وقایع دوران #محمدشاه(فرزند عباس میرزا)⬇️
🔵مساله "آقاخان محلاتی" ⬅️ ریاست فرقه #اسماعیلیه⬅️علیه دولت مرکزی علم طغیان برافراشت
🔵مساله "سید علی محمد شیرازی"_ باب(#بابیه)
🔵قتل "میرزا بزرگ قائم مقام"(که فردی لایق و وطن پرست بود_صدراعظم شاه_مخالف عمال خارجی)
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
وقایع مهم دوران #ناصرالدین_شاه⬇️
🔵مساله #هرات
(#معاهده_پاریس بین ایران و #انگلیس امضاءشد و ایران دست از تصرف هرات برداشت و استقلال افغانستان را به رسمیت شناخت)
🔵قتل #امیرکبیر(صدراعظمی لایق و استقلال طلب برای کشور بود)
🔵#قرارداد_رویتر
🔵#نهضت_تنباکو
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
⬛️اعطای امتیاز به بیگانگان
در بیست سال آخرِ زندگی #ناصرالدین_شاه، #انحصارات_خارجی پدر این مملکت را درآورد.
#انگلیسیها میآمدند انحصاری میگرفتند - انحصار گمرکات، انحصار دخانیات، انحصار راهآهن و ... - باز #روسها از آن طرف میآمدند و میگفتند شما به رقیب ما امتیاز این معامله انحصاری و این به اصطلاح تجارت را دادید، باید به ما هم بدهید؛ به آنها هم چیزی میدادند!
بعدها اسم این را «موازنه مثبت» گذاشتند؛ موازنه بین روس و انگلیس در سیاست خارجی و ارتباطات اقتصادی؛ منتها بر مبنای #مسابقه! یک چیزی به این قدرت بدهند، دیگری فردا بگوید چرا به من ندادید؛ اینها هم بگویند بگیر این هم مال تو! باز او بگوید مال من کم شد، بگویند این هم مال تو!
ایران را به نفع خاندان سلطنت - یعنی همان ناصرالدین شاه و درباریها و هر کسی که بتواند از این سفره یغما لقمهای ببرد - غارت میکردند.
🔰🔰🔰🔰🔰
#قرارداد_رویتر(فروش یک مملکت_بخشش بزرگ)🔰
رویتر بنیانگذار خبرگزاری است، خبرگزاری انگلیس رویتر هم به نام او، نام گذاری شد..
(در سال۱۲۵۰ شمسی_۱۲۸۹قمری_۱۸۷۲میلادی)
(در زمان ناصرالدین شاه_عاقد قرارداد،میرزا حسین خان سپهسالار_طرف قرارداد انگلیس)
تعدادی از مفاد این قرارداد⬇️
حق ساختناختصاصی راه آهن و بهره برداری از آن
استفاده از معادن مس و نفت
حق استفاده از همه جنگل ها
حق اداره گمرکات
استفاده از سواحل دریای مازندران
و....
#مخالفت_علما
مردم به رهبری #حاج_ملا_علی_کندی، علیه آن شورش کردند.
دولت روس نیز جهت لغو آن به شاه فشار آورد،
سرانجام شاه قبل از عملی شدن، لغو کرد.
در عوض امتیاز تاسیس #بانک_شاهنشاهی به مدت شصت سال ، به رویتر رسید
#روس_ها⬇️
در رقابت با انگلیس ، امتیاز احداث خط آهن از مرزهایشان تا تبریز و امتیاز انحصار شیلات به ویژه خاویار در دریای مازندران را کسب کردند.
امتیاز تشکیل قزاقخانه(تعلیم و تربیت قوای نظامی ایران) را نیز کسب نمودند.
#فرانسویها⬇️
برای اینکه محروم از امتیاز نباشند،امتیاز حفریات شوش را کسب کردند
#تاریخ
روزی برای پسران
یکی از سیاست های دنیای امروز نام گذاری برخی روزهای سال برای با اهمیت نشان دادن و جلب توجهِ دولت ها و ملت ها به یک موضوع یا حادثه است.یکی از اهداف این حرکت،ارتقای آدابِ ملل و همسویی آنها می باشد.ونتیجه آن تسهیل جهانی شدن است.
