🔴با چه كسانى پيمان ببنديم؟
#نهج_البلاغه
◽️اِعْتَصِمُوا بِالذِّمَمِ فِي أَوْتَادِهَا
💠به پيمان كسانى چنگ بزنيد كه به پيمانشان وفادارند»
📘#حکمت_155
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🌐مفهوم توکل در سنت الهی
🎤استادمحمدعلی #انصاری
⚡️💥⚡️💥⚡️💥
⏲زمان: ۲:۱۸
🌷کانال نهجالبلاغه🌷
@nahjol_balagheh
#خطبه_متقین
📌قسمت هفتم
🔰امیرالمومنین علیهالسلام در ادامه اوصاف پرهیزکاران می فرماید:
✨قُلُوبُهُمْ مَحْزُونَةٌ
🔹قلب هاى آنها اندوهگين
🖊اشاره به خوف از خدا و کوتاهى در انجام مسؤوليت هاست. آرى آنها پيوسته در برابر مسؤوليت هايشان نگرانند و از اين نظر بر دل آن ها اندوهى سايه افکنده، مبادا در گرفتن حق مظلومى کوتاهى کرده باشند يا اندک ظلمى از آنها سرزده باشد يا به غير خدا انديشيده باشند. افزون بر اين، غم عشق و اندوه دورى از قرب پروردگار که طالب آنند نيز از آنها جدا نمى شود; ولى در هر حال آنها غم دنيا ندارند، چون عاشق دنيا نيستند،
👈در وصف دوم که مى فرمايد:
✨وَ شُرُورُهُمْ مَأْمُونَةٌ
💠 «مردم از شر آنها در امانند
🖊 به اين نکته اشاره مى کند که وجود آنها براى همه خير و برکت است; نه موجب درد و عذاب
📝ادامه دارد...
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjol_balagheh
┗━━━🍂━━
🔴حقيقت براى حق طلبان آشكار است
#نهج_البلاغه
◽️قَدْ بُصِّرْتُمْ إِنْ أَبْصَرْتُمْ، وَقَدْ هُدِيتُمْ إِنِ اهْتَدَيْتُمْ، وَأُسْمِعْتُمْ إِنِ اسْتَمَعْتُمْ
🌗حقيقت به شما نشان داده شده است اگر چشم بينا داشته باشيد و وسائل هدايت در اختيار شماست اگر هدايت پذير باشيد و صداى حق در گوش شماست اگر گوش شنوا داشته باشيد»
📘#حکمت_157
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴#شرح_نامه_31 نهج البلاغه
💢جلسه هشتاد و ششم
🔹صفای قلب موجب خشوع می شود
🎤#استاد_محمدعلی_انصاری
🌹کانال نهج البلاغه 🌹
@nahjol_balagheh
══ ೋღ🦋ღೋ══
🌷آل محمد عليهم السلام ارکان دين اند
#نهج_البلاغه
◽️هُمْ عَيْشُ الْعِلْمِ، وَ مَوْتُ الْجَهْلِ يُخْبِرُکُمْ حِلْمُهُمْ عَنْ عِلْمِهِمْ، وَ ظَاهِرُهُمْ عَنْ بَاطِنِهِمْ، وَ صَمْتُهُمْ عَنْ حِکَمِ مَنْطِقِهِمْ وَ هُمْ دَعَائِمُ الاِْسْلاَمِ، وَ وَلاَئِجُ الاِْعْتِصَامِ بِهِمْ عَادَ الْحَقُّ إِلَى نِصَابِهِ وَ انْزَاحَ الْبَاطِلُ عَنْ مُقَامِهِ، وَ انْقَطَعَ لِسَانُهُ عَنْ مَنْبِتِهِ
💠آنها (آل محمد) مايه حيات علم و دانش و مرگ جهل و نادانى هستندحلم آنها شما را از علمشان آگاه مى سازد و ظاهرشان از باطنشان و سکوتشان از منطق حکيمانه آنها شما را مطلع مى کندآنها ارکان اسلام اند و پناهگاههاى مردم به وسيله آنان حق به اصل و جايگاه مناسب رسيد و باطل از جايگاهش کنار رفت و زبان باطل از بن کنده شد»
📗#خطبه_239
@nahjol_balqgheh
#نهج_البلاغه
✨وَقَدْ خَاطَرَ مَنِ اسْتَغْنَى بِرَأْیِهِ
💠آن کس که به رأى خود قناعت کند خویشتن را به خطر افکنده است»
📘#حکمت_211
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۲۱۱
📌قسمت ششم
❣امیرالمومنین علیهالسلام می فرماید:
✨وَقَدْ خَاطَرَ مَنِ اسْتَغْنَى بِرَأْیِهِ
💠«آن کس که به رأى خود قناعت کند خویشتن را به خطر افکنده است»
✍زیرا ضریب خطا در یک انسان بسیار زیاد است; خطاهایى که گاه آبروى وى را بر باد مى دهد، یا اموال انسان را آتش مى زند و یا جان او را به خطر مى افکند; ولى ضریب خطا در کسانى که اهل مشورتند هر اندازه طرف هاى مشورت بیشتر و آگاه تر باشند کمتر است. چرا انسان خود را از این نعمت خداداد که هزینه اى نیز بر دوش او ندارد محروم سازد.
