🔰 کثیر السفر
📌 آیت الله مکارم شیرازی
منظور از کثیرالسفر در احکام مسافر [کثیر السفر ]
🔻پرسش : در احکام مسافر، کثیرالسفر به چه اشخاصی اطلاق می شود؟
پاسخ : انسان در یکی از این چهار حالت، کثیر السفر می شود و نماز و روزه اش در بین راه و مقصد کامل است:
🔶۱-در مدت زمان یک ماه، هر روز (هرچند بدون جمعه ها) رفت و آمد کند.
🔶۲- در مدت زمان ۴۵ روز، ۵ روز در هفته رفت و آمد کند.
🔶۳-در مدت زمان دو ماه و بیشتر، حداقل سه روز در هفته (یا ۱۲ روز در ماه) رفت و آمد کند.
🔶۴- در مدت حداقل دو ماه و کمتر از دو سال، حداقل سه روز در هفته در جایی بماند.
📌آيت الله شبيري زنجاني
🔻سوال
۲۰۹ – به چه كسي «كثير السفر» اطلاق ميشود تا اين وصف موجب جواز تمام خواند نماز و روزه گرفتن وي شود؟ آيا يك سفر قبل از ده روز را هم شامل ميشود؟
پاسخ
کثیر السفر کسی است که عرفا بسیار مسافرت میکند بطوریکه سفر برای او عادی گردد همانند اینکه در مدت دو سال هر هفته مسافرت کند.
📌آیت الله بهجت:
🔻مسأله ۱۰۶۴. در کثیر السّفر لازم نیست که انسان سفرهای متعدّد داشته باشد بلکه یک سفر طولانی که بیشتر سال را فرا گیرد مثل سفرهای متعدّد است؛ پس همین که بگویند فلانی راننده است و یا شغلش سفر است اگر چه در یک سفر طولانی و بدون تکرار و تعدّد باشد کافی است.
ﮐﺜﻴﺮﺍﻟﺴّﻔﺮ ﮐﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻏﺎﻟﺒﺎ ﺩﺭ ﮐﻤﺘﺮ ﺍﺯ ﺩﻩ ﺭﻭﺯ ﺑﻪ ﺣﺪّ ﻣﺴﺎﻓﺖ ﺷﺮﻋﯽ ﺭﻓﺖ ﻭ ﺁﻣﺪ ﮐﻨﺪ. ﺑﻪ ﺣﺪّﯼ ﮐﻪ ﻋﺮﻓﺎ ﻣﺼﺪﺍﻕ ﮐﺜﻴﺮ ﺍﻟﺴّﻔﺮ ﺷﻮﺩ.
📌آیت الله سیستانی:
🔻مسأله ۱۲۹۶. در صدق عنوان راننده و مانند آن معتبر است که تصمیم بر ادامه رانندگی داشته باشد و زمان استراحتش بیش از مقدار معمول رانندگان طولانی نباشد پس کسی که مثلًا در هفته یک روز سفر می رود، راننده بر او صدق نمی کند و اما عنوان کثیر السفر صدق می کند بر کسی که حد اقل در هفته سه روز یا در ماه ده روز در مسافرت باشد و تصمیم بر ادامه این وضع برای حد اقل شش ماه در سال و یا سه ماه در دو سال به بالا داشته باشد (البته در ماه اوّل باید احتیاطاً جمع کند)، ولی عنوان کثیر السفر صدق نمی کند بر کسی که در هفته یک روز در سفر است و اگر در هفته دو روز در سفر باشد بنا بر احتیاط واجب هم شکسته بخواند هم تمام.
📌 آیت الله خامنهای
🔻ملاک کثیر السفر چیست؟
مجرد کثرت سفر موضوع حکم شرعی نیست؛ بلکه کسی که سفر، شغل یا مقدمه شغل اوست، اگر بنای بر استمرار سفر داشته باشد، به مقداری که عرفاً سفر لازمه شغلش محسوب شود، مثل این که قصد داشته باشد در طول هشت یا نه ماه یا یک سال آینده، هفته ای یک روز برای شغلش به سفر رود، نمازش در سفرهای شغلی تمام و روزه اش صحیح است و چنان چه در وطن یا غیر وطن با نیت یا بدون نیت، ده روز بماند، در اولین سفری که بعد از این اقامه عشره انجام می دهد، نمازش قصر است.
