🔹یکسال پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی
▫️دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی در نشست خبری که ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۲ با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در سازمان اسناد کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار کرد: یکسال از یک حکم و یک ماموریت خطیر گذشت. من یک وکیل دادگستری هستم و انتخاب چنین شخصی به عنوان پیگیر حقوق و آزادیهای اجتماعی یکی از علائم حیاتی انقلاب اسلامی است. چرا که فردی از جنس مردم در جایگاهی در حاکمیت قرار میگیرد که به استناد نص صریح حکم، برای مردم است.
▫️سکینه سادات پاد افزود: حکم را شخص اول اجرایی کشور صادر کرده؛ اما قرار است پیگیر حقوق مردم از سه قوه باشم. نفس محتوای این جایگاه چالشبرانگیز بود، مگر این که همه با هم برای نظام و انقلاب کار کنیم.
▫️وی خاطرنشان کرد: برخی از اقداماتی که در این یکسال انجام شد، جنبه زیر ساختی برای دفاع حقوق مردم داشته و بخشی در راستای احقاق حقوق مردم بوده است. من مبتنی بر نگاه انقلاب اسلامی به دنبال توسعه حقوق و آزادیهای مردم بوده و هستم و قسمتی از اقدامات در این راستا بوده است مانند حق بر فراموشی که از حقوق نوین شهروندان به حساب میآید. حدود ۱۰۰ نامه در زمینه دفاع از حقوق مردم در موضوعاتی که دربرگیری ملی داشته به دستگاههای حاکمیتی ارسال شده که برخی از مهمترین آنها را در اینجا اعلام میکنم.
▫️دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی تصریح کرد: در حقوق عامه چون جایگاه من حقوق و آزادی اجتماعی است، لازم بود که در ابتدا رصد شرایط داشته باشیم. البته در مواردی که احساس کردهام حقوق مردم تضییع شده است، پیگیری کردهام. اولین بحثی که این حکم را در معرض نگاه و توجه قرار داد، ورود من به مقوله حجاب بود. فروردین ۱۴۰۲ که یکماه از حکم من گذشته بود، واکنشی در مورد حجاب داشتم. توییتی که منتشر شد نشان دهنده رویکرد من بود و اقدامی بود که توانست جلوی برخی رویه های اشتباه را بگیرد. فیلترینگ موضوع دیگری است که با توجه به جایگاهم برای پیگیری آزادی بیان، پیگیری آن را وظیفه خود میدانم.
مشروح خبر 🔻
▫️پایگاه اطلاع رسانی دولت
45.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢واکنش دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی به ماجرای درمانگاه قم؛
▫️من متاسفم از دو قطبیای که ایجاد شده است. این نوع مواجهات، نازیبا هستند.
▫️باید ریشهها را یافت.
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔹وحدت، سیاست قطعی نظام از روز اول بوده،ارتباط و همدلی اجتماعی مهم است،ما در این موضوع ضعف داریم،اختلاف فکری و سلیقه طبیعی، اما نفرت پراکنی غیر از اینهاست.
▫️دریک خانواده دو برادر ممکن است سلیقه متفاوت داشته باشند اما برادری آنها از بین نمی رود
▫️نباید کار به دشنام،دروغ و تهمت کشید شود.
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔹از تعریفهای سلیقهای مردم دست برداریم.
مردم یعنی تکتک آحاد جامعهای که میتوانند محال را ممکن کنند.
▫️بعد از اتمام حجت رهبر انقلاب، هر مسئول و گروهی خلاف همدلی مردم حرف بزند یا عمل کند،یا خائن است یا جاهل! معنای سیاست قطعی نظام همین است.
▫️همه موظف به مراقبتیم.
#نفرت_پراکنی_ممنوع
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
16.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علی کوفه را درست روایت نکرده ایم!
دلیل افراط و تفریط های برخی جماعت مذهبی نشناختن دقیق الگوهای دینی است!
بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
21.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 پیوند اجتماعی، زیرساختِ اِلزام است...!؟
#اصولِ_حکمرانی
حجت الاسلام قنبریان
💠 برشی از جلسه پانزدهم سخنرانی ظهرهای رمضان با موضوع "ولاءها و ولایت ها در قرآن"!
