هدایت شده از دفاع مقدس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | صحبت های تکان دهنده مادری که اصرار می کرد فرزندش به جبهه برود!
💠 او مادر دو شهید و یک جانباز است!! ... خودش نیز حاضر به کمک به جبهه های جنگ است
🎤 ما باید در راه اسلام فداکاری کنیم ... ما می خواهیم دل امام را شاد کنیم💕
❤️ چنین شیرزنان و مادرانی بودند که اسلام را سربلند کرده و خون فرزندانشان شجره طیبه نظام اسلامی را بارور نمود💦
⚪️ ... و این انقلاب به آسانی به دست ما نرسیده ... بقای آن خون ده ها هزار انسان مومن و پاکباخته بوده است
🆔 @DefaeMoqaddas✔️JOIN
✅ به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
هدایت شده از دفاع مقدس
👈کانال "دفاع مقدس" @DefaeMoqaddas
─ ایتا:
🆔 https://eitaa.com/DefaeMoqaddas
─ تلگرام:
🆔 https://telegram.me/Defa_Moqaddas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مداحی بچه های دهه شصت...
#خاطره_انگیز
🆔 @Axe_zirkhakii ✔️JOIN
📸مجموعہ عڪسها و فیلمهاے قدیمے و زیرخاڪے📽
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرثيه خوانى بنيامين بهادرى در نوجوانى
🛌 #زنگ_تفریح
🛩 تنها بازمانده هواپیمای اوکراینی !!
▪️ناصر خان به خانمش گفت من جهت یک کار تجاری عازم اوکراین هستم اگر چیزی لازم داری برات بیاورم؟
▫️ خانمش گفت فقط سلامتی ان شاالله به سلامتی بروی و برگردی.
✈️ هواپیما پرواز کرد و دقایقی نگذشته موشک به آن اصابت کرد و همه مسافران جان باختند به جز ناصرخان که در منزل خانم دومش خوابیده بود‼️
💠 او اکنون نیازمند راهنمایی سبزتان است که چگونه به خانه برگردد و بچه هایش را ببیند.😜🤣
🆔 @Axe_zirkhakii ✔️JOIN
✅ تاریخچه ضبط صدا در ایران
اولین صدای ضبط شده موجود به احتمال قوی صدای مظفرالدین شاه است که قبلا در کانال قرار داده شده: https://t.me/Axezirkhaki/7093
اما ضبط صدا در ايران سابقه ى بيشترى هم دارد؛ ١١ سال پيش از ضبط صداى مظفرالدين شاه، صداى پدرش ناصرالدين شاه و برخى ديگر از رجال و درباريان هم ضبط شده كه شرح آن را از خاطرات شخص شاه بخوانيد (متأسفانه اين صداها به دليلِ ضبط روى موم قاعدتاً از بين رفته اند)👇
فُنُگراف در یادداشت های ناصرالدینشاه:
روز شنبه ١٨ رمضان ١٣١٣ ق: امروز صبح حمّام رفتیم، از حمّام که بیرون آمدیم به اطاقِبرلیان رفتیم، ناهاری خوردیم. هوا ابر و بارانِ سخت و سرمایِ شدیدی بود. قدری کارِ متفرقه کردیم. بعد وزیرمختارِ اتازونی، یکنفر سیّاحِ ینگِدنیایی [آمريكايى] که اسبابِ فُنُگرافِ اختراعی موسیو ادیسونِ معروف را دارد و از اختراعاتِ تازه و با الکتریک درست میشود به حضور آورد، دیدیم. خیلی فُنُگرافِ عجیب و غریبی بود. با موم حرفِ آن ضبط میشود، خیلی مشکل است درست کردن این اسباب و بهم آویختن و راهانداختن او.
خلاصه، در حضور ما میزی گذاردند و اسباب فُنُگراف را گذارده، بعد راه انداخت. صدای ساز و اُپرا امریکا که در شیکاگو زده بودند و در فُنُگرافِ او ضبط شده بود، بنا کرد زدن؛ خیلی تماشائی و خوب بود. مثل صدایِ بلبل، آوازها و سازهای خوب و خوش میزد. خیلی لذّت بردیم. مثلاً در شیکاگو، زنِ آوازهخوان ساز میزده و میخوانده که خیلی معروف و خوشگل هم بوده است، صدای ساز و آواز او را ضبط کردهاند، حالا همینجا در حضور ما میزد؛ خیلی خوب بود.
