💢شبیه ترین روز به #روز_قیامت
✅ امیر المومنین حضرت علی (علیه السلام) می فرمایند:
#عـید_فطر شبیهترین روز به روز قیامت است. چون در قیامت عدهای که #زیانکارند، تأسف میخوردند و غضبناک میگردند و عدهای که نیکوکارند #رستگار و متنعم به نعمتهای الهی میشوند.
📘 مجموعه ورام, جلد ٢، ص ١۵٨
@Emamkhobiha🌹
عیدی که امام علی در عظمتش فرمود:« عید فطر، تنها عید کسی است که خداوند روزهاش را پذیرفته و شب زندهداریاش را سپاس گزارده است» [1]
«فطر» همان عید بازگشت به فطرت پاک آدمی است که از ازل با دم مسیحایی معبود سرشت بودن یافت و رسم بندگی آموخت.
❣﷽❣
#مطالب_مهدویت
⁉️اصلاً چرا بايد امام زمان را بشناسيم و شناخت كافى از او داشته باشيم؟
✅شناخت، زمينه ساز اعتقاد و ايمان و در نتيجه عمل و تعهّد است. چه زيبا فرموده است امير بيان حضرت على (علیه السلام) كه : «انّ قيمة كلّ امرى ء و قدرهُ معرفتُه»[1] ؛ «ارزش و منزلت هر كسى [به اندازه] معرفت او است».
👈در قرآن و احاديث، شناخت امام و اعتقاد به او، از اهميتى ويژه برخوردار بوده و امرى واجب براى هر شخص مؤمن و متدين دانسته شده است و شناخت امام، پيوندى ناگسستنى با معرفت خدا و پيامبر دارد و زمينه ساز بينش عميق در دين و منش درست و پسنديده در زندگى است. «امام»، پيشوا، راهنما و راهبر انسان ها به سوى تكامل و تعالى و حجّت و خليفه خدا بر روى زمين است. «امام»، انسان كامل، برگزيده خالق، معصوم و پاك سرشت و واسطه فيض الهى است و مقامى بس والا در ميان آفريده هاى خداوند دارد. «امام» طريق وصول به «حقيقت» و مبيّن و مفسّر «شريعت» است و... همان گونه كه اطاعت و تبعيت از امام و دوستى او، بايسته و واجب است، شناخت شخصيت و ويژگى هاى او نيز ضرورى است.
📜 در روايات و نصوص معتبر دينى نيز، سفارش خاصى به شناخت «امام» شده است.
در يكى از روايات مشهور شيعه و سنّى از پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) آمده است : «مَن مات ولم يعرف امام زمانِه، ماتَ ميتة جاهليّة»[2] ؛ «هر كسى بميرد در حالى كه امام زمان خود را نشناخته باشد، به مرگ جاهلى مرده است».
🌟امام صادق (علیه السلام) اين جاهليت را چنين معرفى مى كند : «جاهلية كفر و نفاق و ضلال»[3].
💫با توجه به اين روايات، اهميت شناخت امام زمان(عج) را مى توان در موارد زير خلاصه كرد
1⃣. شرط اسلام واقعى
بر اساس روايات مختلف (از جمله حديث «من مات و لم يعرف امام زمانه، مات ميتةجاهلية»)، معرفت امام عصر، شرط اسلام است و اگر كسى بدون شناخت امام از دنيا برود، گويا از اسلام واقعى و اصيل بى بهره بوده است. پس شناخت امام زمان، آن گاه مى تواند انسان را از مرگ جاهلى دور كند كه بتواند به دستورات او پاينده بوده و از ارشادات و هدايت هاى او بهره مند شود.
