💵 Corporate Silence
«سکوت سازمانی»❗️
سال گذشته وقتی روسیه حمله به اوکراین را آغاز کرد، واکنش شرکتهای بزرگ بلند و رسا بود. وعدههای حمایت مالی و معنویِ غولهای فناوری مانند مایکروسافت و شرکتهای سرگرمی مانند دیزنی تا مؤسسات بانکی مانند بانک آمریکا و برندهای جهانی مانند آدیداس و تویوتا به سمت اوکراین و اوکراینیها سرازیر شد.
مدیران عامل برجسته، از جمله تیم کوک از اَپل و جین فریزر از سیتی گروپ، با افتخار پرچم یقه ای اوکراین را در اعلام همبستگی روی کت خود به نمایش گذاشتند. شرکتهای بزرگ، از جمله اکسان موبیل و یونیلیور، آشکارا اقدامات مسکو را محکوم کردند و بیش از ١٠٠٠ شرکت متعهد شدند روابط تجاری خود را با روسیه متوقف یا کاهش دهند.
در مقابل، واکنش شرکتهای بزرگ به درگیری اسرائیل و حماس بهطور محسوسی خاموش شده است. بسیاری از برندهای معروف که در مورد جنگ اوکراین موضعگیری کردند، از اظهار نظر دربارهٔ درگیریهای جاری در خاورمیانه خودداری کردهاند.
آن دسته از شرکتهایی هم که تصمیم گرفتند دربارهٔ مسئله اسرائیل و فلسطین موضع بگیرند - مانند مایکروسافت، گوگل، هیولت پاکارد (HP)، جیپی مورگان و گلدمن ساکس - بیانیههای آنها عمدتاً حمایت از اسرائیل و محکوم کردن حماس بوده است.
برای بسیاری از شرکتهای غربی، با توجه به اینکه آنها اغلب حماس را به عنوان یک گروه «تروریستی» توصیف میکنند، حمایت از فلسطین ریسک بالایی دارد!
🔗 https://www.moroccoworldnews.com/2023/10/358306/corporate-silence-examining-major-companies-response-to-israels-air-raids-in-gaza
@AskWest
📸 تصویری از جنگ ویتنام در پائیز ١٩٧٠ و اتاق عمل موقتی که در مرداب راهاندازی شده بود.
در جنگ ویتنام، ایالات متحده بارها بیمارستانها را بمباران و بسیاری از آنها را ویران کرد. ویتنامی ها به بیمارستانهای موقت در مردابها، جنگلها و تونلها متوسل میشدند. در نهایت، با وجود خشونت و قدرت نظامی #آمریکا، ویتنامی ها پیروز شدند.
گویی تاریخ آمریکا در ویتنام این بار برای اسرائیل در غزه در حال تکرار است.
#تاریخ_آمریکا
@AskWest
⭕️ نمایش روی خون مظلوم
در تازهترین مانور سرمایهداری علیه مستضعفین، «زارا» ZARA — برند مشهور اسپانیایی و از غولهای صنعت فست فشن — در دیزاین تبلیغاتی جدید خود مانکنی را در خرابهها و در حالیکه جسدی کفن پوش بر دوش دارد به نمایش گذاشته است. در پس زمینه نیز، طرح نقشهٔ فلسطین بر روی دیوار، بصورت کاغذ پاره شده، به چشم میخورد.
این البته اولین بار نیست که زارا حمایت خود از اسرائیل را علنی میکند. وَنِسا پِرلمَن، مسئول بخش طراحی زارا، در سال ٢٠٢١ در پاسخ به یک مدل حامی فلسطین اینگونه نوشت:
«شاید اگر مردم شما تحصیل کرده بودند، بیمارستانها و مدارسی را که اسرائیل در غزه کمک مالی کرده بود منفجر نمیکردند. افراد حاضر در صنعت من حقیقت را دربارهٔ اسرائیل و فلسطین میدانند و من هرگز دست از حمایت از اسرائیل نمیکشم. افرادی مثل تو هم میآیند و در نهایت میروند. اسرائیل برخلاف مردم تو به بچهها نفرت و سنگ انداختن به سربازان یاد نمیدهد.»
این تمسخر نسل کشی در غزه توسط زارا موجی از اعتراضات و درخواست بایکوت این برند توسط فعالان فضای مجازی را بههمراه داشته است.
#فلسطین
@AskWest