📍نسبت هوش مصنوعی با علوم انسانی و ضرورت نقشآفرینی پژوهشگاه در این عرصه / تاکید مقام معظم رهبری بر اهمیت تسلط بر عمق هوش مصنوعی
🔻در پنجاه و ششمین جلسه شورای پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مطرح شد؛
🔹در انسان چهار گوهر و جواهر الهی وجود دارد که چهار ضد نیز دارند: اولین گوهر عقل است که ضد آن غضب است، چنانچه هرگاه انسان عصبانی شود، عقل او زایل میگردد. دومین گوهر دین است که با حسد از بین میرود. سومین گوهر عمل صالح است که غیبت آن را از میان میبرد و چهارمین گوهر حیاء و عفت است که طمع آن را از بین میبرد.
🔹بنابر بیانات رهبری همچون 26 آبان 1400، اﯾﺮان ﺑﺎﯾﺪ ﺟﺰء10 ﮐﺸﻮر اول دﻧﯿﺎ در ﻫﻮش مصنوعی شود؛ یا در بیان دیگری در 14 خرداد 1402 میفرمایند: در دوران ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﻧﻤﯽﺗﻮان از روشﻫﺎی ﻗﺪﯾﻤﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﺮد؛ یا در تأکید دیگری (1403/06/14)، اهمیت تسلط بر عمق هوش مصنوعی را متذکر میشوند.
🔹حجم مهمی از هوش مصنوعی به رشتههای علوم انسانی بازمیگردد و اگر علوم انسانی از هوش مصنوعی گرفته شود، چیزی جز الگوریتم از آن باقی نمیماند. ﺷﮑﺎف ﻣﯿﺎن ﺳﺎﻣﺎﻧﻪﻫﺎی ﻫﻮش ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ و ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﯽ ﺑﺎ اﻧﺠﺎم ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎی ﺑﯿﻦ رﺷﺘﻪای و ﭼﻨﺪرﺷﺘﻪای میسر میشود و از نمونههای کاربرد هوش مصنوعی در علوم انسانی، زبانشناسی رایانشی، فلسفه رایانشی، کتابخانه دیجیتال و... را نام برد.
🌐 متن گزارش: https://ihkn.ir/?p=39414
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
تبدیل اصطلاحنامه به آنتولوژی-دکتر مرتضی محمدی.mp3
24.02M
🌀 تبدیل اصطلاحنامه به آنتولوژی
⏹ آنتولوژی قرآن کریم
🎙 ارائهدهندگان:
👤دکتر مرتضی محمدی
👤 فاضل گرامی محمود حسنزاده
🎙 دبیر علمی:
👤 دکتر علی میرعرب
🎧 از رادیو پژوهش بشنوید
🌐 http://dte.bz/F3MMg
📆 زمان: سهشنبه 13 آذر 1403
⬅️ پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir
مخابرات پایدار لازمه توسعه هوش مصنوعی
🔸 مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: لازمه توسعه هوش مصنوعی در کشور مخابرات پایدار است.
🔗 ana.ir/003xtG
@anapress1
استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی برای تقویت عدالت آموزشی
🔸دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به چالشها و نیاز به اصلاحات در نظام آموزش و پرورش، از چهار اولویت اساسی برای بهبود وضعیت تعلیم و تربیت در کشور سخن گفت.
🔗 ana.ir/003xtq
@anapress1
امور مربوط به هوش مصنوعی در علوم اسلامی-دکتر مهدی اسماعیلی.mp3
23.91M
🌀 مدل های زبانی بزرگ
⏹ امور مربوط به هوش مصنوعی در علوم اسلامی
🎙ارائهدهنده:
👤دکتر مهدی اسماعیلی
🎙 دبیر علمی:
👤 دکتر علی میرعرب
🎧 از رادیو پژوهش بشنوید
🌐 http://dte.bz/hvwrd
📆 زمان: دوشنبه 12 آذر 1403
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir
🧩 #WhoIsShe❓
✍️ A true role model: An exemplary life, an exemplary marriage
#FollowerOfAli
#LiveLikeAli
#LifeStyle
#WhoIsHe
(#English language with Farsi and English subtitles)
By Masaf International
🧩 اوکیست؟ مشاوره ازدواج با استفاده از هوش مصنوعی
✍️ الگوی حقیقی در زندگی و ازدواج
#فقط_به_عشق_علی
#سبک_زندگی
(به زبان #انگلیسی با زیرنویس فارسی و انگلیسی)
کاری از مصاف بینالملل
Youtube Link
🌎 @Masaf_intl مصاف بینالملل
💢«هوش مصنوعی؛ فرصتها، چالشها و راهکارها»، موضوع شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین
🔹حجتالاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی تباراردهالی، رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از برگزاری شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین با موضوع «هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالشها و راهکارها» در ۲۲ آذرماه سال جاری در مدرسه عالی دارالشفاء قم خبرداد و گفت: در این اجلاسیه آیتالله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه و بهروز مینایی رئیس ستاد فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه سخنرانی خواهند کرد.
🔸وی با بیان این که در این اجلاسیه ۵۰۰ استاد نخبه دروس سطح عالی حضور خواهند داشت، افزود: مهمترین هدف از برگزاری اجلاسیه بهکارگیری هوش مصنوعی در انتقال مفاهیم و آشنایی از ظرفیت عمیق این علم و تأکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه هوش مصنوعی در همه زمینهها به همه دستگاهها و نهادها است.
