◻️دشمن دوستنما
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نفاق یعنی دورویی، وارونهنمایی، ظاهرسازی، ناواقعنمایی، و در یک کلام، «دشمنی و خیانت واقعی در قالب دلسوزی و محبت ظاهری».
در ادبیات دینی، نفاق بدتر از کفر است؛
إِنَّ ٱلمُنَٰفِقِينَ فِي ٱلدَّرۡكِ ٱلأَسفَلِ مِنَ ٱلنَّارِ وَلَن تَجِدَ لَهُمۡ نَصِيرًا (نساء، ۱۴۵)
زیرا، کفر و کافر، به صورتی صریح و شفاف مدعای باطل خود را بیان میکند؛ به همین دلیل، تکلیف جامعه اسلامی با آن روشن است.
اما منافق، دشمن دوستنماست؛ در چهره دوست، دشمنی میکند؛ با جلب اعتماد، ضربه میزند؛ در درون خانه حضور دارد و از نعمتهای خانه برخوردار است؛ اما در خدمت دشمنان است. عامل نفوذی و ناپیدای دشمن در صفوف خودی است.
شناخت نفاق و منافق، بصیرتی ویژه میخواهد که تنها در سایه تقوای الهی به دست میآید.
#نفاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
◻️اسلام انفرادی و اسلامی اجتماعی در اندیشه آیتالله شاهآبادی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مرحوم آیتالله #شاهآبادی، عارف بزرگ امامپرور، در کتاب بسیار ارزشمند شذرات المعارف میفرماید، اسلام هرگز دینی فردی نبوده و نیست؛ بلکه دینی اجتماعی است. خواسته اسلام این است که معارف درست و فضایل انسانی و الهی و رفتارهای پسندیده در سراسر جامعه منتشر شود.
از نگاه اسلام، تکتک افراد مسلمان هم مسؤول انتشار و ترویج و نهادینهسازی باورها و ارزشهای اسلامیاند. هر مسلمانی موظف است افزون بر «خودسازی»، برای «دیگرسازی» و «جامعهپردازی» هم تلاش کند.
«قرآن مجيد با اسلام انفرادى مناسبت ندارد؛ زيرا كه قرآن نمىفرمايد به تنهايى نماز كن. بلكه علاوه بر آن، توليد نمازگزار و اقامه صلوه را برعهده مسلمين گذارده. قرآن نمىفرمايد تنها تحرز از زنا نما؛ بلكه علاوه بر آن، حفظ عقد و منع از وقوع زنا را در عالم از وظايف ما مقرر فرمود.»
#سکولاریسم
#امام_خمینی
#دین
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
◻️دلیل کرختی و سستی مؤمنان در «جهاد تبیین»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
رهبر دانا و حکیم انقلاب، مدتهاست که بارها و بارها فرمان «جهاد تبیین» را صادر کردهاند، اما مع الاسف جز پارهای فعالیتهای جزیرهای و فردی، هیچ حرکت جمعی و شبکهای خاصی از سوی باورمندان به اسلام و انقلاب و ولایت مشاهده نمیکنیم! نیروهای انقلاب هنوز در این موضوع آرایش جهادی نگرفتهاند!
علیرغم تأکید چند باره بر ضرورت و فوریت این جهاد از سوی نائب المهدی، هنوز صحنه «تبیینهای وارونه» و «روایتگریهای سیاهگونه» در اختیار رسانههای بیگانه و غربگرایان داخلی و مخالفان ارزشهای اسلامی است.
درباره چرایی این تعلل و کرختی از سوی معتقدان به جبهه انقلاب، فراوان میتوان و البته میباید سخن گفت. اما در اینجا میخواهم شما را با تحلیل عارف کمنظیر دوران معاصر، مرحوم آیتالله #شاهآبادی در کتاب ارزشمند شذرات المعارف، درباره چرایی کرختیها و بیرگیها و بیخیالیهای مؤمنان در دفاع از باورها و ارزشها و سبک زندگی اسلامی آشنا کنم.
مرحوم شاهآبادی تحلیلی در نوع خود بیسابقه از این موضوع ارائه دادهاند. ایشان در مجموع «چهار علت فرعی» و «یک علت اصلی» را برای بیتفاوتی مؤمنین به شیوع شبهات دینی و ناهنجاریهای اخلاقی و آلودگیهای رفتاری در جامعه اسلامی بیان میکند:
یک. «غرور مسلمین»!