📘#حکمت_211
@nahjol_balagheh
🗣« بروید صحیفه سجادیه را بخوانید و در آن تدبر کنید....
همین دعای #مکارم_اخلاق " دعای #بیستم صحیفه سجادیه " یک کتاب درس زندگی و درس #اخلاق است»
👤#مقام_معظم_رهبری
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#دعا_بیستم_20
بسم الله الرحمن الرحيم
بخش دوم از سه عبارت زیر :
✳️ اللَّهُمَّ
1️⃣ أنْتَ عُدَّتِى إِنْ حَزِنْتُ،
بار الها! اگر محزون و غمگين گردم، پناهگاه معنوى و ذخيره ى روحى من تويى،
2️⃣ و أَنْتَ مُنْتَجَعِى إِنْ حُرِمْتُ،
بار الها! اگر محروم شوم، اميدوارى و اتكايم به ذات اقدس توست،
3️⃣ و بِكَ اسْتِغَاثَتِى إِنْ كَرِثْتُ،
بار الها! اگر به مشقت و سختى شديد گرفتار شوم، ناصر و فرياد رسم تويى.
امام سجاد (ع) در جمله ى دوم اين قطعه از دعاى «مكارمالاخلاق» به پيشگاه خداوند عرض مىكند:
وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِى إِنْ حُرِمْتُ،
بار الها! اگر محروم شوم، اميدوارى و اتكايم به ذات اقدس توست،
در آيين مقدس اسلام، مسئله ى مواسات و #تعاون مسلمانان با يكديگر از جمله ى تعاليم بسيار مهم اجتماعى و اخلاقى است،
هر مسلمانى در هر مرتبه و مقامى كه باشد، موظف است به حاجات برادران دينى خود توجه نمايد، آنان را مورد حمايت قرار دهد و نيازهايى را كه دارند با قلم و قدم، با مال و جاه، با دست و زبان، و خلاصه از هر راه و به هر وسيله كه ممكن است، برآورده سازد و بداند كه اين خود عبادتى است بزرگ و آن كس كه در انجام اين وظيفه مقدس همت گمارد و به حل مشكلات مسلمانان بپردازد، در پيشگاه الهى از اجر بزرگ برخوردار خواهد بود.
اگر کسی با داشتن قدرت به درخواست برادر خويش ترتيب اثر ندهد و بى تفاوت از كنارش بگذرد، نه تنها وظيفه ى دينى و اخلاقى خود را انجام نداده است،
بلكه به موجب روايات زيادى ، با اين عمل به شان معنوى و ايمان خويش آسيب رسانده و زمينه طرد و محروميت خود را فراهم آورده است.
*امام صادق (ع) فرمود: ايما رجل من شيعتنا اتى رجلا من اخوانه فاستعان به فى حاجته فلم يعنه و هو يقدر الا ابتلاه الله بان يقضى حوائج غيره من اعدائنا يعذبه الله عليها يوم القيامه.
