چرا برنامه های توسعه در ایران عملیاتی نیست؟
درسهایی از مشاوران هاروارد برای برنامهریزان:
بازخوانی یک واقعه تاریخی به بهانه تصویب برنامه هفتم توسعه اقتصادی- اجتماعی کشور
نقل است هنگامی که ابوالحسن ابتهاج در سال ۱۳۳۳ خورشیدی به ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب شد، شش سال از تأسیس این سازمان و اجرای برنامه توسعه عمرانی اول سپری شده بود؛ او در ابتدای فعالیت خود دو دفتر اقتصادی و فنی در سازمان برنامه وقت تأسیس کرد. همچنین به منظور تأمین منابع لازم برای فعالیتهای دفاتر مذکور از مجریان اصل ۴ ترومن در آمریکا کمک خواست. این برنامه در راستای کمک مالی و مستشاری به دولتهای در حال توسعه تصویب شده بود. یکی از الزامات قانون مذکور، استخدام کارشناسان آمریکایی در کشور هدف بود. در این زمینه ابتهاج به انعقاد قرارداد با بنیاد فورد مبادرت کرد و به توصیه بنیاد مذکور گروهی از مشاوران دانشگاه هاروارد برای فعالیت در دفتر اقتصادی سازمان برنامه وقت معرفی شدند...
...مجموعه نقطهنظرات مشاورین هاروارد پس از ترک ایران در چند محور اصلی ارایه وقابل احصاء شد:👇
- خودپرستی اداری و وجود نگرش «ما بهتر از شما کار میکنیم»
- تمایل به تعارفات و تبعیت از خوشایندترین راهحل مسئله
- کلیگویی و فقدان جزئیات در برنامهها
- ترجیح توسعه فیزیکی و عمرانی بر توسعه اجتماعی
- تکیه بر راهحلهای مفروض
- عدم جلب نظرات موافق مردم در قبال اهداف طرحها و برنامهها
- بیان امید و آرزو به جای هدف در برنامه
- عدم پذیرش هزینه تغییرات و اصلاحات توسط جامعه
- اهمیت روابط شخصی و عدم تمایز بین منازعات فکری و منازعات شخصی
- تحمیل بار سنگین کارها بر دوش مدیران به دلیل فقدان انضباط اداری
- وفاداری به گروه به جای ساختار، در سازمانهای دیوانسالار
- پریشانی و آشفتگی بازیگران برنامه، ناشی از هرجومرجهای سیاسی
- غالببودن رویکرد ارائه ظن و گمان به جای تحلیل علمی
- وجود همزیستی به جای همکاری در ارتباط دستگاهها
- ابهام در واگذاری مسئولیتها
- بیماری جلسهبازی با هدف سبککردن بار مسئولیت
- دوستی و رفاقت به جای روابط رسمی
- مایملک شخصی و کانون قدرتشدن هر شغل اداری
- فقدان نظام سلسلهمراتبی
- فقدان پاسخگویی در قبال رفتار اداری
اکنون در آستانه تصویب برنامه هفتم توسعه کشور و گذشت بیش از ۷۰ سال از حضور گروه مشاورین هاروارد در ایران، در بر همان پاشنه میچرخد و فضای سیاسی- اداری-اقتصادی و اجتماعی ایران از همان دردهای مزمن رنج میبرد!!!
گفتمان دولت سیزدهم و قبولی یا رد ان از سوی سیاسیون تنها شاخص تایید صلاحیت در هیاتهای اجرایی :
علی لاریجانی کهنهکار سیاست ایران در گفتوگویی پرده از برخی جریانات با واژههای جدید و اختصاصی برداشت. «جریان خالصساز» و «انقلابی کاسبکار» واژههایی بودند که علی لاریجانی با علم به کنشگری و تاثیر این جریانات آنها را مطرح کرد که اتفاقا طی ماههای اخیر نیز بسیار مورد استقبال چهرههای سیاسی قرار گرفت و نوع عملکردها این جریانات نیز نشان داد که لاریجانی دقیقا به هدف زده است. اما شاید نقطه عطف پیشبینی علی لاریجانی را بتوان در همین انتخابات مجلس و ردصلاحیتها دید که جریان خالصساز «پایداری» عجیبی بر ردصلاحیت چهرههای اصلاحطلب، معتدل و حتی اصولگرای میانهرو داشته است. چنانکه روز گذشته نیز این رویکرد ادامه داشت و چهرههای مطرحی چون علی مطهری، کامبیز مهدیزاده(داماد حسن روحانی)، غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی و محمدرضا خباز نیز از سوی هیأتهای اجرایی ردصلاحیت شدند. حتی چهرهای مثل حمید رسایی نیز از عدم احراز صلاحیت خود خبر داده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی از سوتی کارشناس صداوسیما در آنتن زنده تلویزیون پربازدید شده است. در این ویدیو کارشناس برنامه صداوسیما در یک اشتباه محاسباتی ریاضی؛ نود و هشت درصد را از صد درصد کم میکند و رقم باقیمانده را ده درصد اعلام میکند.
