هدایت شده از مهدی
1.79M
🔰 رمضانیه 22
⭕️ موضوع: حقانیت انحصاری
=-=
خلاصه:
|بر اساس آیات و روایات متعددی حق یک مصداق بیشتر ندارد./ قرآن بیان میکند همه انبیاء در یک خط فکری هستند. / نامههای رسول الله ص به افرادی چون: زید بن جمهور، مقوس و هرقل نیز گواهی تاریخی بر این گزاره اعتقادی است./ مقایسه دیدگاههای توحیدی نیز مشخص میکند مکتب حق،یکی بیشتر نیست./ متصوفه سنی چون ابن العربی معتقدند،خدا قبل از خلقت در مکانی بود بدون هوا به نام " عماء" که این نگره در مذهب ما نیست./ مرحوم فیض کاشانی وقتی احیاء العلوم غزالی سنی را تنقیح میکند فصل آداب سماع و رقص را ذکر نمیکند چون انرا خلاف مذهب اهل بیت میداند./ دعا و طلب درخواست از خدا جزو بینش توحیدی شیعه است که منطبق بر قرآن و روایات است در حالیکه متصوفه سنی چون ابن العربی و مولوی دعا را برای اولیاء و خودشان لازم نمیدانند.|
〰️〰️
@Age_of_water
وداع با ماه رمضان.mp3
2.21M
🎙#روضه
✳️ وداع با ماه مبارک رمضان. به نیابت از همه شهدای فتنه اخیر به ویژه آرمان علیوردی عزیز.
〰️〰️
@Age_of_water
11.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #فیلم
⭕️ مناظره " م.س " با یکی از مسترهای عرفان حلقه
〰️〰️
⬆️ " م.س " یکی از صوفیان حوزوی است که از شاگردان مرحوم سعادتپرور بوده است. به دلایلی که نمیدانم وی خلع لباس شده است.
⏏️ وی اشاره خوبی دارد که طاهری نمی تواند وجود شیطان در شهودات و مکاشفاتش را انکار کند. اگر طاهری مدعی است شبکه منفی را رها کرده است، از کجا معلوم شیطان وی را رها کرده باشد.
👈 قبلا گفتیم، احتمال دخالت شیطان در شهودات غیر معصومان -حتی در صورت تطابق با شرع و عقل - وجود دارد.
🕳🕳🕳
به امید خدا،در فرسته های با عنوان #مروج_انحراف به شخصیت و دیدگاههای " م.س " اشاره میکنم.
〰️〰️
@Age_of_water
هدایت شده از عصر آب
💠#مشهورات_بی_سند 3
⭕️⭕️ #تحقیقات_حدیثی
در بین ما شیعیان سخنان مشهوری بیان می گردد,که برخی از آنها نه تنها سندی ندارد و در برخی از موارد دست آویزی برای هجمه دشمن به مبانی اعتقادی ما می شود. در پستهایی در حد توانم به نقد و بررسی آنها اشاره میکنم .
✨تیر و علی بن ابی طالب (صلوات الله علیه و اله)
مشهور است در نمار تیری از پای علی بن ابی طالب(علیه السلام) بیرون کشیدند. مطابق دلایل ذیل این فضیلت مشهور هیچ سندی ندارد.↘️↘️
📍ابوالفضل رشیدالدّین میبدی در کتاب “کشف الاسرار” نگاشتهی سال۵۲۰ هجری قمری،: «در آثار بیارند که علی علیه السلام در بعضی از آن حربهای وی تیری به وی رسید....»
📒كشف الأسرار و عدة الأبرار، ج1، ص: 18.
📍علامه حلی :( 726 ق) :«2. و بلغ في العبادة إلى أنه كان يؤخذ النشاب من جسده عند الصلاة لانقطاع نظره عن غيره تعالى بالكلية »
📒نهج الحق و كشف الصدق، ص: 247.
📍صالح الکشفی الحنفی متوفای ۱۰۲۵ :«...چون هنگام نماز شد،پیکار از پای مبارکش بیرون کردندی،مصلی چون پرخون شد،امیر را اصلا از این معنی خبر نبود. ».
📒محمد صالح کشفي ترمذي حنفي،مناقب مرتضوی، ص 356.
📍دیلمی (841ق) مبنویسد : «...فإذا اشتغل بالصلاة و أقبل إلى الله تعالى أخرجوا الحديد من جسده و لم يحس ».
📒ارشاد القلوب،ج2،ص217.
📍ملا محسن فیض کاشانی (1901ق) می گوید : «أقول: و مثل هذا ينسب إلى مولانا أمير المؤمنين عليه السّلام أنّه وقع في رجله نصل ...».
📒المحجة البيضاء فى تهذيب الاحياء، ج1، ص: 398.
