2️⃣قسمت دوم- یارانه های پس از انقلاب اسلامی
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تغییراتی در تشکیلات اجرائی و نحوه توزیع یارانه ها به وجود آمد و قیمت گذاری گسترده ای توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعمال گردید، لیکن هنوز قیمتها و یارانه ها یکی از چالش های مهم کشور بود.
اولین تحول مهم یارانه ای جمهوری اسلامی، در دولت شهید رجایی رقم خورد و هر لیتر بنزین از 1 تومان به 3 تومان افزایش قیمت یافت. هدف از این تغییر قیمت، توزیع عادلانۀ سوبسید سوخت اعلام شد تا مردم محروم هم از یارانۀ بنزین استفاده کنند. البته شهید رجائی اعلام کرد، دولت با حداکثر توان از افزایش سایر قیمت ها جلوگیری میکند.
قیمت گذاری و تخصیص یارانه به کالاهای مختلف در دهۀ 60 افزایش یافت و بسیاری از کالاها کوپنی شد. با پایان دفاع مقدس، اقتصاددان های کشور در تلفیق سیاست های کینزی با ایدۀ #ژاپن_اسلامی ، یارانه ها را در بخش های زیربنایی کشور توسعه دادند.
سیاست های یارانه ای کشور در دهۀ 70 تغییر کرد و بر توسعۀ مدرن متمرکز شد. تخصیص یارانه برای تاسیس فروشگاه های رفاه و توسعۀ اقتصادی متمرکز، ویژگی اصلی این دوره است. آقای هاشمی رفسنجانی در خطبه های نمازجمعه به این موضوع اشاره میکنند : مردم نباید در مورد حذف یارانه سوخت و نان نگران باشند. به علت مشکلاتی که حذف اینها ممکن است به دنبال داشته باشد، دولت بسیار بااحتیاط عمل خواهد کرد.
سیاست های اقتصادی دولت ششم، توسط آقای خاتمی دنبال گردید. در این دوره، دلار دولتی 165 تومان و دلار آزاد 933 تومان شد تا رانت عظیم اقتصادی برای شرکت های دولتی ایجاد گردد. سید محمد خاتمی در سال 1385 پذیرفت که دولتش در هدفمندکردن یارانه ها موفق نبوده است: « مبلغ یارانه انرژی وحشتناک است. من نتوانستم در هدفمندکردن یارانه ها موفق شوم و متأسفم. متاسفانه این مشکل در دولت من وجود داشت و باقی ماند. به همین دلیل این مسئله را از ناکامی های دولت خود یاد کردم.»
ادامه 👇
3️⃣قسمت سوم- تحول یارانه ای
مهمترین نقطۀ عطف یارانه ای در تاریخ معاصر ایران را دولت آقای احمدی نژاد رقم زد. تاسیس سازمان هدفمندی یارانه ها در سال 1388 بستر ایجاد نظام جدید یارانه ای در ایران شد. دولت تصمیم گرفت برای اولین بار به مردم ایران پول نقد پرداخت کند. این سیاست با افزایش قیمت حامل های انرژی و سهمیه بندی بنزین عملیاتی شد و دولت قول داد با نظارت بر بازار، اجازۀ افزایش قیمتها را ندهد. سیاست اقتصادیِ دولت دهم، نهایتا با قیمت گذاری های جدید کالاها و یارانه به دلار دولتیِ 1226 تومانی در برابر دلار آزاد 3500 تومانی به پایان رسید.
رویکرد یارانه ای آقای روحانی در زمان انتخابات 1392 اعلام شد. ایشان وعده داد : "اونچنان رونق اقتصادی ای ایجاد خواهم کرد که کسی به یارانه احتیاج نداشته باشد." اما کمپین بزرگ «انصراف از یارانه» با مخالفت 97%ی مردم شکست خورد و دولت یازدهم مجبور شد یارانه های نقدی 45هزار تومانی را با زجر و عزا ادامه دهد. البته با کاهش 98%ی ارزش ریال، قدرت خرید این یارانه از 1.5 گرم طلا به 0.04 گرم طلا کاهش یافت.
منفعل ترین اتفاق یارانه ای ایران معاصر در سال 98 و اواخر دولت اعتدال رقم خورد و قیمت بنزین آزاد از 1هزار تومان به 3هزار تومان افزایش یافت. دقیقا مشابه این اتفاق(با 000 کمتر) ، 40 سال قبل در دولت شهید رجایی با تغییر قیمت بنزین از 1 تومان به 3 تومان افتاده بود.
