❇️ احیاگران پیاده روی اربعین
💠 آیت الله #سیدمحمود حسینی شاهرودی در پیاده روی زیارت اربعین
🔶در میان مراجع تقلید، آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی با تشكیل كاروان در این مراسم شركت می كرده و معروف است كه این مرجع بزرگ، چهل بار با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) مشرف شده است.
#اربعین
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
عرض سلام خدمت اعضای خوب کانال
در حرم امیرالمومنین علیه السلام دعاگوی عزیزان هستیم.... 🌷🌷🌷
☘️احیاگران پیاده روی اربعین☘️
🍁#علامه_امینی که از جمله پیشتازان تثبیت و اشاعه شعائر حسینی بود، زیارت پیاده امام حسین (ع) را بر خود واجب میدانست:
🔹«وكثيراً ما كان يقصد زيارة سيد شباب أهل الجنة السبط الشهيد الحسين سلام الله عليه في كربلاء راجلاً طلباً لمزيد الأجر و معه ثلة من صفوة المؤمنين من خُلصّ أصدقائه يقضي طريقه خلال ثلاثة أيام أو أكثر»
🔸علامه امینی بسیار با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) میرفت که اجر بالایی داشته باشد و به همراه او جمعی از مومنان و دوستان نزدیکش بودند و او سه روز یا بیشتر راه نجف تا کربلا را طی میکرد.
#اربعین
📚ربع قرن مع العلامة الأميني، حسين الشاكري، ص ۳۱.
"زندگانی عالمان"
🔰eitaa.com/Alemin
📌علامه باقر قرشی:
🔻 در تابستانی آيت الله العظمی #سید_محسن_حکیم یکی از طلاب را جهت تبلیغ به منطقه سوق الشيوخِ عراق فرستاد و وقتی آن طلبه به آن منطقه رسید مشاهده کرد که مرض طاعون منطقه را فرا گرفته است!
🔻 آنجا بود که آن طلبه بالای بام خانه رفت و به #امام_حسين سلام الله علیه توسل گرفت.
🔻امام (ع) در جواب آن توسل در عالم خواب به آن طلبه فرمودند: آیا تو می ترسی؟ طلبه جواب داد: بله
🔻#امام_حسین سلام الله علیه فرمودند: این جمله را بر در خانه ات بنویس و به شیعیان بگو این مطلب را بر در خانه هایشان بنویسند:
《 إنِّی أُرِيدُ أماناً يَابْنَ فَاطِمةَ مُسْتَمْسِكاً بِيَدِی مِنْ طارقِ الزًَمَنِ مِنْ فاطِمٍ وَ بَنِيها ثُمّ والِدِها وَ المُرتَضی حَيْدَرٍ أعْنِی أباالحَسنٍ 》.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
📌 #علامه_محمد_تقی_مجلسی(ره)
⬅️ ینبغی للعالم أن لا یتکلم ما لم یتوسل إلی الله تعالی بالتضرع و الابتهال.
⬅️ و یقرأ قوله تعالی: (رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی، وَ یَسِّرْ لِی أَمْرِی، وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسانِی، یَفْقَهُوا قَوْلِی)حتی یجری الله سبحانه علی لسانه ما هو الحق و الصواب.
⬅️ و هکذا دأبی سیما فی هذا الشرح، و جربت زائدا من ألف مرة أنه لو کان وقع النسیان فی التوسل کان یقع السهو فی السطر الأول غالبا و أتنبه و أتوسل.
⬅️ و روی عن الصادق علیه السلام أنه ینبغی للمؤمن أن یکون محدثا. و لا یحصل ذلک إلا بالتوسل إلی جناب قدسه تعالی.
📚 روضه المتقین ج۱۲ص۲۴۹.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
ترجمه:
📌 علامه محمدتقی مجلسی(ره)
⬅️ برای عالم سزاوار است بدون توسل همراه با تضرع به خداوند سخن نگوید!
