از مهم ترین اهداف قیام حضرت مهدی علیه السلام، بر پایی عدل و قسط در جامعه بشری و بسط و توسعه آن بر کل کره زمین و بین تمام انسانها است. معنای لغوی «عدل» آن است که از نظر انسانها مستقیم است و
آن ضد جور است و حکم به حق را نیز گویند.
(لسان العرب، ج ۱۱، ص ۴۳۰؛ مجمع البحرین، ج ۵، ص ۴۲۰. )
(قسط» در لغت به معنای عدل است.
(لسان العرب، ج ۷، ص ۳۷۷. )
بدون تردید کمتر مسأله ای است که در اسلام به اهمیت عدالت باشد؛ زیرا مسأله «عدل» همانند مسأله «توحید» در تمام اصول و فروع اسلام ریشه دوانده است؛ یعنی، همان طور که هیچ یک از مسائل عقیده ای، عملی، فردی، اجتماعی، اخلاقی و حقوقی، از حقیقت توحید و یگانگی جدا نیست؛ همچنین هیچ یک از آنها را خالی از روح «عدل» نخواهیم یافت. بنابراین جای تعجب نیست که «عدل» به عنوان یکی از اصول مذهب و یکی از زیربناهای فکری مسلمانان شناخته شود. رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله درباره عظمت عدل فرمود:
«بِالْعَدلِ قامَتِ السَّماواتُ وَ الاَرضُ»
(مفردات غریب القرآن، ص ۳۲۵. )
(آسمانها و زمین بر اساس عدل استوارند. »
(عوالی الآللی، ج ۴، ص ۱۰۲. )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پدر و مادرانی که پیامبر (ص) از آنها متنفر است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضیا هم میگن، که ما هم مثل شما چادری بودیم ولی ...
شیطان اومد گفت چادر میره زیردست و پا یه مانتو گشاد بپوش مراجع هم اجازه دادن
👤حجت الاسلام رنجبر
💐 هذا الیوم ... یوم الفرح والسرور ... 💐
{امام صادق علیه السلام فرمودند: «رَحِمَ اللهُ شیعَتَنا، خُلِقوا مِنْ فاضِلِ طینَتِنا و عُجِنوا بِماءِ وِلایَتِنا، یَحْزَنونَ لِحُزنِنا وَ یُفْرَحونَ لِفَرَحِنا»
خدا رحمت کند شیعیان ما را که از زیادی گِل ما آفریده شده اند و به آب محبت ما خمیر شده اند، در غم ما غمگین و در شادی ما شادمانند.
شجره طوبی/ ج۱/ص۳}
🌷هفتم آذر، سالروز به درک واصل شدن عبدالبهاء(از رهبران فاسد فرقه ی صهیونیستی_انگلیسی #بهائیت) بر شیعیان حقیقی مبارک باد.
🌱بایستی بزرگ و خجسته داشت اینچنین روز مبارکی را تا با این تبریک و تبرکات نهایت ضلالت این فرقه ضاله مضله آشکار و مومنین تجدید تولی و تبری عقیدتیای کرده باشند.
لازمه ی (حربًُ لمن حاربکم) تبریشدید از فرق انحرافی چون بهائیت است.
پ.ن:درگذشت این مفسد مرتدعنسبیلالله ۲۸نوامبر۱۹۲۱ مصادف با ۲۷ربیع الاول(ایام شادی مسلمین) ۱۳۴۰ه.ق .
و مدفن وی شهر حیفا در رژیمصهیونیستی است!
✍🏻 #علیرضا_موحدی
مساله عدالت
این تعبیر رساترین تعبیری است که ممکن است درباره عدالت بشود؛ یعنی، نه تنها زندگی محدود بشر در این کره خاکی، بدون عدالت بر پا نمی شود؛ بلکه سرتاسر جهان هستی و آسمانها و زمین، همه در پرتو عدالت و تعادل نیروها و قرار گرفتن هر چیزی در مورد مناسب خود، برقرار است و اگر لحظه ای و به مقدار سر سوزنی، از این اصل منحرف شود، رو به نیستی خواهد گذاشت. از این رو خداوند متعال در آیات فراوانی، انسانها را به اقامه عدل توصیه و امر فرموده است.
(مائده (۵)، آیه ۸. )
«عدالت»، عبارت است از اینکه انسان حق هر کس را بپردازد و نقطه مقابلش، آن است که ظلم و ستم کند و حقوق
افراد را از آنها دریغ دارد.