💡به نظر میرسد تجربه ای متراکم و تکراری درمورد یارانه ها وجود دارد که میتواند چراغ راه امروز اقتصاد کشور گردد. ان شاءالله در یادداشت های بعدی به رویکرد دولت آقای رئیسی دربارۀ این موضوع خواهیم پرداخت.
✍🏻 #گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا @MataNevesht BinesheTamadoni.ir
#نئولیبرالیسم #بانک #خلق_نقدینگی #جعل_پول #تورم #ربا #اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢با اجرای طرح توزیع عادلانه یارانهها در #ایران، قیمت آرد و روغن در فروشگاههای اصلی عرضه مواد غذایی در اربیل و سلیمانیه #اقلیم_کردستان با افزایش شدید قیمت مواجه و نایاب شده است. با اجرای این طرح، روند قاچاق کالا از ایران به کشورهای همسایه، به نفع جیب مردم متوقف شده است.
#ارز_ترجیحی #یارانه #دلار_جهانگیری
🇮🇷 @Ammar_media
💢نانسی پلوسی با ۴۰ میلیارد دلار پول مردم آمریکا در حال شیر دادن به زلینسکی است و آن زن آمریکایی برای بچه خود شیر خشک ندارد!
اعتراض آمریکایی ها در این روزهای
آمریکا پیش از این هم ۷ تریلیون دلار را در خاورمیانه برای به آتش کشیدن منطقه و محاصره و ذبح ایران هزینه کرد ، تهاجمی ناجوانمردانه که ایران برای دفع این شر با توکل بر خدا و استفاده از شجاعت و هوش سرشار سرداران و سربازان دلیرش توانست جبهه متحدی در عراق و سوریه ، یمن ، لبنان و غزه شکل بدهد و شاخ آمریکا را بشکند
آنهم با صرف هزینه ای کمتر از ۱۶ میلیارد دلار (به اعتراف دولت مردان آمریکایی ) برای خنثی کردن ۷ هزار میلیارد دلار
چوب خدا صدا ندارد آقای آمریکا
روزی سگهای هار لیبرال و برندازت را با هزینه میلیونها دلار در رسانه ها به خط میکردی که در دهان مردم ایران نه غزه نه لبنان بگذارند، شاید در میدان طرفی ببندی و ملتی با دست خود فرمول نابودیش را جار بزند!
امروز خدا آن نان را در سفره خودت گذاشته گریبان خودت را گرفته برای جنگ افروزیت در هزاران کیلومتر آن طرف تر از مرزهایت
و به امید خدا به زودی در نزدیک مرزهایت
✍🏻محسن نجفی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 تجربه را تجربه کردن خطاست!
👤 دکتر پرویز #داودی (معاون اول احمدی نژاد و اقتصاددان) در مصاحبهای تحلیلی در سال ۹۲، از اشکالات #هدفمندسازی_یارانهها در دولت نهم و دهم پرده بر میدارد؛ اشکالاتی که گویا امروز نیز، با آن مواجهیم(لطفا این متن را بدون نگاه سیاسی و جناحی بخوانید):
1️⃣ تا بانک درست نشده، هدفمندی نکنید
در طرح هدفمند کردن یارانهها یکی از اصرارهایی که از اول داشتیم این بود که طرح تحول و هدفمندی، باید آخرین مسئله باشد. اولین مسئله ساختارها هستند و در ساختارها بانک در اولویت اول قرار دارد. گفتیم اولویت بدهید و تا #بانک درست نشده است، هدفمندی نکنید. این را من یک بار و دو بار نگفتم، دهها بار گفتم. چرا؟ چون بانک یکی از ظرفهاست.
شبکه اطلاعاتیای که آقای میرکاظمی انصافاً خیلی خوب و قوی داشت انجام میداد و من تعجب میکنم که چطور میرکاظمی (Fade) شد، درحالی که او داشت کدهای کالایی و کدبندی شرکتها را انجام میداد. ما جلسات متعددی برای #سیستم_اطلاعاتی داشتیم. از اداره ثبت اسناد و احوال و وزارت بازرگانی در نرمافزارهای مختلف میآمدند، از نظام بانکی میآمدند، وزارت اقتصاد و دارایی، مالیات، گمرک و... تا نظام اطلاعاتشان را به هم پیوسته کنند.
این قضیه، وسط کارها شد، درحالی که ظرف را این میسازد. این ظرف را نساختیم، در #ظرفی_معیوب سیاستهای هدفمندی یارانهها را اجرا کردیم. پس یکی از اساسیترین مسائل، شبکه اطلاعاتی ظرفسازی است که بحث بسیار حساسی است.
