🔰مادرِ شهید یا شهیدِ مادر
همیشه مادران شهدا را زنانی "فداکار و صبور" شناختیم و شناساندیم، زنانی که گویی قله زندگیشان گذشتن صبورانه و عزتمندانه از فرزندی عزیز در زندگی شخصیشان بوده است.
اما برای من مدتهاست سوال است که آیا ارزش مقام مادران شهدا صرفا برخاسته از نسبت زیستی و یا تربیتی با شهیدشان است؟ یا ارزشی مستقل از این نسبت هم در وجود این زنان نهفته است؟
(همانطور که در بررسی مصاحبه مادر شهید طالبلو دیدیم) آنچه میستاییم و نامش را "صبر بر شهادت فرزند" میگذاریم، در واقع، از کوزه برون تراویدهای است که تقدیسش میکنیم. اما، صد افسوس که روایتگری و تصویربرداری از خود آب و کوزه را وانهادیم.
وجود پر از ایمان و عمل صالح مادر شهید با همه شور و شعور هویت دینی و ملیاش را وانهادیم و همه آن دریای عظیم را در ضجهنزدن بر شهادت پارهتنش خلاصه کردیم. خب چطور انتظار هست که سبک این مادران در زندگی اجتماعی بماند و بازتولید شود؟!
آنچه در کنش مادران شهدا مقاومت و صبر و فداکاری مینامیم، صرفا مرهون ارتباط زیستی و یا تربیتی مادر با شهیدش نیست. پس ارزش مقام آن مادر صرفا برآمده از مقام شهیدش نیست (مادرِ شهید)، بلکه از نگاهی حتی خود شهید هم امتداد وجود آن مادرِ پرمایه و غیور و رشید است (شهیدِ مادر). البته مقام شهودِ شهید نیز فینفسه محفوظ و ارزشمند است.
در ثبت سکانسهای زنانه، دوربین را در زاویهای زنانهتر باید کاشت و جور دیگر باید دید... .
#مادر
#شهید
#زنانگی
#هویت
📆 ۱۶ دی ۱۴۰۱
@Safoora_AminJavaheri
فرق است میان نگاهی که برای بیان سبکی از برهنگی جاافتاده در فرهنگ غرب این همه سختی میکشد و قلبش آزرده میشود و در نهایت با هزار تاسف و شفقت به حال آن زنان، بیانش میکند تا نگاههایی که به بهانههای مختلف، چه دفاع از حریم عفاف!!! چه تخریب عفاف، زنهای متمایل به فرهنگ کمپوششی و خودنمایی جنسی را دستمایه تحقیر و تمسخر قرار میدهد.
اینجاست که غیرتورزی معنای دیگری مییابد و انسانها در سراسر جهان پی میبرند، زن و تکتک ساحات وجودش در نگاه انقلاب اسلامی محترم و ارزشمند است.
#زن_غربی
#انقلاب_اسلامی
#رهبر_انقلاب
📆 بیانات ۱۴ دی ۱۴۰۱
@Safoora_AminJavaheri
#نشست
نسبت علم دینی و ساخت نظام اجتماعی
دغدغۀ اصلی شهید صدر، یافتن نظام اجتماعی مطلوب است و یکی از عناصر مهم هر نظام اجتماعی، علم است. همچنین، بررسی رابطۀ علم و اجتماع، از موضوعات مهم علوم اجتماعی به حساب میآید.
شهید صدر برای بررسی این موضوع ابتدا وضعیت علم در روزگار خود را در قالب دوگانههای «عقل و تجربه» و «فلسفه و علم» توصیف و تبیین و نقد میکند.
پس از نقد این دوگانهها، از دوگانۀ خود رونمایی میکند: مکتب و علم.
مکتب: روشها و قواعد ساخت نظام اجتماعی
و
علم: توصیف نظام اجتماعی ساخته شده.
او بر این باور است که مسلمانان میتوانند براساس بینش اسلامی، مکتب اسلامی را کشف کنند و سپس با اجرای آن قواعد مکتبی در جامعه، نظام اجتماعی خویش را بسازند.
