هدایت شده از KHAMENEI.IR
🗓«شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید!»
📝متن نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا به شرح زیر منتشر شد:
👇بسم الله الرّحمن الرّحیم
✏️این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است.
✏️جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا!
این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید.
✏️شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید.
✏️جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است.
✏️فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
✏️بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است.
✏️رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بیدفاع فلسطین به کار گرفت و بیاعتنا به همهی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری افزود.
✏️دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
✏️«جبههی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأسآلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.
✏️سردمداران صهیونیسم بینالمللی که بیشترین بنگاههای رسانهای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوهی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟
✏️سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!
✏️من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.
✏️بجز شما دانشجویانِ دهها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاهها و مردم به پا خاستهاند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثهی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازهای آرامشبخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم.
✏️درس قرآن به ما مسلمانان و به همهی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن دربارهی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون. جبههی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله.
✏️توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.
📝سیّدعلی خامنهای - ۱۴۰۳/۳/۵
🖼 انگلیسی | متن فارسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فروپاشی تمدن غرب
پیشبینی شهید آوینی از حال این روزهای دنیای غرب و فروپاشی دومینوار درونی.
📌✌️غایت درگیری انقلاب اسلامی و استکبار غربی کجاست؟
#تمدن_غرب
#شهید_آوینی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
https://eitaa.com/AmenaNews
🖊#یادداشت_تمدنی
🔰رمز تحقق حداکثری یک آرمان
دکتر موسی نجفی در یادداشتی کوتاه با اشاره به علل موفقیت حرکت امام خمینی، به توجه امامراحل به مسئله استغنا و #هویتیابی در مرحله تمدنسازی پرداختند.
✅یکی از علل موفقیت بیشتر تحقق عملی اندیشه سیاسی امام خمینی نسبت به زعمای بزرگ دوران مشروطیت این است که امام راحل با اصول و شاخصهای نظری غرب وارد دنیای سیاست و سایر مدعیان حکومت نگردید؛ از این روی در موقع "انقلاب و براندازی" شاه از قواعد و افق و روشهای انقلاب مارکسیستی استفاده ننمود۰
🔴 در مرحله تثبیت "نظام" جمهوری اسلامی هم از اصول و ارزشهای لیبرالیسم فاصله متعادل و منطقی را جهت حفظ استقلال آرمانهایش رعایت نمود۰
🔵واضح است که در عصر حاضر ضرورت این فاصله گذاری و استغنا و هویت یابی برای مرحله "#تمدن_سازی" بیشتر احساس میگردد؛ چرا که لازمه بسط و تفضیل یک نظریه، استقلال در مسیر است۰
#امام_خمینی
#موسی_نجفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📱https://eitaa.com/AmenaNews
🏴 سالروز رحلت جانسوز بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) تسلیتباد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#مراکز_تمدنی
#مالزی
🏬The International Institute of Advanced Islamic Studies : (IAIS)
🌀چشم انداز
“جهانی صلح آمیز و مرفه با ایفای نقش برجسته مالزی در رهبری استراتژیک اسلامی در سراسر حوزه های سیاست، اقتصاد و امور اجتماعی.”
🔍 موسسه بین المللی مطالعات پیشرفته اسلامی مالزی یک اندیشکده غیرانتفاعی است. وظیفه اصلی آن ترویج هویت مثبت مسلمانان، تقویت وحدت بین جامعه مسلمانان بین المللی، کمک به توسعه اجتماعی کشور، و مشارکت در گفتگو بین تمدن ها است.
✅این اندیشکده یک اتاق فکر برای دولت مالزی در امور جهانی و روابط بینالملل با مشارکت جامعه مسلمانان است. مؤسسه عامل تغییر مثبت و توسعه اجتماعی، مطابق با مفهوم و چارچوب رویکرد مدنی مالزی است. موسسه از طریق تحقیقات، انتشارات، ارتباطات راهبردی، گفتگو و ظرفیتسازی متعهد به رهبری گفتمان عمومی در مورد مسائل جهانی مسلمانان، از جمله سیاستهای روابط خارجی و برنامههای انسجام اجتماعی است. هدف اصلی توانمندسازی جامعه مسلمانان منطقه برای تبدیل شدن به عوامل تغییر و توسعه مثبت و ترویج جهانی پیشرفته، مترقی و پایدار برای همه است.
