11.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵 گفتگو با برنامه فرامتن با موضوع حضور مردم در اجتماعات پس از انقلاب
🔹 حجاب مجاورت باعث شده است پدیدههایی منحصر به فرد مانند حضور مردم در راهپیمایی های مختلف برای بسیاری از مسئولین عادی بشود و عظمت آن و سرمایه اجتماعی پشتیبان آن را درک نکنند.
🔹 بخش مهمی از مردمی که در این اجتماعات برای دفاع از هویت و ماهیت دینی نظام، شرکت می کنند در لایه های دیگری اعتراض و انتقاد های جدی به ابعاد اقتصادی و اجتماعی حکمرانی در کشور دارند اما ریشه دار بودن نهاد دین در ایران باعث میشود با حفظ سویه های انتقادی در دفاع از ماهیت دینی حکومت کنش داشته باشند.
🔹 کمترین دلالت عملی این حضور برای مسئولین، باید شنیدن صدای این مطالبات و ایجاد تغییر همسو با آن باشد. بی توجهی به مطالبات تحول گرایانه و عدالتخواهانه، موجب فرسایش این سرمایه اجتماعی خواهد شد.
🔹 برخی از دستگاه ها در برابر هرگونه تغییر و تحول مقاوم هستند و هر نوع مطالبه تحول گرایانه یا عدالتخواهانه را با کنش های براندازانه و معطوف به اصل نظام سیاسی در یک طبقه دسته بندی می کنند.
24.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👤 نقش طبقه مترفین در شکل گیری فتنه اخیر در گفتگو با برنامه فرامتن
🔹یکی از مفاهیمی که در قرآن مطرح شده است، و به تحلیل آشوب های اخیر کمک میکند، واژه مترفین است، که توصیف یک طبقه اجتماعی، اقتصادی است.ویژگی این طبقه این است که از یک طرف از لحاظ اقتصادی متنعم و برخوردار است و از سوی دیگر از لحاظ اجتماعی هوسران و خوشگذران.
🔹شهید صدر در بخشی از کتاب پژوهش های قرآنی به بیان سنت های تاریخی در قرآن میپردازد. یکی از این سنت ها را مستند به آیات قرآن این طور توصیف میکند که طبقه مترفین هیچگاه در طول تاریخ همراه جریان دینی در جامعه دینی نبوده است.
🔹 هر چه در میان کنشگران فتنه اخیر به لایه های بالاتر و اثرگذارتر میرسیم، نقش این طبقه پررنگ تر میشود. رهبران و خط دهندگان اصلی به طور کامل از همین طبقه هستند. بالعکس در طول تاریخ طبقه مستضعف در تمامی جوامع همراه جامعه دینی بوده است.
📌🔖 @mzohurian
13.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹مهمترین کارکرد حکومت دینی سیاست گذاری در جهت مطالبات طبقه مستضعف است، که نظام حکمرانی ما بعضا در این جهت کج کارکردی دارد.
🔹پایگاه اجتماعی دولت قبل به ویژه در لایه های بالای دولت غالباً همین طبقه مترفین بود. دولت فعلی پرچم حمایت از محرومین و مستضعفین را برداشته است ولی بعضا در سیاست گذاری هایش نواقصی در این جهت دیده میشود.
🔹در ابتدای کار دولت سندی با عنوان نقشه راه رشد غیر تورمی توسط وزارت اقتصاد تهیه و در هیئت دولت تصویب می شود. یکی از گزاره های مترقی این سند تبدیل معافیت های مالیاتی صنفی به معافیت های پایه درآمد خانوار است، اما در لایحه بودجه ۱۴۰۱ بر خلاف این سند، بندی برای معافیت طبقه ای از هنرمندان گنجانده می شود.
🔹 در رسانهها بین وزارت ارشاد و طرفداران رئیس مجلس دعوا می شود که هر کدام سعی میکنند مصوبه را به خود منسوب کنند. آن هم برای سیاستی که خلاف عدالت و عقلانیت و منطق اقتصادی است.
🔹 در سیاست گذاری بعضا بیش از اینکه عدالت اجتماعی هدف سیاست گذار باشد پرورش طبقه حامی هدف قرار میگیرد. نگاه می کنند که کدام طبقه صدای بیشتری دارد و مثلا در انتخابات موثرتر است.
📌🔖 @zohurian
6.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 یکی از موثرترین ابزارهایی که برای شناخت یک جمعیت قابل استفاده است، ابزار نشانه شناسی است. باید ببینیم کنش های نمادین قهرمان ها و ضدقهرمان های اینها چیست؟
🔹 از این لحاظ بهترین تعبیر برای فتنه اخیر جریان ضد هویت است. جریانی که به دنبال سلب هویت از ملت ایران است. یک وجه کنش های نمادین اینها مانند آتش زدن روسری، کشف حجاب، حمله به مساجد و نمادهای دینی، ضد هویت دینی است.
🔹 وجه دیگر مانند آتش زدن پرچم و حمله به تمثال چهره های ملی مانند حاج قاسم ضد هویت ملی ایران است.
🔹 ضد قهرمان های این ها چهره های نورانی مانند حاج قاسم سلیمانی و سید علی خامنه ای است. قهرمان های این جریان نیز افراد شهره به بدکارگی و وطن فروشی مانند مسیح علینژاد، نازنین بنیادی، رجوی و پهلوی هستند.
🔹یعنی این جریان از هر جهت ضد هویت است هم می خواهد هویت ملی را از ملت ایران سلب کند و هم هویت دینی. حتی به دنبال سلب هویت جنسی نیز هست.
📌🔖 @zohurian