📝گاهی، رهرو خود را سوار بر خری می بیند، این نشانهٔ آن است که بر شهوت سلطه یافته است و هر گاه ببیند که سوار قاطری است ، آن علامت تسلط او بر نفس است؛اگر یکی زیر پایش بمیرد، علامت مرگ اوست.اگر دید که بر اسبی سوار است، آن علامت سیر قلب است؛اگر دید سوار شتر است، نشان آن است که مشتاقانه به سیر می پردازد؛اگر به پرواز درآید، علامت زنده بودن همّت اوست، و چون دید که خودی او بر وی پوشیده شد و نزد او فرو ریخت، نشانهٔ قبول و محبوبیت اوست؛چون دید که در دریا سوار کشتی است، آن کشتی، شریعت و آن دریا طریقت است
📚فوائح الجمال و فواتح الجلال،ص۴۲
👤نجم الدین کبری قدس سره
@AGLOESHG
فوایح الجمال وفواتح الجلال نجم الدین کبری.pdf
5.45M
📚فوائح الجمال و فواتح الجلال
👤شیخ شهید نجم الدین کبری قدس سره
از بزرگترین عرفای قرن ۵و۶
@AGLOESHG
بیانات استاد یزدان پناه پیرامون مساله بیماری کرونا.mp3
12.17M
استاد_یزدان_پناه پیرامون حوادث این ایام
زمان اضطرار بهترین زمان التجاء به خداوند متعال
بسته بودن درهای ظاهری، بهترین موقعیت التجاء به خداوند متعال
مصیبت ظاهری، در حقیقت نعمتی باطنی است.
این ایام فرصتی استثنائی برای التجاء و ارتباط مستقیم با خداوند متعال
شرایط فعلی نعمتی برای ملت ایران
وقت اعتراض و تردید نیست، بلکه وقت التجاء است.
فرصت خلوت
چه کسانی که در خانه هستند و چه کسانی که بیرون هستند، این ها هم دایما در حال التجاء هستند.
برای مومن راه بسته وجود ندارد.
فرصت خدمت. وقت خدمت و دلسوزی و به فکر دیگران بودن است. باز کردن گرهی کوچک از دیگران..
اولین کار، دعای در حق همه و دلسوز بودن برای همه است و خود را ندیدن و به فکر دیگران بودن.
اگر کسی اهل فرصت ناب است، الان وقت فرصتی ناب است.
این وضعیت ملت را خیلی ناب می کند.
فریادرس اصلی امام زمان علیه السلام است و الان فرصت التجاء به ایشان است. از ایشان بخواهیم مدد دهد هم به عموم مردم و هم به کسانی که مریض هستند. در کنار استغاثه به حضرت، برای فرج حضرتش دعا کنیم.
به نقل از کانال نسیم حکمت
@AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیام صوتی استاد منوچهر صدوقی سها در پی شیوع بیماری کرونا:
⬅️امیدوارم همه افراد توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
⬅️توسلات "قلبی" باید برقرار باشد توام با استغفار.
⬅️مرحوم استاد سیدجلال الدین آشتیانی فرموده بودند به هنگام ابتلا ، باید طلب عفو کرد؛ استغفار و اعتذار.
⬅️باید توسل را ادامه داد، بهداشت را رعایت کرد و در نهایت چاره را از حضرت حق خواست.
@AGLOESHG
مشکل بسیاری از طلبه های ما در قم و حتی بسیاری از دانشجویان، این است که غالب مطالعات آنان، دروس طلبگی و متون دینی است، و از آنچه در حوزه تاریخ و ادبیات و فلسفه علم و نیز در باره تاریخ اندیشه در غرب و حتی آثار ادبی و رمان های برجسته منتشر می شود، بی خبر یا کم خبر هستند. البته لزومی ندارد کارهای غربی ها بخوانیم، بلکه می توانیم کارهای خوب تولید شده در این صد سال را هم انتخاب کرده و بخوانیم. طبعا کارهای برجسته جهانی هم که بهترین مترجمان آنها را به فراسی درآورده اند، آن هم در حوزه تاریخ و فرهنگ، شایسته خواندن هستند.
این روزها توفیق داشتم یک بار با دقت کتاب سید جمال الدین حسینی بنیانگزار نهضت های اسلامی اثر استاد صدر واثقی را بخوانم. این رساله تحصیلی او در سال 1340 است که با وسواس های فراوان وی، در نهایت در سال 1355 منتشر شد. خواندن این کتاب، افق دید شگفتی به آدمی می دهد و دایره و گستره بزرگی از مسائل جهان اسلام را در اواخر قرن نوزدهم در اختیار ما می گذارد. این تنها یک نمونه از مجموعه ای از آثار برجسته ای است که توسط پژوهشگران ما نوشته شده و صدها اثر مشابه دیگر هست که باید خواند.