🌐سایت موسسه بین اللمللی مطالعات اسلامی پیشرفته مالزی: https://iais.org.my
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#مراکز_تمدنی
#تمدن_پژوهان
🏬The International Institute of Advanced Islamic Studies : (IAIS)
📌 مرکز مطالعات اسلامی پیشرفته (IAIS) مالزی یک مرکز تحقیقات غیرانتفاعی است که در آن اندیشمندان برجسته در زمینههای مختلف علوم اسلامی فعالیت میکنند. این مرکز تحقیقاتی برای دولت مالزی در مواردی که مربوط به جامعه مسلمان در سطح جهانی است، به عنوان یک اتاق فکر عمل میکند.
💡 برخی از اندیشمندان برجسته این مرکز عبارتند از:
۱. دکتر سید عزمان سید احمد نواوی: مدیر مرکز مطالعات اسلامی پیشرفته (IAIS) مالزی
۲. دکتر احمد بدری بن عبدالله: معاون مدیریت مرکز مطالعات اسلامی پیشرفته (IAIS)
۳. پروفسور محمد هاشم کمالی: استاد برجسته در زمینه فقه و حقوق اسلامی
🔅جهت مطالعه هر اندیشمند بر روی اسم آن کلیک کنید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#مراکز_تمدنی
#تمدن_پژوهان
🏬The International Institute of Advanced Islamic Studies: (IAIS)
🔍 دکتر محمد هاشم کمالی کیست؟
✅یکی از پرخوانندهترین نویسندگان زنده حقوق اسلامی در زبان انگلیسی
✅استاد فقه و حقوق اسلامی دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی
✅مدیر سابق مؤسسه بینالمللی مطالعات عالی اسلامی در مالزی
✅ همچنین رئیس سابق مؤسسه اندیشه و تمدن اسلامی ISTAC
✅به علاوه وی همکار مؤسسه مطالعات عالی برلین و فرهنگستان علوم افغانستان است.
🌀از جمله مهمترین آثار او میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
📕آزادی بیان در اسلام (۱۹۹۴)
📗اصول فقه اسلامی (تجدید چاپ، پتالینگ جایا، ۱۹۹۹)
📘حقوق تجارت اسلامی (کمبریج: جامعه متون اسلامی ، ۲۰۰۰)
📕کتاب درسی مطالعات حدیث (بنیاد اسلامی، انگلستان، ۲۰۰۵)
📗مقدمه ای بر شریعت (انتشارات Oneworld، آکسفورد ۲۰۰۸)
📕شریعت: یک مقدمه (ویوا بوکز ۲۰۰۹)
📘"مشروطیت در کشورهای اسلامی: دیدگاه معاصر حقوق اسلامی"، در: مشروطیت در کشورهای اسلامی: بین تحول و تداوم (ویراستاران راینر گروت و تیلمان رودر، انتشارات دانشگاه آکسفورد، ۲۰۱۱)
📕اعتدال و تعادل در اسلام: اصل قرآنی واسطیه ( انتشارات دانشگاه آکسفورد، ۲۰۱۰)
📗مسیر میانی اعتدال در اسلام: اصل قرآنی وسطیه (انتشارات دانشگاه آکسفورد، ۲۰۱۵)
منابع: 1 / 2 / 3
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#تمدن_پژوهان
#معرفی_کتاب
📕 The Middle Path of Moderation in Islam: The Qurʼānic Principle of Wasaṭiyyah
📕راه میانهٔ اعتدال در اسلام: اصل قرآنی وسطیه
📍یکی از مهمترین نظریات محمدهاشم کمالی، نظریه وسطیه در اسلام است؛ کمالی نظریه وسطیه در اسلام را در کتاب راه میانه اعتدال در اسلام: اصل قرآنی وسطیه توضیح داده است.