@ali_samimi71
☑️ @m_ghanbarian
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
سلسله جلسات دختران ایران
موسسه مهتدی برگزار میکند:
💢نشست دوم گفتگوی صمیمانه درباره حقوق و مسائل دختران ویژه دختران بالای ۱۴ سال
برای ثبت نام و دریافت اطلاعات بیشتر، روی این لینک کلیک کنید
https://survey.porsline.ir/s/HkLrNGSe
تاریخ نشست: شنبه هجدهم فروردین ماه ۱۴۰۳
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
https://eitaa.com/nojavanmohtadi
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
هدایت شده از موسسه مهتدی
14.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میان شور و هیجان اخبار دیشب تا حالا، ممکن است عدهای حال و احساسهای متفاوتی را تجربه کنند.
عدهای شاد باشند.
از تبریک و توزیع شیرنی و شکلات بگویند.
تکبیر سر دهند.
و عدهای، نگران و مضطرب باشند.
عدهای شاید ناشاد و غمگین باشند حتی.
دلشان برای کودکان اسرائیلی بسوزد.
در هنگام موضعگیری و مصاف، میان موازنه عقل و منطق، گیر کنند.
عدهای نگران سودجویی کاسبکارانهی دغلبازان ریشهدار برخی از دولتمردان در لاپوشانی کمکاریها و کژکارکردیهای اندیشهای و سیاستگذاریهای اقتصادی و فرهنگی کشور در لوای جنگی مقدس باشند.
برخی ممکن است نگران امنیت از دسترفته و عافیت به سوگ نشسته باشند.
گروهی هم چون با ذات جمهوری اسلامی در لباس کنونیاش زاویه دارند، به شرایط حال منفی نگاه میکنند.
عدهای هم به خاطر عصبانیتهای پیشین از دولت و حکومت، حال ناخوشی را تجربه میکنند و نمیتوانند با شرایط حاضر ارتباط مثبتی برقرار کنند.
برخی هم از جوزدگی و عدم اندیشهورزی برخی سیاسیون و سوءاستفادهی نان به نرخ روزخورهای مفتخور بیمایه میترسند
گروهی هم اساسا ترس دارند. ترس از عاقبت این تقابل آشکار و هجمه پدیدار شده
طبیعی است..
همهی این حالها طبیعی و قابل درک است
اگر این تنوع در موضعگیری نباشد، باید به انسانیت و جامعه بودن خودمان شک کنیم
در مواجهه با هر موضوعی، احساسها و کنشهای افراد یکبهیک و متفاوت از دیگری، موضوعیت پیدا میکند و محترم است
لطفا حالها را درک کنیم
به تفاوتهای بینشی و نگرشی احترام بگذاریم
ریشهها را پیدا کنیم و گفتگوکردن را تمرین کنیم
خداوند به سعیهای ما مینگرد
https://eitaa.com/nojavanmohtadi
💢همواره از ضرورت قاعدهمندی و داشتن برنامه گفته و با شاخص قانون اساسی و شرع مقدس مصادیق کار بیقاعده را نقد کردهام.
🔹خدارا شاکرم آنچه مبتنی بر اندیشه رهبر انقلاب تأکید داشتم هویدا شد.
🔸پری رخ تاب مستوری ندارد.
▫️مواجهات نازیبا را شنیدم و دعا کردم؛ لذت فهم کلام حکیمانه رهبری را بچشیم.
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
✍یادداشتی به بهانه بازگشت گشت ارشاد..
وقتی از جمهوری اسلامی حرف میزنیم، دو نکته اصیل به ذهن انسان متبادر میشود: مردمی بودن و اسلامی بودن. همواره تلاش بدنه حاکمیت در گام نخست و دوم انقلاب اسلامی، زمینهسازی برای دستیابی به این دو مؤلفه بوده است. اگرچه گاهی این تلاش سویهای صرفا ظاهری به خود گرفته و گاهی نیز از هدف غایی، انحرافاتی جزئی در مسیر پیدا نموده است لیکن روح حاکم بر مسیر حرکتی انقلاب اسلامی، همین بوده است.
📍انتظاری که از جمهوری اسلامی میرود، حاکمیت اسلام است و حاکمیت اسلام، یعنی به واسطه تفکر و معرفتیابی، هویت و حریتبخشی، کرامت و عزتنفس طلبی، زمینهسازی جهت انتخاب اسلام، برای مردمان شکل بگیرد تا در پرتو آن، امکان پیادهسازی نظام اسلامی اعم از نظامهای تربیت، معرفت، اخلاق، احکام، اقتصاد و جزا تحقق یابد.
ثمره چنین منظومهای، بیداری ملت و همراهی با بدنه حاکمیت اصیل انقلابی به معنای عاملیت حقیقی در انتخاب و پذیرش مسئولیت انتخاب خویش خواهد بود.