نظمالسّلطنه، حاکم اردبیل، در بادکوبه این شخص را دیده است، در فُنُگرافِ او حرف زده، پیغامات به نصرتالسّلطنه و غیره داده است؛ الان حرف او را در حضور ما با فُنُگراف تکرار کرد، امّا خیلی خنک و بیمزّه و کثیف؛ ترکی فارسی حرف زده است. ما هم در فُنُگراف قدری فارسی و فرانسه حرف زدیم، خیلی خوب صدای ما را پس داد.
شمرده و واضح و خوب حرف زدیم و جواب داد. عزیزالسّلطان هم حرف زد. در این بین قوامالدّوله وزیرخارجه آمد، قدری هم برای او ساز زد، تماشا داد. الحق خیلی صنعتِ عجیب و غریبی کرده است. بعد رفتیم به گالری..
🆔 @Axe_zirkhaki ✔️JOIN
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
💠 به دلیل ضعف و کندی سرعت در "ایتا" ، در توالی و فواصل زمانی، بارگذاری مطالب، به ویژه عکس و فیلم با مشکل روبروست
🔹 از اینرو ارسال پست ها در کانال به آسانی میسر نیست و با وقفه انجام می شود -
▫️ سپاس از شکیبایی و صبوری اعضای محترم کانال
🔴 می توانید کانال "عکس های زیرخاکی" را از طریق "تلگرام" نیز دنبال نمایید:
👇👇👇
🆔 https://t.me/Axe_zirkhaki
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 آهنگ "بهار آمد" با صدای مهرداد کاظمی؛ دهه ۶۰
🆔 @Axe_zirkhakii
💠 محلههای تهران
🔹سید خندان
سید خندان نام ایستگاه اتوبوسی در جادهی قدیم شمیران بوده است. سیدخندان پیرمردی دانا بوده که پیشگوییهای او زبانزد مردم بوده است. دلیل نامگذاری این منطقه احترام به این پیرمرد بوده است.
🔹فرمانیه
در گذشته املاک موجود در زمینهای این منطقه متعلق به کامران میرزا نایبالسلطنه بوده است که پس از مرگ او به عبدالحسین میرزا فرمانفرما فروخته شده است.
🔹فرحزاد
این منطقه به دلیل آبوهوای فرحانگیزش به همین نام معروف شده است.
🔹شهرک غرب
دلیل این که این محله به نام شهرک غرب معروف شد ساخت خانههای این منطقه با طراحی و معماری مهندسان آمریکایی بوده و در گذشته نیز محل زندگی بسیاری از خارجیها بوده است.
🔹آجودانیه
آجودانیه در شرق نیاوران قرار دارد و تا اقدسیه ادامه پیدا میکند. آجودانیه متعلق به رضاخان اقبالالسلطنه وزیر قورخانهی ناصرالدینشاه بوده که در آغاز آجودان مخصوص شاه بوده است.
🔹اقدسیه
نام قبلی اقدسیه (تا سال ۱۲۹۰ قمری) حصار ملا بوده است. ناصرالدینشاه زمینهای آنجا را به باغ تبدیل کرد و در آنجا برای یکی از همسران خود به نام امینه اقدس (اقدسالدوله) کاخی ساخت و این منطقه به اقدسیه معروف شد.
🔹جماران
زمینهای جماران متعلق به سید محمد باقر جمارانی از روحانیان معروف در زمان ناصرالدینشاه بوده است. برخی از اهالی معتقدند که در کوههای این محله از قدیم مار فراوان بوده و مارگیران برای گرفتن مار به این ده میآمدند و دلیل نامگذاری این منطقه نیز همین بوده است و برخی نیز معتقدند که جَمَر و کمر به معنی سنگ بزرگ است و چون از این مکان سنگهای بزرگ به دست میآمده است، آنجا را جمران، یعنی محل بهدست آمدن جمر نامیدهاند.
🔹پل رومی
پل رومی در واقع پل کوچکی بوده است که دو سفارت روسیه و ترکیه را به هم متصل میکرده است.
