🔸فضایل حضرت خدیجه(سلام الله علیها) از نگاه مرحوم آیةاللهالعظمی صافی (ره)
🔻حضرت آیةالله صافی گلپایگانی(ره)
🔹حضرت خدیجه علیهاالسلام، نمونه برجسته کمال، نبوغ، فهم و بینش بود که همانند آن را در میان مردان و زنان، کمتر میتوان یافت، و عفت، نجابت، طهارت، سخاوت، حسن معاشرت، صمیمیت، مهر و وفا از جمله صفات برجسته او بود.
🔹در جاهلیت، حضرت خدیجه را طاهره و سیده نساء قریش میخواندند و در اسلام، یکی از چهار بانویی که بر همه بانوان بهشت فضیلت و برتری دارند، شناخته شد و جز دختر ارجمند و عزیزش، هیچ بانویی این مقام و فضیلت را نیافت. او برای رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نعمتی بزرگ، و رحمتی از رحمات واسعه خداوند متعال بود.
#حضرت_خدیجه سلام الله علیها
✍حضرت آیةالله #صافی_گلپایگانی(ره)
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📒مقاله کلامی | حضرت خدیجه سلام الله علیها بانوی بینظیر حجاز در شیوه همسرداری خویش با پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در سه بعد فرهنگی، روان شناختی و رفتاری بسیار تحسین برانگیز عمل کرده که میتواند الگویی کامل برای همه زنان مؤمن بلکه مطلق زنان باشد.
آن حضرت که در زمان حیات و پس از آن مورد توجه دیگران بودند در حوزه فرهنگی تحولاتی در خصوص نگاه به شیوه همسرگزینی، تأثیر سن در ازدواج و عدم تأکید بر تجمل گرایی ایجاد نمودند.
🔸در حوزه روان شناختی دارای ویژگیهای عشق و معرفت، اعتماد قلبی به همسر و درک مشکلات زندگی بود.
🔹همچنین در حوزه رفتاری دارای ویژگیهایی مانند عفت، سخاوت، تکریم همسر، حمایت از همسر و موجد فضای ایمن و آرامش بخش در خانه بود.
📝بنابراین میتوان گزارش کرد که به کارگیری مجموع این مؤلفهها توسط زنان، موجب ارتقای جایگاه آنان نزد همسر و در نتیجه استحکام خانواده و نیل به اهداف مشترک میشود.
✂️برشی از چکیده مقاله «شیوه همسرداری حضرت خدیجه سلام الله علیها در سه حوزه فرهنگی، روان شناختی و رفتاری»
📥دریافت مقاله
#حضرت_خدیجه سلام الله علیها
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌 وفات حضرت عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله
🔸 حضرت عبدالمطّلب بن هاشم بن عبدمناف ، جد پدری حضرت محمد صلوات الله علیه وآله و امام علی علیه السلام است. او بزرگ قبیله قریش بود و ریاست او را همگی قبول داشتند. حضرت عبدالمطلب پیرو دین ابراهیم بود و هیچگاه بت نپرستید. ایشان موحد بود و خداوند یگانه را میپرستید.
🔹عبدالمطلب صاحب ده پسر و شش دختر بود. مطابق مشهور رسول خدا از 5 سالگی تحت سرپرستی عبدالمطلب قرار گرفت و 8 ساله بود که جد بزرگوارش از دنیا رفت. واقعه اصحاب فیل (حملۀ ابرهه) در دوره سیادت وی بر مکه روی داده است. از جمله آثار عبدالمطلب، حفرِ چاه زمزم است.
♦️بعضی از سنتهایی که او پایه گذاری کرد و بعدها رسول خدا آنها را اجرا میکرد و آیات الهی در مورد آنها نازل شدهاند: وفای به نذر، تعیین صد شتر برای دیه، حرمت ازدواج با محرم، قطع دست سارق، نهی از قتل دختران، مباهله، تحریم خمر، تحریم زنا ...
▫️ عبدالمطلب همواره، به محمد صلوات الله علیه وآله خیلی علاقه داشت و درباره او سفارش می نمود. وی اطلاعاتی از روی تواریخ گذشته و گفتار کاهنان و دانشمندان درباره آینده درخشان و پرشکوه این فرزند بهدست آورده بود که آینده او را در نظرش پرشکوه جلوه میداد.
