✨◻️✨◻️✨◻️✨
✨◻️✨
#تبیانا_لکل_شئ
#سوره_مبارکه_مائده
ا❁﷽❁ا
✨ إِنِّي أُريدُ أَنْ تَبُوءَ بِإِثْمي وَ إِثْمِكَ فَتَكُونَ مِنْ أَصْحابِ النَّارِ وَ ذلِكَ جَزاءُ الظَّالِمينَ
﴿ من مىخواهم تو بارگناه من و گناه خود را بر دوش كشى؛ و از دوزخيان گردى. و همين است سزاى ستمكاران!﴾
(سوره مبارکه مائده، آیه ۲۹)
💠 الرّسول (صلی الله علیه و آله)- أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی خَلَقَنِی وَ أَهْلَ بَیْتِی مِنْ طِینَهًٍْ لَمْ یَخْلُقْ مِنْهَا أَحَداً غَیْرَنَا فَکُنَّا أَوَّلَ مَنِ ابْتَدَأَ مِنْ خَلْقِهِ فَلَمَّا خَلَقَنَا فَتَقَ بِنُورِنَا کُلَّ ظُلْمَهًٍْ وَ أَحْیَا بِنَا کُلَّ طِینَهًٍْ طَیِّبَهًٍْ وَ أَمَاتَ بِنَا کُلَّ طِینَهًٍْ خَبِیثَهًٍْ ثُمَّ قَالَ هَؤُلَاءِ خِیَارُ خَلْقِی وَ حَمَلَهًُْ عَرْشِی وَ خُزَّانُ عِلْمِی وَ سَادَهًُْ أَهْلِ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ هَؤُلَاءِ الْأَبْرَارُ الْمُهْتَدُونَ الْمُهْتَدَی بِهِمْ مَنْ جَاءَنِی بِطَاعَتِهِمْ وَ وَلَایَتِهِمْ أَوْلَجْتُهُ جَنَّتِی وَ کَرَامَتِی وَ مَنْ جَاءَنِی بِعَدَاوَتِهِمْ وَ الْبَرَاءَهًِْ مِنْهُمْ أَوْلَجْتُهُ نَارِی وَ ضَاعَفْتُ عَلَیْهِ عَذَابِی وَ ذلِکَ جَزاءُ الظَّالِمِینَ.
⚜ پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: ای مردم! خدای تبارکوتعالی من و اهل بیتم را از طبیعتی آفریده که غیر از ما هیچ کس را از آن نیافریده است. ما اوّلین کسی بودیم که آفریدنش او را آغاز کرد و هنگامی که ما را آفرید، با نور ما هر ظلمتی را شکافت و بهوسیلهی ما هر طینت پاکی را زنده کرد و بهوسیلهی ما هر طینت خبیثی را میراند و سپس فرمود: «اینها بهترین خلق من، حملکنندگان عرش من، خزانهداران علم من و سرور اهل آسمان و زمین هستند. اینها نیکوکاران هدایتشدهای هستند که [دیگران] بهوسیلهی آنها هدایت میشوند. هرکس با اطاعت آنها و ولایتشان نزد من آید، او را در بهشت خودم و کرامتم داخل میسازم و هرکس درحال دشمنی با آنها و بیزاری از آنها نزد من آید، او را در آتشم داخل میگردانم و عذابم را برای او دو برابر میگردانم؛ وَ ذلِکَ جَزاءُ الظَّالِمِینَ.
📔تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۳، ص۷۲۸
📔بحارالأنوار، ج۱۶، ص۳۷۴
✨◻️✨
✨◻️✨◻️✨◻️✨
@BahrulEilm
#شعبان_المعظم
#ادعیه_شعبانیه
✳️ مناجات شعبانيه
📃 فراز شانزدهم
💎 إِلَهِي إِنْ كَانَتِ الْخَطَايَا قَدْ أَسْقَطَتْنِي لَدَيْكَ فَاصْفَحْ عَنِّي بِحُسْنِ تَوَكُّلِي عَلَيْكَ.
إِلَهِي إِنْ حَطَّتْنِي الذُّنُوبُ مِنْ مَكَارِمِ لُطْفِكَ فَقَدْ نَبَّهَنِي الْيَقِينُ إِلَى كَرَمِ عَطْفِكَ.
إِلَهِي إِنْ أَنَامَتْنِي الْغَفْلَةُ عَنِ الاِسْتِعْدَادِ لِلِقَائِكَ فَقَدْ نَبَّهَتْنِي الْمَعْرِفَةُ بِكَرَمِ آلاَئِكَ.
إِلَهِي إِنْ دَعَانِي إِلَى النَّارِ عَظِيمُ عِقَابِكَ فَقَدْ دَعَانِي إِلَى الْجَنَّةِ جَزِيلُ ثَوَابِكَ.
🔆 ای خدا اگر خطاهایم مرا نزد تو پس و خوار گردانیده هم بواسطۀ حسن اعتمادم به تو از من عفو کن.