📍ملا مهدی نراقی (1209ق) :«و روى: أنه وقع نصل في رجله (ع)، ...».
📒ملا مهدی نراقی،جامع السعادات، ج3، ص: 328.
📍سید عبدالاعلی سبزواری (1414 ه ق).:« هذه القضية منسوبة إليه عليه السلام و قد نظمها الشعراء ».
📒مهذب الأحكام (للسبزواري)، ج6، ص: 108.
🕳🕳🕳🕳
📝 همانطور که ملاحظه شد تا قرن هفتم هیچ خبری از این فضیلت در منابع شیعی نیست . و درکتابهایی که ذکر شد . هیچ سندی برای آن بیان نشده است . محمد اسفندیاری باور دارد این فضیلتی که به امیر بیان (صلوات الله علیه و اله) منسوب شده است,احتمال میرود که از گفتههای صوفیان باشد(1).چون در نظر عرفا و صوفیه، حضور قلب در نماز را بدین معنا میدانند که نمازگزار در حال نماز از خود بیخود شده و از همه چیز و همه کس دل بریده، و محو جمال حق تعالی گردد؛ و به اصطلاح در حالتی قرار گیرد که اگر کارد به استخوانش هم زدند متوجّه نگردد. و قضایای زیادی در این جهت برای عرفای بزرگ خویش نقل می کنند.
1. 📒محمد اسفندیاری، بُعد اجتماعی اسلام، ص 155، پاورقی.
👇👇👇
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
هدایت شده از عصر آب
هشتم شوال.pdf
411.6K
⤴️ چند نکته درباره هشتم شوال سالروز تخریب بقیع.
🔼 خلاصه: | نکته اول و دوم : وهابیت چه فرقه ای است و مهمترین روش دعوتشان چیست.
نکته سوم: بنا بر قبور مردگان اصل دینی است. بیان آیات قران و روایت شیعه و سنی و سیره مستمره همه فرق اسلامی در این زمینه.
نکته چهارم: توضیحاتی درباره بقیع و عظمت این قبرستان بزرگ. تبیین هجون تکفیریان وهابی به این قبرستان مورد احترام مسلمانان. هجوم اول در سال 1220 ق و هجوم دوم: هشتم شوال 1344 ق .
نقش مهم شهید آیت الله سید حسن مدرس و مرحوم صاحب فصول حائری در تقابل با آل سعود و تکفیریان وهابی. نقش میرزا حبیب الله خان بهائی پدر هویدا وزیر دوران پهلوی دوم در حمایت از این تخریب.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
هدایت شده از عصر آب
🔺بغداد/ گنبد و مقبرۀ منسوب به «احمد بن حنبل»👆🏼
وهابیها که فتوا دهندگان به حرمت ساخت بارگاه بر قبر بزرگان دینی اند، همگی در احکام شرعی خود را تابع فقه حنبلی میخوانند نه آنکه مدعی فقه و مذهب جدیدی باشند.
حال آنکه امامشان «احمد بن حنبل» خودش گنبد و بارگاه دارد و به زیارت آن میروند و کسی آن را شرک نخوانده و متعرض آن نشده.
هدایت شده از عصر آب
🔺حبیب الله عین الملک (پدر امیر عباس هویدا) یکی از عناصر مرموز و پنهان بهائیت در حمایت از آل سعود در ماجرای تخریب ائمه بقیع است. این چهره خطرناک، اقدامات علما و شهید مدرس را برای بازسازی بقیع و فشار بر آل سعود، خنثی کرد؛ او همان کسی است که برای اولین بار رضاخان را کشف و برای کودتا به انگلیسیها معرفی کرد.
💥 تصویر بالا: حبیبالله عینالملک (سمت راست) و پسرش امیرعباس هویدا در کنار افسرالملوک سرداری و فریدون / بیروت سال ۱۹۲۹ میلادی.
✍️ کانال اسرار تاریخ
@Age_of_water
هدایت شده از عصر آب
📌 #نقد_و_نظر 1️⃣
🔺 موضوع: مولوی حرفی غیراز قرآن ندارد؟
➖➖➖
الف: دیدگاه
▫️ حکیم متاله شهید مطهری می گوید: «مىبينيم مولوى حرفى غير از قرآن ندارد؛ هرچه مىگويد تفسيرهاى قرآن است منتها از ديدگاه عرفانى.» (مطهری،مجموعه آثار،ج26،ص211).
