#یاد_داشت 3️⃣3️⃣
#حدیثی
📝📝 موضوع: لیلة الرغائب معروف به شب آرزوها
⏬⏬⏬
1. مفهوم شناسی:
«الرغائب» به معنای آرزو نیست.بلکه به معنای: بخشش فراوان است. نک: المغرب،ج1،ص335؛ الطراز الأول، ج2، ص: 71؛ تاج العروس،ج2،ص28.
〰️〰️
2. سند این دعا و عمل
2.1. شیعه: دو سند در کتب شیعه یافت شد. که هردو از علامه حلی منقول است.
2.1.1. اجازه علامه حلی به ابن زهره که این سلسله اسناد را علامه مجلسی آورده است ( بحار الانوار،ج95، ص: 395باب 25 ) .در این سند این عمل به رسول الله (صلی الله علیه و اله) نسبت داده شده است. علامه مجلسی و هاشم رسولی محلاتی در ارزیابی این سند آنرا طریقی عامی (=سنی) می داند. (مجلسی،زاد المعاد - مفتاح الجنان، ص: 43 ؛ مناجات الهيات حضرت أمير عليه السلام، مقدمه،ص34)
2.1.2. در این سند عمر بن شمر از جابر بن یزید جعفی است. و مستند به معصوم نیست .(علامه حلی،منهاج الصلاح، في إختصار المصباح،ص457).
+
2.2. عامه(=سنی) :
بسیاری از دانشوران عامی سند این نماز را از موضوعات می دانند. مثلا: ابی شامه الشافعی (665 ق) می نویسد:« این نماز در قرن چهارم جعل شده است و هیچ اصلی ندارد». ( ابی شامه الشافعی 665 ق الباعث علی انکار البدع و الحوادث، ص 146 ) همچنین نک: (عینی،عمده القاری،ج4،ص39؛ سخاوی، التحفه اللطيفه في تاريخ المدينه الشريفه،ج2،ص331.) .
〰️〰️
3. زمان جَعل و ساختن این نماز
3.1. شیعه.
اگر سند دوم علامه حلی را بپذیریم چنین نمازی در روزگار امام صادق علیه السلام بوده است. هرچند در تاییدش از ایشان مطلبی یافت نشد.
3.2. سنی.
ابو حامد محمد غزالى (505ق) : در ماه رجب همین نماز را ذکر کرده است و می گوید:«...لأن هذه الصلاة نقلها الآحاد، و لكني رأيت أهل القدس(بیت المقدس) بأجمعهم يواظبون عليها و لا يسمحون بتركها، ؛ این نماز مثل نماز تراویح نیست و لی دیدم مردم بیت المقدس بدان اهتمام دارند» (إحياء علوم الدين، ج2، ص: 366) .↪️
▫️ یاقوت حموی گزارشی میدهد از گفتگوی شخصی با نام «ابن الخشاب» که وقتی مادرش به او گفت چرا نماز لیله الرغائب نمی خوانید، گفت : چون چنین نمازی صحیح نیست .مادر این شخص قانع نشده و از او فتوای عالم آن شهر را طلب نمود.«ابن الخشاب» از عالمی با نام :« أبو الفضل محمد بن ناصر السلامي » راجع به نماز لیله الرغائب می پرسد و آن عالم می گوید :« ...وقل لها، أنا أسنّ منها، فإنها أحدثت في زمني وعصري، وقد مضت برهة، ولا أرى أحدا يصليها، وإنما وردت من الشام، وتداولها الناس حتى أجروها مجرى ما ورد من الصلوات المأثورة؛این نماز در روزگار من جَعل شده است.و از جمله نمازهای ماثوره فرضشده است.» (یاقوت حموی، معجم الادباء،ج4،ص1506).
💡 جالب است که وفات ناصر السلامی 505 قمری است که غزالی نیز در همین زمان از دنیا رفته . که می توان نتیجه گرفت این نماز را یا خود غزالی جعل کرده یا صوفیان روزگار وی چنین نمازی را به رسول الله (صلی الله علیه و اله) نسبت داده اند.