2⃣. رسيدن به هدايت واقعى
شناخت امام عصر (علیه السلام) ، چراغ هدايت و رمز دين دارى است و نتيجه آن، دستيابى به صراط مستقيم، خداشناسى، حق شناسى و راه كمال و سعادت است. يكى از دعاهاى مهم در عصر غيبت، اين دعا است كه مى گوييم : «اللّهم عرّفنى نفسك فانّك ان لَم تُعَرّفنى نَفسَك لَم اَعرِف رَسولَكَ، اللّهُم عرِّفنى رَسولك فانّك اِن لم تُعرِّفنى رسولك لم اَعرف حجّتكَ ؛ اللّهُم عَرِّفنى حجّتِك فانّك اِن لم تُعرِّفنى حُجّتك ضللتُ عن دينى»[4] ؛ «خداوندا! خود را به من بشناسان كه اگر خودت را به من نشناسانى، پيامبرت را نخواهم شناخت. خداوندا! رسولت را به من بشناسان كه اگر رسول خود را، به من نشناسانى، حجّتت را نخواهم شناخت. خداوندا! حجّت خودت را به من بشناسان كه اگر حجّتت را به من نشناسانى، از دين خود گمراه خواهم شد».
3⃣. رسيدن به ثواب يارى او
بر اساس بعضى از روايات، شناخت امام زمان(عج) و باور قلبى به او، باعث نزديكى هر چه بيشتر انسان به او مى شود. اگر با اين معرفت از دنيا برود، از پاداش هاى بيشمارى برخوردار خواهد شد كه يكى از آنها درك ثواب يارى امام عصر (علیه السلام) در زمان ظهور است ؛ يعنى، چنين شخصى، همچون كسى است كه در لشكر آن حضرت بوده و يا زير پرچم او نشسته است[5].
📝پی نوشت ها
[1]. بحارالانوار، ج 2، ص 184.
[2]. الغدير، ج 10، ص 360 ؛ ميزان الحكمة، ج 1، ص 171، ح 840 ؛ بحارالانوار، ج 72، ص 135.
[3]. كافى، ج 1، ص 377، ح 3.
[4]. كمال الدين، ج2، ص 343.
[5]. كافى، ج 1، ص 37.
📚 💻وبسایت پرسمان مهدوی
#پرسش_پاسخ_مهدوی
✨🌸الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــ الْفَـــرَج🌸✨
@Abbasse_Kardani
⭕️ غربت غیبت
🔷طبیعی است که اگر عضوی از یک خانواده یا یک خاندان به هر دلیل با مشکلی روبرو شود، به دنبال آن تمام اقوام و آشنایان دست به دست یکدیگر میدهند، به حرکت و تکاپو می افتند، بالا و پایین می روند، هزینه می کنند، اسناد ملکی و آبروی خود را به ودیعه میگذارند تا او را از گرفتاری خلاص کنند. این را بارها دیده ایم.
❓ مگر مطابق آموزه های اعتقادی و معارف شیعه، امام زمان ما ( ارواحنافداه) عزیزتر از جان و هستی و پدر و مادر و فرزندان و عزیزان ما نیست؟
❓ مگر در زیارت جامعه کبیره نمی خوانیم :"به ابی انت و امی و نفسی و اهلی و مالی"پدر و مادر و جان و خانواده و دارایی و همه خاندانم به فدای شما اهل بیت علیه السلام باد.
🔷پس بیاییم با ترک گناه و با دعا برای ظهور آن حضرت ،قفل زندان غیبت را بشکنیم و مولای عزیزتر از جان خود را از این گرفتاری چند قرن آزاد سازیم.
🔷 بارها دیده ایم که اگر فرزند یک خانواده یا مسافر آنها در بازگشت به منزل اندکی تاخیر کند، دلهای عزیزان و نزدیکان او به اضطراب میافتد و از ترس اینکه مبادا اتفاقی افتاده باشد، به دنبال علت تاخیر او میروند.
🔷اینک تاخیر در ظهور آخرین حجت خدا در زمین ،ما و جامعه ی شیعه را تا چه حد به اضطراب و حرکت و تلاش و تفکر واداشته است ؟
🔷دیده و شنیده ایم اگر عزیزی از یک خانواده،بی هیچ جرم و گناهی، مظلومانه کشته شود، اولیای دم به چیزی کمتر از قصاص قاتل ،آن هم هرچه سریعتر، راضی نمیشوند تا شاید بدین وسیله اندکی از داغ بازماندگان تخفیف یابد .