🔹سلیمانیتبار اردهالی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که «نباید در توسعه هوش مصنوعی کشور عقب بیفتد، همچنانکه در گذشته آژانس هستهای تشکیل شد و کشور دچار این همه مشکلات شده است، امروز لازم است کشور در این علم مهم به جایگاه واقعیاش برسد تا بتواند دست برتر را داشته باشد.»
🔸وی خاطرنشان کرد: مجموعه تأکیدات رهبر معظم انقلاب پیرامون به خدمت گرفتن فناوری های نوین، حوزه علمیه را بر آن داشت تا به سمت و سوی فناوریهای نوین به ویژه هوش مصنوعی حرکت جدیتری داشته باشد تا در ادامه با تسلط بر آن، تبدیل به یک گفتمان در حوزه علمیه شود.
#هوش_مصنوعی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
نسخه مقرونبهصرفه هوش مصنوعی لاما معرفی شد؛ Meta AI حالا ۶٠٠ میلیون کاربر ماهانه دارد
🔹متا جدیدترین مدل هوش مصنوعی از خانواده لاما (Llama) را معرفی کرده است. مدل جدید که Llama 3.3 70B نام دارد با هزینهای کمتر عملکردی برابر با بزرگترین مدل این خانواده را ارائه میکند. همچنین «مارک زاکربرگ» اعلام کرده اکنون نزدیک به ۶٠٠ میلیون کاربر ماهانه از Meta AI استفاده میکنند.
🔹«احمد الدهله»، معاون بخش هوش مصنوعی متا، در شبکه اجتماعی ایکس تصویری منتشر کرده که نشان میدهد مدل جدید Llama 3.3 70B در برخی بنچمارکها مانند MMLU که توانایی مدل در درک زبان را ارزیابی میکند، از جمینای ١.۵ پروگوگل، GPT-4o و مدل جدید Nova Pro آمازون بهتر عمل میکند.
@--------------------------🔹️🔸️------------------------
دیده بان دنیای دیجیتال🛰
Rubika.ir/dideban_majazi
♦️کارمند ایرانی OpenAI: بهنظر من همین حالا هم به هوش مصنوعی جامع دست یافتهایم
🔹️«وحید کاظمی»، کارمند OpenAI، در پستی در ایکس گفته است:
«به نظر من، ما به AGI دست یافتهایم و با o1 حتی این امر مشخصتر نیز شده است.»
البته وحید کاظمی تبصرهای در تعریف AGI میگذارد؛ به گفته او اگر هوش جامع مصنوعی «در هر کاری بهتر از هر انسانی» باشد، مدل o1 «در بیشتر کارها از بیشتر انسانها» بهتر عمل میکند.
🔹️در حقیقت، وحید کاظمی نمیگوید هوش مصنوعی این شرکت از فردی متخصص در کاری خاص مؤثرتر و ماهرتر است، او میگوید o1 میتواند کارهای بسیار متنوعی انجام دهد، حتی اگر نتیجه نهایی درست از آب درنیاید اما هیچ انسانی نمیتواند با این وسعت با مهارتهای هوش مصنوعی جدید رقابت کند.
🔹️او در پست اخیر خود درباره ماهیت مدلهای زبانی بزرگ یا LLMها و اینکه آیا آنها صرفاً «از یک دستورالعمل پیروی میکنند» یا نه نیز صحبت کرد:
«برخی میگویند LLMها فقط میدانند چگونه از یک دستورالعمل پیروی کنند. هیچکس واقعاً نمیتواند توضیح دهد یکتریلیون پارامتر شبکه عصبی عمیق چه چیزی را میتواند یاد بگیرد.»
--------------------------🔹️🔸️------------------------
دیده بان دنیای دیجیتال🛰
Rubika.ir/dideban_majazi
🤖 آغاز انقلابی در هوش مصنوعی: آموزش مدل غیرمتمرکز ۱۰ میلیارد پارامتری
✅ شرکت Prime Intellect AI با معرفی INTELLECT-1، اولین مدل هوش مصنوعی غیرمتمرکز ۱۰ میلیارد پارامتری، گام بزرگی در دموکراتیزه کردن توسعه هوش مصنوعی برداشته است. این پروژه با دعوت از مشارکت جهانی در آموزش مدل، سعی در شکستن انحصار شرکتهای بزرگ و ایجاد فرصت برای مشارکت گستردهتر دارد.
✅؛ INTELLECT-1 با استفاده از منابع محاسباتی توزیع شده، هزینههای آموزش را کاهش داده و امکان مشارکت افراد و سازمانهای کوچک را فراهم میکند. این رویکرد نوآورانه میتواند منجر به توسعه هوش مصنوعی عمومی (AGI) شود که متنوعتر، شفافتر و اخلاقیتر است.
🌐https://eitaa.com/science_ai
نقش هوش مصنوعی در پیشرفت پژوهشهای علوم انسانی اسلامی
مهندس ساکنی در نشست علمی «ظرفیتهای پژوهشی هوش مصنوعی در علوم انسانی اسلامی» که در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان برگزار شد، از آینده پژوهشهای هوش مصنوعی و نقش انسان در آن سخن گفت و با ارائه تحلیلهایی در مورد ظرفیتهای هوش مصنوعی در دنیای پژوهش، به بررسی سه فصل مهم در روند تکامل هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر آینده پژوهشهای علمی، به ویژه در حوزه علوم انسانی اسلامی پرداخت.
گزارش این نشست
🎙 ستاد راهبری فناوریهای هوشمند
🆔 @itsetad_ir