🔺 همچنین المهدي أحمد بن يحيى المرتضى از فقهاء زیدی نیز به جَعل این نماز در قرن پنجم اشاره کرده است. (شرح الأزهار ،ج1،ص397).
〰️〰️
4. حکم فقهی این نماز و دعا
4.1. شیعه:
🔅آیت الله تبریزی (رحمه الله): به قصد رَجاء ( = امید ثواب) اشکال ندارد. (تبریزی،صراط النجاة (،ج10،ص85).
🔅آیت الله فاضل لنکرانی (رحمه الله) : حکم استحباب نمی تواند داد،به قصد رجاء بخوانید. ( جامع المسائل،ج2،ص172).
4.2. سنی.
این نماز بدعت است،و جایز نیست. نمونه نک: (نووی،المجموع،ج4،ص56؛ابن عابدین،حاشية ردّ المحتار،ج2،ص27).
〰️〰️
5. کتاب اختصاصی این عمل
5.1. شیعه .
مرحوم آقا بزرگ تذکر میدهد فردی با نام : «محمد علي بن أبي طالب بن عبد الله الزاهدي الگيلاني الأصفهاني» کتابی با نام : «المواهب في ليلة الرغائب» نوشته است. ( الذریعه،ج23،ص242.) این کتاب نسخه خطی است. تلاش مختصری صورت گرفت اصل این کتاب را نیافتم.
5.2. سنی .
الف) ابی شامه،الباعث علی انکار البدع و الحوادث . 👈در فصلی به نقد این نماز پرداخته است.
ب) محمد وائل الحنبلی،مَنهل الراغب فی حال حدیث صلاة الرغائب.
ج) علی بن غانم المقدسي، ردع الراغب عن صلاة الرغائب. 👈این کتاب نسخه خطی است.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#مولود_کعبه
🔹 فرسته: چهارم
🔺 تولد حضرت علی در روایات (2)
➖➖➖
أَبِي حَمْزَةَ الثُّمَالِيِّ قَالَ سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ ع يَقُولُ إِنَّ فَاطِمَةَ بِنْتَ أَسَدٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا ضَرَبَهَا الطَّلْقُ وَ هِيَ فِي الطَّوَافِ فَدَخَلَتِ الْكَعْبَةَ فَوَلَدَتْ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فِيهَا
ترجمه: ابی حمزه ثمالی از امام سجاد (علیه السلام) نقل میکند که ایشان فرمودند: فاطمه بنت اسد در طواف خانه خدا درد زایمان گرفت. پس به داخل کعبه رفت و علی بن ابی طالب به دنیا آمد. (ابن فتال نیشابوری،روضه الواعظین،ج1،ص81.)
➖➖➖
🔅 ادامه دارد
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#نکته
📌 بسیاری از خبرهای عجیب این دوران در جلوی چشم همه اتفاق میافتد. اما عوام که به جزئیات دقت نمیکنند، از اصل ماجرا خبردار نمیشوند. به عنوان نمونه برپایی مراسم Summer Solstice، یا شروع تابستان، از قدیم یکی از مراسم ادیان غیر توحیدی بوده است که برپایی این مراسم توسط جادوگران و Druid ها و یا شمن های ادیان قدیمی ادامه پیدا کرده است. جادوگران در زمانهایی که از نظر طبیعی ویژگی خاصی دارد، مثل شبهایی که ماه کامل میشود، به انجام مراسم خود میپردازند. هرآنچه که درباره werewolf ها، یا کسانی که در زیر نور ماه کامل تبدیل به گرگ میشوند، در قصههای عوامانه وجود دارد، درواقع اشاره به قربانی انسان در مراسم شیطانی این جادوگران در این مواقع خاص دارد. برگزاری مراسم عبادی در این زمانهای خاص، علی الخصوص در طولانیترین روز سال، در بین ادیان توحیدی هیچگاه رسم نبوده است.
👈🏻 برگزاری مراسم دستهجمعی یوگا در این روز، به عنوان مثال در میدان تایمز نیویورک، خبر از عقبه فکری اهل یوگا میدهد و این نکته را روشن میکند که یوگا صرفاً یک ورزش نیست و یک مراسم عبادی غیر توحیدی است.