«قسط» مفهومش آن است که حق کسی را به دیگری ندهد و به تعبیر دیگر «تبعیض» روا ندارد و نقطه مقابلش آن است که حق کسی را به دیگری دهد. مفهوم وسیع این دو کلمه - مخصوصاً به هنگامی که جدا از یکدیگر استعمال میشوند - تقریباً مساوی است و به معنای رعایت اعتدال در همه چیز و همه کار و هر چیز را به جای خویش قرار دادن میباشد.
(تفسیر نمونه، ج ۶، ص ۱۴۳. )
در روایات فراوانی مهم ترین هدف قیام حضرت مهدی علیه السلام «اقامه عدل و قسط» بیان شده است. تنها به برخی از آنها اشاره میگردد:
۱. امام علی علیه السلام فرمود:
«… اَلْحادی عَشَرَ مِنْ وُلدی هُوَ المَهدِیُّ الَّذی یَمْلَأُ الاَرْضَ عَدْلاً وَ قِسْطاً کَما مُلِئَتْ جُوْرَاً وَ ظُلْماً. »
(الکافی، ج ۱، ص ۳۳۸، ح ۷. )
(همانا یازدهمین فرزندم مهدی علیه السلام است، که زمین را پراز عدل و قسط میکند، آنگونه که پر از جور وظلم شده باشد. »
امام باقر علیه السلام فرمود:
«اِنَّ القائِمَ یَمْلِکُ ثَلاثَ مِائَةٍ وَ تِسْعَ سِنینَ کَما لَبِثَ اَهْلُ الکَهْفِ فی کَهْفِهِمْ یَمْلَأ الاَرْضَ عَدْلاً وَ قِسْطَاً کَما مُلِئَتْ ظُلمَاً وَ جَوْراً. »
(کتاب الغیبة، ص ۴۷۴. )
(همانا قائم ۳۰۹ سال به اندازه درنگ اصحاب کهف در غارشان حکومت خواهد کرد زمین را پر از عدل و قسط میکند، همان گونه که پر از ظلم و جور شده باشد. »
۳. امام هادی علیه السلام فرمود:
«اِنَّ الاِمامَ بَعْدی الحَسَنُ ابنی وَ بَعْدَ الحَسَنِ اِبْنَهُ القائِمُ الذی یَمْلأُ الاَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً کَما مُلِئَتْ جُوراً وَ ظُلْماً. »
(کمال الدین و تمام النعمة، ج ۲، ص ۳۸۳، باب ۳۷، ح ۱۰. )
(پس از من فرزندم حسن است
و پس از حسن فرزندش قائم کسی که زمین را از عدل و داد آکنده سازد، همچنان که پر از ظلم و جور شده باشد. »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴شاهکار حکیم ابوالقاسم فردوسی:
ترجمه آیت الکرسی بزبان شعر
➖➖➖➖➖➖➖
عبدالعظیم حسنی میگوید:
به امام جواد علیه السلام عرض کردم:
امیدوارم شما قائم اهل بیت محمد باشید کسی که زمین را پر از عدل و داد نماید؛ همچنان که آکنده از ظلم و جور شده باشد.
فرمود:
«یا اَبَا القاسِمِ ما مِنَّا اِلاَّ وَ هُوَ قائِمٌ بِأَمْرِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ هادٍ اِلی دینِ اللَّهِ وَ لکِنَّ القائِمَ الَّذِی یُطَهِّرُ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ بِهِ الأَرْضَ مِنْ اَهْلِ الکُفْرِ وَ الجُجُودِ و یَمْلَأُها عَدْلاً وَ قِسْطاً هُوَ الذی تُخْفی عَلَی النَّاسِ وِلادَتُهُ و یَغیبُ عَنْهُمْ شَخْصُهُ وَ یَحْرِمُ عَلَیهِمْ تَسْمِیَتُهُ وَ هُوَ سَمِیُّ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وَ کَنیُّهُ …»
«ای ابوالقاسم!