البته گاهی هدف از مناسبت سازی ها، غربی سازی کشورهاست.و مستکبران برای سلطه بیشتر، در ظاهر با برنامه های فرهنگی، دنبال تغییر سبک زندگی مردم جهان می باشند.
در چنین شرایطی برای حفظ هویت ملی و جلوگیری از تهاجم نرم استعمارگران،باید متناسب با فرهنگ بومی خود، برنامه ریزی کرد.
ابتکار نام گذاری روز ی برای مادر و پدر ،اهمیت خانواده در نظام پرورشی اسلام را نشان می دهد.به همان دلایل تربیتی که ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) به عنوان روز دختر معرفی شد، برای تربیت پسران تراز انقلاب اسلامی، اختصاص روزی برای این عزیزان نیز اهمیت دارد.
امروز سالروز تولد حضرت جوادالائمه علیه السلام است که با قدوم مبارک خود حقیقت امامت پدر بزرگوارش را برای شکاکان اثبات کرد و وارث نور ولایت شد.چه زیبا می شود اگر فرهنگ سازان چنین روزی را با عنوان پسر انتخاب کنند تا الگویی والا برای فرزندان این سرزمین باشد.
هرچندپسر دوستی جامعه ایرانی زبان زد است، ولی با فرهنگ دینی می توان از این محبت آفت زدایی کرد و با جهت دهی مذهبی آن را تعالی بخشید.
#مولود_مبارک
#فرهنگ_سازی
https://eitaa.com/AminM313/380
✅ روزی برای پسران
..........
امروز سالروز تولد حضرت جوادالائمه علیه السلام است که با قدوم مبارک خود حقیقت امامت پدر بزرگوارش را برای شکاکان اثبات کرد و وارث نور ولایت شد.چه زیبا می شود اگر فرهنگ سازان چنین روزی را با عنوان پسر انتخاب کنند تا الگویی والا برای فرزندان این سرزمین باشد.
هرچندپسر دوستی جامعه ایرانی زبان زد است، ولی با فرهنگ دینی می توان از این محبت آفت زدایی کرد و با جهت دهی مذهبی آن را تعالی بخشید.
✍ امین محمدلو
#مولود_مبارک
#فرهنگ_سازی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
جنبه های مثبت یک برنامه رسانه ای
سرگرمی به معنای غفلت از حقیقت، مورد قبول نیست.هرچند به عنوان مُسکِّن برای کاهش آلام روزمره، قابل توجیه است.البته اگر بتوان از دل هر فعالیتی اهداف تربیتی و فرهنگی به وجود آورد، قطعا قابل قبول تر خواهدبود.
عصرجدید برنامه که مشابه خارجی داشته و سعی شده تا حدودی رنگ بومی به آن داده شود، به کشف استعدادهای ایرانی با محوریت سرگرمی اقدام کرده است.فارغ از اشکالاتی که می توان برای این برنامه شمرد،نکات خوبی قابل استخراج است.
۱-وقتی کارزان و عبدالباسط از سنندج در این برنامه شرکت کردند و مورد استقبال بینندگان قرار گرفتند،طعم وحدت زیر سایه جمهوری اسلامی را بیشتر چشیدند.یا ساسان پرکان که در یکی از دورترین نقاط سیستان و بلوچستان با آرزوهای خود زندگی می کرد،به گوشه ای از حقی که پیش و بیش از این ها لایقش بود دست یافت و به وسعت ایران دیده شد.و ثابت کرد اگر تهیه کنندگان رسانه سمت دوربین خود را از پایتخت به نقاط دیگر کشور بچرخانند،سوژه هایی جذاب برای کل سال می توانند بدست آورند.که این عدالت رسانه ای موجبات افزایش انسجام ملی را نیز به همراه خواهد داشت.
۲-با مطرح شدن این برنامه، کسی باور نمی کرد فضای به وجود آمده فرصتی برای نقش آفرینی دختران باشد.ولی فرهنگ حجاب وعفاف ثابت کرده نه تنها مخالف حضور زن در اجتماع نیست، بلکه توجه ها را از جسم او به قدرت ذهنی،روحی و اراده او می کشاند.درخشش بانوان به حدی رسید که از بین همه شرکت کنندگان، فاطمه عبادی با امکانات بسیارساده مثل شن و با هنری آرام و بدون هیجان توانست رأی اکثریت بینندگان را به خود جلب کرد.