مراد از کسی که شغل او مسافرت است، کسی است که قوام کار او به سفر است.
نکته: ﺍﮔﺮ ﺣﺪﺍﻗﻞ ﻫﺮ ﺩﻩ ﺭﻭﺯ ﻳﮑﺒﺎﺭ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺷﻐﻞ ﺷﺎﻥ ﺑﻪ ﻣﺤﻞ ﮐﺎﺭ ﺳﻔﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ، ﺩﺭ ﻏﻴﺮ ﺳﻔﺮ ﺍﻭﻝ ﻭ ﺩﻭﻡ ﻧﻤﺎﺯﺷﺎﻥ ﺗﻤﺎﻡ ﻭ ﺭﻭﺯﻩ ﺷﺎﻥ ﺻﺤﻴﺢ ﺍﺳﺖ، ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﺳﻔﺮ ﺍﻭﻝ ﻭ ﺩﻭﻡ، ﺣﮑﻢ ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺴﺎﻓﺮﻳﻦ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﻳﻌﻨﯽ ﺗﺎ ﻗﺼﺪ ﺍﻗﺎﻣﺖ ﺩﻩ ﺭﻭﺯ ﺭﺍ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ، ﻧﻤﺎﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺷﮑﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺭﻭﺯﻩ ﺷﺎﻥ ﺻﺤﻴﺢ ﻧﻴﺴﺖ.
📌 آیت الله جوادی آملی
🔻کثیر السفر:
ﺳﻔﺮ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺣﻀﺮ ﺑﺎﺷﺪ ﺩﺭ ﻫﻔﺘﻪ ۴ﺭﻭﺯ.، ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺷﻐﻞ ﺩﺭ ﺳﻔﺮ: ﺍﮔﺮ ﺳﻔﺮﺵ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺣﻀﺮﺵ ﺑﺎﺷﺪ ﻧﻤﺎﺯ ﮐﺎﻣﻞ ﻭ ﺭﻭﺯﻩ ﺍﺵ ﺻﺤﻴﺢ ﺍﺳﺖ.
May 11
⭕️ شنبه شب رهبر انقلاب در مسجد مقدس جمکران حضور داشتند و به نماز و مناجات پرداختند.
🔻این چنین بر دلم افتاد ... به امّید خدا ...
... غم نخور ... می رسد امداد به امّید خدا🔻
چه قدَر عقده دراین سینه ی ماجمع شده
عقده ها می شود آزاد به امّید خدا
دل ما که به خداتنگشده،منتظریم
تا که از ما بکند یاد به امّید خدا
📌با دعای «فرج» و «ندبه» ی او مأنوسیم
کِی اثر می کند «اوراد» به امّید خدا ؟
🌅منتقم می رسد و روز ظهورش حتماً
می شود فاطمه دلشاد به امّید خدا🌄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 آیا شنیدی کسی به خاطر نمی دانم گرفتار عذاب و مورد خشم خدای متعال واقع شود!؟
#زبان
#جعفرامین
📌پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله:خداوند! زبان را عذابى دهد كه هيچ يك از اعضاى ديگر را چنان عذابى ندهد. زبانگويد: اى پروردگار! مرا عذابى دادى كه هيچ چيز را چنان عذاب ندادى! در پاسخش گفته شود: سخنى از تو بيرون آمد و به شرق و غرب زمين رسيد و به واسطه آن خونى بناحقّ ريخته شد و مالى به غارت رفت و ناموسى هتك شد.[كافى، ج ۲ ص ۱۱۵، ح ۱۶]
✅ کانال دین
#عضو شدن 👇
#هاشمی
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🔰مطابق نظر آيت الله خامنه اي
⏹️ بخش اول:نكات مهم در سفر شغلی
الف) . کسی که سفر، شغل اوست (یعنی قوام شغل و کار او به سفر است)، مانند راننده، خلبان، کشتیبان، ساربان، چوپان و مانند آنها در سفر سوم باید نماز را تمام بخواند ولی در سفر اول و دوم نمازش شکسته است.
