هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۱۷
↩️ شامل آیات ۱۰۶ تا ۱۱۲ سوره مبارکه بقره
🔻 پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) میفرمایند:
«اَصدَقُ القَولِ وَ اَبلَغُ المَوعِظَةِ وَ اَحسَنُ القَصَصِ، کِتابُ اللهِ»؛
راست ترین گفتار و رساترین پندها و نیکوترین قصهها کتاب خداست.
📚 (امالی صدوق /۳۹۴)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🍃 اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل چهارم
مراقبه و محاسبه:
🔸در اهمیت مراقبه و محاسبه سخن بسیار است در این خصوص علامه حسن زاده آملی: عزیزان! خودتان را حساب کنید تا مصداق ((یدخلون الجنه یرزقون فیها بغیر حساب)) باشید، از بدیها استغفار کنید و از خوبیها حمد کنید، که محاسبه، مراقبه میآورد و مراقبه، حضور و حضور، فتوح به دنبال دارد! (صراط سلوک، ص 49)
یک چشم زدن غافل از آن ماه نباشی
شاید که نگاهی کند آگاه نباشی
🔹مرحوم علامه طباطبائی (ره) میفرمایند: کلید اشیاء در مراقبه است. تا مراقبه نباشد و درست صورت نگیرد، بقیه کارها و دستورات در سیر و سلوک، هیچ و بی اثر است. (در محضر علامه طباطبایی (ره)، ص 331
ایشان همچنین در جای دیگری بعنوان راهکار به اهمیت توجه به این موضوع اشاره نموده و میفرمایند:
برای موفق شدن...، لازم است همّتی برآورده و توبه نموده، به #مراقبه و #محاسبه بپردازید. به این نحو که هر روزه که طرف صبح از خواب بیدار میشوید، قصد جدّی کنید که هر عملی که پیش آید، رضای خدا عزّ اسمه را مراعات خواهم کرد. آن وقت در هر کاری که میخواهید انجام دهید، نفع آخرت را منظور خواهید داشت؛ به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد، انجام نخواهید داد، هر چه باشد. و همین حال را تا شب، وقت خواب، ادامه خواهید داد. وقت خواب چهار پنج دقیقه ای در کارهایتان که روز انجام دادهاید، فکر کرده و یکی یکی از نظر خواهید گذرانید؛ هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته، شکر بکنید و هر کدام تخلّف شده استغفار بکنید، و این رویه را هر روز ادامه بدهید. این روش اگر چه در بادی حال، سخت و در ذائقه نفس تلخ میباشد، ولی کلید نجات و رستگاری است...(چهل نامه عرفانی، ص135(
🔸آیت الله حق شناس (ره): راه فهم اینکه شیطان کی میآید، مراقبه است. (زملک تا ملکوت، ص 240)
ایشان همچنین میفرمودند: خدا رحمت کند علامهی طباطبائی (ره) را که فرمود: اول مراقبه است، وسط هم مراقبه است، آخر هم مراقبه است.. (زملک تا ملکوت، ص 255)
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_چهارم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل پنجم :
"بهره گیری از استاد"
🔹در این مسیر سخت و پرفراز و نشیب که لازم است انسان با آگاهی و احتیاط گام بردارد، بهره گیری از استاد طی طریق کرده ای که یا خود از علمای بزرگ دین بوده و یا مورد تأیید علمای بزرگ دین باشد، اهمیت زیادی دارد. زیرا سالک با راهنماییهای استاد، مسیر خود را درست و راحت تر و بدون خطر گمراهی طی خواهد نمود.
طی این مرحله بی هم رهی خضرمکن
ظلمات است بترس از خطر گمراهی
اگر در این مسیر برای فرد حالات و مکاشفاتی رخ داد باید آن را از غیر استاد پنهان داشته و کتوم بود تا فرد محرم اسرار الهی شده و دچار تظاهر، ریا و منیت نشود و بیان آنها برای استاد هم تنها جهت دریافت راهنمایی و مشاوره باشد، تا موجب سلب توفیق نگردد.
