🕌امامزاده مرتضی علیه السلام
در گوشه جنوب غربی حیاط ( روبروی برج آرامگاه ) امامزاده جعفر علیه السلام در اصفهان بقعه دیگری قرار دارد که پلان چلیپایی دارد. در چشمه جنوبی این بقعه قبری است به نام امامزاده مرتضی علیه السلام که برخی او را برادر امامزاده جعفر علیه السلام و برخی پدر وی میگویند. در چشمه غربی هم سنگ قبری ناشناس از دوره صفوی است
#امامزاده_مرتضی علیه السلام
#اصفهان
#زیارت
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
زیارت
📖شرح دعای ندبه - فراز اول الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لا إِلهَ إِلَّا هُوَ، وَ لَهُ الْحَمْدُ رَبِّ ا
📖شرح دعای ندبه - فراز دهم
إِقامَهً لِدِینِكَ، وَ حُجَّهً عَلی عِبادِكَ، وَ لِئَلّا یَزُولَ الْحَقُّ عَنْ مَقَرِّهِ، وَ یَغْلِبَ الْباطِلُ عَلی أَهْلِهِ، وَ لا یَقُولَ أَحَدٌ لَوْ لا أَرْسَلْتَ إِلَیْنا رَسُولًا مُنْذِراً، وَ أَقَمْتَ لَنا عَلَماً هادِیاً، فَنَتَّبِعَ آیاتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَ نَخْزی؛
وجود انبیا و اوصیا برای آن بود که دینت بر پا باشد و حجت بر بندگانت تمام شود و برای اینکه حق از جایگاهش منحرف نشود و باطل بر اهل حق پیروز نگردد و احدی نگوید چه می شد اگر برای ما پیامبری بیم دهنده می فرستادی و پرچم هدایت برای ما برپا می نمودی تا بر این اساس از آیاتت پیروی می کردیم، پیش از آنکه خوار و رسوا شویم.
این فراز از دعای ندبه به برخی از مهمترین فلسفه بعثت انبیا اشاره دارد و نکاتی را این دعا گوشزد می کند که عبارتند از:
۱. اقامه دین خدا: «إِقَامَهً لِدِینِكَ» وجود انبیا و حفاظت اوصیا برای بر پایی دین توست؛
۲. حجت بر بندگان خدا: «وَ حُجَّهً عَلَی عِبَادِكَ»؛
۳. منحرف نشدن دین از جایگاهش: «وَ لِئَلَّا یَزُولَ الْحَقُّ عَنْ مَقَرِّهِ»؛
۴. عدم غلبه باطل بر حق پرستان: «وَ یَغْلِبَ الْبَاطِلُ عَلَی أَهْلِهِ»؛
۵. عدم بهانه جویی: «وَ لَا یَقُولَ أَحَدٌ لَوْ لَا أَرْسَلْتَ إِلَیْنَا رَسُولًا مُنْذِراً، فَنَتَّبِعَ آیاتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَ نَخْزی».
نکته ها
آیه «رُسُلًا مُبَشِّرِینَ وَ مُنْذِرِینَ لِئَلَّا یَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَی اللَّهِ حُجَّهٌ بَعْدَ الرُّسُلِ وَ کانَ اللَّهُ عَزِیزاً حَكِیماً؛پیامبرانی (را فرستادیم) که بشارت دهنده و بیم دهنده بودند، تا پس از پیامبران، برای مردم بر خدا حجّتی نباشد و خداوند همواره شکست ناپذیر و حکیم است».
از آیات متناسب با این فراز است و دارای نکاتی است:
الف) این آیه از کلّیات دعوت انبیا، شیوه ی کار و هدف بعثت آنان سخن می گوید.
ب) عقل همچون وحی، حجّت الهی است؛ ولی از آنجاکه مدار ادراکاتش محدود است، به تنهایی کافی نیست و حجّت تمام نمی باشد. بنابراین، انبیا از دانستنی های غیبی، ملکوتی و اخروی که دست عقل از آن کوتاه است، خبر می دهند.
