♦️واکاوی ابعاد مغفول مساله جمعیت در ایران
🍃 با حضور:
جناب اقای محمد سلیمی (دانشجوی دکتری جمعیت شناسی دانشگاه تهران)
@mohammad_salimi_t
سرکار خانم الهام غفاری( دانشجوی دکتری مطالعات زنان)
@elghafari88
🍃 کارشناس مجری لایو:
سرکار خانم زهرا بابا زاده (دانشجوی دکتری مطالعات زنان)
@_zahra.babazadeh_
زمان: یکشنبه ۱ خرداد
ساعت: ۲۱🕘
https://www.instagram.com/p/Cd0E9tZoq-c/?igshid=MDJmNzVkMjY=
.
به نقل از ایسنا، رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس گفت: در این طرح آورده شده که در شرایطی که زن حداقل یک سال متوالی یا 18 ماه متناوب در طول سه سال منتهی به دادگاه جدا از مرد زندگی کرده و حاضر به بذل کل مهریه خود شود، کراهت شدید زوجه برای دادگاه محرز و حکم ماده 1130 جاری شود.
سرکار خانم دکتر قاسم پور، ما ز یاران چشم یاری داشتیم ...
معیار عسر وحرج بیش و پیش از آنکه نوعی باشد، شخصی است. شما بر مبنای چه اصلی مشخص می کنید هر زنی می تواند سه سال کراهت از زوج را تحمل کند، بعلاوه مهریه خود را هم به طور کامل بذل کند، تا دادگاه عسر و حرج او را احراز کند.
این دست موارد نه تنها کمک به حل بحران طلاق نیست، بلکه رویه جدیدی در بررسی سخت تر پرونده های طلاق عسر و حرجی در دادگاههای خانواده مستقر می کند. چنین فضاحتی را از کجای فقه بیرون کشیدید؟ چرا یک زن باید کراهت از زوج را سه سال تحمل کند؟ در شرایطی که برای زوج او هیچ محدودیتی جهت طلاق و رهاکردن زوجه، چندهمسری دائم و موقت هم زمان ووو وجود ندارد. او چرا برای رها کردن خود از شرایط حرجی باید کل مهریه خود را ببخشد؟ این ظلم و بی عدالتی را از کجای دین مبین اسلام خارج می کنید؟ چرا نهاد ازدواج را در نگاه زنان جوان، زندانی معرفی می کنید که در صورت کراهت و شکست، رهایی از آن ممکن نیست؟ شما این زن را از فرصت ازدواج مجدد، مادری در زمان مناسب، سلامت جسم و روان محروم می کنید به جرم این که نمی تواند با همسرش (به هزار دلیل شخصی) زندگی کند؟ شما چگونه پاسخگوی ترسیم این چهره کریه از کرامت و منزلت زن در نظام قانونگذاری اسلامی خواهید بود؟
ما هر چقدر فریاد می زنیم فرایند ازدواج و طلاق را سخت تر نکنید، این مسئله آسیب های جبران ناپذیری برای سلامت جنسی جامعه دارد، اما صد افسوس که کسی نمی شنود.
امیدواریم طرح اصلاح قانون محکومیتهای مالی که شامل این مورد هم بوده، پیش از تصویب مورد بازنگری عاقلانه قرار گیرد.
@ghasempour_ir
https://www.instagram.com/p/Cd79YzYIf0z/?igshid=MDJmNzVkMjY=
*بانو نگار برگزار می کند*
📌گفت و گو پیرامون
*طرح جدید مهریه در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی*
🔆با حضور
🍃خانم سکینه السادات پاد(وکیل پایه یک دادگستری و دانشجوی دکتری حقوق عمومی)
@sara.sadat1395
🔆 دبیر نشست
🍃خانم منیره افشین پور(فعال حوزه زن و خانواده، دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق)
@Monire.Afshinpour
⏰جمعه ۶خردادماه
ساعت22🕙
#بانونگار
#مهریه
#عسروحرج
https://www.instagram.com/p/Cd_KgSjovV7/?igshid=MDJmNzVkMjY=
یاد و نام امام خمینی (قدس ره) در عالم تا ابد ثبت و ضبط است.
#بانو_نگار_رسانه_گفتمان_انقلاب_اسلامی
🌹﷽✨
نویسنده: #سارا_سادات_پاد
مدیر گروه تلگرامی #اندیشکده_انقلاب_اسلامی
جمعه ۳ تیر ماه ۱۴۰۱
✍ شرایط فرهنگی و رفتارهای خلاف هنجار چند نوجوان رگ غیرت خیلی ها را بیرون زد.
اما حقیر به عنوان یک دانش آموخته حقوق عمومی تمرکزم بر نکرده های حاکمیت وترک فعل های بی کیفر بیشتر است.
به سیاق جمعه ها گشت و گذار و گل چینی در گلستان نهجالبلاغه، حقیر خوشه چین را تا بوستان حکمت ها برد. تا به کجا کشد مرا مستی بی امان تو
🔰 حکمت های ۱۴و۱۵ نهجالبلاغه
قلّ ودلّ👌
کسی را که نزدیکانش واگذارند، بیگانه او را پذیرا می گردد. حکمت۱۴ نهجالبلاغه
هر فریب خورده ای را نمی شود سرزنش کرد. حکمت ۱۵ نهج البلاغه
🔻 اهل تحقیق خوب است برای فهم و درک دقیقتر از مبانی این دو حکمت به غایت دقیق و راهبردی به نامه ۳۱ نهجالبلاغه هم مراجعه داشته باشند.