2️⃣ مبارزه با مفاسد
ما یک آئیننامه دادیم که آنهایی که از مدیرکل به بالا هستند حق ندارند شغل خصوصی داشته باشند. تصمیمگیران اقتصادی کشور نباید خودشان منفعت خصوصی داشته باشند، درحالی که همین الان در مراکز حساس تصمیمگیری کسانی را گذاشتهایم که خودشان تاجر و کارخانهدارند. چنین فردی که نمیتواند برای منافع مملکت تصمیم بگیرد.
وقتی به علامه حلی گفتند موش در چاه افتاده است، فتوا بده که آیا آب این چاه نجس است یا نه؟ اول چاه منزلش را پر کرد، بعد فتوا داد. ما سر همه چاههایمان گشاد است و میخواهیم برای مردم فتوا بدهیم؛ نمیشود؛ ما گفتیم و نشد. حالا یا دولت نتوانسته است انجام بدهد یا مجلس. به هر حال لایحه جلو نرفت.
یعنی باید سیاستگذاری کرد. منظور منافع است. علامه حلی گفت اول من باید منفعتم را بِبُرم تا بتوانم فتوا بدهم. بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی باید اولویت دوم ما برای ظرف سازی باشد. ظرف ما خراب و معیوب است. در این ظرف هر سیاست اقتصادیای که بریزید، نتیجه درست نمیدهد. حالا آقای لنکرانی بیاید و بگوید شیوه مثلاً آقای سید کاظم رجایی یا شیوه آقای نیلی که دو طیف کاملاً متضاد هستند. یکی از اقتصاد اسلامی حرف میزند و دیگری از اقتصاد سرمایهداری تئوکلاسیکی صِرف. تا ظرف خراب است، هر یک از این شیوهها را اعمال کنید، نتیجه خراب خواهد شد و مهم نیست چه کسی بیاید.
3️⃣ اهمیت انضباط مالی
نکته سومی که این ظرف میتواند درست بشود، بحث انضباط است. عدد و رقم راحتترین چیزی است که میتواند منضبط باشد، چون حسابداریها و حسابرسیهای قوی داریم، همدیگر را چک میکنند و در مسائل مالی امکان بینظمی نیست. کالا نیست که معلوم نشود چیست، بلکه پول است و عدد و رقم که ثبت میشود و فن حسابداری هم بسیار فن پیشرفتهای است.
پس #انضباط_مالی هم ظرف بعدی را میسازد. اگر این ظرفسازیها را انجام بدهیم، میتوانیم قدم اول را برداریم.
4️⃣ رشد اقتصادی باید همراه با عدالت باشد
نکته بعدی این است که باید سیاست را درون این ظرف بریزیم. این سیاست باید اهداف داشته باشد. مهمترین هدف ما باید پیشرفت توأم با عدالت باشد.
📄 متن کامل
⬇️ببینید
🔸 بانک یا ماشین خلق تورم؟!
🔸 چرا قیمت کالاها مدام تغییر می کند؟!
🔸 بلای نقدینگی ریشه تمام مشکلات
#بانک #خلق_نقدینگی #جعل_پول #تورم #ربا #اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢آغاز ساخت ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در ۲۳ شهر جدید با دستور رئیسجمهور
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید: امروز در جلسه شورایعالی مسکن و با دستور رئیسجمهور ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در ۲۳ شهر جدید از جمله شهر جدید پرند، پردیس و ایوانکی در استان تهران کلنگزنی شد.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی طرحهای کلنگزنی شده نهضت ملی مسکن در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، مرکزی و هرمزگان انجام گرفت.
🇮🇷 @Ammar_media
📢 #اطلاع_رسانی
➖ برنامه سخنرانی استاد حسن عباسی
🔺 موضوع: تکینگیِ هوش مصنوعی
🔸 سلسله نشستهای فرهنگ مهدوی به همت موسسه موعود
🗓 پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
⏰ ساعت ۱۷:٠٠
📲 #پخش_زنده از صفحات مجازی موسسه موعود
▫️ mouood.com
▫️ aparat.com/mouood_org/live
استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
💢 نگاهی به آمار تیراندازیهای دستجمعی در آمریکا
به بهانهی حادثه دیروز کشتار در سوپرمارک بوفالو توسط جوان ۱۸ ساله t.me/Halalzadeha/23800
خوب است بدانید:
در سال ۲۰۲۲ میلادی و تاکنون، بیش از ۱۹۸ تیراندازی جمعی در آمریکا به وقوع پیوسته است.
طی ۵ ماه گذشته، نزدیک به ۱۶هزار آمریکایی به دلیل سلاح جان خود را از دست دادهاند. ۷هزار نفر این از کشتهها به دلیل قتل و جنایت بوده و ۸هزار نفر این موارد نیز خودکشی بوده است.
