📌 سوال کاربر:
🚫 عوارض خودارضایی
🌾 سلام و احترام
عوارض خودارضایی تا چه زمانی باقی میمونه آیا بعد ده سال هم ممکنه این عوارض باشه؟
برای از بین بردن این عوارض باید چیکار کرد؟
📚 پاسخ مشاور:
🌿 سلام به شما کاربر محترم
درباره این سوال که آیا پس از ترک خودارضایی، عوارض و مشکلاتی که برای بدن، مغز و روح انسان بوجود آمده بود، از بین خواهد رفت؟ در جواب باید گفت: بله امکان دارد، ولی بسته به میزان شدت، وابستگی و زمانی که فرد به خودارضایی مبتلا بوده، رفع آن عوارض هم متغیر و متفاوت است. لذا در اینکه عوارض آن به مرور زمان رفع خواهد شد، شکی نیست، ولی طبیعتا با توجه به شدت و زمان اعتیاد به خودارضایی زمان بر است.
◀️ نکته بعدی این است که بعد از ترک خودارضایی تا جایی که ممکن است از هرگونه دست زدن به اندام جنسی باید خودداری کرد و حتی در هنگام دستشویی نیازی به دست زدن به اندام جنسی نیست، مگر برای شستشو؛ زیرا فردی که دچار اعتیاد به خودارضایی است، عصبهای اندام جنسی او بسیار حساس شده و با کمترین لمس، تحریک اتفاق می افتد، لذا برای اینگونه افراد، در اوایل ترک ضروری است که از هرگونه دست ورزی خودداری کنند تا به مرور زمان عصبهای جنسی به وضعیت طبیعی خود برگردند و میزان حساسیت آنها به حداقل ممکن برسد.
▫️انجام ورزشهای پرتحرک در کنار اصلاح تغذیه، علاوه بر نشاط روحی، آمادگی جسمانی فرد را که براثر خودارضایی ضعیف شده بود، تقویت می شود.
◀️ نکته بعدی این است که برخی از افراد بعد از ترک، دچار افسردگی و عصبیت می شوند، اما آیا این موضوع به خودارضایی مرتبط است؟
▪️در جواب به این مسئله باید توجه داشت که اولا چنین شکایتی را همه افراد مبتلا به خودارضایی بعد از ترک، گزارش نکردند، بلکه عدهای چنین گزارشی را میدهند. ثانیا گزارش از افسردگی، حال بد، غم، عصبیت و پرخاشگری بعد از ترک خودارضایی، لزوما مربوط به بعد از ترک نیست.
🔸در واقع چنین علائمی قبل از ترک هم در فرد وجود داشته است. اما نکته اینجا بود که فرد به هنگام افسردگی، عصبیت و پرخاشگری به سمت پورن، چت ها و رابطه های نامتعارف و درنهایت به خودارضایی کشیده می شد. به این صورت که فرد در مواجهه با مشکل یا مسئله ای به جای حل مسئله برای رهایی از آن و مشغول کردن ذهن خود به سمت پورن و درنهایت خودارضایی کشیده می شد یا برای تخیله هیجانات منفی خود به رابطه های نامتعارف با جنس مخالف از طریق چت و ... رو می آورد و با درد و دل کردن با فرد دیگر تخیله هیجانی می شد. اما این رابطه ها درنهایت جنسش باعث کشیده شدن فرد به سمت ناهنجاری های اخلاقی از جمله خودارضایی می شد. برهمین اساس انجام این گناهان جنسی به عنوان مسکنی برای حال بد فرد تلقی می شد.
🍂 اما با ترک خودارضایی و قطع کردن آن روابط هنجارشکن و نامتعارف، تازه فرد با افسردگی و غم و غصه و عصبیتی که از قبل دچار بوده روبه رو می شود. بنابراین این حال بد از قبل بوده، ولی فرد با مُسکنهایی مانند پورن، رابطه و ... که حکم مخدر را دارند، ذهن و مغز او را تخدیر می کردند. اما چاره کار چیست؟
🌀چاره کار این است که فرد به جای فرار از مشکلات و مسائل خود یاد بگیرد که مسائل خود را حل نماید و به مرور خود را در از طریق انجام رفتارهای خوشانید در چرخه حال خوب قرار دهد و از پرخاشگری و عصبیت و افسردگی خارج کند. در کنار آن استفاده از مشاوره برای حل افسردگی و عصبیت نیز لازم و ضروری است.
