این دارو را بخورد. پس در اعمال عبادی هدف خداوند خیرخواهی نسبت به بندگان است نه این که به خداوند نفعی می رسد، مخصوصاً با توجه به این که او بی نیاز مطلق است .
از طرف دیگر خداوند نعمتهای بیشماری به ما بخشیده است که عقل سلیم حکم می کند از صاحب آن تشکر و قدر دانی کنیم و نماز تشکر از خداست و کسی که نماز را ترک کند در حقیقت از یک وظیفه بزرگ وجدانی خود سرپیچی کرده است و از نظر عقل مقصر و گناه کار است و استحقاق مجازات دارد. آیا اگر کسی شما را به یک مهمانی دعوت کرد و از شما پذیرایی کرد، او به تشکر شما نیازمند است یا تشکر وظیفه اخلاقی و وجدانی شماست؟ و اگر دیگران متوجه شوند که شما در برابر این پذیرایی صاحبخانه هیچ تشکر و قدر دانی نکرده اید دیگر در پیش آنان احترام و ارزشی خواهید داشت ؟ آیا این ذلت و خواری در پیش دیگران بالا ترین عذاب نیست؟
https://www.islamquest.net/fa/archive/fa2688
✨✨✨
╭═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╮
@zendegiibehtar
╰═━⊰🍃🌺🌺🍃⊱━═╯
👈کانال زندگی بهتر، با نشر مطالب در این کار خیر، با ما شریک باشید 🌼