هر که را اسرار حق آموختند
مهر کردند و دهانش دوختند
⁉️نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که باید نهایت دقت صورت گیرد تا انسان در دام شیادانی که از غیر مسیر الهی، مانند: ارتباط با شیاطین و اجنه، ریاضتهای نادرست، سحر و جادو و... به قدرت و تواناییهایی غیر الهی رسیدهاند، گرفتار نشد. لذا باید دانست که طی طریق الهی سالک تنها در مسیر شریعت اسلام ممکن خواهد بود و دستورات استاد نباید با دستورات اسلام در تضاد باشد.
باید دانست که اساتید بزرگ عرفان و اخلاق یا خود از علمای بزرگ دین بودهاند و یا شاگرد بی واسطه و یا با واسطه آنها بودهاند. مثلاً کسانی مانند: شیخ رجبعلی خیاط (ره) که شاگرد مرحوم آیت الله شاه آبادی (ره) بوده و یا مرحوم دولابی (ره) که از شاگردان آیت الله انصاری همدانی (ره) بودهاند.
یکی از کلمات دلنشین مرحوم حاج سید علی قاضی(ره) این است که : اگر انسان نصف عمر خود را در پیدا کردن (استاد)کامل صرف کند جا دارد.(پندهای حکیمانه،ص84)
🔸آیت الله حق شناس (ره) میفرمایند: «لا نجاة الا بالطاعة و الطاعة بالعلم». (الکافی ج 1، ص 13، ح 12) طاعت علم میخواهد. قسم به امامزمان (ع) اگر استاد اخلاق نداشته باشی؛ به جایی نخواهی رسید. همینکه حرف بزنی؛ اهانت میکنی، غیبت میکنی. «لانجاة الا بالطاعة». «لا» برای نفی جنس است، یعنی از نجات خبری نیست؛ مگر اینکه طاعت و بندگی کنی. بندگی هم راه دارد. طاعت و بندگی با علم است. باید بروی و یاد بگیری. (از ملک تا ملکوت، ص 244)
🔹مرحوم نخودکی اصفهانی (ره) در این خصوص میفرمایند: اول آنکه انسان باید خود جد و جهد کند تا اطمینان نماید که طریقی را که میخواهد سلوک کند، طریق حق است. آنگاه که حقیقت طریق معلوم شد، اگر چند روزی فتح باب نشد، سالک نباید دلتنگ شود. نه آنکه انسان از اول بدون آگاهی وارد طریق شود، و در آخر همچنان مشکوک باشد که آیا این طریق حق است؟ و یا این راهنما راستگوست یا دروغگو و به خود بسته است؟ دوم آنکه اگر انسان به وظایف خود عمل کند، خداوند مطالب را در هر وقت و هرجا که باشد، به او میرساند. (نشان از بی نشانها، ص 126)
#نقش_استاد_در_سیر_سلوک
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_پنجم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله🍃
اصل ششم:
"نماز اول وقت"
مقید بودن به خواندن نمازهای پنج گانه در اول وقت مخصوص خود، یکی از مواردی است که بسیار به آن سفارش شده است.
🔸سید علی آقای قاضی (ره): اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد، مرا لعن کند. (در محضر بزرگان، ص 99)
🔹مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: اگر کسی مقید باشد که نماز را اول وقت بخواند، به جایی که باید برسد، خواهد رسید. (صدای سخن عشق، ص 42)
🔸همچنین مرحوم آیت الله بهاء الدینی (ره) میفرمودند: اگر میخواهید برکاتی نصیبتان شود نماز اول وقت شما ترک نشود. (نماز در کلام اولیای ربانی، ص 78)
🔹مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرمایند: ترک معصیت در اعتقادات و عملیات و نماز اول وقت، کافی و وافی است برای وصول به مقامات عالیه؛ اگر چه – عمر – هزار سال باشد. (صدای سخن عشق، ص 108)
🔸مرحوم آیت الله بهاء الدینی (ره) میفرمایند: اگر این دو کار را انجام دهید، خیلی پیش روی کردهاید: یکی اینکه نماز اول وقت بخوانید، دیگر اینکه دروغ نگویید... اگر این کارها را کردید، فهم شما هم عوض میشود؛ یعنی درک دیگری پیدا میکنید. الان شما نمیتوانید این را از ما قبول کنید، ولی وقتی خودتان به آن رسیدید، قبول میکنید. (سلوک معنوی، ص 132)
🔹آیت الله حق شناس (ره) میفرمایند: شیطان دائماً مراقب شماست؛ ولی به کسانی که نمازشان را در اول وقت میخوانند، کمتر نزدیک میشود. شیطان میفهمد که چه کسی در مقام مراقبه است و همینکه ببیند از حالت مراقبه خارج شد؛ به او نزدیک میشود. شیطان میفهمد که چه کسانی در مقام مراقبه هستند و چه کسانی از یاد خدا روی برگردانند. (زملک تا ملکوت، ص ۲۵۳)
#نماز
#اصول_مهم_در_تزکیه_نفس_وسلوک_ششم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل هفتم:
"نماز شب"
بسیاری که روزشان تاریک است به خاطر این است که شبشان را با نماز روشن نکردهاند و به قول عرفا امکان ندارد کسی بدون تهجد در سحرگاه و اقامه نماز شب بتواند راه را طی کرده و به مقامات برسد. خداوند متعال میفرماید دروغ میگوید کسی که میگوید مرا دوست دارد ولی تا به صبح همچون مرداری در رختخواب میخوابد.