🌸موفق باشید.
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@Zinpas1
🆔 @Zinpas
🔰 پرسش و پاسخ؛
💠 آیا باید دختر ۷ ساله خود را برای نماز صبح بیدار کنم تا به اقامهی نماز صبح عادت کند؟
کلا در چند سالگی باید بچهها را به نمازخواندن مقید کرد؟ تا در بعد از بلوغ عادت کرده باشند.
✍️ پاسخی کوتاه به این سوال:
🔸 در بحث نماز صبح، در عین حالی که باید به ظرافتها دقت کنیم باید نکاتی را هم درمورد آن نسبت به فرزندمان بدانیم.
نکاتی که باید نسبت به آن آگاهی داشته باشیم از این قرارند:
1️⃣ باید زمان خواب بچهها را تنظیم کنیم؛
به طوریکه وقتی میخواهیم برای نماز صبح بیدار شوند، خواب کافی را که نیازشان بوده کرده باشند.
🔹 مثلا اگر کودکی در سن ۷ سالگی به نه ساعت خواب شبانه نیاز دارد و میخواهیم او را در ساعت ۶ صبح برای نماز صبح بیدار کنیم،
باید او در ساعت ۹ شب بخوابد تا که بتواند ۶ صبح بیدار بشود.
2️⃣ نباید هنگام خواب شکم بچهها سنگین باشد؛
یعنی اگر بچهها غذایی هم میخورند باید آن غذا سبک باشد، چون اگر غذای سنگین بخورند بیدار شدن صبح برای بچهها دشوار و سخت میباشد.
3️⃣ وقتی میخواهیم آنها را بیدار کنیم از روشهای خوبی استفاده کنیم، یعنی وقتی صدایش زدیم اولین بار که چشمش به چشم ما افتاد ما را خندان و با چهره شاداب ببیند نه اخمآلود.
🔹 مثلا نگوییم: "پاشو خورشید درآمد دیگر دارد دیر میشود"
یعنی با تشر و تندی او را بیدار نکنیم.
اجازه دهیم هنگام بیدار شدن خاطرهی خوشایندی پیدا کند.
4️⃣ هیچگاه بچهها را برای نماز صبح تک مرحلهای بیدار نکنیم. یعنی بالای سرشان نرویم تا بلند نشده ولش نکنیم؛
🔹 مثلا اولین مرحله برویم چراغ را روشن کنیم و او را صدا بزنیم و خودمان برویم وضو بگیریم و...، یعنی در چند مرحله و فاصلهدار او را بیدار کنیم.
5️⃣ پدر نماز را بلندتر بخواند. پدرها چون میتوانند نماز صبحشان را بلند بخوانند -نه اینکه فریاد بزنند گونهای که دیگران هم بشنوند- میتواند بسیار کمککننده باشد.
🔹 یا مثلا مادر اذان و اقامه را آرام در محیط خانه بگوید.
🔺 اینها میتواند آمادگی جسمی و روحی را در فرزند ایجاد کند که بلند شود و نمازش را بخواند.
▫️اما اینکه از چه سنی باید بچهها را مقید به نماز خواندن کرد؟ آن چیزی که در روایت آمده "پسرها حدود ۹ سالگی و دخترها از ۷ سالگی باید نماز تمرینی بخوانند."
#پرسش_پاسخ
#نماز
🆔 @Zinpas
زین پس
💠خواستگاری1️⃣: ♦️بعد از در نظر گرفتن ملاکها و معیارهای همسر مناسب (که در مباحث پیشین ازدواج گذشت) ق
💠خواستگاری2️⃣:
📌این نکات شما را به موفقیت در جلسه خواستگاری، نزدیک تر خواهد نمود:
1️⃣به خداوند توکل نمایید.
2️⃣با وضو باشید، تجربه آرامشی معنوی را به شما هدیه خواهد داد؛
3️⃣گفت و گو پس از انجام خواستگارى رسمى از طرف خانوادها و تحقیق و آگاهى از بعضى شرایط که در مرحله تفحص به دست مىآید، انجام گیرد نه در ابتداى آشنایى.