۳-اعجوبه های کوچک که تا دیروز توسط افرادسطحی نگر در جامعه به خاطر وضعیت جسمانی مورد تمسخر قرار می گرفتند،با درخشش خود این نگاه را اصلاح کردند و نشان دادند خداوند به هر انسانی استعدادی داده و هرکس در حوزه توانایی خود کم نظیر است.
۴-در عصری که تصور می شد، شخصیت های موثرملی، در حال فراموشی هستند،صالح سخندان با هنر خطای دید،فیزیکدان سیاستمدار شهید چمران را به تصویر کشاند.
۵-رسانه ملی که خود از عوامل بالارفتن تب خوانندگی در اجتماع است، با این برنامه تلاش کرد هنرهای جذاب دیگر را نیز به مخاطبان معرفی کند تا از این پس وقتی نام هنرسرگرمی به گوش می رسد، گزینه های گوناگون به ذهن ها تبادرشود.
۶-اسم برنامه عصر جدید به گونه ای بود که تصور می شد هنرهای قدیمی و بومی مثل نقالی نمی توانند در آن بدرخشند. ولی جوانمردان ایران زمین، ورزش پهلوانی را چنان به زیبایی اجرا کردند که شایسته حضور در مرحله نهایی فصل دوم شدند.
۷-آموزش و نصیحت برای تشویق مردم به کار گروهی کافی نیست.دیدن یک فعالیت جمعی جذاب و با نتیجه بخشی بالا، اشتیاق انسان بیشتر می شود.ازبین صدو چهل اجرا، صعود چهار گروه به مسابقه پایانی فصل دوم عصر جدید بارأی مردم، گویای این موضوع است.
https://eitaa.com/AminM313/384
#مشروطیت
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
جریان شناسی مشروطیت⬇️
♻️نکته اول
هدایت فکری مردم برای حضور در پای نهضت توسط دو گروه انجام میشد⏬
✅علما
و
✅رروشنفکران_انجمن های مخفی( روزنامه ها_شب نامه ها...)
♻️نکته دوم
به جهت بافت فرهنگی جامعه، روشنگری #علمای_دین و فتوای مراجع بیشترین تاثیر را در کشاندن مردم پای نهضت،داشت.
♻️نکته سوم
اصل نهضت با انگیزه دینی و #شریعت_طلبی آغاز شد
♻️نکته چهارم
دو جریان کلان در مشروطیتفعالیت میکرد⏬
1⃣جریان دینی
2⃣جریان غرب زده ها
♻️نکته پنجم
جریان غرب زده به دنبال نسخه و مدل غربی برای مشروطیت ایران بود.
♻️نکته ششم(ویژگی های جریان دینی)
1⃣نقش #علما در نهضت نه قابل انکار استنه قابل مقایسه با سایرین.
2⃣ مهم ترین شاخصه حرکت علما در طول تاریخ و بالتبع در مشروطیت #ضدبیگانه_بودن است
3⃣شعار علما، #عدالت_طلبی بود.
این درخواست علما هم توصیه اخلاقی محض نبود(چرا که توصیه اخلاقی این همه تلاش و تحمل سختی و درگیری با استبداد، نیاز نداشت)
4⃣عدالتی که علما میخواستند دقیقا در زمینه مسائل #حکومتی بود،چون مخاطبشان حکومت بود.
5⃣علما به دنبال تاسیس یک بنیاد تامین کننده عدالت بودند. و اسمش را گذاشتند#عدالتخانه
6⃣معیار این عدالت هم در نظر شان #قوانین_اسلامی بود،نه چیز دیگر.مردم نیز چنین انتظاری از این حرکت داشتند.
♻️نکته هفتم
این نهضت را ملت شروع کرد ولی در ادامه #انگلیس از آن به نفع اهداف خودش استفاده کرد و #رژیم_پهلوی_مستبد_وابسته را به قدرت رساند.
#تاریخ
لایه های یک برنامه تفریحی رسانه ای
با توجه به پرمخاطب بودن برنامه های سرگرم محور باید توجه داشته باشیم، وقتی پای رسانه می نشینیم با یک مجموعه ای از اهداف و تاثیرات مواجه می شویم که می طلبد نه دربست بلکه هوشمندانه به تماشا بپردازیم.