⭕️ یوگا ورزش نیست. بلکه ....
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#مولود_کعبه
🔹 فرسته: پنجم
🔺 تولد حضرت علی در روایات (3)
➖➖➖
امام صادق (علیه السلام) :
فاطمه بنت اسد در حال طواف خانه خدا بود،درد زایمان بر وی عارض شد. با خداوند چنین نجوا کرد: «أَيْ رَبِّ، إِنِّي مُؤْمِنَةٌ بِكَ، وَ بِمَا جَاءَ بِهِ مِنْ عِنْدِكَ الرَّسُولُ، وَ بِكُلِّ نَبِيٍّ مِنْ أَنْبِيَائِكَ، وَ بِكُلِّ كِتَابٍ أَنْزَلْتَهُ، وَ إِنِّي مُصَدِّقَةٌ بِكَلَامٍ جَدِّي إِبْرَاهِيمَ الْخَلِيلِ، وَ إِنَّهُ بَنَى بَيْتَكَ الْعَتِيقَ، فَأَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذَا الْبَيْتِ وَ مَنْ بَنَاهُ، وَ بِهَذَا الْمَوْلُودِ الَّذِي فِي أَحْشَائِي الَّذِي يُكَلِّمُنِي وَ يُؤْنِسُنِي بِحَدِيثِهِ، وَ أَنَا مُوقِنَةٌ أَنَّهُ إِحْدَى آيَاتِكَ وَ دَلَائِلِكَ لَمَّا يَسَّرْتَ عَلَيَّ وِلَادَتِي.» سپس دیوار شکافته شد و او وارد کعبه شد. هرچه تلاش کردند تا درب کعبه را باز کنند ،نتوانستند. پس از سه روز با نوزادش علی بن ابی طالب (علیه السلام) از همان محلی که وارد شده بود بیرون امد . (شیخ طوسی،الامالی،ص707).
➖➖➖
🔅 ادامه دارد
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
عصر آب
#یاد_داشت 3️⃣3️⃣ #حدیثی 📝📝 موضوع: لیلة الرغائب معروف به شب آرزوها ⏬⏬⏬ 1. مفهوم شناسی: «الرغائب» ب
ابن جوزی در المنتظم ، «ابن جَهضَم» ، از مشایخ صوفیه را جاعل نماز رغائب دانسته است.( ابن جوزی،المنتظم،ج15،ص161).
اما ابن جهضم کیست:
علی بن عبدالله همدانی، معروف به «ابن جَهضَم» (د ۴۱۴ق) صوفی معاصر سُلمی، و شیخِ صوفیانِ مقیم مکه، احتمالاً نخستین متن نگاشته شده در مناقب صوفیان است که در آن، اخباری از احوال شگفت و کرامات خارقالعاده و باورناپذیر مشایخ صوفیه گردآوری شده. علمای اهل سنّت ابن جهضم را دروغگو و جاعل حدیث می دانند. ذهبی نیز درباره کتاب بهجة الاسرار وی چنین ابراز عقیده کرده است که: «لقد اتی بمصائب یشهد القلب ببُطلانها» (تاریخ الاسلام، ج۹، ص۲۳۹).
ذهبی روایت « : رجب شهر الله ، وشعبان شهري ، ورمضان شهر أمتي » را از ابن جهضم آورده است. ( ذهبی،تاریخ الاسلام،ج28،ص351).
یعنی این روایت که در منابع شیعه نیز وجود دارد،توسط او به رسول الله (صلی الله علیه واله) نسبت داده شده است.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#مولود_کعبه
🔹 فرسته: ششم
🔺 تولد حضرت علی در بیان محدِثین* شیعه (1)
➖➖➖
1. کراجکی (م449ق) : او در حدیثی طولانی می نویسد: « ...فولدت أمير المؤمنين ص داخلها ؛در داخل کعبه متولد شد» (کراجکی،کنزالفوائد،ج1،ص255)
+
2. حسین بن عبدالوهاب ( قرن 5) : وی در ضمن فضائل حضرت مرتضی (علیه السلام) می گوید: « المولود في الحرم» ( عیون المعجزات،ص25).