🔷حال اگر این خون به ناحق ریخته، "ثارالله" یعنی خون خدا و جگرگوشه نبی اکرم( صلی الله علیه و آله و سلم) و پرورده دامان سیدة النساء( علیه السلام) سید جوانان اهل بهشت و فرزندان و عزیزان او باشد و اولیای دم خدای تعالی و اهل بیت عصمت و طهارت( علیهم السلام ) قضیه چه صورتی پیدا می کند؟؟؟
🔷 مگر نه در دعای ندبه ،مولای ما حجة بن الحسن (علیه السلام) طلب کننده ی خون شهید کربلا خوانده می شود و انتقام خون به ناحق ریخته حضرت زهرای اطهر(علیهالسلام) را نیز حضرت بقیه الله ارواحنا فداه خواهند گرفت؟؟؟
🔷از قول علامه امینی (رحمة الله )نقل شده است که وقتی در خانه به پهلوی حضرت زهرا علیهالسلام اصابت کرد، آن مظلوم صدا زدند: "فرزندم مهدی..."
🔷 امام محمد باقر(علیه السلام) فرمودند:"باقیمانده هیزم هایی که با آنها در خانه مادرم حضرت صدیقه طاهره علیه السلام آتش زده شد، اینک نزد ماست که دست به دست به ما می رسد... تا به دست قائم ما علیه السلام برسد."
📚 آشتی_با_امام_عصر
👤 استاد_هراتیان
#غربت_امام #تلنگر_مهدوی
#امام_زمان
@Abbasse_Kardani
#وظایف_منتظران
📝 "تجدید بیعت با امام زمان"
🔹 این تجدید بیعت که از تکالیف مومنان است بهتر است بعد از هر نماز واجب یا دست کم یکبار در هر روز یا هر هفته انجام شود. به این معنا که فرد بیعت کننده عهد کند، پیمان محکم ببندد که یاری خود را از امام زمان دریغ نکند و او را با #جان و #مال خود تا میتواند، یاری کند. پیامبر نیز در خطبه غدیر، به تمام امّت امر فرموده تا با ائمه اینگونه، بیعت شود.
🔻 در این نوع بیعت چند چیز شرط است:
۱- شخص بیعت کننده در قلب، تصمیمش محکم و قطعی باشد.
۲- بیعتش را به زبان بیاورد.
۳- (در زمان حضور و ظهور امام) دست خود را در دست حضرت بگذارد و با او دست دهد و بیعت نماید.
🔸 در عصر غیبت، نیز می توان با نُوّاب عام امام زمان بیعت کرد. یعنی با فُقهای جامع الشرائط به ویژه ولی فقیه. به این معنا که بیعت با او، که جامع الشرائط ولایت فقیه است، بیعت با امام زمان است.
درمحضرحضرت دوست
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ 🔇 جلسه سوم
سلام علیکم
صوت:جلسه سوم#آن سوی مرگ
را با هم میشنویم.
🔹دعایی که در زمان غیبت بایدهر روز خوانده شود
🔸 اللهُمَّ عَرِّفنیِ نَفْسَکَ،
فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفنی نَفْسَکَ لَمْ اَعرِفْ رَسُولَکَ،
اَللهُمَّ عَرِّفنی رَسُولَکَ،
فاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی رَسُولَکَ لَمْ اَعرِّفْ حُجَّتَکَ،
اللهُمَّ عَرِّفنی حُجَّتکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَْم
تُعَرِّفنی حُجَّتکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینیِ .
🔹 دعای غریق دعای تثبیت ایمان دراخرالزمان
🔸 یا اَللَّهُ یا رَحْمنُ
یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ
ثَبِّتْ قَلْبِیِ عَلی دِینک
⭕️ پست_ویژه
➕ روایت قدس
✔️ نسبت بیت المقدس و امام عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف
🔹 بخش اول
🔺پیروزی امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف بر سفیانی و هم پیمانان وی
🔹در هنگام که غضب خداوند و خشم مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف و سپاهیانش بر سفیانی و هم پیمانان وی فرو میبارد، نشانه ها و معجزات الهی به دست مهدی_عجّل_الله_تعالی_فرجه الشریف آشکار میشود. سختی و تیره روزی به سفیانی و حامیانش روی میآورد و به بدترین شکل شکست میخورند.
🔹سرانجام، سفیانی به دست یکی از سپاهیان امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف دستگیر می شود و طبق نقل روایات، در کنار دریاچه طبریه یا در ناحیه ورودی قدس به هلاکت می رسد.