۱-انگیزه (سرگرمی یا غفلت؟)
رسانه ای که در وهله اول بتواند مخاطبینش را پای گیرنده نگه دارد، موفق عمل کرده است. سرگرم شدن مردم برای فراموش کردن هرچند کوتاه مشکلات یا غافل شدن از یک موضوع پراهمیت، هنر خاصی می طلبد. اینکه در رقابت با غول های رسانه ای جهان بتوانی بینندگان برنامه را حفظ کنی، امتیاز خوبی به حساب می آید.
۲-حامی برنامه(اصل یا فرع؟)
شرکت های تولیدی و خدماتی برای پیروزی در بازار رقابت به دنبال جذب مشتری بیشتر می گردند. در نتیجه فضای تبلیغات در رسانه ها داغ می شود و هر مجموعه ای که بتواند بیشترین هزینه را پرداخت کند، سود زیادی را به دست خواهد آورد. کار به جایی می رسد که نسبت به اصل بودن "لذت مردم یا جیب اسپانسل" در هدف تولید این برنامه شک می کنیم!
۳-مواسات(حقیقت یا ژست؟)
رسانه ها برای جمع آوری کمک های نوع دوستانه، جهت رفع گرفتاری های مردم و البته قیافه همدلانه گرفتن از فرصت همراهی مخاطبین برنامه استفاده می کنند و برای کمک به مسئولین یا رقابت با آنان وارد صحنه می شوند.
۴-اطلاعات(فرصت یا تهدید؟)
با فعال کردن مخاطبین برنامه جهت شرکت در نظرسنجی ها و ارسال پیامک، ذائقه مردم شناسایی می شود و نسبت به داده های به دست آمده تحلیل انجام می گیرد. اگر مسئولین مربوطه در داخل این توجه را نداشته باشند، بدخواهان از این اطلاعات به نفع خود سوء استفاده خواهند کرد.
۵-فرهنگ(تعالی یا تهاجم؟)
هر حرکت رسانه ای در دل خود مرام و مسلکی را مروّج است به دنبال اصلاح یا تقویت و یا تغییر یک فرهنگ اجتماعی است.
۶-سیاسی(خودی یا غیر خودی؟)
نقد یا تخریب عملکرد مسئولین نظام یا سیاست های کلی حاکمیت، خصوصاً در برنامه های پرمخاطب، حال بسته به شهامت کارگردان صریح یا مبهم انجام می گیرد. تاثیر گذاری در کارزار انتخاباتی با استفاده از شعارها یا نمادهای یک نامزد نیز می تواند از جمله اهداف پنهان یک برنامه باشد.
https://eitaa.com/AminM313/394
#مشروطیت
زمینه های نهضت مشروطیت⬇️
🔵شکست ایران در #جنگ_روسیه،و تحمیل #کاپیتولاسیون و انعقادقراردادهای #گلستان و #ترکمنچای
🔵از دست رفتن قسمت هایی از خاک کشور در شمال و شرق
🔵اعطای #امتیازات به روس و انگلیس
🔵مسافرت های زائد سلاطین و صدراعظم به اروپا
🔵ظلم و جور عمال حکومت در تهران و شهرستان ها
🔵شکست روس از ژاپن و ریختن ترس مردم از مداخله احتمالی روس ها ،در صورت اقدام علیه حکومت قاجار(روس ها حامی استبدادقاجاربودند)
🔵ضعف دولت مرکزی که جولان قبایل مسلح را در پی داشت
🔵فشار شدید مالیاتی
🔵اعمال تبعیض مالیاتی و گمرکی به تجار ایرانی مقابل تجارخارجی(در زمان #مسیو_نوز)
🔵آگاهی جمعی از ایرانیان از وضع ممالک اروپا_موج گرایش به قانون اساسی در مغرب زمین
🔵تلاش مراجع مذهبی در آگاه کردن مردم
🔵شکایت روزنامه ها و انجمن های مخفی و روشنفکران از اوضاع مملکت
✅و مهم تر از همه نتایج حرکت موفق قیام تنباکو
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
✅آغاز #نهضت_مشروطیت
1⃣فردی به نام "مسیونوز" #رئیس_گمرکات ایران شد.
بعدها با نفوذ بیشتر تقریبا به وزیر مالیه تبدیل شد.
مسیو نوز #لباس_روحانیت را به قصد تمسخر پوشید و عکس آن را پخش کردند.
هیاهوی عجیب در شهر بوجود آمد و بازار بسته شد و مردم #بانک_استقراض_روس را ویران کردند.