+
3.ابن شاذان قمی (قرن 6) : از عمر بن الخطاب چنین روایت کرده است : « الْأُولَى: مَوْلِدُهُ فِي الْكَعْبَة؛ اولین فضیلت علی (علیه السلام) تولدش در کعبه است» (ابن شاذان،الروضة فی فضائل امیر المومنین،ص238).
+
4. اسعد بن ابراهیم اربلی ( قرن 7) : وی از میثم تمار چنین نقل میکند: « المولود فی الحرم » ( ابن اسعد اربلی،الاربعون حدیثا فی الفضائل و المناقب،ص39) .
〰️〰️〰️
* مُحَدِّث یا حدیثشناس کسی است که دانش کافی درباره حدیث، راویان حدیث، اصطلاحات حدیثی، احادیث صحیح و ضعیف و اشکالات احادیث دارد.
➖➖➖
🔅 ادامه دارد
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#یاد_داشت 4️⃣3️⃣
#شخصیت_شناسی
📝📝 موضوع: ابوالکلام آزاد
امروز مصادف بود با مرگ ابوالکلام آزاد بود. به اجمال چند نکته تقدیم میشود
⏬⏬⏬
1. ابوالکلام محییالدین احمد معروف به آزاد در 1888 م در مکه به دنیا آمد. پدرش هندی الاصل و مادرش از اهالی مکه بود. پس از استقلال هندوستان مدتی وزیر فرهنگ هندوستان بود.آزاد در سال 1989 م درگذشت.
+
2. آزاد فرد پرتلاشی در زمینه های مختلف بود. حس ملی گرایی شدید داشت. از جمله افرادی بود که رهبری مبارزه با استعمار را برعهده داشت.و تلاش زیادی در آزادی هند داشت.او سیاست مداری بود که با تحولات خود را وفق میداد. چناچه ابتدا مسئله جانشین خلافت را مطرح و پس از سقوط عثمانی ها به ملی گراهای هندوستان پیوست.
+
3. وی کتابهای فراوانی تالیف کرده است. از جمله آنها «کوروش کبیر ذوالقرنین» که توسط پاریزی به فارسی ترجمه شد. مطالب وی باعث شد، حکیم متاله، علامه طباطبایی درباره مصداق «ذوالقرنین» بنویسد : « این بود خلاصه اى از کلام ابو الکلام، که هر چند بعضى از جوانبش خالى از اعتراضاتى نیست، لیکن از هر گفتار دیگرى انطباقش با آیات قرآنى روشنتر و قابل قبول تر است.» ( المیزان فی تفسیر القرآن،ج13،ص396).
+
4. ادعای آزادِ ملی گرا، درباره تطبیق کوروش به ذوالقرنین درست نیست. زیرا:
👈آیات 83 تا 98 از سوره مبارکه کهف به سرگذشت انسانی الهی با نام «ذی القرنین»اشاره شده است که این آیات ویژگیهایی برای این شخص ذکر کرده است که یکی از آنها موحد و خدا پرست بودن او می باشد.
🔰در آیه 87 می خوانیم : « ذو القرنين" گفت اما كسانى كه ستم كردهاند آنها را مجازات خواهيم كرد" سپس به سوى پروردگارش بازمىگردد..».
🔰 در آیه 95 نیز می خوانیم : « قالَ ما مَكَّنِّي فِيهِ رَبِّي خَيْرٌ؛ اما ذو القرنين در پاسخ آنها" چنين اظهار داشت كه آنچه را خدا در اختيار من گذارده (از آنچه شما مىخواهيد بگذاريد) بهتر است" و نيازى به كمك مالى شما ندارم .