#تقویم_تاریخ
#10ربیع_الاول
#وفات_عبدالمطلب
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
✅ ازدواج پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله با حضرت خديجه سلام الله علیها
🔹 پیامبر اکرم ص، در ۲۵ سالگی با مشورت و یاری عمویش ابوطالب ع، با خدیجه بنت خُویْلَد ازدواج نمود. خطبه این عقد را عموی پیامبر حضرت ابوطالب خواند. پیامبر ص حدود پانصد درهم مهر حضرت خدیجه کرده است.
🔸 خدیجه کبری س در تمام ۲۵ سال زندگی مشترک با پیامبر ص یار و غمخوار آن حضرت بود. او نخستین زنی بود که به اسلام ایمان آورد و با ایمان خویش مایه آرامش پیامبر اسلام شد. وی ثروت هنگفت خود را در راه تبلیغ اسلام به پیامبر واگذار کرد و نقش مهمی در پیشرفت اسلام داشت.
🔸 بر اساس نقل مشهور، ثمره ی شیرین ازدواج حضرت خدیجه س با پیامبر اسلام ص، دو پسر و چهار دختر به نام های قاسم، عبداللَّه، رقیه، زینب، ام کلثوم و حضرت فاطمه زهرا س بود.
#تقویم_تاریخ
#10ربیع_الاول
#ازدواج_پیامبر_خدیجه
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌 درگذشت "ابن قُولَوِيه" از بزرگان اماميه در حديث و فقه
🔹 تاریخ ولادت ابن قولویه به درستى روشن نیست. اما سال هجرت او به عتبات و سال رحلتش در تاریخ ۳۶۹ ق ثبت شده است. او از فقهای امامیه و بزرگان حدیث قرن چهارم هجری است که از او به عظمت یاد شده است.
🔹 تاریخُ الشهورِ و الحَوادِث، الشَّهادات، کامِلُ الزّیارات و … از کتب و تالیفات او هستند. وی در کاظمین وفات یافت و در پایین پای حضرت امام جواد و در کنار شیخ مفید، مدفون گردید.
🔸 عالمان فراوانى از محضر او به کسب علم و دانش پرداختند؛ زیرا حضور سى ساله وى در جوار امام موسى بن جعفر و امام جواد ع، منشأ بسیارى از برکات شد. ابن قولویه، استاد فقه شیخ مفید بوده است.
#تقویم_تاریخ
#10ربیع_الاول
#ابن_قولویه
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌 وفات عبدالحسین زرین کوب
🔹 عبدالحسین زرین کوب، در سال ۱۳۰۱ ش در بروجرد به دنیا آمد. پس از ابتدایی و دبیرستان، به خدمت معارف و فرهنگ درآمد. در سال ۱۳۲۷ ش، موفق به دریافت دکترا شد. وی از محضر محمد تقی بهار، عباس اقبال آشتیانی، احمد بهمنیار و آیت الله شعرانی استفاده برد.
🔻 او در سال ۱۳۳۰ ش، برای مشارکت در طرح ترجمه مقالات دایره المعارف بزرگ اسلامی دعوت شد و همکاری کرد. سالیانی نیز در دانشگاه تهران تدریس و فعالیت نمود. زمینه اصلی پژوهش های او، مطالعه در تاریخ و فرهنگ اسلامی و نقد ادبی است.
▫️ ایشان با تبحر در زبان فارسی و تسلط بر ادبیات عرب و آشنایی با چند زبان اروپایی، آثار پرارزشی از خود به یادگار گذاشت. تأليف فلسفه شعر، نقد ادبی در ۲ جلد، شعر بی دروغ از کوچه رندان و نیز ترجمه ادبیات فرانسه در قرون وسطی و ... از آن جمله اند.
🔸 پژوهشهای او نشان می دهد که زندگی علمی خود را در میان تاریخ و ادبیات و فلسفه تقسیم کرده بود. او ماههای آخر عمر را در تدوین آثار درباره اندیشه های عطار و سعدی سپری می کرد. سرانجام او در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ ش وفات یافت و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴شهریور
#عبدالحسین_زرینکوب
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌 وفات جهانگیرخان قشقایی
🔹 جهانگیر خان قشقایی، در سال ۱۲۰۸ ش در اطراف شهرضا به دنیا آمد. وی کمی درس خواند و علاوه بر شاهنامه خوانی، در نواختن تار استادی داشت. در ۴۰ سالگی برای تکمیل هنر نوازندگی، به اصفهان رفت که ناگهان علاقمند به فراگیری علوم دینی شد.
