❖ کتاب نفیس «شرح فَصّ حِکمَةٍ عِصمَتِیّه فی کَلِمَةٍ فاطِمیّه» اثر حضرت علامه حسن زاده آملی
زبان: فارسی
جلد: سخت
صفحات: ۴۳۶
حضرت علامه حسن زاده پس از پیش آمدن القائی سُبّوحی برای یکی از شاگردان سلوکیشان (حاج رضا ولایی)، رساله ای را به نام «فصّ حکمة عصمتیه فی کلمة فاطمیه» در تکمیل و تتمّه فصوصالحکم محیی الدین ابن عربی در ۲۲ فصل تالیف نمودند، و سپس دو سال بعد، خودشان در ۱۹ فصل آن رساله را ترجمه و شرح نمودند به نام: «شرح فصّ حکمة عصمتیه فی کلمه فاطمیه». (توضیح بیشتر)
👈 ببینید: کلام علامه حسن زاده در ماجرای القاء سُبّوحیِ «حاج رضا ولایی»
این رساله به روش فصوصالحکم (ترکیب برهان، عرفان و قرآن) به تبیین مقامات عرفانی و معنوی حضرت فاطمه زهرا (لیلة القدر و عصمت الله و امّ الائمه و انسان کامل و کوثر آفرینش و آیه مباهله و..) پرداخته است و ضمن نقل اشعاری از خود و دیگر عارفان، بر غنا و جذابیت آن میافزاید.
ایشان این کتاب را برای کنگره بین المللی تجلیل و تکریم از حضرت صدیقه طاهره علیها السلام تدوین کردند که این کنگره بین المللی برای اولین بار به امر آیت الله خامنه ای برگزار شد و حضرت علامه در تقدیمنامهای با عباراتی زیبا و شورانگیز این کتاب را به رهبر انقلاب اهدا کردند.
✓ ایشان در یک دو بیتی درباره این اثر فرمودهاند:
این یک اثر است نیک فرجام
کز دست حَسَن گرفت انجام
باشد که عطا کند خدایش
در اجر و جزای او لقایش
✓ نمونه مطالب کتاب:
مطلب اول | دوم | سوم | چهارم | پنجم | ششم | هفتم | هشتم | نهم | دهم | یازدهم | دوازدهم
قیمت (۳۹۰,۰۰۰) با تخفیف: ۳۷۰,۰۰۰ تومان
ثبت سفارش: @rosvaa
@Arefane
❖ القاء سُبّوحیِ عبارتِ «فَصّ حِکمَةٍ عِصمَتِیّه فی کَلِمَةٍ فاطِمیّه» بر مرحوم خواجه ابوسعید آملی (حاج رضا ولایی) از شاگردان حضرت علامه حسن زاده آملی
حضرت علامه در انگیزه تألیف رساله «فَصّ حِکمَةٍ عِصمَتِیّه فی کَلِمَةٍ فاطِمیّه» نوشته اند: «انگیزه من بر تدوین این صحیفه مکرّمه، القائی سبّوحی بود که روزی بر یکی از شاگردان ما شد. وی که حایز منقبت علم و عمل است، هنگامی که تدریس ما در کتاب فصوص الحکم شیخ اکبر به «فص عیسوی» رسید، در یک توجّه روحانی، عنوان این صحیفه نوری به این عبارت: «فصُّ حکمةٍ عصمتیّةٍ فی کلمةٍ فاطمیةٍ»، از قلبش بر زبانش جاری شد. از این عنوان خیلی خوشم آمد، در روع من دمیده شد و در بیان آن مطالبی را القا کردیم که آن را به شما هدیه کردیم و آن را در بیان این فص نگاشتیم، و این را تتمه فصوص الحکم قرار دادیم».