تصویر بالا، پراکندگی جغرافیایی تیراندازیهای جمعی آمریکا در سال ۲۰۲۲ است.
#تمدن_نکبت
🇮🇷 @Ammar_media
💢 پیش به سوی میلیتاریزه کردن مناسبات بینالملل:
💬 «وزیر دفاع انگلیس خواستار تشکیل #ناتوی_جهانی شد.»
#جنگ_سرد_جدید وارد مرحله نوینی گردید.
✍️ توئیت استاد حسن عباسی
🇮🇷 @Ammar_media
💢اعانه گیری تیم اقتصاد دولت از بازوهایِ اقتصادی آمریکا و فرمولیزه کردن معیشت مردم با داده های شیکاگویی نشان داد که گرچه ایران در منطقه ضد آمریکایی عمل کرده ولی از درون کاملا آمریکایی شده است.
علت تذکر رهبری در مورد حذف دروسِ لاینفع را میتوان در این رابطه بررسی کرد.
👤قاسم پروینی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 به بهانه به ظاهر اصلاحات اقتصادی این روزهای دولت، مصاحبه سال ۹۶ دکتر حسن سبحانی را با عنوان ربا زنده است تا بانک متعارف زنده است، بخوانید؛
◾️گزیده بخش اول؛
سوال: بهعنوان یک استاد اقتصاد، پول را تعریف کنید
◽️پول در اقتصاد از یک معضلی رنج میبرد و آن اینکه پول تابهحال تعریف نشده است! البته در کتابهای اقتصاد یک چیزهایی مینویسند، اما پول را با وظیفهاش تعریف میکنند؛ مثلاً میگویند پول وسیله سهولت مبادله و سنجش و ذخیره ارزشهاست؛ خود تعریف «پول بما هو پول» در اقتصاد تا حدود زیادی ساکت است. «پول قدرت خرید است». حالا این قدرت خرید، گاهی بهشکل سکه، گاهی اسکناس و گاهی عدد است که از طریق کارت منتقل میشود. در واقع پول یک مفهوم است، و آنچه الآن به آن اشاره میشود مصادیق پول است، نه خود پول.
➕ در اقتصاد متعارف کنار مشکلاتی که پول، حتی در تعریف، دارد، یک مسئله این است که یک تلقی دارند که این پول ــ که البته منظور همان مصداقهاست ــ کالاست و همانطور که مال قیمت دارد، پول هم قیمت دارد، و قیمت پول همان بهره است.
▫️من معتقدم که اصولاً از پول نباید تلقی کالا بشود، پول کالا نیست. ببینید، من میآیم دانشگاه درس میدهم، بهازای زحمتی که میکشم، میگویند بهازای یک ساعت مثلاً 50 هزار تومان قدرت خرید داری؛ وقتی پول اسکناس است مثلاً یک چکپول 50هزار تومانی هم به من میدهند؛ این پول خودش کالا نیست، تدریسی که من کردم، مهم است؛ این پول مابازای آن است.
▪️جدای از اقتصاد متعارف گاهی در حوزه هم میبینیم که به پول همینگونه نگاه میشود و احکام صادره هم همین را میگوید، مثلاً میگویند «پول، مال اعتباری است»، یعنی پول را مال یا کالا تعریف میکنند. پس به نظر میرسد این مختص اقتصاد متعارف نیست.
▫️یکی از مشکلاتی که در این زمینه در مباحث فقهی هم وجود دارد این است که بعضی عزیزان در حوزه فرصت نکردهاند در موضوع پول تحقیق کنند، اقتصاددانها هم از این خلأ استفاده کردهاند و این موضوع را برای آن عزیزان طوری تعریف کردهاند که پول در اقتصاد کالاست. بعد آن بزرگان هم گفتهاند اگر پول کالا هست، حکمش فلان است.
▪️واقعیت این است که جدای از حکم، شرایط طوری است که امروز فقیه خودش باید تلاش کند موضوع را هم بشناسد. نمیشود به کارشناس ارجاع داد. فقیه خودش باید بداند و بفهمد پول چیست، نه از اقتصاددان بپرسد پول چیست و بر آن اساس حکم بدهد.
▫️بهعقیده من این تعریف که «پول مال اعتباری است» به این دلیل است که مطابق رویه غالب، فقها موضوع پول را از کارشناس میگیرند و حکمش را صادر میکنند، بهعقیده من در این موضوعها ضرورت دارد فقیه خودش موضوع را بشناسد و بداند پول چیست و البته حکم را مطابق این موضوعشناسی صادر کند.