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یمن دعای شب و ورد سحری بود
🔸مرحوم سید علی آقای قاضی (ره) میفرمایند: اما نماز شب؛ پس هیچ چاره و گریزی برای مؤمنین از آن نیست و تعجب از کسی است که میخواهد به کمال دست یابد، در حالی که برای نماز شب قیام نمیکند؛ و ما نشنیدیم که احدی بتواند به آن مقامات دست یابد، مگر به وسیله نماز شب. (اسوه عارفان،ص137و138)
🔹مرحوم آیت الله بهجت(ره) میفرمایند: گوی سبقت را نماز شب خوانها ربودند مخفیانه... نماز شب مفتاح توفیقات است. (به سوی محبوب، ص79)
🔸علامه طباطبایی (ره) میفرماید: چون به نجف اشرف برای تحصیل مشرف شدم گاهی به محضر مرحوم قاضی(ره) شرفیاب میشدم تا اینکه یک روز در مدرسه ای ایستاده بودم که مرحوم قاضی(ره) از آنجا عبور میکردند چون به من رسیدند دست خود را روی شانهی من گذاردند و گفتند: ای فرزند!دنیا میخواهی نماز شب بخوان، آخرت میخواهی نماز شب بخوان.(نماز در کلام اولیای ربانی، ص 79)
🔹باید به این نکته توجه داشت علت عدم توفیق برای نماز شب تنها گناهان روز نیست بلکه دیر خوابیدن فرد در شب یکی از علل بیدار نشدن در سحرگاه می باشد. به همین دلیل علما به زود خوابیدن در شب بسیار اهمیت می دادند. در اوایل این کار لازم نیست که انسان هر یازده رکعت نماز شب را کامل بخواند بلکه می تواند با مقداری که تمایل و کشش دارد، شروع نماید. مثلا در شب های اول، تنها دو رکعت بخواند تا کم کم برایش ملکه شود و با آن انس بگیرد. و کم کم بیشتر نماید. و در مواقعی که در سحرگاه بیدار نشد، نماز شب را بعد از نماز صبح بخواند تا از توفیقات آن محروم نگردد.
#نماز_شب
#اصول_مهم_در_تزکیه_وسلوک_هفتم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
💠 امام صادق علیه السلام
🔹عن عبد اللّه بن سنان قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: سَتُصِيبُكُمْ شُبْهَةٌ فَتَبْقَوْنَ بِلاَ عَلَمٍ يُرَى وَ لاَ إِمَامٍ هُدًى وَ لاَ يَنْجُو مِنْهَا إِلاَّ مَنْ دَعَا بِدُعَاءِ اَلْغَرِيقِ. قُلْتُ: كَيْفَ دُعَاءُ اَلْغَرِيقِ؟ قَالَ: يَقُولُ: يَا اَللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ
🔸به نقل از عبد اللّه بن سنان ـ : امام صادق عليه السلام فرمود: بزودى در شبهه اى خواهيد افتاد و بدون نشانه اى نمايان و امامى رهنما خواهيد ماند. از اين شبهه رهايى نمى يابد مگر آن كس كه دعاى غريق را بخواند. عرض كردم: دعاى غريق چگونه است؟ فرمود: مى گويى: «يا اللّه ، يا رحمن، يا رحيم، يا مقلّب القلوب ثبّت قلبى على دينك؛ » «ای خدا! ای بخشنده! ای مهربان! ای که دگرگونی دل ها به دست توست! قلب مرا بر آیین خویش استوار فرما!»