«غرور به حقانیت خود»،
«غرور به شفاعت»
و «غرور به زندگانی دنیوی امروز»
توضیح آنکه از نگاه این عارف مجاهد و اجتماعی و امامپرور
«غرور به حقانیت» موجب شده است که مسلمین میدان تبلیغ و تبیین و روایت و دعوت را به «معاندین» تحویل دهند؛ خود به «اسلام انفرادی» قناعت کنند و «امر به معروف و نهی از منکر را ترک گویند». درحالی که از نگاه قرآن، برتری امت اسلامی از سایر امتها صرفاً به دلیل عمل به فرضیه امر به معروف و نهی از منکر است: «كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ(آل عمران، ۱۱۰) و اگر مسلمین به این فرضیه عمل نکنند، هیچ برتری و فضیلتی نسبت به دیگر ملتها و امتها ندارند.
و «غرور به شفاعت» نیز موجب ارتکاب «انواع رذایل اخلاقی» و «انواع معاصی کبیره» شده است. در حالی که خداوند با هیچ فرد یا ملتی عقد اخوت نبسته است و در نکوهش برخی از اهل کتاب میفرماید: «ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قالُوا لَنْ تَمَسَّنَا النَّارُ إِلَّا أَيَّاماً مَعْدُوداتٍ وَ غَرَّهُمْ فِي دِينِهِمْ ما كانُوا يَفْتَرُونَ (آلعمران، ۲۴)
و همچنین «غرور به زندگانی دنیوی امروز» موجب شده است که مسلمین در صنایع و فناوریهای پیشرفته و حِرَف و مشاغل مدرن سرمایهگذاری نکنند و در نتیجه این عرصه را بالکل به دشمنان اسلام سپردهاند!
دو. «یأس و ناامیدی» نسبت به تأمین سعادت دنیوی و اخروی: توضیح آنکه از نگاه آیتالله شاهآبادی مصیبت دیگر جهان اسلام این است که مسلمین حتی اگر بتوانند خود را از چاه غرور نجات دهند و معتقد شوند که راه موفقیت اجتماعی کار و تلاش و کسب فضیلتهای اخلاقی است، ممکن است «گرفتار چاه پرتباه یأس شوند و خود را از هرگونه تکلیف بری و عری بدانند» و در نتیجه خود را ناتوان از تحصیل سعادت بپندارد!
سه. تفرقه و تشتت نیروهای موجود در جبهه حق. توضیح آنکه دشمنان ضمن تلاش در جهت حفظ وحدت حداکثری میان خودشان، تمام تلاش خود را جهت ایجاد تفرقه در صفوف مسلمین به کار میگیرند. و بدین وسیله آنان را دچار ضعف و اختلال در تصمیم و فهم وظیفه میکنند. آیتالله شاهآبادی تأکید میکنند که کارهای انفرادی فایده چندانی ندارد. باید نیروها را تجمیع کرد و مجتمعاً اقدام کرد. «هرچه انفراد و افتراق بيشتر شود، اختلال و انحلال شدت يابد تا به سرحد انعدام همه جهات و حيثيات رسد»
چهار. مسائل مالی و ضعف در تأمین نیازهای مالی مجاهدان. «زيرا كه معلوم است جريان اسلام در ملك، محتاج است به عِده و عُده و لذا خداوند عالم، ايجاب زكوات و اخماس و ساير حقوق ماليه فرموده براى اداره نمودن اساس مقدس اسلام.»
«الحاصل غرور به حقانيت و حياتِ عاريت و يأس از ظهور سعادت و افتراق مسلمين و نداشتن بيت المال موجب تعطيل قواى عامله مسلمين شده است و از وصول به سيادت دينى و دنيوى محروم ماندند»
♦️اما همه این چهار علت، از نگاه مرحوم شاهآبادی علل فرعی سستی در جهاد تبیین است؛ علتالعلل این کرختی و سستی از نگاه ایشان، «جهل نسبت به اسلام» و «عدم آگاهی از مرام و مقصود و ارزش اسلام» است: «علت العلل، جهل به مرام اسلام است. زيرا اگر مرام اسلام معلوم ما بود و همان بعينه مرام ما مسلمين شده بود، البته در اطراف آن كوشش نموده مقصود را انجام مىداديم»
#تبیین
#جهاد
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍ احمدحسین شریفی
🔻سرنوشت محتوم «عدالتخوانی» لیبرالی پارهای از روحانیون حقوقدان، تقابل با احکام و ارزشهای الهی است. برخی از این مدعیان عمامهبه سر نوشتهاند «مجری قانون» را به سرکشی در برابر قانون دعوت کردهاند!
منتظر شورش علنیتر و عریانتر این مدعیان، علیه قوانین اسلامی باشید.
«عدالت» منهای «عفت»، همان لیبرالیسم نقابداری است که خود را در چارچوب اعلامیه جهانی حقوق بشر عرضه کرده است.