2⃣#فلک_کردن دو نفر از #بازرگانان_محترم شهر،خشم مردم را بیشتر کرد.
3⃣برخوردهای نفرت انگیز #علاءالدوله(حاکم تهران) و #عین_الدوله(صدراعظم) با مردم و علمای مخالف اتفاقات اخیر
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#تحصن علما،بازاریان و...در مکان های مختلف و در خواست تاسیس #عدالتخانه مهم ترین خواسته #علما بود.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#مهاجرت_صغری⬇️
#تحصن در #حضرت_عبدالعظیم موجب شد تا شاه #علاءالدوله را عزل کند و #عدالتخانه را درآینده نزدیک تاسیس کند.
#عین_الدوله_صدراعظم برای مقابله با این وضع شروع به دستگیری و تبعید برخی از سران نهضت کرد.
#مهاجرت_کبری⬇️
برخی از مردم به رهبری علمایی چون؛#سیدعبدالله_بهبهانی و #سیدمحمد_طباطبایی و#شیخ_فضل_الله_نوری، به سمت#قم جهت #تحصن حرکت کردند.
#تحصن دیگری نیز توسط برخی از مردم در #سفارت_انگلیس ترتیب داده شد.
بالاخره شاه #عین_الدوله_صدراعظم را عزل کرد و #فرمان_مشروطیت را در ۱۶ جمادی الثانی۱۳۲۴ صادر کرد و #اولین_انتخابات در #تهران شروع شد.(در بقیه شهرها،انتخابات برگزار نشد!!!!).
و قانون اساسی را تدوین کردند.
#متمم_قانون_اساسی⬇️
به دلیل نواقصی که متن قانون اساسی داشت،با اصرار مشروطه خواهان قرار شد متمم آن نیز تدوین شود.
با پافشاری علمایی چون#شیخ_فضل_الله_نوری در اصل بیست و هفتم این متمم،تاکید شد⬅️ مجلس و شاه نباید برخلاف موازین شرعی،قانونی وضع کنند.
#اصل_طراز(شورای نگهبان)نیز جهت نظارت بر قوانین مصوب مجلس پیش بینی شد(پنج نفر از فقهای متدین و زمان شناس بر عدم مخالفت قوانین با شرع نظارت داشته باشند)
⬛️این اصل هیچ گاه جامه عمل نپوشید!!!!!!
به این ترتیب برای اولین بار کشور ایران صاحب قانون اساسی شد و #حکومت_سلطنت_مشروطه شکل گرفت.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#تاریخ
#مجلس_اول⬇️
🔵 با وجود مخالفت مستبدین توانست #متمم_قانون_اساسی را تدوین کند و اصول مهم مربوط به حقوق و آزادی های ملت و تفکیک قوا و مسئولیتهای دولت را مشخص نماید.
🔵بودجه مملکت را تعدیل کرد
🔵قرضه ای که دولت میخواست از روس و انگلیس بگیرد ،رد کرد.
🔵به قرارداد۱۹۰۷ اعتراض کرد⬇️
( #قرارداد_ ۱۹۰۷ میلادی بین #روس و #انگلیس )
[طبق این قرارداد،ایران به سه منطقه تقسیم شد:
شمال تحت تسلط روسیه
جنوب تحت تسلط انگلیس
و مرکز بی طرف ماند.]
⬅️دست آخر به توپبسته شد.
و#استبداد_صغیر شروع شد.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#سقوط_استبداد_صغیر⬇️
مردم در تبریز و رشت و اصفهان و...مبارزه را شروع کردند و با تصرف تهران،#محمدعلی_شاه را خلع و پسر ۱۲ ساله اش #احمدشاه را به تخت نشاندند و انتخابات مجلس دوم شکل گرفت
🔰🔰🔰🔰🔰
#مجلس_دوم ⬅️با سقوط استبدادصغیر شکل گرفت.
🔵با استخدام #شوسترآمریکایی برای اصلاح امور مالی
#لمارسن_سوئدی برای اصلاح ژاندارمری
#مسیو_پرمی_فرانسوی برای اصلاح دادگستری موافقت کرد.