وقتی حاکمیت از حکمرانی داده رنج ببرد یعنی اینکه حتی کارشناسان ، عدد و رقم واقعی و ریاضی را به درستی نمی دانند فلذا چه رسد به قدرت تجزیه و تحلیل اعداد و ارقام .
امروز ۲۴ آبان روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار است . چاپ دوم " کتاب حکمرانی آب و تحولات جمعیت در حوضه آبریز زاینده رود " انجام و مطالعه آن را برای دوستداران زاینده رود توصیه می کنم . 👇
مشخصات کتاب:
نام کتاب : حکمرانی آب و تحولات جمعیت در حوضه آبریز زایندهرود (ارزیابی برنامهها و سیاستها)
سال چاپ : 1402
آخرین چاپ : 2
ناشر : آموزشی تالیفی ارشدان
گردآورنده : علیرضا عسگری
کلمات کلیدی : جمعیتشناسی - ایران - اصفهان (استان) , آب، منابع - ایران - حوضه آبریز زایندهرود - نمونهپژوهی , اصفهان (استان) - جمعیت - آمار , آب - ایران - افزایش منابع - سیاست دولت - نمونهپژوهی
صفحات : 166
امروز ۲۴ آبان روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار است . چاپ اول " کتاب مسافر قبله( خاطراتی از حج تمتع)" منتشر شد .پیشنهاد می کنم خاطرات خوب خود را بنویسید تا از یاد نرود البته به قلمی ساده و بدون تحریف 👇
مشخصات کتاب:
نام کتاب : مسافر قبله( خاطراتی از حج تمتع)
سال چاپ : 1402
آخرین چاپ : ۱
ناشر : آموزشی تالیفی ارشدان
گردآورنده : علیرضا عسگری
کلمات کلیدی : مسافر ، قبله، خاطرات، سفر نامه، حج ، تمتع، ۱۳۹۸، عربستان، سیر و سیاحت؛ حاجیان، ایران ، تیر ماه، مرداد ماه
صفحات : ۹۶
قبل از سفر حج تمتع کتاب " حاجی خودتی "به قلم استاد حسن محدثی گیلوایی ( خاطرات ایشان در سفر حج تمتع)را خواندم به توصیه ایشان سعی کردم خاطراتم در سفر حج را یادداشت کنم و برای ایشان ارسال می کردم ایشان هم به من لطف می کرد و عینا مطالب ارسالی ام را در کانال" زیر سقف آسمان" منتشر می کرد . لذا به توصیه ایشان سعی کردم خاطرات خود را در سفر حج تمتع در قالب کتاب "مسافر قبله" چاپ و منتشر نمایم .هم اکنون چاپ اول کتاب منتشر شده است .
"ما نه خودمان دادیم بچههایمان از بیتالمال بخورند، نه اجازه دادیم که خودشان (بچههایمان) از بیتالمال بخورند، نه بچههایمان خارج از کشور هستند، نه برای کسی سیسمونی میگیریم؛ یعنی ماها همینی هستیم که هستیم. برای این نظام تمام زندگی و اعتقادمان را گذاشتیم.زندگی من تا حالا برای این نظام و این انقلاب بوده است، من با همسرم که ازدواج کردم تا زمانی که از دنیا رفت فرصت نکردیم حتی یک زیارت برویم؛ یا در جبهه بودیم، یا درس میخواندیم، یا کشیک میدادیم و در بیمارستان مریض میدیدیم و همواره در خدمت نظام و انقلاب بودیم. الان هم فرصت نکردیم حتی تفریح برویم، خیلیها میروند و تفریح میکنند ما نتوانستیم حتی برویم و بگردیم."
اینها بخشی از مصاحبه دکتر پزشکیان نماینده فعلی مجلس در جواب سوال خبرنگاری مبنی بر علت رد صلاحیتش بود .به نظرم ایشان یکی از اصلاح طلبان در خط نظام و رهبری و انقلاب است به نظر اینگونه می آید . پشت پرده ای که خلافش را ثابت کند از ایشان منتشر نشده است . چند روز قبل با یکی از وزرا نشست دوستانه و البته کاری داشتیم بدو گفتیم که چرا از فلانی که تجربه و تخصص خوبی در حوزه کاری دارد استفاده نمی کنید ایشان دو سالیست در پارکینگ وزارتخانه است ( منظور بیکار است ) آقای وزیر فرمودند : درست است ایشان ولی گفتمان دولت ( سیزدهم ) را قبول ندارد . یادم آمد به جمله دیگر دوستی که در جواب اینکه با این همه تجربه کاری و روحیه انقلابی گری چرا سمت و جایگاه شغلی مناسبی ندارد ؟ گفت : منتظرم تا دولت انقلابی (مردمی و قوی) سر کار بیاید تا از او استفاده کند!