🔹 مسجدالأقصی، واقع در شهر مذهبی بیت المقدس مسجدی است که از دیرباز تاکنون مورد توجه مسلمانان و دیگر ملت ها است.
🔹 بیت_المقدس از جمله شهرهای مهم جهان است و به پرستشگاه انبیا معروف و نام های دیگر ش اورشلیم و ایلیا است.
🔹قدس شهری است که بر سر کوهی نهاده و آب ندارد؛ مگر از باران و برستات ها چشمه های آبست، امّا به شهر نیست و گرد شهر بارویی حصین است، از سنگ و گچ، دروازه ها آهنین، نزدیک شهر هیچ درختی نیست و...»(۱)
🔹«مقدسی» جغرافی دان معروف قرن چهارم هجری در وصف این شهر می نویسد: «در میان شهرهای فلسطین بزرگ تر از آن نیست. بسیاری از قصبه ها از آن کوچک ترند چون اصطخر، قاین، فرما. نه سرد بسیار و نه گرم است...» و جغرافی دان مشهور دیگری نیز در کتاب مهم خود «ممالک و مسائل»، از این شهر وصف زیبایی نموده است.
🔹«بیت المقدس، شهری بلند و خوش است بر سر کوهها و هر که خواهد آنجا رود به هر جانب که باشد، بیت المقدس از موضع او بلندتر است...».(٢) در احادیث و روایات اسلامی نیز بر فضیلت این شهر تأکید شده است.
🔹 امام علی علیه السّلام فرمودند: «یک نماز در بیت المقدس معادل هزار نماز است.»(٣) و از میمونه مولالنبی بازگو کرده اند که گفت: یا رسول الله، ما را درباره بیت المقدس فتوا دهید، فرمودند: «ارض محشر و منشر، آنجاست، بروید و نماز را در آن بگذارید و برای این نماز در آن، مثل هزار نماز در غیر آن است»، گفتم: اگر استطاعت آن را نداشته باشم، چه کنم؟ فرمودند: «روغن زیتی برای آن هدیه بنما که در چراغ آن بیفروزند، هر کس این کار را بکند، مثل آن است که به آنجا آمده است.»(۴)
🔹احادیث دیگری نیز در مورد این شهر در کتب حدیثی شیعه و اهل تسنن آمده که می توان به کتب حدیثی همچون «سفین البحار»، «من لایحضره الفقیه»، «صحیح بخاری» و «سنن سنائی» و... مراجعه کرد.
🔹 و در طول تاریخ دولتهای قدرتمند برای تصرف و فتح این شهر تلاشهای زیادی نمودهاند، دولتهای قدیم چون بابلی ها، کلدانیها و... دولت روم، کشورهای اروپایی، انگلیس، فرانسه و اکنون رژیم صهیونیستی از این جملهاند.
🔺 نسبت بیت المقدس و امام عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف
🔹 بیت المقدس، معاصر ظهور امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف از چند جهت مورد توجّه قرار میگیرد.
🔹یکی از آن جهتها، وقوع نبردی بزرگ در آن، میان سرسخت ترین دشمن امام عجّل الله تعالی فرجه الشریف و آن حضرت است. از دشمنان آشکار در نهضت حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف فردی به نام «سفیانی» است.
🔹وی جنایات خود را سه ماه پیش از ظهور از شام آغاز می کند و شش ماه بعد از ظهور در نبردی حوالی بیت المقدس پرونده خونبار و سیاه وی برای همیشه بسته میشود. او دشمن سرسخت و رویاروی آن حضرت است، هر چند که امام عجّل الله تعالی فرجه الشریف در حقیقت با نیروهای کافری که از سفیانی پشتیبانی میکنند روبروست.
🔹روایات تصریح کرده اند که خروج سفیانی از وعدههای حتمی خداوند است. سفیانی پس از جنایات متعدد و خونباری که از شام تا عراق و حجاز انجام می دهد، با تجربه اوّلین شکست خود به سبب فرورفتن بخشی از سپاهیانش در بیابانی حوالی مکه ـ بیداء ـ پس از ظهور، به مدینه و سپس عراق روانه میشود.