⬅️ و این آیه قرآن را تلاوت کند:《خدایا به من شرح صدر ده، کارم را آسان گردان،
گره از زبان من بگشا تا سخن مرا بفهمند》تا اینکه خداوند حق را بر زبان ایشان جاری کند.
⬅️ سیره من مخصوصا در این کتاب همیشه همین بوده است و بیش از هزار بار تجربه کرده ام که اگر توسل را فراموش کنم در همان سطر اول اشتباهی رخ میدهد!! و متنبه شده و توسل میکنم.
⬅️ از امام صادق(ع) روایت است: سزاوار است مومن هم صحبت (با ملائکه) باشد، و این امر جز با توسل به خدا ایجاد نمیشود.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
❇️ خاطره #علامه_جعفری از پیاده روی زیارت #امام_حسین (ع)
با #شهید_سیدمجتبی نواب صفوی:
🔅با سید مجتبی هم درس بودیم. با پیشنهاد سید، از نجف پیاده به سمت کربلا راه افتادیم. در تاریکی هوا، مرد عرب تنومندی خنجر به دست، با نعره «پول و جواهر هر چه دارید رو کنید» زَهره ام را ترکاند.
🔺داشتم پول هایم را در می آوردم که سید با جستی و چالاکی خاصی، خنجر را از مرد عرب گرفت و آن را نزدیک گلویش گذاشت و با فریادی رعد آسا گفت: « با خدا باش و از خدا بترس ».
🔻سید رهایش کرد و گفت برویم. من هنوز در فکر او بودم که با سرافکندگی پیش آمد و ما را به خیمه اش دعوت کرد. در کمال ناباوری سید دعوتش را پذیرفت.
🔹گفتم: چگونه دعوت کسی را می پذیری که تا چند لحظه پیش، قصد غارت ما را داشت؟
🔸سید گفت: نترس! این ها عرب هستند و میهمان را ارج می نهند. تا صبح خوابم نبرد. اما نواب و آن مرد عرب راحت خوابده بودند.
#اربعین
📚کتاب سید مجتبی نواب صفوی، نویسنده: ارمیا آدینه، صفحه ۱۶.
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
✅ آیت الله بروجردی از نظر نوع مطالعه، متنوع بود.
مطالعهٔ ایشان منحصر به فقه و اصول و ... نبود، بلکه در تاریخ و... مطالعه می کرد. حتی گلستان سعدی را از اول تا به آخر حاشیه زده بودند.
.
🔹️ اگر در اتاقی، کتاب روایی، حدیث، تفسیر و ... وجود داشت، امکان نداشت در آن اتاق بخوابد و میفرمود: وقتی کتاب شیخ طوسی در اتاق من است، یعنی خود «شیخ طوسی» این جا نشسته است. و من در حقیقت در حضور شیخ طوسی خوابیده ام و پای خود را دراز کرده ام.
🔹️ آیت الله سید حسین موسوی کرمانی درباره آيت الله بروجردی آورده اند:
روزی ساعت ۷ صبح، بنده و چند نفر از اهل علم در خدمت ایشان بودیم و بحثهای علمی را شروع کردیم یک دفعه به ساعت نگاه کردیم دیدیم ساعت ۱۰ است.
من به ایشان عرض کردم:
«حضرتعالی خسته شدید!»
⬅️ تبسمی کردند و فرمودند:
خودت خسته شدی، من اگر بیست و چهار ساعت، مشغول درس و مطالعه باشم، خسته نمی شوم. من وقتی از درس و بحث دور می شوم و می روم در اتاق بیرونی و با مردم صحبت می کنم، خسته میشوم. من برای رفع خستگی برمی گردم به کتابخانه و دو ساعت مطالعه میکنم
من در شبانه روز، ۱۸ ساعت به درس و مطالعه می پردازم !