۱_حضرت پس از هجوم مردم و پذیرش خلافت، برای اینکه گزینش ها و انتخاب ها بر معیارهای طاغوتی و قبیله گرایی نباشد کار فرهنگی و اصلاح امور را پیوست همه اقدامات خود می کند، و به شدت نگران بودند بی خردان تصدی امور رابه دست گیرند، حقوق فرهنگی و احترام به آن را به شدت مراقبت داشتند چون شعور، فرزانگی و بالندگی یک جامعه را از فرهنگ و هویت فرهنگی آن جامعه می توان سنجید.
یقینا نزدیکان در مباحث فرهنگی ساحت ها وطیف های مختلف دارد، اما امام ابتدا آن را و اعلی ساحت آن را وظیفه حاکم اسلامی و کارگزاران می دانند.
۲_وقتی که رهبر جامعه از تهاجم فرهنگی تا شبیخون فرهنگی را هشدار دادند در همه این سال ها متولیان امور به جز اسنادی با مفاهیم قلمبه و دالهای خالی چه استراتژی وراهبردی تعریف کردند؟
۳_امام کوتاه وساده می فرمایند شما واگذارید بیگانه از او پذیرایی میکند اما #پذیرایی عبارتی دقیق است، یعنی با سیاست و هدفمند او را جذب میکند.
اجتماع خلاف هنجار دختران و پسران نوجوان شیرازی نتیجه ترک فعل های متولیان امور فرهنگی است. ما بچه هایمان را رها کردیم و دیگران شکار کردند.
تا زمانیکه معلول را مجازات کنیم، علت با اعتماد به نفس کامل و تکیه دادن راحت به منصبی که چون تخصص نداشته غصبی است به غلط کاری خود ادامه می دهد.
۴_ در مواجهه با این پدیده ها که نتیجه طبیعی بی سیاستی و حکمرانی غیرتخصصی است، عاقلانه رفتار کردن بخشی از عقلانیت در حکمرانی است.
در حکمت ۱۵ حضرت تنبه دقیقی می دهند.
۵_این نوجوانان وجوانان بی گناه هستند و حضرت در مواجهه با این گونه افراد میفرمایند نمی شود آن ها را سرزنش کرد.
۶_بپذیریم هیچ وقت برای فرهنگ و هویت و اصالت فرهنگی اولویت قائل نبودیم.
امام جامعه فرمود سبک زندگی ایرانی اسلامی، پول بیت المال را تلف کردیم و سالهاست در تعریف مفاهیم گیر کرده ایم.
🔸 به قول قیصر امینپور:
ما هیچ نیستیم جز سایه ای ز خویش
آیینِ آینه خود را ندیدن است.
در اندیشکده می توانیم پیرامون این فراز گفتگو کنیم.
علی یارتون✋
🇮🇷 لینک گروه در تلگرام
Join 👉 https://t.me/joinchat/QpFu4dFOj9LICEP4
🇮🇷 ما باید پرچم اسلام را در انتهای افق بر زمین بکوبیم: حاج احمد متوسلیان🌷
@Banou_negar
32.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 مصاحبه با حجت الاسلام محمد ابراهیم نکونام مشاور دادستان کل کشور در خصوص نامه معاون دادستان مشهد در خصوص حجاب
#حقوق_انسانی
#کرامت_انسانی
#عفاف_و_حجاب
#بانونگار_رسانه_بانوان_انقلاب_اسلامی
https://t.me/Banou_negar
📍زنان سرپرست خانوار و تصمیماتی که همچنان راهگشا نیست!
⭕وجود حدود پنج میلیون زن سرپرست خانوار بر اساس آمار غیر رسمی و سه و نیم میلیون بر اساس آمار رسمی و نیز رشد تصاعدی این قشر از زنان؛زنان همسرفوت کرده ، زنان مطلقه ، زنان دارای همسر که به هر دلیل مسئولیت تامین معاش خانواده آنها به عهده خودشان می باشد. ( دلایلی نظیر زندانی بودن همسر ، ازکار افتادگی ، معلولیت و ...)و دختران مجردی که به سن تجرد قطعی رسیده اند، با وجود تورم بالای اقتصادی، نشان از ضرورت همتی عالی و نگاهی عمیق جهت حل مسائل این قشر دارد و قطعا کارهای مقطعی نمی تواند دردی از انبوه مسائل این زنان بکاهد.
⭕آنچه در روز های اخیر در خبر های معاونت امور زنان دولت سیزدهم با عنوان؛ امضای تفاهم نامه همکاری با بانک رفاه و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون ، در موضوع زنان سرپرست خانوار شاهدیم و از آن به عنوان فتح الفتوحی در حوزه حل مسائل اشتغال بانوان سرپرست خانواده یاد می شود ، همان راه اشتباه معاونت دولت دوازدهم و خانم ابتکار است!
⭕اساسا حل مسئله زنان سرپرست خانوار که از برنامه سوم توسعه در برنامه های توسعه لحاظ گردیده با کارهای موقتی و بستن تفاهم نامه های مقطعی آن هم صرفا در بعد اشتغال قابل حل نمی باشد.
برای حل ریشه ای مصائب این زنان می بایست تلاش های معاونت امور زنان به سوی تدوین «قانون»، به عنوان راهکاری دائمی معطوف گردد.
⭕بر این اساس بند ت ماده 80 قانون ششم برنامه توسعه بیان می دارد: «حمايت از زنان سرپرست خانوار تهيه و اجراي كامل طرح جامع توانمندسازي زنان سرپرست خانوار طبق قوانين و مصوبات شوراي اجتماعي تا پايان اجراي قانون برنامه توسط رياست جمهوري (معاونت امور زنان) با همكاري وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و ساير نهادهاي ذيربط و تأييد برنامه مذكوردرهيأت وزيران و تصويب در مجلس شوراي اسلامي و نظارت براجرائي شدن آن».