#جریان خالص ساز و انقلابی کاسب کار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهدا در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقونند...
در کجای دنیا می توان مثل اصفهان پیدا کنید که در یک روز بیش از ۳۷۰ شهید تشییع کند و در همان ایام در یگان بزرگ سپاه محمد ص به جبهه ها اعزام شوند ....
تا دنیا دنیاست نام اصفهان و فداکاریهای ایشان برای دفاع از کیان انقلاب و اسلام همچنان زبانزد است .
استان اصفهان در طول هشت سال دفاع مقدس علاوه بر ۵۰ هزار جانباز، سه هزار و ۵۰۰ آزاده و یک هزار مفقودالاثر، افزون بر ۲۳ هزار شهید تقدیم نظام اسلامی کرده است.
۱۰ درصد از جامعه ایثارگری کشور نیز متعلق به اصفهان است و نزدیک به ۳۰۰ هزار رزمنده از استان اصفهان در جنگ تحمیلی شرکت کردند.🇮🇷
۲۵ آبان روز گرامی داشت اصفهان ، روز ایثار و شهادت
پدر رفتگری به دخترش گفت به کسی نگو پدرت رفتگر است چون تو را مسخره میکنند! دختر عکسی از خودش و پدرش در فضای مجازی منتشر کرد و نوشت پدر من رفتگر است و او تمام غرور من است! من پدرم را خیلی دوست دارم! او نباشد بهداشت نیست، او نباشد امکان زندگی شهری نیست، دستهای او بهشتی هست، من بر خود میبالم که او یک اختلاسگر چفیه پوش نیست! مهر بر پیشانی ندارد که مال مردم را بخورد و حق و ناحق بکند! روزی او پر برکت و حلال است! در کار خود ریا و تظاهر نمیکند! او بیآزار ترین مردم هست و کسی در کنارش احساس ناامنی نمیکند! نه امضایش خانهای را خراب میکند و نه روابطش بیت المال را خالی میکند! هر چند حقوقش ناچیز است، ولی چون در رزقش عشق هست او را با حقوق نجومی عوض نمیکنیم! آری او یک مهندس پاکیزگی و سلامت هست! انسانیت سن و سال و جنسیت نمیشناسد!
گُودرت چیست ؟!
مرحوم صدرالممالک اردبیلی شخصی عارف مسلک بود . بعضی از آخوندها همیشه به دلیل مشرب عرفانی اش، او را لعن و طرد و نفرین می کردند! تا آنکه محمدشاه قاجار ، لقب صدرالممالکی به او داد و او را در رأس علمای آذربایجان قرار داد . از همان ساعت ، بسیاری از علمای لعن کننده به تعظیم و تکریم وی پرداختند و در تقرّب به او نه تنها دستش را می بوسیدند، بلکه ته لیوان آبخوری او وباقیمانده غذای بشقاب او را به قصد شفا ، از یکدیگر می ربودند . تا آنکه ایشان روزی که همه علما حضور داشتند ، بالای منبر رفت و پرسید :
آقایان علماء! بفرمایید: مطهِرات( پاک کننده ها)درفقه اسلام چند تاست ؟ آنان همه را بر شمردند :
آب ، زمین، آفتاب ، استحاله، انتقال، اسلام، تبعیت، برطرف شدن عین نجاست، استبراء حیوان نجاست خوار، غائب شدن مسلمان، خارج شدن خون متعارف از ذبیحه و کم شدن دوسوم آب انگور.
اما ایشان قبول نکرده و گفتند : نه ! یکی را کم گفتید! چند بار دیگر هم پرسید و علماء، همان جواب را دادند ولی ایشان قبول نمی کردند و گفتند :
نه ! یکی را کم گفتید! آخر خودش با لهجه شیرین تركی گفت :
و آن که شما نگفتید ، گودرت [ قدرت ] است ! من تا دیروز که آدمی عادی وبدون صاحب مقام بودم ، شما مرا صوفی وعارف و نجس می دانستید! اما حالا که به حکم حکومتی محمد شاه، حاجی صدر الممالک شده ام ، پاک ومطهَّر شده ام! پس « گودرت » از مطهِرات است !
آری، قدرت !!!
این روزها بسیاری را می بینیم که چون به قدرت می رسند از همه پلیدی ها و بدی ها و کژی ها خود را مبرا و البته پاک و مطهر می دانند و به نوعی تطهیر می شوند .!!