🔻 او در محضر علما و استادان بزرگی به شاگردی نشست. دیری نگذشت که در حکمت، فلسفه، فقه، طب، ریاضی و نجوم و ... به استادی رسید و در عرفان و اخلاق از سرآمدان روزگار خویش شد.
▫️ وی از آن پس به تدریس مشغول شد و در طول ۴۰ سال، شاگردان بسیاری از جمله آیت الله بروجردی، سید ابوالحسن اصفهانی، سید حسن مدرس، و ده ها حکیم و عالم فرزانه دیگر از محضرش کسب فیض کردند.
🔸 او دانشمندی بود که هم از علم و هم از اخلاق برخوردار بود. سراسر زندگی خود را با قناعت زیست. وی سرانجام در ۲۴ شهریور ۱۲۸۹ ش برابر با سیزدهم رمضان ۱۳۲۸ ق در ۸۳ سالگی از دنیا رفت و در تخت فولاد اصفهان مدفون شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴شهریور
#جهانگیرخان_قشقایی
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌 اعدام صادق قطب زاده
🔹 صادق قطب زاده سال ۱۳۱۴ در اصفهان به دنیا آمد. در جوانی به جمع پشتیبانان مصدق و مخالفان پهلوی پیوست. در سال ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. در بدو ورود امام به میهن همراه ایشان بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قطبزاده در دولت موقت سرپرست رادیو و تلویزیون شد و در ۸ آذر ۱۳۵۸ به پیشنهاد شورای انقلاب، وزیر امور خارجه شد.
🔻 با رئیسجمهورشدن بنیصدر، قطبزاده که در موضوع سیاست خارجی و حل مسئله گروگانها با وی هماهنگ بود، با انقلاب و رهبری نظام زاویه پیدا کرد. لذا در کابینه شهید رجایی از وزارت امور خارجه کنار گذاشته شد. او پس از این در صدد راهاندازی تظاهرات و اعتصاب و جبههگیری در برابر جمهوری اسلامی برآمد.
🔸بر اساس اسناد لانه جاسوسی، قطبزاده پیش از انقلاب با ریچارد کاتم مأمور سیا که در دوره شاه در ایران بود، ارتباط داشت و پس از انقلاب نیز به ارتباطش ادامه داد. قطبزاده در سال ۱۳۶۱ با همراهی حامیان خارجی و داخلی خود اقدام به توطئه برای براندازی نظام و از میانبردن سران حکومت ازجمله امامخمینی کرد.
▪️او سرانجام بازداشت شد و به جرم تلاش برای براندازی نظام، ارتباط با جریانهای کمونیستی، نیروهای ضدانقلاب، همکاری با چند گروه نظامی، فرستادن نماینده به عربستان و درخواست سلاح از خارج، برنامهریزی برای منهدمکردن بیت امامخمینی و ترور ایشان، تسخیر مرکز سپاه و کمیتهها و ... به اعدام محکوم شد و ۲۴ شهریور۱۳۶۱ اعدام شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴شهریور
#صادق_قطب_زاده
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
🌷پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
🔸 ما أبدلنی اللَّهِ خیرا مِنْهَا ، صدقتنی إِذْ کذبنی النَّاسِ و واستنی بِمَالِهَا اذ حرمنی النَّاسِ ، و رزقنی اللَّهُ الْوَلَدُ مِنْهَا و لمیرزقنی مِنْ غیرها
🔹خدا زنی بهتر از خدیجه به من نداد. هنگامی که مردم تکذیبم میکردند، او مرا تصدیق کرد و هنگامی که مردم مرا تحریم کردند، با ثروتش کمکم کرد. و خدا از او فرزندانی به من داد در حالی که از دیگر زنانم به من فرزندی نداد.
📗شیخ مفید، الافصاح، ص۲۱۷
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حضرت آیتالله خامنهای:
♦️دربارهى کسانى که قبل از فتح و بعد از فتح انفاق میکنند [میگوید] «لا یستَوى مِنکُم مَن اَنفَقَ مِن قَبلِ الفَتحِ وَ قاتَل»؛ این «قَبلِ الفَتح»، قبل از فتح مدینه است؛ یعنى قبل از آنکه مدینهاى در اختیارِ پیغمبر قرار بگیرد و زندگىاى، راحتى، حکومتى، تسلّطى، قدرتى در اختیار آن بزرگوار باشد؛
🔹در حال نهایت شدّت، ایشان انفاق کردند؛ هم مالشان را، هم جانشان را، هم راحتشان را. خب اینها واقعاً فضایل مهمّى است؛ اینها مغفولٌعنه مانده؛ حضرت، مظلومه است؛ این بزرگوار واقعاً مظلومه است... جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) غریب است.