مسلمانان پس از پشت سر گذاشتن این مراحل، با تکیه بر تجربه زیسته اجتماعیشان، میتوانند به تولید علم اسلامی نیز بیندیشند.
#شهید_صدر
@Safoora_AminJavaheri
حجاب-کانال ایتا_ک حجم.mp3
9.71M
#صوت_نشست
🔰 قدرت اجتماعی زن در کشاکش معنای حجاب، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان.
در این صوت خواهید شنید، نسبت زن و حجاب چیست و چه تاثیری بر حضور و قدرت اجتماعی زن دارد؟
📆 ۲۰ آذر ۱۴۰۱
#حجاب
#معنا_پردازی
#جامعه
#زن
@Safoora_AminJavaheri
این همگراییها فقط زیر تابوت شهید میسر است؟ جان جوانان وطن هزینه گزافی نیست؟
آیا جای دیگر و سر میز دیگری، جز میز جانفشانی جوانان، امکان همگرایی نیست؟
#همگرایی
#شهید
#گفت_و_گو
@Safoora_AminJavaheri
💢 منشور فاطمیه
منشور عزاداری ما حول شخصیت حضرت صدیقه طاهره دست کم سه وجه دارد و هر وجه نور متفاوتی به قلب ما میتاباند و اثری متفاوت بر جان ما میگذارد.
1⃣ وجه اول منشور، سیده نساء العلمین را بانویی با ویژگیهای ممتاز شخصیتی نشان میدهد. از این وجه نور فضائل شخصی ایشان بر قلب ما میتابد. حتی میتوانیم این ویژگیها را با زمانۀ خود مرتبط کنیم و بهرهای بهروز از آن بگیریم، مثلاً حُرّه را بکاویم تا بدانیم حرّه یعنی زن آزاد و مفهومش آزادی از بند شهوات و تمایلات نفسانی است یا صفت حانیه را از خاطر بگذرانیم و مهربانیهای ایشان را مرور کنیم: وقتی لباس عروسی به فقیر داد، وقتی لقمۀ افطار به مسکین و یتیم و اسیر دارد، وقتی اول برای همسایه دعا کرد و بعد برای اهل خانه و حتی در بستر شهادت، وقتی خدا را قسم داد به اشک فرزندانش در فراق مادر که گناه شیعیان را بشوید.
منشور فاطمیه از این وجه به مصیبت فاطمهزهرا، وجهی فردی میدهد و ما برای یگانه بانویی متقی و مهربان و آزاد میسوزیم که در غم رسولالله ناحلة الجسم شد، برای دفاع از شوهرش که ولی خدا هم بود آسیب شدید دید و غریبانه و مظلومانه خودش و فرزندش در راهش، شهید شدند.
👈در این بُرش از ماجرا، غم اصلی، غم ظلم ظالم به مظلوم است که البته در ماجرای فاطمیه این مظلوم، مظلومی عالمه و طاهره و محدثه و زکیه و ... هم بوده است و داغ را دو چندان میکند.
ادامه دارد ...
@Safoora_AminJavaheri
#یادداشت | تزریق از بیرون یا جوشش از درون (۱)
در مذمت تحمیل الگوهای تاریخی به زن امروز
برشی از متن: «واقعیت این است که زن امروز، زن دهۀ پنجم انقلاب است، نه زن دورۀ صفویه و قاجار و نه زن عصر ممنوعیت روضه و نه زن بحبوحۀ انقلاب. حتی «اگر فرض کنیم» زنان آن روزگار کنش متناسب با عصر خویش را داشتند و مصرفکننده و مجری صرف نبودند یا در آن روزگار زن در حاشیه نبوده است و جایگاه با کرامتی داشته، باز هم آنان صرفاً تبار زن امروز هستند، اما خود او نیستند. «هویتِ زنِ امروز» با «هویت زنِ دیروز» متفاوت است، گرچه در بهترین حالت در امتداد آن قرار میگیرد.»