〰️〰️〰️
ب: بررسی :
1. مثنوى شش دفتر است و در شمارشِ ابیاتش اختلاف است. موحد، آنها بیست و پنج تا بیست شش هزار ذکر کرده است. (موحد،قصه قصه ها،ص20).مولوی در هر حالتی مثنوی را می سرود. در حالت سماع، استحمام، قيام و قعود. (گولپینارلی، مولانا جلال الدین، ص 203) . بنا بر کلام سلطان ولد فرزند مولوی و بنیانگذار طریقت مولویه، غرض اصلیِ مولوی از نظم مثنوى بيان احوال معنوى خود و آن برگزيدگان در لباس امثال و حكايات و قصه موسى و عيسى و مشايخ طريقت و گفتن سرّ دلبران در حديث ديگران بوده است. (سلطان ولد،ابتدانامه -ولدنامه،ص1).
+
2. قطعاً تمام ابیات مثنوی برگرفته از آیات قرآن نیست. چه آنکه شهید مطهری خود به اسطوره بودن برخی مطالب مثنوی اذعان دارد. «...اين اسطوره همان داستان «مسجد مهمان كُش» است كه در كتاب مثنوى جلد سوم آمده است» ( مطهری،مجموعه آثار،ج24،ص44).
👈🏻 همچنین به شمارش مرحوم فروزانفر 745 بیت از ابیات شش دفتر مثنوی برگرفته از احادیث است (فروزانفر،احادیث مثنوی،انتشارات امیر کبیر،1361،ص226). و چون مولوی توجه به سند گفته ها ندارد (کیانی،ولایت نامه،ص342) برخی از این موارد اصلا حدیث معصوم نیست.
+
3. استاد خرمشاهی در کتابشان «قرآن و مثنوی» به تاثیر قرآن در ابیات مثنوی مولوی اشاره کردهاند. این اثرگذاریها در پنج وجه نشان داده شده است: تضمین، برگرفتن، اقتباس، الهام و اشاره.
+
4. مرحوم زرین کوب در سخنی شبیه به بیان شهید مطهری می نویسد: «مثنوی تفسیر صوفیانه از قرآن بر مذاق اهل سنت است» (زرین کوب، سر نی، ج 1، ص 342.) .
➖➖➖
💠 نتیجه:
هرچند ملای رومی بنا بر ادعای استاد خرمشاهی از 2000 آیه قرآن استفاده کرده است لیکن:
الف) به گواهی مرحوم زرین کوب ، خوانِش وی از قرآن متاثر از عامه(=سنیان) است نه مذهب حق شیعه اهل بیت.
ب) اگر کسی تحقیقی دقیق در اشعاری که مولوی در آنها از قرآن سود برده است داشته باشد، به نتایجی متفاوت از آنچه خداوندگار فهمیده است،می رسد.
ج) وجود الفاظ نازیبا،احادیث فاقد سند،گرایشات عامی که در مثنوی وجود دارد نشانهای است که تمام مثنوی قرآن نیست.
👈🏻 البته حتما شهید مطهری خود متوجه چنین مطالبی بوده است و منظور ایشان حضور پررنگ قرآن در دیوان خداوندگار است.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_wate
هدایت شده از عصر آب
#یاد_داشت 1️⃣6️⃣
#تحلیل
#تاریخ
📝📝 موضوع: زن در نزد مولوی و فرقه مولویه
🔺فرسته اول
➖➖➖
📍توضیح:
بعد از حوادث تلخ روزهای اخیر یکی از کسانیکه پیامی برای مراجع عظام تقلید و حوزههای علمیه فرستاد، دکتر سروش بود. پسازاین دست سخنان نیز زنان خیابانی این جریان وارد صحنه شده و شعار آزادی برهنگی زنان را سر دادند. بر اهل علم و بصیرت سستی سخنان امثال سروش دباغ و رفتارهای نابهنجار روشن است. لیکن با توجه به اینکه سروش متأثر از مولوی است در این یادداشت به برخی زوایای جایگاه زن در نزد مولوی و فرقه مولویه اشاره میشود. تا روشن شود خواستگاه نگاه به زن در نزد منورالفکرهایی چون سروش ریشه صوفیانه نیز دارد.
➖➖➖
1. برخی احترام به زن در نزد مولوی را در تکهمسریاش میجویند. اینکه او پس از مرگ زن اولش فقط با یک زن دیگر بوده را نشانی بر عظمت زن در نظرش برشمرده و بهصورت آشکار و پنهان با این سخن دفاع اسلام از تعدد زوجات را نقصی بر این دین الهی میدانند. بله اگر کسی مسلمان حقیقی باشد قران را کلام خدا میداند که یکی از دستوراتش تعدد زوجات است با تفاصیلی که دارد. لیکن وقتی فردی این قرآن را رؤیای رسولانه بداند تکلیفش مشخص است.