🚨توجه:
کسی که شغلش، سفر نیست ولی سفر، مقدمهی شغل او است، مانند معلم و کارگر و کارمند و سربازی که خودش ساکن شهری است و به مدت دو سه ماه هر ده روز حداقل یکبار برای کار به محل کارش سفر میکند، حکم کسی را دارد که سفر، شغل اوست.
🚨دانشجویی، شغل و کار محسوب نمیشود، از این رو دانشجویانی که برای تحصیل علم به طور هفتگی یا روزانه سفر میکنند نمازشان مبتنی بر احتیاط است. بلی اگر مأمور به تحصیل باشند، مثل معلمان شاغلی که در کنار تدریس، مأمور به تحصیل هستند، نمازشان تمام خواهد بود.
زیارت، شغل به حساب نمیآید، بنابراین کسی که هر هفته برای زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) و انجام اعمال مسجد جمکران به شهر قم سفر میکند، در این سفر، حکم سایر مسافرین را دارد و نمازش قصر (شکسته) است.
کسی که رانندگی، شغل ثابت و دایمی او نیست، ولی برای مدت کوتاهی وظیفهی رانندگی به او محول میشود، مثل سربازانی که وظیفهی رانندگی را در پاسگاهها و غیر آن بر عهده میگیرند، اگر از نظر عرف، رانندگی در آن مدت موقت حداقل دو سه ماه شغل آنها محسوب شود حکم سایر رانندگان را خواهند داشت.
📌رفت و برگشت اگر در نظر عرف، یک سفر محسوب شود، مثل استادی که از وطن برای تدریس، به شهری سفر کرده و هنگام عصر یا فردای آن روز به مبدأ بر میگردد، در این صورت، رفت و برگشت، سفر اول محسوب میشود و اگر عرفاً یک سفر محسوب نشود، مثل رانندهیی که برای حمل کالا به مقصدی حرکت کرده و از آنجا به مکان دیگری برای حمل مسافر یا کالای جدید سفر نماید و سپس به وطن مراجعت میکند در این صورت، سفر اول با رسیدن به مقصد، تمام میشود.
🛑ب) . کسی که شغلش مسافرت است، اگر برای کار دیگری غیر از شغل خود مسافرت کند، باید مانند سایر مسافران نماز را شکسته بخواند، ولی اگر سفر به خاطر شغلی که در محل کار دارد باشد و در ضمن آن، اعمال خاصی از قبیل دیدن اقوام و دوستان را هم انجام میدهد و گاهی یک یا چند شب هم در آنجا میماند، باعث تغییر حکم سفر شغلی نمیشود و نماز تمام است. همچنان که انجام کارهای خصوصی و شخصی در سفر شغلی اداری بعد از پایان کار اداری حکم سفر شغلی را تغییر نمیدهد.
📌حکم نماز صحرانشین خانه به دوش چگونه است؛
🔻آن که از صحرا نشینهایی نباشد که در بیابانها گردش می کنند و هر جا آب و خوراک برای خود و حشمشان پیدا کنند می مانند و بعد از چندی به جای دیگر می روند و صحرا نشینها در این مسافرتها باید نماز را تمام بخوانند.
🖇️📌برای اطلاع از احکام نماز مسافر روی لینک کلیک کنید ⏬
نماز مسافر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 ریشه ی همه خوبیها حیاست، اگر حیا نباشد ایمان هم نیست.
📌 حجتالاسلام والمسلمین#دانشمند
🚨عوامل بی حیایی
«الذُّنُوبُ الَّتِي تَهْتِكُ الْعِصَمَ شُرْبُ الْخَمْرِ وَ اللَّعِبُ بِالْقِمَارِ وَ تَعَاطِي مَا يُضْحِكُ النَّاسَ مِنَ اللَّغْوِ وَ الْمِزَاحِ وَ ذِكْرُ عُيُوبِ النَّاسِ وَ مُجَالَسَةُ أَهْلِ الرَّيْبِ .»
✅ کانال دین #عضو شدن 👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
📌🔰ماجرای دو مسافری که نماز یکی شکسته و نماز دیگری کامل بود!
