فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ نظر استاد شیخ جعفر ناصری درباره فیلم سینمایی مُلک سلیمان
• درباره جریان حضرت سلیمان بن داوود یک فیلمی درست کرده بودند که من یک بخشی از آن را دیدم. در این فیلم خیلی حضرت را با عالم أجنه و بیماریها درگیر کرده بودند. در حالی که اینطور نبوده است؛ اصلاً ایشان جناب آصف بن برخیا را که با یک چشم به هم زدن تخت بلقیس را جابجا کرد برای همین بخش به میان آوردند؛ چونکه حضرت سلیمان مقام وحیانی دارد؛ لذا باید لطیف و بالادست بماند و در این امور پایین دخالت نکند. اما سازندگان این فیلم خیلی حضرت را در این امور وارد کردند. قرآن انتقال سریع تخت بلقیس را به جناب آصف مستند میکند. باب اینگونه کارها جدا است اما کار حضرت سلیمان این است که باید اتصال به وحی داشته باشد. خود پیغمبر ما هم همینطور بوده است. در خیلی از جنگها میفرمود: چه کسی است که برود شرّ این سگ [دشمن] را دور کند بعد امیرالمؤمنین (ع) میآمدند، کسی دیگر نمیتوانست این کار را بکند. خود پیامبر هم وارد نمیشدند؛ گرچه حضرت رسول گاهی نزدیکترین فرد به دشمن بودند؛ اما به درک فرستادن با امیرالمؤمنین (ع) است.
🎥 کلیپ مربوط به سکانسی از فیلم سینمایی ملک سلیمان
@Arefane
عارفانه
@Arefane
❖ حج، نشاندهندهی احاطهی علمی حضرت حق (جلّت عظمته) بر وجود انسان، بر دل انسان، بر نیازهای انسان و جامعهی بشری است. خدای متعال در سورهی مائده بعد از آن که برخی از احکام حج را بیان میکند، میفرماید: ذَلِکَ لِتَعلَموا اَنَّ اللَهَ یَعلَمُ ما فِی السَّماواتِ وَما فِی الاَرضِ وَ اَنَّ اللَهَ بِکُلِّ شَیءٍ عَلیم؛ این چیزهایی که بر شما واجب کردیم، این کعبه و این هَدْی و این قَلائِد و مانند اینها، برای این است که شما بفهمید، علم پیدا کنید به احاطهی علمی پروردگار؛ بدانید خدای متعال چگونه با اسرار و جزئیّات زندگی شما آشنا است، [که] بر اساس آنها برای شما حکم میگذارد.
❖ اِحرام، مظهر سادهزیستی است دیگر؛ یعنی هیچ لباس زیادی در احرام وجود ندارد؛ فقط همین که بدن شما را بپوشاند؛ این سادهزیستی است. میخواهد بگوید که این کار را یاد بگیرید؛ یاد بگیرید که میشود سادهزیستی کرد و باید ساده زیستی را ترویج کرد. بسیاری از بدبختیها و مشکلات عالم به خاطر این زیادهخواهیها و اشرافیگریها و تجمّلپرستیها و مانند اینها است.
❖ حج، مظهر اتّحاد امّت اسلامی است. امام (رضوان الله علیه) ممنوع کردند نماز جماعت را در داخل کاروانها. آن وقت گفتند «نکنید». بروید در مسجد نماز بخوانید. این اتّحاد را هر چه میتوانید بیشتر کنید.
آیتالله خامنهای، ۱۴۰۱/۰۳/۱۸
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ [امام] اهل معنویّت و حالات عرفانی بود؛ اهل معنویّت بود، اهل حالات عرفانی بود، اهل گریهی سحر بود. مرحوم آقای حاج احمد آقا به بنده گفت سحرها که امام بلند میشوند و در نماز و در دعا گریه میکنند، این دستمال معمولیای که ایشان دارند کفاف نمیدهد، برای ایشان حوله میگذاریم؛ حولهی دست و رو خشککنی برای اشک! اهل این معنویّتها بود.
اهل لطافت روحی بود؛ این کتابهای معنوی امام مثل آدابالصّلاة، مثل شرح حدیث [جنود] عقل و جهل را امام تقریباً در جوانی یا اوایل میانسالی ــ حدود چهلسالگی ــ نوشته بود؛ از جوانی این جور بود.
• آیتالله خامنه ای، ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
• زیرنویس وصداگذاری از کانال عارفانه
@Arefane
رهبر انقلاب، عصر امروز در دیدار رییس جمهور قزاقستان فرمودند: فارابی بهعنوان یک فیلسوف و دانشمند اسلامی که اصالت قزاقستانی دارد و در ایران هزار سال درباره آثار او تحقیق و مطالعه شده است، میتواند مبنای همکاریهای فرهنگی و تشکیل یک کمیته مشترک علمی میان دو کشور شود. ١٤٠١/٠٣/٢٩
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ کسی که طلب فطری در او بیدار شده و اهل معناست، اگر دعاهای اهلبیت را بررسی کند، اعتراف میکند که این دعاها در عظمت و اوج مضمونش نظیر ندارد؛ از کوزه همان برون تراود که در اوست؛ قُل کلّ یعمل علی شاکلته. (جناب استاد مؤیدی)
• کاری از رسانه عارفانه
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ آمده ای شاه پناهش بده...