📝 اهمیت و جایگاه اعتدال در اسلام، مضمونی است که در این اثر مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا علاوه بر آنکه مفهوم وسطیه تبیین و توضیح داده شده با استناد به آنچه در قرآن و حدیث در این زمینه آمده است، جایگاه آن در اسلام و تفکر اسلامی نشان داده شده است. نویسنده در بخشهای گوناگون این کتاب بر آن بوده است تا علاوه بر تبیین اصول فکری وسطیه، کاربستی را که این نگرش در مسائل جهان امروز و در بسترهای مختلف دینی، اجتماعی و فرهنگی دارد، بکاود. علاوه بر این به نقشی که این رویکرد در مواجهه با مسائلی همچون جهانی شدن، سبکزندگی و حقوق زنان و…دارد، پرداخته شده است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#مجله
#مراکز_تمدنی
#مالزی
📖 Islam and Civilisational Renewal (ICR)
🏬The International Institute of Advanced Islamic Studies: (IAIS)
🔎درباره مجله
🔖 اسلام و تجدید تمدنی (ICR) یک مجله بینالمللی است که توسط IAIS مالزی در کوالالامپور منتشر میشود. این مجله حاوی توصیههای سیاستی عملی، بررسی کتابها و دیدگاههایی در مورد تجدید تمدنی است و هدف آن ترویج تحقیقات پیشرفته در مورد سهم مسلمانان در علم و فرهنگ میباشد.
❇️در اهداف این مجله ذکر شده است؛ ...دنبال تحقیقات قابل دوام مرتبط با خط مشی هستیم که نتایج عملگرایانهای را به همراه داشته باشد که بر اساس بهترین ارزشها و آموزههای اسلام و همچنین سایر تمدنهای معاصر باشد.
📌مجله ICR دو بار در سال - ژوئن و دسامبر - منتشر میشود.
📍همچنین این مجله ۱۴ سال است که منتشر میگردد.
🌐برای دسترسی به مقالات این مجله به سایت مجله ICR مراجعه فرمایید.
🌐جهت دسترسی به آرشیو نیز کلیک نمایید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
ویراست حجت الاسلام دکتر حبیب الله بابایی با محوریت #دولت_تمدنی؛
🔸سطوح دولتهای تمدنی
🔹ناهماهنگی مدیران ارشد اجرایی با رهبر انقلاب در سطح نگاه تمدنی و ناتمدنی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
اصول پانزدهگانه تمدنسازی.pdf
556.2K
#یادداشت_تمدنی
🔖 بازخوانی یادداشت (برگرفته از کتاب مفاتیحالحیاه) حضرت آیتالله جوادی آملی با موضوع "اصول پانزدهگانه تمدنسازی"
"...تمدن ناب وقتی در آیینه تدین ظهور میکند که عناصر محوری آن حقمدار باشد و آن عناصر سهگانه عبارتند از: قانون، هیئت حاکم(مجریان و داوران) و مردم..."
🔸منبع: اندیشه تمدنی اسلام، ۱۳۹۴، شماره۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
🕋 به مناسبت ایام حج
🔗مجموعه #یادداشت_تمدنی با موضوع #حج
🔅متن پیام رهبر انقلاب اسلامی آیتالله خامنهای به حجاج بیتالله الحرام
https://eitaa.com/khamenei_ir/25782
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰تفاوت حج در اسلام سیاسی و اسلام سنتی؛ محمدمهدی عاکف مرشد پیشین اخوانالمسلمین
https://eitaa.com/muslimnair/2450
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰«حج برائت»
(برائت دیپلماتیک دولتها یا برائت تمدنی ملتها؟)؛ دکتر حبیبالله بابایی
https://eitaa.com/Habibollah_Babai/1490 (یادداشت اول)
https://eitaa.com/Habibollah_Babai/1491 (یادداشت دوم)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔰ظرفیت تمدنی حج و مسأله فلسطین؛ علی عسگری
B2n.ir/g88411
💢در حال بروزرسانی...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
تبیین شاخص ها و وظایف دولت اسلامی.pdf
728.3K
#مقاله
📌تبیین شاخصها و وظایف دولت اسلامی (دولت مقدمه ساز تمدن نوین اسلامی) از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی؛
📝محمدمهدی شهبازی/مهران کریمی