آورده اند که : خط آهن " الاتحاد " که از سال ۲۰۲۱ آغاز شده، زیرنظر مجرب ترین متخصصین اروپا قرار است از قلب اروپا وارد کشورهای عربی شده و پس از دور زدن جنوب ایران از مسقط وارد تونل زیر اقیانوس ( به طول ۲۰۰۰کیلومتر) گردد. این خط آهن استراتژیک علاوه بر تأمین نیازهای نفتی هند و اروپا، باعث تثبیت موقعیت کشورهای عربی، بخصوص امارات خواهد شد و همچنین ۹۰۰۰ تخصص جدید و هزاران شغل وابسته به آن ایجاد خواهدکرد. استراتژی راهبردی کلان یعنی این .
تهسیگار و محیطزیست👇
سالانه چهار و نیم میلیارد تهسیگار در طبیعت رها شده و به آن آسیب میزند. این علاوه بر ضررهایی است که سیگار کشیدن بر ریززیستها (میکرو ارگانیسم)، حیوانات و گیاهان وارد میکند.
تا کنون همواره زبالههای پلاستیکی دشمن شماره یک طبیعت و محیط زیست شمرده میشدند. اما در اصل آنچه در میان زبالهها کمتر به چشم میآید تهسیگار است که همانند زبالههای پلاستیکی در حجم انبوه رها شدهاند.
سیگاریها یا کسانی که زمانی سیگاری بودهاند خوب میدانند که پرتاب کردن تهمانده سیگار روی زمین بخشی از لذت سیگار کشیدن است. تا زمانی که تهسیگاری که کشیده شده سالم روی زمین بماند مسئلهای نیست اما مشکل زمانی شروع میشود که فیلتر تهسیگار باز شده و سم داخل آن به داخل زمین، آبراهها و رودها و نیز در دریا وارد شود.
معمولاً فیلتر سیگار یا تهسیگار که از استات سلولز تشکیل شده بیشترین حجم زباله روی کره زمین است. این تهسیگارها اغلب در سواحل دریاها و در پاکسازی کناره آبراهها جمعآوری میشوند.
در سال ۲۰۱۶، پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون نخ سیگار توسط یک میلیارد سیگاری که ۸۰ درصد آنها مرد بودهاند، کشیده شده است. تهسیگار سه چهارم این سیگارهاست که در طبیعت رها شدهاند. این رقم بسیار بالاست. بهرغم آنکه آمار سیگاریها در برخی کشورها کاهش داشته اما در برخی دیگر این آمار افزایش داشته است.
ته سیگار یک پسماند بسیار خطرناک و قاتل خاموش زمین است و مهم ترین ضرر آن ماده سمی به نام آرسنیک است که در فیلتر آن وجود دارد. این ماده سالانه نیاز آبی شهری به بزرگی هفت برابر وسعت تهران را برای همیشه از چرخه مصرف خارج کند.
به عبارت دیگر هشت میلیارد نخ سیگار می تواند حدود هفت میلیارد متر مکعب آب را برای همیشه از بین ببرد که این میزان آب هفت برابر نیاز آب مردم تهران در یک سال است.
همچنین در ته سیگار علاوه بر آرسنیک ۳۶ ماده شیمیایی و فلز سنگین دیگر نیز وجود دارد که با رها شدن در طبیعت علاوه بر نفوذ بر منابع آبی، در منابع خاکی را نیز نفوذ می کند. به طوری مطالعات علمی نشان می دهد هر ته سیگار در صورت بارندگی نزدیک به یک متر مربع از زمین اطراف خود را آلوده می کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام در برخی تقویم ها اول آذر روز نکوداشت اصفهان است تقدیم به همه دوستان خوب...
هرساله یکم آذرماه مصادف با روز نکوداشت اصفهان است. در این روز جشن ها و برنامه مختلفی تدارک دیده شده که جهت گرامی داشتن این روز برگزار می شود.
اصفهان دارای یک روز خاص است و یکم آذرماه رسماً از سال ۱۳۹۷ برای نامگذاری روز اصفهان در تقویم انتخاب شد. این روز جهت ارج نهادن به شهر تاریخی اصفهان تعیین شده است.اصفهان شهری تاریخی در مرکز ایران است که سومین شهر بزرگ ایران و همچنین سومین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران و مشهد است. کلان شهر اصفهان چهاردهمین کلان شهر پرجمعیت خاورمیانه است. این شهر آثار باستانی و مکانهای دیدنی فراوانی دارد و همین سبب شده در فرهنگ عامه اصفهان نصف جهان لقب بگیرد. در آذرماه ۱۳۹۴ اصفهان به همراه رشت به عنوان نخستین شهرهای ایران به عضویت شبکه شهرهای خلاق زیر نظر یونسکو درآمد. صنایع دستیهای اصفهان در ایران و حتی جهان زبانزد خاص و عام است. کارخانههای فولاد مبارکه، ذوب آهن و اسنوا در این شهر فعالیت دارند. این شهر همچنین بیشترین کارگاه و بزرگترین کارخانههای طلای ایران را دارد. منارجنبان، سی و سه پل، پل خواجو، عمارت عالیقاپو، میدان نقش جهان، کاخ چهل ستون و … از اماکن تاریخی اصفهان هستند.
