هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸تأکید به حفظ «اسرار» خويش
🔸نه ظلم کن، نه تن به ظلم بده
🔸قرآن و بیان آداب ورود به خانه دیگران
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "آداب زندگی":
http://mk6.ir/OlNgE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ دیدگاه اسلام در مورد رعایت حریم خصوصى افراد چیست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اسلام در زمینه رعایت حریم خصوصی افراد، دستورات بسیار مؤکدی داده است و آداب و ریزه کارى هائى در این زمینه دارد که کمتر نظیر آن دیده مى شود. از جمله: 1- اجازه ورود گرفتن. حتى در روایات اسلامى مى خوانیم: انسان به هنگامى که مى خواهد وارد خانه مادر یا پدر و یا حتى وارد خانه فرزند خود شود، اجازه بگیرد. 2- نایستادن در مقابل در، هنگام اجازه گرفتن. از دیگر آدابی که در بعضی روایات آمده، سه بار اجازه گرفتن با فاصله و وارد نشدن در صورت اجازه ورود ندادن می باشد.
#اسلام #حریم_شخصی #حریم_خصوصی #سبک_زندگی_اسلامی #آداب_اجتماعی
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320557
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ منافات علم امامان و اولیای الهی به اعمال مردم، با ستّارالعیوبی خداوند!
پرسش: شیعیان عقیده داردند که امامان آنها به اعمال شیعیان و دیگر انسانها علم دارند؛ همچنین معتقد هستند که هر هفته اعمال آنها به امام زمان ارائه می شود؛ از طرفی اعتقاد دارند که بعضی از اولیای الهی علم برزخی یا چشم بصیرت دارند و می توانند ماهیّت واقعی دیگران را ببینند. آیا این عقاید با عقیده قرآنی که می گوید خداوند ستار العیوب است منافات ندارد؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
اطلاع از اعمال دیگران از دو طریق ممکن است و هیچیک با ستارالعیوبی خداوند منافات ندارد: 1) از طریق عرضه آنها به امامان، که ضروری و برای تربیت نفوس می باشد؛ چنانکه بیمار دکتر را از بیماری خود با خبر می کند. 2) از طریق علم به آثار گناه که در حقیقت انسانها خودشان اولیاء الهی را از کار خود مطلع می کنند. در هر دو طریق حضرات معصومین و اولیای الهی بواسطه ظرفیت اخلاقی و روحی پرده دری نمی کنند و در حقیقت منظور از ستار العیوب بودن خداوند این است که گناه کسی پیش انسانهای معمولی آشکار نمی شود.
#ستارالعیوب #علم #آگاهی #امامان #اولیاء #انبیاء #عرضه_اعمال #آثار_گناه #اعمال #گناه #امام_زمان(ع) #چشم_برزخی
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0407826
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ تعارض عقیده امامت با خاتمیت پیامبر اسلام(ص)!
پرسش: خاتمیّت پیامبر اسلام(ص) چگونه با عقیده شیعه مبنی بر امامت عدّه ای معصوم که صاحب اکثر شئون پیامبری هستند قابل جمع است؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
دو مفهوم نبوت و امامت اگرچه در مؤلفه ها و مفاهیمی همچون علم، عصمت، حجت بودن برای پیروی، تببین و تفسیر وحی و زمام داری امور جامعه اسلامی مشترک اند، اما نبوت پیامبر خاتم(ص) واجد مؤلفه هایی است که هیچ کس جز او – حتی ائمه – نمی تواند آنها را دارا باشد؛ مؤلفه هایی چون ادعای نبوت، دریافت و ابلاغ وحی و برخورداری از معجزه.
علاوه بر آن وقتی بپذیریم که نزول «وحی تشریعی» بعد از پیامبر قطع شده، «خاتمیت» منافاتی با برخورداری ائمه از علوم غیب غیراکتسابی و الهام های الهی پیدا نمی کند. الهام های غیبی امری است که هر کسی می تواند با سلوک و طی مراتب اخلاقی از آن برخوردار گردد و به تصریح قرآن اشخاصی غیر از انبیاء الهی نیز مخاطب آن بوده اند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که ائمه در مقام بیان احکام و تفسیر آموزه های وحیانی، مستقل نیستند و بر خوان قرآن و تعالیم نبوی که از راه های معمولی و غیبی به دست شان رسیده، نشسته اند.