📑در نظام اندیشهای آیتالله خامنهای فرایند نیل به تمدن نوین اسلامی، دارای پنج حلقه میباشد. دولت اسلامی به عنوان حلقهی سوم از این زنجیره مطرح است...در اندیشه آیتالله خامنهای، هر چند دولت اسلامی مطلوب در شکل حداکثری خود در زمان انسان کامل و امام معصوم شکل میگیرد، اما دولت اسلامی شاخصهای مشخص و معینی دارد و مجموعهی کارگزاران کشور در فرایند رسیدن به دولت اسلامی، دارای وظایف و مسئولیتهای خطیری هستند. در این پژوهش با استفاده از قابلیتهای روش دادهبنیاد (Grounded Theory)، پس از تعریف دولت اسلامی و اشاره به نقش آن در فرایند تحقق تمدن نوین اسلامی، به تبین شاخصهای دولت اسلامی و سپس تشریح وظایف دولت و کارگزاری آن، برای گذار از مرحلهی فعلی به دولت اسلامی مطلوب پرداخته شده است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
❇️مدل دولت اسلامی بسترساز تمدن نوین اسلامی
📌برگرفته از مقاله تبیین شاخصها و وظایف دولت اسلامی (دولت مقدمه ساز تمدن نوین اسلامی) از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
شایستگیهای کارگزاران تراز دولت اسلامی ایران با رویکرد تمدّن نوین اسلامی.pdf
939.4K
#مقاله
📌شایستگیهای کارگزاران تراز دولت اسلامی ایران با رویکرد تمدن نوین اسلامی؛
📝وجهالله قربانیزاده/ مجید بیشه/ فرزاد جهانبین
📑در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی ایران، نقش کارگزاران در تعالی نظام اسلامی منحصر به فرد است و اگر کارگزاران نظام با تراز آرمانهای انقلاب اسلامی تربیت و انتخاب نشوند، نمیتوان به مقاصد عالی انقلاب دست یافت.در همین راستا این مقاله تلاش کرد با احصای مولفههای شایستگی کارگزاران در جهت زمینهسازی تحقق دولت اسلامی در فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی ایران گام بردارد...مبتنی بر رویکرد راهبردمحور و ارزشمحور در تعیین شایستگیها، تعداد ۲۲ مقوله اصلی برای شایستگیهای کارگزاران شناسایی و در سه کد بنیادی تحولگرا، تعالیبخش و تمدنساز نیز دستهبندی شد. نظام جمهوری اسلامی ایران میتواند با تربیت و سازماندهی موثر کارگزاران تراز دولت اسلامی هم راستا با شایستگیهای تحولگرا، تعالیبخش و تمدنساز در افق تمدنی انقلاب اسلامی در جهان تاثیرگذار باشد و با همافزایی کارگزاران خود در قالب «بسیج سفیران تحولگرا، تعالیبخش و تمدنساز»، گامهای استوارتری در جهت تمدنسازی بردارد.
🌐مشاهده در سایت آمنا
#تمدن_نوین_اسلامی
#دولت_اسلامی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#اخبار_تمدنی
💢 نشست علمی با موضوعات ابعاد تمدنی غدیر، غدیر همچون الگویی برای حکمرانی، غدیر و ناسپاسی امت و جایگاه غدیر در فرآیند تکاملی انقلاب نبوی به مناسبت عیدغدیر خم برگزار شد.
🔹نشست علمی به مناسبت عید سعید غدیر از سلسله نشست های علمی بین المللی ابعاد سیاسی فرهنگی، جریان مقاومت با تاکید بر مکتب شهید سلیمانی با ارائه محمد باغستانی عضو هیأت علمی پژوهشکده اسلام تمدنی و حجت الاسلام محسن جهانگیری رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی و سیدعلیرضا واسعی عضو هیأت علمی پژوهشکده اسلام تمدنی و حجت الاسلام عباسعلی مشکانی سبزواری استاد و مدرس فقه سیاسی و دبیری علمی علی ابوترابی با مشارکت با اداره کل پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، پژوهشکده اسلام تمدنی، حوزه علمیه خراسان رضوی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، جامعه المصطفی نمایندگی خراسان رضوی، بنیاد پژوهش های آستان قدس و مدرسه عالی فقاهت برگزار شد.
🌐مشاهده مشروح خبر
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#تمدن_پژوه
❇️دکتر مُنی ابوالفضل نه تنها در علوم سیاسی که به آن تعلق دارد، بلکه در مطالعات تمدنی تطبیقی و همچنین مطالعات زنان به عنوان یکی از نمادهای آن، ارزش شناختی بالایی دارد.