⭕ بر این اساس معاونت زنان دولت دوازدهم موظف به تدوین برنامه جامع توانمند سازی زنان سرپرست خانوار با همکاری ساختارهای متولی ذکر شده در قانون و با تایید در هیئت دولت بود که می بایست برنامه جامع توانمد سازی زنان سرپرست خانواده را به مجلس جهت تصویب نهایی و تدوین قانون ارائه نماید. امری که خانم ابتکار در دولت قبل در این لایحه پیشنهاد حذف عنوان "به تصویب مجلس برسد" را ارائه کرده بود که با مخالفت مجلس هیچ گاه نتوانست به شکل قانون مدون به حل دائمی مسائل این زنان بیانجامد!
⭕ با توجه به تمدید یک ساله برنامه ششم توسعه در دولت سیزدهم و مطالبه جناب آقای قالیباف از دولت سیزدهم و مکلف نمودن دولت به ارائه لایحه «توانمند سازی زنان سرپرست خانوار»، معاونت دولت سیزدهم نیز پا در جای خانم ابتکار گذاشته و عملا لایحه ای در این خصوص به مجلس جهت قانونی شدن راهکارهای حل مسائل زنان سرپرست خانوار ارائه نداده و صرفا به بستن تفاهم نامه همکاری با بانک ها دلخوش نموده است و تا کنون مجلس نیز بر این سهل انگاری معاونت زنان روزه سکوت گرفته و شان نظارتی خود را به فراموشی سپرده است.
‼️ امیدواریم با رعایت شان نظارتی مجلس و توجه معاونت امور زنان و خانواده دولت سیزدهم به وظایف قانونی خود بیش از این شاهد فرصت سوزی در این موضوع نباشیم.
✍🏻 زهرا عباس پور
https://t.me/Banou_negar
@Banou_negar
♦️سلسله نشست های تخصصی؛ واکاوی اقدامات ساختارها و نهادهای متولی زنان
♦️موضوع این لایو: بررسی مسئله حجاب
کارشناسان:
سکینه سادات پاد
وکیل پایه یک دادگستری، دانشجوی دکتری حقوق عمومی، فعال حوزه زن و خانواده
@sara.sadat1395
الهام غفاری
ارشد روان شناسی و دانشجوی دکتری مطالعات زنان، مدیر موسسه مهتدی
@elghafari88
زهرا عباس پور
ارشد تاریخ تشیع، دانشجوی ارشد مطالعات زنان، مدیر موسسه مهربانو
@zahraa_abaspoor
♦️چهارشنبه: ۱۲ مرداد
🕘 ساعت:۲۱
🔴 🟢 آدرس پیج بانونگار در اینستاگرام👇
https://instagram.com/banou_negar?igshid=YmMyMTA2M2Y=
@banou_negar
♦️«هیئات مذهبی» محروم از «عدالت جنسیت»
⭕«برابری جنسیتی» (gender equality) در گفتمان جهانی به معنای؛ "برابری حق و تکلیف" است که با انکار «جنسیت» به عنوان یک «برساخت اجتماعی»، در صدر برنامه ریزی های توسعه غرب قرار گرفت. « برابری جنسیتی» به عنوان شاخص جهانی «توسعه انسانی» (HDI)، نسخه جهانی کدخدای" نظام سرمایه داری" برای" دهکده جهانی" بر ساخته خویش است.
⭕« انقلاب اسلامی ایران» بر خلاف موج جهانی، با رد «برابری جنسیتی» و با به رسمیت شناختن« جنسیت» توجه به نیازمندی های جنسیتی را موجب عدم ظلم به دو جنس دانسته و بر اساس آن در سیاست گذاری های کلان خود «جنسیت» را مورد توجه قرار داد.
⭕«عدالت جنسیتی» در تعریف اسلامی خود؛ « تناسب حق و تکلیف» را معنا می دهد که با وجود گنجانده شدن در برنامه ریزی های توسعه جمهوری اسلامی ایران غالبا در درگیری دو گفتمان «متجدد» و «متحجر» تا کنون حتی نتوانسته به تعریف اسلامی خود نزدیک شود، لذا عموما زنان کشور ما "مزیت های" «برابری جنسیتی» در غرب را شنیده اند اما از چشیدن طعم واقعی عدالت جنسیتی محروم مانده اند، لذا آرمان شهر خود را در برابری جنسیتی میبینند که کمتر از ظلم های جنسیتی آن آگاهند.
⭕آنچه این روزها در بستر فضای اینستاگرام در خصوص مطالبه بسیاری از "خانم های مذهبی" از لزوم توجه به نیازمندی های جنسیتی زنان در "هیات مذهبی" شاهدیم بیشتر از اینکه ناظر به عدم "برابری جنسیتی" باشد، ناظر به فقدان "عدالت جنسیتی" در فضای فرهنگی، اجتماعی کشور ماست.
چرا که بر اساس "برابری جنسیتی" نهایت یک آرمان هیئت مذهبی دادن امکانات یکسان به زن و مرد است، بر این اساس زنان و مردان می بایست سهم fifty-fifty از همه امکانات هیئت مذهبی داشته باشند، لذا کودک شیرخوار و خردسال همراه مادر، زنان باردار، سبک پوشش، نیازمندی های تهویه ای بیشتر و ... هیچ کدام محل توجه نیستند .