ای خدا اگر گناهانم مرا از لطف و کرامتهایت دور کرده مقام یقینم مرا به کرم و عطوفتت تذکّر میدهد.
خدایا اگر غفلت مرا از مهیّای لقای تو شدن به خواب غرور افکند معرفتم به نعمتهای بزرگوارت بیدار میگرداند.
ای خدا اگر عقاب و انتقام تو مرا به آتش دوزخ خواند ثواب و عنایتت مرا بسوی بهشت ابد دعوت کرد.
⚜🍃⚜🍃⚜🍃⚜
@BahrulEilm
#شعبان_المعظم
#آیات_مهدوی
ا❁﷽❁ا
✨ أُذِنَ لِلَّذينَ يُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللهَ عَلى نَصْرِهِمْ لَقَديرٌ
_ به كسانى كه جنگ بر آنان تحميل گرديده، اجازهي جهاد داده شده است؛ چراكه مورد ستم قرارگرفته اند و به يقين خدا بر يارى آنها تواناست.
(سوره مبارکه حج ، آیه ۳۹)
💠 عَنْ أَبِیعَبْدِاللَّهِ (علیه السلام) فِی قَوْلِهِ أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللهَ عَلی نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ قَالَ إِنَّ الْعَامَّهًَْ یَقُولُونَ نَزَلَتْ فِی رَسُولاللَّهِ (صلی الله علیه و آله) لَمَّا أَخْرَجَتْهُ قُرَیْشٌ مِنْ مَکَّهًَْ وَ إِنَّمَا هُوَ الْقَائِمُ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) إِذَا خَرَجَ یَطْلُبُ بِدَمِ الْحُسَیْنِ (علیه السلام) وَ هُوَ قَوْلُهُ نَحْنُ أَوْلِیَاءُ الدَّمِ وَ طُلَّابُ التِّرَهًِْ (الدِّیَهًِْ).
⚜ نقل شده است؛ امام صادق (علیه السلام ) در مورد این سخن خداوند عزّوجلّ: «أُذِنَ لِلَّذینَ یُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللهَ عَلی نَصْرِهِمْ لَقَدیرٌ»؛ فرمودند : «اهل سنّت معتقدند که این آیه در مورد رسول خدا (صلی الله علیه و آله )در آن هنگام که قریش ایشان را از مکّه بیرون راندند، نازل شده است؛ در حالیکه منظور آیه، حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف )است؛ در آنهنگامکه ظهور کرده و خونخواهی حسین (علیه السلام )نماید، گوید: «ما اولیای دم و خواهان دیه ی امامحسین هستیم».
📗تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۶۸۰
📗بحارا لأنوار، ج۵۱، ص۴۷
✨✨✨✨✨✨
@BahrulEilm
📜⚜📜⚜📜⚜
📜⚜
#شرح_ادعیه_صحیفه_سجادیه
#اتباع_الرسل_و_مصدقوهم
📃شرح دعای چهارم صحیفه سجادیه
◀️ قسمت هفدهم
⚜﴿۱۷﴾ «وَ تُهَوِّنَ عَلَيْهِمْ كُلَّ كَرْبٍ يَحُلُّ بِهِمْ يَوْمَ خُرُوجِ الْأَنْفُسِ مِنْ أَبْدَانِهَا».
➖و هر اندوه سخت و نفس گیری که روز بیرون رفتن جانها از بدنها بر آنان وارد میشود، آسان سازی.
🔘مرگ، حق است، و همه موجودات، سرانجام طعم مرگ را میچشند. مرگ که انتقال از دنیا به جهان برزخ است، همراه شداید و سختیهای حیرت زاست، که از آن به «سَكَرات مرگ»، و گاهی به «غَمَرات مرگ» تعبیر میشود.
در قرآن کریم آمده است:
✨«وَ جائَتْ سَکْرَةُ الْمَوْتِ بِالْحَقِّ ذلِکَ ما کُنْتَ مِنْهُ تَحِيدُ».
➖و سرانجام، سختیهای مرگ، به حق فرا رسد، [و به انسان گفته میشود] این همان چیزی است که از آن میگریختی.
﴿سوره قاف آیه ۱۹﴾
▫️امیر المؤمنین علي علیه السلام میفرمایند:
✨«إِنَّ لِلْمَوْتِ غَمَرَاتٌ هِيَ أَفْظَعُ مِنْ أَنْ تُسْتَغْرَقَ بِصِفَةٍ أَوْ تَعْتَدِلَ عَلَى عُقُولِ أَهْلِ اَلدُّنْيَا».
➖مرگ همراه سختیهایی شدیدتر از آنچه در وصف بگنجد و یا با ترازوی عقل مردم سنجیده شود میباشد».
📗خطبه ۲۲۱ نهج البلاغه
▫️امیر المؤمنین علي علیه السلام در بخشی از خطبه ۱۰۹ نهج البلاغه، شرح بسيار گويا و تكان دهنده اى درباره سكرات موت بيان فرموده است:
✨ «إِجْتَمَعَتْ عَلَيْهِمْ سَكْرَةُ الْمَوْتِ وَ حَسْرَةُ الْفَوْتِ».