#امامت #نبوت #خاتمیت #وحی #معجزه #ادعای_نبوت #وحی_تشریعی #الهام #علم_غیب #عصمت #امام #نبی
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0418289
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ منظور از عبارت قرآنی «النَّبِیُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
قرآن، در این آیه «اولویت پیامبر»(ص) را نسبت به مسلمانان به طور مطلق ذکر کرده است و مفهومش این است که در کلیه اختیاراتى که «انسان» نسبت به خویشتن دارد «پیامبر»(ص) از خود او نیز اولى است. گرچه بعضى از مفسران آن را به مسأله «تدبیر امور اجتماعى» و یا «اولویت در مسأله قضاوت» و یا «اطاعت فرمان» تفسیر کرده اند، اما در واقع هیچ دلیلى بر انحصار نداریم. لذا باید گفت: پیامبر اسلام(ص) هم در مسائل اجتماعى، هم فردى، هم در مسائل مربوط به حکومت، و دعوت، از هر انسانى نسبت به خودش اولى است.
#النبی #اولویت #ولایت #رسول_خدا #اطاعت #حکومت #دعوت #خلافت #امور_اجتماعی #قضاوت #تدبیر_امور
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0322465
هدایت شده از پاسخ به شبهات
شبهه تناقض حدیث دوات و قلم با حدیث غدیر
پرسش: آیا این ادعا که «حدیث دوات و قلم با حدیث غدیر تناقض دارد» قابل پذیرش است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اولاً: حوادث پس از رحلت پیامبر(ص) مثل سقیفه نشان داد تنها تصریح لفظی برای تسلیم مسلمانان در برابر اوامر آن حضرت کافی نبود.
ثانیاً: نوشتن یک مطلب برای تأکید، دلالت ندارد که نویسندۀ آن مطلب قبلاً به طور شفاهی آن را متذکر نشده باشد.
ثالثاً: حجة الوداع فرصتی استثنایی برای پیامبر(ص) بود که از آن برای معرفی جانشین خویش استفاده کنند و بهانه بدست کسانی که شاید نوشتار آن حضرت را هرگز نبینند، ندهند.
مضافاً بر اینکه ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین(ع) توسط پیامبر(ص) در غدیر خم دستور صریح خداوند متعال بود.
#حدیث_غدیر #حدیث_دوات_و_قلم #سقیفه #حجة_الوداع #ولایت #امیرالمؤمنین(ع) #ابلاغ #وصیت #غدیر #خلافت
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325190
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 شک در صحت تیمم
🔹 نایب گرفتن در تیمم وجوب مسح
🔹 تمامی پیشانی و دست ها در تیمم
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "طریقه تیمم کردن":
http://mk6.ir/GeDrP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 اقدامات اصلاحی پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم
🔸 اهداف بعثت پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم، از منظر قرآن
🔸 بعثت پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم، سبب احیاء ارزش زن در جامعه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "اهداف پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم":
http://mk6.ir/IuOxH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ تناقض قرآن درباره جهانی بودن و یا حجازی و عربی بودن دعوت اسلام!
پرسش: قرآن آیاتی دارد که خود را نازل شده برای عرب و منطقه حجاز معرفی می کنند؛ از طرفی دیگر آیاتی نیز دارد که ادعای جهانی دارند. این تناقض در قرآن چگونه حل می شود؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
آموزه های قرآن جاودانه و جهانی هستند؛ امّا دعوت جهانی پيامبر(ص) مرحله به مرحله بوده است. ایشان در مرحله اول مأمور به دعوت فامیل خود و در مرحله بعد مأمور به دعوت عرب و در مرحله بعد مأمور به دعوت از عموم بشر بود. هنگامى كه پايه هاى اسلام در ميان اعراب قوى و مستحكم شد، پيامبر مامور به دعوت جهانی شد و این حقایق در آیات متعدد قرآن بیان شده و تناقضی با هم ندارد. از آن گذشته ممکن است تعبیر «ام القری» از مکه دلالت بر مرکزیت جهانی آن و تعبیر «من حولها» اشاره به همه جهان داشته باشد.