📌اما کوروش چه آئینی داشته است:
بهترین متنی که مورد قبول کوروش پرستان و ملی گرایان گرامی است، منشور #کوروش است . بسیاری از ترجمههای ناقص و دارای عیب و اشکال استوانهی کوروش که در فضای تارکده (اینترنت) و بسیاری از کتابها موجود هستند، در واقع فقط ترجمه ای فارسی از برگردانهای انگلیسی یا فرانسوی نوشتههای این استوانه میباشند که اشتباهات و معایب زیادی دارند.در اینجا برگردان «دکتر عبدالمجید ارفعی» (1) از استوانه کوروش ارائه میگردد که نخستین برگردان مستقیم (بابلی به پارسی) استوانه کوروش است. فرازی از این ترجمه چنین است :
١٢. (مردوک)(2) در میان همه ی سرزمین ها، به جستجو و کاوش پرداخت، به جستن شاهی دادگر، آنگونه که خواسته ی وی (= مردوک) باشد، شاهی که (برای در پذیرفتن او) دستان او به دست خویش گرفت.
١٣. او (= مردوک) کورش، پادشاه شهر انشان Anšan را به نام بخواند (برای آشکار کردن دعوت وی) و او را به نام بخواند (از بهر) پادشاهی بر همه ی جهان. او (= مردوک) سرزمین گوتیان Qutî و تمامی سپاهیان مندَ Manda (= مادها)، را به فرمانبرداری از او (= کورش) واداشت.او (مردوک) -(واداشت تا)- مردم، سیاه سران، به دست کورش شکست داده شوند.
١۵. (پس) او را فرمود که به سوی شهر وی، بابل، پیش رود. (مردوک) او (= کورش) را برانگیخت تا راه بابل را در سپرد (و خود) همانند دوست و همراهی در کنار وی همواره گام برداشت.
١٧. او (= مردوک) بی هیچ کارزاری وی (= کورش) را به شهر خویش، بابل، فرا برد. (مردوک) بابل را از هر بدبختی برهانید (و) نبونئید را -پادشاهی که وی (= مردوک) را پرستش نمی کرد- به دست او (= کورش) سپرد.
١٨. همه ی مردم بابل، همگی (مردم) سومر و اکد، (همه ی) شاهزادگان و فرمانروایان به وی (= کورش) نماز بردند و بر دو پای او بوسه دادند (و) از پادشاهی اش شادمان گردیده، چهره ها درخشان کردند.
٢٢. از تخمه ی پادشاهی ای جاودانه، آن که پادشاهیش را خداوند(= مردوک) و نبو Nabû دوست می دارند و از بهر شادی دل خویش پادشاهی او را خواهانند.آنگاه که من (= کورش) آشتی خواهان به بابل اندر شدم،
🔅نتیجه : کوروش خداپرست نبوده است. پس نمی توان گفت: ذوالقرنین خدا پرست قرآن، با کوروش یکی است .
_______
1. عبدالمجید ارفعی توانسته است پدر علم کتیبه خوانی عیلامی لقب بگیرد.
2. مردوک (Marduk) رب النوع بابِلیها (پسر خداى آسمان و قائم مقام او) در دوران کاسیان به ریاست خدایان بابل ارتقا یافت و مرکز پرستش او بابل بود. عباس قدیانى، فرهنگ جامع تاریخ ایران، انتشارات آرون، تهران، چاپ ششم، ج 2 ص 766.
➖➖➖
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#مولود_کعبه
🔹 فرسته: هفتم
🔺 سال،ماه و روز تولد امام علی علیه السلام
➖➖➖
استاد یدالله مقدسی در این زمینه می نویسد:
▫️ تولد ایشان در سال سی عام الفیل یعنی زمانی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) سی سال داشت بوده است. این روزگار ده سال پیش از بعثت و 23 سال پیش از هجرت پیامبر (صلی الله علیه و اله) بود.
+
▫️ در ماه تولد ایشان در منابع عامه و خاصه، شعبان،رمضان،ذی الحجه،ربیع الاول،جمادی الاولی و رجب آمده است. با توجه به پراکندگی و ضعف نقلهای مربوط به تولد امیرالمومنین در غیر ماه رجب،باید گفت آن گرامی در ماه رجب دیده به جهان گشوده است .
+
▫️ زادروز ایشان نیز بین منابع اختلاف دارد . نه روز ،به عنوان زادرو امام علی (علیه السلام) آمده است. اما روایت سیزدهم ماه رجب نسبت به بقیه گزارشها صحیحتر است. این روز (سیزده رجب) به حساب شمسی برابر با هجدهم مهر و دهم اکتبر سال 660 میلادی است. (یدالله مقدسی،بازپزوهی تاریخ ولادت و شهادت معصومان،صص 181- 194.)
