هدایت شده از آستان قدس رضوی و حرم مطهر
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
اذا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
هرگاه عالمی بمیرد رخنه ای جبران ناپذیر در اسلام ایجاد می شود كه تا روز قيامت هيچ چيز آن را فرو نمى پوشد.
⚫️⚫️⚫️⚫️
یک سال از آسمانی شدن استادمان می گذرد
بزرگمردی، همچون پدر مهربان
همچون برادر غیور
و همچون استاد راه بلد...
در اولین سالگرد فقدان استاد فرزانه مان و در شرایط شیوع ویروس کرونا، مراسمی را به یاد استاد و با مرور ویژگی ها،فضایل و خاطرات ایشان در فضای مجازی برگزار می کنیم.
از حضرتعالی دعوت می شود تا با پیوستن به این گروه، همراه شاگردان داغدارشان باشید.
زمان : شنبه 17 ابان 99 از ساعت 10 تا اذان ظهر
مکان: https://eitaa.com/joinchat/2563047499C9c9603a4d0
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
سایت مدرسه
🔗 www.zeynaby.ir
کانال مدرسه
✅ @zeynaby1354
وبینار «کرامت علمی بانوان در سیره پیامبر گرامی اسلام و امام جعفر صادق علیهم السلام» با حضور حجت الاسلام الهی پارسا برگزار گردید.
استاد الهی پارسا، در این نشست علم آموزی را اساس اسلام بر شمرد و گفت: ابتدای رسالت پیامبر گرامی اسلام با تاکید بر علم آموزی از سوی خداوند بوده است وقتی که به پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: «اقرا باسم ربک الذی خلق»، اقرا، در جایی است که قبلا چیزی را فرد یاد گرفته باشد.
وی به استناد روایات از جمله روایت « طَلَبُ العِلمِ فَريضَةٌ عَلى كُلِّ مُسلِمٍ. ألا إنَّ اللّه َ يُحِبُّ بُغاةَ العِلمِ» علم آموزی را مختص جنسیت خاصی ندانست و تصریح کرد: طبق روایات طلب علم بر هر مسلمانی واجب است و خداوند متعال به طالبان علم محبت دارد و فرقی بین زن و مرد هم نیست.»
این استاد تصریح کرد: « این که می گویند: آیا در اسلام بانوان حق تحصیل علم دارند؟ از اساس مشکل دارد و انکارش کار سخیفی است. زیرا اساس اسلام بر علم آموزی است که جنسیت در آن مطرح نیست.»
《وبینار کرامت علمی بانوان》باحضور استادحجه الاسلام والمسلمین الهی پارسا
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔹🔸🔹
قسمت دوم:
استاد در ادامه «علم حقیقی» را از دانش متمایز کرد و بیان داشت: ما روایاتی داریم که علوم را دو دسته کرده است: علم الابدان و علم الادیان، که اینها اشاره به دانش دارد نه علم حقیقی. و طالبان علم کسانی هستند که به دنبال علم حقیقی می روند.»
آقای الهی پارسا مهمترین شاخصه علم حقیقی را آشنایی با فلسفه وجودی انسان دانست و گفت: حقیقت علم، آن است که انسان را به سرمنزل مقصود برساند. و اگر در مسیر علم آموزی انسان به فلسفه وجودی اش دست پیدا نکند به علم حقیقی نرسیده است.
این استاد حوزه و دانشگاه، «اصول اعتقادات»، «علم اخلاق» و «احکام الهی» را از جمله علوم حقیقی رشد آور بر شمرد و اشاره داشت: «پیامبر گرامی اسلام می فرمایند: إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلَاثَةٌ آيَةٌ مُحْكَمَةٌ أَوْ فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ وَ مَا خَلَاهُنَّ فَهُوَ فَضْل؛ در این روایات مراد از «آیه محکمه» اصول اعتقادی است. «فریضه عادله» علم اخلاق است. و «سنت قائمه» مربوط است به احکام، حرام ها و حلال های الهی.
وی به استناد سیره خانوادگی ائمه اطهار علیهم السلام، مباحثه علمی را از شئون خانوادگی در اسلام بر شمرد و چنین نقل کرد: روزی حضرت علی علیه السلام وارد خانه می شوند وبه حضرت فاطمه سلام الله علیها می فرمایند: رسول خدا، در مسجد پرسیدند که نزدیک ترین حالت زنان به خدا چیست؟ ولی کسی نتوانست آن را پاسخ دهد. حضرت فاطمه سلام الله علیها پاسخ می دهند که نزدیک ترین حالت زنان به خدا زمانی است که مشغول خانه داری هستند.»
ادامه دارد...