🔻در روایت است که دو مرد در خراسان به محضر حضرت امام ابوالحسن على بن موسى الرّضا علیه السّلام وارد شدند و از حکم نمازشان که مسافر بودند سؤال کردند.
📣 امام علیهالسلام به یکى از آنان فرمود:
"وَجَبَ عَلَیْکَ التَّقْصِیرُ لِأَنَّکَ قَصَدْتَنِی"
بر تو واجب است که نماز را شکسته بخوانى؛ چون بهقصد دیدار من آمدهای.
و به دیگرى فرمود:
"وَجَبَ عَلَیْکَ التَّمَامُ لِأَنَّکَ قَصَدْتَ السُّلْطَانَ".1
بر تو واجب است نماز را تمام بخوانى؛ چون قصد دیدار سلطان را داشتهاى.
♦️دراین حکایت ازآنجاکه فرد دوم بهقصد معصیت (یعنی زیارت سلطان ظالم) مسافرت کرده بود، باید نمازش را تمام میخواند.
🖇️. تهذیب الأحکام (تحقیق خرسان) ؛ مرحوم شیخ طوسی ؛ ج4 ؛ ص220
🖇️📌برای اطلاع از احکام نماز مسافر روی لینک کلیک کنید ⏬
نماز مسافر....
🔰 از شرایط شکسته شدن نماز مسافر، سفر #معصیت نباشد.
📌آن که برای کار حرام سفر نکند و اگر برای کار حرامی مانند دزدی سفر کند، باید نماز را تمام بخواند. و هم چنین است اگر خود سفر حرام باشد، مثل آن که برای او ضرر داشته باشد (۱)، یا زن بدون اجازه شوهر (۲) سفری برود که بر او واجب نباشد، ولی اگر مثل سفر حج واجب باشد، باید نماز را شکسته بخواند.
مراجع عظام آیت الله:
📌(۱) (زنجانی:) ضرری که اقدام بر آن شرعاً حرام است داشته باشد..
📌(سیستانی:) ضرری که موجب مرگ یا نقص عضو است داشته باشد،.
📌۲.( بهجت، نوری:) و فرزند با وجود نهی پدر و مادر ،سفری بروند که بر آنان واجب نباشد.
📌 ( مکارم شیرازی)
اگر به قصد دزدى، خیانت، یا کار حرام دیگرى سفر کند، باید نماز را تمام بخواند، همچنین اگر خود سفر حرام باشد مثل اینکه چنان مسافرتى براى بدن او ضرر قابل ملاحظه اى دارد.
📌مطابق نظر آيت الله خامنه اي
🔻سفر معصیت
◾. کسی که بدون قصد معصیت، مسافرت کند ولی در بین راه برای ادامه و تکمیل سفر، قصد ارتکاب معصیت نماید واجب است از زمانی که قصد استمرار سفر به خاطر معصیت کرده نمازش را تمام بخواند و نمازهایی را که پس از تصمیم به ادامهی سفر به قصد ارتکاب گناه، شکسته خوانده باید اعاده کند و تمام بخواند.
🖇️📌برای اطلاع از احکام نماز مسافر روی لینک کلیک کنید ⏬
نماز مسافر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 توکل بر خدا... با خدا باش پادشاهی کن...
41.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢♦️شب جمعه این کلیپو👆 از دست نده
🏴🏴🏴
📌🚩 یُقَالُ لَهُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ فَیَأْبَوْنَ وَ یَخْتَارُونَ مَجْلِسَهُ وَ حَدِیثَهُ وَ إِنَّ الْحُورَ لَتُرْسِلُ إِلَیْهِمْ أَنَّا قَدِ اشْتَقْنَاکُمْ مَعَ الْوِلْدَانِ الْمُخَلَّدِینَ فَمَا یَرْفَعُونَ رُئُوسَهُمْ إِلَیْهِمْ لِمَا یَرَوْنَ فِی مَجْلِسِهِمْ مِنَ السُّرُورِ وَ الْکَرَامَةِ...»(کامل الزیارات/ ص۸۰/ باب۲۶/ حدیث۶.))