_____
2. همانگونه که مرحوم فروزان فر تذکر دادهاند مولوی متأثر از پدرش بهاء ولد است (نک: معارف بهاء ولد، مقدمه فروزان فر) زن در نزد بهاء ولد چنان بلند بود که خصوصیترین حالات با زنانش را درملأعام گزارش میکرد. در موردی روابط خاص خودش با دختر قاضی شرف را مطرح و درصدد تفسیر توحیدی از این رابطه بود!(معارف بهاء ولد، ج 1، ص 328.) و در مورد دیگر جنبانیدن شهوتش توسط بیبی علوی را، جنبانیدن الله متعال دانسته است. (همان، ص 381).
_____
3.هرچند بیان روابط صوفیان با زنان در بین صوفیه مرسوم نبود اما مولوی به پیروی از پدر آن را ادامه داد.
در ضمیر و ذهن کراخاتون آمد که چرا مولوی بهجانب ما توجهی ندارد و گرد شاهدبازى نمىگردد؛ مولوی چون آگاه به اسرار نهان بود! بر وی دستیافت بهگونهای که کراخاتون خسته شد وپشت بام فرار کرد. مولوی سپس برایش گفت: حکایت من و تو حکایت پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله و عایشه است..... (به قدری ادامه سخن مستهجن است که شرم از نوشتن این نسبت ناروا دارم به آدرس مراجعه کنید .نک: افلاکی، مناقب العارفین، ج 1، ص 449.)
+
نقل کرامات از وی نیز در ضمن صحنههای خاص صورت میگیرد. مثلاً: همسرش نقل میکند به حضورش بودم و در حال دست کشیدن برپایش بودم که دیدم کفش وی خاکی است. از وی سؤال کردم کجا بودی؟ در پاسخ گفت: با طی الارض به مکه مشرف شدم والان بازگشتم. (مناقب العارفین، ج 1، ص 263.)
👇👇👇
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
هدایت شده از عصر آب
👆👆
📝📝 موضوع: زن در نزد مولوی و فرقه مولویه
🔺فرسته دوم
➖➖➖
4. شمس پرنده استادش نیز حالات خصوصیاش را علنی برگزار میکرد. وی با کیمیا خاتون دست بازی میکرد مولوی در مدرسه طوافى مىكرد تا ايشان در ذوق و ملاعبت خود مشغول باشند؛ پس از ساعتی به دیدار شمس رفت و کیمیا خاتون راندید. اینجا شمس گفت: این خدا بود که خود را در کالبد کیمیا بر من ظاهر کرده بود (افلاکی، مناقب العارفین، ج 2، ص 638.) شمس میخواهد بگوید: او در حقیقت باخدا ملاعبت و بازی میکرده است.
_____
5.زنان زیادی در مدرسه مولوی بودند و عاشقش بودند. مثلاً گرجی خاتون همسر محبوب سلطان غیاثالدین کیخسرو ملقب به خاتون سلطان بااینکه خود شوهر داشت چون تاب دوری مولوی را نداشت دستور داد بر روی کاغذی شکل مولوی را بکشند تا در سفر مونسش باشد!(همان، مناقب العارفین، ج 1، ص 425)
=-=
مولوی چنان بر جایگاه زنان اسرار داشت که تجربیات مشترک روحانی با زنان نیز داشته است. در تجربهای فخر النساء یکی از مریدانش عازم سفر حج میخواست بشود شب مولوی او را به پشتبام میبرد و او میبیند کعبه به طواف مولوی آمده است (مناقب العارفین، ج 1، ص 287)
_____
6. نفوذ زنان پس از مولوی در فرقه مولویه نیز روشن است.به دلیل اینکه پولهای فراوانی برای مولوی میآورند و او آنها را به حسامالدین چلپی میداد (نک: مناقب العارفین،2، ص 751.) همواره تلاش میکردند این پولها جای دیگر نرود. لذا زنان خاندان مولوی و فرقه مولویه طرح ولایت موروثی را مطرح ساخته و سلطان ولد را بهعنوان خلیفه مولوی معرفی کردند. مولوی پسر دیگری بانام علاء الدین نیز داشت ولی او و نسلش بهرهای از پولها و امکانات در فرقه مولویه نبردند که اساسش به فاطمه خاتون بازمیگردد که افسانه قتل شمس را به علاءالدین نسبت میداد (افلاکی، مناقب العارفین، ج 2، ص 700)
+
به همین علت از امیر عارف چلپی بااینکه شرابخوار و تندخو بود بهعنوان رهبر فرقه مولویه حمایت کردند تا هدایا و اموال از خاندان او بیرون نشود ( نک: فاطمه خاتون و نقدش بر سلطان ولد به خاطر اینکه او در برابر زنان دیگر امیر عارف چلپی را نکوهیده است. مناقب العارفین، ج 2، ص 899.)
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water