2_5332315800516692265.pdf
8.15M
الإمام الرضا (ع) عند أهل السنّة - الشيخ محمد محسن الطبسي.pdf
نقد انگاره ظهور صغری فارسی.mp3
5.76M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔊 #فایل_صوتی #کلیپ_فارسی
حجت الاسلام علي قربانی
💢موضوع:
آموزه ی ظهور صغری
در ترازوی نقد
⏱زمان: ۲۴:۰۰
⭕️حجم: ۵/۴مگابایت
#یاداشتهای_علی_قربانی
#مهدویت
#مقدمه_ظهور
#ظهور_صغری
#علی_قربانی
┏━━✨💐💐✨━━┓
@ALIG09149246694
┗━━✨💐💐✨━━┛
عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ مُحَمَّدٍ اَلْهَمَدَانِيِّ
قَالَ: سَمِعْتُ اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ
يَقُولُ:
مَنْ أَحَبَّ عَاصِياً فَهُوَ عَاصٍ،
وَ مَنْ أَحَبَّ مُطِيعاً فَهُوَ مُطِيعٌ،
وَ مَنْ أَعَانَ ظَالِماً فَهُوَ ظَالِمٌ ،
وَ مَنْ خَذَلَ عَادِلاً فَهُوَ خَاذِلٌ،
إِنَّهُ لَيْسَ بَيْنَ اَللَّهِ وَ بَيْنَ أَحَدٍ قَرَابَةٌ،
وَ لاَ يَنَالُ أَحَدٌ وَلاَيَةَ اَللَّهِ إِلاَّ بِالطَّاعَةِ،
وَ لَقَدْ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لِبَنِي عَبْدِ اَلْمُطَّلِبِ:
اِئْتُونِي بِأَعْمَالِكُمْ لاَ بِأَنْسَابِكُمْ وَ أَحْسَابِكُمْ، قَالَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى:
فَإِذَا نُفِخَ فِی ٱلصُّورِ فَلَاۤ أَنسَابَ بَیۡنَهُمۡ یَوۡمَىِٕذࣲ وَلَا یَتَسَاۤءَلُونَ (١٠١)
فَمَن ثَقُلَتۡ مَوَ ٰزِینُهُۥ فَأُو۟لَـٰۤىِٕكَ هُمُ ٱلۡمُفۡلِحُونَ (١٠٢)
وَمَنۡ خَفَّتۡ مَوَ ٰزِینُهُۥ فَأُو۟لَـٰۤىِٕكَ ٱلَّذِینَ خَسِرُوۤا۟ أَنفُسَهُمۡ فِی جَهَنَّمَ خَـٰلِدُونَ(۱۰۳){ المومنون}
📚بحار ج ۴۶، ص ۱۷۷
✡️ دربارهٔ «رأس الجالوت»
1️⃣ مرسوم است که در ایام ولادت و شهادت امام رضا علیهالسلام به ماجرای مناظرات آن امام بزرگوار با علمای ادیان مختلف پرداخته میشود.
2️⃣ از جملهٔ این علما #رأس_الجالوت یهودی است که مناظرهٔ او با امام علیهالسلام مشهور است.
3️⃣ اما شاید خیلی از دوستان در مورد اصطلاح «رأس الجالوت» اطلاع دقیقی نداشته باشند و تصورشان این باشد که «رأس الجالوت» نام این شخص بوده است.
4⃣ اگر احیاناً شما نیز از این دسته دوستان هستید، متأسفانه دچار اشتباه شدهاید. «رأس الجالوت» نام آن شخص نیست، بلکه به جایگاه او اشاره دارد.
5⃣ اما «رأس الجالوت» یا همان #رش_گلوتا اشاره به کدام «نهاد یهودی» دارد؟! با ما همراه شوید:
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ تشکیلات نهاد رأسالجالوت در شرق اسلامی
1⃣ #رأس_الجالوت ترکیبی است از واژهٔ عربی «رأس» بهمعنی سر و واژه «جالوت» بهمعنی تبعیدشدگان. منابع لغوی و برخی تفاسیر، واژه جالوت را در اصل غیرعربی و آن را با واژه آرامی galuta و واژه عبری galut به معنی تبعید و آوارگی مرتبط دانستهاند؛ بر همین اساس در منابع عبری، این عنوان #رش_گلوتا ضبط شده است.