➕ من اعتقادم این است که از پول نباید تلقی مال و کالا بشود. اگر این تلقی بشود باید قیمت به آن اختصاص بدهیم که همان رباست، یعنی به این طریق ربا تجویز میشود؛ اگر بگویید پول کالا نیست، در پاسخ میگویند قیمت ندارد و ربا هم تجویز نخواهد شد.
ادامه دارد...
لینک مصاحبه : b2n.ir/s64536
@reba_ir
⬇️ببینید
🔸با سود چنددرصدی نذارنتون سر کار، بچسبید به #ربای_کلان، #پول_اعتباری و بدون پشتوانه
🔸 بانک یا ماشین خلق تورم؟!
🔸 #آن_روی_سکه
#بانک #خلق_نقدینگی #جعل_پول #تورم #ربا #اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 قاعدهی نفی سبیل در شاهنامهی حکیم فردوسی
1️⃣ قسمت نخست
حماسهها و اسطورههای بزرگی مانند ایلیاد و ادیسه، مهابهاراتا، رامایانه و ... همگی مربوط به بخشی از وقایع یک سرزمین یا مردم هستند.
حکیم فردوسی، نخستین بار در شاهنامه، وقایع ایران و شرق و غرب زمین را از ابتدای بشریت تا حملهی اعراب به ایران به نظم درآورد.
شاهنامهی حکیم فردوسی از نظر گسترهی زمانی و گسترهی مکانی در میان دیگر حماسهها و اسطورهها بینظیر است.
او در این اثر گرانسنگ برخی دیرینگونههای حقیقی و اصیل مانند دیرینگونهی پسرکشی حضرت ابراهیم (ع) را در قالب داستان رستم و سهراب، دیرینگونهی کودکی حضرت موسی (ع) را در قالب داستان داراب و دیرینگونهی حیای حضرت یوسف (ع) در عشق مثلثی را در قالب داستان سیاوش به نظم در آورده است.
حکیم فردوسی همواره موحد بودن ایرانیان را ستوده است؛ از اینرو همانگونه که در قرآن، رابطهی مؤمنان و کفار بر اساس قاعدهی نفی سبیل شکل گرفته و خداوند هرگز براى كافران، راه تسلطى بر مؤمنان قرار نداده است: وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا (نساء/۱۴۱) رابطهی ایرانیان و غیرایرانیان نیز بر همین قاعده استوار است.
در شاهنامهی حکیم فردوسی در سطح کلان، پهلوانان با یاری پروردگار، اجازهی دستدازی به خاک ایران را نمیدهند؛ و در سطح خُرد، زنان ایرانی به میل خود با مرد غیرایرانی ازدواج نمیکنند؛ در ادامه خواهیم دید هرگاه زن ایرانی به دست غیرایرانیان بیافتد یا مردان ایرانی برای نجات او و دخترش اقدام میکنند یا خودش با ترفندی میگریزند.
🔻 بر این اساس، زنان شاهنامه به دو دسته تقسیم میشوند:
زنان ایرانی
زنان غیر ایرانی
در شاهنامه، مردان ایرانی، زنان ایرانی و غیرایرانی داشتند؛ فهرست ازدواج مردان ایرانی با زنان غیر ایرانی چنین است:
۱) سلم، تور و ایرج (سه پسر فریدونشاه) با دختران سرو (شاه یمن) ازدواج کردند. (داستان فریدون)
۲) زال (پهلوان سیستانی) با رودابه (دختر مهراب، شاه کابل) ازدواج کرد. (داستان منوچهر)
۳) کیکاووس (شاه ایرانی) با سودابه (دختر شاه هاماوران) ازدواج کرد. (داستان کیکاووس)
۴) رستم (پهلوان سیستانی) با تهمینه (دختر شاه سمنگان) ازدواج کرد. (داستان رستم و سهراب)
۵) کیکاووس (شاه ایرانی) با مادر سیاوش (نوادهی گرسیوز، برادر افراسیاب) ازدواج کرد. (داستان سیاوش)
۶) سیاوش (پسر کیکاووس) با جریره (دختر پیران، وزیر افراسیاب) و فرنگیس (دختر افراسیاب) ازدواج کرد. (داستان سیاوش)
۷) بیژن (پهلوان ایرانی) با منیژه (دختر افراسیاب) ازدواج کرد. (داستان بیژن و منیژه)
۸) گشتاسپ (پسر لهراسپشاه) با کتایون (دختر قیصر روم) ازدواج کرد. (داستان لهراسپ)