روسیه در سال۱۹۱۱ اعلام کرد ایران حق ندارد بدون رضایت روسیه مستشارخارجی استخدام نماید
مجلس در برابر #اولتیماتوم_روسیه مقاومت کرد ولی در ادامه منحل گشت.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#مجلس_سوم⬇️
با #جنگ_جهانی_اول مواجه شد .
و قبل از اتمام مدتش،متوقف و تعطیل شد.
🔵قرارداد۱۹۱۵
[در #قرارداد_۱۹۱۵ میلادی
روسیه و انگلیس پا را از قرارداد۱۹۰۷ فراتر گذاشتند.
طبق این قرارداد،نیروی قزاق روسیه و پلیس جنوب انگلیس تقریبا سراسر ایران را تحت کنترل خود قراردادند.]
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🔵قرارداد۱۹۱۹[فروش ایران به انگلیس]
#قرارداد_ ۱۹۱۹ میلادی، پس از جنگ جهانی اول بین وثوق الدوله(نخست وزیر) و انگلیس بسته شد
.
طبق این قرارداد⬇️
🔵مقامات ایران تحت الحمایه انگلیس شدند.
🔵کلیه تشکیلات نظامی و مالی ایران تحت نظارت انگلیس قرار گرفت
🔵امتیاز راه آهن
و
🔵 راه شوسه به این کشور واگذار شد.
مخالفت ها با این سیاستهای استعماری⬇️
🔵علمایی چون #مدرس در مجلس
🔵 #قیام_میرزاکوچک_خان_جنگلی در شمال
🔵مبارزات #شیخ_محمدخیابانی در آذربایجان
🔵دلیر مردان تنگستان در جنوب(#رئیسعلی_دلواری)
#تاریخ
دو جریان کلان مشروطه
1⃣جریانی به دنبال نوعی دموکراسی غربی(مشروطه مدل غربی)بودند.
2⃣جریان دینی مشروطه⬇️
♻️مشروطه مشروعه طلب⬇️
نجف سیدمحمدکاظم یزدی
تهران شیخ فضل الله نوری
و سایر شهرها...
♻️مشروطه طلب⬇️
نجف⬅️حضرات اعظام ؛آخوندخراسانی،سید عبدالله مازندرانی
تهران سید عبدالله بهبهانی سیدمحمدطباطبایی
وسایرشهرها....
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
شخصیتهای اصلی جریان دینی_علما در صدر مشروطه⏬
♻️مشروطه طلب⬇️
✅نجف⬅️#آخوند_خراسانی_ #شیخ_عبدالله_مازندرانی
و (#شیخ_محمد_حسین_نایینی که کتاب تنبیه الامه و تنزیه المله را در دفاع از مشروطه نوشت)
✅ تهران⬅️#سید_عبدالله_بهبهانی_ #سیدمحمد_طباطبایی
♻️مشروطه طلب⬇️
✅نجف⬅️#سید_محمد_کاظم_یزدی(صاحب عروه)
✅تهران⬅️#شیخ_فضل_الله_نوری
و در شهرستانهای دیگر نیز به همین ترتیب علما دودسته شدند.
#انحراف_مشروطیت
#انگلیس بر موج مشروطه سوار شد و بعداز۱۴ سال مشروطیت سر از #استبداد_رضاخان در آورد.
حکومت استبدادی در حال سقوط #قاجاریه با #حیله گری_انگلیس بعدازچندسال ، به حکومت به مراتب مستبدتر و وابسته تر #پهلوی تبدیل شد!!!!!!
#تقی_زاده_هایی که با #استبداد_قاجاریه به مخالفت برخاستند، بعدها سراز حمایت #دیکتاتوری_پهلوی درآوردند!!!!!
⬅️در زمان پهلوی #مجلس_شورای_ملی به استثنای دوره کوتاه #آیت_الله_کاشانی و #نهضت_ملی. فقط نامش بود(جنبه تشریفاتی داشت)
#تاریخ
چگونه یک زن الگو می شود؟
.......
.......
۷- اراده
همه گزینه های بالا زمینه ساز هستند. ولی آنچه حرف آخر را می زند اراده آدمی است. در شرایط حساس و سرنوشت ساز انسان ها درون واقعی خود را نشان می دهند. حادثه کربلا مرحله اصلی بروز شخصیت حقیقی زینب کبری بود.انتخاب جبهه حق و تا آخرین نفس پای حقیقت ایستادن، قدرت اراده این زن نمونه را نشان می دهد.