1️⃣#مُنی_ابوالفضل از پیشگامان راه اندازی رشته #مطالعات_تمدنی_تطبیقی در دانشگاه قاهره بوده است.
2️⃣موسس مدرسهای در زمینه دیدگاه تمدنی اسلامی در علوم سیاسی و علوم اجتماعی است.
3️⃣او مؤسس انجمن مطالعات زنان و تمدن در قاهره است که سه شماره از مجله «زنان و تمدن» را منتشر کرد.
🔍 زمینههای مطالعات سیاسی، اجتماعی و شناختی، از جمله تحقیقات منتشر شده و سایر موارد ارائه شده در مجامع علمی و دانشگاهی در مورد موضوعات مختلف، از جمله: "امت قطب" و "رویکرد روش شناختی به مطالعه نظامهای سیاسی عرب"، "به سوی مقابله با منابع نظریه پردازی اسلامی در حوزه علوم سیاسی» و مجموعه ای از ابتکارات روش شناختی در برخورد با اندیشه غربی تحت عنوان «در مورد الگوهای معرفتی متضاد» و «بررسی بیانیه مسئله فمینیستی» و ... پروژههای وی میباشد.
🌐مطالعه بیشتر در سایت آمنا
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
«دو مساوی با صد»
🔸زوج اندیشمندی(دکترطه جابر العلوانی و دکتر مُنی ابوالفضل) که در دوره معاصر با تالیف دهها کتاب و مقاله و تربیت شاگرد در هویت یابی اسلامگرایان عرب سهمی بیشتر از صد اندیشمند داشتند.
🔸علوانی با مشارکت در تاسیس و بعدها مدیریت «المعهد العالمی للفکر الاسلامی»سهم زیادی در نهادینه کردن پروژه های مانند: "اسلامی سازی علوم"، "نگاه مقاصدی به شریعت" و "تفسیر اجتماعی قران" داشت.
🔸خانم دکتر منی ابوالفضل نیز با ارائه «رویکرد تمدنی»زمینه شکل گیری "مطالعات زنان از منظر اسلامی" و "علوم سیاسی و روابط بین الملل اسلامی" را با تاسیس کرسی مطالعات زهیره عابدین، مرکز مطالعات زن و تمدن و تربیت نسل جدیدی از اندیشمندان را فراهم آورد.
#طه_علوانی
#منی_ابوالفضل
#تمدن
#جهان_عرب
منبع: کانال مطالعات جهان عرب (دکتر مختار شیخحسینی)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#اخبار_تمدنی
در قم؛
دومین نشست تدوین منشور همکاریهای تمدنی جهان اسلام برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این هماندیشی، جمعی از تمدن پژوهان با تبادلنظر و گفتوگو در خصوص؛ مسائل تمدنی و ظرفیتهای تمدنی جهان اسلام، به بررسی چگونگی گسترش همکاریهای کنشگران نخبگانی و اجتماعی کشورهای اسلامی برای تقویت و شتاببحشی حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی پرداختند.
در بخشی دیگر، اهم محورهای منشور همکاریهای تمدنی جهان اسلام شامل الزامات شکلگیری شبکه همکاریهای تمدنی جهان اسلام، مسائل تمدنی جهان اسلام، ظرفیتهای تمدنی جهان اسلام و نقش کنشگران نخبگانی و اجتماعی در گسترش همکاریهای تمدنی جهان اسلام مورد بررسی قرار گرفت.
🌐مشروح خبر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
🔊#اطلاع_رسانی
به نقل از کانال شخصی حجتالاسلام دکتر الویری
📚#مجوز_تأسیس_انجمن_علمی_مطالعات_تمدنی، از سوی شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی حوزه علمیه صادر شد.
📕#انجمن_علمی_مطالعات_تمدنی حوزه علمیه قم بر پایه کوششهای دهههای اخیر و با درک ضرورت گسترش و بالندگی هر چه بیشتر مطالعات و پژوهشهای معطوف به تمدن و پرداختن به امتداد اجتماعی آن و ورود به جهان انضمامی و پر مسأله عینیتها در آستانه راهاندازی است.