⭕ اما در انگاره «عدالت جنسیتی»؛ توجه به تناسب نیازمندی های دو جنس با حق اختصاص داده شده، مهم است. بنابراین در این طرح واره، در یک هیئت مذهبی ناظر به نیازمندی های جنسیتی زنان و مردان سهم اختصاص فضا به زنان ناظر به تعداد، همراهی فرزندان، حضور دختران نوجوان، زنان باردار، زنانی که کودک شیرخوار یا خردسال دارند، امکان تخصیص فضای بیشتر را دارد همچنین الویت در نورپردازی مناسب، سیستم تهویه مطبوع، اختصاص فضای مهدکودک، سهولت در ورودی ها به هیئت، الویت در پذیرایی مراسم، تعریف سبک جدید عزاداری با توجه به مخاطب و... مورد توجه قرارمی گیرد و این توجه ابتدایی در طراحی فضا، قطعا منجر به "کنشگری فعال تر زنان"، در هیئات مذهبی خواهد شد.
⭕اینکه هیئات ما عموما بدور از چنین طراحی هایی هستند نشان می دهد؛ ساختارهای تماما دینی نیز توجه دقیقی به «جنسیت» از منظر نگاه اصیل اسلامی ندارند.
⭕این مثال ساده نشان می دهد با وجود گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی توجه به «جنسیت» آنچنان که باید و شاید در صدر توجهات ساختارهای متولی و تصمیم ساز قرار نداشته است. با پایان برنامه ششم توسعه دولت دوازدهم و سیزدهم نشان دادند نتوانسته اند، به تعریف دقیقی از «عدالت جنسیتی» و متعاقبا شاخص های برآمده از آن بپردازند. سکوت کنشگران عرصه زن و خانواده بر وخامت این مسئله بیش از پیش خواهد افزود.
⭕نمی توان متهم اول مسائل زنان در کشور را «فمنیسم» دانست وقتی اراده ای جهت تبین نگاه دقیق انقلاب اسلامی به« جنسیت» در ساحت برنامه ریزی ها، وجود ندارد.
✍️زهرا عباس پور
عکس از: https://www.isna.ir/news/95072012332/
https://www.instagram.com/p/Cg6g_PpoDKB/?igshid=MDJmNzVkMjY=
4_6048891661759547434.m4a
15.3M
🚩 نگاه دین به جایگاه زن در حادثه عاشورا
#دکترمهدی_مهریزی
حادثه عاشورا حادثه ای مذنث
۴۰ زن در حادثه عاشورا
نقش زنان در حادثه کربلا:
تشویق همسران به همراهی حسین
حضور در نبرد
گزارش حادثه کربلا
نقش اعتراضی زنان
پناه دادن مسلم
روشنگری و سخنرانی
وصایت و مجموعه کتاب علی
مدیریت بحران توسط زینب
عدم ثبت و وجود نقش منفی و تاریک و ظلم و ستم و بدی زنان در حادثه کربلا و ذکر نقش انسانی زنان هر دو طرف
عدم ارتداد زنان زمان پیامبر
حفظ هویت فردی زنان و زن به عنوان زن نه زن به عنوان سایه و ذیل و حاشیه مرد در عاشورا
عاشورا تبلور امر به معروف و ولایت زنان و مردان در کنار هم: مومنون والمومنات بعضهم اولیاء بعض و نشان دادن هویت و استقلال فردی فرد
عدالت تقسیم برابر فرصت ها و ظرفیت ها همچون دانشگاه و ورزشگاه نه فقط تقسیم برابر داده ها در سخن زینب: امن العدل یابن الطلقا؟ آیا عادلانه است زن های تو در حریم باشند و خاندان پیامبر نه؟
ویدیو:
https://t.me/Vortrags/63916
#Arbaeen2020
زیارت صوتی اربعین
https://t.me/yaser_arab57/5560
#به_تو_ازدور_سلام
@kherad_Jensi
@EveDaughters
🚨بیانیه آیتالله مکارم شیرازی از مراجع تقلید پیرامون حوادث اخیر
⚠️وقوع یک اتفاق باعث ایجاد نگرانی در ذهن مردم و منشا اعتراضات گردید
⚠️دشمنان با سوءاستفاده از جوانان، مسیر اعتراضات را منحرف و خون بیگناهان ریختند
⚠️نقد و اعتراض حق مردم خصوصا جوانان است
⚠️لازم است مسئولان با اطلاع رسانی به موقع اعتماد مردم را جلب نمایند
⚠️مسئله حجاب از احکام ضروری دین است، البته اجرای آن در سطح اجتماع نیازمند فرهنگسازیست و برخی راهکارها و رفتارها مناسب نیست و باید به اصلاح آن پرداخت.
#بانونگار_رسانه_بانوان_انقلاب_اسلامی
@Banou_negar
نظام با "دهه هشتادی ها" چه کند؟
✍️ جعفر محمدی
🔹"دهه هشتادی ها"، که اینک در دوران پرشور نوجوانی و ابتدای جوانی شان هستند، بی گمان محور مهمترین موضوع روز هستند چرا که اغلب کسانی که در روزهای اخیر برای بیان اعتراضات خود به خیابان ها رفتند، نوجوانان و جوانان متولد اوایل و اواسط دهه ۸۰ خورشیدی اند.
🔹فارغ از مطالباتی که آنها در روزهای اخیر فریادش زده اند و بدون قضاوت محتوایی در این باره، باید گفت که نظام سیاسی حاکم بر ایران، هم اکنون با روان شناسی جدیدی از معترضان مواجه است که با جنس معترضان پیشین، تفاوتی جدی دارد.