مطالعه کتابهای درسی سر جای خود بسیار خوب است، اما همه مشکل ما را حل نمی کند. به علاوه که بسیاری از عزیزان مجبور می شوند برای منبرهای خود، کتابهای قصه و داستان و حکایات بخوانند. غالب این قبیل کتابها، مبتنی بر ایده هایی است که بیش از آن که قرآنی باشد، صوفیانه و منبعث از ادبیات اولیائی است و ما را از واقعیات عالم دور می کند و ذهن ما را ساده اندیشانه بار می آورد.
فرصت قرنطینه خانگی به واسطه فراگیری این بیماری قرن برای همه فراهم شده، می تواند این فرصت را در اختیار ما بگذارد تا از همین مجموعه کتابهای دیجیتالی موجود در کانال های تلگرامی، آثاری را انتخاب کرده، و با دقت بخوانیم. ما چاره ای نداریم جز این که عمق تفکر بشر امروز را بفهمیم، و اجازه ندهیم کسانی با ساده اندیشی و راه حلهای سطحی، ما را بیش از پیش گرفتار مشکل کنند.
رسول جعفریان
@AGLOESHG
کلمهٔ نور انحصار در نور مادی حسی ندارد. نور فکری ، نور عقلی ، نور نفسی ، نور قلبی ، نور عالم ملکوت ، نور اسماء و صفات الهیه ، نور جمال و جلال ، نور ذات حق تعالی و تقدس ؛ از امثال نور می باشند. به طور کلی اهل عرفان برای صفات مختلفهٔ حق سبحانه و تقدس انواری را معرّف می شمرند ، که از روشن ترین که نور مهتاب است شروع می شود تا برسد به نور ذات که سیاه رنگ است.
الله شناسی جلد ۱ صفحه ۵۰
علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی
@AGLOESHG
jalase 1.mp3
11.34M
شاخصه های عرفان ناب شیعی (دوره اول)
استاد #فنایی_اشکوری
جلسه اول
@AGLOESHG
jalase 3.mp3
9.6M
شاخصه های عرفان ناب شیعی (دوره اول)
استاد #فنایی_اشکوری
جلسه سوم
@AGLOESHG
jalase 2.mp3
11.52M
شاخصه های عرفان ناب شیعی (دوره اول)
استاد #فنایی_اشکوری
جلسه دوم
@AGLOESHG
43.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مواجه ما با تاریخ فلسفه اسلامی
استاد #نصرالله_حکمت
جلسه اول
👈👈کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
49.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مواجه ما با تاریخ فلسفه اسلامی
استاد #نصرالله_حکمت
جلسه دوم
👈👈کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاید
هو الاول و الآخر... اول اوست آخر هم اوست کأنه دیگران اصلا نفی است، منفی اند.
و الظاهر و الباطن... هرچه ظهور است اوست، نه اینکه از اوست.
مراتب برای جلوه ها هست ولکن اونطور نیست که جلوه ها از متجلی جدایی داشته باشند.
@AGLOESHG
32.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مواجه ما با تاریخ فلسفه اسلامی
استاد #نصرالله_حکمت
جلسه سوم بخش اول
👈👈کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مواجه ما با تاریخ فلسفه اسلامی
استاد #نصرالله_حکمت
جلسه سوم بخش دوم
👈👈کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
36.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مواجه ما با تاریخ فلسفه اسلامی
استاد #نصرالله_حکمت
جلسه چهارم بخش اول
👈👈کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
28.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مواجه ما با تاریخ فلسفه اسلامی
استاد #نصرالله_حکمت
جلسه چهارم بخش دوم
👈👈کانال فلسفه و عرفان👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
📕کتاب ”مشاعر”
🔹شرح استاد غلامحسین ابراهیمی دینانی بر رسالهٔ المشاعر صدرالمتألهین شیرازی
در ٤٥٦ صفحهٔ وزیری با قیمت ٧٠٠٠٠ تومان از سوی نشر نور سخن منتشر شد.
📚 @Nooresokhan
هو
✍🏻..من در طول عمرم چند بار متون فلسفی فلاسفه ای نظیر افلاطون ، ارسطو ، ابن سینا ، سهروردی و ملاصدرا را مطالعه کرده ام و می توانم ادعا کنم که مثلا پس از چندین بار مطالعه نجات ابن سینا یا پرتو نامه حکمت اشراق سهروردی ، بر این متون تا حدی احاطه دارم. اما حتی پس از مؤانست روزانه با قرآن کریم ، هیچوقت احساس نکردم که بر معانی آن احاطه دارم ، بلکه این قرآن کریم بوده است که همیشه بر شعور و آگاهی من احاطه داشته است.
👤استاد سید حسین نصر
📖آفاق حکمت در سپهر سنت صفحه ۱۰۸
@AGLOESHG
◼️جایگاه حقیقی انسان مؤمن از منظر امام موسی کاظم (ع)
◾️وجود مبارك امام هفتم(ع)، مقام مؤمن را خیلی بالا میداند. بالا بودن مقام مؤمن تنها به این نیست كه در آخرت درجات او زیاد است بلكه بالا بودن مقام مؤمن این است كه او نزدیك انبیا و ائمه(علیهم السلام) بسیاری از #فضایل و #معارف و #علوم را میتواند یاد بگیرد و عمل بكند و منتشر بكند (این سرمایه در انسان هست).