۱۳۹۵/۰۲/۲۰
#مقام_معظم_رهبری
#آیه_۱۰_سوره_حدید
#ترنم۵
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا مردها یک رابطه رو تموم میکنند؟
یه پدیدهای توی آقایون وجود داره به اسم ''سیلاب''
در صورتی که دلخوری دُرست و به اندازه گفته نشه رخ میده.
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
مضجع مطهر حضرت امام رضا علیهالسلام با حضور رهبر انقلاب غبارروبی شد
🔹همزمان با روزهای آغازین ماه ربیعالاول، مراسم غبارروبی ضریح مطهر حرم ثامنالحجج حضرت علی بن موسی الرضا علیهآلافالتحیهوالثنا با حضور حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی، جمعی از علما، تولیت آستان قدس و خادمان آستان مقدس رضوی برگزار شد.
🔹در این مراسم سرشار از فضای معنویت و عطر ولایت و امامت، مداحان با زمزمهی زیارات جامعهی کبیره و امینالله به ذکر مناقب و مراثی اهلبیت سلاماللهعلیهم به مناسبت ایام شهادت امام حسن عسکری علیهالسلام پرداختند و با حضرت رضا علیهالسلام راز و نیاز کردند.
🔹 در حاشیه این مراسم، حضرت آیتالله خامنهای با حضور بر مزار شهید حجت الاسلام و المسلمین رئیسی فاتحه قرائت کردند.
#امام_رضا علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
✅ ولادت "امام رضا علیه السلام" به روایتی
🔹 امام رضا علیه السلام، امام هشتم شیعیان، بنا به نقل شیخ صدوق در ۱۱ ربیع الاول ۱۴۸ قمری در مدینه به دنیا آمده اند. البته قول مشهورتر ۱۱ ذی القعده همان سال است. پدر آن حضرت، امام موسی بن جعفر علیه السلام و مادرشان نجمه خاتون س می باشد.
♦️از نجمه خاتون س ، مادر حضرت رضا علیهالسّلام نقل شده: وقتی حامله به حضرت رضا علیه السلام شده بودم، سنگینی حمل را احساس نمیکردم و در خواب صدای تسبیح و تهلیل و تمجید از شکم خود میشنیدم که باعث هول و هراس من میشد. همینکه بیدار میشدم، چیزی نمیشنیدم. همینکه حضرت متولد شد، روی زمین افتاد، دست بر زمین گذاشت و سر به آسمان بلند کرده لبهایش را حرکت میداد. مثل اینکه چیزی میگوید.
🔻پدرش موسی بن جعفر (علیهالسّلام) وارد شد و فرمود: «گوارا باد تو را نجمه، این لطفی که خدا به تو فرمود.» او را در پارچه سفیدی پیچیده به آن جناب دادم. در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت، آب فرات خواست و کامش را با آب فرات برداشت، بعد به من برگردانید. فرمود: «بگیر این بقیة الله است در روی زمین.»
🔸امام رضا علیه السلام در سال ۱۸۳ ق درسن ۳۵ سالگی به امامت رسیدند. قول مشهور این است که آن حضرت تنها یک فرزند به نام محمد داشتهاند. ایشان بهمدت بیست سال، امامت شیعیان را برعهده داشتند و در آخر صفر ۲۰۳ق در مرو به شهادت رسیدند.
#تقویم_تاریخ
#11ربیع_الاول
#ولادت_امام_رضا
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌رحلت پژوهشگر و حدیثشناس، علامه مرتضی عسکری
🔺سید مرتضی عسکری، ۱۲۹۳ش در سامرا متولد شد. او پس از مدتی به حوزه علمیه قم آمده، در یکی از حجرههای مدرسه فیضیه، با آیت الله صافی گلپایگانی، همحجره شد.
🔹عسکری پس از مدتی مجددا به سامرا برگشت و به همراه عدهای از همفکران خود، اصول الدین را در بغداد راهاندازی کرد.عسکری، بیشتر مطالعات خود را بر تاریخ متمرکز کرده بود.
🔸 وی به وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اعتقاد داشت.او بیش از پنجاه کتاب تألیف و منتشر کرده است . علامه عسگری پس سالها تلاش ومجاهدت در 25 شهریور 1386 دار فانی را وداع گفت.