#قرآن #دعوت_جهانی #دین_جهانی #عربی #حجاز #مکه #عریستان #دین_عربی #ام_القری #دین_اسلام #اسلام
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406572
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ نظر اسلام، درباره استفاده تجملی از لباس؟
✍️ پاسخ اجمالی:
از تاریخ زندگى پیامبر اسلام(ص) و سایر پیشوایان بزرگ استفاده مى شود که: آنها با مسأله تجمل پرستى در لباس، سخت مخالف بودند. تا آنجا که وقتی هیأتى از مسیحیان نجران به خدمت پیامبر اسلام(ص) رسیدند در حالى که لباس هاى ابریشمین بسیار زیبا که تا آن زمان در اندام عرب ها دیده نشده بود در تن داشتند، پیامبر(ص) حتی پاسخ سلام آنها را نگفت و حاضر نشد یک کلمه با آنها سخن بگوید. و هنگامی که از علّت این رفتار پرسیده شد، فرمودند: دیدم شیطان نیز به همراه آنها است.
#اسلام #لباس #پوشش #تجمل #سبک_زندگی_اسلامی
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320545
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ رابطه «معرفة الحجة» با «معرفة الله»؟
پرسش: چرا شناخت الهی منوط به شناخت «حجّت الهی» در زمین است و به این مساله در روایات بسیاری تاکید شده است؛ مگر انسان نمی تواند خداوند را با آیات آفاقی و انفسی بشناسد؟
✍️ پاسخ اجمالی:
شناخت الهی از طریق «آیات آفاقی و انفسی» از آنجا دارای اهمیّت است که انسان را به «اصل وجود خداوند و برخی از صفات الهی» واقف می سازد. امّا نکته مهمّ اینجا است که این اندازه از شناخت، برای هدایت و درک سعادت کافی نیست؛ زیرا برای دستیابی به رستگاری و سعادت، باید به «محتوای دین و فرامین راستین الهی» دست یافت و بدان عمل کرد و این مهم بدون «شناخت حجت الهی» امکان پذیر نیست. با توجّه به مسئولیّت «حجّت خدا» در رشد معنوی مردم، رهبری سیاسی و اجتماعی ایشان و پاسدارى از شرايع آسمانى، روشن است که نشناختن «حجّت الهی» و پیروی نکردن از ایشان تا چه اندازه می تواند زیانبار باشد و حتّی به گمراهی از دین ختم گردد. آنچنان که در دعای منقول از امام صادق(ع) می خوانیم: «اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي». بر اساس این ضرورت هاست که می گوییم باید «حجت الهی» را شناخت تا واسطه آشنایی ما با دین گردد و نیازهای ما از آموزه های وحیانی را برطرف کند؛ به همین دلیل شناخت «حجت الهی» از اهمیّت بسیاری در میان تعالیم دینی برخوردار است.
#معرفت #شناخت #حجت_الهی #شناخت_خدا #معرفة_الحجة #معرفة_الله #امام_صادق(ع)
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0411685
هدایت شده از پاسخ به شبهات
توصیه امام علی(ع) به حمایت از «مظلوم»
✍️ متن اجمالی:
امام علی(ع) درباره حمایت از مظلوم به فرزندانش وصيت می كند كه: «همواره دشمن [سرسختِ] ظالم و يار و مددكار مظلوم باشيد». اين توصيه در واقع تأكيدى است بر طرفدارى از حق. چه حقى از اين بالاتر كه انسان مظلوم را در برابر ظالم يارى دهد تا مظلوم به حقش برسد و ظالم از ظلمش دست بر دارد و جالب اينكه ظالم و مظلوم در اين دو جمله، مطلق است و تنها مسلمانان را شامل نمى شود و به اين ترتيب هر مظلومى در جهان بايد زير چتر حمايت مسلمانان قرار گيرد و از ظلم هر ظالم و ستمگرى بايد پيشگيرى شود.
#حمایت #مظلوم #امام_علی #ظلم #وصیت
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416253