➖سكرات و شدائد مرگ و حسرتِ از دست دادنِ همه چيز، بر آنها هجوم آورده است.
🖊با نگاهی به آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم السلام که مبیّن این آیات مبارکات هستند معلوم می شود که سختی های مرگ برای همه انسان ها نیست.
✨«عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ : فِي قَوْلِهِ تَعَالَى: إِنَّ اَلَّذِينَ قٰالُوا رَبُّنَا اَللّٰهُ ثُمَّ اِسْتَقٰامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ اَلْمَلاٰئِكَةُ أَلاّٰ تَخٰافُوا وَ لاٰ تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ اَلَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ» .
➖آنان که گفتند: محققا پروردگار ما خدای یکتاست و بر این ایمان پایدار ماندند فرشتگان رحمت بر آنها نازل شوند (و مژده دهند) که دیگر هیچ ترسی (از وقایع آینده) و حزن و اندوهی (از گذشته خود) نداشته باشید و شما را به همان بهشتی که (انبیا) وعده دادند بشارت باد.
﴿سوره فصلت،آیه ۳۰﴾
▫️در توضیح این آیه شریفه ،امام صادق علیه السلام می فرمایند :
✨«عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ فِي قَوْلِهِ تَعَالَى:لَرُبَّمَا وَسَّدْنَا لَهُمُ اَلْوَسَائِدَ فِي مَنَازِلِنَا».
➖و اللّٰه اين بساط و فرشى است كه در منازل ما براى مؤمنان انداختهاند.
📗 بحار الأنوار، ج ۲۶، ص ۳۵۳
✔️لذا این آسانی مرگ و این بشارت به بهشت برای مومنینی است که بر طریق ولایت علی علیه السلام و ائمه بعد از ايشان گام برداشته اند. و این پیام الهی را که «مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ وَالْآخِرَةُ خَيْرٌ »را با معرفت تمام پذیرفته اند.
◀️و سختی عذاب يَوْمَ خُرُوجِ الْأَنْفُسِ مِنْ أَبْدَانِهَا برای کسانی است که دنیا را مکانی برای لهو لعب و زینت و تفاخر و تکاثر می دانند ،و به تعبیر قرآن کریم یَمْشِی عَلی بَطْنِهِ هستند،به حیات دنیا چسبیده اند و دل کندن از آن برايشان سخت و نفسگیر است .لذا با فشار و سختی وارد عالم دیگر می شوند:
✨«وَلَوْ تَرَىٰ إِذْ يَتَوَفَّى الَّذِينَ كَفَرُوا ۙ الْمَلَائِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَأَدْبَارَهُمْ وَذُوقُوا عَذَابَ الْحَرِيقِ».
➖و اگر بنگری سختی حال کافران را هنگامی که فرشتگان جان آنها را میگیرند و بر روی و پشت آنها میزنند و (میگویند) بچشید طعم عذاب سوزنده را!
﴿سوره الأنفال،أیه ۵۰﴾
⏪این تفاوت بین جان دادن مؤمن و کافر،روایت مشهور امیرالمؤمنین علی علیه السلام را در ذهن تداعی می کند که خطاب به حارث ابن همدان فرمودند:
✨«یا حَارِ هَمْدَانَ مَنْ یمُتْ یرَنِی مِنْ مُؤْمِنٍ أَوْ مُنَافِقٍ قَبَلاَ».
➖ای حارث هَمْدانی هرشخصی که بمیرد خواه مؤمن باشد خواه منافق، مرا می بیند.
📗بحار الأنوار ، ج ۲۷، ص ۱۵۷
✅و همچنین در روایتی دیگر فرمودند:
✨«مَنْ أَحَبَّنِی وَجَدَنِی عِنْدَ مَمَاتِهِ بِحَیْثُ یُحِبُّ وَ مَنْ أَبْغَضَنِی وَجَدَنِی عِنْدَ مَمَاتِهِ بِحَیْثُ یَکْرَهُ»
➖ هر کسی من را دوست بدارد به گونه ای مرا در هنگام جان دادنش خواهد دید که خرسند میشود؛ و هر کسی مرا دشمن بدارد به گونه ای مرا در هنگام مرگش خواهد دید که کراهت داشته و اندوهگین میشود.
📗بحار الأنوار ، ج ۶، ص ۱۸۸
✅امام سجاد علیه السلام صلاة و تهیتی را از خدای سبحان برای تابعین طلب می کنند که از نتایج آن درود و تهیت، آسان شدن سختی های مرگ برای آنان باشد .
⚜«وَ تُهَوِّنَ عَلَيْهِمْ كُلَّ كَرْبٍ يَحُلُّ بِهِمْ يَوْمَ خُرُوجِ الْأَنْفُسِ مِنْ أَبْدَانِهَا»
🖊پایان فراز هفدهم
ادامه دارد ...
📜⚜
📜⚜📜⚜📜⚜
@BahrulEilm