#تقویم_تاریخ
#25شهریور
#علامه_عسگری
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌 ولادت سیده نفیسه از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام
🔹 سیده نفیسه، دختر حسن بن زید بن حسن بن علی علیهما السلام است که سال ۱۴۵ق در مکه بدنیا آمد. وی که دارای شخصیتی عابد، زاهد، محدّث، نیکوکار و حافظ قرآن بوده است همسر اسحاق مؤتمن فرزند امام صادق علیه السلام بود.
♦️ندیمه او که ۴۰سال به او خدمت کرده، می گوید: «ندیدم که شب بخوابد و روزها روزه نباشد.»
🔻او در سال ۱۹۳ ق پس از انجام مناسک حج به مصر آمد. مصریان کرامات زیادی از آن بانوی محترم دیدند که سبب اسلام آوردن یهودیان بسیاری شد. او به درخواست مصریان برای همیشه در مصر ساکن شد.
🔹 سیده نفیسه در رمضان سال ۲۰۸ ق از دنیا رفت. اسحاق مؤتمن، میخواست جنازه همسرش را به مدینه ببرد اما به درخواست اهالی مصر او را در همانجا دفن کرد.
#تقویم_تاریخ
#11ربیع_الاول
#نفیسه_خاتون
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌سقوط دیکتاتوری رضاخان میرپنج
🔺با وقوع جنگ جهانی دوم، ایران اعلام بیطرفی کرد . بریتانیا که به نفت رایگان ایران برای پیشبرد جنگ نیاز داشت، و روسیه که نیازمند دریافت کمکهای لجستیکی از متفقین بود، با چراغ سبز آمریکا، با نقض آشکار بیطرفی ایران در روز ۳ شهریور ۱۳۲۰ به ایران حمله کردند.
🔹ارتش ایران نتوانست هیچ مقاومت مؤثری صورت دهد . پس از اشغال ایران، بریتانیا از رضاشاه خواست کنارهگیری کند و سلطنت را به ولیعهدش واگذار کند. او هم در 25 شهریور1320 از سلطنت کنارهگیری کرد و آن را به محمدرضا که در آن زمان ۲۲ ساله بود واگذار کرد.
🔸رضاشاه سپس تحت نظر نیروهای بریتانیایی از بندرعباس با کشتی از ایران خارج شد. ابتدا او را به سمت هند بردند. بعد به جزیرهٔ موریس منتقل شد و بالأخره در آفریقای جنوبی در شهر ژوهانسبورگ تحت نظر قرار گرفت.
#تقویم_تاریخ
#25شهریور
#سقوط_رضاخان
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
📌درگذشت آیتالله ابوالقاسم خزعلی
🔻ابوالقاسم خزعلی در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی در بروجرد، از توابع استان لرستان چشم به جهان گشود. وی ده ساله بود که به همراه خانواده به مشهد مقدس مهاجرت کرد. از ۱۷ سالگی به حوزه علمیه مشهد رفت و مدتی بعد به حوزه علمیه قم عزیمت کرد.
🔸 آیتالله خزعلی، از شاگردان دروس خارج فقه و اصول آیتالله بروجردی و امام خمینی بود و منظومه و اسفار را نزد علامه طباطبایی آموخت. وی همچنین مدتی در درس آیت الله بهجت حاضر شد و از محضر این مرد بزرگ نیز کسب فیض کرد.
♦️ایشان در طول دوران مبارزات سیاسی خود با رژیم شاه، ارتباط نزدیکی با امام خمینی داشت و بارها زندانی و تبعید شد. پس از انقلاب ، مسئولیتهایی چون عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی، مجلس خبرگان رهبری و شورای نگهبان قانون اساسی را بر عهده داشت.
🔸آیتالله خزعلی که حافظ قرآن و نهج البلاغه هم بود، در ۲۶ شهریور ۱۳۹۴ در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت و پیکر ایشان در رواق دارالزهد حرم مطهر امام رضا علیه السلام مدفون شد.
#تقویم_تاریخ
#25شهریور
#آیتالله_خزعلی
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپی تامل برانگیز از تاثیر کارتونها و محیط بر کودکان
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چشم برزخی آیت الله سید جمالالدین گلپایگانی
👈 و سفارش ایشان به پدرِ صاحب قبر
🎤حجه الاسلام #عالی
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦊داستان شیر و روباه و گرگ
🎤علامه محمد تقی #جعفری
🌺🌺🌺🌺
🕌@ziarat_et