هیچ یک از ما نیست جز آنکه قائم به امر خداوند و هادی به دین الهی است، اما قائمی که خدای تعالی به وسیله او زمین را از اهل کفر و انکار پاک سازد و آن را پر از عدل و داد نماید، کسی است که ولادتش بر مردم پوشیده و شخصش از ایشان نهان و بردن نامش حرام است. او هم نام و هم کنیه پیامبر صلی الله علیه و آله است و …»
(همان، ج ۲، ص ۳۷۷، باب ۳۶، ح ۲؛ همچنین ر. ک: طبرانی، المعجم الصغیر، ج ۲، ص ۱۴۸؛ کنزالعمال، ج ۱۴، ص ۲۷۰، ح ۳۸۶۸۹، ح ۳۸۷۰۷؛ تفسیر ابن کثیر، ج ۳، ص ۳۱۲. )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی قشنگ و جالب پدیده حجاب استایل رو توضیح داد، حتما ببینید
عصائب
عصائب جمع «عصابه» به معنای گروهی بین ده تا چهل نفراست. گفته شده که «عصابه» گروهی از زاهدان و وارستگانند.
(لسان العرب، ج ۹، ص ۲۳۳؛ مجمع البحرین،
ج ۲، ص ۱۲۳. )
طبق برخی از روایات اینها یاران حضرت مهدی علیه السلام در عراق هستند که هنگام ظهور آن حضرت، خود را به مکه میرسانند و با او بیعت میکنند.
(بحارالانوار، ح ۵۱، ص ۸۸؛ الاختصاص، ص ۲۰۸؛ دلائل الامامه، ص ۲۴۸؛ کشف الغمة، ج ۲، ص ۴۷۹. )
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:
«وَ عَصائِبُ العِراقِ رُهْبانٌ بِاللَّیلِ لُیُوثٌ بِالنَّهارِ کانَ قُلُوبُهُمْ زُبُرَ الحَدیدِ فَیُبایِعُونَهُ بَینَ الرُّکنِ وَ المَقامِ …»
(الاختصاص، ص ۲۰۸. )
(… و گروههایی از عراق بیرون میآیند که راهبان شب و شیران روز هستند، دل هایشان چون فولاد سخت است، در میان رکن و مقام با او بیعت میکنند …»
واژه «عقیقه» در فرهنگ اسلامی به معنای کشتن گوسفند، گاو یا شتر و … پس از ولادت کودک است و این کار از دیدگاه اسلام کاری پسندیده است. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله پس از گذشت هفت روز از ولادت دو فرزند گرانمایه اش حضرت حسن و حسین علیهما السلام این کار را انجام داد و برای هر کدام یک قوچ، عقیقه کرد. عقیقه، با این بیان، کاری است که به جهت تقرّب به خدا و به منظور سلامت و طراوت کودک و تأمین حیات و آسایش او انجام میگردد. در روایتی پیامبر اسلام فرمود:
«هرکس در گرو عقیقه خویش است. »
(بحارالانوار، ج ۱۰۴، ص ۱۲۶. )
حضرت عسکری علیه السلام نیز پس از ولادت فرزند گرانمایه اش مهدی علیه السلام سیصد گوسفند به منظور سلامت و طراوت و امنیت کودک، در راه خدا عقیقه میدهد و این کودک در این امر مستحب، از همه گذشتگان و آیندگان ممتاز میگردد؛ چرا که تاریخ - جز آن گرامی - هیچ کودکی را نشان نمی دهد که پس از ولادتش سیصد مورد عقیقه داده شده باشد. به هر حال، حضرت عسکری علیه السلام این کار پسندیده را در راستای تقرّب به خدا و نیز به منظور تضمین و تأمین طول عمر و زندگی پر مخاطره حضرت مهدی علیه السلام، انجام داد و هم بدین وسیله دوستداران و شیفتگان اهل بیت علیهم السلام را از ولادت آخرین امام نور و آخرین حجّت خدا آگاه ساخت. او تنها به این شمار گسترده از عقیقه و قربانی بسنده نکرد؛
بلکه به «عثمان بن سعید» دستور داد:
ده هزار رطل نان و همین مقدار گوشت تهیه کند و آنها را میان «بنی هاشم» برای سلامتی آن کودک پر شکوه و اعلان ولادت او توزیع نماید.
(کمال الدین و تمام النعمة، ج ۲، ص ۴۳۱. )
نکته بسیار دقیق این مطلب در پاسخ کسانی که میگن خلیفه ثانی اسلام ناب را وارد ایران کرد
درحالی که اسلام ناقض که مروج چهار خلیفه می باشد کجا و اسلام ناب به جانشینی امام علی علیه السلام کجا!!!