🔹نسل پدرها و مادرهای دهه هشتادی ها، نسل "اطاعت" بود. به آن نسل یاد داده بودند که باید در برابر "بزرگ ترها"، سر به پایین بیندازند و هر چه شنیدند، بگویند "چشم". اصلاً، ملاک اصلی بچه خوب یا بد بودن همین حرف شنوی از "بزرگ ترها" بود.
🔹این "بزرگ ترها" هم دایره وسیعی را در بر می گرفت: از پدر و مادر و خاله و عمو گرفته تا معلم و مدیر مدرسه و مقامات.
🔹آن نسل، از روی ادب و احترام یا از ترس و بعدها که چیزهایی برای از دست دادن داشت از سر محافظه کاری، اطاعت پذیر بود.
🔹دهه هشتادی ها اما، اطاعت نمی کنند؛ آنها واقع بین تر از پدر و مادرهایشان هستند و لُبّ کلام شان در برابر آن بزرگ ترها این است: به جای دستور دادن، ما را "قانع" کنید.
این یک اصل مسلّم دهه هشتادی است.
🔹از این رو، با این نسل، نمی توان با تحکم، آمرانه و از موضع بالا سخن گفت چرا که مزیت نسبی "بزرگ ترها"ی پیشین که داشتن "اطلاعات بیشتر" بود، به مدد گسترش کتاب و رسانه در بین نسل جدید از بین رفته و آگاهی ها -و شبه آگاهی ها-ی این نسل، در مواردی حتی بیشتر از "بزرگ ترها" شده است.
🔹دهه هشتادی ها بر خلاف نسل پیشین که عمدتا دنیا را در محدوده روستا و شهر و کشور خودشان می دیدند، با ابَر پدیده اینترنت، "جهان آگاه"تر از همه اجدادشان در تمام طول تاریخ شده اند و دارای سطح بالاتری از "مقایسه" و "انتظار" هستند.
🔹بنابراین، برخورد قهری، دستوری و خشونت بار با این نسل، اشتباهی استراتژیک است و می تواند نتایج عکس به بار آورد.
🔹نظام سیاسی حاکم باید این مولفه را در تحلیل وضع موجود و تدوین راهکارهایش مورد توجه جدی قرار دهد و به جای تقویت دستگاه های کنترلگری اعتراضات، "مفاهمه و اقناع" را گسترش دهد.
🔹بدیهی است که اقناع این نسل، با شعار درمانی و مراسم تراپی و بلعیدن بودجه های کلان تبلیغی و فرهنگی توسط صدها دستگاه و بنیاد و موسسه و... میسر نمی شود که اگر می شد، شاهد حوادث اخیر نبودیم (حال بماند که همین بودجه خوارها، مسوول بخشی از بحران کنونی اند).
🔹اقناع هم، معنایی ندارد جز شنیدن حرف های این نسل، گفت و گو از موضع برابر و متعهد بودن به نتیجه آن.
در این مکالمات و مباحثات مستمر، ممکن است آرایی تغییر کند یا اصلاح و حتی تثبیت شود. مهم این است که به برآیند آن که در قالب "خواست اکثریت" خود را نشان می دهد باید احترام گذاشت و به برآوردن مطالبات اکثریت همت گماشت.
🔹در غیر این صورت، نسل جدید، اطاعت نخواهد کرد و نظام با این "نسل متقاعد نشده، اطاعت ناپذیر و البته جسور"، از بحرانی به بحرانی دیگر با آینده ای ناامن حرکت خواهد کرد که به نفع هیچکس نیست.
✍️ جعفر محمدی
@Banou_negar
⭐ ماه ربیع الاول، بهار زندگی است
🔺️ رهبر انقلاب: بعضی از اهل معرفت و سلوک معنوی معتقدند که ماه #ربیع_الاول، ربیع حیات و زندگی است؛ زیرا در این ماه، وجود مقدس پیامبر گرامی و همچنین فرزند بزرگوارش حضرت ابیعبدالله جعفربنمحمدالصّادق ولادت یافتهاند و ولادت پیغمبر سرآغاز همهی برکاتی است که خدای متعال برای بشریت مقدر فرموده است.
#بانونگار_رسانه_بانوان_انقلاب_اسلامی
🆔@Banou_negar
🆔 @hvasl_ir
☝️ مراقب باشیم ،
روی زخم و آتش این روزها ، نمک و نفت نریزیم...🚫
🙏 زخم مرهم میخواد... روزهای خوب میاد... 🤗
🤓 بازخوانی به روایت تصویر
به مناسبت حال این روزها...👇
🤷🏻♂ (اینجور نیست که ما هیچ مشکلی نداریم
و هیچ مشکلی در کار ما نیست⁉️
و فقط دشمن خارجی است ، که دارد مشکل ایجاد می کند...
☝️ نه...
مگس ( مثلث خبیثِ آمریکا و انگلیس ، رژیم صهیونیستی ، آل سعود و ... ) ، روی زخم می نشیند... 🦗
🤕 زخم را خوب کنید 👈 زخم را نگذارید به وجود بیاید)
رهبر انقلاب اسلامی
#بانونگار_رسانه_بانوان_انقلاب_اسلامی
#امید #حجاب
#ایران_قوی
#حال_خوووووب
#اربعین #کربلا
#امام_حسین #امام_زمان
#ما_ملت_امام_حسینیم
@Banou_negar
@shahre_nim_vajabi
✍️مسئلۀ خیابان، از قاهره تا تهران
🖊محمدرضا اسلامی
با توجه به روند اتفاقات تلخ اخیر، پرداختن به «مسئله خیابان» ضرورت دارد. پیش از پرداختن به این موضوع، مروری بر اتفاقاتی که در مصر افتاد، حائز توجه است:
🔷 گاهشمار وقایع در مصر
۱- مجموعه ای از راهپیمائیها و اعتراضات از ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ (۵ بهمن ۱۳۸۹) در کشور #مصر آغاز شد.
