۴ آذر ۱۴۰۳
عارفانه
❖ همۀ رُستنیها یعنی آنچه را زمین میرویاند، اَزواجاند؛ مثل درخت خرما که مانند زن، نیاز به لقاح دار
✍ به نظر میرسد از آنجا که حضرت آدم طبق آیات و روایات از گِل و طین، سرشته و خلق شده است و پدر همه ما محسوب میشود، و درخت نخل نیز طبق این روایت از باقیمانده گِل حضرت آدم خلق شده، لذا از آن تعبیر به عمّه شده و در عالَم نباتات، در حکمِ خواهرِ حضرت آدم فرض شده است. علاوه بر اینکه درخت نخلی که خرما میدهد، ماده و مؤنث محسوب میشود و نیاز به لقاح دارد، لذا این موضوع نیز در تعبیر به عمه (جنس ماده) قابل توجیه است. البته بررسی بیشتر سندی و دلالی روایت بر عهده اهل فن است؛ والله العالِم.
@Arefane
۴ آذر ۱۴۰۳
❖ فصوص الحِکَم (ابن عربی) بیست و هفت «فَصّ» است، و هر فصّ آن به نام یکی از انسانهای کامل که از آن تعبیر به «کلمه» شده است؛ و در هر فصّ، سلطان و محور بحث، یکی از امّهات مسائل مهمّ قرآنی و از اصولِ معارفِ اصیلِ عرفانیِ انسانساز است.
حضرت علامه حسن زاده آملی قُدّسَ سِرّه
📚 شرح فص حکمة عصمتیه فی کلمة فاطمیه
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه
۵ آذر ۱۴۰۳
✍ حضرت علامه حسن زاده، مستندات کلامشان که «الیاس همان ادریس است و آن حضرت را ظهور و غیبت بوده است» را در تعلیقهشان بر فصوص الحکم چنین آوردهاند:
«ادریس علیهالسلام کان قبل الغیبة نبیّاً و بعد الظهور صار رسولاً، و سمّی الیاس بقرینة الروایات المرویّه فی المقام، و قد ذکر عدّة منها عبدالغنی النابلسی فی شرحه علی فصوص الحکم ...واعلم انّ الباب الثانی من کتاب کمال الدین للشیخ الصدوق (ره) انّما هو فی غیبة ادریس و ظهوره المرویّه عن الامام الباقر علیه السلام علی التفصیل، فراجع.»
گرچه برخی اساتید که روایت شیخ صدوق را ملاحظه کرده بودند، فرمودند دلالت آن روایت بر مطلب را خیلی روشن نیافتند، والله العالم.
@Arefane | عارفانه
۵ آذر ۱۴۰۳
❖ جنابعالیِ انسان، که بزرگترین جدول از بحرِ «وجودِ صمدی» هستی، این جدول را درست لایروبی کن، و حضور و مراقبت و محاسبت را تسدید و تشدید کن؛ گر کامِ تو برنیامد آنگه گِله کن...
حضرت علامه حسن زاده آملی قُدّسَ سِرّه
📚 شرح فص حکمة عصمتیه فی کلمة فاطمیه
خرید کتاب
✍ در این عبارت، وجودِ صمدیِ خداوند به دریا تشبیه شده است، و وجود انسانها به جدولها و کانالهایی تشبیه شده که از این دریا منشعب میشود، و مراقبه و محاسبۀ معنوی به لایروبی این جدول تشبیه شده است.
@Arefane | عارفانه
۵ آذر ۱۴۰۳
عارفانه
🔰 لیست خرید کتب فلسفی، سلوکی و عرفانی ❖ «دروس معرفت نفس» اثر علامه حسن زاده آملی (مشاهده) ❖ «نامه
و فرمود: کسی که با کتابها آرام گیرد، هیچ آرامشی را از دست نداده است.
@Arefane
۶ آذر ۱۴۰۳
❖ کتاب نفیس «شرح منازل السائرین» اثر خواجه عبدالله انصاری، به شرح دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی (از شاگردان علامه حسن زاده و دکتر دینانی)
زبان: فارسی
صفحات: ۵۸۰
جلد: سخت
خواجه عبدالله انصاری معروف به «پیر هرات»، دانشمندی عارف بود که عمدهٔ شهرت او بهخاطر فن سخنوری، اشعار و متون نغز او بوده است. کتابهای «مناجاتنامه»، «الهینامه» و «منازل السائرین» از مشهورترین کتابهای او است.
«منازل السائرین» از مهمترین آثار در زمینهٔ عرفان عملی و سیروسلوک است. این کتاب مدتها در حوزههای علمیه به عنوان کتاب درسی، تدریس شده است. در این اثر پیرامون صد مقام و مرحله که فراروی سالک الیالله قرار دارد، بحث شده است؛ مانند: محبت، غیرت، شوق، قلق، عطش، وجد، دهش، هیمان، برق و ذوق، لحظ، وقت، صفا، سرور، سر، نفس، غربت، غرق، غیبت، تمکین، مکاشفه، مشاهده، معاینه، حیات، قبض، بسط، سکر صحو، اتصال و انفصال، معرفت، فنا، بقا، تحقیق، تلبیس، وجود، تجرید، تفرید، جمع و توحید.
قیمت: ۴۵۷,۰۰۰ تومان
👈 ثبت سفارش: @rosvaa
@Arefane
۶ آذر ۱۴۰۳
۶ آذر ۱۴۰۳
عارفانه
چارهسازِ خلق، کارش زار شد؛ هرچه شد، بین در و دیوار شد...
دنبالِ حیدر میدوید؛ از سینهاش خون میچکید...
۷ آذر ۱۴۰۳
۸ آذر ۱۴۰۳