تفکر معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران مبتنی بر چنین نگاه بلندی، حرکت عظیم انقلاب را در ایران رقم زد. تفکری که با درنظر گرفتن عاملیت مردم اعم از زنان و مردان در همه سطوح و اقشار و با تکیه بر ظرفیت طبقه مصطلح کوخ نشین، با وام گرفتن از طرح انسانساز اسلام اصیل، توانست با غلبه بر تحجر و دنیازدگی، پویایی، تعالی و رشد را در مردمان خوابزده آن روزگار، زنده سازد.
ادامه این حرکت اما نیازمند همان نگرش تحولی به انسان در بستر جامعه است. نگرشی که انسان را اعم از زنان و مردان ببیند، یک جنس را عامل خوشی دیگری نخواهد و برای انتخاب انسان، زمینهسازی کند نه اینکه انتخابهای انسان را رقم بزند. جامعه را پویا بداند و برای این پویایی، جایی هم برای کفر و کافر متصور شود و در نظر داشته باشد که اسلام متحرک از دل همین کفر اولیه میگذرد که برای تحقق ایمان، لاجرم، عناصری به نام نیاز، مسأله، تفکر، معرفت و انتخاب، لازم است.
برای مدیریت جامعه بایستی هم جامعیت در نگرش و هم جامعیت در روش وجود داشته باشد تا همه نیازهای همه افراد حاضر در جامعه را درک، پذیرش و تا حد امکان پاسخ مستدل مثبت و یا منفی دهد. معنی این حرف این نیست که جامعه ولنگار باشد لیکن، حداقل ملزومات تحقق جامعه دینی، آزادی در تفکر، حقانیت در طرح سؤال و اقناع در پاسخ است. اگرچه این طرح، وسعتی به اندازه یکایک افراد اجتماع داشته باشد، حق هر فرد در این جامعه، طرح سوال و دریافت پاسخ خواهد بود به دور از ترس و وهم تهدید و ارعاب و برچسبزنی به اسم دین و آزادی.
نظر امامین انقلاب همواره به حضور همه جانبه زنان در تمامی عرصههای فردی و اجتماعی دوشادوش مردان این سرزمین و گاه متناسب با شرایط و امکانها، جلوتر از ایشان بوده است. برخی اما برای این بودن زنان، چنان شروطی قائل میشوند که به نبودن زنان و حذف ایشان از عرصه اندیشه و عمل نزدیکتر است.
روزگاری در این کشور سوالی طرح شد مبنی بر مجوز حضور زنان در ورزشگاه. پاسخ به دلیل عدم وجود زیرساختهای متناسب با جامعه اسلامی، منفی بود. چهل و پنج سال پیش این پاسخ، منطقی بود. اما امروز و بعد از گذشت بیش از چهل سال از استقرار نظام اسلامی، اگر همچنان مسألهی حداقل بخشی از زنان ما، این مورد باشد، جای بسی دلواپسی دارد. از دو منظر: اسلامیت و جمهوریت. یعنی اگر در بخش اسلامیت هنوز نتوانستهایم تفکر اصیل انسان را به سمت اعلی درجه حرکتش از این عالم به عالم دیگر، جوری جهت بدهیم که یک زن، منتهای خواستهاش، حضور در ورزشگاه مردانه نباشد، بایستی حداقل متناسب با نیازهای ابتداییاش، پاسخی در خور و شایسته میداشتیم که روح جستجوگرش را نه به طغیان کشد و نه سرگرم سازد. هم انتخاب بیاورد و هم کرامت بسازد. هم او را عمیق سازد و هم نشان از همراهی، درایت و محبت ما به عنوان حاکمیت دینی یک جامعهی دینی باشد. یعنی به طور حداقلی بایستی زیرساختهای حضورش را در همان ورزشگاه مردانه تأمین میکردیم.
رویکرد انکار مسائل به جای پاسخ اقناعی به مسأله، نه تنها راهگشا نیست بلکه تحریف و تسویف و در ادامه بدبینی و دلزدگی به همراه خواهد داشت. مسائلی که با تدبیر و تحقیق، به حل نزدیک است، با انکار و لاپوشانی، به محاق فراموشی نمیرود بلکه یواشکی و زیرپوستی خواهد شد.
تفکر «بگیر و ببند» از نوع گشت ارشاد و گل به دست پیاده سازان تفکر محدود «پاسبانی از ارزش های بخشی از بدنه حاکمیت» به جای تفکر بلند «نهادینهسازی ارزشهای الهی» نه تنها موجب وهن دین و عقب نشینی از ارزش های دین اصیل می شود بلکه در ادامه منجر به از دست دادن همین بدنه حداقلی موجود و مدافع حاکمیت نیز خواهد شد.