🔹روایات، در مورد جنگ های سفیانی با حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف و یارانش، تنها به ذکر نبرد فتح قدس و آزادی فلسطین پرداختهاند که جنگ پایانی وی خواهد بود. نتیجه این جنگ شکست او و همه هم پیمانانش است.
📚 ۱. همو، ص ۲۶۹ و ۲۷۰، به نقل از ناصر خسرو قبادیانی، سفرنامه.
📚 ۲. اصطخری، ابواسحاق ابراهیم، ممالک و مسالک، ترجمه: محمدبن اسعد بن عبدا...، به کوشش افشار، ایرج، انتشارات ادبی و تاریخی ۱۳۷۳ ص ۶۹ و ۷۰.
📚 ۳. کمره ای، حاج میرزا خلیل، بیت المقدس و تحول قبله، به نقل از شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه.
📚 ۴. کمره ای، حاج میرزا خلیل، به نقل از: سنن، ابن ماجد، ص ۴۲۹، سنن، بیهقی، ص ۴۴۱.
ادامه دارد...
#روز_قدس #قدس #فلسطین
#چهل_حدیث_درباره_بسم_الله_الرحمان_الرحیم
پیامبراکرم
✨هرکس سوار مرکبی شودو :✨
♠️بــِسـْمِ اٌللهِ الـرّحـمٰنِ الرِحْـیـمِ♠️
🗯 رابرزبان جاری سازدخداوندمتعال فرشته ای درکنارش می نشاندتاپیوسته اورایاری ومحافظت نماید.اگرازذکر«بسم الله الرحمن الرحیم»امتناع کند،شیطان نیزبااوسواربرمرکب می شود .💭
♣️تفسیرالکافی جلد۷۱صفحه ۵۴۰♣️
⭕️ محبّت کامل و توسّل تام
💧مرحوم بافقی به قدری به وجود حضرت بقیّه الله (عج) محبّت و ارادت می ورزید که همواره ذکر و یاد حضرت را در قلب و بر زبان داشت و در همه امور، توسّل به حضرت را کافی و تمام می دانست. تا آنجا که در هیچ مجلسی نمی شد که برای فرج آن حضرت، دعا نکند.
🌸 خود آن مرحوم تعریف می کند:
🍃 در قم مرا با آیت الله حائری در این موضوع بحث بود که اگر کسی سهواً و خطائاًٌ و یا عمداً به دهان شیر و چنگال حیوان وحشی بیندازد و بعد متوجّه شده، متنبّه گردد و توسّل به حضرت بقیّه الله (عچ) پیدا کند و او را بخواند که «یا صاحب الزّمان ادرکنی»، آن حضرت او را دریابد.
🌼 مرحوم آیت الله حائری می فرمود:
🌷 چنین نیست؛ بلکه اگر سهواً و خطائاً بیندازد، البتّه آن حضرت او را نجات دهد و اگر عمداً انداخت، چشمش کور شود، می خواست نیندازد. حضرت او را نظری نمی کند.
💐 من می گفتم:
💖 مولایم ولیّ عصر، آقاتر و جوانمردتر است از اینکه به عمد و سهو و خطای کسی نگاه کند. به هر حال، اگر کسی خود را به دام هلاکت انداخت و بعد پشیمان شد و آن حضرت را به نصرت خواند، آن حضرت به جوانمردی خود او را نجات می دهد و ایشان قانع نمی شدند.
🌹 تا اینکه واقع شد؛ یعنی کسی خود را عمداً به دهان شیر درنده انداخت و آن حضرت را طلبید. پس آن حضرت او را نجات داد. من برای ایشان نوشتم:
🌺 «دیدی فلانی چطور خود را عمداً به دهان شیر درنده انداخت با اینکه می دانست کیست و زبان حال شما چه بود.»
💕 خلاصه مرحوم آیت الله حائری تصدیق کرد و در این عمل، تسلیم شد.
💧مرحوم رازی می نویسد، آن شخص، خود مرحوم بافقی بود و آن شیر هم سلطان معاصرش بود و قضایای «قم» و تبعید و ... را اشاره می نمود.
#مجموعه_کشکول #سیره_نیکان