سؤال: آیا عقل، علم، مشورت و تربیت خانوادگی کافی نیست؟
اسلام و قرآن برای عقل مقام بالایی را در نظر می گیرد؛ عقل را یک حجت درونی و وحی را یک حجت بیرونی می داند: « إِنَّ لِلَّهِ عَلَی النَّاسِ حُجَّتَیْنِ حُجَّهً ظَاهِرَهً وَ حُجَّهً بَاطِنَهً فَأَمَّا الظَّاهِرَهُ فَالرُّسُلُ وَ الْأَنْبِیَاءُ وَ الْأَئِمَّهُ عليهالسلام وَ أَمَّا الْبَاطِنَهُ فَالْعُقُول»؛ ولی همان طور که ترازوی طلا فروش با تمام دقتی که دارد، توانایی وزن کردن هرچیزی را ندارد، عقل و علم و تجربه نیز به دلیل محدودیت های خود همیشه کارآیی ندارند.
برای مثال با عقل و تجربه و علم نه از گذشته بسیار دور و نه از آینده بسیار دور باخبریم و نه راهی برای فهم آنان داریم.
قرآن کریم می فرماید: «و یعلمکم ما لم تکونوا تعلمون» و نمی فرماید: «و یعلمکم ما لا تعلمون». جمله «مالم تکونوا تعلمون» یعنی انبیا به شما چیزهایی می آموزند که امکان ندارد شما بدانید و از دنیای غیب خبر ندارید.
همچنین انسان از تمام آثار مثبت و منفی رفتار و کردار خود آگاه نیست و گاهی سال ها و قرن ها باید بگذرد تا حقیقتی کشف شود.
در قرآن آیات بسیاری وجود دارد که با گذشت زمان معنای آن کشف می شود؛ آن زمانی که قرآن کلمه «مشارق» و «مغارب» را به کار برد، هیچ کس از کروی بودن زمین و اینکه هر لحظه برای منطقه ای مشرق و برای منطقه ای مغرب است، خبر نداشت.
تمام خطاهایی که از بشر سر می زند، از افراد عاقل نیز سر زده و این نشان دهنده آن است که عقل به تنهایی کافی نیست.
هر کشوری دانشگاه، امکانات و تجربه ی بیشتری دارد، ظالم تر است و این نیز دلیل آن است که علم و تکنولوژی نیز به تنهایی کافی نیست. علم برای بشر رفاه و ایمان برای انسان صلاح می آورد. علم برای بشر ابزار می سازد و ایمان برای ما استفاده از ابزار را بیان می کند. علم به ما می گوید چه هستی و ایمان می گوید چه باید باشی. علم به ما سرعت می دهد، ایمان به ما هدف می دهد. خلاصه آنکه فلسفه بعثت پیامبران، اتمام حجّت خدا بر مردم است تا نگویند: رهبر و راهنما نداشتیم و نمی دانستیم: «لِئَلَّا یَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَی اللَّهِ حُجَّهٌ».
بگذریم که انبیا از نظر صفات شخصی و جسمی، سوابق زندگی و موقعیّت اجتماعی، سیاسی و خانوادگی، و نیز از جهت داشتن معجزه، بیان صریح و برخورداری از امدادهای غیبی باید در مرحله ای باشند که کسی نتواند در هیچ زمینه بهانه ای بر آنان بگیرد: «لِئَلَّا یَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَی اللَّهِ حُجَّهٌ بَعْدَ الرُّسُلِ»
افزون بر این، لازمه زندگی اجتماعی و سلیقه های گوناگون و غرایز مختلف ایجاد اختلاف است و کسی می تواند این اختلاف را حل کند که خودش اسیر آن غرایز و سلیقه ها نباشد؛ به همین دلیل انسان به رهبر آسمانی نیاز دارد:
«لِیَحْكُمَ بَیْنَ النَّاسِ فیمَا اخْتَلَفُوا فیهِ؛ تا یک حکومت عدل برقرار کنند تا بین مردم در چیزهایی که اختلاف دارند، حکم کنند».
و در نزاع ها و کشمکش ها، به طاغوت و قدرت های غیر آسمانی مراجعه نکنند.
یکی دیگر از آیات مرتبط با این فراز آیه ۱۳۴ سوره طه است:
«وَ لَوْ أَنَّا أَهْلَکْناهُمْ بِعَذابٍ مِنْ قَبْلِهِ لَقالُوا رَبَّنا لَوْ لا أَرْسَلْتَ إِلَیْنا رَسُولًا فَنَتَّبِعَ آیاتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَ نَخْزی؛ و اگر ما آنان را قبل از (آمدن پیامبر و نزول قرآن) با عذابی هلاک می کردیم، می گفتند: پروردگارا! چرا پیامبری برای ما نفرستادی تا ما از آیات تو پیروی کنیم، پیش از آنکه ذلیل و خوار شویم».