۲- سه روز بعد #توئیتر در تاریخ ۲۸ ژانویه ۲۰۱۱ توسط دولت حسنیمبارک فیلتر شد.
(دولت مصر معتقد بود که مخالفین از طریق #شبکه_اجتماعی توئیتر دست به هماهنگیهای بیشتر میزنند)
۳- یک روز از فیلتر شدن #توئیتر نگذشته بود که دولت مصر #اینترنت سراسری در مصر را قطع کرد.
۴- همان روز #جمال_مبارک، فرزند حسنی مبارک مصر را با ۱۰۰ چمدان به مقصد لندن ترک کرد.
۵- فردای آن روز در شهر دیگر مصر یعنی #اسکندریه معترضین توانستند شهر را در اختیار بگیرند.
۶- فردای آن روز سازمان بورس قاهره تعطیل شد.
۷- روز سه شنبه ۱۹ بهمن (۸ فوریه) مبارک از افزایش ۱۵ درصدی در حقوق کارمندان و بازنشستگان مصر خبر داد! (نوش دارو بعد از مرگ سهراب؟!)
۸- سرانجام هفده (17) روز بعد از شروع ناآرامیها و تظاهرات، روز جمعه ۲۲ بهمن ۱۳۸۹ (مصادف با ۱۱ فوریه ۲۰۱۱) مبارک مصر را به محل نامعلومی ترک کرد.
۹- همان روز، شورایعالی نیروهای مسلح (به ریاست وزیر دفاع) اداره کشور را بر عهده گرفت.
۱۰- چهار ماه بعد، اولین انتخابات ریاست جمهوری (بعد از حکومت مبارک) در تاریخ ۱۷ ژوئن ۲۰۱۲ برگزار گردید، و #محمد_مرسی بر اساس آمار رسمی در رقابت با ژنرال #احمد_شفیق پیروز انتخابات شد.
۱۱- کمتر از یکسال پس از تحلیف #محمد_مرسی ، موج جدیدی از اعتراضات «در خیابان» و میدان التحریر، علیه رییس جمهورِ «جدید» آغاز شد.
۱۲- با ادامه درگیریهای خونین خیابانی علیه رییس جمهور جدید، در ۳ ژوئیه ۲۰۱۳ مارشال(!) عبدالفتاح سعید سیسی، که رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح بود، #مداخله کرد و #محمد_مرسی رئیسجمهور وقت را برکنار کرد.
طی #کودتای آن روز، دولت مُرسی سقوط کرد و ارتش عدلی منصور، (رئیس #دادگاه_قانون_اساسی مصر) را به عنوان رئیسجمهور #موقت (!) تعیین کرد.
*مرسی تنها به مدت یکسال و دو روز رییس جمهور بود.
۱۳- برای اعتراض به آن تصمیم ارتش، مجددا هواداران مرسی به #خیابان آمدند و علیه تصمیم ارتش اعتراضات گسترده ای را در خیابانها شکل دادند.
۱۴- پس از سلسله زد و خوردهای شدید و خونین خیابانی میان طرفداران و مخالفانِ مرسی، سیسی در ۷ فروردین ۱۳۹۳، نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد و در یک انتخابات «بدون رقیب» با کسب ۹۶٪ آرا پیروز شد!
۱۵- دوره #افسردگی گسترده و عمومی در مصر آغاز شد.
و ژنرال سیسی هنوز رئیس جمهور است…
▪️▪️▪️
«خیابان» در مصر یک رئیس جمهور را از قدرت به پایین کشید و محمد مرسی را به صدر مصطبه نشاند. اما مجدداً همان «خیابان» (و زد و خوردهای خونین) «رئیس جمهورِ منتخب» را ظرف یکسال و 2روز، از بالا به پایین کشید.
پس از مرسی، مجددا خیابان، محلِ حل و فصلِ اختلافهایِ طرفداران مرسی با مخالفانش بود. در نهایت از دل خیابان و منازعه، یک دیکتاتور جدید جانشینِ دیکتاتور قبلی (مبارک) شد.
▪️▪️▪️
خیابان به عنوان «نهاد و ساختار» ، عملکردی ندارد. زمانی «حل و فصل امور» در کشوری به «خیابان» منتهی می شود که «قبل از خیابان»، «نهاد» ها و احزاب، نخبگان و تشکلهای مردمی، امکان گفتگو پیدا نکرده اند.
خیابان «رسانه» نیست (چون در دنیای مدرن، بشر رسانه های متعدّدی ابداع کرده)، ولی زمانی خیابان ابزارِ رساندنِ پیام (رسانه) می شود که مخالفین «رسانۀ دیگری» برای رساندن پیامِ مخالفتشان پیدا نکرده باشند.
▪️▪️▪️
قبل از رسیدن امور به کف خیابان، باید امکان گفتگو در یک کشور فراهم باشد. این روزها که صدا و سیما در برنامه «شیوه» شبکه چهار به بحث و گفتگو درباره حجاب و شیوۀ شهرآشوبی پرداخته، باید پرسید: آیا واقعا قبل از رسیدنِ این مساله به کفِ خیابان و شروعِ منازعه های خونین، فقط «امکان گفتگو» با محمدصالح هاشمی گلپایگانی بود؟
آیا اگر در گفتگوهایی یک طرفه، هاشمی گلپایگانی بنزین برروی امور نریخته بود، امروز شاهد اتفاقات تلخ گسترده در کف خیابان بودیم؟
▪️▪️▪️
آنها که گمان می کنند در «کف خیابان» میتوانند تکلیف حجاب (یا حتی بی حجابی) را مشخص کنند، احتمالا گمان نمی کنند که از دل زد و خوردهای خیابانی هیچ روندِ مدنی شکل نمی گیرد.
