✳پست علمی : تولید شیر انسانی به واسطه مهندسی ژنتیک در شیر گاوی
🔰بعد از مطالعات انجام شده بر روی مدل های حیوانی ترانسژنیک، گروهی از محققین در صدد بوجود آوردن دام های اهلی ترانسژنیک با هدف افزایش راندمان تولید و ایجاد محصولات جدید برآمده اند. توانایی تغییر ژن های اختصاصی بافت پستان، فرصتی را برای زمینه های مختلف تحقیق فراهم کرده است . یکی از موارد استفاده از این تکنیک در صنعت داروسازی برای تولید داروهای انسانی می باشد.
🔰مسیر دیگر این تحقیقات که به طور وسیعی مورد توجه قرار گرفته است استفاده از غدد پستانی گاو می باشد که بر روی آن مهندسی ژنتیک انجام گرفته و قابلیت تولید شیر با ترکیبات تغییر یافته برای مصارف انسانی را پیدا کرده است. این تغییرات شامل: افزایش یا تغییر پروتئین های اندوژن، کاهش چربی و همچنین تولید شیری است که ترکیبات آن مشابه ترکیبات شیر انسان میباشد. تغییر ترکیبات شیر همچنین در جهت بهبود تولید پنیر و کاهش بار میکروبی شیر نیز انجام می شود. یکی از بزرگترین این اهداف که پیشنهاد شده است تغییر در ترکیبات شیر گاو و شبیه کردن ترکیبات آن به شیر انسان با حذف تعدادی از ژن های کد کننده پروتئین های شیر گاو و جایگزین کردن آنها با ژن های کدکننده پروتئین های شیر انسان می باشد، در نتیجه شیر مورد نظر می تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای شیر مادر در نوزاد انسان باشد. از جمله مشکلات تولید گاوهای ترانسژنیک برای تولید محصولات جدید گران بودن تکنولوژی مورد استفاده و همچنین نیاز به زمانی در حدود 8 سال برای ایجاد گله ای از گاوهای ترانسژنیک می باشد.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته برای ایجاد یک گاو ترانسژنیک نیاز به 1600 سلول تخم که ژن مورد نظر به آن تزریق شده است می باشد، همچنین فقط حدود %50 از فرزندان دارای ژن مورد نظر می باشند. در حال حاضر با توجه به روش های هزینه بر و دارای بازدهی پایین، استفاده از این تکنیک به ساخت داروهای انسانی محدود شده است اما امید است که در آینده ای نزدیک استفاده از این محصولات در تمام کشورها میسر شود. # قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
#زیست_فناوری
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
✳پست علمی : 🧬در بسیاری از فرهنگ ها تولید غذاهای تخمیری صدها نسل بین مردم منتقل شده، امااولین بار لوئی پاستور بود که با کشف باکتری های اسید لاکتیک در سال 1856 از فرآیند باستانی تخمیر پرده برداری کرد و پایه و اساس تولید صنعتی غذاهای تخمیری را بنا نهاد.
🧬در تخمیر اسید لاکتیک میکروارگانیسمها قندها رو به اسید لاکتیک تبدیل می کنند. که موجب موارد زیر می شود:
1. کاهش pH که موجب بهبود نگهداری مواد و دوری از آلودگی آن ها می شود
2. موجب هضم بهتر غذا، تقویت سیستم ایمنی می شوند
3. تولید طعم و مزه ترش و ملس
نمونههای فرآورده های تخمیری با اسید لاکتیک:
ساورکراوت، کیمچی، خمیر ترش، کامبوجا، کواس # قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
#زیست_فناوری
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ پست علمی: آپوپتوز چیست؟
آپوپتوز نوعی از مرگ برنامه ریزی شده سلول یا خودکشی سلولی است که به عنوان روشی حفاظت شده تحت کنترل ژن هاست و با مصرف انرژی(ATP ) انجام می شود.
برخی از سلول ها غیرطبیعی هستند و در صورت زنده ماندن میتوانند به بقیه سلول های ارگانیسم ها آسیب برسانند مانند سلول های دارای عفونت ویروسی یا سلول هایی که DNA آنها آسیب دیده یا دچار جهش شده است ۰
بعضی از سلول ها درطول رشد و تکامل باید حذف شوند این اتفاق را میتوان در حذف بافت بین انگشتان در دوران جنینی مشاهده کرد. نمونه دیگر آپوپتوز در حین رشد طبیعی شامل از بین رفتن دم نوزاد قورباغه در هنگام تبدیل شدن به یک قورباغه بالغ است.