📗 كمال الدين ج2 ص351
#عکس_نوشته_سه_زبانه
#حدیث
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🟢 گاهی انسان ترسوست و خود خبر ندارد؛ فرازی از جلد اول کتاب «خطابههای اخلاقی» اثری تازه منتشر شده از استاد مطهری
🔹 باید به این نکته توجه داشت که جبن و ترس تنها در برابر خوف جان و در میدان جنگ نیست، در امور مربوط به وجود انسان ممکن است رخنه پیدا کند: جبن در حراست مال، جبن در حراست شخصیت...
🔸 بسیاری از افراد پیدا میشوند که واقعاً به امور دینی عقیده و ایمان دارند و اگر خودشان تنها باشند یا در یک محیط مذهبی باشند اعمال و فرائض مذهبی را انجام میدهند ولی اگر با اشخاص لامذهب روبرو شدند جرأت اظهار عقیده ندارند....
🔹 یکی از مظاهر ایمان، شجاعت در اظهار عقیده و شجاعت در عمل طبق عقیده و ایمان است. آن کس که چنین شهامتی ندارد شایسته نام مقدس ایمان نیست. آری گاهی واقعاً خطرهای بزرگی مانند کشته شدن در میان است. در اینجا البته خود دین هم اجازه نمیدهد که انسان لجاجت و سرسختی نشان دهد و بی جهت ضرری به خود بزند.
🔸 انسان گاهی با یک آدم پر رو روبرو میشود که به زور و اصرار انجام کاری را از او میخواهد در صورتی که انجام آن کار مطابق مصلحت و تصویب عقل و دین نیست. اینجاست که فرق آدم شجاع و جبان ظاهر میشود. «لاینبغی للمومن أن یکون جباناً» [ترس زیبنده انسان مومن نیست].
🔹 دیگری در موضوعی که در صلاحیت او نیست اظهار عقیده میکند و پشت سر هم تصدیق میخواهد. اگر طرف ضعیف باشد سر را به علامت تصدیق تکان میدهد ولی اگر قوی باشد صریحاً میگوید که عقیده تو باطل است و لااقل سکوت میکند و او را «اغراء به جهل» خودش نمیکند. فرق آدم شجاع و جبان در این گونه موارد ظاهر میشود.
📝 استاد مطهری، خطابههای اخلاقی، ص۸۸-۸۷
⭕️ از پیشگفتار کتاب:
این کتاب مشتمل بر متونی است به قلم استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری که به درخواست مرحوم آیت الله حسینعلی راشد برای اجرا و قرائت گویندگان رادیو در برنامه مذهبی هفتگی رادیو ایران به نگارش درآمده و تاریخ اکثر قریب به اتفاق آنها سالهای ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۰ شمسی است.
علت تأخیر در انتشار این مجموعه، دیر واصل شدن این متون از آرشیو رادیو ایران بوده است.
#استادمطهری
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 در جنب خدا بودیم!
🏷 گوشهای از درس سلوک اجتماعی - جلسه اول: چهارشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲.
#جلسه_اخلاق
#سلوک_اجتماعی
#استاد_یزدان_پناه
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🇵🇸 فلسطین مسئولیت ماست
ای مسلمانان!
ما بیش از همیشه و بهخصوص در این شرایط سخت_که با بزرگترین خطری که اسلام را تهدید میکند؛ یعنی تهاجم صهیونیستهای غدار مواجه هستیم نیاز داریم که در برابر خداوند متعال
برای نجات سرزمین مغصوبمان
و بازگرداندن فلسطین به وطن اسلامی،
احساس مسئولیت کنیم
و در این راستا، عزم و اراده، اخلاص و تصمیم برای یک تلاش مجدّانه، دوری از مظاهر پراکندگی و تفرقه و سخنان غیر مسئولانه و سپس توکل به خدا و یاری طلبیدن از او، از مهمترین عوامل پیروزی است.
📚 کتاب بارقهها، صفحه ٣۴٩.
🏷 #طوفان_الاقصی #فلسطین #حماس #غزه
#اسرائیل #رژیم_صهیونیستی
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🚨 از ما دعوت شده...