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه
❖ تصویر دستخط حضرت علامه حسن زاده آملی در تقدیمنامه کتاب «فَصّ حِکمَةٍ عِصمَتِیّه فی کَلِمَةٍ فاطِمیّه» به رهبر انقلاب
حضرت علامه حسن زاده آملی به مناسبت کنگره بینالمللی بزرگداشت حضرت زهرا سلام الله علیها که برای اولین بار به دستور آیت الله خامنهای برگزار شده بود، کتاب خویش را به مقام معظم رهبری اهدا کردند. متن این تقدیمنامه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
این صحیفۀ نور موسوم به «فص حکمة عصمتیه فی کلمة فاطمیة» به مناسبت تاسیس نخستین کنگره تجلیل و تکریم از عصمة الله الکبری و ثمرة شجرة الیقین و احسن منازل القرآن و بقیة النبوة و مشکوٰة الولایة و الامامة، حضرت فاطمه بنت خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم، که به فرمانِ همایون و خجستۀ رهبر عظیم الشأن کشور بزرگ جمهوری اسلامی ایران جناب آیت الله معظم خامنه ای کبیر- متّع الله الاسلام و المسلمین بطول بقائه الشریف- در ساری مازندران ایران برگزار می شود؛ با سلام و تحیت خالصانه و ارائه ارادت بی پیرایه و درود نوید جاوید، به حضور آن قائدِ ولیِّ وفیّ و رائدِ سائسِ حَفیّ، مصداق بارزِ «نَرفعُ دَرَجات مَن نشاء» تقدیم میگردد، و عرض میشود: «یا ایّها العزیز جِئنا ببضاعة مزجاة». دادارِ عالَم و آدم، همواره سالار و سَروَرَم را سالم و مسرور دارد.
المتمسّک بذیل الولایة:
حسن حسن زاده آملی، ۱۳۷۶/۶/۱۴
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه
✍️ توضیح: جناب علامه حسن زاده، ابتدا رسالۀ مختصر «فصّ حکمة عصمتیه فی کلمة فاطمیه» را به زبان عربی نوشتند و در سال ۱۳۷۶ به مناسبت کنگره بین المللی حضرت زهرا علیها السلام به رهبری اهداء کردند. سپس دو سال بعد به خواهش سردار سید یحیی صفوی، خودشان رسالۀ مذکور را در ۱۹ فصل، به زبان فارسی ترجمه و شرح کردند که کتاب مستقلی به نام «شرح فصّ حکمة عصمتیه فی کلمة فاطمیه» شکل گرفته است.
خرید کتاب
@Arefane
❖ اکنون در طلیعۀ گفتارم پیش از ورود به شرح فصّ فاطمی، به عرض میرسانم که من -بحمدالله تعالی شأنه- دینداریْ متمسّک به ذیل ولایت محمد و آل محمد -صلوات الله علیهم- با دلیل و برهانم، نه به تقلید و اتّباع از این و آن، و بر شکر این موهبت الهی از روی وجد و سرور این غزل را سرودهام:
در آمدیم ز پندار ناصواب ای دوست
گذشته ایم ز اوهام شیخ و شاب ای دوست
ندیده ایم در اهل زمانه، صدق و صفا
بریده ایم از این دیو و دَدمآب ای دوست
به صورت بشری آدمیّ و در سیرت
بسان بیشه انبوه از دوابّ ای دوست
سراب را به گمان این که آب حیوان است
سراب میطلبیدیم با شتاب ای دوست
به حقّ ساقی خمخانۀ شراب طهور
مدار تشنه ام از کوثر شراب ای دوست
سخن ز ذرّه چه گویم ز ذرّه پروریت
شده است ذرّۀ تو رشگ آفتاب ای دوست
تراب تست که در دستگاه قدس ازل
شده است حامل اسرار بوتراب ای دوست
ز عشق و شوق عطایای تو غزلخوانم
که شکر موهبت تست بیحساب ای دوست
حَسَن تویی و حَسَن را حَسَننما کردی
عنایتی است که فرمود آن جناب ای دوست
حضرت علامه حسن زاده آملی قُدّسَ سِرّه
📚 شرح فص حکمة عصمتیه فی کلمة فاطمیه
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه
انا لله و انا الیه راجعون
شیخ صادق حسن زاده مراغهای دار فانی را وداع گفت. از ایشان آثاری در زمینه تصحیح، ترجمه و تألیف کتب حدیثی، اخلاقی و عرفانی به جا مانده است.
از جمله آثار ایشان میتوان به این کتب اشاره نمود: اسوه عارفان، عارف ناشناخته، طبيب دلها، ترجمه المراقبات، ترجمه رساله لقاء الله، اسوه پارسایان، در جستجوی استاد، شیدای دوست، طریق عرفان، ترجمه کلمات مکنونه، ترجمه تحف العقول و ترجمه اصول کافی.
@Arefane