• استاد محمدعلی کریمخانی، خواننده قطعه مشهور «آمدم ای شاه پناهم بده» ساعتی پیش در ۷۱ سالگی درگذشت.
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ کلیپ ویژه| حکایتی از رفتار زشت برخی از مخالفین عرفان و مدعیان مکتب اهلبیت با اساتید عرفان (صوت از جناب استاد حسن رمضانی)
@Arefane
• یک دوست ما پسرش در تصادف از بین رفته بود، یک قدری ناراحت بود؛ پدر سه شهید آنجا بود، من گفتم شما یک پسرت رفته، این آقا سه پسرش رفته؛ گفت آقا، پسرهای این [آقا] شهید شدند، این غصّه ندارد! ببینید، حرف درستی هم هست. بله، سوزش دل هست ــ این جُرحی که بر دل پدر و مادر وارد میشود قابل انکار نیست ــ امّا خانوادههای شهدا تسلّا پیدا میکنند، صبر میکنند، چون میدانند که این جوانشان پیش خدا است، زنده است؛ با خدا معامله میکنند.
• بعضیها در تحلیلهای گوناگونی که میکنند، [میگویند] این جوان رفت از مرزهای کشورش حراست کند، امنیّت را ایجاد کند. خب بله، معلوم است؛ امنیّت کشور، مصونیّت کشور، ناشی از همین فداکاریها است، امّا انگیزهی او دین بود، خدا بود؛ انگیزهی او را نباید به چیزهای کمتر از دین فرو کاست و تقلیل داد.
آیتالله خامنهای، ۱۴۰۱/۰۳/۲۲
@Arefane
اینجا [شاهرود] منطقهی عالِمخیز است؛ منطقهی معلمان دین و اخلاق. در زمان گذشته هم نام بایزید بسطامی و ابوالحسن خرقانی را همهی مسلمانان و مرتبطین با معارف اسلام - ولو غیرمسلمان - شنیدهاید. البته امثال بایزید و ابوالحسن خرقانی را با این مدعیان صوفیگری نباید اشتباه کرد. آنها داستان دیگری دارند و ماجرا و سخن دیگری است.
آیتالله خامنهای؛ ۱۳۸۵/۰۸/۲۰
بیانات در دیدار مردم شاهرود
@Arefane
عارفانه
اینجا [شاهرود] منطقهی عالِمخیز است؛ منطقهی معلمان دین و اخلاق. در زمان گذشته هم نام بایزید بسطامی
چند سال پس از دیدار مردم شاهرود با رهبر انقلاب و تمجید ایشان از شخصیت بایزید بسطامی و ابوالحسن خرقانی، در شاهرود تصمیم گرفته میشود همایشی با عنوان عرفان ملی شرق برای بزرگداشت این دو شخصیت برگزار شود.
از دیرباز درباره عرفان و تصوف، بین علمای دین نظرات مختلف و گاهی متضاد وجود داشته است. مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی در تاریخ ۱۳۹۱/۰۵/۰۹ به برگزاری چنین همایشی واکنش منفی نشان میدهند.
بخشی از سخنان آیتالله صافی گلپایگانی درباره برگزاری همایش عرفان ملی شرق، بدین شرح است:
"همين چند روز ملتفت شدم كه قرار است همايشی در شاهرود به عنوان عرفان ملّي شرق براي ابوالحسن خرقاني و بايزيد بسطامي برگزار كنند. شما اگر تذكرة الاولياء را ببينيد، متوجه خواهيد شد كه اينها چه عقايدي دارند. اگر ما بخواهيم مثل بايزيد را معرفي كنيم و بگوييم سابقه ما اين است واقعاً اسباب خجلت مي شود؛ حرف هايي در تذكرة الاولياء از قول او نقل شده است كه انسان واقعاً خنده اش مي گيرد، و هيچ توجيه و تأويلي نمي پذيرد. ما هيچ وقت، خودمان را به اين سوابق معرفي نمي كنيم. همه از اطراف و اكناف بيايند و در اين معرفيها چه چيزي را ببينند؟! اگر بخواهيد كسي را مثلاً در منطقه شرق؛ طوس و خراسان معرفي كنيد شيخ طوسي را معرفي كنيد كه آن همه علوم و خدمات داشته است. شما اگر واقعاً به دنبال علم و معرفت هستید، نهج البلاغة را ترویج کنید، مکتب اهل بیت (ع) که مغفول عنه واقع شده است را معرفی کنید و همین عهدنامه مالک اشتر را که نمیشود برایش قیمتی تعیین کرد به مردم بگویید".
@Arefane