منبع: کتاب خوب تر از آفتاب ملک
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ باید خود را محاسبه کنیم
و الا... 📛
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2211447209Cc704661bd7
✅ #سید_بحرالعلوم و سفر کربلای معلی
🔻مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنهای:
🔹خاطرهی بحرالعلوم را عرض بکنیم که جالب است و نشاندهندهی روحیّه و فضای نجف در دوران بحرالعلوم است؛ یعنی دویست سال پیش. ایشان بعد از مرحوم آقای بهبهانی مرجع شدند؛ یعنی مرحوم بحرالعلوم مثل کاشفالغطا مورد قبول بقیّهی علمای بزرگ و شاگردان بزرگ مرحوم بهبهانی قرار گرفتند؛ و دیگران همه تسلیم شدند در مقابل ایشان و با طوع و رغبت ایشان را بهعنوان رئیس انتخاب کردند.
🔸مرحوم بحرالعلوم اوّلِ ریاستش یک سفر پیاده از نجف حرکت کرد به طرف کربلا. در یکی از منازل اوایل راه خسته شدند و نشستند؛ مرحوم بحرالعلوم گفت من ضعیفم و امشب از اینجا نمیتوانم حرکت کنم. بعضیها گفتند برویم؛ ایشان گفت نه، من میمانم؛ بعد این بیت را خواند:
از ضعف به هرجا که نشستیم وطن شد
وز گریه به هر سو که گذشتیم چمن شد
🔹 [این بیت از] طالب آملی [است]. شعرای عرب همراه ایشان بودند، به نظر من نکتهی خیلی جالبش اینجا است؛ اینکه حالا بحرالعلوم یک بیت شعر طالب آملی را بخواند، این خیلی عجیب نیست امّا اینکه ایشان در سفر زیارتی کربلا، از نجف تعدادی شاعر با خودش همراه کرده و میبرد، به نظر من مهم است؛ شعرای عرب گفتند که سیّدنا! شِنو معنی هذا البیت؟ اینکه شما خواندید، چه بود؟ ایشان برایشان شرح داد، معنا کرد برایشان که اینکه خواندم معنایش این است و گفت حالا شما بسازید، و شعرای عرب شروع کردند [نظیر] این بیت را ساختن.
🔸این قضیه را من به نظرم در کتاب مرحوم حرزالدّین دیده باشم؛ آنجا نقل میکند که فلان کس اینجوری گفت، فلان کس اینجوری گفت، خود بحرالعلوم هم اینجوری گفت؛ یعنی عالمی مثل بحرالعلوم که از لحاظ فقهی سرآمد است، از لحاظ معنوی [سرآمد است] -میدانید بحرالعلوم از لحاظ معنوی فوقالعاده است و همان جنبهی معنوی او هم شاید بود که موجب شد همهی فقهای بزرگ که شاگردهای مرحوم بهبهانی بودند، در مقابل ایشان تسلیم شدند- با آن مقامات معنوی، با آن حالت عرفانی، با آن چیزهایی که نقل میکنند از ملاقات ایشان با حضرت و از این چیزها، وقتی که حرکت میکند از نجف برای سفر زیارتی پیاده به کربلا، با خودش شعرا را میبرد.
📚 ۱۳۹۴/۰۷/۱۳ ، بیانات در دیدار اعضاى ستاد برگزارى سومین جشنوارهى بینالمللى شعر حوزه
#اربعین
#کربلا
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
در بلا بندگی کنید - جریان کشاورز و قول به مرحوم نخودکی-عالی.mp3
2.59M
✅ در بلا بندگی کنید - جریان کشاورز و قول به مرحوم نخودکی...
🔹️ با چشم به من نشان دادند ملخ مامور خداست!
🎙 استاد عالی
#حقوق_مالی
زندگانی عالمان دین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2211447209Cc704661bd7
🌺 این کتاب درباره زندگی عارف بزرگ، #آیت_الله_بهاءالدینی نوشته شده و مطالب بسیار خوب و شنیدنی دارد، سعی میکنم به مرور برخی از نکات آن را در کانال قرار دهم.
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/Alemin