۹) داراب (شاه ایرانی) با ناهید (دختر فیلقوس، قیصر روم) ازدواج کرد؛ اما پس از مدتی، داراب، ناهید را به خاطر بوی دهانش، پس فرستاد. ناهید باردار بود و پسری به دنیا آورد که اسکندر نامیده شد؛ فیلقوس این امر را پنهان کرد و او را پسر خود خواند. پس از حملهی اسکندر به ایران، دارا (پسر داراب) کشته شد؛ اما در هنگام مرگ از اسکندر که برادرش بود خواست با دخترش، روشنک ازدواج کند. حکیم فردوسی، اسکندر را دارای رگ و ریشهی ایرانی معرفی کرده است تا روشنک، همسر یک غیرایرانی نباشد. (داستان داراب)
۱۰) بهرام گور (شاه ایرانی) با سِپینود (دختر شاه هند) ازدواج کرد. (داستان بهرام گور)
۱۱) انوشیروان (شاه ایرانی) با دختر خاقان چین ازدواج کرد. (داستان انوشیروان)
۱۲) خسرو پرویز با مریم (دختر قیصر روم) ازدواج کرد. (داستان خسرو پرویز)
۱۳) بهرام چوبینه (فرماندهی سرکش سپاه هرمزدشاه) با دختر خاقان چین ازدواج کرد. (داستان خسرو پرویز)
@dirin_goune_ha
🇮🇷 @Ammar_media
💢 قاعدهی نفی سبیل در شاهنامهی حکیم فردوسی
2️⃣ قسمت دوم و پایانی
🔻 زنان ایرانیای که مردان ایرانی آنها را از دست غیرایرانیان نجات دادند:
۱) ضحاک با اَرنواز و شهرناز (دو دختر یا دو خواهر جمشید) ازدواج کرد. فریدون، این دو را از دژ ضحاک نجات داد و با آنها ازدواج کرد. (داستان ضحاک)
۲) تورانیان، دو دختر گشتاسپ (شاه ایرانی) را ربودند. اسفندیار (پسر گشتاسپ) برای نجات خواهرانش از هفتخوان عبور کرد و آنها را نجات داد. (داستان گشتاسپ)
۳) طایر عرب به ایران حمله کرد و نوشه (دختر نرسی، شاه ایران) را ربود. آنها صاحب دختری به نام مالکه شدند. شاپور (نوه نرسی) که در زمان حمله، کودک بود پس از بزرگ شدن با طایر وارد جنگ شد. مالکه، عاشق شاپور شد و با ترفندی دژ را در اختیار او نهاد و طایر کشته شد. در اینجا دیگر سخنی از نوشه به میان نمیآید؛ اما مالکه، دختر او توسط شاپور (پسر داییاش) از دست غیرایرانیان نجات می یابد. (داستان شاپور ذوالاکتاف)
🔻 زنان ایرانیای که خود از دست غیرایرانیان گریختند:
۱) سهراب (پسر رستم و تهمینه) بهصورت ناشناس و به تحریک افراسیاب با لشکری به مرز ایران حمله کرد. اهالی دژ سپید، آمادهی رزم با او شدند. گُردآفرید (دختر رئیس دژ) با لباس مردانه به نبرد او رفت. در هنگام نبرد، کلاهخود از سر گُردآفرید افتاد و سهراب دریافت او زن است و او را اسیر کرد. گُردآفرید به سهراب گفت اگر رهایش کند دژ را در اختیار او قرار میدهد. سهراب، گُردآفرید را رها کرد و او بر بلندای دژ رفت و گفت: «که ترکان ز ایران نیابند جفت» (داستان رستم و سهراب)
۲) گُردیه (خواهر بهرام چوبینه، فرماندهی سرکش سپاه هرمزدشاه) که همراه برادرش به چین رفته بود پس از مرگ او حاضر به ازدواج با خاقان نشد و از آنجا گریخت. (داستان خسرو پرویز)
در شاهنامهی حکیم فردوسی، برخی از زنان غیرایرانی نام برده شده (مانند رودابه، سودابه، تهمینه، منیژه و کتایون) یا با شنیدن اوصاف مردان ایرانی یا با یک نگاه، عاشق آنها شدهاند و به آنها ابراز علاقه کردهاند؛ اما هرگز زن ایرانی به هیچ مرد غیرایرانی ابراز علاقه نکرده است.
زن در ادبیات، نماد فرهنگ، عقیده و سرزمین است؛ در شاهنامهی حکیم فردوسی، هرگز فرهنگ، عقیده و سرزمین ایران برای همیشه به دست غیرایرانیان نیافتاده است؛ و همواره قاعدهی نفی سبیل در سطح خُرد دربارهی زنان ایرانی رعایت شده است.