📗شرح قرآنی دعای ندبه - محسن قرائتی
#شرح_دعای_ندبه
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
🔹رجعت (۵)
💠مُبلّغ رجعت باش!
💢همانند قرآن و روايات، در ادعيه و زياراتِ ما نيز به موضوع رجعت اشاره شده است.
در زيارت جامعه کبيره که امام هادی (علیه السلام) آن را به ما آموخته اند، اينگونه آمده است:
🔅...مُؤْمِنٌ بِإِيَابِكُمْ مُصَدِّقٌ بِرَجْعَتِكُمْ مُنْتَظِرٌ لِأَمْرِكُمْ مُرْتَقِبٌ لِدَوْلَتِكُمْ.
«... من به بازگشت شما ايمان دارم، رجعتتان را تصديق ميکنم ،منتظر امر و فرمان شما هستم و برای ياری شما آماده ام...»
💢 طبق اين زيارت، شيعيان علاوه بر ايمان به بازگشتِ ائمه، بايد تصديق کنندهی رجعت بين مردم باشند. در اين صورت خودشان نيز جزء رجعت کنندگان خواهند بود و ميتوانند ائمه را در آن دوران ياری کنند.
#رجعت
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
🔵آخرالزمان(۱)
💠آخرالزمان؛واپسین دورانِ جهان!
🔹آخرالزمان کلمه ای عربی، به معنای دوره پايانی جهان است که در همه اديان الهی به آن اشاره شده است.
جريان مهدويت و آخرالزمان، دو موضوع به هم وابسته هستند. بنابراين در ابتدا بايد معانیِ آخرالزمان در روايات را بررسی کنيم:
🔻معنای عام:
در اين معنا، آخرالزمان از بعثت پيامبر خاتم و پا به عرصهی وجود گذاشتنِ کامل ترين دين آغاز می شود و ما امّت آخرالزمان به معنای عام هستيم.
🔻معنای خاص:
در اين معنا، آخرالزمان از شهادت امام حسن عسکرى علیه السلام همراه با آغاز امامت امام زمان آغاز مى شود.
تمام کسانی که بعد از شهادت امام يازدهم به دنيا آمده اند، مردم آخرالزمان به معناى خاص هستند. بر اساس روايات، به تمام مردم آخرالزمان به معناى خاص، اجازه داده شده است که با کسب آمادگى، ظهور را رقم بزنند.
🔻معناى خاص الخاص:
در اين معنا، آخرالزمان دوره ايست که شرايط و علائم ظهور بسيار پررنگ مى شود و مردم مى توانند با زمينه سازی براى ظهور، اين امر را رقم بزنند.
#آخرالزمان
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
43.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥آیا در مرحله های پایانی ظهور امام زمان علیه السلام قرار داریم؟
💥آیا انقلاب امام خمینی رحمت الله علیه همان انقلابی است که پیش از ظهور پیش بینی شده است؟
🎤استاد محمد #شجاعی استاد عرصه مهدویت پاسخ میدهد
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
شرایط_ظهور_از_دیدگاه_قرآن_کریم_تالیف_محسن_قرائتی.pdf
8.26M
📗 معرفی کتاب
📚 شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم
✏️نویسنده: محسن قرائتی
📖 به کوشش: حسن ملایی
🇮🇷 ناشر: بنیاد فرهنگی مهدی موعود/ قم
⏳تاریخ نشر: ۱۳۹۳ ه.ش / چاپ اول
🔰 حجم: ۷.۹ مگابایت
📄 تعداد صفحه: ۱۲۳
🔆 توضیح: در این کتاب شرایط و مسائل اثرگذار در ظهور حضرت حجت از دیدگاه قرآن بررسی شده و در انتها به پرسش های اساسی در این زمینه پاسخ داده شده است
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
✅ اعمال شب اول ماه رجب:
(امشب)
- ده تا دو رکعتی بعد از نماز مغرب
(مثل نماز صبح ، بعد از حمد یک مرتبه سوره توحید)
آقا رسول ا... (صلوات الله علیه وآله) فرمودند:
این نماز را جبرئیل به من آموخت ، هر کس این نماز را بجا آورد خداوند ، خودش ، خانواده اش ، فرزندانش و مال و دارایی اش را تا سال آینده در امان خواهد داشت و عذاب قبر از او برداشته میشود و مانند برق از پل صراط عبور خواهد کرد.