➖➖➖
🔅 ادامه دارد
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
🌐 #پرسمان
سوال : آیا گفتن امام خمینی و امام خامنهای بدعت است. و باعث تنقیص مقام ائمه (علیهم السلام) است.
〰️〰️〰️
جواب :
هرچند برخی از اعلام معاصر شیعه اطلاق کلمه «امام » بر امامین انقلاب را برنتافته و در کتابشان بر علیه این اطلاق مطلب نوشتهاند. به نظر می رسد استدلال این دانشوران محترم تمام نیست. با استفاده از تحقیقات حدیث پژوه معاصر حیدر حب الله باید گفت:↪️↪️
الف) معصومان این کلمه را بر افراد عادی به کار بردهاند. امام سجاد (علیه السلام) می فرماید : « فَحُقُوقُ👈 أئِمَّتِكَ ثَلَاثَةٌ أَوْجَبُهَا عَلَيْكَ حَقُّ سَائِسِكَ بِالسُّلْطَانِ ثُمَّ حَقُّ سَائِسِكَ بِالْعِلْمِ ثُمَّ حَقُّ سَائِسِكَ بِالْمِلْك» ( شیخ صدوق،الخصال،ج2،ص565)
+
ب) اصحاب و راویان اخبار وقتی معصومان را مورد خطاب قرار می دادند ،غالبا از الفاظ ذیل استفاده می کردند: يا أبا عبد الله، يا ابن رسول الله، يا سيدي ومولاي،سألت أبا جعفر،قال لي أبو محمّد، سمعت أبا الحسن، و کلمه «امام» که امروزه بین ما متداول است بین انها شایع نبوده است.
+
ج) اطلاق کلمه«امام» بر غیر معصومان بدعت نیست. چون مراد اصلی از این کلمه معنای لغوی است به معنای رئیس یا پیشوا.
+
د) اگر شخصی به پیش نماز مسجد« امام جماعت» گفت، مقصودش مقام امامت اهل بیت (علیهم السلام) نیست.همچنین وقتی بگوید: «امام خمینی» یا «امام خامنهای» چنین قصدی ندارد.
+
ه) گفتن « امام خمینی» توهین به اهل بیت (علیهم السلام) نیست. همانطور که اسم دختران بسیاری « الهه» است و کسی از این اسم توهین به خداوند که « اله» است متوجه نمی شود. همچنین نامهای اکبر،اعظم ،احد و... .
+
و) تاریخ شیعه نشان میدهد دانشوران بزرگ این مکتب کلمه « امام » را برای غیر معصومان به کار بردهاند. علامه مجلسی بیش از 500 مورد کلمه «امام» را بر علمای شیعه به کار برده است. در جلد 102 تا 107 بحارالانوار قابل دسترسی است. به عنوان نمونه می توانید رجوع کنید به : ج102،صص 110، 134، 200، 202، 205، 206، 207، 208، 209، 210، 214، 217، 219، 220، 221، 223، و... .
➖➖➖
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
May 11
#یاد_داشت 5️⃣3️⃣
#اجتماعی
📝📝 موضوع: مرز علم و شبه علم
زیادند کسانیکه ریخت علمی به خود می گیرند،اما ادعاهایشان شبه علم است.ضروری است در این باره مطالبی تقدیم شود.
⏬⏬⏬
1. منظورمان از علم،ساینس و تجربه است. نه مطلق تعقل و علم حضوری.
+
2. شبه علم، آرزوی کاذب و رجاء غیر مستجاب را به ارمغان آورده باعث خسارت مال و وقت انسان میشود. پس شناختنش ضروری است.