2⃣ رأس جالوت در اصطلاح، عنوان رئیس جامعه یهودیان و مقام واسط میان حکومتها و اتباع یهودی آنها در سرزمینهای شرقی (ایران، بینالنهرین و عراق) بوده است.
3⃣ با توجه به ساختار مذهبی #جامعه_یهود و تمایل آنها به واگذاری ریاست به بزرگان دینی که از نظر نَسَب نیز خالص تلقی میشدند، و با توجه به #آرمانهای_مسیحایی در سازمان سیاسی یهود، عالمان دینی در جایگاه رهبری قرار میگرفتند و از سوی حکومتها هم بهعنوان واسطه میان دولت و اتباع یهودی پذیرفته میشدند؛ چنانکه وجوب نسببردن از خاندان داوود در مقام رِشگلوتا بر همین پایههای دینی استوار بود.
4⃣ همزمان با ظهور اسلام مرکز تجمع یهودیان در بینالنهرین بود و ریاست آنها را «بوستنای بن حَنینای» بر عهده داشت. در منابع اسلامی اشارات دربارهٔ رأس جالوت و تشکیلات مرتبط با آن بسیار مبهم و پراکنده است.
5⃣ برخی از مورّخان مسلمان در ذیل حادثهٔ کربلا و شهادت امام حسین علیهالسلام این خبر را آوردهاند که رأس الجالوت، مسلمانان را برای قتل فرزند پیغمبرشان سرزنش کرده است. همچنین پیشگوییهایی مربوط به حادثه کربلا به رأس الجالوت نسبت داده شده است.
6⃣ در برخی از منابع شیعی از مناظرهٔ رأس جالوت با امام علی (ع) و نیز مناظرهٔ وی با امام رضا (ع) در دربار مأمون سخن گفته شده و در همین زمینه «حدیث رأس الجالوت» و شرحهای آن شهرت دارد.
✍ نویسنده: نگار ذیلابی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ متن کامل مقالهٔ «تشکیلات نهاد رأس الجالوت در شرق اسلامی» را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/jewish-studies/sociology-of-jews/11298
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
هدایت شده از کانال استاد ربانی گلپایگانی
مقاله شاخص ها و نشانه های امامت در مکتب رضوی.pdf
749.8K
🔺امامت در مکتب رضوی، منزلت بسیار والایی دارد؛ منزلتی که خداوند، آن را پس از مقام نبوت و خُلّت به ابراهیم علیه السلام عطا کرد.
امام، خلیفه خدا و رسول خدا است و در فضایل و کمالات، یگانه روزگار خویش است. امام، از علم جامع و کامل برخوردار است؛ علمی که از طریق وراثت از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و از الهام الهی دریافت کرده است و به وسیله آن در پاسخ به هیچ پرسشی فرو نخواهد ماند. امام از ویژگی عصمت برخوردار است و از خطای علمی و معصیت و لغزش عملی مصون است.
🔺امام، علاوه بر ولایت تشریعی، ولایت تکوینی نیز دارد و با اذن و مشیت الهی میتواند کارهای خارق العاده انجام دهد. راه تعیین و تشخیص امام، نصب و نص الهی و شرعی است؛ زیرا افراد بشر از شناخت مقام و منزلت و صفات امامت ناتوانند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به دستور خداوند امامت را پس از خود به امیرالمؤمنین علیه السلام سپرد و عهد امامت تا قیامت به نسل معصوم او اختصاص یافته است.
مطالعه کامل مقاله 🖕🖕🖕
🔰 حضرت استاد ربانی گلپایگانی
•┈┈••✾••┈┈•
@kharejkalam