♦️اگر كسی این سرمایه را شناخت، خود را ارزان نمیفروشد؛ هرگز نمیگوید من حالا كه مدرس شدم یا درس سطح میگویم یا درس خارج میگویم همین مقدار بس است. در تعبیرات دینی ما آمده است: اولین روز جهلِ یك حوزوی یا دانشگاهی آن وقتی است كه بگوید من فارغ التحصیل شدم؛ خب حیف نیست كه آدم به دنبال نخود سیاه برود و خودش را ارزان بفروشد بگوید من حالا امام جمعه یا جماعت شدم ؟! اگر انسان میتواند به جایی برسد كه نزدیك امام معصوم قرار بگیرد چرا خود را مفت بفروشد؟!
◾️امام کاظم علیه السلام به #هشام میفرمایند: «یا هشام لا تَجتَمِعُ هذه الخصال الا لنبی أو وصی أو مؤمن امتحن الله قلبه للایمان»؛ وقتی معارف عقلی را مطرح میكند میفرماید این معارف بلند و این فضایل فراوان، از آنِ انبیا و ائمه است و ازآنِ مؤمنی است كه در آزمون الهی قلبش پیروز شد (نه زبانش).
◾️ بنابراین این مقام برای ما هست، اگر این راه باز است چرا خود را ارزان بفروشیم؟! خب خسارت كه دیگر حقیقت شرعیه ندارد، همین است که آدم یك كالای گران داشته باشد و این كالا را به مرجعیت بفروشد یا به پیش نمازی بفروشد! فرمود: «الا لنبی أو وصی أو مؤمن امتحن الله قلبه للایمان و اما سائر ذلك من المومنین فانّ احدّهم لا یخلو مِن ان یكونَ فیه بعضُ هذه الجنود»؛
◾️افراد عادی مقداری از این فضایل عقلی را فراهم میكنند ولی آن مؤمنان وارسته، در ردیف اولیای الهیاند (این اصل اول). بنابراین ما میتوانیم و این سرمایه را داریم كه یك انسان ابدی باشیم.
◾️وجود مبارك امام هفتم(سلام الله علیه) مطابق آیه سوره « #زمر» فرمود خداوند هم مجاری ادراكی به ما داد كه مطالعه كنیم و گوش بدهیم
▫️(یك) هم تصفیه خانه به ما داد به عنوان درون تا پژوهش و تحقیق كنیم تا این چیزی كه شنیدیم و آنچه خواندیم كدامش حق است و كدامش حق نیست
▫️(دو) و هم قدرت انتخاب به ما داد كه بعد از ارزیابی وقتی فهمیدیم چه چیز حق است آن را بپذیریم
▫️(سه)، بعد قدرت عمل به ما داد
▫️(چهار)، بعد قدرت نشر و تبلیغ به ما داد
▫️ (پنج) كه در همه این مقاطع پنج گانه ما پیروز میشویم.
خداوند اهل عقل و فهم را در كتاب خودش بشارت داد و اینچنین فرمود: ﴿فَبَشِّرْ عِبادِ ٭ الَّذینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ﴾«قول» یعنی مكتب یعنی آراء یعنی مطالب علمی ـ مكاتب گوناگون آراء گوناگون را میشنود خوب گوش میدهد و میزان هم دارد تا ارزیابی كند چه صدق است چه كذب چه حق است چه باطل چه خیر است چه شر چه حسن است و چه قبیح، بعد انتخاب هم میكند.
▫️ امروز چون روز مصیبت آن حضرت است ببینید كه بر وجود مبارك امام هفتم چه گذشت! همین سندیبنشاهك ملعون در مسموم كردن وجود مبارك امام هفتم، بی باك بود، وقتی كه مطمئن شد كه حضرت مسموم شد و رحلت میكند و شهید میشود، برای عوام فریبی به حضرت گفت اجازه میدهید كه من كفنی دارم با آن كفن شما را كفن كنم، خب حضرت این عوام فریبی او را فهمید فرمود نه: «إنّا اهلُ بیت مُهورُ نسائِنا و حج صرورتِنا و اكفان موتانا من طاهر اموالنا و عندی كفن»؛
▫️ فرمود ما از خاندانی هستیم وقتی مكه میرویم از پول حلال صد درصد خالص خود ماست، مهریهای برای همسرهای مان قرار میدهیم و كفنهای مردههای ما از مال حلال صد درصد خالص خود ماست و من كفن دارم یعنی فرزندم وجود مبارك امام هشتم میآید و مرا هم در آن كفن، كفن میكند.
🔶«السلام علیكم یا اهل بیت النبوة و یا معدن الرساله و یا مهبط الوحی و یا مختلف الملائكة»
منبع کانال دفتر حضرت آیت الله جوادی آملی حفظه الله
کانال فلسفه و عرفان «عقل و عشق»
@AGLOESHG