🌐لینک وبینار:
http://zeinab.lms2.hozehkh.com/ws/payambar
✅ کانال مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها_مشهد مقدس
🔗 ایتا:
eitaa.com/zeynaby1354
🔗 سروش:
sapp.ir/zeynaby1354
وبینار《 کرامت علمی بانوان》 باحضور استاد حجه الاسلام والمسلمین الهی پارسا
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
قسمت سوم؛
ایشان ادامه داد: « زینب کبری سلام الله عیها، در مدینه، کرسی تدریس داشتند و علمشان را از محضر پدر، مادر و برادران فراگرفته بودند. فاطمه زهرا سلام الله علیها در خانه بیکار نمی نشستند. وقتی فرزندانشان به مسجد می رفتند و سخنان پیامبر را گوش می کردند. حضرت در منزل کرسی می گذاشتند تا فرزندانشان سخنان پیامبر را برایشان بازگو کنند.
آقای الهی پارسا به استناد روایت پیامبر گرامی اسلام، علم را به دو دسته مفید و غیر مفید تقسیم کرد و تاکید کرد که در میان انبوه علوم، انسان باید به دنبال علومی برود که به آن نیاز دارد و می تواند باعث رشد و نزدیک شدن او به هدف نهایی زندگیش شود و تصریح داشت: « پیامبر خدا صلی الله علیه وآله می فرمایند« العلم اکثر من ان یحصی فخذ من کل شی ء احسنه؛ دانش بیشتر از آن است که به شمارش در آید، پس از هر چیزی نیکوترین آن را برگیر .»
وی ادامه داد:« اسلام جلوی علم آموزی بانوان را نگرفته است ولی بانوان باید بدانند که چه رشته ای را انتخاب نمایند متاسفانه در دانشگاه ها رشته های تحصیلی وجود دارد که برای بانوان رشد آور و مفید نیست.»
استاد، ضمن توصیه بر تبحر و متمرکز شدن بر روی علوم دینی چون قرآن و روایات گفت: « اگر بانویی به علم حقیقی دست پیدا کرده باشد اولویت ها را درست تشخیص می دهد. یک بانو باید بداند اولویت علم آموزی او چیست؟ از کجا شروع کند؟ و به چه چیزی نیاز دارد.»
ادامه دارد...
🌐لینک وبینار:
http://zeinab.lms2.hozehkh.com/ws/payambar
✅ کانال مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها_مشهد مقدس
🔗 ایتا:
eitaa.com/zeynaby1354
🔗 سروش:
sapp.ir/zeynaby1354
وبینار 《کرامت علمی بانوان》باحضوراستاد حجه الاسلام الهی پارسا
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
قسمت چهارم؛
وی با توجه به روایت امام صادق علیه السلام که می فرماید: العمل مقرون بالعمل؛ فمن علم عمل؛ و العلم یهتف بالعمل؛ فان اجابه و الا ارتحل عنه، عمل به آموخته ها را شرط علم آموزی برشمرد.
حجت الاسلام الهی پارسا، با اشاره با تاکید بر تفقه گفت: «تفقه به این معنی است که بفهمیم در دنیا به دنبال چی هستم و چه باید بکنم؟ مانند فردی که خدمت رسول خدا آمد و گفت چکار کنم؟ حضرت سوره زلزال را برای او خواند وقتی به آیه «فمن یعمل مثقال ذره خیر یره و من یعمل مثقال ذره شر یره» رسیدند. فرد گفت: فهمیدم چه کنم؟ پیامبر در وصف او فرمودند: رجع فقیها(او در حالی که فقیه شد برگشت.)
ادامه دارد...
🌐لینک وبینار:
http://zeinab.lms2.hozehkh.com/ws/payambar
✅ کانال مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها_مشهد مقدس
🔗 ایتا:
eitaa.com/zeynaby1354
🔗 سروش:
sapp.ir/zeynaby1354
وبینار 《کرامت علمی بانوان》باحضور استادحجه الاسلام والمسلمین آقای الهی پارسا
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
قسمت پنجم؛
وی در ادامه پنج مرحله علم آموزی را بیان داشت و گفت: « طبق کلام پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله علم آموزی پنج مرحله دارد: اهل حضور باشیم یعنی حضور در پای درس. اهل سکوت باشیم. استماع کنیم یعنی درس استاد را خوب گوش کنیم. اهل عمل باشیم و آنچه را فراگرفته ایم بکار ببندیم و در آخر هم به دنبال نشر علم باشیم.»
گفتنی است این نشست روز دوشنبه 12 آبان به مناسبت میلاد با سعادت پیامبر گرامی اسلام و امام جعفر صادق علیهم السلام برگزار شد.
🌐لینک وبینار:
http://zeinab.lms2.hozehkh.com/ws/payambar
✅ کانال مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها_مشهد مقدس
🔗 ایتا:
eitaa.com/zeynaby1354
🔗 سروش:
sapp.ir/zeynaby1354