🖌 در روزگار ما ناگهان هویت جنسیتی زن مهم شده است و کنشگران گوناگونی با انگیزههای متفاوت برای احیای هویت زنانه دست به کار شدهاند. در این میان راهکار غالب، طراحی و تحمیل برخی مولفههای هویتی و انتظارات جنسیتی به زن است. در این یادداشت، کوشیدم نشان دهم راهکارهای احیای هویت جنستی زنان و واقعیت اجتماعی برآمده از آن باید ناظر به "جوشش از درون" باشد، نه "تزریق از بیرون".
متن کامل یادداشت
https://gesostu.ir/?p=2424
#هویت
#تاریخ
#زن
@Safoora_AminJavaheri
🔰 نشست دانشجویی حجاب
به همت گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان در جمع دانشجویان،
از دریچه جدیدی به سه ضلع زن و جامعه و حجاب نگاه کردیم.
از این دریچه دیدیم، میان حجاب و قدرت اجتماعی زن رابطه وثیقی برقرار است. بهطوری که معنای حجاب تعیینکننده دایره قدرت زن در کنشگری اجتماعی است. پوشش بهطور عام، کنشی اجتماعی است که ذیل جهانی از معانی قرار دارد و همین جهان معنایی است که تعیین میکند بهطور خاص پوشش زن در جامعه چه پدیدههایی را به وجود میآورد و چه دامنهای از قدرت اجتماعی برای زن به ارمغان میآورد.
سه جهان معنایی ۱. مصرف؛ ۲. پوشاندن فیزیک بدن؛ ۳. مبارزه سیاسی را بررسی کردیم و نشان دریافتیم، زنان ایرانی بیشترین قدرت اجتماعی را زمانی داشتند که اولاََ خودشان جهان معنایی حجابشان را تعیین کردند و ثانیاََ ارادهورزیشان کمتر ذیل سایر قدرتها قرار گرفت.
💡پیشنهادم برای زمانه حاضر این بود که زنان ایرانی، متناسب با اقتضائات عصر فعلی و ذائقه اصیل و شریف ایرانی به معناپردازی جهان معنایی حجاب در عصر خویش بپردازند و باب گفتوگوی زنانه را در عرصههای علمی و اجتماعی این موضوع بگشایند.
#حجاب
#قدرت_اجتماعی
#جامعه
#زن
@Safoora_AminJavaheri
189603587_2116736171.mp3
23.89M
🎙بشنوید | صوت بیانات رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان.
📥 سایر کیفیتها👇
https://khl.ink/f/51652
شاهکار عصر صفوی به نظرت، به دعای کدام مقرب یا به قدم مبارک کدام تحفه الهی، پس از هشت سال روی سفید برف را میبینیم؟
#نزول_رحمت
#برف
#اصفهان
@Safoora_AminJavaheri
سکّانداری چه میطلبد؟
هرچه به حوالی تولد دختر پیامبر نزدیک میشویم، متنهای ستاینده پیرامون مقام و فضائل همه یا برخی از زنان زیاد و زیادتر میشود. حس غالب به این متنها این است که با مشتی شعار مواجیهم برای مرهمنهادن به همه ناملایمات.
واقعا اگر مقام زن والاست و نقش او در تاریخ و جامعه بیبدیل است و همه شعارهای زیبای دیگر، لوازم تحقق این نقش بیبدیل چیست تا دوباره زن در یک نقش و تنها یک فایده مشخص به نام مادری (آن هم با دامنه معنایی محدود) خلاصه نشود؟
یک پاسخ از بنتالهدی صدر:
علمآموزی برای درک حقایق هستی.
زنان به وسیله علمآموزی میتوانند از سرگرمی به غرب اباحهگر و شرق متحجر نجات یابند و سکّاندار کشتی حرف نو در جهان باشند.
#روز_زن
#علمآموزی
@Safoora_AminJavaheri