📕این انجمن با توجه به اساسنامه مصوب، قرار است فعالیتهای خود را با هدف تعمیق و توسعه مباحث تخصصی در عرصه تمدنپژوهی و تقویت و گسترش نظریهپردازی، پرسشگری، آزاداندیشی، بهره برداری بهینه از ظرفیتهای تخصصی موجود، شناسائی استعدادها و تقویت ارتباط علمی پژوهشگران این عرصه آغاز کند.
📕اعضای هیأت مؤسس انجمن علمی مطالعات تمدنی بر اساس مصوبه جلسه ۱۳۴ مورخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی عبارتند از:
آقایان:
۱.حبیب الله بابایی
۲.علیرضا پیروزمند
۳.محسن الويرى
۴.علی الهی تبار
۵.احمد آکوچکیان
۶.محمدحسین دانشکیا
۷.احمد رهدار
۸.سید ضیاءالدین میرمحمدی
۹.محمدعلی میرزایی
۱۰.محمدتقی سبحانی
۱۱.احمدحسین شریفی.
📕هیأت مؤسس این انجمن بهزودی برای ثبت نام اعضا و تشکیل جلسه مجمع عمومی و انتخاب هیأت مدیره فراخوان صادر خواهد کرد.
۲۲ تیر ۱۴۰۳
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
👈 #بازنشر
کتاب «رنج عرفانی و شور اجتماعی»، روایتی «متعهّدانه» (در تضاد با روایتِ فدیهای) از عاشورا
📝 شبیهسازیهای صوری بین اسلام و مسیحیت و گاه هم استفاده از واژههای مشترک خلط و خبطهای عمیقی را در الهیات تطبیقی موجب میگردد که لازم است پیوسته آن را توضیح داد و از اینهمانیسازیهای سطحی جلوگیری کرد. یکی از این واژگان مشترک در زبان انگلیسی کلمه redemption (رهایی) است که در غربِ مسیحی هم در مورد آلام عیسی مسیح بکار رفته است، و هم ۴در مورد آلام اهل بیت علیهمالسلام و مصائب امام حسین علیهالسلام (مثلا در کتاب محمود ایوب با عنوان Redemptive Suffering in Islam: A Study of the Devotional Aspects of Ashura in Twelver Shi'ism) استفاده شده است. واژه دیگری که بستر این التقاط معنایی را میان دو طیف فکری مدرن و سنتی موجب گردیده است، کلمه رنج (suffering) در ادبیات مسیحی و طرح و بحث از آن را در فضای اندیشه اسلامی است که گاه بدفهمیهایی را موجب گردیده است.
کتاب «رنج عرفانی و شور اجتماعی» که از منظر روشنفکری متهم به نگاه فدیهای به #عاشورا، و از منظر سنتی متهم به نگرش عرفی و سکولار به عاشورا است در میانۀ نگاه عرفی و نگاه فدیهای قرار گرفته است. این کتاب که طراحی گامهای اولیۀ آن در دانشگاه ویرجینا و پایان آن در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بوده، هرچند سویههای دنیوی و کارکردهای اجتماعی عاشورا در عصر جدید را پی گرفته است، ولی در این جستجو علاوه بر گفتگو و همزیستی بینالادیان بر مبنا و محور «آلام متعالیِ امامِ شهید»، به عنصر «رهایی»، «نجات»، و «ابدیت»ِ مشترک بین الادیان در پرتو ذکر مصائب امام ـ امت (امام به مثابه امت یا امام در مقیاس امت) نیز میپردازد و آن را به لحاظ کلامی و الهیاتی امری محتمل و موثر در دورۀ غیبت میداند. به بیان دیگر، پی گرفتن ابعاد دنیوی، اجتماعی و تمدنیِ عاشورا نه به معنای تقلیل و فروکاستن عاشورا به مسئلههای عصری و معضلات اجتماعی است، بلکه به معنای بسط و توسعه عاشورا از امور عرفانی به ساحات عرفی، و از عرصههای دینی به ساحتهای دنیویِ زمانه است. بسط الهیات عاشورا از دین به دنیا بسیار متفاوت است از فروکاستن عاشورا و ابعاد غیبیِ آن به اموری محسوس، اینجایی، و اکنونی. از این رو لازم است چندین نکته را در بارۀ «نظریۀ رنج عرفانی» در کتاب فوق و آنچه آن را از نگرشهای فدیهای جدا کرده و بلکه آن را در تقابل با رویکردهای فدیهای قرار میدهد، متذکر شد:
👇👇👇
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
👈۱. نخست اینکه، هم در نگرش متعهدانه و هم در نگرش فدیهای، رنجِ رخداده برای امامی همچون امام حسین علیه السلام یا پیامبری همچون عیسی مسیح علیه السلام (طبق باور مسیحیان)، «رنج برای» (suffering for) یا رنج خودخواسته، رنج معنادار، رنج سازنده، و البته رنجی ثمربخش است، لیکن متعلق «برای» (for) در نگرش فدیهای دفع بلا و بخشش گناه است (نگرش سلبی در جهت دفع گناه)، در حالی که متعلق «برای» در نگرش متعهدانه به عاشورا، هدایت انسان و مصونیت او در برابر گناه در همین دنیا (و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة وحیرة الضلالة) است. اینکه مرحوم قاضی طباطبایی مسیر توسل به سیدالشهداء را در سلوک الی الله حیاتی میداند و «آن حضرت را برای رفع حجاب و موانع طریق نسبت به سالکین راه خدا دارای عنایتی عظیم» معرفی میکند، بر همین معنای ایجابی عاشورا دلالت دارد.
پروفسور محمد #لگنهاوسن که مقالهای را با عنوان «Ashura» در مجلهISLAMOCHRISTANA در سال 2010 نوشته است، به همین ایدۀ «رنج برای» در کتاب «رنج عرفانی و شور اجتماعی» اشاره میکند و ابعاد سازنده آن را چنین توضیح میدهد «که اگرچه رنج امام حسینع میتواند تأثیری در دوری مردم از گناه داشته و زندگی اجتماعی را به سمت همبستگی پیش ببرد، ولی همواره در توجه به رنجها و آلام فرد بیگناه، خطر انتقام کور وجود دارد. «نظریه رنج متعالی» این نکته را پاسخ میدهد که گرایش به خشونت در یاد آلام امام مظلوم زمانی از بین میرود که آلام و مصائب امام را به گونهای یاد کنند که این یاد، ما را به ارزشهای آن امامِ شهید کامل رهنمون شود. در این گونه از یادکردن، تمرکز نه بر آن «رنج» بلکه بر آن هدفی است که رنج و درد برای آن شکل گرفته و تحمل گردیده است.» (ص۲۵). لگنهاوسن این نکته را ادامه داده و میگوید که «گناهان ما با خون شهدا شسته نمیشود، بلکه از رهگذر تأمل بر الگوی زندگی شهید و التزام و تعهد به اخلاق دینی و اصول معنوی شهداست که آدمی راه صلاح میرود و گناهاش از بین میرود.»
۲. در نگرش فدیهای، فرد متعهد، آن امام یا آن پیامبر کشتهشده است و مردم در برابر آن رنج و مصیبت و درد و کشتهشدن تعهدی و مسئولیتی ندارند، در حالی که در نگرش تعهدآورانه از «رنج متعالی»، وجود مسئولیت و تعهد امام، تعهد امت را زائل نمیکند. هر میزان امام تعهد بیشتری پیدا میکند، امت نیز به همان اندازه متعهد میشود. عدم تعادل و توازن بین تعهد امام و تعهد امت موجب شکاف بین امت و امام و جدایی امت از امام و انحراف و گمراهی امت از مسیر امام میگردد.