به عبارت دیگر، در واپسین مراحل تحقیق و قبل از مراسم عقد باید گفت و گو تحقق یابد.
4️⃣گفت و گو باید خونسردانه و با آمادگى قبلى و در فضایى آرام و بدون ترس و فشار از طرف دیگران صورت گیرد.
5️⃣نگاه مثبت همراه با دقت داشته باشید.
6️⃣خودتان باشید. بنا را بر صداقت و یکرنگی بگذارید و متعهد شوید که آنچه میگوئید کاملاً از سر صدق و صفا باشد و به این تعهد خود نیز پایبند شوید.
7️⃣سعی کنید مجسمه نباشید و تا حدی راحت بنشینید. صداقت در رفتار و گفتار، اضطراب شما را به شدت کاهش خواهد داد.
‼️ادامه دارد.....
#ازدواج
#خواستگاری
#شرایط
🆔 @Zinpas
زین پس
💠خواستگاری2️⃣: 📌این نکات شما را به موفقیت در جلسه خواستگاری، نزدیک تر خواهد نمود: 1️⃣به خداوند توک
💠خواستگاری3️⃣:
📌این نکات شما را به موفقیت در جلسه خواستگاری، نزدیکتر خواهد نمود:
8️⃣حد و مرز شرعی و اجتماعی خود را حفظ کنید.
9️⃣چشم چرانی ممنوع. اجازه ندهید احساس کند چشمانتان مانند یک شکارچی، او را خیره وار وارسی میکند.
0⃣1️⃣فاصله مجاز را رعایت کنید. نه خیلی دور، نه خیلی نزدیک
1️⃣1️⃣جهت نشستن مهم است. کاملا روبروی هم نباشید.
2️⃣1️⃣ساده آغاز کنید. بهتر است از فرد مقابل بخواهید خودش را معرفی کند، خلاصهای از گذشته زندگیش برای شما بگوید. او بر نکاتی تکیه خواهد کرد که برایش مهم است.
3️⃣1️⃣فقط روی مفاهیم کلی بحث نشود و به نمودها، مصادیق و مثالهای عینی آن توجه کنید.
4️⃣1️⃣جوابها و کیفیت آنها، نشان دهنده نوع شخصیت و دیدگاههای طرف مقابل شما و میزان رشد فکری و عقلی اوست.
5️⃣1️⃣وعدهها و قولهایی که با امکانات شما نمیخواند و امکان برآورده شدنش نیست ندهید.
‼️ادامه دارد.....
#ازدواج
#خواستگاری
#شرایط
🆔 @Zinpas
زین پس
🔻 اطلاعیه مسابقه #ابو_المساکین 🔊 🔶 منبع مسابقه، پست هایی ست که با هشتگ #ابو_المساکین قابل جستجو
فقط تا امشب فرصت باقی ست...
🖊سوال کاربر:
❌اعتیاد به فضای مجازی دارم
🌾 سلام خسته نباشید
ببخشید من یه مشکلی دارم و اون هم اعتیاد به فضای مجازی و کسل کننده شدن اوقاتم هستش
یعنی صبح ها بلافاصله بعد بیدار شدن میرم سراغ گوشی از طرفی چند باری برای ترک این اعتیاد سعی کردم ولی چون کار و سرگرمی ای نداشتم دوباره بلافاصله بعد بیدار شدن میرم سراغ گوشی
میشه لطف کنید راه خلاصی از این مشکل رو به من بگین
و اینکه چیکار کنم که زندگیم از حالت کسل کنندگی خارج بشه و چه فعالیتی رو پیشنهاد میکنید برای پر کردن اوقات فراغت یا جایگزین کار با گوشی. بینهایت از شما سپاسگزارم.
📚پاسخ مشاور:
🌿سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر گرامی
ضمن سپاس از حسن اعتماد شما به مجموعه.
✔️بهتر بود جنسیت و سن و تحصیلات خودتون رو جهت راهنمایی بهتر می فرمودید. اما بهر حال...