از خیابان تنها دیکتاتوری بر می خیزد. خیابان نهاد نیست. و نهادساز هم نیست.
اما سوال اساسی اینجاست که چرا ماجراها به خیابان رسید؟
▪️▪️▪️
#بانونگار_رسانه_بانوان_انقلاب_اسلامی
@Banou_negar
✅️" جایزه نوبل و برساخت زن پیشرو و مبارز ایرانی
✍️عاطفه صادقی
آخر این هفته برنده امسال جایزه نوبل ادبیات مشخص میشود و جالب اینکه برای اولینبار نام یک نویسنده ایرانی در لیست کاندیداهای نوبل است؛ شهرنوش پارسیپور.
جالب اینکه از ۱۱۴ باری که از سال ۱۹۰۱ جایزه نوبل ادبیات اعطا شده تنها ۱۶ نویسنده زن توسط آکادمی سوئد برای چنین جایزهای برگزیده شدهاند.
این آکادمی پارسیپور را چنین توصیف میکند؛ "جای تعجب است که چرا نویسنده رمان طوبی و معنای شب کمتر شناخته شده است."
در شرایط کنونی که به واسطه اغتشاشات اخیر، تصویر "زن ایرانی بیحجاب" در رسانههای جهانی به مثابه مبارزی آزاد علیه تحجر برساخت میشود، بعید نیست که شهرنوش پارسیپور به تنهایی یا مشترکا برای چنین جایزهای انتخاب شود.
شهید آوینی سالها پیش در مقاله "از مایکل جکسون تا شهرنوش پارسیپور" درباره محتوای یکی از رمانهای منتشره این نویسنده در ایران چنین نوشت؛کتاب «زنان بدون مردان» پارسیپور اگر از جبهه مخالفان سیاسی انقلاب حملهور شده بود جایی برای اعتراض باقی نمیماند، چرا که اصلاً مقتضای وقوع انقلابی فرهنگی و اجتماعی و سیاسی که با کلّ موجودیت غرب رودرروست نمیتوانست چیزی جز این باشد؛ اما این کتاب اصلاً هویت سیاسی، فرهنگی یا هنری ندارد و فقط وسیلهای برای اشاعه فحشاست، منتها با ظاهری مقبولِ عقل دموکراسی غربی.
این کتاب اگر چه از «اپیدمی مارکززدگی» به شدت بیمار است، اما این بیماری آن همه نیست که بتواند تفکر هرزه و بسیار فاسد نویسنده را بپوشاند. کتاب «آیات شیطانی» هم اگر چه مارکززده است، اما محتوایش تا آنجا مغلوب فرم واقع شده که بسیاری از مقاصد فاسد نویسنده کتاب در پرده یک فرمالیسم مزمن مکتوم مانده است. اما در اینجا نحوی «رئالیسم اجتماعی»، هر چند بسیار ناشیانه، توانسته است مارکززدگی نویسنده را تا آنجا مهار کند که محتوای ضداخلاقی کتاب، کاملا برجسته باقی بماند.
کتاب «زنان بدون مردان» درباره زن ایرانی است از نگاه زن غربزده و ولنگاری که اعتبارات اخلاقی و اجتماعی، شرعی و عرفی جامعه ایرانی را در باره زن به استهزا میگیرد. زنهای ایرانی در چشم نویسنده، همه خرافاتی، منظلم، کلفَتمآب، آشپزمسلک، بدبخت و بیشعورند که سنن و خرافات مذهبی، آنان را به صورت بردگان جنسی مردان در آورده است. مردان نیز از چشم نویسنده، انسانهایی ظالم، بیمار و شهوی هستند که زنها را یا به مثابه حیوانی برای اطفای شهوت میبینند و یا به مثابه خدمتکاری که وظیفه آشپزی و ترو خشک کردن مردان و بچهها را بر عهده دارد...
کتاب مزبور از پانزده قطعه پیوسته که در یک بافت کلی جایگزین شدهاند تشکیل شده؛ هر چند قطعه به نام یک زن: مهدخت، فائزه، مونس، فرخ لقا و زرین کلاه. مهدخت پیر دختری مهربان و عفیف با گرایشهای مادرانه است که در نهایت، خود را در زمین میکارد و درخت میشود. نویسنده بعدها توضیح خواهد داد که مهدخت مظهر باکِرگی است و به همین دلیل هنوز در مرتبه درختی است و میلیاردها سال تا انسان شدن فاصله دارد. از نظر نویسنده او اکنون می تواند حرکت را از سر نو بیاغازد تا میلیاردها سال دیگر، اندکی انسان بشود.
«فائزه» نیز پیر دختری است مذهبی که بعدها، در حالی که با یک پیر دختر دیگر (مونس) به کرج میروند، مورد تجاوز یک راننده و کمک راننده کامیون قرار میگیرند و... فائزه یک زن مذهبی، آشپزمسلک و حسود است.
«مونس» پیر دختر دیگری است با یک برادر غیرتی به نام «امیر» که او را از سر غیرت میکُشد و با کمک فائزه در باغچه چال میکند. اما مونس بعد از چند هفته به شیوه «صد سال تـنهایی » مارکـز دوباره زنـده میشود و در جـاده کـرج مورد تجاوز قرار میگیرد.