اسلام امروز از تو اندازهای ناچیز از خودگذشتگی میخواهد...
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
⭕️ حلقومها را میتوان برید
اما فریادها را هرگز...
فریادی که از حلقومهای بریده برمیآید،
جاوادنه میماند.
🖤 ندای مرگ بر اسرائیل را امروز بلندتر از گذشته و به نیابت از شهدای بیمارستان #المعمدانی سر خواهم داد.
#مرگ_بر_اسرائیل
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
غزه در خون خویش غلتان است
دادگاه بزرگ وجدان است
دل من بود زیر بمباران...
سوخت جانم، چه جای کتمان است؟
هرطرف نعش طفلی افتاده
دل من مثل کودکستان است
آی دنیا نگاه کن! دل من
مثل این خانههاست ویران است
مثل آن مادرِ پسرمرده
زلف لالایی اش پریشان است
دل من بسکه خون از او رفته ست
زرد مانند برگریزان است
نیست باریکه ای غریب...ببین
غزه دیگر برای من جان است
پرچمی زنده، باد را لرزاند
شک ندارم زمان طوفان است
دل من، رنگ انتقام بزرگ
رنگ خونخواهی شهیدان است
دست و پا می زنند حرملهها
عمر این ظلم رو به پایان است
هان! حقوق بشر چه شد؟! غزه
دادگاه بزرگ وجدان است
#میلاد_عرفان پور
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
31.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا صاحب الزمان آجرک الله 😭
#غزه
#الله_اکبر
اَلْلَّٰھُمـَّـ ؏َـجِّڸْ لِوَلیِّٖــღــڪَ اَلْفَــــࢪَجْ
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید
👇
☫ @ziaossalehin ☫
هدایت شده از سردبیر سایت ضیاءالصالحین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۱۸
↩️ شامل آیات ۱۱۳ تا ۱۱۹ سوره مبارکه بقره
🔻 پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلّم) میفرمایند:
«فَضلُ القُرآنِ عَلی سائِرِالکَلامِ کَفَضلِ اللهِ عَلی خَلقِهِ»؛
برتری قرآن بر سایر سخنان، همانند برتری خداوند است بر بندگانش.
📚 (جامع الاخبار/ ۴۷)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار
👇
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
💠#تلنگر_قرآنی: مواظب باش!
🔰يَا بَنِيَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَأَخِيهِ وَلَا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ (یوسف/87)
🔹روز آرام آرام شب می شود، شب، به آرامی روز می شود. بعضی ها مثل روزاند و مثل روز، روشنی و صفا دارند ولی نباید مغرور باشند چون ممکن است آرام آرام دچار تاریکی و گناه شوند. و بعضی مثل شب، تاریک و ظلمانیاند ولی نباید مأیوس باشند چون ممکن است به نور و نورانیت راه پیدا کنند و سرانجام همان شوند که خدا می گوید و خدا می خواهد:
🔸 پس نباید ناامید شد؛ لا تَیاَسُوا مِن رَّوح الله
#قرآن_حدیث
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
▪️حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
برای نجات مردم فلسطین قرائت ختم "اَمَّن یُجیب" موثر است چون اینها خیلی مضطر هستند...
#غزه #فلسطین #طوفان_الاقصی
👈🏻 نشر حداکثری، به منظور کمک به مردم مظلوم فلسطین...
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🏞 وسعت روحِ او
📚 #روش_نقد جلد ۵ | ص ۱۲۹
#️⃣ #عکس_نوشته #دین_شناسی
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🍃اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله 🍃
اصل هشتم:
"استغفار"
کثرت استغفار برای دور شدن از گناهان و از بین رفتن آثار گناه در وجود انسان مانند: قساوت قلب، کم توفیقی، بی حالی و... مؤثر است. بطوری که بعضی از بزرگان روزی هزار مرتبه "استغفر الله" را برای شروع مناسب میدانستند و همچنین در برخی روایات به 70 بار استغفار بعد از نماز عصر سفارش شده است. و در اواسط راه نیز به ذکر یونسیه (لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین) که نوعی استغفار محسوب میشود در سجده سفارش مینمودند. و بیشتر به انجام آن در سحرگاه (یعنی از نیمه شب تا اذان صبح) و در حالت سجده به تعداد 400 مرتبه یا بیشتر و یا به هر مقداری که میسر است؛ به مدت یک سال تاکید داشتند.