🔹اینکه از این وضعیت خسته شدید و از اعتیاد به این فضا، حالت استیصال به خود گرفتید اولین مرحله است برای شروع و تدراک برای رهایی. بخصوص اینکه گاهی سعی هم کردید که این حالت رو کنار بذارید. پس اینکه دوست دارید از این حالت خلاص بشید رو به فال نیک میگیریم چرا که طبعا به خود و وقت خودتون ارزش قائل هستید که چنین دغدغه دارید . بر خلاف بعضی افراد که چون برای خود و عمر و وقت خود ارزشی قائل نیستند، نسبت به این امر بی تفاوت اند. و هر روز بیش از پیش 6 دانگ حواس و نیرو وقت خودشون رو در این فضا تلف می کنند و عین خیالشون هم نیست که چه چیزی از دست می دن و چه چیزی در قبالش می گیرند.
1⃣ پس اولین مرحله ترک، مرحله شناختی است. این که شخص ملتفت باشه در این تجارت مجازی، چیز با ارزشی رو در قبال چیز ناچیزی از دست می ده. و با این شناخت پیشین، در صدد اصلاح بر بیاد. شخصی که برای خود و وقت خود ارزش قائل باشه برای فضای مجازی برنامه می ریزه. اما کسی که چنین ارزشی برای خود قائل نباشه، این فضای مجازی است که برای این شخص برنامه میریزه. و اون رو اسیر تنوع و گوناگونی این فضا می کنه. که همانطور که عرض شد، خوشبختانه شما به این مرحله واقف هستید که بخاطر همین الان در خدمت شما هستیم.
2⃣ شما از فضای مجازی قوی تر هستید. فضای مجازی ساخته و پرداخته بشری مثل من و شماست و انسان از سازه خودش قوی تر هست. پس شما هم با اراده و برنامه می تونید فضای مجازی رو مثل موم در دست بگیرید.
3⃣ راهکار عملی:
🔺 گوشی خودتون رو موقع خواب بهمراه نبرید. و در جایی خارج از اتاق خواب بگذارید. این راهکار روال معمولی که به صورت عادت در اومده رو خواهد شکست.
🔻فضای مجازی رو به منزله شخصی در نظر بگیرید که بنده و رعیت شماست و شما امیر اون. با این نگاه ، فضای مجازی دربست در اختیار برنامه ریزی شماست. مکتوب بنویسید که ساعت خاصی از طول روز رو به فضای مجازی اختصاص می دهم. و در غیر این مواقع اگر وسوسه رفتن به سراغ این فضا رو داشتید، میتونید دسترسی خودتون رو به گوشی با انزجار همراه کنید. مثلا یه صفحه مات رو به صفحه نمایش بچسبونید تا رغبت شما رو نسبت به گوشی خاموش کند. یا اینکه در این جور مواقع خودتون رو به زمان مشخص شده حواله بدید. و بدونید هیچگاه رفتن به سراغ پیامهای مجازی ، دیر نیست. پیامها ثبت اند و فرار نمی کنند پس عجله ای برای گوشی به دست گرفتن نداشته باشید. بخصوص اینکه اگر کسی کار شخصی با شما داشته باشه و پیامی داده باشه، توجه داشته باشید که این شمایید که برای دیگران تکلیف معین می کنید که چه موقع براشون وقت بذارید. و دیگران هیچ حقی ندارند که شما رو مکلف کنن که طبق میل اونها حتما باید پیام شخصی اونها رو ببینید.
🔺برای دید و بازدید در فضای واقعی برنامه داشته باشید . صله رحم داشته باشید و از حس با دیگران بودن لذت ببرید.
🔻 اهل مطالعه باشید. برای مطالعه به هیچ وجه از گوشی استفاده نکنید. (کتابهای شهید مطهری رو به شما توصیه می کنم، چون کتابهای ایشون ذهن شما رو باز می کنه و خیلی از چالشهای ذهنی روز رو براتون حل خواهد کرد)
🔺 به طور مداوم هر روز زمان مختصری رو به تفکر و خود شناسی در یک فضایی که چشم اندازی به طبیعت داشته باشه اختصاص بدید. اگر لذت تفکر و شناخت خود و هستی رو چشیدید، ضمن اینکه ارزش وجودی خودتون رو بالا می برید، وقت تون رو صرف تجارتهای بی ثمر (مثل فضای مجازی) نخواهید کرد. بلکه آن را مدیریت خواهید کرد به حد ضرورت.
🌸موفق باشید.
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@Zinpas1
🆔 @Zinpas