#حجاب
#حوزه_علمیه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
◻️تکریم پژوهشگران
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هر چند پاداش اینجهانی پژوهش، همان لذت بیبدیل تولید یا کشف و اکتشافی است که یک پژوهشگر در درون خود میچشد و با هیچ لذتی آن را قابل مقایسه نمیداند. نشاط زیست پژوهشگرانه از بهترین و عمیقترین نشاطها است.
به تعبیر خواجه نصیرالدین #طوسی:
لذات دنیوی همه هیچ است نزد من
در خاطر از تغییر آن هیچ ترس نیست
روز تنعم و شب عیش و طرب مرا
غیر از شب مطالعه و روز درس نیست
در عین حال، به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب، «تکریم دارندگان علم» یکی از «بهترین مشوقها برای گسترش علم» است. (۳ مهر ۱۳۸۷)
#پژوهش
#دانشگاه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️بسیاری از رسانههای خبری و تحلیلی از صبح امروز این جمله حکیمانه و دوراندیشی الهی رهبر فرزانه انقلاب، حضرت امام خامنهای، در تاریخ ۱۰ خرداد امسال (۱۴۰۳) خطاب به بشار اسد را منعکس کردهاند که «غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.»
🔸حقیقتاً باید همواره خدا را برای وجود چنین رهبر حکیم و دوراندیشی شاکر باشیم و همواره گوش به زنگ راهنماییهای ایشان در همه عرصههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، نظامی، علمی و اجتماعی باشیم. اینجاست که حکمت آن سخن ملکوتی #حضرت_زهرا سلام الله علیها را در خطبه فدکیه درباره فلسفه ولایت و امامت بهتر درک میکنیم. آنجا که دو کارویژه اجتماعی و سیاسی ولایت و امامت را به زیباترین وجه، در دو جمله حکیمانه بیان کردند:
فَفَرَضَ اللَّهُ عَلَيْكُمُ ... طَاعَتَنَا نِظَاماً لِلْمِلَّةِ، وَ إِمَامَتَنَا لَمّاً [اماناً] لِلْفُرْقَةِ؛ خدای متعال پیروی از اهل بیت را به هدف «ایجاد نظم و انسجام جامعه اسلامی»، بر امت اسلامی واجب کرد؛ و پذیرش رهبری و امامت آنان را به هدف «جلوگیری از تفرقه و تشتت و انشقاق اجتماعی» واجب کرد.
اللهم احفظ قائدنا الخامنئی الی ظهور الحجة
#امنیت
#ولایت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
◻️پیشرفت، دینداری و ولایتمداری
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸تاریخ ایران، حتی ایران قبل از اسلام، نشان میدهد که «تمدن ایرانی»، همواره تمدنی همراه با دین و تدین بوده است. در «تمدن ایران اسلامی»، این ارتباط بسیار تنگاتنگتر و نمایانتر بوده است. هر پیشرفتی که در علوم و فنون مختلف رخ داده است، معلول تلاشهای عالمان دیندار و معتقد و پایبند به اسلام و ارزشهای اسلامی بوده است. در تاریخ انقلاب اسلامی نیز مهمترین و برجستهترین پیشرفتهای خود را مدیون مجاهداتهای بیتوقع و بدون چشمداشت عالمان و دانشمندان ولایتمدار و دیندار بوده و هستیم. به عنوان مثال،
✔️پیشرفتهای موشکی را مدیون ابتکارات و مجاهدتهای یک پاسدار ولایتمدار و نمازشبخوان به نام شهید تهرانی مقدم هستیم؛
✔️پیشرفتهای هستهای را مدیون مجاهدتهای علمی دانشمندان ولایتمدار و نمازشبخوانی مثل شهید شهریاری و شهید فخریزاده و سایر شهدای هستهای هستیم؛
✔️یا بخشهای عمدهای از پیشرفتهای فوقالعاده در عرصه پزشکی را مدیون یک دانشمند ولایی و متدین و نمازشبخوان به نام شهید کاظمی آشتیانی هستیم.
♦️بنابراین تلاشهای که از سوی عدهای در جهت «فاصلهگذاری بین دین و بین علم و صنعت و فرهنگ و هنر و امثال آن» صورت میگیرد،
اولاً، «تلاشهایی غیرواقعبینانه» و ناسازگار با تجربه تاریخی و تجربه زیسته ما ایرانیان است؛
ثانیاً، تلاشهایی جهت پسرفت و عقبماندگی کشور است و نه در خدمت پیشرفت؛ زیرا همه انواع پیشرفت کشور معلول مجاهدتهای دینداران و ولایتمداران بوده است؛
و ثالثاً، «تلاشهایی بیهوده» و بینتیجه است؛ زیرا تمدن ایرانی حتی قبل از اسلام نیز تمدنی دینی بوده است چه رسد به تمدن ایران اسلامی.