بیشترین ضربه هارو خوبترین آدمها میخورند ؛ برای خوبیهاتون حد تعیین کنید و هر کس را به اندازه لیاقتش بها دهید نه به اندازه مرامتان ؛
حضرت على (علیه السلام) در این خصوص اینگونه مى فرمایند :
زندگى کردن با مردم این دنیا همچون دویدن در گله اسب است..
تا میتازى با تو میتازند.
زمین که خوردى، آنهایى که جلوتر بودند.. هرگز براى تو به عقب باز نمیگردند.
و آنهایی که عقب بودند, به داغ روزهایی که میتاختی, تو را لگد مال خواهند کرد,!
درعجبم از مردمی که به دنبال دنیایی هستند که روز به روز از آن دورتر میشوند...! و غافلند از آخرتی که روز به روز به آن نزدیکتر میشوند....!!!!
جَلّاسانِ گِردگو؛
✍دکتر محمد فاضلی
واژههای طبّاخ، قصّاب و خبّاز را شنیدهاید، نام مشاغلاند، و کسانی هم هستند که بر وزن همین مشاغل میتوان آنها را «جَلّاس» نامید، اگرچه چنین واژهای وجود نداشته باشد. این آدمها را حتماً میشناسید. این دسته – که هر یک از ما هم میتوانیم یکی از آنها باشیم – کارشان این است که از این جلسه به آن جلسه در حرکت هستند. اگر طبّاخ یعنی «بسیار طبخکننده»، «جَلّاس» نیز «بسیار نشیننده در جلسه است، بسیار جلوسکننده»
خصیصه بارز دستگاه اداری این مملکت انبوه جلسات است و «جَلّاسان» بوروکراتهایی هستند که در هر روز چندین جلسه شرکت میکنند. تقصیر خودشان نیست، ساختار است که آنها را صبح تا شب دور میزهایی مینشاند تا فرسودهشان کند، تا فرصت نکنند چیزی بخوانند، فکر کنند و به کار و بارشان برسند. همه در جلسهاند.
«جَلّاسی» بیماری نظام اداری است. نظام اداری به دلیل ابهام در وظایف، کمبود دانشی که به مدیران جرأت تصمیمگیری بدهد، فقدان شفافیتی که اطلاعات را با سرعت و دقت به گردش درآورد و لازم نباشد در جلسه اطلاعات را رد و بدل کرد، و ساختار مستعد تخلف که مدیران را در معرض رسیدگی سازمانهای نظارتی قرار میدهد، به تدریج هر تصمیمی را مؤکول به جلسه میکند. اکثریت مدیران قادر به تصمیمگیری نیستند و بنابراین وقت گرانبها صرف جلوس در جلسات میشود و به تدریج «جَلّاسان» ظهور میکنند.
نظام اداری «جَلّاسپرور» به این حد نیز قناعت نمیکند. کثیری از «جَلّاسان» به تدریج خود را به خُلقی دیگر نیز میآرایند و آن «گِردگویی» است. «گِردگو» کسی است که ماهرانه درباره هر مسأله مهمی چنان سخن میگوید که نه سیخ بسوزد نه کباب. «گِردگو» میتواند چنان سخن بگوید که دل همه را به دست آورد، سخنش هیچ گوشهای ندارد و رئیس فعلی و رؤسای محتمل آتی را خرسند میسازد. گِردگو میتواند چنان سخن بگوید که هیچ مسئولیتی را متوجه اظهارنظرش نسازد.
«گِردگویان» طائفهای هستند که جز در مواردی که ناچار شوند، پای هیچ اظهارنظری را امضا نمیکنند تا مبادا امروز و فردایی گریبانش را بگیرند. این جماعت از مکتوب کردن بیزارند و ترجیح میدهند صدایشان در کنار صداهای همگان قرار گیرد و همواره مسئولیت تصمیمها میان همگان تقسیم شود. دیوار حاشا برای «جَلّاسان گِردگو» بلند است.