#زینب_کبری
#نویسندگان_حوزوی
@hagigatevasel
#علما_و_حمایت_از_حکومت
⏺حفظ استقلال ایران
⏺صیانت از دین و تشیع
در قاجاریه برخلاف صفویه هردو دچار آسیب شد.
قاجاریه⬅️اندیشه های غربی توسط روشنفکران غرب زده-
امتیازهای فلج کننده کشور.
علمای نجف و ایران به شدت نگران اوضاع ایران هستند
گاهی با #نصیحت و گاهی با #درگیری
شاه را مجبور به لغو قرارداد یا غزل صدراعظم کردند
⬅️باید یک #تغییر_اساسی ایجاد شود.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
#خواست_مشروطیت⬅️محدودکردن قدرت شاه مستبد
ولی #غفلت،#اختلاف،باعث شد انگلیس بر نهضت مسلط شود و چندسال بعد دیکتاتوری مضاعفی با وجود مجلس به ملت تحمیل کند
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
علما و جریان مذهبی پیش قدم و اثرگذارتر بودند.
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
به دنبال عدالتخانه بودند.
تهی آخر هم اینکه #معیار_عدالت، قوانین اسلامی بود؛ یعنی عدالت اسلامی میخواستند؛ در این هیچ تردیدی نیست و این را بارها و بارها گفته بودند. آنچه که مورد درخواست مردم بود این بود، که متنش هم مواد اسلامی و احکام اسلامی و قوانین اسلامی است.
نکات مهم شیخ فضل الله نوری⬇️
🔵تعریف بکنیم که "چه میخواهیم؟"[آزادی،مساوات و...]
🔵مرزبندی ها را مشخص بکنیم،
⬅️عدالت میخواهیم آن هم نه از جنس توصیه اخلاقی
نیازمند دستگاه قانونی جهت نظارت بر عملکرد شاه و حاکمان داریم.
⬅️مخاطب این قیام حکومت است.
⬅️معیار عدالت قوانین اسلامی است
انحراف از کجا آمد⬇️
وقتی عدالت به سفارت انگلیس رفت و به مشروطه تفسیر شد و نسخه غربی_انگلیسی مشروطیت توسط روشنفکران برای ایران رقم خورد.
و در ادامه⬅️تلاش برای اختلاف افکنی بین علما و نیز حساسیت زدایی از علما نسبت به اشکالات شیخ فضل الله نوری
#تاریخ
چگونه یک زن الگو می شود؟
شخصیت عظیم زینب کبری سلام الله علیها متأثر از عواملی است که هر کدام به تنهایی در شیوه زندگی و تصمیم گیری های انسان نقش دارند.
۱-وراثت
این بانو از خاندان نبوت و ولایت به دنیا آمده است و خصلت های پاک انسانی از بدو تولد به او منتقل شده است.
۲-نطفه پاک
پدر و مادر این دختر چنان جایگاه رفیعی در عفت و پاکدامنی دارند که در کلام الله یطهرکم تطهیراً را به همراه دارند.
۳-لقمه حلال
پدری که نان آور این خانواده است، در زمان قدرت حتی برای برادر خود نیز امتیاز ویژه از حساب بیت المال قائل نشد و از شدّت عدالتش به شهادت نائل شد.
۴-محیط
در زمان رسالت خاتم پیامبران و دوران تربیت نبوی به دنیا آمد.با وجود انحراف جامعه بعد نبی اکرم از خط ولایت، بوی عطرِ هدایت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم همچنان دربخش عمده ای از اجتماع محافظ ایمان و اخلاق مومنان بود.
۵-تربیت
بینش ها، گرایش ها و اراده انسان از کودکی و با شیوه پرورشی والدین و مربیان شکل می گیرد و رشد می کند. زینب کبری در کلاس درس والاترین معلماّن بشریت حضور داشته است.
۷- اراده
همه گزینه های بالا زمینه ساز هستند. ولی آنچه حرف آخر را می زند اراده آدمی است. در شرایط حساس و سرنوشت ساز انسان ها درون واقعی خود را نشان می دهند. حادثه کربلا مرحله اصلی بروز شخصیت حقیقی زینب کبری بود.انتخاب جبهه حق و تا آخرین نفس پای حقیقت ایستادن، قدرت اراده این زن نمونه را نشان می دهد.
https://eitaa.com/AminM313/402