🏷 #حکیم_فردوسی
🏷 #شاهنامه
@dirin_goune_ha
🇮🇷 @Ammar_media
💢 تیتر روزنامه Advocate آمریکایی درباره به قدرت رسیدن رضاخان:
ایران توسط یک نگهبان طویله(قاطرچی) اداره میشود! (کیلیک کنید) @ShahParastHa_IR
#پهلوی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 پاسخ جک استراو به نگرانی بیبیسی و سایر رسانههای غربی از کمبود روغن و ماکارانی در ایران
✍️ جک استراو در کتاب «کار انگلیسی» مینویسد: ایرانیها حق دارند از «روباه استعمارگر» خشمگین باشند ما در جنگ جهانی اول موجب قحطیِ فاجعه بار و مرگ ۱۰میلیون نفر در ایران شدیم
💬 وزیر خارجه اسبق انگلیس:
ایران هرگز مستعمره بریتانیا نبوده، اما این به این معنی نیست که مااز این کشور برای رسیدن به ثروت و قدرت، بهرهکشی نکردهایم.
آنها دلایل خوبی دارند تا از «روباه حیلهگر و استعمارگر» - لقبی که به ما دادهاند - خشمگین باشند.
از قرن ۱۹ ، ما با رشوه و فریب، ایران را به انجام خواستههایمان واداشتیم و هروقت هم که اینها نتیجه نداد، در این کشور نیرو پیاده کردیم.
ما در جنگ اول جهانی به این کشور تجاوز کردیم و با این کار به شکلگیری یک قحطی فاجعهبار کمک کردیم.
ما در سال ۱۹۴۱ شاه را کنار گذاشتیم و پسر ضعیفتر و حرفشنوتر او را سر کار آوردیم. ما به تقویت شاه در نیمه و اواخر دهه ۱۹۷۰ کمک کردیم.
ydac.ir/dwqi2
@JENAYAAT
#قحطی_بزرگ
#غرب_بدون_روتوش
🇮🇷 @Ammar_media
🔸 مستند "قحطی بزرگ"
t.me/Ammar_media/1652
💢دانشگاهی که اساتیدش مثل کسایی باشن که دست جمعی نامه زدن اگه روحانی رأی نیاره، تورم، رکود عمیق، فقر و فساد گسترده متجلی خواهد شد
معلومه مقصد پایاننامههاش بازیافته
حیفِ درخت
✍ Amin Mosavi 2
🇮🇷 @Ammar_media #روحانی
💢ولید فارِس، مشاور سیاست خارجی ترامپ گفته بعد از سالها مطالعه بر روی حکومت ایران از آغاز شکلگیریاش تا کنون جمعبندی من در مقطع کنونی این است که نظام ایران پیروز شده است.
امام خمینی(ره): اسلام ابرقدرتها را به خاک مذلت مینشاند
✍️ علی بیطرفان
- - - - -
درخواست وزیر دفاع انگلیس برای تشکیل ناتوی جهانی یعنی؛ حق طبیعی ایران است برای تقویت همپیمانان خود و جبهه مقاومت هرآنچه که لازم است را انجام دهد. ایران هم باید به تناسب، بیشترین آمادگی را در جبهه مقاومت ایجاد کند...
✍️ پوریا فاضل
🇮🇷 @Ammar_media
💢 اماراتیزاسیون منطقه و اتاق بازرگانی
اماراتیزاسیون منطقه، هدف روانی سیاسی اسرائیل است تا با محوریت پیشرفت اقتصادی امارات، باقی کشورها نیز به عادیسازی روابط بپردازند.
کسانی که از امارات و شیخ صهیونیستش میگویند، قطعا نسبت نزدیکی با عادیسازی روابط با رژیم موقت صهیونیستی دارند.
🔻 اتاق بازرگانی ایران که جایگاه مهمی در تجارت و ارتباط نزدیکی با امارات دارد و دروازه اقتصادی ایران نیز محسوب میشود، نسبتش با عادیسازی روابط و طرح ابراهیم چیست؟! @Cen_Mostazafin
#اتاق_بازرگانی #پدرام_سلطانی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 #رئیسی: رفع بیکاری و اشتغال بطور شبانه روزی در دولت پیگیری میشود
رئیسجمهوردر دیدار با اقشار مختلف مردم مهاباد:رفع بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار جزو برنامههای محوری دولت است که با جدیت و به صورت شبانه روزی دنبال میشود.در کنار استفاده بهینه از نیروهای کارآمد توجه به بکارگیری علوم و فناوریهای دانش پایه نیز باید مورد توجه همگان باشد.
آذربایجان غربی از استانهای مهم با پتانسیل بالا در کور است که به دلیل داشتن مرزهای مشترک با کشورهای خارجی میتواند در امر اقتصاد و حوزه صادرات بسیار حائز اهمیت باشد.