سوال چرا ما ایرانیان با اینکه زمان خلیفه ثانی مثلا اسلام آوردیم چرا مثل اهل سنت قائل به چهار خلیفه نیستیم و قائل به ولایت و جانشینی امام علی علیه السلام هستیم!!!
فتأمل جیدا
«غریم» در لغت، هم به معنای طلبکار آمده است و هم به معنای بدهکار.
(مجمع البحرین، ج ۶، ص ۱۲۵؛ لسان العرب، ج ۱۲، ص ۴۳۶. )
در روایات فراوانی از آن به عنوان یکی
از القاب حضرت مهدی علیه السلام یاد شده است. بیشتر به نظر میرسد مقصود، معنای نخست آن باشد که درباره حضرت به کار رفته است.
این لقب نیز مانند برخی القاب دیگر، از روی تقیّه بوده که هرگاه شیعیان میخواستند مالی را نزد آن حضرت یا نواب و وکلای آن حضرت بفرستند، یا وصیت کنند و یا از جانب آن حضرت مطالبه کنند، به این لقب حضرت را میخواندند.
شیخ مفید رحمه الله به این نکته تصریح کرده، مینویسد:
«کلمه غریم رمزی بود بین شیعه که وقتی حضرت مهدی علیه السلام را از روی تقیّه یاد میکردند، از آن استفاده مینمودند. »
(الارشاد، ص ۳۵۴. )
بنابراین، استفاده از این لقب عمدتاً در ارتباطات مالی شیعیان با حضرت مهدی علیه السلام - آن هم در طول غیبت صغری - بوده است.
(کمال الدین و تمام النعمة، ج ۲، باب ۴۵، ح ۵. )
در اینجا به برخی از روایات اشاره میشود:
۱. محمد بن صالح گوید:
«وقتی پدرم از دنیا رفت و امر به من رسید، سفتههایی (حواله هایی) نزد پدرم بود که نشان میداد، مربوط به اموال غریم است. »
(الکافی، ج ۱، ص ۵۲۱، ح ۱۵. )
سالروز شهادت شهید علیمردان خان بختیاری را باید زنده کرد
علیمردان خان به همراه مادرش بی بی مریم دختر حسینقلی خان ایلخانی از جنگ جهانی اول به بعد سال ها با استعمار انگلیس و قاجار تا برسد به رضا شاه مبارزه کردند و در این مسیر نیز اعدام و به شهادت رسید.
ایل بختیاری همواره در همه رویدادهای تاریخی ایران حضور ایلاتی و سازمان یافته ای داشته که این در نوع خود بی نظیر بوده است. آن ها نقش بسیار مهمی در فتح تهران و سرنگونی محمد علی شاه قاجار داشتند.
علی مردان خان بختیاری بعد از قیام بر علیه رضا شاه پهلوی و تصرف مناطقی از خوزستان و چهارمحال و بختیاری و خوزستان در نهایت با خیانت و فریب رضا شاه که امنیت او را تضمین کرده بود روانه زندان و بعد از آن اعدام شد
«غلام» در لغت به معنای پسربچه است.
(مجمع البحرین، طریحی، ج ۶، ص ۱۲۷. )
در برخی روایات از حضرت مهدی علیه السلام، با عنوان «غلام» یاد شده است.
امام صادق علیه السلام میفرماید:
پیامبر اسلام صلی الله علیه و
آله فرمود:
«لا بُدَّ لِلْغُلامِ مِنْ غَیْبَةٍ.
فَقیلَ لَهُ:
وَ لِمَ یا رَسُولُ اللّه؟
قال:
یَخافُ القَتْلَ»
(علل الشرایع، ج ۱ ص ۲۴۳، ح ۱؛ کافی، ج ۱، ص ۳۳۷، ح ۵ و ص ۴۴۲، ح ۲۹. )
(به ناگزیر برای غلام غیبتی است. گفته شد:
یا رسول اللّه: برای چه؟
فرمود:
از ترس مرگ. »
این لقب نیز مانند برخی دیگر از القاب، گاهی در معنای لغوی خود به کار میرفته و مقصود همان پسر بچه و جوان بوده است و گاهی به جهت شرایط حاکم بر [زمان] صدور روایت، از روی تقیّه این گونه گفته میشده و به عنوان لقب به کار رفته است.