خیبر خیبر یا صهیون
جیش محمد قادمون
السلام علیک یا امیرالمؤمنین یا حیدر کرار
رابطه #رشد_اقتصادی با #معیشت_مردم و ایجاد #فرصت_برابر و #عادلانه در دستیابی به امکانات با #مهارت_آموزی در بیان #امام_خامنهای:
صاحبنظران اقتصادی میگویند رشد [اقتصادی] هشت درصد امکانپذیر است، که در سیاستهای برنامهی هفتم هم رشد هشت درصد آمده است... اگر این رشد استمرار پیدا کند ــ نه اینکه یک سال رشدی پیدا بشود، بعد تنزّل پیدا کند ــ قطعاً در وضع زندگی مردم یک گشایش مطلوب و خوبی حاصل خواهد شد.
البتّه رشد اقتصادی بهتنهایی هم کافی نیست؛ یعنی برای اینکه در وضع زندگی مردم و معیشت مردم و طبقات ضعیف یک تحوّلی صورت بگیرد، صرفاً رشد اقتصادی کافی نیست، بلکه چیزهای دیگری هم لازم است:
#برابری_فرصتها_برای_دستیابی_به_امکانات؛
این از جملهی کارهای بسیار مهم است؛ برای مشارکت، امکانات در سطوح مختلف به نحو صحیح و عادلانهای تقسیم بشود. اینها البتّه کارهای آسانی هم نیست، کارهای دشواری است؛
[باید] #آموزش_داده_بشود، #مهارت_داده_بشود. بسیاری از جوانهای ما مایلند کار کنند، و به #مهارت نیاز دارند. یک بخشی باید برای #مهارتافزایی_جوانان وجود داشته باشد که البتّه مدیران ارشد میتوانند برنامهریزی کنند، در این زمینهها کار کنند، کار انجام بگیرد.
امام خامنهای 1403/1/15
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
«وظیفه تأمین مهارت کارگر با نظام آموزشی از جمله وزارت آموزش و پرورش است»
یکی از نیازهای مهمّ کارگر که وظیفهای را در مقابل مسئولین دولتی و صاحبان کارگاهها و بیشتر، دولت و امثال اینها قرار میدهد، نیاز به مهارت است. کارگر آماده است کار کند، [منتها] یک جاهایی احتیاج دارد به مهارت بیشتر. این مهارتافزایی و دانشافزایی در مورد کار، خیلی به پیشرفت کار کمک میکند؛ هم به نفع کارگر است، هم به نفع کشور است. این مهارتافزایی هم که توانمندسازی نیروی کار است ــ نیروی انسانی از لحاظ مهارت کاری توانمند بشود ــ یکی از [وظایف] اینها است.
از همین باب، مسئلهی جستجوی استعدادهای درخشان است. در بین جامعهی کارگری، گاهی استعدادهای برجستهای وجود دارد که ابتکارهایی به ذهنشان میرسد؛ اگر چنانچه دستگاههای ذیربط اینها را شناسایی کنند، استعدادها را پیدا کنند، به اینها میدان بدهند، مجال بدهند که بتوانند نوآوری و خلّاقیّت بکنند، به نظر من وضع جامعهی کارگری و وضع کار در کشور بسیار پیشرفت خواهد کرد.
البتّه بعضی از این وظایفی که عرض کردیم، بر عهدهی دستگاههای دولتی است، مثل وزارت کار یا حتّی دستگاههای آموزشی و مراکز آموزشی. بنده مکرّر به وزارت آموزشوپرورش در مورد آموزش فنّیوحرفهای توصیه کردهام؛ این به نیروی کار و مهارتافزایی آنها خیلی کمک میکند. حالا نظر بعضیها این است که شاید لازم باشد و ممکن باشد که در دانشگاهها، در مدارس، در آموزشوپرورش، در کنار درسهای نظری، آموزشهای عملی هم داده بشود و حتّی شناسه بدهند، مدرک تحصیلی بدهند تا شایستگی و صلاحیّت کار در یک کارگر، در یک جوان که اینجا مثلاً تحصیل فنّی کرده، معلوم بشود و بتواند کار کند.