🔻🔻🔻🔻🔻
فرشتگان به آنها میگویند: بیایید و به بهشت بروید! ولی آنها از رفتن به بهشت امتناع میکنند و محضر امام حسین(ع) را رها نمیکنند، حوریان بهشتی به آنها پیغام میدهند که ما با تمام نعمتهای بهشتی مشتاق شما هستیم...
🎙️🚩 اَلسَّلاَمُ عَلَي الْحُسَيْنِ وَ عَلَي عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَي أَوْلاَدِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَي أَصْحَابِ الْحُسَيْنِ🚩
✅ کانال دین
#عضو شدن 👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🔰مسافری که می خواهد ده روز در محلی بماند
📌مسأله ۱۳۳۶. (امام خمینی) مسافری که می خواهد ده روز در محلی بماند، لازم نیست قصد ماندن شب اول یا شب یازدهم را داشته باشد و همین که قصد کند از اذان صبح روز اول (۱) تا غروب روز دهم بماند باید نماز را تمام بخواند (۲) و هم چنین اگر مثلًا قصدش این باشد که از ظهر روز اوّل تا ظهر روز یازدهم بماند، باید نماز را تمام بخواند .(۳).
📚مراجع عظام تقلید،آیت الله
🔻(۱)(سیستانی:) از طلوع فجر روز اول..
🔻(۲) (مکارم:) آن چه برای قصد اقامه که در مسأله پیش گفته شد لازم است، ماندن ده روز است و امّا شب قبل از آن و شب بعد از آن لُزومی ندارد، بنا بر این اگر از اذان صبح روز اوّل تا غروب روز دهم بماند (یعنی ده روز و نه شب) باید نماز را تمام بخواند..
۳.(بهجت:) و أحوط این است که جبران کمبود را از شب یازدهم حساب نکند.
📌مطابق نظر آيت الله خامنه اي
🔻محاسبه ده روزدر سفر
براى اقامت در سفر، ده روز چگونه محاسبه مىشود؟ آيا از شب اول تا شب آخر است يا از طلوع فجر روز اول تا شب دهم؟
ج) شب اول و آخر محاسبه نمىشود، لذا ده روز و نُه شب كفايت مىكند. همچنين تلفيق روز ناقص با روز آخر كافى است [مثلاً از ظهر روز اول تا ظهر روز دهم].
📌🖇️ برای اطلاع از احکام نماز مسافر روی لینک کلیک کنید ⏬
نماز مسافر
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌🌤️نوع نگاه افراد به مباحث امام زمان علیهالسلام
🌄 عقیدتی و عاطفی صرف کار کردن در بحث امام زمان علیهالسلام
📖🏷️ معرفی حضرت در دعای ندبه
📌 اثر گذاری برخی جلسات مهدوی علیهالسلام نه تنها باعث رفع غربت نمیشه (با وجود اشک بر حضرت) چه بسا بعدظهور مقابل او بایستد!
✅ کانال دین
#عضو شدن 👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
برای استفاده از سایر مطالب مفید کانال روی لینک کلیک کنید ⏬
https://eitaa.com/A_Religion/736
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج 🌄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 چقدر این جوری مراکز آموزشی و تربیتی با نسل نوجوان و جوان کار کردند!؟
📌 سبک زندگی
📌 کنار اومدن با مشکلات
📌 دائم در امتحانه!
🛣️ همه چیز پشت پرده هست!
لینک #عضویت👇
https://eitaa.com/A_Religion
📖امام علي عليه السلام :اَوْلَى الاَْشْياءِ اَنْ يَتَعَلَّمَهَا الاَْحْداثُ الاَْشْياءُ الَّتى اِذا صارُوا رِجالاً احْتاجُوا اِلَيْها.[شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد، ج 20، ص 333.]
🎒📚" بـهـتـريـن مـطـالبـى كـه بـايـد نـوجوانان ياد بگيرند چيزهايى است كه در بزرگسالى مورد نيازشان باشد."