- بعد از نماز عشاء دو رکعت نماز بجا آورد:
رکعت اول بعد از حمد ، سوره انشراح و سه مرتبه سوره توحید
رکعت دوم بعد از حمد سوره انشراح ، یک مرتبه سوره توحید و یک مرتبه سوره فلق و یک مرتبه سوره ناس
پس از نماز سی مرتبه ذکر لااله الا ا... و سی مرتبه صلوات بفرستد.
خداوند به برکت این نماز تمامی گناهانش را می آمرزد.
#ماه_رجب
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 | نمازی وارد شده در شب اول ماه رجب که خواندنش موجب حفظ خود و مال و فرزندان از حوادث و باعث نجات از عذاب قبر می شود...
👤 حجت الاسلام والمسلمین #رفیعی
#نماز_شب_اول_ماه_رجب
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
💠أَبِي ره قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي نَصْرٍ اَلْبَزَنْطِيِّ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ كَثِيرٍ اَلنَّوَّاءِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ نُوحاً رَكِبَ اَلسَّفِينَةَ أَوَّلَ يَوْمٍ مِنْ رَجَبٍ فَأَمَرَ مَنْ مَعَهُ أَنْ يَصُومُوا ذَلِكَ اَلْيَوْمَ وَ قَالَ مَنْ صَامَ ذَلِكَ اَلْيَوْمَ تَبَاعَدَتْ عَنْهُ اَلنَّارُ مَسِيرَةَ سَنَةٍ وَ مَنْ صَامَ سَبْعَةَ أَيَّامٍ أُغْلِقَتْ عَنْهُ أَبْوَابُ اَلنِّيرَانِ اَلسَّبْعَةُ وَ مَنْ صَامَ ثَمَانِيَةَ أَيَّامٍ فُتِّحَتْ لَهُ أَبْوَابُ اَلْجَنَّةِ اَلثَّمَانِيَةُ وَ مَنْ صَامَ خَمْسَةَ عَشَرَ يَوْماً أُعْطِيَ مَسْأَلَتَهُ وَ مَنْ زَادَ زَادَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ.
🔹 كثير نوّاء از امام صادق (عليه السّلام) نقل كرده است كه فرمود: حضرت نوح (عليه السّلام) روز اوّل ماه رجب سوار كشتى شد، و به همراهان خود فرمان داد آن روز را روزه بگيرند، و فرمود هر كس اين روز را روزه بگيرد، آتش دوزخ به فاصلۀ يك سال راه از او دور مى شود، و هر كس هفت روز روزه بگيرد هفت در دوزخ به روى او بسته مى گردد، و هر كس هشت روز روزه بگيرد درهاى هشتگانۀ بهشت به روى او گشوده مى شود، و هر كس پانزده روز روزه بگيرد حاجتش روا مى گردد، و هر كس بر اين بيفزايد خداوند بر پاداش او خواهد افزود.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال / ترجمه انصاری ؛ ج ۱ , ص ۱۰۷
#امام_صادق علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📨 ماه رجب از اوقات دعا (دعا نمودن و خواندن ادعیه) مى باشد و حتى در زمان جاهليت (قبل از اسلام) به اين مطلب مشهور بوده و مردم آن زمان منتظر اين ماه بوده تا در آن دعا كنند.
✍️ میرزا جواد #ملکی_تبریزی
🌙حلول ماه پربرکت رجب گرامی باد
#ماه_رجب
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
برای حل مشکلات ، بهترین آنها که خود ما حس کرده ایم و به حاجت های خود رسیده ایم چهار چیز است:
نذر گوسفند برای فقراء ، مداومت بر قرائت حدیث کساء ، صدقه و ختم صلوات
🕍 طرح مزار آیت الله بهاءالدینی ، قم ، حرم مطهر ، مسجد اعظم
#ماه_رجب
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
@BayaneNab-برگی از فضائل شكافنده علوم امام باقر علیه السلام.pdf
322.9K
📌برگی از فضائل شكافنده علوم امام باقر علیه السلام
🔰 در سال ۵۷هجری در شهر مدینه ستارهای دیگر از ستارگان آسمان امامت و ولایت بدرخشید و با نور خود، عالم را منور نمود.
#امام_باقر علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠امام بزرگواری که از طرف پدر، حسینی و از طرف مادر، حسنی بودند.
🎤 حجتالاسلام والمسلمین #عالی
‼️ تاثیر یک معلم شیعه بر خلیفه آن زمان و زندگی راحت تر شیعیان برای سه سال
#میلاد_امام_محمد_باقر مبارک باد
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et