امام خامنهای 1403/2/5
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
چشمانداز:
پنج سال آینده چندیدن هنرستان و صدها هنرجو در نمایشگاه #ایران_اکسپو مشارکت فعال خواهند داشت انشاءالله...
https://virasty.com/abbasebayat/1714478871745798364
خدا را شاکریم که به ما منت نهاد و توفیق داد یک سال دیگر در کسوت معلمی و در خدمت آموزش و پرورش نسل آینده باشیم.
به همه شما همکاران پرتلاش روز معلم را تبریک میگویم بخصوص به همه مدیران و هنرآموزان خلاق هنرستانی که هم آموزنده علم و ادباند و هم آموزنده عمل و این را اهمیت و اجری دو چندان است.
یاعلی
«کار بدون علم، کماثر است؛ علم بدون کار، بیاثر است»
رهبر معظم انقلاب اسلامی 1389/6/16
کار، ارزشآفرین است؛ ارزش است.
در یک روایتی هست که: «العلم یهتف بالعمل فان اجاب و الّا ارتحل»؛ یعنی حتّی دانش، مرهون کار است.
در این روایت - که یک بیان نمادین و سمبلیک است – میفرماید: دانش، کار را صدا میزند؛ اگر کار پاسخ داد، دانش میماند و توسعه پیدا میکند؛ اگر کار پاسخ نداد، دانش هم میرود. ببینید چه بیان زیبائی است.
یعنی پیدایش دانش، پایداری دانش، پیشرفت دانش، وابستهی به کار است. اینها منطق است، اینها مبنای فکری است؛ اسلام اینجوری است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سند تحول بنیادین
خلق دنیای آینده - عباس بیات
تصویر فوق جدول ظرفیت کلی پذیرش آموزش عالی کشور از مقطع دیپلم است. «گزارش تحلیل ظرفیت پذیرش آموزش عالی کشور از دیپلم متوسطه» به منظور تحلیل و تصمیمسازی طراحی یکپارچه نظام آموزشی کشور با تکیه بر طراحی ساختار آموزشی (شاخهها و رشتهها) دوره دوم متوسطه به عنوان حلقه واسط نظام آموزش عمومی و عالی کشور تهیه شده است.
هدف دیگر این بررسی تحلیل بروز برخی از نارسائیها در کیفیت نیروی انسانی کشور است. در گزارشهای رسمی یکی از عوامل اصلی پایین بودن «بهرهوری عوامل تولید» که «کیفیت رشد اقتصادی» را نمایندگی میکند بهرهوری پایین نیروی کار است.علیرغم اینکه تحصیلات و تجربه نیروی کار از سال 1387روند صعودی داشته اما بهرهوری نیروی کار به همان نسبت افزایش پیدا نکرده است؛ و میزان تحصیلات نیروی کار نتوانسته به میزان کافی به افزایش بهرهوری نیروی کار منجر شود.
علل این موضوع بکارگیری افراد با تحصیلات بالا در مشاغلی که نیاز به تخصص قابل توجهی ندارد و عدم تطابق آموزشهای عالی با نیازهای جامعه و مشاغل و یا کیفیت نازل آموزش عالی ذکر شده است.
بر همین اساس بررسی وضعیت آموزش عالی کشور و نسبت آن با آموزش عمومی به منظور طراحی یکپارچه نظام آموزشی کشور و رفع چالشهای گفته شده دغدغه اصلی این تحلیل است.
تحول در نظام آموزش و پرورش بدون بازطراحی رابطه آن با نظام آموزش عالی شدنی نیست.
گزارش راهبردهای متعددی را پیشروی سیاستگزاران برای بازطراحی نظام آموزشی کشور میگذارد. اما اینجا و اکنون اولین راهبرد را به اشتراک میگذارم:
آموزش عالی کشور بیش از نیاز کشور (یا بدون استلزامات کیفی) توسعه یافته است و باید توسعه کمی آن متوقف گردد و به کیفیت بخشی آموزش عالی پرداخت و همچنین باید بخشی از ظرفیت آموزش عالی را برای کیفیت بخشی به آموزش عمومی کشور بهرهبرداری کرد.