🔹شیخ محمد بهاری همدانی(ره): پوینده راه تقوا... اگر از اهل ذکر باشد خوب است اوایل امر، ذکرش استغفار باشد و در اواسط، ذکر یونسیه و در آخر کلمه طیبه "لا اله الا الله" به شرط الاستمرار مضافاً علی الحضور. (تذکره المتقین، ص 53-56)
🔸آیت الله بهجت (ره) در جواب سؤال ذیل میفرمایند:
سؤال: لطفاً دستورات عملی بدهید تا عمل نمایم و به لطف الهی به درجات عالیه نائل شوم؟
پاسخ آیت الله بهجت (ره): بسمه تعالی- عنه (ص) ((الا اخبرکم بدائکم و دوائکم، داءوکم الذنوب و دواءوکم الاستغفار))، کلمه ((استغفر الله)) را تا میتوانید از روی اعتقاد کامل، صمیمانه، با التزام به لوازم حقیقیه معلومه اش، تکرار نمایید. (به سوی محبوب، ص 66)
همچنین آیت الله بهجت (ره) در جواب سؤال ذیل میفرمایند:
سؤال: ما آلوده به پستیهای درونی و بیرونی هستیم، ما را طبابت کنید و در پیمودن این طریق ما را راهنمایی بفرمایید.
پاسخ آیت الله بهجت (ره): بسمه تعالی- زیاد بگویید ((استغفرالله)) و خسته نشوید، و خاطر جمع باشید این علاج است. ((داءوکم الذنوب و دواءوکم الاستغفار)). (به سوی محبوب، ص 68)
🔹میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره) میفرمایند: من از یکی از اساتید بزرگوار خود که حکیمی عارف و معلمی حاذق و طبیبی کامل مانند او ندیدهام، پرسیدم: بهترین عملی که تجربه کردهاید در تأثر قلب کدام است؟ فرمودند: سجده طولانی در هر روز که بر آن مداومت کند و یک ساعت یا سه ربع آن را طول دهد و در آن بگوید: "لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین" در حالی که خود را گرفتار غل و زنجیرهای اخلاق رذیله و در زندان طبیعت زندانی ببیند و خداوند را پاک و منزه بداند از اینکه در حق او ظلمی روا داشته؛ صد مرتبه سوره قدر در شب جمعه و عصر آن را ترک نکند. و ایشان فرمودند: چیزی از اعمال مستحبه را ندیدم که مانند این سه عمل مؤثر باشد. (اسرار الصلوه، ص 183)
🔸از مرحوم استاد علامه طباطبایی(ره) نقل کردهاند که مرحوم قاضی اول دستوری که میدادند ذکر یونسیه بود: «لا اِلهَ اِلّا اَنتَ سُبحانَکَ اِنِّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین» که در مدت یک سال در وقت خاص به حالت سجده خوانده شود.
#استغفار
#اصول_مهم_در_تزکیه_وسلوک_هشتم
#سیروسلوکوعرفان
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫
🟢 چرا دستور حجاب مخصوص بانوان است؟
🔸علت اینکه در اسلام دستور پوشش اختصاص به زنان یافته است این است که میل به خودنمایی و خودآرایی مخصوص زنان است.
🔹از نظر تصاحب قلبها و دلها مرد شکار است و زن شکارچی، همچنانکه از نظر تصاحب جسم و تن، زن شکار است و مرد شکارچی. میل زن به خودآرایی از این نوع حس شکارچیگری او ناشی میشود. در هیچ جای دنیا سابقه ندارد که مردان لباسهای بدن نما و آرایشهای تحریک کننده به کار برند.
🔸این زن است که به حکم طبیعت خاص خود میخواهد دلبری کند و مرد را دلباخته و در دام علاقه به خود اسیر سازد. لهذا انحراف تبرّج و برهنگی از انحرافهای مخصوص زنان است و دستور پوشش هم برای آنان مقرر گردیده است.
📗استاد مطهری، مسئله حجاب، ص۸۰
#حجاب
#اخلاق_شناسی
🌐 به #ضیاءالصالحین بپیوندید...
👇
☫ @ziaossalehin ☫