۳. در نگرش فدیهای نوعی از خودخواهی انسان و شاید خودمرکزی (نوعی از انسانخدایی) نهفته است که درآن انسان (آنهم انسان عرفیزده و دنیوی شده) در مرکز قرار میگیرد و پیامبر و امام، تبدیل به دیگریِ (other) او میشود، دیگریای که باید در خدمت انسانِ دنیویشده قرار بگیرد و مسئولیت خطاهای انسان را برعهده بگیرد و به وقتاش هم باید برای همین انسان عُرفی و گناهان او فدا شود. تحلیل یا توصیفی که رنه ژیراد از فرایند بلاگردانی (scapegoating process) در وضعیت تضاد و تنازع انسانی (جامعه هابزی) مطرح کرده و کشته شدن عیسای بیگناه مظلوم را عامل وفاق و اشتراک و انسجام بین فردهای دشمن توصیف میکند بر همین اساس است؛ ولی در نگرش متعهدانه، پیامبرِ شهید و یا امامِ شهید، نه دیگریِ ما، بلکه خودیِ ما و از ماست و برای رهایی از ویژگیهای نزاع و دشمنی بین انسان و انسان، باید نسبت به آن امام ـ امت «معرفت» پیدا کرد، به او محبت ورزید، و در عشق به او خود را فدا کرد. تأسی به امام و کسب روحیۀ فداکاری از سوی امت، نه به معنای توکیل (وکیل کردن امام و سپردن مسئولیت خود به او) بلکه به معنای توکل (یا همان تعهد و بهدوش کشیدن مسئولیت خود) است که با نگرش فدیهای تفاوتهای بنیادینی دارد.
🔍منبع
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#اخبار_تمدنی
💢 دفتر اول از کتاب «درآمدی بر تفسیر تمدنی» از چاپ خارج شد.
✅مجموعه حاضر، حاصل سلسله نشستهایی در پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی است که بر محور چند پرسش قرآنی ـ تمدنی شکل گرفته است. آنچه از این گفتارها و هماندیشیها به دست آمده، نگاه مشترک، ادبیات مشترک، مبانی مشترک، و گاه روشها، اصول، و قواعد مشترک در ذهنیّت پژوهشگرانِ ممتاز در فهم تمدنیِ قرآن است که در این کتاب توسط خانم دکتر نجم گردآوری و تدوین شده است. بیشک مضامین جدید و رویکردهای متفاوت در تفسیر تمدنی قرآن میتواند افقهای معنایی جدیدی را در نگرش تمدنی و امتپایه به قرآن بگشاید و زمینه را برای تأملات و تحقیقات تمدنیِ قرآنبنیان فراهم سازد.
امید میرود این مجموعه، تا دفتر چهاردهم به صورت ترتیبی و موضوعی ادامه داشته باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
#اخبار_تمدنی
✳️ اولین همایش بینالمللی «جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی» ۸ و ۹ آبان ۱۴۰۳ برگزار می گردد و مهلت ارسال مقالات تا ۱۵ مهر ۱۴۰۳ می باشد.
لینک کوتاه خبر:
https://sokhanetarikh.com/?p=15998
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews
❇️مفهوم "امت القطب" در اندیشه مُنی ابوالفضل
🔸مُنی ابوالفضل، فیلسوف و متفکر مصری، مفهومی نوین تحت عنوان "امت القطب" را در فلسفه سیاسی اسلام ارائه میکند. این مفهوم، به مثابه "قطب عالم" یا "مرکز ثقل بشری" توصیف میشود که اقوام و ملتهای مختلف را به سوی خود جذب میکند و به عنوان نقطه کانونی هویت و وحدت عمل میکند.
🌀ابوالفضل بر این باور است که "امت القطب" صرفاً یک اجتماع تصادفی از افراد نیست، بلکه "بازکشنگران استقطابی" است که واحدهای اولیه را به سوی خود جلب میکند. این واحدها، در "بوتقه" امت القطب ذوب شده و هویتی متمایز و یگانه را تشکیل میدهند. به عبارت دیگر، امت القطب، اقوام و رنگهای مختلف را گرد هم میآورد و از طریق "موجهای تابش و جاذبه" متوالی، عناصر متباین را در "بوتقهای جامع" ذوب میکند، بدون آنکه هویت و ویژگیهای منحصر به فرد هر یک از آنها را از بین ببرد.
🔹ابوالفضل با جمعآوری تمایز و وحدت به این طریق، "امت" را به عنوان تجلی عملی "آن آرمان تحققیافتهای" معرفی میکند که "همواره تمدن اسلامی را متمایز کرده است."
#مُنی_ابوالفضل
#تمدن
#جهان_عرب
🌐جهت مطالعه بیشتر کلیک نمایید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢 آمنا | سامانه تمدن اسلامی
🌐http://amena.bou.ac.ir
📲https://eitaa.com/AmenaNews