✅ کانال دین
#عضو شدن 👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
✅ کانال دین
#عضو شدن 👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🔰[قصد اقامت ده روز در یک محل و رفت و آمد به بیرون از آن جا]
📌مسأله ۱۳۳۸.(امام خمینی)مسافری که می خواهد ده روز در محلی بماند، اگر از اوّل قصد داشته باشد که در بین ده روز (۱) به اطراف آنجا برود چنانچه جایی که می خواهد برود (۲) خطه سورِ بلدِ اقامت را «۱» یا از بساتین و مزارع و باغات اطراف آن باشد به مقداری که رفتن به آن جا منافی با صدق اقامت در بلد نباشد باید در تمام ده روز نماز را تمام بخواند. ولی چنانچه بخواهد تا کمتر از چهار فرسخ برود، چنانچه در نیّت او باشد که در بین ده روز فقط یک مرتبه برود و بیش از دو ساعت رفتن و برگشتن را طول ندهد، در همه ده روز باید نمازش را تمام بخواند.
مراجع عظام آیت الله
🔻(سیستانی:) به اطراف آنجا که عرفاً جایی دیگر به حساب می آید و فاصله آن از چهار فرسخ کمتر است برود، اگر مدّت رفتن و آمدنش به اندازه ای باشد که در نظر عرف با اقامت ده روز منافات ندارد، نماز را تمام بخواند و چنانچه منافات داشته باشد نماز را شکسته به جا آورد. مثلًا اگر از اوّل قصد داشته باشد که تمام یک روز یا تمام یک شب از آنجا خارج شود با قصد اقامت منافات دارد و باید نماز را شکسته به جا آورد ولی چنانچه قصدش این باشد که مثلًا در نصف روز خارج شده و سپس برگردد، هر چند برگشتنش بعد از رسیدن شب باشد، باید نماز را تمام به جا آورد؛ مگر در صورتی که این طور خارج شدن او به مقداری تکرار شود که عرفاً بگویند در دو جا یا بیشتر اقامت دارد.
🔻(نوری:) به اطراف آنجا از قبیل مزارع و باغستان هایی که از توابع آن محل محسوب می شود هر چند خارج از حد ترخص آنجا باشد برود، باید در همه ده روز نماز را تمام بخواند و اگر از توابع آنجا نباشد باید در تمام ده روز نماز را شکسته بخواند ولی چنانچه بخواهد در تمام ده روز فقط یک ساعت یا دو ساعت برود و برگردد در همه ده روز باید نمازش را تمام بخواند.
🔻(مکارم:) به اندازه ای دور نیست که جزءِ مسافرت محسوب شود، باید نماز را تمام بخواند، امّا اگر طوری است که جزءِ مسافرت محسوب می شود باید تمام ده روز را شکسته بخواند.
🔻(بهجت:) از مقدار ترخّص دورتر نباشد، باید در همه ده روز نماز را تمام بخواند و اگر از مقدار ترخّص دورتر باشد ولی کمتر از مقدار مسافت یعنی چهار فرسخ شرعی باشد، چنانچه قسمت عمده روز را در محل ّ اقامت باشد کافی است و نمازش تمام است و عرفاً صدق اقامت ده روز در آنجا می کند.
🔻(زنجانی:) مسأله مسافری که می خواهد ده روز در محلی بماند اگر از اول قصد داشته باشد در بین ده روز از آن محل و اطراف آن که عرفاً جزء محل به حساب می آید؛ مانند باغات اطراف شهر، خارج شود، چنانچه خوابگاهش در این محل باشد کافی است و لازم نیست تصمیم داشته باشد در روز یا اوایل شب به محل برگردد و اگر بخواهد هر روز نیز به خارج محل برود مانعی ندارد.
📌🖇️ برای اطلاع از احکام نماز مسافر روی لینک کلیک کنید ⏬
نماز مسافر
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
☑️ مطابق نظر آيت الله خامنه اي
🔻نظر جدید معظم له ۱۴۰۰
📌سوال: آیا هنگام قصد اقامت، جایز است نیت خروج از محل اقامت به محل دیگری را که کمتر از چهار فرسخ با آن فاصله دارد بنماییم؟
🔻پاسخ: قصد خروج از محل اقامت به اندازه ی کمتر از مسافت شرعی اگر به صدق اقامت ده روز ضرر نزند مانند اینکه بخواهد در این ده روز دو سه بار و هر بار حداکثر به مدت نصف روز، به کمتر از مسافت شرعی برود و برگردد، در این صورت ، قصد خروج به قصد اقامت لطمه نمی زند.
