معمّای تربیتی
بازنشر درنگی از مراد یاری دهنوی به بهانۀ سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی
🔸پدران و مادران کشاورز و چوپانی که هیچ از افکار آکادمیک فیلسوفان تربیت را نمیدانند، ثمرۀ تربیتشان، انسانهای تربیتیافته و فرهیختهای میشود که آرزوی ما در نظریهپردازی آکادمیکمان میشوند. گوشهگوشۀ ایران و جهان پر است از این معماهای تربیتی. معماهایی که اغلب در گفتمان پژوهشی رشته ما جایگاهی ندارند.
📎 متن کامل یادداشت را در سایت خطکش بخوانید.
@khattkesh
• #عکسنوشته
چرا باید بچههای شسته و رفته، بی لک و پیس، بی سر و صدا و مطیع تربیت کنیم؟ مگر قصد داریم بچهها را پشت ویترین مغازههای لوکس خرازیفروشیهای بالاشهر بگذاریم که چنین عروسکهای شیکی از آنها درست میکنیم؟ ادبیات کودکان نباید فقط مبلّغ محبت و نوعدوستی و قناعت و تواضع باشد. باید به بچه گفت که به هر آنچه و هر که ضدبشری و غیرانسانی و سد راه تکامل تاریخی جامعه است، کینه ورزد و این کینه باید در ادبیات کودکان راه باز کند.
- قصههای بهرنگ؛ صمد بهرنگی.
@khattkesh
25.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راه نجات آموزش و پرورش چیست؟
کاوه فرهادی
دربارهٔ تربیت نسل جدید و نحوهٔ مواجهه با نظام آموزشی برای ایجاد تحول در آن نسخههای زیادی پیچیده میشود. کاوه فرهادی در این ویدئو تذکر میدهد و میگوید اولاً ما در پیگیری طرح تحول در نظام آموزشی، نباید تعلیم و تربیتبسنده باشیم. یعنی باید موضوع تربیت را روی میز بقیه هم بگذاریم. مثل جامعهشناسها، اقتصاددانها و فعالین محیطزیست. همچنین او معتقد است برخی چالشهای ما در حوزه هویت نسل جدید، از فقدان روایت ناشی میشود و سعی میکند راجعبه اینکه چطور روایت، رویا میسازد سخن بگوید.
@khattkesh
این فرهنگ کجا بود؟
آیا کسی میفهمد؟ آیا در هیچ فرمولی میگنجد؟ آیا کسی تابهحال بهفکرش هم رسیده بود که با سرِبامرفتن و شبانه با «اللهاکبر» گفتن و دادزدن هم میتوان فرماندهٔ کل قوای سومین ارتش دنیا را به گریه انداخت و اینطور خوار و زبون و ذلیلش کرد؟
- بریدهای از کتاب «لحظههای انقلاب» اثر محمود گلابدرهای
@khattkesh
20.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احیاء امور تربیتی، احیاء ایدئولوژی است
محسن خاکی
۸ اسفند روز امور تربیتی است. «امور تربیتی» ماجراهای عجیب و غریبی را از سر گذرانده. جایی که ش.هیدان بهشتی و رجایی میگفتند مربیانش باید پیغمبران انقلاب اسلامی باشند. در این ویدئو محسن خاکی؛ معلم و مربی پرورشی، از چیستی ایدهٔ امور تربیتی و همچنین دشمنانش میگوید.
@khattkesh
17.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کجاست بار من؟
علی صفایی حائری
شب قدر برای این است که ما فرصتی برای جمعبندی از خود و کارهای خود داشته باشیم. محاسبه و حسابرسی داشته باشیم که آیا از خاک و چوب کمتریم؟ بگذار «یا لَیْتَنِی کُنْتُ تُراباً» را همین امروز بگوییم، نه روزی که دیگر حاصلی نداریم. یک دانۀ گندم را وقتی به دل خاک میدهند، هفتاد برابر برمیگرداند. پس حاصل من کو؟ شکوفههای من کو؟
@khattkesh