«گِردگویی» مهارتی است برای گفتن سخنانی که آنقدر گرد هستند که در هر زمینی میتوان آنها را غلطاند، و به هر زمان و مکانی میتوان آنها را قِل داد. گویِ گِرد را از هر زاویه که نگاه کنید، فرقی نمیکند، جهت خاصی ندارد.
«جَلّاسانِ گِردگو» محصول نظام اداریای هستند که بر سنت شفاهی بنا شده و گزارش کارشناسی مکتوب و امضاشده در آن جایگاهی ندارد. نظامی که در غوغای آمارهای متناقض همواره میتوان هر اظهارنظری را توجیه کرد. اکثریت آدمها در چنین سیستمی آخر و عاقبت حرفهایشان «جَلّاسی» و «گِردگویی» است؛ حرفهای که در آن میآموزند چگونه سی سال بمانند و کسی را نرنجانند؛ روی حرفی نایستند، و مسئولیت هیچ مخاطره حرفهای را نپذیرند.
«جَلّاسی» و «گِردگویی» بسیار به هم مرتبط هستند، زیرا گردگویان بسیاری را دیدهاید که چون جلسه تمام میشود و بیرون از اتاق جلسه، ایستاده در کنار شما سخن میگویند، حرفهایی میگویند که از خود میپرسید چرا اینها را همانجا داخل جلسه نگفت؟ گویی وقتی مینشینند و آنگاه که ایستادهاند، متفاوتاند. گِردگویی در این نظام اداری، راهی برای ماندن است. «جَلّاسان گِردگو» خود میمانند، بی هیچ صراحتی، سی سال یا بیشتر، اما سرمایههای بسیاری را به فنا میبرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السَّلاَمُ عَلَیْکِ أَیَّتُهَا الصِّدِّیقَةُ الشَّهِیدَةُ، الْمَكْسُورَةِ ضِلْعُهَا، الْمَظْلُومِ بَعْلُهَا، الْمَقْتُولِ وَلَدُها
سلام بر تو ای صدّیقه شهیده، سلام بر تو ای بانوی پهلو شکسته، سلام بر همسر مظلومت و سلام بر محسن شهیدت🏴🏴🏴
فرا رسیدن ایام فاطمیه اول، تسلیت و تعزیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا بخوای برات گریه می کنم...
آورده اند بینوایی در کنار کوچه از درد گرسنگی و بینوایی و بیچارگی داد و فغان می زد و زار زار گریه اش توجه رهگذران را به خود جلب کرده بود .رهگذری کنار او نشست و علت زار زدنش را جویا شد بینوا گفت: چند روزیست گرسنه ام و آه در بساط ندارم تا نانی بخورم و کارگری کنم تا درآمدی کسب کنم اگه توان داری پولی بده نانی بخرم تا جانی بگیرم و به دنبال کاری بروم.رهگذر اشکش درآمد و در کنار او زار زار گریه کرد .سایر رهگذران به او گفتند این بینوا از تو طلب پول و نان و آب می کند تو چرا گریه می کنی ؟! رهگذر گفت درست است ! ولی اگر بخواهد تا صبح برایش گریه می کنم تا با او همدرد باشم !
این الان حکایت برخی مسئولین است در خصوص رفع درد و رنج و بینوایی برخی مسائل و مشکلات و کمبود ها و ناتوانی ها....
🔰خوانش امام خامنهای(مدظله العالی) به نقل از اندیشکده آمریکایی «کارینگی»:
اندیشکده کارنیگی، یکی از مهمترین اندیشکدههای جهان، در مقالهای با عنوان: «خوانش خامنهای، جهانبینی قدرتمندترین رهبر ایران»
به بررسی جایگاه و نقش امام خامنهای در نظام سیاسی ایران و فهم جهانبینی ایشان میپردازد. در این مقاله آمده است:
"مانند خمینی، نوشتهها و سخنرانیهای خامنهای بدون شک دقیقترین بازتاب اهداف و اقدامات سیاست داخلی و خارجی ایران است. بیانات وی یک رهبری مصمم را به تصویر میکشد که دارای جهانبینی بسیار استوار(باثبات و استمرار) و منسجمی است. خواه مخاطبان او دانشجویان ایرانی باشند یا مقامات خارجی، خواه موضوع سخنرانی او سیاست خارجی باشد یا کشاورزی، او از هر فرصتی جهتِ اشاره به فضیلتهای انقلاب 1979 – از جمله عدالت، استقلال، خودکفایی و اسلام- استفاده میکند. وی انزجار عمیق خود را نسبت به اسرائیل و جاه طلبیهای آمریکا ابراز می کند."
👇👇👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاش این قسمت از صحبت حضرت آقا رو همه بشنوند! همه!