#پیشرفت
#دانشگاه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
رفته توی دانشگاه آمستردام، پایان نامه نوشته با عنوان «اقتصادسیاسی دخالت سپاه، در نفت و گاز ایران؛ مطالعه انتقادی»!
خودش ایرانی و استاد راهنما هم ایرانی! بعد اگه به بعضیها توی ایران بگی اقتصادسیاسی دخالت انگلیس در نفت ایران رو بنویس میگن ما کار غیرعلمی نمیکنیم.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🟡آیتالله شاهآبادی عارفی سیاسی و اجتماعی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آیتالله #شاهآبادی، آن عارف کمنظیر دوران معاصر، حقیقتاً عرفانی سیاسی و اجتماعی داشت.
او در زمان خود ابتکاراتی بینظیر در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و علمی داشت.
از جمله ابتکارات فرهنگی و سیاسی وی آن بود که با توجه به محدودیتهای دوران رضاخانی، برای تعمیق باورهای دینی مردم و آگاهسازی سیاسی و اجتماعی آنان جلسات سخنرانی خانگی را برپا کرد.
او حتی منزل شخصی خود را به محلی برای آموزش کودکان و نوجوانان و تعلیم و تربیت صحیح آنها تبدیل کرد. افرادی صالح و مؤمن را برای امر آموزش کودکان و نوجوانان انتخاب کرد. خود وی نیز بر همه شؤونات این مدرسه خانگی نظارت داشت و هفتهای یک بار برای دانشآموزان و همچنین اولیای آنان سخنرانی میکرد!
#امام_خمینی
#روحانیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
◻️بایستههای استادی دانشگاه
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در محیط دانشگاه، مهمترین نقش و اثر چه در زمینههای آموزشی و پژوهشی و چه در زمینههای تربیتی و فرهنگی و چه در زمینههای سیاسی و اجتماعی مربوط به اساتید است. به همین دلیل، مسأله جذب، نگهداشت، ترفیع و ارتقاء اساتید از مهمترین و حساسترین مسائل مدیریت کلان وزارت عتف و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور است.
مهمترین معیار فکری و فرهنگی برای جذب و ارتقاء اساتید باید احراز علاقمندی و پایبندی آنان به اسلام و انقلاب و پیشرفت و عزت و سربلندی ایران اسلامی باشد.
رهبر فرزانه انقلاب در حدود ۲۰ سال پیش (۱۷/ ۱۰/ ۱۳۸۳) در دیدار وزیر علوم و رؤسای دانشگاهها مهمترین بایستههای لازم برای یک استاد دانشگاه را این چنین ترسیم کردند:
«استاد باید سرشار از عشق به اسلام و انقلاب و غرور ملی و دینی باشد؛ استاد ایدهآل این است.
استاد واقعاً باید احساس غرور ملی و غیرت دینی بکند
و سرشار از روحیهی خدمت باشد؛ یعنی حقیقتاً بخواهد کار کند.
و این جوانها را مثل بچههای خودش پرورش دهد.
حالت بیتفاوتی، بیاعتنایی، از سر وا کردن و کلاس را به هر چه هر چه گذراندن، مطلقا در یک استاد قابل قبول نیست.
استاد باید مدافع خلاقیت و نوآوری و ابتکار باشد.»
#دانشگاه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
16.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر حکیم انقلاب اسلامی هماکنون در دیدار اقشار مختلف مردم در سخنان پیرامون تحولات اخیر منطقه:
«مقاومت این است، جبهه مقاومت این است: هرچه فشار بیاورید محکمتر میشود، هرچه جنایت کنید، پرانگیزهتر میشود. هرچه با آنها بجنگید، گستردهتر میشود و من به شما عرض میکنم به حول قوهی الهی گسترهی مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت.
آن تحلیلگرِ نادانِ بیخبر از معنای مقاومت خیال میکند که مقاومت که ضعیف شد، ایران اسلامی هم ضعیف خواهد شد و من عرض میکنم به حول و قوهی الهی، به اذن الله تعالی، ایران قوی مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد.»
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
امام خامنهای:
«در پیشرفتها و موفقیتها، «غرور» سم است. در ناکامیها و مشکلات، «انفعال» زهر است.» (۲۱/ ۹/ ۱۴۰۳)
#امید
@Ahmadhoseinsharifi
🌹