سراسر کتاب پر از شعارهای مغرضانه علیه اسارت زن در فضای مذهبی جامعه ایرانی است و افقی که نویسنده کتاب در برابر آزادی زنان میگشاید همان مدینه دموکراتیکی است که اکنون در غرب تحقق یافته. فرخلقا شخصیت دیگری است که همسر خویش را به قتل می رساند و وارث ثروت او می گردد و با آن ثروت باغی در کرج می خرد و همچون مادام دواستال، مشوّق رمانتیسم، آن را وقف گسترش هنر میکند.
و اما «زرین کلاه» زنی 26 ساله و بدکاره است که در شهر نو، خانه اکرم طلا کار میکند. او مردها را بیسر میبیند، کنایه از آنکه مردان جز معده و آلت تناسلی هیچ نیستند. زرین کلاه بعدها به همسری تنها مرد خوبی که در داستان وجود دارد و «باغبان مهربان» نامیده میشود در میآید. او تنها زنی است که بالأخره «نور میشود و نیلوفر میزاید» و همراه همسرش به آسمانها میرود. راز اینکه از میان زنان، تنها زن فاحشه است که نور میشود، در سخنان باغبان است؛ "برو مقام تاریکی را دریاب، این اصل است، به جستوجوی تاریکی برو"
به یکباره درمییابی که چرا از آن میان فقط زرینکلاهِ فاحشه است که نور میشود؛ اما این راهی در خور هر مسافر است و یا فقط مخصوص زرینکلاههاست؟!
❇️ وصیت نامه امام حسن عسگری علیه السلام:
«أُوصیکُمْ بِتَقْوَى اللّهِ وَ الْوَرَعِ فى دینِکُمْ وَالاْجْتَهادِ لِلّهِ وَ صِدْقِ الْحَدیثِ وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَکُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِر وَ طُولُ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجَوارِ. فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ(صلى الله علیه وآله وسلم) صَلُّوا فى عَشائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ، فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْکُمْ إِذا وَرَعَ فى دینِهِ وَ صَدَقَ فى حَدیثِهِ وَ أَدَّى الاْمانَةَ وَ حَسَّنَ خُلْقَهُ مَعَ النّاسِ قیلَ: هذا شیعِىٌ فَیَسُرُّنى ذلِکَ. إِتَّقُوا اللّهَ وَ کُونُوا زَیْنًا وَ لا تَکُونُوا شَیْنًا، جُرُّوا إِلَیْنا کُلَّ مَوَدَّة وَ ادْفَعُوا عَنّا کُلَّ قَبیح، فَإِنَّهُ ما قیلَ فینا مِنْ حَسَن فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ ما قیلَ فینا مِنْ سُوء فَما نَحْنُ کَذلِکَ. لَناحَقٌّ فى کِتابِ اللّهِ وَ قَرابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللّهِ وَ تَطْهیرٌ مِنَ اللّهِ لا یَدَّعیهِ أَحَدٌ غَیْرُنا إِلاّ کَذّابٌ. أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللّهِ وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرانِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ(صلى الله علیه وآله وسلم)فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِ اللّهِ عَشْرُ حَسَنات، إِحْفَظُوا ما وَصَّیْتُکُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُکُمُ اللّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَیْکُمْ السَّلامَ.» «بحارالأنوار، ج 75، ص 372»
"شما را به تقواى الهى و پارسایى در دینتان و تلاش براى خدا و راستگویى و امانتدارى درباره کسى که شما را امین دانسته ـ نیکوکار باشد یا بدکار ـ و طول سجود و حُسنِ همسایگى سفارش مى کنم. محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم)براى همین آمده است. در میان جماعت هاى آنان نماز بخوانید و بر سر جنازه آنها حاضر شوید و مریضانشان را عیادت کنید. و حقوقشان را ادا نمایید، زیرا هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: این یک شیعه است، و این کارهاست که مرا خوشحال مى سازد. تقواى الهى داشته باشید، مایه زینت باشید نه زشتى، تمام دوستى خود را به سوى ما بکشانید و همه زشتى را از ما بگردانید، زیرا هر خوبى که درباره ما گفته شود ما اهل آنیم و هر بدى درباره ما گفته شود ما از آن به دوریم. در کتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پیامبر خداست و خداوند ما را پاک شمرده، احدى جز ما مدّعى این مقام نیست، مگر آن که دروغ مى گوید. زیاد به یاد خدا باشید و زیاد یاد مرگ کنید و زیاد قرآن را تلاوت نمایید و زیاد بر پیغمبر(صلى الله علیه وآله وسلم) صلوات بفرستید. زیرا صلوات بر پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) ده حسنه دارد. آنچه را به شما گفتم حفظ ( و عمل) کنید و شما را به خدا مى سپارم، و سلام بر شما.
#بانونگار_رسانه_بانوان_انقلاب_اسلامی
@Banou_negar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هاجر چنارانی نماینده نیشابور در مجلس: اگر آمریکا دشمن است فرزندان مسئولین آنجا چه میکنند؟!
🔹فرزندان ۵۴۰۰ نفر از مسئولان جمهوری اسلامی در خارج از کشور هستند
🔹مسئولان ما حقوق و درآمد جمهوری اسلامی را دوست دارند ولی تابعیت کشورهای خارجی را میخواهند.
#بانونگاررسانه_بانوان_انقلاب_اسلامی
@Banou_negar
@AkhbareFori