📝تهیه کننده : خانم نظامی فر
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
هشتمین کنگره بین المللی دانش آموزی زیست پزشکی
ICB Student 2024
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🟪 برگزاری: ۱۹ لغایت ۲۳ آبان
🟨 ویژه دبیران و دانش آموزان
🟩 هزینه ثبت نام: رایگان
🌎 برگزاركنندگان بین المللی:
سازمان جهانی یونسكو، IFCC، كالج اویسینا مجارستان، مرکز پزشکی فرد محور آلمان، دانشگاه كوفه عراق، دانشگاه كاتب افغانستان و…
🌕 برگزارکنندگان ایران:
قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی؛ سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انتشارات زیست فناوری ایران
🏵 امتیاز شركت در كنگره:
دریافت گواهینامه عالی بین المللی طلایی (مورد تایید اروپا، آسیا و آمریکا)
(برای شركت در كنگره ارسال مقاله الزامی نیست)
استفاده از ٧٠ درصد تخفیف كارگاه های تخصصی جانبی
🔰 ثبت نام در کنگره (رایگان):
student.icbcongress.com/?lang=fa
🔰 کارگاه های جانبی کنگره:
student.icbcongress.com/online-workshop?lang=fa
@icbst
✅ پست علمی: مکانیسم آپوپتوز
مرگ برنامه ریزی شده سلولی یا آپوپتوز یک روند فیزیولوژیک است که در اثر فعال شدن آنزیم های گروه کاسپاز رخ میدهد.
آپوپتوز را میتوان از طریق یکی از این دو مسیر آغاز کرد: در مسیر ذاتی سلول به دلیل اینکه استرس سلول را حس می کند خود را میکشد در حالی که در مسیر بیرونی سلول به دلیل سیگنال های سلول های دیگر خود را می کشد.
هردو مسیر با فعال کردن کاسپازها ، پروتئازها یا آنزیم هایی که پروتئین ها را تخریب میکنند،مرگ سلولی را القا می کنند. این دو مسیر کاسپاز های آغاز گر را فعال میکنند سپس کاسپاز های اعدام کننده را فعال می کنند و سپس سلول را با تخریب پروتئین ها به طور غیر مستقیم میکشند.
✅ کاسپاز ها گروهی از آنزیم ها هستند که نوعی فعالیت سیستیین پروتئازی دارند و از عوامل اصلی آپوپتوزیس محسوب می شوند.
📝تهیه کننده : خانم نظامی فر
# قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
✅ پست علمی: چرا با وجود آپوپتوز سلولی ،
سرطان ایجاد میشود؟
بیشتر اوقات سلول ها قادر به تشخیص و ترمیم آسیب DNA هستند. اگر سلول به شدت آسیب دیده باشد و نتواند خود را ترمیم کند ، معمولا تحت مرگ سلولی برنامه ریزی شده یا آپوپتوز قرار می گیرد.
سرطان زمانی ایجاد میشود که سلول های آسیب دیده بجای آنکه خود بخود ویران شوند ، تقسیم میشوند و گسترش می یابند.
مشکل زمانی ایجاد میشود که سلول دارای آسیب در DNA نه تنها قادر به ترمیم خود نیست بلکه نمیتواند وارد فرآیند آپوپتوز شود به همین دلیل ممکن است در مسیر سرطانی شدن و انتقال آن به سایر سلول ها قرار بگیرد و برای تمام سلول های بدن خطر ساز شود .