+
3.ویژگیهای فراوانی برای روشن شدن علم (= ساینس- تجربی) از شبه علم وجود دارد. به برخی ازانها اشاره می شود:
⤴️↪️
شبه علم و مروجانش:
1. دلیلشان نوادر فردی و شهادت آحاد است. 2. از انتشار در مجلات علمی گریزانند. 3. اعتراف به خطا ندارند. 4. از الفاظ نامفهوم استفاده می کنند . 5. آنها اصل تکرار تجربه replication را ندارند. 6. برای اثبات حقانیت خود از تفسیر کتب مقدس سود می برند.. 7. آنچه خوشایند شماست می گویند. 8. متناقض با علوم متداوله و مبادی آنها است 9. راز آلود حرف میزنند. 10. با مخاطبانش احساسی سخن می گوید،تا مخاطب نیز همسویی کند. 11.خود گواهی دارند. 12.اقناع به روش خطابه می کنند ، نه اقامه دلیل.مهمترین مغلطه آنها استنجاج خُلفی است.13. توسل به جهل مردم دارند.عموما از آنچه ما درباره طبیعت نمیدانیم استدلال میکنند. 14. از پدیده های عجیب و غریب سود می برد . 15. ایده خود را با استفاده از سناریو تفسیر می کنند. مثلا: امانوئل ولیکوفسکی نویسنده روسی است .« جهان در واژگونگی » عنوان مهمترین اثر اوست . او در این کتاب به بحث در باره سیاره ونوس پرداخته است . این کتاب در ایران ترجمه شده و در تئاتر استفاده می شود.
➖➖➖
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#یاد_داشت 6️⃣3️⃣
#تاریخی
#شخصیت_شناسی
📝📝 موضوع: ابراهیم بن رسول الله
به مناسبت وفات ابراهیم فرزند رسول الله چند نکته ای تقدیم میشود.
⏬⏬⏬
▫️مادرش ماریه قبطیه نام داشت که پادشاه اسکندریه بانام مُقَوْقِس ایشان را به رسولالله (صلیالله علیه و اله) هدیه کرد و دربارهاش نوشت: «مکان فی القبط عظیم» (یوسفی غروی، موسوعه التاریخ الاسلامی،2/665).
➕
⤴️عایشه نقل میکند: او زنی زیبا با موهای مجعد بود و زمانی که رسولالله (صلیالله علیه و اله) وی را میدید: «معجبا بها» (بلا ذری، أنساب الأشراف،1/450). پیامبر (صلیالله علیه و اله) این بانو را دوست داشت (الهدایه الکبری، ص 297).
⤴️ محل زندگی وی بانام «مَشربه ام ابراهیم» معروف است نمازخواندن در آنجا مورد تأکید قرارگرفته است. به همین دلیل، این مسجد، همواره موردتوجه شیعیان قرار داشته است.
〰️〰️
🔺ابراهیم در ذیحجه سال هشتم به دنیا آمد (الصحیح من سیره النبی الاعظم،26/16) رسولالله (صلیالله علیه واله) به عمر فرمودند: جبرئیل بشارت تولد او را به من داد و گفت نامش را ابراهیم بگذار. (الإصابة،3/335) پس ازتولدش جبرئیل نازل شد و به رسولالله فرمود: «َ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا إِبْرَاهِيم» .
➕
⤴️وی 18 ماه داشت که از دنیا رفت؛ و در بهشت کسی وی را شیر میدهد (شیخ صدوق، الفقیه،3/490). بالای قبرش شاخ درخت خرمائى بود كه آنرا از آفتاب سايه میداد و نمیگذاشت كه آفتاب بر آن بتابد. (همان).
⤴️ پس از وفاتش رسولالله خیلی ناراحت بودند «لَمَّا مَاتَ إِبْرَاهِيمُ بْنُ رَسُولِ اللَّهِ ص حَزِنَ عَلَيْهِ حُزْناً شَدِيدا» (تفسیر قمی،2/99) . تغسیل و تکفین او بر عهده امام علی (علیهالسلام) بود (المحاسن،2/313) پسازاینکه علی (علیهالسلام) او را در قبر گذاشت، رسولالله (صلیالله علیه و اله) گریه کردند و مسلمانان نیز به گریه افتادند تا جایی که صدای گریه مردان بلندتر از گریه زنان شد (ابن حیون، دعائم الاسلام،1/224).
➖➖➖
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water