🔹جوادیه (در جنوب تهران)
بسیاری از زمینهای جوادیه متعلق به آقای فرد دانش بوده است که اهالی محل به او جواد آقا بزرگ لقب داده بودند. مسجد جامعی نیز توسط جواد آقا بزرگ در این منطقه بنا نهاده است که به نام مسجد فردانش هم معروف است
🔹داودیه (بین میرداماد و ظفر)
میرزا آقاخان نوری صدراعظم این اراضی را برای پسرش، میرزا داودخان خرید و آن را توسعه داد. این منطقه در آغاز ارغوانیه نام داشت و بعدها به دلیل گفته شده داودیه نام گرفت.
🔹درَکه
برخی دلیل این نامگذاری را در ارتباط با نوعی کفش برای حرکت در برف میدانند که در این منطقه استفاده میشده و به زبان اصلی «درگ» نامیده میشده است.
🔹دزاشیب (در نزدیکی تجریش)
گفته میشود که قلعهی بزرگی به نام «آشِب» در این منطقه وجود داشته است و به این منطقه دزآشوب و دزج سفلی و در لهجهی محلی ددرشو نیز میگفتهاند. دلیل اهمیت این محل گویا کشف سکهها و اشیاء قیمتی در آنجا بوده است. در گذشته این منطقه ییلاق کارکنان روسی بود.
🆔 @Axe_zirkhakii
💠 محلههای تهران
🔹قلهک
کلمهی قلهک از دو کلمهی "قله" و "ک" تشکیل شده است که قله معرب کلمهی کله. به دلیل اهمیت این آبادی که سه راه گذرگاههای لشگرک، ونک و شمیران بوده است، به آن (قله- هک) گفته شده است.
🔹کامرانیه
زمینهای این منطقه ابتدا به میرزا سعیدخان، وزیر امور خارجه تعلق داشت، و سپس کامران میرزا پسر بزرگ ناصرالدینشاه، با خرید زمینهای حصاربوعلی، جماران و نیاوران، اهالی منطقه را مجبور به ترک این زمینها کرد و سپس آنجا را کامرانیه نامید.
🔹محمودیه
در این منطقه باغی بوده است که متعلق به حاج میرزا آقاسی بوده و چون او عباس نام داشته، آن را عباسیه میگفتند. سپس علاءالدوله این باغ بزرگ را از دولت خرید و به نام پسرش، محمودخان احتشامالسلطنه، محمودیه نامید.
🔹نیاوران
نام قدیم این منطقه گردوی بوده و برخی معتقدند در زمان ناصرالدینشاه نام این ده به نیاوران تغییر کرده است. به این ترتیب که نیاوران مرکب از "نیا" (جد، عظمت و قدرت)؛ "ور" (صاحب) و "ان" نشانهی نسبت است و در مجموع یعنی دارای عظمت.
🔹ونک
نام ونک تشکیل شده است از دو حرف (ون) به نام درخت و حرف (ک) که به صورت صفت ظاهر میشود.
🔹یوسف آباد
منطقهی یوسف آباد را میرزا یوسف آشتیانی مستوفیالممالک در شمال غربی دارالخلافه ناصری احداث کرد و به نام خود، یوسف آباد نامید.
🔹پل چوبی
قبل از این که شهر تهران بهشکل امروزی خود درآید، دور شهر دروازههایی بنا شده بود تا دفاع از شهر ممکن باشد. یکی از این دروازهها، دروازه شمیران بود با خندقهایی پر از آب در اطرافش که برای عبور از آن، از پلی چوبی استفاده میشد. امروزه از این دروازه و آن خندق پر از آب اثری نیست، اما این محل همچنان به نام پل چوبی معروف است.
🔹شمیران
نظریات مختلفی درباره این نام شمیران وجود دارد. یکی از مطرح ترین دلایل عنوان شده ترکیب دو کلمه سمی یا شمی به معنای سرد و «ران» به معنای جایگاه است و در واقع شمیران به معنای جای سرد است. به همین ترتیب نیز تهران به معنای جای گرم است.
برخی نیز معتقدند که یکی از نه ولایت ری را شمع ایران میگفتهاند که بعدها به شمیران تبدیل شده است.
🔹گیشا
نام گیشا که در ابتدا کیشا بوده است برگرفته از نام دو بنیانگذار این منطقه (کینژاد و شاپوری) است.
🔹منیریه (در جنوب ولیعصر)
منیریه در زمان قاجار یکی از محلههای اعیاننشین تهران بوده و گفته شده نام آن از نام زن کامرانمیرزا، یکی از صاحبمنصبان قاجر، به نام منیر گرفته شده است.
🆔 @Axe_zirkhakii