به نظر میرسد عدم اتخاذ سیاست مؤثر در مورد ظرفیت پذیرش آموزش عالی منجر به کاهش کیفیت نظام آموزش کشور (آموزش عمومی و عالی) خواهد شد؛ همچنان که آگاهی، تبیین و اتخاذ سیاستهای صحیح در این وضعیت نیز میتواند به نفع تحولآفرینی آموزش و پرورش استفاده گردد.
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سامانه سند تحول بنیادین
خلق دنیای آینده - مجموعه بیانات امام خامنهای در دیدار با معلمان، فرهنگیان و مسئولین آموزش و پرورش - اردیبهشت1403.pdf
4.22M
#خلق_دنیای_آینده
مجموعه بیانات امام خامنهای در جمع فرهنگیان و مسئولان آموزشوپرورش
از خرداد 1368 تا اردیبهشت 1403
در این نسخه بخشهای غیرمرتبط (مسائل روز) فرمایشات در دیدارها حذف شده است.
بازنشر با ذکر منبع مجاز است.
این محصول را به معلمان، مدیران، مسئولان و دغدغهمندان تربیتی معرفی کنید.
ویراستی | ایتا | بله | خلق دنیای آینده | سامانه سند تحول بنیادین
وزارت آموزش و پرورش (دفتر فنیوحرفهای و کاردانش) برای اولین بار در دو رویداد بینالمللی بزرگ و وزین اقتصادی در کمتر از یک ماه شرکت کرد.
آموزش و پرورش در تحقق شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم" نقش زیرساختی دارد.
هنرجو، هنرآموز و هنرستان باید با بازارکار، بنگاههای اقتصادی، تولیدی، خدماتی و کشاورزی ارتباط منسجم و مستمر داشته باشد. این ارتباط کلید کیفیتبخشی و ارتقاء آموزشهای فنیوحرفهای و مهارتی در هنرستانهاست.
هر هنرجو، هنرآموز و هنرستان باید سالانه حداقل در چند نمایشگاه تخصصی در سطح استانی و ملی شرکت کند.
نمایشگاهها برای هنرستانها هم یک محیط یادگیری و ارتباط است و هم یک محیط عرضه توانمندیها، از این ارتباط آینده پیشرفت و تعالی اقتصادی کشور ساخته میشود.
حضور آموزش و پرورش در رویداد ملی و بینالمللی #ایران_اکسپو موجب تعجب و سوال مخاطبین شده بود، اما وقتی توضیح میدادیم که آموزش و پرورش چنین نقشی در پیشرفت اقتصادی کشور دارد همگی ضمن تصدیق و تشکر از سوال اولیه خود عذرخواهی میکردند.
اما در #کرمان_آیدکس تفاهمنامه همکاری طرح سفیران مهارت امضاء شد و اهمیت همکاری آموزش و پرورش برای رشد اقتصادی در بیانیه پایانی جزء بندهای اصلی و اولیه بود.
اینها گزارش گام اول است...
مسیر بلندی در پیش داریم به یاری خدا...
[ویراستی](https://virasty.com/abbasebayat) | [ایتا](https://eitaa.com/abbasebayat) | [بله](https://ble.ir/abbasebayat) | [خلق دنیای آینده](abbasebayat.ir) | [سامانه سند تحول بنیادین](stbap.ir)
با خون همه شهدا و بخصوص خون رئیس جمهور شهید، مردمی، عزیز و انقلابیمان عهد میبندیم لحظهای از ادامه مسیر پرنور و پربرکت خدمت به ملت ایران در سایه نظام شکوهمند جمهوری اسلامی به لطف الهی غافل نشویم و بیشتر از گذشته در تلاش و خدمت بکوشیم و منتظر بمانیم، منتظر سرانجام نیک شهادت انشاءالله....
ویراستی
https://virasty.com/abbasebayat
ایتا
https://eitaa.com/abbasebayat