قصد اقامه باید در یک محل (شهر یا روستا و یا …) باشد، و در دو محل نمیتوان قصد اقامه کرد، بنابراین کسی که در دو مکان تبلیغ میکند اگر عرفاً دو محل محسوب شود، باید در یکی از آن دو، قصد اقامه کند و قصد اقامه در هر دو به این صورت که بخواهد چند روز را در یکی و چند روز هم در دیگری بماند که مجموعاً ده روز شود اقامه محقق نشده و باید نماز را در هر دو محل شکسته بخواند.
♦️توجه:
اگر مسافری در محلهیی از شهر قصد اقامه کند رفتن به محلههای دیگر شهر، هر چند با محلهی قصد اقامت به مقدار مسافت شرعی فاصله داشته باشد، به قصد اقامه و حکم آن ضرر نمیرساند.
⚫. مسافری که میخواهد ده روز یا بیشتر در محلی بماند، اگر از ابتدا قصد داشته باشد که در خلال ده روز به اطراف آنجا (در محدودهی باغها و مزرعههای محل اقامت) برود، اشکالی ندارد و قصد اقامهی او درست و نمازش تمام است.
همچنین قصد خروج از محل اقامت، به اندازهی کمتر از مسافت شرعی اگر به صدق اقامهی ده روز ضرر نزند یعنی اگر بیرون رفتن از آنجا به مدت چند ساعت از روز یا شب برای یک بار یا چند بار باشد به شرطی که مجموع ساعات خروج از شش هفت ساعت بیشتر نشود، در این صورت، قصد خروج به قصد اقامه لطمه نمیزند و نمازش تمام است، اما بیشتر از این، مانع تحقق اقامه است و نمازش شکسته خواهد بود.
⚫. اگر مسافر هنگام قصد اقامه، تصمیم داشته باشد در خلال ده روز- هر چند یک بار آن هم به مدت چند دقیقه- به چهار فرسخی و یا بیشتر برود اقامه تحقق پیدا نمیکند و باید نماز را شکسته بخواند.
📌س۳۷. کسى که در دو مکان تبليغ مىکند و قصد اقامت ده روز هم در آن منطقه دارد، نماز و روزهاش چه حکمى دارد؟
🔻ج) اگر از نظر عرف دو مکان محسوب شوند، قصد اقامت در هر دو محل و يا در يکى از آن دو با قصد رفت و آمد به مکان ديگر در خلال ده روز، صحيح نيست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 عظمت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
📖📿خاطرهای شنیدنی علامه #مصباح یزدی(ره) از ارادت عجیب آیت الله #بهجت نسبت به حضرت معصومه (س) و تبرک جستن به خاک زائران حرم...
🔻السَّلامُ عَلَیْکِ یا فَاطِمَةُ الْمَعْصُومه اشفعی لنا فی الجنه🔻
برای اطلاع بیشتر از محتوای کانال و عضویت کلیک کنید ⏬
✅ کانال دین
👇
https://eitaa.com/A_Religion/736
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌سن آموزش حجاب🧕
🔻آیا در سه سالگی باید چادر پوشید؟
🔻معیار پوشش کودکان
ارتباط با ⏪ @hossein_h_a
لینک عضویت👇
https://eitaa.com/A_Religion
#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج🌄
📌با عرض سلام به اعضاء محترم کانال
در صورت مفید دانستن نسبت به محتوای کانال می توانند لینک عضویت کانال رو نشر دهند👇
https://eitaa.com/A_Religion/736
📌احکام تصویری وکاربردی
عکس نوشته📝
سخنان مذهبی کوتاه 🔊
مناسبت مذهبی🗓️📿
👈 اظهار نظر وارتباط در گروه خودمونی
از ارسال پیشنهادات و انتقادات بزرگواران سپاسگزار، و در حد وسع و توان پاسخ گوی عزیزان هستیم ⤵️
@hossein_h_a