📝تهیه کننده : خانم نظامی فر
# قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
12.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تولید یک محصول زیست فناورانه پروبیوتیک خوشمزه مخصوص فصل پاییزهمراه با معرفی زيستفناوري غذايي:
زیست فناوری غذایی، شاخهای از زیست فناوری است که به منظور بهبود کیفیت، کمیت، ایمنی مواد غذایی و سهت فرآیند تولیداستفاده می شود. این فناوري از ده هزار سال پیش، زمانی که بشر اولیه از حیوانات یا گیاهان پربازده و مقاوم به بیماری استفاده میکرد،پایه گذاری شده است. در واقع، آنها با تولید محصولاتی مانند نان و نوشيدني هاو سرکه، پنیر و ماست، نقش مهمی را در شروع زیست فناوری سنتی داشته اند و اما امروزه با پيدايش روشهای نوین و از جمله مهندسی ژنتیک، این فناوری پیشرفت شایانی داشته است. # قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
#زیست_فناوری
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
پست علمی : زیست فناوری نوین درصنایع غذایی :
این روش شامل دستکاری ژنها، سلولها و بافت زنده در حالت کنترل شده و هدفمند، برای تغییر در آرایش ژنتیکی موجود زنده و تولید موجود یا محصول و خدمات جدید میباشد. روشهاي مهندسي ژنتيك و ایجاد DNA نوترکیب کشت سلول و بافت، نشانگرهاي مولكولي و جهش زایی، نمونه هايی از روشهای زیست فناوری نوین هستند. محصولات حاصل از مهندسی ژنتیک و ایجاد DNA نوترکیب را GM و موجود تغییرژنیافته را GMOمی گویند و امروزه، یکی از زمینه های مهم پژوهش در حوزه علوم زیستی است. تولید این قبیل محصولات در گیاهان، حیوانات و میکروارگانیسم ها انجام شده است.
محصوالت غذایی حاصل از زیست فناوری نوین را میتوان بهصورت زیر دسته بندی کرد:
1 .غذاهایی که خود، GMO هستند؛ مثل دانه ذرت
2 .غذاهایی که از GMOs مشتق می شوند؛ مانند تولید پروتئینهای غذایی و یا روغن از دانه سویا تغییرژنیافته
3 .غذاهایی که حاوی مواد افزودنی هستند که به وسیله GMOs تولید میشود.
4 .غذاهایی که در فرآیند تولید آنها، از آنزیمهایی که از GMOs گرفته شده، استفاده میشود. # قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
#زیست_فناوری
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
پست علمی :
بیوتكنولوژی ریشه در تاریخ دارد و تكوین آن از سالهای بسیار دور آغاز شده تابحال ادامه یافته است.
درتقسیم بندی زمانی میتوان سه دوره برای تكامل بیوتكنولوژی قائل شد.
۱) دورهٔ تاریخی كه بشر با استفاده ناخودآگاه از فرآیندهای زیستی به تولیدمحصولات تخمیری مانند نان، لبنیات ترشیجات و سركه و غیره می پرداخت. در شش هزار سال قبل از میلاد مسیح، سومریان و بابلیها از مخمرها در مشروب سازی استفاده كردند. مصریها در چهار هزار سال قبل با كمك مخمر و خمیرمایه نان می پختند. در این دوران فرآیندهای ساده و اولیه بیوتكنولوژی وبویژه تخمیر توسط انسان بكار گرفته میشد.
۲) دوره اولیه قرن حاضر كه با استفاده آگاهانه از تكنیكهای تخمیر و كشت میكروارگانیسمها در محیطهای مناسب و متعاقباً استفاده از فرمانتورها در تولیدآنتی بیوتیكها، آنزیمها، اجراء مواد غذائی، مواد شیمیائی آلی و سایر تركیبات،بشر به گسترش این علم مبادرت ورزید. در آن دوره این بخش از علم نام میكروبیولوژی صنعتی بخود گرفت و هم اكنون نیز روند استفاده از این فرآیندهادر زندگی انسان ادامه دارد. لیكن پیش بینی میشود به تدریج با استفاده ازتكنیكهای بیوتكنولوژی نوین بسیاری از فرآیندهای فوق نیز تحت تأثیر قرارگرفته و به سمت بهبودی و كارآمدی بیشتر تغییر پیدا كنند.
۳) دوره نوین بیوتكنولوژی كه با كمك علم ژنتیك درحال ایجاد تحول در زندگی بشر است. بیوتكنولوژی نوین مدتی است كه روبه توسعه گذاشته و روز بروزدامنه وسعت بیشتری به خود میگیرد.
این دوره زمانی از سال ۱۹۷۶ با انتقال ژنهائی از یك میكروارگانیسم به میكروارگانیسم دیگر آغاز شد. تا قبل از آن دانشمندان در فرآیندهای بیوتكنولوژی از خصوصیات طبیعی و ذاتی میكروارگانیسمها استفاده می کردند لیكن در اثر پیشرفت در زیست شناسی مولكولی وژنتیك و شناخت عمیق تراجزاء ومكانیسمهای سلولی ومولكولی متخصصین علوم زیستی توانستند تا به اصلاح و تغییر خصوصیات (میكرو) ارگانیسمها بپردازندو(میكرو) ارگانیسمهائی باخصوصیات كاملاً جدید بوجود آوردند تا با استفاده ازآنها بتوان تركیبات جدید را بامقادیر بسیار بیشتر و كارائی بالاتر تولید نمود.
# قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
#زیست_فناوری
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
رنگین کمان زیست فناوری:
بخش اول:
منظور از "رنگین کمان بیوتکنولوژی" به تنوع و گستردگی کاربردهای این علم در زمینههای مختلف اشاره دارد.
هر رنگ در این رنگین کمان نمایانگر یک جنبه خاص از بیوتکنولوژی است:
❤️بیوتکنولوژی قرمز (پزشکی): به گفته سازمان نوآوری بیوتکنولوژی (BIO)، این شاخه از بیوتکنولوژی مربوط به سلامت است و مسئول تولید بیش از 250 واکسن و دارو مانند آنتی بیوتیک ها، درمان های احیا کننده و تولید اندام های مصنوعی می باشد.
💚 بیوتکنولوژی سبز (کشاورزی): بیش از 13 میلیون کشاورز در سراسر جهان از این گرایش برای مبارزه با آفات و تغذیه محصولات و تقویت آنها در برابر میکروارگانیسم ها و حوادث آب و هوایی مانند خشکسالی و یخبندان استفاده میکنند.
🤍بیوتکنولوژی سفید (صنعتی): شاخه ای صنعتی برای بهبود فرایندهای تولید، توسعه سوخت های زیستی و سایر فناوریها است که تلاش می کند صنعت را کارآمدتر و پایدارتر کند.
🩶بیوتکنولوژی خاکستری (محیطی): هدف این شاخه از بیوتکنولوژی، حفاظت و بازسازی اکوسیستم های طبیعی آلوده، از طریق فرآیندهای زیست پالایی است.
https://shad.ir/bio_razavi
#زیست_فناوری_پژوهشسرای رویان
#قطب استانی زیست فناوری رویان
# قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
#زیست_فناوری
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src
🇮🇷کانال رسمی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
رنگین کمان زیست فناوری:
بخش دوم:
منظور از "رنگین کمان بیوتکنولوژی" به تنوع و گستردگی کاربردهای این علم در زمینههای مختلف اشاره دارد.
هر رنگ در این رنگین کمان نمایانگر یک جنبه خاص از بیوتکنولوژی است:
🩵 بیوتکنولوژی آبی (دریا): گرایش بیوتکنولوژی دریا، از منابع دریایی جهت به دست آوردن مواد غذایی دریایی، محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می کند. علاوه بر این ، این شاخه بیشترین استفاده را برای به دست آوردن سوخت های زیستی از میکرو جلبک های خاص دارد.
🧡بیوتکنولوژی طلایی (بیوانفورماتیک): این شاخه به عنوان بیوانفورماتیک نیز شناخته می شود و مسئول به دست آوردن، ذخیره ، تجزیه و تحلیل و جداسازی اطلاعات بیولوژیکی ، به ویژه اطلاعات مربوط به توالی DNA و اسید آمینه میباشد.
💜بیوتکنولوژی بنفش (اختراعات): بر خلاف سایر فناوری های زیستی ، به جای افزایش محصول ، حفظ و تشویق جهت افزایش اختراعات را هدف گرفته است.
🤎بیوتکنولوژی قهوه ای (مناطق خشک): به مدیریت زمین های خشک شده اشاره دارد. معمولاً به عنوان “بیوتکنولوژی خشک” یا “بیوتکنولوژی صحرا” نیز شناخته می شود.
🖤 بیوتکنولوژی سیاه (تروریستم زیستی): هیچ یک از کشفیات علم خالی از جنبه های تاریک نیست و بیوتکنولوژی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین ، همانطور که از نامش پیداست ، بیوتکنولوژی تاریک شامل تهدیدهای تروریسم زیستی ، جنگ زیستی، جنایات زیستی و جنگ ضد محصول است.
https://shad.ir/bio_razavi
#زیست_فناوری_پژوهشسرای رویان
#قطب استانی زیست فناوری _خراسان رضوی
# قطب کشوری زیست فناوری پژوهشسراهای دانش آموزی
#زیست_فناوری
🇮🇷کانال قطب کشوری زیست فناوری
@bio_src