«دوقطبی کاذب ایجاد نکنید! کسانی که مبانی و اصول اسلام و انقلاب و ولایت فقیه را قبول دارند برادر شما هستند؛ حتی اگر سلیقه متفاوتی دارند. شما که بسیجی هستید نکنید!»
🇮🇷https://eitaa.com/pelake08
کسی به فکر گل ها نیست؛ کسی نمی خواهد باور کند که باغچه دارد می میرد!👇
آلودگی هوای تهران و سایر شهرهای بزرگ و صنعتی بدل به قصۀ پر غصه ای شده است که هر سال تکرار می شود اما دریغ از هرگونه اقدام عملی و مثبت در این زمینه. در اثر تشدید آلودگی هوا در این روزها حال بسیاری از شهروندان چندان خوب نیست و دچار انواع مشکلات جسمی و روانی شده اند و بسیاری از شهروندان به شدت از این وضع دشوار شکایت دارند. شاخص جهانی آلودگی عدد 217 را برای کلان شهر اصفهان و رنگ بنفش یعنی خیلی ناسالم، عدد 198 را برای برخی مناطق تهران مانند باقر شهرو رنگ بنفش یعنی خیلی ناسالم، عدد 160 را برای کلان شهر مشهد و رنگ قرمز یعنی ناسالم، عدد 157 را برای کلان شهر اهواز و رنگ قرمز یعنی ناسالم و عدد 149 را برای کلان شهر تبریز و رنگ قرمز یعنی ناسالم را نشان می دهد. در این میان شهری چون سمنان که هیچ گاه دچار آلودگی نشده بود اکنون دچار آلودگی شده به گونه ای که شاخص آلودگی در این شهر به عدد 130 رسیده است. عجیب تر این که شهری چون دماوند در استان تهران که شهری کاملاً کوهستانی است عدد ۱۴۷ را نشان می دهد...
آلودگی همچنان می تازد ...
درست است که به قول عزیزی :"
در این آشفته بازار آلودگی ها که هوای دل خیلی از دلسوخته ها هم که عددش بالاست( به هر دلیلی) و هر از گاهی هم بالاتر از حد نرمال میره، هم یه نیمنگاهی بشه … "
اما باید بدانیم که :
زیستن در هوای به شدت آلودۀ تهران و سایر کلان شهرها حق هیچ یک از شهروندان نیست و مصداق بارز بی عدالتی شهری است چرا که به دلیل فقدان سیاست ها و برنامه ریزی های دقیق شهری از یک سو و بی دانشی و بی عملی مدیران شهری از سوی دیگر شهروندان مجبور اَند این گونه هوای آلوده را تنفس کنند. این در حالی است که با استفاده از دانش های جدید و همچنین تکنولوژی های روزآمد می توان تاحد زیادی این آلودگی ها را کاهش داد اما تو گویی که فعلا چنین اراده و توانی در بین دست اندرکاران امر وجود ندارد و در این میان تنها جسم و جان شهروندان است که به آسانی در معرض انواع بیماری ها و یا حتی مرگ قرار می گیرد.
پشت پرده یک فساد ...
در حالیکه خبرها حاکیست که مدیرعامل گروه کشت و صنعت دبش با بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی، از اواخر ماه گذشته با تعیین وثیقه ۵۰۰۰ میلیاردی بازداشت و روانه زندان شده، واکنشها به به اختلاس ۳/۳ میلیارد دلاری ادامه دارد :
تحلیلی در باره اختلاس در واردات چایی
در کشور حدود ۱۳۰ هزار تن برگ چای تولید میشود که هر کیلو بطور میانگین ۱۲۵۰۰ تومان خریداری میشود. و جمعا چایکاران کشور حدود ۱۶۲۵ میلیارد تومان و یا ۳۲میلیون و پانصد هزار دلار درآمد دارند. رقم اختلاس ۳میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری؛ حدود ۱۱۳ برابر درآمد سالانه تمام چایکاران کشور با آنهمه هزینه هست. به بیان دیگر تمام چایکاران کشور باید ۱۱۳ سال کار کنند تا به اندازه رقم اختلاس شده چای؛ درآمد داشته باشند!موضوع نه چای «دبش» است، نه هیچ نشانِ تجاریِ دیگری که هر روز ناماش در کنارِ یک «فسادِ» تازه مینشیند.
موضوع دقیقا و تماما ساختارِ اختاپوسیِ فساد خیزی است که هر روز به یک شرکتِ تازه اجازهی فساد و اختلاس و دزدی و غارت میدهد.
البته نامها میآیند و میروند و آنچه میماند فساد است و ساختارِ دولتیِ فساد خیزی که میماند تا یک آدمِ دیگر، یک شرکتِ دیگر، یک نهاد و بانک و سازمانِ دیگر بیایند و فسادی تازه بکنند و صفرهای تازه را کنارِ هم ردیف کنند.