🇮🇷 @Ammar_media
💢سیاست یارانه ایِ دولت سیزدهم براساس سه سناریوی زیر قابل بحث میباشد :
1️⃣خوش بینانه (از این جیب به آن جیب)
تیم اقتصادیِ دولت اعلام کرده است؛ همان مبلغ یارانه-کالایی را نقدا به مردم پرداخت میکند تا هرکس خودش برای مصرف یارانه اش تصمیم بگیرد.
بنابراین تغییری در رفاه کل جامعه ایجاد نشده و توزیع یارانه ها #عادلانه تر میگردد. با نقدی سازی یارانه ها، تولید و صادرات بر مزیت های طبیعی کشور متمرکز میگردد و قاچاق و فساد ذاتیِ یارانه-کالایی از بین میرود.
شاهد اینکه؛ مصرف اقلام یارانه ای کاهش یافته و صادرات بسیاری از کالاها مزیت اقتصادی ندارند و رانت یارانه-کالایی وجود ندارد.
2️⃣واقع بینانه (سیکل باطل)
به دلیل کاهش ارزش ریال، پروژه ای مشابه گذشته اجرا شد و بدون هیچ اصلاح اساسی، قیمت گذاری دولتی به سطح جدیدی کوچ کرد. دلار دولتی از ۴۲۰۰ به ۲۵۰۰۰ تومان جابجا شد تا آرد و مرغ و شیر و ... در قیمتی جدید و با یارانه ای کمتر اعمال شوند.
این وضعیت در سالهای آینده با کاهش بیشتر ارزش ریال و تعمیق سهمیه بندی دلار ۲۵۰۰۰ تومانی و یارانه به کالاهای اساسی ادامه خواهد یافت. به زودی مشکلات یارانه ایِ دیروز، با یک صفر بیشتر تکرار خواهد شد.
شاهد اینکه؛ هیچ تغییری در سیستم پولی-بانکی و سازوکارهای فسادزای اقتصادی به وجود نیامده و صرفا فشارهای تعزیراتی بر اصناف بیشتر شده است. ضمن اینکه واردات کالاهای اساسی با ارز دولتی ادامه دارد و تبلیغ میشود.
3️⃣بدبینانه (کفگیر به ته دیگ خورده)
با توجه به افزایش هزینه و کسری بودجۀ دولت، اساسا پولی وجود ندارد که بخواهیم بر سر نحوۀ تخصیص آن بحث کنیم.
در این سناریو، دولت در عمل انجام شده قرار گرفته و یارانه های 300هزار تومانی هم صرفا تایپ عدد بدون پشتوانه در حسابهای مردم است تا از #فشار_اجتماعی کاسته شود.
در نتیجۀ این سیاست خطرناک، کشور وارد مارپیچ تورمی شده و سرکوب بازار هم وخامت اوضاع را بیشتر میکند.
شاهد اینکه ؛ ارزش ریال در روز اجرای طرح کاهش یافت و سایر قیمت های غیریارانه ای نیز درحال افزایش هستند. مذاکرات بودجۀ 1401 و کمبود پول برای پرداخت هزینه های دولت نیز تائید دیگری بر این سناریو میباشد.
🏅 #گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا سناریوی واقع بینانه (سیکل باطل) را محتمل تر میداند و معتقد است، با اصلاح «نظام پولی» بیماری اقتصادی کشور درمان میگردد و نیازی به جراحی های خونین نخواهیم داشت.
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
⬇️ببینید
🔸 بانک یا ماشین خلق تورم؟!
🔸 #آن_روی_سکه
🔸با سود چنددرصدی نذارنتون سر کار، بچسبید به #ربای_کلان، #پول_اعتباری و بدون پشتوانه
🔸 چرا قیمت کالاها مدام تغییر می کند؟!
🔸 بلای نقدینگی ریشه تمام مشکلات
#بانک #خلق_نقدینگی #جعل_پول #تورم #ربا #اقتصاد #انقلاب_اقتصادی
🇮🇷 @Ammar_media
💢 #رئیسی: آینده کشور را بسیار روشن میبینم
مسئله خاص و مهمی در استان آذربایجان غربی وجود دارد و آن دریاچه ارومیه است که برای کشور هم مهم است. از اولویتهای سفر دولت احیای دریاچه ارومیه بوده که مطالعات آن انجام و کارهایی در این خصوص انجام شده است.
دولت توجهاش به مردم است، ممکن است در بخشی ناراحتی به وجود آید که ما حتما اقدامات خود را برای مردم تبیین میکنیم چون ناراحتی مردم برای ما مهم است. ما در میدان هستیم و آن را ترک نخواهیم کرد و کار را پیش خواهیم برد.
🇮🇷 @Ammar_media