هر يك از شيعيان ما نزديكى از برادران خود برود و از وى براى حاجت خويش كمك بخواهد و كمك نكند با آنكه قادر بوده است، خداوند او را مبتلا مىكند به اينكه حوايج دشمنان ما را برآورده سازد و در قيامت در مقابل اين عمل عذابش نمايد.
*رسول اكرم (ص) فرمود: من احتاج اليه اخوه المسلم فى قرض و هو يقدر عليه فلم يفعل حرم الله عليه ريح الجنه.
كسى كه براى گرفتن وام، نزد برادر دينى خود برود و او بتواند خواستهاش را انجام دهد و ندهد، خداوند نسيم بهشت را بر وى حرام خواهد نمود.
*حضرت جعفر بن محمد عليهماالسلام فرمود: ما من عبد يمتنع من معونه اخيه المسلم و السعى له فى حوائجه قضيت او لم تقض الا ابتلاه الله بالسعى فى حاجه من ياثم عليه و لا يوجر.
هيچ بندهاى نيست كه از يارى برادر مومن خود در حاجتش امتناع كند، خواه آن حاجت برآورده مىشد يا نمىشد، مگر آنكه خداوند او را گرفتار سعى در حاجت كسى مىنمايد كه به وى ستم خواهد كرد و او در مقابل صبرى كه مىنمايد، در پيشگاه خداوند ماجور نخواهد بود.
*حضرت موسى بن جعفر عليهماالسلام فرمود: من قصد اليه رجل من اخوانه مستجيرا به فى بعض احواله فلم يجره بعد ان يقدر عليه فقد قطع ولايه الله عز و جل.
آن كس كه يكى از برادران دينيش به درخواست پناهندگى نزد وى برود و او با داشتن قدرت، پناهش ندهد، با اين عمل، پيوند ولايت خود را با خداوند قطع نموده است.
امام سجاد (ع) در زمينه ى محروميت از يارى برادران مسلمان به پيشگاه الهى عرض مىكند:
و انت منجعى ان حرمت.
بار الها! اگر از کمک برادران مسلمانم محروم شوم به تو روى مىآورم و اميد و اتكايم به ذات اقدس توست.
افراد باايمان در مواقع حرمان، دست تمنى به سوى خداوند برمىدارند و از صميم قلب و عمق ضمير، حل مشكل خود را از وى طلب مىكنند و پروردگار مهربان دعاهاى خالصانه ى آنان را در كمال عطوفت و بدون منت اجابت مىنمايد،
ولى اين اجابت بدان معنى نيست كه هر چه بخواهند بى قيد و شرط اجابت گردد، بلكه اجابت دعوت آنان به قدر مصلحت و در حدودى است كه به صلاح و سعادتشان آسيب نرساند و آنان را از صراط مستقيم منحرف ننمايد.
*امام باقر (ع) از رسول اكرم (ص) حديث نموده كه خداوند فرمود: بعضى از بندگان مومن هستند كه دينشان از صلاح و درستى بهره مند نمىشود، مگر به غنى و توسعه ى زندگى و صحت بدن. به آنان اعطا مىكنم تا دينشان صالح و سالم بماند. بعضى از بندگان مومن هستند كه از صلاح دين بهرهمند نمىشوند مگر به فقر و تنگدستى و بيمارى، آنان را به اين امور مبتلا مىكنم و بر اثر آنها دينشان سالم مىماند و من به صلاح دين بندگان باايمان واقف و آگاهم. همچنين از بندگان مومن كسى است كه به امر عبادت سعى بسيار دارد، از خواب برمىخيزد، بستر مطبوع خود را ترك مىگويد، خويشتن را در عبادت به تعب مىاندازد. من به لطف خود چرت را يكى دو شب بر وى مسلط مىكنم و به خواب مىرود، صبح كه برمىخيزد از اينكه خواب مانده است به نفس خود بغض دارد و بر آن عيب مىگيرد. اگر او را به حال خودش وامىگذاردم، دچار عجب مىشد و حالت روانى عجب، او را به هلاكت و تباهى سوق مىداد.