اتفاقا دیگر نباید از هیچ عددی و از هیچ فسادِ تازهای تعجب کرد، این هم روزگارِ ماست دیگر، اگر روزی خبری از فساد و اختلاس نشنیدید تعجب کنید!
گروه تجاری چای دبش ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار برای واردات چای ارز گرفته و چای وارد نکرده. به همین سادگی! فقط همین یک واردکننده ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار ارز یارانهای نیما گرفته تا در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ چای وارد کند.
چقدر پول برای واردات چای لازم است؟!
سالانه حدود ۲۴۰ میلیون دلار. در واقع این واردکننده معادل ۱۴ سال واردات چای، دلار ارزان گرفته است.
میانگین قیمت تمام شده هرکیلوگرم چای خارجی بنا به اعلام سندیکای کارخانه های چای شمال کشور به شرق، حدود ۳.۵ دلار است و چای دبش هرکیلوگرم چای را پای مردم بالای ۲۰ دلار حساب کرده است.
این واردکننده بنا به گزارش سندیکای کارخانههای چای شمال کشور، ۵۰ درصد واردات چای کشور را به تنهایی انجام میداده و بنا به اعلام اتحادیه بنکداران مواد غذایی "واردات انحصاری توسط یک فرد خاص" در مقاطعی باعث شده است که عرضه چای به بازار کم شود و قیمت چای خارجی پارسال ۱.۲ برابر شود. حالا پارسال چقدر چای وارد شده بود؟ حدود ۱۱۰ هزار تن که دو برابر نیاز کشور بوده است. در واقع هم چای به صورت بیرویه وارد شده، هم واردکننده دلار ارزان گرفته اما نتیجه اینکه قیمت چای را ۶ برابر قیمت جهانی پای مصرفکننده حساب کرده و از آن طرف هم با احتکار چای را گران کردهاند. به جز این به کشاورز چایکار هم با واردات بیرویه خسارت هنگفت رسیده است.یک روز پس از افشای فساد نجومی در حوزه واردات چای توسط گروه کشت و صنعت «دبش»، افکار عمومی تحتتاثیر اتفاقات صورتگرفته به دنبال پاسخ به این سوال است که چنین فسادی چگونه در حجمی گسترده رخ داده و چه برخوردی با بازیگران این ویژهخواری گسترده شده است؟ در حالی که دفتر بازرسی ریاستجمهوری در اطلاعیهای گفته است: «ریشه تخلف و فساد ارزی یک شرکت مطرح در زمینه واردات چای به سال ۱۳۹۸ بازمیگردد» اسناد خلاف این موضوع را نیز اثبات میکند و نشان میدهد که بخش بزرگی از تخلف گروه «دبش» در همین دو سال گذشته و با مشارکت شبکه وسیعی از مدیران شاغل در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان توسعه تجارت صورت گرفته است....
همه چیز ضد و نقیض است به قول عزیزی به طنز می گفت : نماینده بانک جهانی وارد کشور شد تا برای پروژه ای تسهیلات بپردازند در حین بازدید از اسناد پروژه به طعنه گفت : در تعجبم با این همه ساختار نظارتی که دارید چرا اختلاس صورت می گیرد و این همه فساد ... ؟!
دستش بگرفته و گفتم این پُل را می بینی ؟ گفت : نه ، کدام پُل ؟! گفتم همین پُلی که نمی بینی تا الان ۲۰۰ میلیارد خرجش شده؟!
ارزش توسعه محور ۳ میلیارد دلار به روایت تصویر ....
محورهای توسعه یافتگی در یک کشور بر اساس ۳ اصل استقرار نظام شایسته سالاری، مبارزه با فساد و شفاف سازی می باشد . رعایت این ۳ اصل در راستای تحقق حکمرانی مطلوب ( متعالی) ؛منجر میشود تا شاخص های مردم سالارانه جامعه فراهم گردد این شاخص ها عبارتند از :
نشاط اجتماعی
مشارکت سیاسی
عدالت اقتصادی
در صورت تحقق این شعارها" رفاه و امنیت اجتماعی" فراهم میشود و لذا می توان گفت در مسیر توسعه قرار گرفته ایم....
توئیت معنادار یک شخصیت سیاسی
در پی افشای فساد ۴ میلیارد دلاری چای دبش محمود صادقی نماینده تهران در مجلس دهم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: آقای رییسی! ای قهرمان مبارزه با سرمنشأ فساد!وقتی در موسم تعیین وزرا پرونده فساد ۷۲۰ میلیون تومانی دانشگاه کاشان در سازمان بازرسی را نادیده گرفتید، باید فکر فسادهای چند میلیارد دلاری در وزارت جهاد کشاورزی را میکردید.